2008. március 30. 14:38 - Reckl_Amál

Hallgatni arany

Friss hír: http://index.hu/politika/belfold/orban7219/

A kormány nagy szarban van, nincs értelme szépíteni. A koalíció valószínűleg szétesik. Ilyen mély krízist még nem élt át a magyar közélet. Alig van már olyan választó, aki a kormányt támogatná. Ha jól számolok, akkor valahol 10 és 20% között. A kisebbik kormánypárt gyakorlatilag nem létezik, és nemcsak a külső veszély szorongatja, hanem belülről is feszegetik az egyre kínosabb kérdések. A kormányzat legnagyobb reformtervében, az egészségügy átalakításában nincs egyetértés: eddig csak az ellenzék ellenezte kézzel-lábbal, és a társadalom fogadta elutasító gyanakvással, de mostanra már az MSZP sem támogatja; már nem is titkolják, akár kisebbségben is folytatják a kormányzást, de nem engednek a Horváth Ágnes-i zsarolásnak. Sőt, a hölgy most már Gyurcsány szemében is persona non grata.

Az ellenzéknek semmi más dolga nem lenne, mint hátradőlni, és kivárni, amíg ezek kinyírják egymást és magukat. De Orbán már megint mohó és türelmetlen. Az elkerülhetetlen sietettése nemcsak nem elegáns (ha ez szempont egyáltalán mai viszonyok között) az ellenzék vezetője részéről, de buta lépés is. Mert ezzel a már sokszor kijátszott kártyával mindannyiszor egy dolog sikerült: a másik oldal minden ellenére összezárt. A csalódott, de Orbánt még Gyurcsányéknál is jobban utáló baloldaliakat ezzel mozgósította.

Egy kormányváltás önmagában már valószínűleg kevés lesz dolgaink rendbetételére, de már az is előrelépés lenne, ha a mostaniakat kicsit leállítanák.

Miért kell ennek a lehetőségét fölösleges pofázással veszélyeztetni?  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr19403211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása