2008. november 09. 02:57 - Reckl_Amál

Legyen Ön is milliomos!

Az utóbbi időben látványosan mellőzött Vágó István végiggondolta a karrierjét, és végül oda lyukadt ki, hogy miért ne lehetne ő is milliomos.

Miután lassan egy éve nem látható a képernyőn, és a nyilvánosság idegeit csak egy Fábry Sándorral folytatott, parttalan politikai vitával borzolta idén, először a reklámiparba akart betörni. Hirdetett ő ugyan fogyikávét is, de az igazi nagy pénz mégis a hitel. Volt. De ezeket az álmokat meg lerombolta a világválság. (Kötelezően ajánlott olvasmány egy baráti magyartanártól: http://sasika61mondja.blog.hu/2008/10/25/egy_hiteles_ember_1 )

Szóval mihez kezdhet egy öregedő, kellemetlen modorú, de a zemberek körében még mindig nagyon népszerű és okosnak tartott tv-s személyiség?

Természetesen politikusnak áll! Azt, hogy politikailag inkorrekt, már legkésőbb az említett cikkben bizonyította, igaz, oda is azért hívták, mert tudták, a baloldal ismert tv-s arcai közül kevesen vannak, akik ennyire nyíltan azok. (Nyilván felejthetetlen Fásy Ádám könnyfakasztóan szép sorozata az MSZP elnökségéről, azért Vágó mégis egyfajta színvonalat képvisel.)

A legismertebb Gyurcsány-párti civil, azonban meglepő módon az SZDSZ kedvéért mond le erről a minőségéről. A tervek szerint Vágó a magát liberálisként megnevező párt európai listáján kapna előkelő helyet. A hírt egyik fél sem tagadta. Gulyás József szerint azért gondoltak rá, mert a kvízprofesszor szimpatizál a liberális eszmékkel. Eddig nekem úgy tűnt, hogy inkább a szocikat szereti, de ők tudják. Nyilván Vágó népszerűsége nem fontos. Elvégre az SZDSZ és vezérkara csupa közkedvelt emberből áll.

Vágó István viszont legalább egyenes. Ki is mondja: neki ez bizony több pénzt jelentene, de mivel bekerülése esetén sokat kellene Brüsszelben tartózkodnia, a tévézésnek annyi lenne.

Egyrészt vicces dolog, hogy az SZDSZ azt hiszi, az elkövetkező harminc évben bárhova is bejutnak. Másrészt elegánsan elvhű dolog Vágótól, hogy már most jobban izgatja a karrierje alakulása, mint ama magasztos liberális eszmeiség, amellyel, ugyebár, annyira szimpatizál.

(Források - Hír: http://index.hu/politika/belfold/vagszdsz1108/; kép: www.hologramember.hu )

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr75758110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.11.09. 11:51:46

Ismét megelőztél. Jó cikk.

Néhány gondolat: Nem mindegy, hogy harmadik, vagy huszadik helyen lesz az SZDSZ listáján? Így se, úgy se kerül be. (Harmadik, mert a Mohácsit szerintem úgy sem merik mögé rakni, s egy mindentudó még biztos akad, aki előrébb való nála.)


"elegánsan elvhű dolog Vágótól, hogy már most jobban izgatja a karrierje alakulása, mint ama magasztos liberális eszmeiség, amellyel, ugyebár, annyira szimpatizál."

Szerinted a kettő nem ugyanaz? ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.09. 15:03:17

Mondjuk az is biztos, hogy kevés (emberileg) ellenszenvesebb figura mozog a média világában, mint Vágó István.

Vagyis a zsák és a foltja esetét látom itten.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.09. 15:34:07

Én olvastam a könyvét is, és azóta nem kedvelem. Végtelen okosnak és tévedhetetlennek képzeli magát. Elhiszem, hogy művelt, sokat látott ember, éppen ezért lehetne egy kicsit tágabb látókörű.

A kép Hologramember munkája, és szerintem is remek! Jobb illusztrációt nem is találhattam volna.

Ron Vibbentrop 2008.11.10. 14:51:10

Vágó tudtommal mindig is SZDSZ-hívőnek vallotta magát, ha megkérdezték tőle.
Ettől függetlenül a konkrét megnyilvánulásai alapján tűnhetett akár hardcore MSZP-snek is (hát nem állt egyedül vele, ahogy telt-múlt az idő...).
Szerintem nem kellett a könyvét olvasni, nekem elég volt egy fénykép, amit otthon készítettek róla, a könyvespolca előtt, ami tele volt Moldovával meg Wilbur Smith-szel. (Persze lehet, hogy csak szereti a könnyűt a sok agytorna után; akkor sorry.)
süti beállítások módosítása