2008. december 30. 03:59 - Reckl_Amál

2 0 0 8 - TV

Szűk két napig tart még ez az év, eljött a számvetés ideje.

A blog összes bejegyzését végignézve most már nyilvánvaló, hogy alapvetően közéleti (politikai), tv-s, filmes, blog.hu-s és néha privát témákkal foglalkozunk leginkább. Így - az utóbbit leszámítva ezekről készítettem egy kis összeállítást. Ebben a posztban a magyar tv-k műsorairól lesz szó.

Minden témakörnél alkalom nyílik szavazásra is. De ezúttal minden szavazónak lehetősége van további válaszlehetőségekkel bővíteni a kérdést. A szavazás lezárása 2008. utolsó perce. Utána meg majd jön az értékelés.

Kommentben - igény szerint - mindenki írhat privát élete fontosabb történésről is.

Ebben az évben sok új műsor indult, mielőtt szavaznátok, melyik volt a legemlékezetesebb, előrebocsájtok egy kis emlékeztetőt.

Tehetségkutatók

2008-ban is számos lehetőség nyílt arra, hogy a magukban tehetséget érzők végre kiléphessenek a közönség elé.
Az m1 monstre castingja az István a király ősbemutatójának 25. éves jubileumi előadásához keresett szereplőket. A műsor nehézkesen haladt előre, a szereposztás eléggé kiszámítható volt. Istvánt a profi színész Feke Pál játszhatta végül el. Az előadást végül augusztus 20-án még a tv is leadta, sokak szerint kissé merész volt a rendezés.

Idén sem úsztuk meg Megasztár nélkül. Szinte egyöntetű a vélemény: a 4. széria messze elmaradt az első háromtól. Király Viktor győzött végül. A többiek nem említésre méltók.

Főzőversenyek

Ebben az évben szinte percre pontosan egyszerre indult a két nagy kertv főzős vetélkedője. Ezt a kört kivételesen a Hal a tortán nyerte. Már az elején csak ún. celebek tüsténkedtek a konyhában, a Vacsoracsatában eleinte próbálkoztak még civilekkel, de ide is csak főleg hülyék jelentkeztek, és ha már magamutogatás meg beszólás a lényeg, akkor bízzuk ezt azokra, akik ebből élnek, vagyis a celebekre.

Valóságshow-k

2008-ban két valóságshow-val rukkoltak elő a tv-k. A Viasat 3 vissza akart nyúlni a gyökerekhez (képletesen), de csak igazi gyökereket talált végül. A Bár 2.0 akkora bukás volt, hogy egy hónappal korábban be is fejezték. Azóta a csatorna programigazgatója is távozott.

A Story tv hajléktalanok kikupálását akarja dokumentálni. Nem akármilyen csapatot nyert meg magának a produkció: Csisztu Zsuzsa vezeti a műsort, Bakács Tibor Settenkedő és Tornóczky Anita tanácsokat ad a rábízott versenyzőkre. A háttérben az ízléses bulvár magyar pápája, Hajdú Péter áll természetesen. Mikor legutóbb belenéztem, éppen valakit azért tettek hazugságvizsgálóra, hogy bevalljon valami lopást. (Eddig bármikor néztem bele, mindig ez volt.)

Híresember-túlélőshow-k

Az RTL Klub egy az egyben lemásolt egy külföldön jól bevált receptet. A celeb vagyok, ments ki! innen az év egyik legabszurdabb tv-s vállalkozása volt. A csatorna hálás lehet mind a résztvevőknek, mind a műsorvezetőknek. Profi volt az egész, és kész!

A tv2 maga fejlesztette ki azt a műsort, ami újabb szépen kiérdemelt bukta lett, a nagy rivális mögött való kullogás megerősítése.
Amit a másiknál dicsértem, itt inkább kritizálni kell. A műsorvezetők Liptai Claudia és Popdaráló Áron rettenetes erőltetettségét csak az tompította, ahogyan a sztárok - főleg Bódi Guszti és Fekete László - az afrikaiakkal szemben viselkedett.
A műsor szenzációjának szánták Horváth Ágnes bukott egészségügyi miniszter szerepeltetését, de nem volt az.
Állítólag még a producer, Frei Tamás is elégedtlen volt a műsorral. Szóval a Sztárok a fejükre estek ennél jobban nem is bukhatott volna meg.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr25848047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.12.30. 09:25:51

Én Megasztár szimpatizáns voltam 3 és fél széria erejéig, voltak elég hajmeresztő döntések az első 3-ban de miután a szerinted "említésre sem méltó" (amúgy kiváló hangú) Bencsik Tamara kiesett, na akkor utáltam meg ezt a cirkuszt végleg. Király Viktorkát meg jég alá lökni!

csárli hárper 2008.12.30. 09:39:18

csak sajnálni lehet a sok tudatlant hogy ilyen "műsorokat" néznek.......

KZsoci 2008.12.30. 10:35:12

ezittenkéremmagyarország:

ne félj, te sokkal szánalomraméltóbb vagy. :) bár a magad szemében biztos a merész alternatív okoska, akit nem csapnak be a gonosz globalisták meg a különböző fővárosok által alkotott tengelyek.

Barrera 2008.12.30. 12:31:02

A valóságsók közül pont a -szerintem- legszánalmasabbat hagytad ki. Hargitai Bea előre megírt forgatókönyvű szerelmi drámájánál nagyobb malőrt akarva sem tudott volna produkálni a tévékettő. A nézettségi adatok alapján még a Romana füzeteken edződött nyuggerek sem karmolták szálkásra a fotelkarfát Szenyorita Szöszi kalandjai láttán.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.30. 21:20:38

A szavazásban benne van, de sajnos nem láttam belőle semmit. Legalább egyszer kíváncsi lettem volna rá, de valahogy sosem jött össze. Csak annyit tudok róla, hogy szinte minden perce kamu volt.
süti beállítások módosítása