2009. január 20. 14:13 - Reckl_Amál

Valaki megy, valaki jön

Ma olyan ritka nap van, amikor két elnöke is van az Egyesült Államoknak. Ma van a hatalomávétel napja.

Obama sztár. Bush sosem volt az. Mert a távozó elnök is volt nagyon népszerű. Amikor az amerikaikban még erősen élt a rettegés 9/11 után, tetszett nekik, ahogy nemzetük vezetője egyből odabasz Afganisztánnak, aztán Iraknak is. De sztárság ez akkor sem volt.

Bush nem sztár típus. Nem olyan a kisugárzása. Obamát meg maguk a sztárok érzik valamiféle felsőbbrendű lénynek. Busht Hollywood ott ütötte, ahol bírta...

Bush családja nem rendelkezik túl sok vonzó tulajdonsággal. Ők már régóta ahhoz az elithez tartoznak, amelyet az amerikai átlagpolgár tisztel, de szeretni nem fog soha. Bushékért nem lehet rajongani, mert semmi mást nem képviselnek, mint a pénzt és a hatalmat.
Obama ezzel szemben maga a megtestesült amerikai álom. Ő egész generációja, a feketék, a nők és általában a világbéke szószólója. Ezzel nehéz versenyezni.

Bushban csalódtak, de nem nagyot. A kezdetben megpendített hazafias húrok hamar hamis dalra váltottak. Bush népszerűségének nem személyének szólt. Az amerikaiak egyrészt ápolták azt a szép hagyományt vele kapcsolatban, hogy akit a többség elnökké választ, az az elnök. Mindegy, ki kire szavazott. Másrészt erőt tudott mutatni, ami a mai politikában ritkaság. Vessünk csak egy rezignált pillantást az EU-Oroszország gázvitára...

De amint Bush okot szolgáltatott arra, hogy utálni lehessen, utálták is. Ahogy többen is megállapították a blogszférában, kevés elnök működése volt ennyire vitatott. És az az agresszor szerep, amelyben a Közel-Keleten tetszelgett, meg is érdemli a kritikát.
De megbuktatni mégsem tudták, hiszen a csalódottság nem volt túl nagy mértékű. Nem vártak mást tőle, nem vártak sokat tőle, legalább igazuk lett vele kapcsolatban.

Obama abba fog belebukni - mert nagyon is el tudom képzelni, hogy Obama hamarabb távozik, mint a mandátuma vége - hogy most ő a legújabb szuperhős. Szegény Obama hamar rá fog ébredni, a világválság nem kezelhető pár jól megkomponált beszéddel. Két út áll előtte, és ezen múlik majd a megítélése is. Lesz-e bátorsága és ereje másképp kormányozni? Mert ez esetben van esélye beváltani a hozzáfűzött reményeket. A rá szavazó emberek tényleg azt akarták, amit ígért, a változást. Bush a korszerűtlen Amerika szimbóluma, a háttérben zajló alkuk világának embere, sokak szemében báb, akit valakik mozgatnak. A választók erre a hagyományosan lobbizós politizálásra is nemet mondtak.
Ezzel szemben aki hisz Obamában és Obamának, az egyúttal hisz abban, hogy ez a már most történelmi alak tényleg történelmet ír majd. De lehet, hogycsak azért lesz nevezetes, mert ő az első fekete elnök. Ha ennyi lesz Obama eredménye, akkor akár holnap lemondhat, ez már sikerült. Szerencsétlenségére (szerencséjére?) neki jut az a feladat, hogy országát kivezesse a válságból, ezáltal az egész világgazdaság az ő vállán nyugszik.

Bush nem lenne erre képes. Ő nem a kreatív újító. Nyilván annák okosabb, mint amilyennek sokszor látszik, de ha most ő következne, biztosan nem birkózna meg a feladattal. Obama talán.

