2008. október 02. 11:21 - Reckl_Amál

TV-s dolgok

A Viasat 3 új valóság showjáról már számos írás született, én most azért jelentkezem egy újabbal, mert már látjuk, milyen.
Az első Bár a magyar reality-k prototípusa volt, és egy-két nagyon ellenszenves szereplőt leszámítva néha kifejezetten érdekes volt. Mostanra a Bár 2.0-nak sikerült az összes rossz dolgot összegyűjteni, ami az első műsorfolyam báját teljesen elvette. A sok helyen megvitatott, hírhedt előéletű nőszemély szerepletétésétől a cicababára fazonírozott, beszélő szobanövény társműsorvezetőn át, a harmad - negyed rangú celebek (mert ők megérdemlik ezt az irritáló szót) felvonultatásáig.
De a műsor legnagyobb hibája - mint a műfaj számos példájából tudhatjuk - az unalom. Nem karaktereket válogattak, hanem olyan embereket, akik pár hónap múlva vélhetőleg jól mutatnak majd valamilyen magazin fotóin, akik talán vannak annyira igénytelenek, hogy kamerák előtt szexeljenek (vagy meztelenül mászkáljanak, vagy masszíroztassák magukat stb.). Szóval nincs sok értelme egy exhibicionizmusra épülő műsorban pont a magamutogatást kritizálni. Ellenben az alapvető hiba, ha a néző elalszik a képernyő előtt.

A TV2 három új műsorral próbálja földobni a hétköznapok szürkeségét. Sajnos sikertelenül. Joshi Bharat délutánonként okoskodó talk show-t vezet, ahol természetesen a társadalom alja és néha másodvonalbeli celebek vitatkoznak egymással. Megint ugyanaz a baj: egy délutáni beszélgetős műsrotól marhaság azt várni, hogy majd nagy mélységek lesznek, de sajnos mindennemű kreativitás hiányzik az egészből: mindig ugyanazok, mindig ugyanúgy kerülnek elő.
A Senorita Szöszit nem láttam, mert eleve nem érdekel a dél-amerikai szappanoperák és a magyar híres-ember-reality hibridje
Viszont megjelent Magyarországon is a 10! A német RTL-ről ismerem ezt a műsort, ezért a koncepciót már értettem. Egy meghatározott szempont szerint fölállítanak egy 10-es listát, amit TV2 közeli ismert arcok kommentálnak. Az első műsor a plasztikai műtétekről szólt: Zalatnaytól Kelemen Annán és Michael Jacksonon át eljutottunk a 180 cm-es mellbőséggel egykor rendelkező Lollo Ferrariig. Közben nagyon eredeti dolgokat mondtak a hozzászólok, akik szerintem mi is lehetnénk ennyi erővel, mert a híres ember sem frappánsabb, mint a nem híres, legalább is ezek nem voltak azok. Egyébként a legszimpatikusabb kommentárokat Bódy Margó mondta. A lista egyetlen tanulsága, hogy plasztikai sebészhez mentálisan teljesen egészséges ember ritkán fordul...
A probléma: semmi merészet nem mertek mondani, sajnos sem Herczeg Zoltán, sem Makány Márta nem tudott igazán emlékezeteset hozzátenni. (Mert, ugye, a Kovács Árontól vagy Debreczeni Zitától nem is várnánk...) Ha ennek a műsornak van értelme, hát az pont az, hogy ezek az emberek vicceset vagy döbbeneteset mondanak, de ez egyelőre nem sikerült. Azért jövő héten is be fogom kapcsolni. A műsorvezetőről majd később, egyelőre semleges.

Ami viszont nagyon dühít, hogy a kábelszolgáltató pont a VH-1 helyére szuszakolta be a Comedy Centralt. Ezen a csatornán végtelenítve mennek ezek az erőltett, amerikai vígjátéksorozatok, melyekért annyira divat rajongani, mert annyira jók szakmailag.
Sajnos a magyar változatot még a Kretén - Litkai Gergely vonallal is megterhelik, melynek eredményeképpen nemcsak kínosan erőltetett, de még amatőr kivitelű műsorok is lesznek. Az első benyomás már megvolt: amikor odakapcsoltam éppen a Kreténből ismert Susogós mackók szellentettek. Talán a péntek esti kínálat javít: lesz Laár pour Laár (remélem, a kezdetektől, mert azt azért nézném) és Waczak Szálló (bár párszor már láttuk), esetleg Jon Stewart (bár az Oscaron nem tetszett), igaz aznap az Echón Tóth Gy. László is egy kabaré.

Update: A Bár 2.0 gyakorlatilag megbukott, a rend kedvéért végigjátsszák...
Olvasnivaló: http://index.hu/kultur/media/bar1551/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr97692224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ron Vibbentrop 2008.10.02. 16:48:53

Kretént nem szidgyuk, teccikérteni?! Lehet, hogy nem ez a kultúrkör, de a maga nemében jó.
Litkai Gergelyt már nem védeném ily hévvel.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.02. 20:46:15

Én is a Kreténen nőttem föl, évekig minden számot megvettünk, ma is megvannak - ronggyá olvasva.

De azt el kell ismerned, ma már az sem a régi. Sajnos.
süti beállítások módosítása