2008. február 17. 16:34 - Reckl_Amál

A királyi királya

A Társulat egy néző szemével

Az augusztus 20-án indult tv-s szereplőválogatás mostanra találta meg a 24 döntőst. Ma este közülük csak tizenkettő versenyez a továbbjutásért, jövő héten meg majd a többiek.

A műsor nem titkoltan a klasszikus casting típusú műsorok hagyományát követi. Még véletlenül sem akar más lenni, mint a Megasztár. Ez nem is baj, nem kell erőszakkal változtatni azon, ami már bejött egyszer.

Két műsorvezető van: Gundel Takács Gábor már eddig is a program műsorvezetője volt, de azt a szerepét, hogy a produkció után beszélget a versenyzővel, Sári Éva vette át.
Gundel hozza a tőle megszokott laza stílusát. Sári Éva Vivából megszokott külsejét a közszolgálathoz szelídítették. Láthatóan küzd a feladatával, ami, valljuk be, nem egyszerű. A táncosok átöltözését kell small talkkal áthidalni. Ő meg próbál eredeti, jópofa lenni. Sokszor ez nem jól sül el. A kedvencem az volt, amikor a mindenkinél, jogosan, utolsó helyen álló versenyző, akivel egyébként a műsor kezdődött, viccesen annyit mondott: az elsőkből lesznek az utolsók. Éva erre: úgy legyen!

A produkciókról sokat nem érdemes beszélni. Kiemelném Éder Enikőt és Fejes Szandrát, akik tényleg jók voltak. De a többiek nem fogtak meg annyira, hogy írni kellene róluk.

Talán csak Feke Pálról. Ő már ismert színpadi színészként jelentkezett a castingra, játszotta is már az áhított szerepet is. Teljesítménye az elvárásoknak megfelelően jó.
A helyzet akkor is faramuci. Akár megkapja (újra) Istvánt, akár nem. De a műsor és ő is vállalja ezt. Meglátjuk. Egyébként annyival nem jobb a többi jónál, hogy feltűnő lenne.

A zsűri, Szikora János, Alföldi Róbert, Keveházi Krisztina, Szulák Andrea és Kocsák Miklós szerencsére nem gondolja úgy, mint a Megasztár-beliek (főleg Soma és Bakács), hogy ők volnának a főszereplők. Főleg azért dicséretes, mert lényegesen nagyobb a hatalmuk, mint a megásoknak volt. Alföldi az egyedüli, aki kicsit a magas lóról beszél a jelöltekkel, de ő sem mindig. Szikora a szigorú atya szerepét választotta magának. Krisztina kedves, és szakmai dolgokat nem is mond, csak olyasmit, amit én is mondhatnék. Nyilván azért, mert olyan óriási tánc-feladatot egyik versenyző sem kapott.
Szulák Andrea, aki végre a helyére került a tv-ben, Kocsákkal együtt  jóindulatú, emberi szakemberként viselkedik.

A fiú kieső megérdemelte. Még ma sem eldönteni, hogy Aradi Imre ijesztő vagy nevetséges volt. Bár az már nyilván önmagában nagy teljesítmény, hogy Fenyő Miki klasszikusát, a Csavard föl a szőnyeget énekelte.
A lány, Papp Annmária pedig túl korán lépett színpadra és túl egysíkú volt ahhoz, hogy az emberek emlékezzenek rá a végéig. Pedig kifejezetten jó musical-hangja van. Kár, mert volt legalább egy versenyző, aki sokkal gyengébb, sőt unalmasabb volt. Ráadásul a kiköpött wannabe antiművész.

Elnézegettem a műsort, de túl izgalmasnak nem találtam. Azokra az estékre, amilyen a tegnapi is volt, hogy a választék a Hangyák a gatyában 12-től a Fásy mulatóig terjed, meg fog felelni. De félek, túl nagyot markoltak a készítők, és ez az egyébként nem rossz ötlet is a Nagy Könyv sorsára jut, ellaposodik.

Értékelés: 5/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr66342897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása