Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2008. november 30. 14:13 - Reckl_Amál

Őfelsége unalmas ügynöke

Az új(?) Bond-film már pár hete a magyar mozikban megy. Nem láttam, nem érdekel.

Sajnos nem értem, miért akkora szám, amikor a királynő kitalált ügynökéről újabb filmet készítenek. Főleg azért, mert minden filmben ugyanaz történik: a világ veszélyben van valamilyen birlliáns főgonosz ármánykodása révén, James Bond megmenti, közben sok robbanás és szex van... Elhiszem, hogy amikor a hatvanas években először készült ilyen film, akkor különleges volt. Már a speciális effektek miatt is.

Ma viszont el vagyunk kényeztetve, és egy felrobbanó limuzin látványa nem izgat föl senkit. (Az megint más kérdés, hogy az én sznob igényeim kerültetik is velem az ilyen "olcsó" dolgokat.)

Aztán a szex ábrázolása. Negyven - ötven éve ez még azért sokkal nagyobb tabu volt, ma már óriásplakátok hirdetnek pornófesztiválokat. Nem mondom, Halle Berry macskásan puha kijövetele a tengerből esztétikus képsor, de messze nem olyan mérföldkő, mint a valós kebelcsoda Ursula Andress istennőszerű kiemelkedése három évtizeddel korábban. Mellesleg ez a mizéria a Bond-lány körül szintén elég unalmas. Most is valami megjegyezhetetlen nevű ukrán modellszerűségről beszélnek, meg azt mondják rá, hogy sztár. Soha semmiben sem játszott, biztos jó nő, de valljuk be, csak kulissza.

A klasszikus Bond-filmek igazi háttere mégiscsak a hidegháború volt. Ennek vége, James Bond a mesevilágán kívül munkanélküli. Ezt nem is én találtam ki, hanem valójában a fantasztikus kémfilm-paródiában, Az ember, aki túl keveset tudott-ban mutatnak rá. Annak a filmnek a fő szála, hogy az angol és az orosz titkosszolgálat vezetői összefognak egy békeszerződés aláírása ellen, mert ha "kibékül" a világ, nem lesz munkájuk. Ez a gondolat közel áll hozzám mindenképp. Nyilván van hasznos része a hírszerzésnek, de azért ezek azért többnyire professzionális bajkeverők.

Végül, de nem utolsó sorban a James Bond által képviselt férfikép. Enyhén szólva avittos és soviniszta. A tökéletes érzelemmentes férfi, aki lenyom mindenkit. A nője csakis hibátlan lehet: gyönyörű és ravasz. Luxusautókkal proccol, csak a legjobb öltöny, a legjobb óra (Óra? Kronométer!) jár neki, stb.

James Bond kultusza egy ostoba, értékmentes, felszínes, mesterséges világ lenyomata. Méregdrágaságba bújtatott gagyi. (Micsoda iszonyatosan tehetségtelen fickó ez a Daniel Craig!) Mesevilág töketlen férfiaknak és a hercegről álmodozó, naiv nőknek.

Ezért is lep meg, hogy komoly filmkritikusok várják reszketve a premiert, és utána kicsinységeken persze mindig fanyalognak, holott az egészet figyelmen kívül kellene hagyni. Az eposzok szigorú szabályaihoz hasonló kötelező kellékek sorjázásából a forgatókönyv, mely egy paraméteres egyenlet izgalmait tartogatja magában. Az ismeretlenek bármivel behelyettesíthetőek ugyan, de attól még mindig ugyanaz történik. Ezeknél ma már Hollywoodban sokkal jobb (kaland)filmeket is képesek gyártani, szomorú, hogy a James-Bond-lobbi pehelysúlyú "alkotásai" elveszik tőlük a figyelmet.

66 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr50796146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burt lancaster 2008.11.30. 20:26:32

A régi JB filmeknek azért volt egy hangulata (különösen Sean Connery-re gondolok), meg eszembe ötlik a jó öreg Pierce dumája is, amikor egy jégpalotában (ahol a pult, székek stb minden jégből van) a pultos megkérdezi tőle, hogy mivel tolja a vodka-martinit, mire nagy nyeglén benyögi, hogy "jéggel...ha még van"

:D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 20:29:11

A régieket nem is bántanám. Az egész stílus abba a korba való. Ma ez már nevetséges rongyrázás.

midnight coder 2008.11.30. 20:30:10

Klassz lehet egy kétoldalas postot írni arról hogy nem érdekel a James Bond. Még klasszabb hogy ezzel még fel is lehet kerülni az index címlapjára. Azért rossz belegondolni, milyen lehet a többi post ami viszont nem kerül fel...

