2008. július 09. 14:31 - Reckl_Amál

Túllövés a célon

Szepessy Zsolt monoki polgármester pillanatnyilag népi hős: végre valahára ki merte mondani, nem lehet a végtelenségig csak fizetni, fizetni, fizetni a segélyeket. Változás kell.

Nagyon helyesen népszavazási kezdeményezést indított, melyet remélhetőleg nem csáklyáznak meg a különböző fórumok, és minél hamarabb mehetünk szavazni. Ennek van értelme! (Szemben a Gaskó és Albert koprodukcióban előadott baromsággal; ők egy már nem létező törvényt akarnak visszavonatni. Dehát Gaskót eddig sem az emberi vagy szakmai színvonaláért szerettük.)

De Szepessy most túllőtt a célon. Abba az esetbe avatkozott bele, amely messze túlmegy a hatáskörén. Ráadásul rosszul közelíti meg a dolgot. Már én is írtam arról az esetről, amikor a nyugdíjas a veteménye köré áramot vezetett, amely agyoncsapott két embert. Egyfajta sajátosan értelmezett önvédelem motiválta az öreget. Igazságtalan, hogy rendszeresen meglopták, de a tényen, hogy két ember meghalt, nem változtat.
Sajnos a polgármester beállt azok közé, akik most rasszizmussal kevert szerecsenmosdatásba fogtak, sőt az élükre állt azzal, hogy ügyvédet biztosít az idős férfinak.

Kedves Szepessy úr! Ne rontsa el ilyen kétes (Illetve dehogy kétes! Ez egyértelmű dolog.) ügyekkel az Ön igazi ügyét! Ne élje bele magát népi hős szerepébe, mert ami ebben az ügyben történik, az már színtiszta populizmus. A rend óhajtásának csak akkor van értelme, ha rendesek maradunk. Egyébként csak ellenséges falkák csatározása lesz az egész!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr100560516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2008.07.14. 08:25:25

Hát, én azért nem nevezném ezt egyértelmű dolognak, tekintve hogy az öregúr elég nagy reklámot is csapott a dolognak... vannak olyan országok, ahol a betörőt következmény nélkül le lehet lőni.

Nálunk ez még nincs, remélem, egyszer eljön az az idő - illetve dehogy remélem, mert ez azt jelenti, hogy már az állam is úgy gondolja, hogy annyira nem képes megvédeni polgárait, hogy ő maga adja a kezükbe az eszközt.

Persze, lehet, hogy csak sosem fogja beismerni, ettől a helyzet még megvan.
süti beállítások módosítása