2008. május 23. 14:38 - Reckl_Amál

Profik és amatőrök II.

Az olimpia üzlet. Az 1996-os atlantai versenyek után ez már teljesen nyilvánvaló. Rengeteg pénz forog ilyenkor. Akinek nemcsak a részvétel a fontos, annak komolyan kell fölkészülnie. Ez is sok pénzbe kerül, szóval nagyon nem mindegy, kibe feketetik.

De mi itt Magyarországon nem hódolunk be ennek a pénzközpontú szemléletmódnak. De nem ám! A leamortizált magyar élsport egyik utolsó reménysége, a kajak - kenu háza táján igazán nem hagyták magukat megfertőzni a profizmussal.

Janics Natasa tavaly otthagyta az edzőjét. Azóta próbálták őket kibékíteni, de úgy tűnik, mindeddig sikertelenül. A héten még hárman távoztak Fábiánné csapatából - mindhárman eredményes reménységek. A háttérben mindegyik esetben személyes konfliktus áll.

Egyik nap Gyárfás Tamás beszélgetett Kati nénivel, és papucsférjével. Az, hogy a fiatal csajok esetleg szemtelenül, hovatovább hálátlanul viselkedtek vele, elítélendő, de ezek mindig csak átmeneti nyegleségek. Viszont az, hogy ez az idősödő, elvileg bölcs nő (akit nyilvánvalóan megbántottak) ennyire nem tud nagyvonalú lenni, az mélységesen elgondolkodtató. Bár fogalmam sincs a sportról, de azt hiszem, az edzőnek okosabbnak kell lennie a tanítványánál. A riportban viszont csak egy sértődött öregasszonyt láttam, akit semmi más nem érdekel, minthogy őt megbántották.

Ez rendben is volna, ha az iskolai sportnapra készülnének. De könyörgöm! Az olimpia a tét! Aki a világ legjobbjait készíti föl, az nem engedheti meg magának, hogy a privát sértődöttsége fontosabb legyen, mint tanítványai sikere!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr49483991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.23. 19:34:22

Rozsnyói Katalin mellett nem nehéz papucsférjnek lenni. :-)

Ő egy teljesen öntörvényű nő, állítólag elképesztőn szenyózza a tanítványait, az utolsó leheletüket is kihajtja belőlük, de az eredmények eleddig maximálisan igazolták.

A mostani balhé oka homályos számomra. Az biztos, hogy mindenkinek a megegyezés lenne érdeke, így aztán értetlenül állok a makacskodás előtt. (Talán ez már valami időskori elmebaj tünete?) (Fogalmam sincs.)
süti beállítások módosítása