Amúgy ha valaki azt hiszi hogy vége a világháborúnak és hurrá, megoldódott az összes konfliktus az finoman szólva... nos, nem túlzottan intelligens. Az igazán nagy balhé csak most fog majd kezdődni, a kovetkező évtizedekhez képest a hidegháború korszaka rózsaszín lányregény lesz.
Azaz James Bond jó ideig még nem lesz munkanélküli. A különbség csak az hogy a hidegháború idején még nagyjából tudni lehetett hogy ki a jófiú és ki a rossz. Ma viszont az egyik csapat gazember játszik a másik csapat gazember ellen. Egy USA vs Kína háború esetén nehéz lenne eldönteni hogy kinek szurkoljon az ember, egy USA vs CCCP esetén azért ez egyszerűbb volt.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2008.11.30. 20:31:32

Olyan ez, mint a Karácsony... Tudod, hogy megint ugyanaz lesz, mégis várod/végigjátszod a szerepet...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 20:33:22

:)

Majd a karácsonyról is leírom egyszer a gondolataimat. ;)

Azért az a sztori kicsit jobban tetszik.

Fehér Robot · http://www.eisengrau.com 2008.11.30. 20:35:38

"James Bond kultusza egy ostoba, értékmentes, felszínes, mesterséges világ lenyomata."

Vagyis a mindenkori valós világé. Ezért örökérvényű.

:D

2008.11.30. 20:38:05

Reckl_Amál!

Szeretnéd te, ha egy magamfajta, aranyfarkú titkosügynök királyfi kavarna veled. ; ) Csak irigykedsz. Másnap már sajgó hüvelyfallal, elalélva mesélnéd az irigykedő szemű barátnődnek, hogy micsoda kalandban volt ríszed. : ))))

burt lancaster 2008.11.30. 20:39:26

A Bond filmek anno annak köszönhették a népszerűségüket, hogy egy olyan férfitípust prezentáltak, amilyen a legtöbb férfi a fürdőkád magányában 2 fingás között szereti magát elképzelni: gyönyörű nőket dug meg néhány macsós beszólást követően, izgalmas kalandok, drága kocsik stb.-stb

Nos, azért ez egy olyan téma, ami 1-2 epizódban kimeríthető maximálisan, utána meg egyszerűen uncsi.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 20:41:17

Megint ez az irigység-dolog!

Az utolsó James Bond színész, aki szimpatikus volt, az Sean Connery. De ő meg öregecske kissé... Egyébként egyúttal ő volt az utolsó jó színész is ebben a szerepben. Mert bár Pierce Brosnan fényévekkel jobb, mint mostani kifejezéstelen arcú emberke, azért nem egy színészkirály(fi).

Fehér Robot · http://www.eisengrau.com 2008.11.30. 20:42:31

"...ezzel még fel is lehet kerülni az index címlapjára. Azért rossz belegondolni, milyen lehet a többi post ami viszont nem kerül fel..."

A post szövege nem számít, nem olvassák el. Elég ha a cím megfelelően szétcsúszott, vagy elegendő ellentmondást, provokatív kijelentés és/vagy káromkodást tartalmaz.


www.korunk.org/korunk/?q=node/8&ev=2005&honap=12&cikk=8061

midnight coder 2008.11.30. 20:42:57

Végül is, ennyi erővel az összes romantikus film pedig arról szól hogy egy férfi és egy nő találkozik majd történik valami vagy nem. :-)

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2008.11.30. 20:45:10

én tegnap éjjel néztem meg, persze a nem-fizetős változatot :) ...ami a film értékével tökéletesen arányban volt - még egy ilyen szar rohangálós, aligbeszélgetős hülyeséget. Semmi történet nem volt az egymás kergetésén kívül, semmi nem derült ki sem a szereplőkről, sem A Nagy Ellenségről. Komolyan perelni kellene a filmkiadókat időelb.szási díjért.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 20:46:35

Az a romantikus film, ami csak erről szól, az elég gyenge. Meg hát az sem mindegy, hogyan mesélik el a történetet.

