2008. február 08. 10:13 - Reckl_Amál

A tehetség kutat ás

Eurovíziós Dalfesztivál – országos döntő

Ma este nyolctól az m1 sugározza az Eurovíziós Dalfesztivál országos döntőjét. Itt dől el, ki lép föl magyar színekben a május végi európai döntőn.
Azt mondják, a jó házasságok az égben köttetnek. Ilyen szerencsés párosítás a magyar popszakma (már ez a kifejezés is vicc, a szakma szó tudást feltételez) és az Euróvízió utolsó fellegvára, a Dalfesztivál.
Érdekes, hogy az első, sőt talán az egyetlen asszociációm Sztálin. Egyrészt, mert amióta megszűnt a Szovjetunió (Van-e tipikusabb megszemélyesítője a kommunista nagyhatalomnak, mint a jó öreg Joszip Viszáriovics?), szinte csak a keleti blokk versenyzői nyernek. Az azóta szétesett Szovjetunió, ill. Jugoszlávia – hiába öldökölték egymást másfél évtizede – szépen beszavaznak egymásra, így másnak nincs esélye. Ettől már a minőség mint szempont zárójelessé válik eleve.
Másrészt azért ugrott be Sztálin, mert a róla szóló zseniális vicc poénjához hasonlóan, a Dalfesztiválnak sem meri senki megmondani, hogy elhunyt.
Ennek a műfajnak, amelyet ez a műsor képvisel, régen lejárt az ideje, ha egyáltalán volt valaha menő. Nevetséges Szerencsekerék Tamás típusú műsorvezetők (jóképű, de modellnek már nem elég fiatal) jópofiznak agyonvilágított, űrkorszak hangulatú színpadokon (a hetvenes évek óta lejárt). Az előadott dalok félelmetesek: semmilyenek, az ének gyenge, főleg a látvány fontos. Persze a látvány is kicsit mást jelent ebben a közegben, a lényeg a legolcsóbb színpadiasság (tűznyelés; félmeztelen japán dobosok; szélgép által fújt, gyárilag szakadt drapériák stb.), csupa giccs.
Szóval a Magyar Televízió és az általa patronált ifjú tehetségek megérdemlik egymást, mert jól összeillenek.
Kedves mazochisták, ne felejtsék el  bekapcsolni az egyest, amely ma este minden lesz, csak királyi nem.
A résztvevők:
EZ ONE
Lola
Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt
Fiesta
Antal Zsuzsa Fishers Company
Dure
21 gramm
Gál Csaba Boogie
Candies
Szekeres Adrienn
Hoffmann Mónika
Szatmári Orsi
Csézy
Pflum Orsi
Akit felcsigázott ez a névsor, az jöjjön vissza holnap, mert akkor elolvashatja, mit gondol R. Amál, budapesti hobbi-mazochista a látottakról/ hallottakról!
Címkék: ajánló tv magyar
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr54330693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2008.02.09. 21:48:17

részben láttam. rettenetes volt, kár róla újabb postot írni. azért volt bődületesen rossz, mert annyira nem volt rossz (mivel leginkább semmilyen volt), hogy már jó legyen. teccikérteni? :)
süti beállítások módosítása