2008. március 13. 20:38 - Reckl_Amál

Aki még Gyurcsánynak is ciki

Sas József mégsem kap Kossuth - díjat

Sas József már a nem jogerős ítélet előtt is bűnös ember volt. Megbocsájthatatlan az a tevékenysége, ahogyan a hungarikumnak számító magyar kabarét sikerült kínos ripacskodássá zülleszteni. (Igaz, ebben vannak bűntársai is. De a Mikroszkóp többnyire taszító arcait is ő toborozta.) Igaz, enyhítő körülmény, hogy olyan kedves, de tisztes tehetségtelenségben megőszült "színészeknek" megélhetést biztosít, mint Heller Tamás, Beregi Péter (Mondjuk, a Csengetett, mylord? Wilson kapitányát nem tudnám más hanggal elképzelni.) vagy mondjuk az azóta Anettka hasonló színvonalú társulatát megjárt Csala Zsuzsa. Hogy csak a "legnagyobbakat" említsük. (Gondoljunk egy pillanatra a Defekt Duó két időközben megőrült tagjára, aztán gyorsan felejtsük el őket!)

Szóval az én szememben ez sokkal nagyobb bűn, mint a négyrendbeli adócsalás, ami miatt felfüggesztve egy év börtönre ítélték a hét elején. Annak van tényállása, van büntetési tétele, talán büntetés is lesz belőle.

De arra, amit a magyar humor és általában a közízlés ellen tett és tesz ez az ember, nincs megfelelő válasz. Sokan ugyanis szeretik a Mikroszkóp Színpad műsorát és "művészeit". A TV2 például rendszeresen mutatja be a társulat minimum húsz éve ugyanarra a kaptafára készülő műsorait. Persze képmutatás lenne azt mondani, hogy még soha semmin nem nevettem, ami ott látható. De a legjobban a Sas-féle meghatározhatatlan műfajú nótázós, jó-nő mutogatós, értelmetlen és irritáló produkciókat utálom. Ordít az egészről, hogy itt egy kiöregedett pojáca - a szintén idejét múlt- nótázáshoz való szenvedélyével, és mivel ő a főnök, neki nincs minőségi minimum. Kicsit emlékeztet Desiré Dubonet-ra, aki az Üllői úton működtet nagy sikerrel egy transzvesztita show-t is felvonultató lokált. Desiré-nek az a heppje, hogy ő a budapesti éjszaka legjobb bárénekesnője, pedig nagyon nem az. Ettől függetlenül minden pénteken "elénekel" két - három ismert számot, rettenetesen.

A különbség csak annyi, hogy amíg a Bohemian Alibi Desiré tulajdona, addig Sas a Mikroszkópot, amely a Fővárosé, tekinti a sajátjának. Ha nagyon öntudatos budapesti polgár lennék, szívesen feszegetném alaposabban, miért is ad az én adómból a Közgyűlés sok-sok millió forintot ennek a kabarészínháznak.

Sas a fentiekben csak nagyon vázlatosan bemutatott munkájáért megkapná a Magyar Köztársaság legnagyobb művészeti díját. De van, ami még Gyurcsányék egyébként sokat elbíró gyomrát is megfekszi. Hiába hűséges kiszolgálója a kormánypártoknak Sas hosszú évek óta, egy "majdnem" elítélt adócsaló Kossuth-díjjal való jutalmazása nem lenne túl jó ómen az adóreform kapujában. Ezért Gyurcsány személyesen tartotta vissza díjat.

Sas emögött összeesküvést lát. Szerinte nem véletlenül most született meg az ítélet épp most. Csak nem az abszurd humorral próbálkozunk?

45 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr3379855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyizga (törölt) 2008.03.13. 22:23:47

Némelyik Sas-kabaré mindegyforma...

Ez a nótázós kabaré tényleg valami sasikum (saslik?). :)

2008.03.13. 22:29:10

Egyetértek.
Amit ott humor fedőnéven előadnak...
Beregi Péter ettől eltekintve zseniális szinkronszínész. A Csengetett Mylord? egyébként alap - nem ártana megnézni az ott fellépőknek. Na AZ humor!