MacPhisto 2008.11.30. 20:50:08

Ursula Andress mitől kebelkirálynő? Max. B kosár...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2008.11.30. 20:53:53

Daniel Craig filmjeit nem illik keverni a James Bond-filmekkel.

balazsman 2008.11.30. 20:57:47

lenne most is hidegháborús ellenfél, csak nem merik kimondani az amcsik (angolok), hogy KÍNA az... :S

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 20:58:22

Én Craiget a Münchenben és az Arany iránytűben láttam. Semmi hatást nem gyakorolt rám a játéka.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 20:59:38

balazsman!

Ha ki mernék mondani, hogy Kína, sokkal kevésbé lennék kritikus. Pont ez hiányzik, hogy nem mernek kockázatot vállalni a jól bevált, viszont ásításra érdemes módszertől.

midnight coder 2008.11.30. 20:59:48

>Az a romantikus film, ami csak erről szól,
>az elég gyenge.

A valamibe elég sok minden belefér. Így nézve viszont mind erről szól. :-)

repp 2008.11.30. 21:00:58

Csak nekem tűnik fel, hogy az írás a legalapvetőbb pontokon nyúl mellé. Az utolsó két Bond film szinte teljes mértékben szakított a klasszikus elemekkel. Nincsenek kütyük, nincsenek "vodkamaritinik", sőt..a legutóbbinak konkrétan szerintem vége sincs.

Szinte minden közhely eltűnt a Casino Royal óta, csak a nők maradtak, meg alkalmanként az Aston Martin.
Tehát lehet Craig gyenge, lehet a film sekélyes, de unalmasnak, nem unalmas...tartalmilag.

Rengetegen utálják az új faszit, még többen hiányolják a klasszikus főcímet, de hát ez van.

Az utolsó filmben konkrétan a "megjegyezhetetlen nevű ukrán modellszerűség" le sem feküdt senkivel, amire aszzem' nem volt példa még soha.

Tévedés ne essék, nekem sem tettszik az utolsó film, mert annyira más, hogy már nézhetetlen, de ezt a postot 5-6 éve kellett volna megírni, most már idejétmúlt.

scsaba1 2008.11.30. 21:02:44

James Bond egy brand. Olyan, mint a "Jaws" vagy az "Aliens". Szabályos időközönként el lehet adni vele valamit, akkor is ha az újabb részeknek már jóformán semmi köze nincs az eredeti ötlethez.

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2008.11.30. 21:05:01

Szerintem meg teljesen szórakoztató filmek. Pár évtized tévedés azért előfordul, mert a sorozat a hatvanas években indult (a legtöbb hetvenes évekbeli epizódban Roger Moore volt Bond), és Halle Berry is négy évtizeddel Andress után tűnt fel. A hájpolás szerintem is röhejes, de hát ilyen világban élünk. Azért ettől én még sok régi Bond-filmet is szívesen nézek újra, és általában vitázni (beszélgetni úgy egyáltalán) azzal lehet róluk, aki úgy-amennyire ismeri ezt a világot. Nem biztos, hogy ez most fennáll... Mert elég sok régi Bond-mozi van, ami azért nem a hidegháború témájából indul ki, pl. amiben Blofeld a főgonosz.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 21:06:13

Rtama, a mellényúlás oka, hogy nem láttam a filmet.

Chupa (törölt) 2008.11.30. 21:08:34

Nem láttad, nem érdekel, mégis hosszasan fikázod. Így nyilván elég csúnya hátrányból indul szegény film.

A Bond történetek mesék. Mint ahogy a szegényember legkisebb fia megmenti a királykisasszonyt. Alap séma, millió egy változattal, tudod mire számíthatsz, és azt igényesen összerakva kapod meg. Ezt számonkérni rajta pont értelmetlen.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 21:14:05

Tévedés! Nem a legutóbbi filmet fikázom, hanem az egész brandet. (Jó kifejezés, kedves scsaba1!) Ezért nem érdekel a mostani. Pár Bond-filmet láttam.

