2008. május 12. 12:33 - Reckl_Amál

Kill your television!

Hétvégi tv-s körkép

A TV2 a Naplóban folytatta a háborús propagandát. Hadas Kriszta (Figyelem! Beszélő név!), foglalkozását tekintve sztárriporter, felöltötte a kamuflázs hacukát és a sisakot, és szállítórepülőre pattant, hogy részt vegyen egy bevetésen. Sajnos az nem derült ki, miért vetették be magukat, de volt minden, ami egy menő háborúban van: repülőgépzúgás, agresszív ordítozás és persze sok homok, tekintettel a modern harcászat vívmányaira. Vagyis arra, hogy az amerikai elnök akkor tudja egyszerre az őt a csúcsra juttató fegyvergyárosok zsebét is teletömni és a szavazóit is megtartani, ha a háborút valahol nagyon távol tartják. Hogy az átlag amerikai joe-k is értsék, nem az USÁ-ban van a háború, egzotikus tájakon kell háborút megrendezni. A '60-as - '70 években a dzsungel volt a divatos háttér, '90 óta a sivatag.

Nagyvonalú gesztus viszont, hogy engedik, hogy a háborújukban saját költségünkre részt vegyünk, de azért vízumra szükségünk van, ha meglátogatnánk őket.

 

Ha valami nem megy, akkor nem kell csinálni! Ez hatványozottan vonatkozik a Heti Hetes c. műsorra. A program évek óta döglődik, néha kicsit jobb, de azért legtöbbször csak halvány másolata annak a briliánsan szellemes műsornak, amilyen indulásakor volt.

Tegnap azonban a már kényszeredetten elfogadott csökkentett minőség alá is sikerült - Fábry kifejezésével élve - öt emelettel lemenni. Valamiért a műsor színész szereplői - Hernádi Judit, Gálvölgyi és Hajdú Steve - nem értek rá, ezért az irritáló Farkasházy elhozta másodvonalbeli "humorista" barátait: a hangutánzó Bach Szilviát, a szintén hangutánzó, Torgyán-imitátor Széles Istvánt és a klasszikusnak számító, de mára főleg a süllyesztőben tanyázó Nádas Györgyöt.

Az egész műsor arról szólt, hogy a Farkasházy által összeszenvedett és csak általa humorosnak ítélt kínos jeleneteket adták elő, elképesztően gyenge színészi játékkal. Költői lenne a kérdés, hogy ki tartja fönn az ilyen humor-romokat, mint Bach vagy Széles, de tegnap este nyilvánvalóvá vált, hogy Farkasházy. Az ilyen dölyfös öreguraknak kellenek talpnyalók, akik még nála is tehetségtelenebbek. Széles, Bach meg még legalább egy tucat hasonló képességű szerencsétlen meg örül, hogy - még ha ilyesmikben is - de szerepelhet, és addig sem kell laborosként más emberek húgyaiban matatni, mint Szilvi tette korábban.

Rendben van, hogy Gálvölgyiék nem értek rá, de se Kern, se Váncsa, se Kéri László? Valószínűleg valamelyikük biztosan, sőt lehet, hogy mindhárman el tudtak volna jönni. Csakhogy Farkasházy a maga agrsszív, másokkal szemben ignoráns stílusában, gondolom, kapva kapott az alkalmon, hogy benyomhatja ezeket az alakokat, akiket az ilyen "nagyszabású" fellépések ígéretével pitizteti.

Nádas kicsit más eset. Neki tényleg volt nagy korszaka. Az én generációm kedves emlékkel gondol vissza a ronggyá hallgatott Markos-Nádas kazettákra. Szétröhögtük magunkat, és azok a ma is használt szállóigévé vált mondatok... Ma Nádas már főleg ennek a korszaknak az emlékéből él, itt-ott lehet néha látni, pl.: a tv-műsorok elefánt-temetőjében, az Önök kértékben társműsorvezetőként. Ettől függetlenül Nádas egy kellemes - szellemes ember, akinek tényleg van humora (ami nem abban merül ki, hogy egy lassan 10 éve nem létező politikus hanghordozását tudja utánozni), és - ahogy ezt interjúkban bizonyította is - érdemben hozzá tudott volna szólni ezekhez a kérdésekhez. De Farkasházy (aki biztos halálosan utálja, mint mindenkit, aki egy kicsit is jobb nála) nem hagyta, rá is a Széleséknek való idióta hangú idióták szerepét osztotta. Így ahelyett, hogy Hajós Andrással esetleg kialakulhatott volna valami értelmes párbeszéd, Nádas is felolvashatta a jópofáskodó Farkasházy kínkeserves szövegeit, a vicc kedvéért Juliskaként - sehr frappant!