Ja, igen!
Beregi szinkronjai közül ki ne felejtsük Alfot!
:)
Oscar-díjra érdemes teljesítmény (egyébiránt szintén kiemelkedően jó sorozat volt :)

kruse · http://belepofazok.blog.hu 2008.03.13. 22:31:22

"mivel ő a főnök, neki nincs minőségi minimum"
:D
ez velős és baromi jó összefoglalása Sas munkásságának. csak aztán ki ne találja majd, hogy ő a minimalista művészet képviselője. :)

ave 2008.03.13. 22:33:09

Azt siman elfogadom, hogy nem szereted. En se.
De hat eppenseggel telt hazzal mennek a musorok.

Ne akard mar megmondani, mas nezheti-e azt, amit szeret.

Darvászó Koppány · http://prolikonyha.blog.hu/ 2008.03.13. 22:35:05

"Jó napot!Kaphatnék egy csésze teát?"
:)

duke64 2008.03.13. 22:59:35

Azért érdemes megfigyelni a baltaarcú ex-munkásőr közönséget!Csak az ilyen hülyéknek tetszik ez a csasztuskázó,idétlen pojáca a társaival együtt!!A Beregi szinkronja viszont tényleg rendben van.

states 2008.03.13. 23:09:51

Nagyon jó kis szösszenet Sas "életművéről", az külön megérne egy misét, hogy Gyurcsányék az ország mellett hova züllesztették a kitüntetési gyakorlatot, köztük a Kossuth-díjat is. Szegény Sólyomnak minden nemzeti ünnep alighanem igazi lelki és fizikai (kézfogás) megpróbáltatás...

peca1000 2008.03.13. 23:16:17

Na végre valaki a Sas Józsi műsorát is jellemzi! Teljesen egyet értek a leírtakkal, és csak annyit fűznék hozzá, lehet, hogy akik a nézőtéren ülnek, fizetett statiszták :)

Ennél színvonaltalanabb műsor a Szeszélyes Évszakok lett. Amit műveltek vele, az szégyen. Egy igazi deviáns hülyegyerekek gyülekezete, egyedül szegény Antal Imre próbálja hozni a régi formáját, de szerintem kényelmetlenül érzi magát ebben a társaságban. Sajnálom őt, kár érte

matyematix 2008.03.13. 23:23:12

Ha-ha-ha-ha he-he-he-he... Értik?

Sas úr egy irritáló házimajom, és valóban csalt adót, nem is keveset, de alig tudtak valamit rábizonyítani, és még ezért is rinyál. Ha mindent sikerüln ráverni, ki se jönne a börtönből (adná a JóIsten!)

A mikroszkópra meg az jár, aki megérdemli. Úgy kell neki. Persze én sem repesek, hogy az adómból ilyen szarra költenek, de emellett sok minden szarra költenek még, úgyhogy mindegy.

Netuddki. 2008.03.13. 23:33:36

"Szóval az én szememben ez sokkal nagyobb bűn, mint a négyrendbeli adócsalás..."

Ezért tart itt ez a q. ország ahol, mert sokan osztják ezt a nézetet. Acsarkodunk és adótcsalunk. Csókolom!

vidéki suttyó 2008.03.13. 23:35:11

Voltakeppen a Kossuth-dijat mar valakik odaiteltek neki, tehat erdemesnek talaltak ra. Ez a dolog teljesitmeny oldala. Az emberi meg az, hogy adot csalt. Csakhogy a kettö nem keverendö! Az ember kapott felfüggesztett börtönbüntetest, es nem a szinesz-igazgato.
Gyurcsany meg nezzen csak körül a sajat haza tajan, es ott vonja vissza a meg nem erdemelt jutalmakat.
(Felreertes ne essek, nem szeretem Sas Jozsefet, a müsorait sem nezem soha, de igy tartom igazsagosnak.)