Szerintem pont nagyon igénytelenül rakják össze. Nem a képi világot kritizálom, mert az tényleg igényes, hanem pont azt, hogy kiszámítható kötelező gyakorlatok vannak összeszerkesztve.

repp 2008.11.30. 21:14:53

Értem én, de akkor miért a mostani film kapcsán írod ezt le?

Nem kötekedni akarok, csak a aggályaidat már maga a Bond-stáb is észrevette pár éve.

Mintha írtál volna egy postot arról, hogy mostmár tényleg vonuljon ki az Orosz hadsereg Grúziából.

(...maradjunk a "hidegháborúnál"...;-)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 21:16:13

Nem is veszem kötekedésnek.

Sajnos az előző Bond-filmnék még nem volt blogom. ;)

pdjames 2008.11.30. 21:16:55

D Craig azért nem rossz színész,van egy nagyon jó filmje, az a címe, h Copenhagen, Michael Frayn darabjának adaptációja, Bohr és Heisenberg 1941-es titkos találkozójáról szó., Stephen Rea Bohr és D Craig Heisenberg, ott jól játszik. A Bond filmekből a gonoszok mostanában elég jók (Toby Stephens, Mads Mikkelsen, Mathieu Almaric) és én a Casino Royal-t szerettem, sokkal kevesebb volt benne az ostoba macsó klisé, mint a régebbi filmekben. A mélypont sztem az volt, amelyikben Denise Richards atomfizikust játszott.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.30. 21:19:18

"A mélypont sztem az volt, amelyikben Denise Richards atomfizikust játszott. "

De legalább volt humora az alkotóknak. :D (Tudom, irigykedem csak.)

Említett filmet nem láttam.

bate · http://bateman.hu 2008.11.30. 21:20:31

"Sajnos nem értem, miért akkora szám, amikor a királynő kitalált ügynökéről újabb filmet készítenek. Főleg azért, mert minden filmben ugyanaz történik: a világ veszélyben van valamilyen birlliáns főgonosz ármánykodása révén, James Bond megmenti, közben sok robbanás és szex van... Elhiszem, hogy amikor a hatvanas években először készült ilyen film, akkor különleges volt. Már a speciális effektek miatt is."

Mielőtt ezt így leírod, igazán utánanézhettél volna, hogy miről szól az újragondolt James Bond. Mert bár átfedések vannak, te igencsak le vagy maradva. Ezzel összefüggésben pedig a blogbejegyzés és a benne szereplő "gondolatok" is teljesen avíttak és értelmetlenek.

mobo 2008.11.30. 21:24:58

"a világ veszélyben van valamilyen birlliáns főgonosz ármánykodása révén, James Bond megmenti, közben sok robbanás és szex van..."

Könyörgöm, legalább tényleg lenne benne szex!!
Nem tudom, az új rész milyen, és nem is fogom megtudni. Bár férfi vagyok, már elmúltam tíz éves...

Kúrcsány Ferenc 2008.11.30. 21:27:21

Elég megnézni az Austin Powers: The Spy Who Shagged Me-t abban benne van az összes Bond-fos

dajalap 2008.11.30. 21:28:14

Szerintem a Bond rajongók 97%-a tíz éves kora körül ( +/- 1-4 év ) látta az első filmjeit, aki nem az nem hiszem hogy rákattant.

Aki védi a brandet ( hívjuk franchise-nak ha már kint ezt teszik filmek esetén ;) az vagy azért teszi mert tényleg azon a szinten van hogy neki ez jön be ( nem elítélendő ha valaki a kocsi-csajszi-lé vonalon mozog, de szimpatikus ettől nem lesz ) vagy azért mert kiskorában bejött neki ( ez teljesen érthető, hiszen árasztja az exotikumot, kalandot és a luxust , amit Ungarnról nehezen lehetne elmondani -.- )

sokat láttam de évek óta egyikre se vagyok kiváncsi.

Addig is zavart a sovinizmusa, zavart hogy olcsó benne az emberélet ( érdekes még kiskoromban is ) de mostmár a pár vonzó pontját is elvesztette.

már nem akarok moziba járni ha luxusra, exotikumra vagy kalandra vágyok. Az autók pedig sose érdekeltek ( kivéve ha tengeralattjáróvá változtak )

Feca 2008.11.30. 21:30:24

Mese, felnotteknek. Miert baj ez? Nem tukozi huen a valosagot? Szörnyü!!!!