Az m1-en megválasztották Istvánt. Nagy - nagy meglepetésre a sok amatőr előadó közül emelkedett ki a győztes: egy profi színész. A filmes körökből is ismert Feke Pál.
Persze Feke nem rossz(abb, mint a többiek), sőt kinézetre, fellépésre és hangra is ilyennek képzelné az ember Istvánt. Elnézve azonban a teljes szereposztást, nem látom, mi az újítás a 25 évvel ezelőttihez képest. De majd meglátjuk.

Az egész műsorfolyamot végigkísérte a bénáskodás. Nem a szereplők, ill. leendő szereplők előadásaira gondolok, azokkal ritkán volt akkora baj, hogy már fájt. Hanem maga a műsor lett grandiózusabbnak beállítva, mint amilyenre sikerült. Különösen bántó, hogy a zsűri elnöke teljhatalommal rendelkezett, ám ez csak akkor derült ki, amikor erre szükség volt. Az utolsó előtti szerepdöntőben ugyanis négyen Réka1-re szavaztak, Szikora meg Réka2-re, tehát Réka2-é lett a szerep. A kínos helyzetet még súlyosbította Alföldi egyébként jogos magyarázata, ill. hogy az István-döntő úgy kezdődött, hogy Réka1 is kapott mindenféle vigaszdíjakat. Mindez megelőzhető lett volna, ha ezt a vétó-szabályt elmondják a nézőknek párszor, de legalább is Gundel Takács Gábornak, a műsorvezetőt ugyanis erősen meglepte a dolog...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr71464867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jedlik 2008.05.14. 06:15:52

Éles, nem Széles. Visszahízott talán?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.05.14. 09:33:20

Jogos! LOL ! Ez freudi elgépelés volt.
(Vagy túl sok Echót nézek?!)

Zolimoni 2008.05.21. 10:57:08

A Heti Hetest már én is csak azért nézem, mert az zárja a hetemet, bár már inkább csak alszom.
Már ők is csak kínlódnak, és ők is érzik, hogy ez nem az igazi, már az ellenzékkel sem lehet úgy szenyázni, mint régen, már a kormány mellett sem tudnak úgy kiállni, mint régen. Ennek a műsornak már rég lejárt az ideje!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.21. 12:10:27

Soha nem néztem a Heti Hetest, emlékszem viszont egy beszélgetésre Verebes Istvánnal 2002-ből. Kérdezték a hogyan továbbról. Azt mondta, hogy ez nagyban függ attól, ki nyeri a választásokat. Ha a Fidesz, akkor nem folytatják a Heti Hetest; ha viszont az MSZP, akkor meg kell mutatniuk, hogy ők IGAZI ELLENZÉKIEK, azaz mindkét oldal hülyeségeit támadják.

Hát erre nagyon kíváncsi voltam.

Azóta beigazolódott a műsor készítőinek mélységesen alacsony erkölcsi színvonala. Kormányszapulás helyett (egészen nevetséges és alighanem világszabadalmi módon) ellenzékgyalázásba mentek át.

Azt hiszem, ez a műsor is a rendszerváltozás utáni Magyarország egyik jellegzetes válságjelensége -- volt.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.05.21. 13:21:04

A Heti Hetes az első két évadban volt az igazi. Aztán túlfutott a Grespik-ügy. Megszavaztatták a nézpket, hogy kinek adnak igazat. A nézők 84%-a a HH mellett volt, de Farkasházy (akit a legjobban utálok az egész társaságból; tipikus gusztustalan előző rendszerből itt maradt kád(áv)er) megjegyezte, milyen ijesztő, hogy 16% Grespik mellett van.
Az fel sem merült, hogy más gond is lehet velük...

Grespiknek pedig igaza volt, de persze csak egyetlen egy dologban. Azt írta nyílt levelében, hogy a HH állandóan a szabadságról beszél, de őt lehülyézik a hite miatt.
süti beállítások módosítása