2008. július 05. 03:34 - Reckl_Amál

Méltóság?

Már csak pár óra, és elindul az idei melegfelvonulás, melyet most nem a Meleg Büszkeség, hanem a Méltóság hat át, legalább is a szervezők szerint.

Mióta az ország kevésbé toleráns fele rákapott a tüntetősdire, a melegek ünnepe ellen is megjelentek az agresszívabb hangok, tavaly még szervezetlen (?) tojásdobálás és kisebb verekedésekké fajult a dolog. Idén már nem kisebb személyiség állt az antihomo csoport élére, mint Tomcat.
Sőt! Még ellenük is lesz tüntetés a nemrégiben frekvencia nélkül maradt Tilos Rádió szervezésében. Szóval a nyár délutáni punnyadás könnyen izgalmas, három oldalú utcai hepeninggé alalkulhat, kis verekedés inklúzíve.

Hogy a témára hangolódás meglegyen, az Echo tv már előre foglalkozott a témával. Először a Korrektúra asztaltársasága, aztán az Éjjeli menedék.
Vicces dolog látni, hogy az SZDSZ-nél jobban semmit sem utálnak ebben az országban manapság. Már-már megható volt, ahogy Bayer, és főleg a nagy formátumú Tóth Gy. László történész a maguk módján gyámolítani próbálták a melegeket, akikre rátelepszik a liberális párt. Tóth szerint ez persze deviancia (már régen nem az, de ő biztos Óegyiptommal foglalkozik, ezért kerülte el a figyelmét), de nem baj.

(Tegyük hozzá, az SZDSZ tényleg ízléstelenül túlexponálja magát. Tényleg nem tudom, mi a fenét képzelnek ezek magukról? A meleg közösség is lassan jobban utálja őket, mint "természetes" ellenségét. Összeesküvést sejtek, valaki fizet a mostani SZDSZ-vezetésnek, hogy tegye tönkre a pártot.)


Az Éjjeli menedék mélykonzervatív szerkesztősége meghívta Amanda Elstakot, akihez az Alibiben volt szerencsém, nem az eszéért szereti, aki szereti, ill. a kunhegyesi fogorvost, aki a vizitdíjak nem szedésével kisebb népi hőssé vált még az év elején. Később őt Tomcat váltotta, a beszélgetés színvonalát erősen megemelve.

Szórakoztató volt, hogy - Tomcatet leszámítva - mindenki egy-egy meleg archetípust jelenített meg, nyilván nem szándékosan. Amanda volt a transzvesztita meleg, bár ő ekként is vett részt. (Egyébként le a kalappal, hogy vállalta a beszélgetést adott körülmények között.) Matúz Gábor az érzékeny szépfiú meleg (háttérben a tipikus feminista leszbi Siklósi Beatrixxel) és Dr. Robin Hood, a látens és egyben frusztrált meleg.

Amit ez a rendkívül alacsony szellemi képességekkel megáldott fogorvos összenyekegett arról, hogy a homoszexualitás betegség, azt kín volt hallgatni. Mellette még Amanda is kifejezetten intelligensnek tűnt.
Humoros fordulat volt, hogy még Amanda is az SZDSZ-t szidta, amiért rákapaszkodik a melegfelvonulásra, és emiatt sokan a párt iránt érzett gyűlöletüket is a melegeken akarják majd levezetni.

Tomcat csatlakozásakor először empatikusra vette a figurát, de aztán kibújt a szög a zsákból. Természetesen egy jól irányzott zsidózás sem maradhatott ki. Ráadásul egy olyan körmondatban, amiben volt egy kis USA-konspirációs utalás is, egy kis ENSZ-es összeesküvés is, nemhiába ő a sztárblogger!


Tomcat egyébként ügyes volt. Példának hozta a Gaybears blogot (már én is ajánlottam), melynek szerzője maga is meleg, ám pride-ellenes egyben. Apropó Pride! Régebben én is fórumozgattam ott, de hamar elment a kedvem, mert hemzsegnek az idióták azon az oldalon. (Ez a legrosszabb tapasztalatom, pedig öt éve napi szinten járok fórumokba.) Gaybears-szel a kuruc.info stílusában számoltak le, kitették az iwiw-es profilját a honlapjukra. Ezek az emberek az SZDSZ-szel karöltve fognak képet mutatni a Meleg Méltóságról. Igaz, minket, heterókat meg Tomcat fog képviselni...

(A képet hűséges olvasóm, Dyson küldte.)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr43554164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.05. 12:05:09

Nagyon jó meglátás, hogy az Éjjeli Menedék című műsor fölvonultatja az összes archetipikus meleget! (Ó, istenem, ha a szereplők is tudnák, hogy mennyire...)
:-)

A pride.hu-ról annyit: elég hosszú ideig rendszeres fórumozó voltam ott, és szereztem onnan néhány igazi barátot. Igaz, még ők is olyan sértődékenyek, hogy az egyszerűen elképesztő...

Szóval csak azt akarom mondani, hogy egy időben kifejezetten magas volt a színvonal ott, szinte egyetlen bloggal sem összehasonlítható módon lehetett beszélgetni a világ legkülönfélébb jelenségeiről. Aztán sajnos egyre jobban elárasztotta a pride fórumoldalát a sok tizenéves leszbi csetelő, aminek hatására a törzstagok szépen lassan hátat fordítottak az oldalnak.

Kár, mert életem talán legnagyobb netes élménye volt az ottani közeg. (Amiatt a nyolc-tíz ember miatt...)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.07.06. 02:15:28

Nekem a Pride elég hamar csalódássá vált. Őszintén szólva szinte csak rossz tapasztalataim voltak az ottaniakkal kapcsolatban. Az jó, ha Te rátaláltál pár számodra szimpatikus emberre, én nem voltam ilyen kitartó.

Azért a nyugati világ sem saját jósága miatt fogadta el a melegeket. Szerintem azért kapnak egyre több jogot, mert rájöttek, hogy ők egy új, speciális piaci szegmens. Ha melegnek lenni legális és fölvállalható, akkor meg lehet őket célozni mint vásárlókat. Talán könnyebb prédák, mint a nők.

A mostani politikai elit egyszerűen nem alkalmas ilyen bonyolultságú kérdések megoldására, mert rövidlátó, képzetlen és valószínűleg többnyire maga is homofób.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.06. 09:46:53

Dyson, ezen betegre röhögtem magam, de egyébként teljesen igazad van:

"Nyilvánvaló az átlagember gondolatmenete. Itt ez a tetű, mocskos párt, amelyik szétb.szta az egészségügyet, egy olyan állat vezette, mint az a f.sz Mickey egér fejű Kóka, akit ráadásul még csalással is választottak meg. Ő vezette a Gazdasági Minisztériumot, a gazdaságunk pedig egy rakás sz.r. Ők vezetik a főváros, ami szintén élhetetlen sz.rkupaccá kezd válni. És akkor még jönnek a b.zikkal meg a drogosokkal is (Kendermag)...
Szóval eleve alacsony az emberek ingerküszöbe, mert szarul mennek a dologok."
süti beállítások módosítása