Kérdés, elviseli-e azt, ha a számára eddig dopingként ható erőt, a népszerűséget, elveszíti. Ha tüntetnek ellene, ha utálják. Mert aki csinálni is akar valamit, az nem tud örökre everybody's darling maradni. Bush - és ezt vitán felül el kell ismerni - példásan tűrte, hogy szapulják.
Az Obama-titoknak viszont egyik sarokköve a közimádat, mely gerjesztette is önmagát, sőt sokban hozzájárult az elnök sikeréhez.
Kíváncsi leszek majd a sztárokra is, ha Obama elkezd kemény kézzel kormányozni. A nem mindig az eszéért szeretett hollywoodi high society vajon továbbra is olyan kritikusan szemléli az elnök tevékenységét, mint eddig Bush-sal tették? Vagy mindegy lesz nekik, csak végre nem Bush az elnök? Vagy róla is készít alkalom adtán Michael Moore vicces, de bosszantóan demagóg filmet?

Szóval holnap reggelre fordul a kocka. A falu rossza Bush visszamegy Texasba, és kipiheni a fáradalmait, éli a nyugdíjas milliomos felettébb kényelmes életét.
Obama meg felkötheti a nadrágját, mert holnap véget ér a diadalmenet, és kezdődik a munka. Őszintén reméljük, Magyarország és Európa nevében is, hogy dolgozni is úgy tud, mint kampányolni és ünnepelni.

43 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr63891087

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.01.20. 17:51:28

A távozó elnök és öröksége „Ahhoz, hogy megőrizze hatalmát, arra kényszerül, hogy minden olyan tevékenységet elnyomjon, amely az emberekben kétségeket ébresztene az univerzális és homogén állam alapvető helyességét illetően." (Leo Strauss)…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_sirály 2009.01.20. 15:04:37

Soha, ismétlem soha nem az amerikai elnök irányítja amerikát. Nincs értelme arról beszélni mit tervez majd Obama, vagy mit tett Bush. Ezek szereplők. Leginkább mellékszereplők.

KZsoci 2009.01.20. 15:07:32

_sirály:

rendkívül titkos lehet az az összeesküvés, amelyről még te is tudsz. :DDD

_sirály 2009.01.20. 15:13:49



"Amikor az amerikaikban még erősen élt a rettegés 9/11 után, tetszett nekik, ahogy nemzetük vezetője egyből odabasz Afganisztánnak, aztán Iraknak is. De sztárság ez akkor sem volt."

Most jöjjön a magánvéleményem amivel nem vagyok egyedül...

Szerintem...

Afganisztánnak és Iraknak semmi köze nem volt 9/11-hez.

Akinek köze volt hozzá az amerika.

Tudom hogy ha az amerikaiak azon részének akik tájékozatlanok, és az a tudatmosott midiaszemélyek hatása alatt álnak ez durva kijelentés.

Teljesen mindegy mit gondolnak most ezek a polgárok, mint ahogy az is mindegy miért döbbentek meg Galilei elvein mások.

Szerintem katonai pontossággal felrobbantott tornyokat láttunk (a jópár robbanási kifújás kivételével ami nem volt pontos) a híradásban, amik 1G sebességgel suhantak az alapjukra.

(Ez érvényes a WTC 1-es, 2-es, és a 7-es tornyára is)

Utóbbiban sem tűz, sem repülőgép sem volt.

_sirály 2009.01.20. 15:15:43

"_sirály:

rendkívül titkos lehet az az összeesküvés, amelyről még te is tudsz. :DDD "

Ez nem összesküvés, ez a katonai, pénzügyi, és gazdasági rendszer szabályos működése.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.20. 15:20:51

@_sirály:

Hát azért ez elég meredek állítás. Nem kérem, hogy bizonyítsd, mert nem lehetséges. Nem szeretnék olyan világban élni, ahol ez lehetséges.

Azzal egyetértek, hogy az afgán és az iraki háború nem volt jogos. De a közvélemény elhitte, Bush vagy bárki megítélése pedig a közvéleményen alapul.

Kérdést újrafogalmazva úgy tenném föl, akar-e Obama a rendszer szabályain változtatni, avagy semmit sem csinál, ami fontos lenne.

_sirály 2009.01.20. 15:21:22

Tudsz arról amerika számtalan esetben kisérleti atombomba robbantást végzett komplett amerikai katonai ezredek felett vagy mellett, és több esetben begyalogoltak az epicentrumba?

gyakorlásként...

Hallottad a megmenekült tűzoltók nyilatkozatait arról hogy számtalan szinten hallottak menekülés közben robbanásokat?

