2008. április 11. 12:38 - Reckl_Amál

Törvény fölött

A KöKi árusai nem engednek

Budapest egyik szégyenfoltja a Kőbánya - Kispest metróvég-/ MÁV-állomás. A rozzant, csúnya és állítólag veszélyes vasszerkezetes építmény nem túl bizalomgerjesztő, ahogy az egész közlekedési csomópont, beleértve az ott tanyázó emberek többségét is.

Valószínűleg ma is megyek arra. Előre rossz érzésem van: a Köki leginkább egy nyomasztó hangulatú Sci-Fi helyszínére emlékeztet. Mindig félek, hogy az ott tömegesen lófráló válogatott rosszarcú fickók közül melyik köt belém. Ide a BKV is az ellenőreinek legalsó kasztjából küld embereket. Rettenetes modorú, gusztustalan alakok szoktak megállítani.
Mindig nagy öröm és megkönnyebbülés, amikor a metró ajtaja bezárul és végre elindul.

Röviden: a Köki szar hely.

Ahogy azok a többnyire lepukkant üzletek is, amelyek között kénytelen vagyok végigmenni. Igazi zsibvásár. Amikor Románián még csak röhögtünk, mennyire igénytelen, akkor ilyen lehetett.
A tulajok most fizikai erejükkel akadályozták meg, hogy végre-végre lebontsák a szörnyű, vörös vasmonstrumot. Van ugyanis egy vállalkozó, aki fantáziát lát az egyébként jó helyen fekvő területben, és át is építené a helyet.

De ahogy a patkány is ragaszkdik a fészkéhez, legyen az a legmocskosabb csatornában, ezek az alakok is ragaszkodnak a lassan széteső építményben lévő boltjaikhoz. Érthető is: a befektető nyilván fillérekért bérelhető talponállókkal meg vonatoktól vasporos igénytelen ruhákat árusító kínaiakkal akarja feltölteni az új bevásárlóközpontot. Persze, hogy nem! Viszont az is igaz, hogy nincs szükség még egy plázára Budapesten.

Jó lenne viszont egy átmenet a legócskább zsibvásár és a mesterségesen feltornázott árú, túl-márkás cuccokat felvonultató üres üzletek között. Erre a Köki helyszíne nagyon megfelelne, tekintettel arra, hogy a vonzáskörzetében élő emberek nem nagyon tudnák megfizetni a méregdrága puccos holmit, viszont annyira nem is csórók, hogy csak a legalacsonyabb, és leggyengébb minőséget engedhetnék meg maguknak.

Én meg csak remélem, most már tényleg beindul a bontás/ építkezés, mert a már említett okok miatt, itt lenne az ideje. Azt meg ne a kocsmárosok mondják már meg (főleg ne tetlegességgel), kinek van igaza! Az ő szakértelmük csak a foci, a tv és politika tárgykörökre terjed ki. Azzal foglalkozzanak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr60421125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása