2008. augusztus 28. 12:28 - Reckl_Amál

Aki túl jó nekünk

Van nekünk egy művelt, intelligens, világot látott, nyelveket beszélő, szókimondó újságírónőnk, és nem becsüljük meg!

Pedig akár az európai MTV műsorvezetője is lehetett volna, de mégis itt maradt nekünk!

Pedig mindannyiunk szeme láttára, mindannyiunk okulására vallott magánélete, sőt lelke legmélyebb bugyrairól! (Könyv, CD a boltokban.)

Főszerkesztett nekünk filmes szaklapot, de nem értettük, ezért meg kellett szüntetni az ország legprofibb újságját.

Ennek ellenére ebben az országban őt egy kiégett, alkoholista nőnek tartják. Pedig ebben az országban mindenki iszik! Csak nem olyan bátor, hogy ezt ki is mondja.

Elgondolkodtam, mi a legellenszenvesebb Albert Györgyiben. Hogy az utóbbi években főleg magánéleti híreket hallunk róla? Hogy sokkal nagyobb számnak gondolja magát, mint ami? Hogy depresszióstól szokatlan exhibicionizmussal beszél, ír, nyilatkozik betegségéről?

És mégsem ezek, bár egyik sem enyhítő körülmény. A fő baj ezzel a nővel az, hogy egy kicsit emberibb, kicsit szerényebb hozzáállással az ország legjobb feje celebje is lehetne. Ha nem a mellét döngetné folyton, hogy ő mennyire jó, csak éppen nem tudják értékelni. A magánélet persze olyan téma, amellyel az igazi sztárok is szeretnek játszani, nem is lenne baj, ha kicsit erről is beszél. De már rég elveszetette a mértéket, ráadásul nagyon álságos, hogy mindig ő a jó, a másik fél meg a rossz.

És ahogy mindezt írom, rájöttem még valamire. Elvileg a szaktudásába, újságírói képességeibe nem akartam belekötni. Amikor ténylegesen dolgozik, olyankor ugyanis jó, élvezhető a teljesítménye. Mégis elgondolkodtató, hogy a sajtót jól ismerő, a médiában jártas újságíró miért nem érzékeli, hogy szereplései inkább negatívan hatnak karrierjére, megítélésére, mint pozitívan.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr38637593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.08.28. 13:45:55

Ízlések és pofonok!

De az tény, hogy a Nő háromszor c. baromságnál jobb volt a műsora.

Yo! Maaan! 2008.09.01. 00:09:32

Valami ebből a cikkből kimaradt: masszív alkoholizmus. A mai napig. Borzasztó, hogy egy TV-műsort nem lehet emiatt vele normálisan (!)felvenni(!). Hát ennyi. Kérem kapcsojjaki... :)

Yo! Maaan! 2008.09.01. 00:11:37

Egye fene mégegy: a könyvet soha nem a 'sztár' írja, hanem egy felbérelt író. Ez elvileg köztudott, de ebben az országban fene tudja, hogy átlagemberként ki mit (köz)tud(hat). :))))

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.08. 11:04:30

Tegnap este Hajdú Péternél szidta a majdnem férjét. Annyira nem kell ez, Györgyi! Csinálj valami értlemeset végre! Nem vagy te, Paris Hilton, hogy csak a magánéleted legyen érdekes.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.09.18. 12:35:11

Kár, hogy a hétfőit nem láttad, minden illúziód elszállt volna erről a nőről.

Szörnyű, de egyúttal tanulságos, hogy mit nem tesz a masszív alkoholizmus egy emberrel.
süti beállítások módosítása