HgGina 2008.03.13. 23:39:00

Én is jártam a Mikroszkópba. Csak akkor még Hofi volt a mérce, nem holmi Heller Tamás kategóriájú szánalmas niemandok.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.03.13. 23:50:51

Kovi1970! A következő mondatot is olvasd el! Az adócsalásért (elvileg) meg lehet büntetni, a "munkásságáért" nem. Dehogy támogatom az adócsalást (vagy bármilyen más bűncselekményt), csak arra próbáltam rávilágítani, amit eraser talán jobban fogalmazott meg. Nem az a botrány, ha valaki adót csal, mert azért büntetés jár. Sas József, a magánember aztán meg pláne nem érdekel. Börtönbe vele, ha olyat csinált!

Az a baj, hogy egy ilyen teljesítménnyel Kossuth - díjat kaphat valaki. Végül azonban nem azért nem kapja meg, mert valakinek feltűnik, mire is készülnek. Hanem azért, mert bűnösnek találta a bíróság.
----
Egy korábbi hozzászóláshoz:
Nem akarom megmondani senkinek, mit szeressen. De egy kicsit jobb világban az tartana el egy színházat, aki szereti. Nem pedig mindenki, aki a városban él. Persze nem a jegyeladásból, hiszen az sosem lesz elegendő, hanem olyan szponzorok által, akik látják a hely népszerűségét, és osztozni akarnak belőle.

simon és garfunkel 2008.03.13. 23:55:52

eraser! en ugy gondolom egy kossuth (sot, Kossuth)- dijba szamitson mar bele az "emberi" oldal is, ne csak a "teljesitmeny oldal". szerintem ez mar az a szint amikor a kettot nem kellene elvalasztani.

El Condor 2008.03.13. 23:56:32

Csak azért utáljátok a Sast, mert baloldali? Hogyhogy tele van a Mikroszkóp? Azok mind munkásőrök? Ugyanmár?
Nem félreérteni! Én sem szerettem soha életemben a Sas kabarét, és szerintem is divatjamúlttá vált, de azért ő letett valamit az asztalra. Csak nem tudta a csúcson abbahagyni.

janomano 2008.03.14. 00:03:52

Ec-pec megmagyarul majd, meglássátok feleim!
lex-csintalan effektus...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.14. 00:15:08

Megmagyarul? Na arra kiváncsi lennék.
Ezzel az itélettel nehéz lesz. Különben is
a díját visszavonó megmagyarulását meg
észre se veszed?

fynndafrail 2008.03.14. 00:20:52

El Condor:
De, azért kapott Sas büntit, mert baloldali.
Meg azért nem kapott Kossuth-díjat sem, mert baloldali. És akinek minimális ízlése van, az is mind azért hány tőle, mert baloldali. Szeeegény, szegény baloldali. Vajon mi minden vár rá még, mert baloldali? Neki még a kétoldali középfülgyulladása is baloldali.

Bezzeg, amikor adót csalt, akkor jobboldali volt. Meg amikor a meleg szarig benyal a politikusoknak, akkor is jobboldali. De amikor a ritkaszar műsorait megszüli, akkor is jobboldali.

Ilyen különleges ember ez a Sasjóska. Ezért érdemli meg a Kossuth-díjat is...

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2008.03.14. 00:39:53

Fletó a cégpénzből épített uszodájával ugyanúgy adócsalást követett el. Nem megtagadnia kellene a kitüntetést Sastól, hanem a keblére ölelnie. (És a fair play jegyében befizetnie az összes adóhátralékot, büntetést stb., amit csak azért nem rótak ki rá, mert az ügy már elévült, mire a bíróság elé került.)

sanya64 2008.03.14. 00:44:08

Más ember húszmilliót is odaadna az államnak, bárcsak Kossuth-díjat kaphatna...

ő inkább elvett húszmilliót ügyesen, így el is érte,
hogy nehogy megkaphassa...

biszti okosnak, meg normális hiszi magát,
de ezek után azért legalább a körzeti orvosnak megmutathatnák a pasast...

(viszont legalább Sólyomnak így már nem kell gondolkodnia azon, hogy kezetfogjon-e vele...)

én58 2008.03.14. 01:05:00

Én beérném azzal is, ha soha többé nem hallanám a a nevét...

AvgDvl 2008.03.14. 01:38:16

Köszönöm, köszönöm, minden szavával egyetértek. Évek óta ökölbe szorul a kezem, ha meglátom a sas bármely színpadi produkcióját. Egész egyszerűen én érzem magam szarul miatta, nekem ég a pofám.