_sirály 2009.01.20. 15:35:46

Egyébként szakertő vagyok ezen a területen, ha azonnal elsűlyedek azért ha kiderül hogy a tornyok OK-OKOZAT szerint azért omlottak össze mert beléjük ment 2 ilyen gép, akkor vállalom.

Maganvéleményem:

Ugyanis 100%-ig biztos vagyok benne (mondjuk annyira mint te hogy egy kiflit meg tudsz enni 3 percen belül)
hogy mindenképpen robbantották, ennek ezer bizonyítéka van, es rengeteg látszik az összes felvételen is amit a hiradóban nyomtak.

Eleve már az összeomlási sebesség is..
ilyen csak és kizárólag akkor alakulhat ki ha a belseje sem tart semmit, és a fentebb lévő részek akadálytalanul tudnak zuhanni.

Akkor ott vannak a mindenhol látható kifújások az összeomlás előtt időben, és alatt (térben)... A túlélők nyilatkozatai a robbanaásokról.

Az összes szakértő nyilatkozata, beleértve robbantással foglalkozó professzorokat, a WTC statikai tervezőjét, stb...

Obama a rendszer egyik publikusan megjelenő szereplője, de nem irányítója

Te még nem gondolkoztál el miért 2db kb 50-50%-os part van?

Nem az a kérdés hogy akarsz e élni egy iylen világban"Nem szeretnék olyan világban élni, ahol ez lehetséges."

Hanem az hogy ha végre kinyitod a szemed a kis világodban hogyan élsz.


"Nem kérem, hogy bizonyítsd, mert nem lehetséges"


Csak egy dolog: több mérnöki lapban kielemezték a WTC-t, es a legtöbb szakmai lapban ez egyetlen megoldásként a robbantást vetették fel.

_sirály 2009.01.20. 15:37:19

Te magyarországon élsz vagy az USA-ban?

_sirály 2009.01.20. 15:41:01

Az emberek igen jelentős része egyszerre él (haszontalan) információtöbbletben és (majdnem teljes) információhiányban egyszerre.


Álomvilag, amit az emberek alacsony értelmi szinten tartásával is konzerválnak. (az oktatás szintje és módszere révén) Ahol pedig magasabb értékű munkaerőre van szukseg ott a képzés szinte egytől egyik szakbarbárokat képez, a lényeg az hogy ne legyenek képesek kritikai gondokodásra...

_sirály 2009.01.20. 15:51:53

Itt van egy video:

video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056

Ennek az első része az erdekes (az első 1 ora) mert a második inkább egy elgondolás a társadalomtudósok részéről... lehet rajta viztatkozni... de az első része elég konkrét.


Bármenynire megdöbentő lesz a számodra, azt kell mondjam hogy nem azon kel gondolkozni hogy mi az igaz és mi a hamis, mivel gyakorlatilag az egész első óra korrekt.

Csak Ez oylan mint amikor egy 6 evesnek elkezdet magyarázni hogy a testvere hogy jött...

Elkezdve a két ember közötti szexről, az orgazmusról, az orális szexről is, a szex fizikai részéről részletesen, a dns-ről, mindenről.

A gyerek 10%-át nem hinné el.

Na sajnos itt tartunk ma a gazdasag, a pénzügy, és a katonai tervezés területén.. az emberek kb 6 evesek szintjáén állnak és nézik a dolgokat és ejük nyomnak szines-szagos dolgokat amivel elterelik a figyelmuket a lényegről. És a cél az hogy ott is maradjanak... kb... szerintem

Bár egyébként őszinten nem tudom mi t tennének az emebrek a kvazi igazsággal.

Ha egy csirketelepen ketrecekben élő állatoknak elmagyarázod hogy miert vannak ott, miert ölik meg őket, és az egész ipari rendszert ami rajuk épül...

Ezzal szerinted a csirkék mire mennének?

_sirály 2009.01.20. 15:53:31

"Leginkább az emberi butaságon bosszankodik, és nem hagyja szó nélkül, ha ilyesmit tapasztal. Legalábbis itt nem..."


EZERT irtam be, anynira naiv volt az írasod...

Na megyek vissza dolgozni, tolom a média szekerét...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.20. 15:54:17

Hát én nem vagyok szakértő, a mérnöki lapokkal nem kívánok ellenkezni, mert tényleg nem értek hozzá.

