2008. április 09. 13:48 - Reckl_Amál

Újra leállhat Budapest

A hír: http://index.hu/politika/belfold/budapest/0409bkv/

Jövő pénteken 0 órától szombat 0 óráig újabb totális sztrájkra készülnek a bkv-sok.

Pontosabban ez most még csak ún. sajtóértesülés. Vagyis még nem jött ki valamilyen hivatásos nyilatkozó, és nem szavalta el a számára odakészített mikrofonba (kezében A/4-es fehér lapok), hogy ez LESZ.

Csak sajnos valószínű, és bár bennünket büntet a dolog, valahol jogos is.

Hétfőn tényleg semmi sem járt, tényleg gyalogolni, taxizni, biciglizni vagy saját-autózni kellett, különben délután egyig állhatott az ember a megállóban. Viszonylag megúsztuk a hétfőt, de ez csak a budapestiek felkészültségének volt köszönhető. Viszont a demonstráció érthető volt: ha a BKV valódi dolgozói megmakacsolják magukat, akkor a város mint olyan megszűnik.

De a jelenleg fej nélküli BKV-vezetés, ill. a Főváros és a Kormány nem érti. Még csak annyit tudtak mondani: nem lesz pénz. (Azért Demszky egyetért a sztrájkolókkal. Micsoda gerinctelen alak!)

Hát legyen! Erre legyen! Kevés olyan meghatározó és alapvető közfeladat van, mint a tömegközlekedés. Ez ugyanis mindenkit érint: akár dolgozik, akár tanul, akár nyugdíjas, akár csak bevásárolni megy ki otthonról. Tévedés azt hinni, az autósokat nem. Ha logika révén eddig nem jött volna rá az ember, akkor a hétfői bemutató talán meggyőzte.
Nem beszélve az olyan a Főváros által lényegtelenként kezelt szempontokról, mint a tiszta levegő, élhető környezet stb.

Azt is meg tudom mondani, honnan lehetne pénzt szerezni: Demszky fixa ideájától, a felesleges, kor- és szakszerűtlen, de főleg méregdrága 4-es metrótól.

Szintén mai hír (nem értesülés!): http://index.hu/politika/belfold/budapest/0409bkv/

Víz ömlött a 4-es metró alagútjába egy észre nem vett föld alatti tóból. Páran benn is rekedtek a munkások közül, de senki sem sérült meg.

Ezt én jelnek tartom. Talán nem kéne erőltetni, ami nem megy. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr14418342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.04.09. 14:25:59

Két hete is hosszú hétvégét terveztünk jövő hétre, csak akkor még nem egészen így képzeltük...

Egyébként azt is elmondták, hogy nagyon nem örülnének, ha a Gaskó-féleségek is akkor sztrájkolnának. Üdítő meglepetés, hogy normális magyar szakszervezet is van a világon.
süti beállítások módosítása