Dömper Ármánd 2008.11.30. 21:39:49

"Klassz lehet egy kétoldalas postot írni arról hogy nem érdekel a James Bond. Még klasszabb hogy ezzel még fel is lehet kerülni az index címlapjára."

Ja, és képzeld, van olyan ostoba állat, aki ezt a szart még kommenteli is...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2008.11.30. 21:42:32

Pontosabban mese, felnőtt fiúknak. jó, autók, jó nők, domináns hím. MErt felvilágosult korunkban azért attól, hogy komoly arccal azt mondjuk, hogy mostmár nemhogy a nadrágot, de a farkat is...a férfiak szerepálma még a domináns hím. És erre lehet világfürdőhelyet alapítani...

beleszolok 2008.11.30. 21:58:06

Konkrétan a Casino Royale-ban még csak véletlenül sem volt veszélyben a világ. Csak egy bűnöző próbált pénzt szerezni, teljesen legálisan :D

Miután az illegál lóvét elvesztette thx for mr. bond.

VacakBlogHu 2008.11.30. 22:12:55

Az új kelkáposztafőzelék már pár napja a kondérban van! Nem szeretem, nem eszem meg

Ízlelőbimbók hiányában a szarvasgombának, a szarnak mákkal és palacsintának sem érzem az ízét, de szeretek szerepelni, így megosztom a gondolataim világgal! Önálló egy sincs, de ez nem baj! Olvasni szeretek és amit mások (általam okosnak gondolt) írnak azt szépen idézem, MAC notebookomon meg is írom! Asztali PC fúj se nem trendi, meg nem is megy a nyakláncomhoz...

Bah...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.11.30. 22:35:31

Egy nő sosem fogja megérteni James Bondot, meg, hogy az miért is jó.

"James Bond kultusza egy ostoba, értékmentes, felszínes, mesterséges világ lenyomata. "
Mint Akhileusz.
Az is megdugott és lekardozott mindenkit, szuper kütyüivel elbánt az ellennel, stb.
Csak előtte agyonverte a zenetanárját a lantjával...

Szal Bond az archetipikus hős modernizálva, kicsi Amálka.
Nem Neked van kitalálva, és hogy miért sikeres, nem értheted, mert ahhoz tanulnod kellene.
Meg gondolkozni.

pdjames 2008.11.30. 22:51:23

Dömper Ármánd 2008.11.30. 21:39:49
"Klassz lehet egy kétoldalas postot írni arról hogy nem érdekel a James Bond. Még klasszabb hogy ezzel még fel is lehet kerülni az index címlapjára."

Ja, és képzeld, van olyan ostoba állat, aki ezt a szart még kommenteli is...

Most ugye magadról beszélsz...

pdjames 2008.11.30. 23:02:12

Sztem Akhilleusz ( dupla l ha nem tudnád) egy ritka nagy f"++%! volt, pont azért, amiket írtál róla, azért mert több ezer éves és ún. archetípus, miért kell szeretni? Az, hogy sikeres, azt mutatja, hogy az emberi természet nem változott és sok olyan ember van ma is, aki szereti a brutális gyilkológépeket.
Ez van, de azért nem kötelező rajongani érte és nem hülye az aki nem ért egyet vele.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.11.30. 23:22:07

Ennyi erővel bármilyen filmnek neki lehetne menni, akármelyik filmet szét lehet szedni ugyanígy.....csak nincs értelme.

Te nem szereted a filmeket? :)

spoonman 2008.11.30. 23:29:23

kössz a posztot teljesen egyetértek az írójával.de hogy legyen valami jó is JB-ról: emléxik még valaki a Goldeneye játékra N64-en?na az jó volt.nem is kicsit.

devadel 2008.11.30. 23:40:15

a legtöbb mesében három királyfi van. a legtöbb mesében a legkisebb győz. a legtöbb mesében a sárkány ellen.

micsuda unalmas szarságok ezek.

nem is értem minek mesélünk annyit a gyereknek. hüjeség az egész.

most komolyan....

ave 2008.11.30. 23:45:05

Hat speciel szerintem a Bondok nezhetoek, legalabbis a kiralyi kaszino az bejott.

