2008. július 16. 16:03 - Reckl_Amál

Mr. Pofátlan Hungary 2008

3. helyezett: Veres János, hétfő reggel, Nap TV

Veres János önmagában ellenszenves, irritáló médiaszereplő. Egy profi nem engedhetné meg magának azt a dacoskodó, sértődött viselkedést még akkor sem, ha a rá specializálódott Hír tv-sek stílusa igazán tenyérbe mászó.
Hétfőn a Napkeltében ő volt a Keresztőrláng (tűzről itt már rég nincs szó) vendége. Ha én ott lettem volna, minimum rákérdezek Veres jólnevelt csemetéinek pénteki viselkedésére. De ezek az újságírók kímélték. Az egyetlen "keményebb" kérdés is arra vonatkozott csupán, hogy miért hagyta ott sértődötten a költségvetési bizottság ülését, amikor az Áfa-csökkentésről beszéltek. Erre Veres: ő nemhogy elrohant, hanem szépen komóttosan összeszedte a papírjait, és úgy távozott. Fontos, politikailag releváns válasz volt, miniszter úr.

2. helyezett: Gulyás József, szerda reggel, Nap TV

Az szdsz-es politikusnak föltették ma reggel a kérdést, mit szól ahhoz, hogy az Állami Számvevőszék elítéli a MÁV Cargo privatizációját, melynek pénzügyi hátterét különösen aggályosnak találja, pláne annak fényében, hogy akkor Kóka volt a miniszter. Mit bírt erre Gulyás mondani?  Azt, hogy majd meg kell vizsgálni az ÁSZ jelentésében szereplő dolgokat. Nagy tévedés. Az ÁSZ-t nem kell vizsgálni, mert ő vizsgál.
Mellesleg emiatt az arrogancia miatt utálja lassan mindenki ezt a mikroszkopikus pártot.

1. helyezett - megosztva: Gaskó István, általában

De különösen a mostani sztrájk közben és után, amikor körbehaknizta a tv-ket. Itt sem az az újdonság, hogy egy öntelt paprikajancsi hatalmi vágyai miatt két-három havonta. Ehhez a pofátlansághoz már hozzászoktunk, és budapestiként csak becsülni tudom Nemes Gáborékat, hogy a BKV-nak ilyen kulturált szakszervezete van.
Most Gaskó arról cseveg megfelelően szervilis riporter barátjával (Istenem! Matúz Gábor annyira jó meleg lenne! Ahogy az ilyen tekintélyt parancsoló, idősebb férfiakra rá tud csodálkozni...). Közben mindig elmondja, mennyire fáj neki az a sok veszteség, amelyet a sztrájk sajnálatosan a MÁV-nak okoznak. (Öcsém osztrák kollégájának remek szövege, hogy a MÁV azt jelenti, Mein armes Vaterland.)

1. helyezett - megosztva: Mikola István, a Semmelweis napon

Ezt nem lehet kimagyarázni, bármilyen erős narancs árnyalatú pulcsit is húz Szíjjártó Péter. Mikola, aki a magánosodó egészségügyet egyenesen a Nemzethalállal azonosította, most fideszes körökben gyülölt kizsákmányolónak és nyerészkedőnek tartott Hospinvest befektetői csoporttal már elnézőbb volt. Nem pénzszivattyúk ők, csak üzleti szereplők, akik az eü-vel akarnak foglalkozni. Ja, így már más!

És ehhez kapcsolódik a különdíj: a Fidesz vezetése, amelyik nem küldi Mikolát végleg el a francba, ha már több választás elvesztésében olyan remekül közreműködött. Hány öngólra van még szükség?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr69571138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.17. 09:04:54

Na de, Dyson! A zsűri nagy szaktekintélyű elnöke hogyan nyerhetné meg a díjat, avagy ebben a versenyben a szabályok elég relatívak.

(Egyébként egy undorító hólyag!)

phaidros 2008.07.18. 12:13:14

Megértemelte a pofont, itt is elmondom, ha makarenkó, ha nem. :D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.18. 12:27:43

Lehet, hogy megérdemelte, de tanulni nem tanult belőle, az biztos.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.07.18. 12:43:59

Közben kiderült Mikola miért vette szárnyai alá a Hospinvest-et.

Hiszen üzleti érdekei vannak a dologban, legalábbis erre találtak "bizonyítékot" a hírtvsek... ettől függetlenül szép halál.

gargoyle 2008.07.18. 12:59:26

az szep hogy az a kisebb gond hogy szerintetek horngabor eddig hazudott de az a nagyobb hogy ha most igazat mond .)
süti beállítások módosítása