És mi a fasz az, hogy egy adóhátralék vagy büntetés elévül? A villanyszámlám miért nem évül el?

0xFFFF 2008.03.14. 04:25:39

Sas színházigazgató ? Netán ez magánszínház, ahol nem feltétel, hogy az igazgató iskolázott legyen ? (A munkásőr múlt nem iskola!)

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.03.14. 06:07:03

Röhej, hogy egyesek már ebből is képesek politikát csinálni.

A sasjózsi menjen a jó édes anyukájába, amiért adót csal(t?). Abban egyetértek a poszt írójával, hogy már-már emberiség elleni bűntettnek számít, amit a magyar kabaréval és a Mikroszkóp színpaddal csinált...

De hogy miafaszomé' kell már a Kossuth díjból is politikát csinálni? Lásd még: blasko úr... (forum.index.hu/Article/showArticle?t=9176036)

hattyú 2008.03.14. 06:21:56

Ilyen alapon elítélhetnéd az egész magyar médiát, M1-estől az RTL klubon át az összes tévéig, kabaréig, színházig és Index.hu-ig - szóval jobb lenne ha nem művészetininkvizítort játszanál és nem a nagy színvonalat féltő cenzort alakítanád, mert ez nem ilyen ötperces, nyálverős és akasszuk fel Sas Józsefet a falu végi fára dolog. Ez undoríró. A Sas kabaré tényleg szar, de ez személyes véleményem és nem akarok oda süllyedni, hogy emiatt bűnösöket gyártsak, főleg nem ilyen átgondolatlan, útszéli stílusban. A kritika megszűnt létezni? Csak ez a fajta kivagyi, "majdénmegmondom" hozzállás maradt? Az viszont szintén téged minősít, hogy az adócsalás mint jó magyar népszokás nem zavar annyira... Vajon miért nem? Szánalom... Körülbelül hoztad azt a szintet amit ma sajnos az átlagosnak lehet nevezni és nem értem milyen alapon fikázod a Sas kabarét, amikor nagyon úgy tűnik, hogy saját magad sem vagy sokkal nagyobb magasságokban... Nyilvános akasztásokat nem szeretnél?

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.03.14. 06:42:44

6tyú: ezt kinek címezted?
Egyébként ha valaki ötvenmillás adótartozást képes zsebből befizetni, amikor szarban érzi magát... nyilvános akasztást csak azért nem kívánok az ilyeneknek, mert tekintettel vagyok az esetleges nézőkre...

tanár úr 2008.03.14. 06:52:59

Naha sok értelmes faszszopó! Hirtelen előugrott belőletek a Fityisz kft. meg a gonosz törpe "mindent "ellenzünk" és ócsárolunk amit "más" tesz és nem mi. ..nah menjetek a picsába a politikai kultúrátokkal!!!

0xFFFF 2008.03.14. 06:54:05

A Kossuth díj mindig is politika volt. Sosem független ítészek döntöttek a Kossuth díjra érdemesek névsoráról. Régóta azok kapják, akik a regnáló hatalom irányában elfogultak.

A nyilvános akasztással mi a baj ? Végre szárnyalna a sas !

states 2008.03.14. 07:14:42

tanár úr: Beh szép idők is voltak, pénteken feltettük a láda söröket meg a kalacsnyikovokat a teherautóra és rázendítettünk a Munkásőrnek egybaja, egyba című halhatatlan melódiára...

cirrmurr 2008.03.14. 07:20:06

Szépvolt ! Végre valai megirta, hogy Sasnak semmi köze a humorhoz. Az orrhangon előadott marhaságai ami a 70 -es években is csak önhergelés volt, semmi értéket nem képviselnek.