Ellenben van nemi igazsag abban amit irsz, mert pl. az Indiana Jones nezese kozben szegyeltem magam.

Gagyi mese, durvan eltulzott karakterek.
Egy sor tetszett a ruszki notol: "I usually do"

Szoval el tudom kepzelni, hogy valakinek a Bond is hasonloan hat.

forumuser 2008.12.01. 00:05:34

"Egy nő sosem fogja megérteni James Bondot, meg, hogy az miért is jó."
Van olyan nő, aki élvezetesnek tartja a Bond-filmeket, szóval ne általánosítsunk, kérem. Persze nyilván nem azonosul a főhőssel, de érteni értheti, hogy mások meg miért igen.

2008.12.01. 00:21:49

" burt lancester 2008.11.30. 20:39:26
A Bond filmek anno annak köszönhették a népszerűségüket, hogy egy olyan férfitípust prezentáltak, amilyen a legtöbb férfi a fürdőkád magányában 2 fingás között szereti magát elképzelni: gyönyörű nőket dug meg néhány macsós beszólást követően, izgalmas kalandok, drága kocsik stb.-stb"

figyu, a férfiak 17 évesen rájönnek, hogy a nem James Bondok, addig a nők 40 évesen/kövéren/bután is fiatalnak/sudárnak és okosnak képzelik magukat. : DDD

2008.12.01. 00:23:16

Reckl_anál!!!!

: DDDDDDDDDDDDDDDDD

nick: 2008.12.01. 01:29:52

"...igen, könnyen elkaptuk!"

:-P

Széna Tomi 2008.12.01. 05:05:01

Viszont a Bourne-trilógia zseniális, ha már kémfilmeknél tartunk...

redriot77 2008.12.01. 05:47:05

"Viszont a Bourne-trilógia zseniális, ha már kémfilmeknél tartunk..."

Valóban a Bourne filmek a kém műfaj új generációja, de Matt Damon szerintem inkább játszhatna Fiatal Baloldal szóvivőt, mint titkosügynököt.

Bondot egyébként nem bírtam sosem, szerintem eddig mindegyiken bealudtam amit elkezdtem nézni. Pierce Brosnan is ezekben a legrosszabb, vannak sokkal jobb filmjei. A genya karakter talán jobban is áll neki mint a sármőr sznob titkosügynök, és vígjátékokban sem rossz.

Ziebi 2008.12.01. 06:09:59

No ezt nem olvasom végig mert álmon halok, de. Én csípem a James Bond filmeket. miért? Mert nem veszem őket komolyan, egyszerűen csak élvezem a látványt (nem a pasikét, nekem személy szerint egyikük sem jön be:D ), persze tudom hogy lesz egy Bond-lány, akivel majd kavar, és hogy a csodakütyü amit az elején kap jól jön majd, de abban a 2 órában ez nem érdekel. :) Majdnem megsemmisül a világ, de aztán mégsem, mindenki happy, a főhős megkapja a nőt, kisimul a lelkünk, ennyi :)

doors (törölt) 2008.12.01. 07:17:58

Vicces, hogy ilyenekkel fikázod az új bondot, mikor nem is a világ megmentéséröl szólt, és nem is arról, hogy dugjunk meg sok csajt. Ja, hogy nem láttad?? Akkor meg?

nyelv-ész 2008.12.01. 07:30:23

" Főleg azért, mert minden filmben ugyanaz történik..."

Kedves Amál,

akkor mi a helyzet mondjuk a Barátok közt című sokezerrészes rettenettel? Minden héten újabb részek, mindig ugyanazok az események, mindig előre lehet tudni, mi a végkifejlet... és mégis, milliók nézik.

szalmaegér 2008.12.01. 07:39:28

"Az új(?) Bond-film már pár hete a magyar mozikban megy. Nem láttam, nem érdekel."