Engem annyira nem is az érdekel ennyi idő távlatából, hogy miért dőltek le azok az épületek, hanem hogy ki csinálta. Ha robbantás volt, akkor ki robbantott? Megérte-e Amerikának a dolog? Nem hiszem. Irak bizonyította, hogy nem kell igazi előzmény a háború indításához, elég egy blöff.

Az ilyen jólértesültség nekem egyébként mindig kicsit gyanús, ne vedd zokon, egyetértek azzal, hogy nem árt más véleményeket is meghallgatni. Mégis valahogy sántít az - ahogy KZsoci is írta korábban - hogy te tudsz róla, pedig ezek top secret dolgok. Nyilvánvaló, hogy sok lényeges információt eltitkolnak, hogy ez így helyes-e, nem tudom.

Az eredeti elemzéstől ez független. Mert a közvéleményt veszi alapul, ők szavaznak ugyanis. Azért azt nem lehet állítani, hogy az amerikai elnöknek semmi mozgástere nincsen. Továbbra is az a kérdés, mit kezd vele az új elnök.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.20. 15:56:53

Ja, hogy újságírónak vagy tv-snek tetszik lenni? Úgy mindjárt más! :)

Akkor a vita értelmetlen.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.20. 15:57:45

Az naivitás volna, hogy kíváncsi vagyok, mihez kezd Obama a mandátumával?

Szerintem nem.

_sirály 2009.01.20. 16:30:22

"Mégis valahogy sántít az - ahogy KZsoci is írta korábban - hogy te tudsz róla, pedig ezek top secret dolgok."

Ha neked az titoknak számít amiről legelább 1 millió ember tud a világon, akkor legyen titok.

De szerintem amiről rengeteg ember tud, az nem titok max vannak még sokkal többen akik egyszerűen tájékozatlanok.

Ilyen szempontból a legtöbb jogszabály és nagy példányszámű könyv titok mert vannak olyanok akik csak nem is hallottak róla.


Amugy mint sokaszor mondottam volt nem az a lényeg hogy mit tekintesz 'titoknak'. Nincs titok egyébként.

Hanem az hogy mi a jó életet fogsz kezdeni ha beborul a helyzet, ill. képes leszel e felismerni hogy mikor mit csinalj... a te ki piciny életedben.

_sirály 2009.01.20. 16:36:59

"Engem annyira nem is az érdekel ennyi idő távlatából, hogy miért dőltek le azok az épületek, hanem hogy ki csinálta. Ha robbantás volt, akkor ki robbantott? Megérte-e Amerikának a dolog? Nem hiszem. "

Az optimizmus és a megvezetett tájékozatlan balgaság két olyan dolog ami csak külsőleg hasonlít.

Optimizmus az ha belesel a vízbe 1km-re a parttól és azt mondod, akkor is kijutok.

Tájékozatlan balgaság pedig az ha egy
ketrecben lévő csirke azt mondja hogy úgysem vágnak le.


A másik része ami feltűnt a hozzászólásodnak az az "Amerika" szó.
"Megérte-e Amerikának"...

Érdemes megérteni hogy itt nem országok vannak, ugyanis a szabad piac alapvetően nem lokálpatrióta, és nacionalista, és az óriásvállalatok tulajdonosai sem azok.

A hatalom célja a még több hatalom.

_sirály 2009.01.20. 16:38:54

Te alapvetően úgy látom azt hiszed hogy a hatalom azert van hogy az embereknek jobb legyen, es mindent erre alapozol.

Van egy hírem.

Nem azért van.

_sirály 2009.01.20. 16:41:25

A legnagyobb probléma a WTC-vel, a pénzugyi lufival, és az összes gazdasagi problémával kapcsoaltban hogy ez csak egy ici pici része az egésznek ami rád, rám, és mindenkire vár...

_sirály 2009.01.20. 16:53:49

"Vagy róla is készít alkalom adtán Michael Moore vicces, de bosszantóan demagóg filmet?"

A michael Moore filmnek 1 db hibaja volt:

A jegyhegy csúcsának a felső részét mutatta csak meg.

