2009. február 06. 11:27 - Reckl_Amál

Képtelen ötletek

A mai bejegyzés a kiegyensúlyozottság nevében íródik.

A Heti Hetest és az Echo tv elemzőműsorait egyaránt nézem, igazán egyik sem tetszik, mert untat az örökös részrehajlás, a szokásos gondolat-patronok puffogtatása.

Egyformán szellemtelennek, beszűkültnek és ellenszenvesnek tartom mindkét kompánia fő-ideológusait, Farkasházy Tivadart és Tóth Gy. Lászlót. Annyi talán a különbség, hogy Tóth Gy. ki is nevezték főnöknek (programigazgatónak), míg Farkasházy önkényesen bitorolja a hét nagyágyú vezérürüjének pozícióját.

Tóth Gy. László korábban a péntek esti, Bayer-féle Korrektúrát tette nézhetetlenné a időnként vállalhatatlanság határát súroló, de majdnem mindig végtelenül buta hozzászólásaival. A 2009-es év egyik első öröme volt, hogy abban a műsorban már nem nagyon szerepel. (Korai volt az a kis halvány, pislákoló remény, hogy hülyementes lesz a műsor. Tóth Gy. helyére beült a legendás rádiós, Kondor Katalin, akiről eddig csak annyit tudtam, hogy fideszékkel cseresznyézik egy tálból, amióta az Echo egyik vadonatúj arca lett, az is nyilvánvaló, hogy szegény nem túl okos. Újraélesztette például a karvalytőke kifejezést, ami torgyáni szint, vagyis igényes jobboldalinak kerülnie kellene.)

Cserébe Tóth Gy. a csütörtöki főműsordiőben kapott politikai - közéleti talk show-t, mely a nagyon találó Képtelenségek címet viseli.

Tegnap nagyon hosszan idézték a Heti Hetes egyik korábbi adását, ahol egyébként elég gyengén azon élcelődtek a résztvevők - természetesen a túlművelt Farkasházy vezénylete alatt -  hogy a magyar történelemben sem minden úgy zajlott, ahogy azt az iskolában tanítják. Semmi különös nem volt ez, a szokásos közhelyek a mohácsi vész kifejezés túlzott drámaiságáról, vagy arról, hogy Petőfi valójában Petrovics (ezzel is bizonyítandó, hogy a legnagyobb magyar költő is valójában délszláv származású) stb.

Ez a langymeleg, semmitmondó és fölösleges elmevillantás mélyen fölháborította Tóth Gy-t és beszélgetőpartnerét, a nem hülyeségével, de rosszhiszeműségével, megkockáztatom gonoszságával kitűnő Boros Bánk Leventét. Volt itt minden, ami a szélsőjobb magyarkodón szem-szájnak ingere: burkolt holokauszt-tagadás, a HH nézőinek le-80-as-iq-sozása, és általában a nemzethalál rémképének emlegetése komor arccal. Szóval ugyanolyan közhelyek, csak éppen a "másik" oldalon.

Érdekes dolog, hogy mennyire utálják ezek egymást, miközben nagyon hasonlítanak: a két kizárólag magát független értelmiséginek tartó, sótlan, saját magától és a saját okosságától, tudásától elszállt öregember. Holott pont azok nem, mint aminek önmagukat látják, és szívesen láttatják. Valójában velejükig elfogultak a kedvenc politikai irányzatuk felé, és hát az okosság is legfeljebb sajátos okoskodás. Mert hiába van valakinek igaza, nem biztos, hogy attól bölcsnek fog tűnni - akárhány éves is - ha ezt folyton hangoztatja. Ahogy a durcáskodás is levesz ezen látszat hatásából.

Én meg maradok kiegyensúlyozott, mert mindkét alakot utálom, és nem szeretném egyiket sem a tv-ben látni.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr89926060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.02.08. 11:32:13

A kiegyensúlyozottság jegyében csak a jobbosokról írtál, az arány kb. 10:90. Amúgy nagyjából egyetértek, Teddytől én is kaparom a falat kínomban legtöbbször, az Echo tévét viszont még nem merem nézni, mert attól asszem az arcomat is kaparnám, nemcsak a falat, így nem is ismerem őket. Vagyis de, a Kondor Kati anno a Hajdú János-féle Hétben vezetett műsort, Hajdú pedig inkább balszélső a polpalettán, nemdebahr. De szép is ez... :D

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.08. 12:07:08

Mar mondtam, hogy ez mazochizmus a reszedröl - miert nembizol a sajat ertek iteletedben. Vagy ha megis kivancsi vagy akkor meg fogadd el ugy ahogy van, nem kell komolyan venni.

En csak a Tölgyesi velemenyet szoktam meg hallgatni, regota ismerem, es kb 20 eve mindig azt mondja amire kesöbb magamtol is rajönnek.
Sajnos a szocik közül akiknek adnek a velemenyere (Bekesi pl.) ritkan szolalnak meg.
Elek Pista sem szokott mindig hülyeseget beszelni.
Sajnos ezek az emberek nem szerepelnek show müsorokban, de talan jobb is.

En a Hoffit kifejezetten nem kedveltem - mert ö volt Kadarnak a megmondo embere - persze a viccein azert nevettem, mert azert ö egy profi volt, es a szart is jol tudta elöadni, annak ellenere hogy egy pojaca volt.

Sajnos ez a heti majomkodokra es egyebb media fosokra nem jellemzö.

Nem lenne baj, ha hülyeseget beszelnek, csak legalabb szorakoztatokak lennek.

Ezek a faßokkal pont az a baj, hogy komolyan veszik magukat, az "nagy" öregeknel meg az a szomoru, hogy minden, ami a fiatalsagukat jeletette, ami nekik sikert hozott, elszallt, mert kiderült rola, hogy szar, hogy hazugsag, hogy atveres volt az egesz, es most meg egy kicsit megprobaljak fenyezni magukat, a bölcs öreg szerpeben tetszelegni, es szanalmas, hogy mennyire rosszul csinaljak.

Nem tudom hogy jol fejezem-e ki magam.

de megprobalom meg magyarazni.

A Nagy Imre temetesen vegig arra gondoltam, hogy Kadar meg elt, es bizonyara tudta, hogy mi van, es bizonyara eljutott valamelyest a tudtaig, hogy mind az amit egesz eleteben csinalt most omlik össze, most valik szarra, es az önmagaban nem lenne baj, masokkal is megtörteni, de az igazi büntetes, hogy mar semmit nem kezdhet elöröl, semmit jova nem tehet, mert mar csak napjai vannak hatra. Ennel nagyobb büntest en el sem tudok kepzelni.Ez rosszabb mintha meg sem született volna.

Olyanok ezek a ven faßok a kepernyön, mint a kivnhedett primadonnak, meg fellepnek, de mar a paroka alatt a hajuk is kihullott.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.02.09. 11:17:31

@efes:

Mert nyilván gyenge, langymeleg élcelődésnek minősíteni a HH-t az dicséret.

Ne izgulj, már ők is megkapták a magukét:

recklamal.blog.hu/2008/11/03/egy_korkep

És tegnap is sikerült olyat szólniuk, hogy nemsokára ma is megemlékezem róluk.

GYK: A kiegyensúlyozottság itt azt jelenti, hogy mindkét embert utálom. Csak most a Képtelenségek volt a friss élmény.
süti beállítások módosítása