2008. szeptember 21. 22:23 - Reckl_Amál

Új blog a láthatáron

Néha olvashatott a kedves olvasó itt ilyen kitételt: németesek előnyben. Hát ez mostantól állandósul, mert a mai nappal elindult Reckl Amál német nyelvű blogja a blog.de-n. A címe: ilonaspricht.blog.de. Egyelőre egy beköszöntő/ bemutatkozás olvasható az oldalon. Aki tud németül, az néha nézzen át oda is, ha úgy gondolja!

Annak a blognak kicsit más lesz a profilja, mint a magyarokénak. Kicsit bulvárosabb, kicsit lazább, talán kicsit személyesebb lesz. Fogalmam sincs, fogja-e valaki olvasni, de ez az Amál indítása előtt sem volt előttem világos. Ki tudja, hátha... Vicces lenne mindenesetre. Igaz, a németekkel nem könnyű: engem már több fórumról is kitiltottak. Szörnyű, hogy mennyire szó szerint értenek mindent. Az itt is gyakran hozzászóló Csöncsön barátom (nem győzöm ajánlani sajátos hangvételű, ám kiváló, szellemes blogját ajánlani: pontilyen.blog.hu.) mesélte, hogy egy németnek azt mondta: ezt már ezerszer megbeszéltük, és az illető nagy megdöbbenéssel visszakérdezett: tényleg ezerszer?

Ettől függetlenül szeretem a németeket, kíváncsi vagyok, ők is szeretnek-e majd engem.

Szóval mégegyszer az URL: ilonaspricht.blog.de .

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr54674975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erikkiz · http://radiotop20.blog.hu 2008.09.21. 22:30:48

én is elindítottam a Rádió Top 20-at a blog.de-n rundfunktop20.blog.de címen, csak aztán nem foglalkoztam vele......
te ne tedd ezt ;)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.22. 11:49:41

Igyekszem mindenhova irogatni.

Egyébként már második posztom is látható.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.09.22. 12:01:51

Ennyit már nem tudok németül, noha valaha (utoljára még 10.-ben :D ) tanultam.

Érdekes. De náluk akkor a poénok is mások. Lehet, hogy egy magyar bántóbban tud poénkodni? Vagy embere válogatja? Németben kevesebb a humoros szófordulat vagy a kétértelmű kérdés?

Miért tiltottak ki? Nem vagy (annyira) provokatív és semmiképpen sem sértő, hogy kitiltsanak.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.22. 12:11:37

A német humor szárazabb, inkább vizuális, mint verbális. Bár ellenpélda is van bőven.

Az Antifa fórumán voltam rendszeres hozzászóló. Azt fejtegettem, hogy a "Minden lámpavasra húzzunk föl egy bőrfejűt!" - rigmusok nem sokban különböznek a "Minden lámpavasra húzzunk föl egy négert!" típusú szövegektől. Még provokatív sem akartam lenni... Mégsem tetszett nekik, mert erre nem volt rendes válaszuk.

A másik eset viccesebb, és nem is olyan régen történt. A Brian élete c. filmről beszélgettünk, amikor én feltettem azt a kérdést, milyen volt az egyház ellenállása. Erről én csak olvastam, hogy tv-viták mentek, meg mindenféle cirkusz. Ebből egy nagy vallás-ellenes diskurzus indult el, és állítólag én szítottam. (Én csak kérdeztem.) Onnan azért tettek ki.

Zolimoni 2008.09.23. 15:11:41

Nyelvgyakorlásnak jó lesz :D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.25. 13:57:14

Reméljük, azért annál többnek is.

Örömmel jelentem, hogy friss írások vannak az új blogon.

Ki szomjazik Miki egér vérére?

Angela Merkel és a divat

Németesek, ne tétovázzatok!

ilonaspricht.blog.de

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.09.26. 19:20:51

Kedves Reckl_Amál, ha sikerül begerjesztenem az online német-magyar szótárt, akkor szívesen megnézem!:)
Anno német tagozaton tanultam, de hun van az már...!:)
És sajna, nem is gyakoroltam túl sokat, max. utazásainkkor vettem némi hasznát, de akkor is csak konyhanyelv-szintre volt szükség, Angela Merkel politikájáról, vagy Henrich Heine költészetéről valahogy sem én, sem a pultos csaj, nem akart tschewegni :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.26. 20:54:29

Örülök, hogy átnéztél hozzám is!

Merkelről egyelőre nem politikai cikket írtam, de valószínűleg fogok, csak rá kell készülnöm, mert a múlt félévben nem nagyon követtem a német belpolitikát.

Heinéről meg annak ellenére szellősek az ismereteim, hogy német irodalomból érettségiztem. Bevallom, annyire emlékszem az egészből, hogy Pontilyent (itt Csöncsönt) kellett megkérdeznem, mi az az Apfelsinnen. Egyébként narancs. Sajnos nem nagyon fogott meg, igaz, a tanárunk rettenetes volt.
süti beállítások módosítása