De írok róla egy kritikát, mert akkora király vagyok, hogy nekem így is megy.
A legfontosabb, hogy vedd magad nagyon komolyan és minden témáról legyen ab start lesújtó véleményed. Ha ez megvan, akkor a tények mit sem számítanak, mert álértelmiségi fanyalgással és kellő korlátoltsággal felvértezve minden témában, a tv macitól kezdve, az update menün át James Bondig mindenről, -MINDENRŐL- tudsz lesújtóan nyilatkozni.
Sajnos néha be kell látnod, hogy mindezek a sekélyes életed leképeződései, de nem baj, a lényeg a fikázás!

pekmester 2008.12.01. 07:43:00

ezt ilyen kis vitaindítónak szántad, hogy a férfi kommentelőid felkapják a vizet?
majdnem sikerült :)
hogyha nem tudnám, hogy nő vagy, ebből az írásodból biztos rájönnék :)
james bond egy mese és jól szórakoztat.
teszem hozzá rögtön, hogy daniel craig nem bondnak való, és brosnant és mooret csíptem a legjobban.
jóképűek, elegánsak, lenyomják az ellent és legjobb nőkkel mennek a luxuslakosztályba. király! :)

Mayday 2008.12.01. 07:44:20

Jól illik ez a post a

szilikonpánt-tanga-partytáncos- stb "fikázom mer' nem nekem jutott eszembe/meg sem értem/mercsak" vonalba.

Ismét egy szinvonalhoz méltó írás.

Lehet jobb 007-es filmet forgatni, jobb szereplőkkel, ha ez nem tetszik.

S.Z.I. 2008.12.01. 08:01:33

"Az új(?) Bond-film már pár hete a magyar mozikban megy. Nem láttam, nem érdekel."


Na ez a mondat után kellett volna abbahagynod a bejegyzést, mert innentől fogva semmitmondó, unalmas és legfőképp HITELTELEN vagy.

KZsoci 2008.12.01. 08:02:37

keselyűk falják fel az ide kommentelő james bond-rajongók hulláját!

Zsoolt · http://www.annyit.blog.hu 2008.12.01. 08:05:14

Ha úgy tudod nézni ezeket a Bond filmeket mint egy mese akkor helyére kerülnek a tényleg felszínes szimbólumok. Miközben én szórakoztatónak tartom a filmeket tulajdonképpen egy másfél órás reklámblokkról van szó:) Ráadásul nem vagy nem csak termékeket hanem egy egész életérzést reklámoznak.

midnight coder 2008.12.01. 08:08:22

"Ja, és képzeld, van olyan ostoba állat, aki ezt a szart még kommenteli is...

Most ugye magadról beszélsz..."

Azért magadat se hagyd ki...

midnight coder 2008.12.01. 08:10:26

"Az, hogy sikeres, azt mutatja, hogy az emberi természet nem változott és sok olyan ember van ma is, aki szereti a brutális gyilkológépeket.
Ez van, de azért nem kötelező rajongani érte és nem hülye az aki nem ért egyet vele."

Addig amíg azok akik szeretnek szembemenni az emberi természettel megelégszenek a postolással nincs nagy gond. A probléma akkor kezdődik ha politikai rendszert építenek az ideológiáik alapján, lásd még létező szocializmus különféle verziói.

pszichoapu 2008.12.01. 08:19:35

üdv mindennkinek,
nem igaz hogy Craig rossz szinész, nézze meg mindenki a Sylvia c. filmet Gwyneth Paltrow-val( Sylvia Plath amerikai költönö életérol szol) ahol ő játssza a ferjet, Ted Hughes angol költőt. egy vívodó, erzelmes, elgyötört, lelkiismeretfurdalásos ferfit alakít kitűnően.
amugy meg craig a legjobb legvaloszerűbb Bond az összes közül eddig. a z utobbi 2 film közelit leginkább a valosaghoz.
amugy meg a tikosugynok élete nem tejfel és ezt pont ő mutatta meg, Brosnan, Moore, stb sosem vérzett nagyon vagy valami hülye szövegel intezte el a dolgokat, craig-en legalább látszik hogy érinti a dolog tudja hogy amit csinál az mivel jár, legalábbis nekem ez jön le a játékárol.

pszichoapu 2008.12.01. 08:22:12

tessék amugy meg a Spooks c. sorozatot nézni( Titkos Szolgálat,BBC) na az az igazan durva pl. minden évadban simán kinyirnak egy főszereplőt néha kettőt is, nagyon izgalmas, valosagszerű persze dramatizalva a hatás kedvéért.
süti beállítások módosítása