2008. szeptember 29. 15:41 - Reckl_Amál

Az ország legrosszabb étterme

Kedves olvasó, ha jót akar, és Szegeden jár, messze kerülje el a beszédes nevű Sramli Csárda nevű éttermet. Bár az étel nem rossz, de azon kívül alig tolerálható a többi. A kiszolgálás lassú, hanyag és udvariatlan. Lehet, hogy arrogáns barom vagyok, de nem szeretem, ha egy étteremben (beülős helyen) egyből, ismeretlenül letegez a pincér. Elvégre nem a McDonald's-ba ugrottam be egy kis kólára...
Az pedig, hogy közel fél óráig a pincérnek még a színét sem láttuk, felháborító. (Nem, nem nézett rajtunk keresztül, hanem ki sem jött a vendégek közé.) Maga az étel tehát nem volt rossz, de ilyet ennyiért bárhol lehet kapni. Ha például Pötyi mamától rendelem, akkor a saját tiszta(!) evőeszközömmel ehetem meg, sőt talán még szalvéta is lesz az asztalon. Nem vagyok egy rend- vagy tisztaságmániás, de azért egy kicsit lehetett volna tisztább a terítő is. Ezt a ronda, mű-korókat meg miért nem dobják már végre ki az ilyen helyekről?


És akkor még nem beszéltem arról a szörnyű vénasszony-csapatról, akik ott vinnyogtak a szomszéd asztalnál. Illetve Dyson szempontjából úgy is fogalmazhatnánk, testközelben. Már vártuk, mikor kap a kissé irritált haverom egy cuppanósat az arcára tévedésből a távozó banyáktól. A szegedi emberek egyébként nagyon jó benyomást tettek rám, de ezek a vihogó szörnyetegek kihoztak a sodromból. Hogy viselkedhet így valaki nyilvános helyen? Miért nem veszi észre, hogy nem ő van egyedül a világon?
Az étterem itt csak abban bűnös, hogy nem ülhettünk oda, ahova szerettünk volna (Ez is milyen dolog már?!), távol a hangoskodó matrónáktól. Mivel egy lényegesen csendesebb osztálytalálkozón, a nyugdíjas, antiszociális orvosnőkön, és rajtunk kívül senki még csak be sem nézett a helyre, érthetetlen, miért volt kötelező oda ülni. Valószínűleg az idős orvosnőknek sem volt kellemes, hogy gyakrolatilag mindenünk összeért. Bár őket lekötötte a piálás és a hangoskodás.

Szóval a szegedi Sramli Csárda a pályaudvar közelében Magyarország legszörnyűbb étterme, mindenkit lebeszélek róla. ÁNTSZ-vizsgálatot nekik! Aztán jöhet az APEH. (Egyébként a számlát sem sikerült elsőre kiállítani.)

Értékelés: a Duchemin-skálán 0

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr47687484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.10.03. 20:11:43

Vidéken is van ilyen hely.
Az árak milyenek? Mert olcsó helytől ne várj csodákat.
Érdekelne még a kétbetűs helyiség állapota is.

Ellenpélda: Zamárdiban a Mauro pizzéria. Ott asztalhoz kísérnek, előtte persze megkérdezik hány fős asztalt szeretnél. A kiszolgálás pedig kifogástalan
süti beállítások módosítása