A mai generáció nagy része menthetetlenül ismételgeti az un. "hivatalos" verzióját a CNBC, BBC, New York Times-nak... amit szerintük Michael Moore-ról tudni kell...

Vagy bárkiről aki beleköp a cukormázas levesbe ami mögött ott dől a vér.


Ez van...

_sirály 2009.01.20. 17:01:52

idézett a cikkedből:

"Bush családja nem rendelkezik túl sok vonzó tulajdonsággal."

Naná hogy utálják őket, Bush nagyapja pl a náci ipari termelés jó részéhez biztosította a pénzt, mint bankár a 2. világháborúban amiert el is iteltek!

Csak szimplán keress rá, és megtalálod a "hivatalos" média oldalakon is..

_sirály 2009.01.20. 17:15:04

Pl a Guardian ezt írta:

Prescott Bushról, a mostani George W. Bush nagyapjáról:

"But the new documents, many of which were only declassified last year, show that even after America had entered the war and when there was already significant information about the Nazis' plans and policies, he worked for and profited from companies closely involved with the very German businesses that financed Hitler's rise to power."

KZsoci 2009.01.20. 17:17:05

tessék a mondandót lehetőleg egy hozzászólásba sűríteni, ez ugyanis a klasszikus szpemelés.

_sirály 2009.01.20. 17:18:23

"The largest company Bush's UBC helped finance was the German Steel Trust, responsible for between one-third and one-half of Nazi iron and explosives."

kezded nyitogatni a szemed?

_sirály 2009.01.20. 17:27:55

"tessék a mondandót lehetőleg egy hozzászólásba sűríteni, ez ugyanis a klasszikus szpemelés. "

Szerintem töröld le ha zavar, és akkor majd szép üres lesz a lap, majd vegyél elő egy sört és örülj a beiktatási ceremóniának, és persze fantáziálj arról hogy majd obama mennyi mindent meg fog tenni az emberekért (a jó lélek), és a pénzügyi válság megoldásáért (ami egyébként nem LETT, hanem előre megtervezetten terv szerint kreáltak, csak hogy pontosak legyünk)

Azzal meg ne is foglalkozz hogy a multban minek az előszobájaként használták a pénzügyi és a gazdasági válságokat.. sajnos

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.20. 17:39:37

@Dyson:

Apropó, Dyson, hová tűnt nevedről a CLS? ;-)

KZsoci 2009.01.20. 17:40:58

egyébként elég jó a beiktatási ceremónia. :)

kár, hogy meghalt az a bácsi, aki a filmek trailerében mondta a dolgokat, biztos ő konferálná be az egészet.

"honourable george walker bush" egyedül még kb. teddyt hívják így a csengetett mylordból. :D

_sirály 2009.01.20. 17:51:49

Dyson:

A helyett hogy ironizálod a saját helyzeted, érdemes informálódni is.

Nem szórakozásból, hanem azért mert a dolgok hatása alól nem tudod kivonni magad te sem, most sem és később sem.

Természetesen én is a rendszer része vagyok, ugyanúgy mint mindenki, én is nagy cégeknek dolgozom zsíros fizetésért, de ettől függetlenul mindenkinek a sajat erdeke az hogy tudja mi van a hattrben.

Mondok egy példát, rengetegen voltak (több tízezren) akik pontosan tudták a 40-es évek elején is hogy mit akarnak a Németek.

De persze lehetett a homokba dugni is a fejeket.

A lényeg az hogy elég sok ember szépen el tudta hagyni még a zsidóüldözések és a teljes vagyonelkobzás és a tömegygilkosságok előtt az országot.

De persze ehhez nem kizárólag a napilapokból kellett tajékozódni.

Ez csak egy kiragadott példa, de minden helyzetre érvényes.

Nem azt kerem hogy fogadd el egy adott ember veleményét.

Én csak azt mondom hogy ébredj fel, és kezd el keresni hogy tényleg mi van, mi lesz. Ennyi.

KZsoci 2009.01.20. 17:57:11

hát én pont csodálkoztam, hogy miért pont egy kaliforniai lelkész mond beszédet... :)

_sirály 2009.01.20. 18:08:19

Elmondom mit tehetsz...