Hofi , Markos _Nádas RULEZZZZ!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.14. 07:26:53

Az indok a minőségre, hogy tele van a Mikroszkóp? Egy olyan országban persze igen, ahol a Mónika Show, a Győzike, a Fekete Pákó, a Kiszel Tünde és még sorolhatnám, kik lövik be a mércét. Tény, IDE ez a "produkció" is elég. Ahol az emberek egy jobb könyvet szemétként dobnak el maguktól, mert elolvasni már képtelenek. Ahol a Boros-Bocskor páros a rádiózás csúcsa. Ahol fél pillanat alatt lehet valaki sztárocska, amennyiben elég érdekes intim szférával rendelkezik.
Ízlések és pofonok különbözőek, ám olyannyira toleránsak vagyunk már ebben, hogy fel sem ismerjük az ízléstelenséget, igénytelenséget. Így aztán szépen a mindennapok szerves részévé vált.
Az a baj emberek, hogy egy darabig még lehet lejjebb helyezni a lécet (talán - bár már most is piszok küzdelmes), de eljön az a pillanat, amikor már nincs hova lejjebb... Na ez lesz az a pillanat, amit addigra már senki nem ismer fel...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.14. 07:27:09

"De egy kicsit jobb világban az tartana el egy színházat, aki szereti. Nem pedig mindenki, aki a városban él. Persze nem a jegyeladásból, hiszen az sosem lesz elegendő, hanem olyan szponzorok által, akik látják a hely népszerűségét, és osztozni akarnak belőle."

Pedig annak a sokat emlegetett szolidaritásnak itt vannak valahol a gyökerei. Az állambá' olyan intézményeknek is juttat az adóforintokból, amelyek nem nyerik el mindenki osztatlan tetszését. Ld. még: egyházak, politikai pártok, vagy akár denevérvédő szervezetek.

"És mi a fasz az, hogy egy adóhátralék vagy büntetés elévül? A villanyszámlám miért nem évül el?"

Bezony-bezony. Öt év. Ha addig ki tudod húzni fizetés nélkül, akkor megúsztad. A villányszámlád meg azért nem évül el, mert 1. magáncégnek fizeted (de még ekkor is elévülne, ha) 2. Mivel magáncég, és jobban működik, mint állambá', ezért ezért küld a tartozásról először felszólítókat, majd fizetési meghagyást, majd végrehajtót.
Ha a villanyszámla tartozásodról öt évig nem kapsz semmilyen felszólítást, stb., akkor az is elévül.

Bolsoy Drug (törölt) 2008.03.14. 07:28:59

Tanár úr! Már hiányzott egy , bunkó munkásőrstílusú, fityiszező beszólás.Ezek vagytok ti. Neked biztos az első sorba van jegyed.

A sas meg csak megöregszik egyszer.Másképpen ezek soha nem tűnnek el.Türelem.

körökör 2008.03.14. 07:35:13

Ő a ripacsok ripacsa. Hogyan jön ő legnagyobb színészeinkhez,akik megkapták a Kossuth díjat?Ki volt az az állat,aki előterjesztette.Monnyon le.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.14. 07:36:03

Bolsoy Drug: Sztem ne fáraszd magad vele, igénytelen bunkó. Csak még több "kultúrát" szedsz ki belőle. Én már párszor "ütköztem" az utóbbi időben tanár úr színvonalával....

körökör 2008.03.14. 07:42:43

Ja, az a szegény Sólyíom azért átengedte a felterjesztést. " Ne szólj szám, nem fáj fejem!".

senex 2008.03.14. 07:43:39

Kár őt lehúzni, ez a színvonal a keresett kis hazánkban. Gáspár Győző, Anettka és a többi "sztár", valamint a médiákból ömlő amerikai kultúrszemét színvonalával pontosan egybevág. Itt tartunk, ez kell úgy átlagosan.
LAGZI LAJCSI FOR PRESIDENT !

Merras · http://miyazakijun.hu 2008.03.14. 08:06:55

"De egy kicsit jobb világban az tartana el egy színházat, aki szereti. Nem pedig mindenki, aki a városban él. "

1. Nincs olyan színház, amit ne adófizetői pénzekből tartanának el. A különbség az, hogy a Mikroszkóp teltházzal megy, míg egy csomó színház nem.

2. Ami a konkrét idézett mondatod illeti, most vasárnap pont ez ellen a rendszer ellen lett szavazva. Pl. szerintem egy kicsivel jobb világban azok tartanák el az egyetemeket, akik igénybe veszik, nem pedig az egész ország finanszírozná őket.

huta9020 2008.03.14. 08:16:43

Figyelem, ez Magyarország! Kérjük kedves utasainkat, hogy erősen kapaszkodjanak és mellőzzék a józan gondolkodást.

