2008. április 20. 13:22 - Reckl_Amál

Visszatérés előtt

http://index.hu/politika/belfold/kuncze8736/

Most már Kóka sem akar annyira az SZDSZ elnöke lenni. Nem tudom, mire számított egy éve, hogy még a párton belüli választást is érdemes volt elcsalni a poszt megszerzéséért. Azt hinném, azért, mert nem akarja, hogy az ő elnöksége alatt bukjon meg a párt. De ilyen messzire nem lát, az biztos. És Kunczét most már egyfajta messiásnak szokás kezelni párton belül.

Kuncze visszavonult. Nagyon okosnak tartottam emiatt, még időben kiszállt a párt teljes lenullázódása előtt. Akkor nem értettem, miért a már akkor is visszataszítóan tehetségtelen és hiteltelen Kókát támogatja. Azt gondoltam, nyilván Fodor Gáborral volt valamilyen kibékíthetetlen vitája, amely miatt - magyar politikai hagyományokat követve - a "kisebbik rosszat" választja. Most viszont megérkezett az igazi magyarázat: Kóka egy kézivezérelt báb, és mára sokkal inkább Kuncze árnyéka, mint Gyurcsányé. Kóka ugyanis minden további nélkül átengedné a pártelnökséget akár holnap, ha Kuncze be akarna ülni a székébe.

Kuncze Friderikusznál bukkant föl. A magát állandóan függetlennek és rendkívül objektívnek beállító műsorvezető megengedte magának azt a csúsztatást, hogy Kunczét mint "kívülállót" szólaltatta meg, ami önmagában fura, enyhén szólva. Kuncze a most is fennálló koalíciós szerződés eredeti aláírója, egy éve még az SZDSZ elnöke, aki a jövőbe is beleszólt, Kóka iránti szimpátiáját is kifejezte. Most meg ő a civil. Ez így nem túl elegáns.

Ahogy Kuncze következő akciója sem, a "jegyzet-ügy". Először csak fenyegetőzött azzal, hogy nyilvánosságra hozza a koalíciós szerződés előtti tárgyalásokon készült jegyzetei egyes részleteit. Utána meg is tette. Például elmondta, hogy pont Molnár Lajos és Horn Gábor akarták lebeszélni Kökény Mihályt a vizitdíj bevezetéséről. Először is az ilyen tárgyalások azért zajlanak zárt ajtók mögött, mert titkosak. Az ott elhangzott dolgokat nemcsak tisztességtelen elmondani, de nem is túl ajánlatos. Mert innentől kezdve az MSZP is bármikor nyugodtan előállhat egy-egy olyan részlettel, amely meg majd az SZDSZ-nek nem jön jól. Másrészt Kuncze Gábor jegyzetei mit bizonyítanak? Mitől hiteles iratok? Mivel bizonyítja, hogy nem tegnap este vetette őket papírra? Tudom, hogy ez kicsinyes, de a közös titkok utólagos kiadása is az. És még egy tisztességtelen mozzanat: csak kiragadott részleteket hallhattunk; egész mást jelenthet egy mondat a teljes kontextusban, mint csak töredékek között.
A lényeges kérdés azonban nem az, hogy kinek az ötlete volt eredetileg, hanem az, hogy mindkét szdsz-es eü miniszter teljes mellszélességgel támogatta a vizitdíjat, nevükkel, arcukkal álltak ki az ügy mellett. Utólag nem érvényes azt mondani, hogy nem is akarták. Végső soron egyetértettek és végre is hajtották. A többi csak duma.

A medve ím kijött a barlangból téli álma után, és meglátta a saját árnyékát, de csodálatos módon nem ment vissza. Nem lesz ennek jó vége!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr66433932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.21. 16:17:12

Be kéne látnia végre ennek a bagázsnak, hogy lejárt az ideje. Semmi értelme ezeknek az időhúzó játékoknak.

Rémülettel gondolok azokra az emberekre, akik Gyurcsány Ferencet még ma is alkalmasnak tartják arra, hogy egy országot kormányozzon.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.04.27. 14:00:28

Soha sem fogják belátni. A tehetségtelenség egyik alapvetően látható jele, hogy az illető nem veszi észre saját alkalmatlanságát.

Nem baj, a választók majd megmondják nekik. Remélem, minél hamarabb.
süti beállítások módosítása