Legalább is szerintem


- Legyél azért valmennyire képben pénzugyilag, politikailag, katonapolitikailag
(pl. a közel keletről, grúzia, törökország, dél európa, stb)

Nem azt mondom hogy legyél szakértő de azert legyel valamenynire képben

- Lehetőleg ne legyen óriási jelzálog kölcsönöd 5-7 év mulva már, amire rámehet a házad mondjuk (vagy legalábbne legyen túl nagy)
- Képezd magad, akár több féle dologra, pl. ami minden esetben használható akár (pl. ne csak bróker legyél)
- Tanulj legalább egy idegen nyelvet normálisan olyan szinten hogy dolgozni is tudj benne (ha már ez megy akkor kettőt)
- Próbálj meg gazdaságilag minnél függetlenebb és önellátóbb lenni
(pl. idővel... 60 rugó egy jo viztisztitó, tudj fával is fűteni, stb...)

Mondjuk ezek közül a legtöbb szinte minden korban jól jött...

Az össze tipp közül az első a leglényegesebb, de mar mondtam, saját magad legyél képbe, magadtól.

Toma001 2009.01.21. 00:09:07

Nagyjából lényegtelen, hogy ki van hatalmon, aki követi a korporációk diktálta szabályokat az jól jár, aki meg nem az meg úgy jár, mint Lincoln vagy Kennedy...

Ziebi 2009.01.21. 01:34:34

Most nincs erőm végigolvasni a kommenteket, csak annyit hogy igazad van, most jön a neheze. Érdekes lesz innen nézni...kicsit jobban érint...meglátjuk...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.21. 10:28:59

@Ziebi:
Nem csodálom, kedves, nagyon tájékozott hozzászóló-társunk percenként kapta az új, bizalmasabbnál bizalmasabb infókat, és ebben az ütemben osztotta is meg őket.

Remélem, kicsit később lesz erőd viszont kommentelni. Jó lenne egy autentikus véleményt is hallani.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.21. 10:43:57

@_sirály:

Jók ezek a tippek, tényleg megszívlelendők.

Jelzáloghitelem nincs, és nem is tervezem, hogy valaha adósságokba verjem magam.
Addig nyújtózkodom, amíg lehet.

Képzett embernek tartom magam, bár eléggé egyfelé.

A két nyelv megvan. Jórészt ma is ezekkel/ ezekben dolgzom. Jó lenne egy harmadik is. Sokáig kényelmességből a hollandra gondoltam, de nem praktikus; aztán spanyolul tanultam is, de nem volt bennem kitartás. Most már jó ideje az orosz jár a fejemben.

A gazdasági függetlenség relatív dolog. Nagy korszerűsítés előtt állunk, mert muszáj, elég tropa a házunk. Szóval ez is aktuális.

A vita kedvéért annyit hozzátennék, hogy ezekre a dolgokra mindenképp szükség van, akárki is az elnök. De várjuk Ziebi, egy Amerikában élő magyar, véleményét!

_sirály 2009.01.21. 16:40:03

"Képzett embernek tartom magam, bár eléggé egyfelé."

Sajnos ez a jelenlegi rendszer rákfenéje, hogy rengeteg amerikai a _kvázi_ analfabétizmus határán mozog, ahol viszont minőségibb munkaerőre van szükség oda az oktatás alapvetően szakbarbár hozzáálasú embereket képez, és nem a kritikai gondolkodást gyakran használó, szélesebb spektrumú egyéneket - tegyük hozzá nem véletlenül.

Ezt a hibát mindenkinek magának kell kompenzálnia, tanulással, gyakorlattal.. pl.

Mondok egy példát, ha pl. egyszerre értesz az informatikához és a marketinghez/szerzvezéshez, az már jó.

De ha pl HR-es vagy akkor jó ha közgazdász is vagy egyben.

Még jobb ha HR-es, közgázos, és mondjuk egy harmadik teljesn más dologhoz is konyítassz.

Én pl. 3 dolgot csinálok, ez még szerintem bőven beleférhet mindenki életébe. (persze a tanulás is idő, de max sokkal kevesebbet néz az ember tv-t, stb.)

Szóval legyen az ember minimum bipoláris (a mániákus depresszóból példaként vett szóval :) , csak éppen munkaügyileg, persze de jobb ha három)

És a 2., 3. ne olyan fekvő tudás legyen amit 10 éve nem használtál.

