2008. december 01. 13:42 - Reckl_Amál

1 perc antiszemitizmus

Tegnap este a Heti Hetes végén Hajós András sajnos megint énekelt egy saját számot. Lassan kicsit kínosak ezek az erőltett nyelvezetű, dallamát tekintve egyforma dalocskák, de elviselem.

A szöveg viszont irritált. Nemcsak azért, mert nyakatekert baromság volt, hanem mert ebbe a semmitmondó kis (ál)hírbe is bele kellett vinni valahogy a zsidóságot.

Ahogy azon honfitársaimat sem szeretem, akik folyton verik a mellüket a magyarságuk miatt, ugyanígy nem szeretem ezt más indentitások örökös hangoztatásakor sem. Nem szeretem a meleg büszkeség menetét, a cigányok békefelvonulását, a 720 vármegye ön-demonstrációját.

Kit érdekelnek a címkék? Pláne, ha valaki saját magát skatulyázza be, és még hirdeti is.

Hajós András zsidó származású. És?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr40797790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pekmester 2008.12.01. 14:54:10

csodálkozom, hogy van gyomrod végignézni egy heti hetest...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.01. 15:03:46

Hát néha alig.

Egyrészt vannak szép emlékek. Valaha ez egy remek műsor volt.

Másrészt egyfajta rituálé, a hét leges legvége.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.01. 15:31:04

Amál: Ha ők mondják magukról, akkor büszkeség, ha más mondja róluk, akkor antiszemitizmus/rasszizmus/kirekesztés/homofóbia, stb.

Pár hete az ideillő Bayer-cikk kapcsán Bayer magyarázkodásba kezdett. Azt hiszem a második részében van pontosan ehhez a poszthoz illő gondolat. (Ha kell, valahonnan előbányászom a linket.)
Az a lényege, hogy "jó kontextusban" eltűrt, javallott dolog megemlíteni a származást, "rossz" esetén viszont...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.12.01. 16:22:57

Ez a baj. Hogy rögtön ilyen Bayer-félék ugranak be. Mert kultúrember nem meri kritizálni ezt, különben rásütik ezt a nagyon csúnya bélyeget.

Tudom, hogy unalmas, de: kettős mérce.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.01. 18:39:10

en mar nagyon regen lattam ezt a szörnyedelmet, nem gondoltam hogy meg van,
ha ilyesmire vagyom elmegyek a kocsmaba, meghallgatom mit mondanak a falubeliek, azon legalabb lehet röhögni
nem tudom kik vannak meg ebben a müsorban, az az igazsag hogy azt sem tudom ki ez a Hajos, de a többieket sem azert utaltam meg mert zsidok, hanem mert unalmasak - mindig ugyanazok a poenok, mindig ugyan ott intenek be a közönsegnek, hogy nevessenek

amal: piros gomb, ne merrgezd magad ilyesmivel!

milena 2008.12.01. 21:21:47

720 vármegye, hihi :))

Szerencsére nem láttam a mondott műsort, de amíg volt tévém, addig sem bírtam nézni. Nagyon-nagyon elfogultnak látszottak a hölgyek-urak.

"1 perc antiszemitizmus". Igen, sajnos, amit írtál, azt sokan így értelmeznék. Nagyon nem jól van ez, hogy ők (akármilyen csoport) elkülönülhetnek a többiektől, de a többiek ezt még csak nem is konstatálhatják.
süti beállítások módosítása