A Kossuth-díj NEM művészeti díj, sohasem volt az. Az aktuális hatalom ezzel, meg a velejáró pénzdíjjal, becsüli meg a hozzá hű művészeket(?). Az adományázása független attól, hogy mit tett vagy nem tett az illető. Miért ne kaphatna éppen Sas József Kossuth-díjat?

huta9020 2008.03.14. 08:22:22

Merras!
Az felsőoktatás nem luxus utazás Tahitire. Az felsőoktatás beruházás a közösség részéről annak érdekében, hogy kitermelje azt a szellemi vezetőréteget (kommunizmusban pejoratív értelmet nyert szóval élve, az értelmiséget), amely versenyképessé teszi a közösséget. Ugyanígy nem felesleges huncutság a gyereknevelés támogatása és egészséges életmódra nevelés.

Ennek figyelmen kívül hagyása zülleszti Magyarországot az Európa nemzeteinek salakjává.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.03.14. 08:58:57

Mondjuk, a teltház a Mikroszkópban és az Operában (hogy továbbra is hű legyek egyesek által pellengérre állított sznobságomhoz) nem ugyanaz.

Lehet, hogy lelketlenségnek hangzik, de szerintem túl sok színházat támogat az állam/ Főváros. Nem lenne rossz például egy pályázati rendszer, és az azon megfeleltek több támogatást kapnának, a vesztesek meg csak valami minimálisat.

De pont a teltház miatt lenne értelme, hogy megálljon a lábán a Színpad.

A kulturáltság szerintem nem az egyetemeken múlik. A diploma semmit sem jelent, főleg manapság, amikor a chips mellé is csomagolnak egyet ajándékba lassan. Az egyetem akkor szolgálja a kultúrát, ha tényleg csak azokat képzi, akik arra a legalkalmasabbak, és a kisebb létszám esetleg növelné is színvonalat.
A kulturáltság zálogának jó kiindulópont lehetne a tudatos kultúra-/médiafogyasztó állampolgár. Aki nem kapcsol Mónikára, nem küld száz sms-t VV Szabi benttartására vagy nem tölti meg a Mikroszkóp széksorait. (A példák napestig sorolhatóak.) Nem az a baj, hogy ezek léteznek, hanem, hogy nagy az igény rájuk.

Politikát nem mi csináltunk ebből, hanem azok, akik a díjakról döntenek.

cirrmurr 2008.03.14. 14:16:54

Sas sosem volt müvész, csak egy protekciós ripacs.

Nem hiszem hogy bárki a Hofi, Markos-Nádas -Boncz,
helyett hallgatná.


Énekhangja nincs , hunora nincs (nem is volt) , tipikus vásári Szennnnnyzációs Jannnncsibohóc.

Miért ezért dij?? Mert megöregedett??

janomano 2008.03.14. 21:00:04

Kedves Amál!

Nem lehet piaci alapon működtetni a kultúrát, mert pl. az előbb általad említett opera a világ minden táján veszteséges.

De kérdés, hogy kell-e működtetni.
Azon viszont érdemes elgondolkodni, hogy a "komolyzenei" (sic!) műfajoknak mennyit ártana, vagy használna ez az "illegalitásba vonulás".
Kénytelenek lennének a kortárs zeneszerzők hallgatható műveket írni?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.03.16. 20:01:11

Nem is kell A Kultúrát piaci alapokon működtetni. De ha vannak olyan műfajok, amelyek népszerűségük folytán megállnak a saját lábukon (kabaré, popzene stb.), akkor oda kevesebbet kell adni.

A kabarét sehol a világon nem támogatják, nálunk is csak ezt a dinoszaurusz - bemutatót. Nem tudom, de valami azt súgja, hogy a Dumaszínház időnként fényévekkel szellemesebb tagjai nem normatívákból viccesek.

Ez egy jól eladható műfaj, így a piacosítás sokkal inkább észszerű, mint kultúraellenes.
süti beállítások módosítása