És e mellett mindenképpen kell valami olyan ami kicsit földhözragadtabb, pl. nem árt ha valaki ért a fizikai munkához, vagy szakács és tud főzni vagy előkészíteni 100 emberre, bármi ilyesmi...

"Jelzáloghitelem nincs, és nem is tervezem, hogy valaha adósságokba verjem magam.
Addig nyújtózkodom, amíg lehet."

Jobb egy 30nm-es lakás amit aránylag rövid idő alatt ki tudsz fizetni mint egy 80-as amit nem igazán. Ez biztos.

_sirály 2009.01.21. 16:48:31

Amúgy végighalgattam a progresszív beiktatási beszédét Obama-nak. Tökéletesen jó volt, ezt vártam tőle.
Tényleg. Helyes beszéd.

De.

Obama tudatában van a sját szerepével, és nem akar hitegetni senkit.

Ugyanis volt egy mondata, próbálom arányleg helyesen idézni emlékezetből, amivel gyakorlatilag 'kiszólt' a beszédből...

Elmondta mit szeretne...

majd hirtelen...

"A mi rendszerünk azonban, sajnos nem tolárálja a nagyobb változásokat."

Majd folytatta...

Nyilvánvalóan nem fogja megváltoztatni a pénzügyi rendszert, nem fogja a pénzkibocsájtást állami kézbe venni, nem fogja felszámolni a FED-et, nem fogja átalakítni az egész működést,stb stb...

Ez utópisztikusabb (még egyáltalán felvetni is...) mint ha azt kérnéd hogy az összes fegyverből öntsenek harangot.

_sirály 2009.01.21. 16:54:18

Jelenleg egy nagyon szép, tetszertős PR sablon van ráhúzva a nemzetközi politikára és a folyamatokra.

Hülye példával élve jó lenne ha egyre többen rájönnének hogy nem az a kérdés hogy

"Mikor hoz a mikulás ajándékot, és mit",

...hanem az hogy

1. Nincs mikulás 2. Próbáld megérteni miért nincs és milyen igények miatt mondták azt neked hogy van
3. és innen kiindulva tovább...

_sirály 2009.01.21. 16:58:34

Ja a legfontosabb, a tippek közül kimaradt... ha valaki Izrael-ben él (a merkava-melletti hamis biztonságérzetben) (rokon, ismerős bárki) és ha nagyon biztonsági játékot akar játszani akkor 5-7 éven belül költözzön el. De ez csak egy magánvélemény.

KZsoci 2009.01.21. 17:53:38

na, sirályka, tessék saját blogot indítani, akit érdekelnek a hagymázas őrületeid, majd ott elolvassa.

_sirály 2009.01.21. 18:04:57

Megtennéd hogy letörlöd az összes beírásomat?

köszi

Toma001 2009.01.21. 21:58:06

sirály!
persze hogy nem fogja megváltoztatni a pénzügyi rendszert, mert a rendszer emberei tették oda, ahol most van, szerinted hogyan lesz elnök úgy valaki, hogy 2 éve még a nevét se lehetett hallani?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.01.22. 08:22:22

@_sirály:
Nem. Ezen a blogon nem moderálunk. Ha beírtál valamit, akkor az ott is marad. (Kivétel a szándékos blogrombolás.)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.01.22. 08:34:04

Hm... Amál, olyan áthallásos érzésem van... Magyarország, 2006!

We've fucked it... Not a bit, a lot...

Szóval ezt sugallja, mintha a két ország NEM különbözne... Pedig igen... Láttad, amikor Bush Obamáról nyilatkozott az átadás-előtt kb. egy héttel?

_sirály 2009.01.22. 12:32:54

Toma:
"sirály!
persze hogy nem fogja megváltoztatni a pénzügyi rendszert, mert a rendszer emberei tették oda, ahol most van, szerinted hogyan lesz elnök úgy valaki, hogy 2 éve még a nevét se lehetett hallani?"

Ez nyilvánvaló, csak azért említettem meg hogy a tudatában legyenek az olvasók is, mert eléggé elszabadultak itt az érzelmek, sokan tele vannak értelmezhetetlen várakozással...
süti beállítások módosítása