2008. szeptember 11. 09:14 - Reckl_Amál

Öt órai fanatizmus

A klasszikus angol regények szerint a nem dolgozó angol arisztokrácia öt órakor teát fogyasztott tejjel. Kellemes, ártalmatlan úri passzió volt ez, jó alkalom arra, hogy az unalmas vidéki élet monotóniáját egy kis csevegéssel megtörjék stb.

Magyarországon viszont nem az angol lordok és lady-k nem dolgoznak, de a délután csevelyt ettől függetlenül igénylik. Nekik sugározzák a tv-k (és a rádiók) a betelefonálós műsorokat, ahol kb. 300 Ft-ért mindenki elmondhatja, amit gondol úgy általában a világról, de leginkább a politikáról. Az éllovasok ebben a műsorban az ideológiailag nyíltan elkötelezett csatornák: az ATV, a Hír TV és az Echo (bár utóbbi kicsit később várja a hívásokat, viszont egy igazi címeres sztár fogadja őket: Pörzse Sándor).

Ez a műsortípus lehetne igazán érdekes is. Havas Henriknek is volt egy ilyen próbálkozása, vasárnap este 10-től éjfélig beszélgetett az azóta sajnálatos módon megszűnt SatEliten. Csakhát ott előre szűrték a betelefonálókat, viszont a néző így egy érdekfeszítő beszélgetésnek lehetett tanúja általában. Havas nem engedte eltérni a témától az éppen soron lévő beszélgetőpartnerét, és nem volt rest rendre utasítani, ha az illető elragadtatta magát.

A ma futó műsorokban viszont az a cél, hogy minél őrültebb emberek minél nagyobb ökörségeket hangoztassanak. A műsorvezetőnek pedig nincs is más dolga, mint ezeket a hülyeségeket komoly arccal végighallgatni, és többnyire kis kérdésekkel tompítani, de a végén azért egyetérteni.

Úgy látszik, ez kell ma: fanatizmus, idiotizmus, végtelen tájékozatlanság és butaság!
Csak gratulálni tudok a pártoknak ehhez a kiváló törzsközönséghez. Egyúttal nem csodálom, hogy aki teheti, az meglép ebből az országból. Nem a politikusokat kell elküldeni, hanem az őket megválasztó népet kellene leváltani. De ezt, ugye, nem lehet.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr24658257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.09.11. 12:04:25

Ezt az utolsó mondatot nem kellett volna...

Ez egy rendszer mentalitásának terméke, a párt meg az utódja.

Visszetérve: a betelefonálós műsor némi párbeszédre ad lehetőséget, amikor is az ember megszólalhat a médiumokban, reagálhat az olvasottakra/látottakra/hallottakra.

Viszont amíg a hír tényszerű és hiteles, addig ezek "csak" magánvélemények, nem kész tények. Ugyan válaszol, elmondja a véleményét, de mégsem olyanértékű (némelyik szerencsére) mint mondjuk a Híradó 21.

Nem minket kell lecserélni. A gondolkofdásmód kéne olyan legye, amivel NORMÁLISAN és nem pedig a létezett szocializmus utóhatása alatt választunk elitet és gondolkodunk.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.11. 12:31:32

Nagy fájdalmam, hogy mindig feltűnik egy kicsi és normális párt, de képtelen elegendő szavazatot szerezni. Mert a csodálatos magyar választók mindig ugyanazokat juttatják be a parlamentbe. Ha az egyik párt kicsi engedne a töménytelen, ízléstelen hülyeségből, akkor a másik előnyhöz jutna.

Például most Orbán - szerintem nagyon helyesen - csendben van, és nyugtatja a többi fideszest is. De az Echón már arról csahol az a szerencsétlen Tóth Gy. László, hogy elég lesz lassan a lábhoz tett fegyverből.

Ez a választók felelőssége.
süti beállítások módosítása