2013. november 21. 08:42 - Reckl_Amál

Őstehetségek

Még a Nagy Összefogás az Együtt 2014 - PM-mel sem biztos teljesen, de egy fix pont már van: Horváth Csaba lesz jövőre az MSZP főpolgármester-jelöltje.

A szekfűs bukta újabb kiváló receptje ez. Ki szavazna Horváth Csabára? Miért is tenne bárki ilyet önszántából? Vagy, ha mégis - amiért protesztből az ún. budapesti értelmiség az utolsó nyolc évében teljesen értékelhetetlen Demszky Gábornak is újra meg újra bizalmat szavazott - Horváth-nál sem lesz jó kezekben a főváros. Ennek objektív oka, hogy ellenzékben kellene irányítania a várost - vélhetően sok kormánypárti kerületi polgármesterrel szemben. Ez nemcsak Horváth Csaba csekély képességei miatt lenne várható, hanem azért is, mert manapság látjuk, mire képes a Fidesz, ha ellenfelei ellehetetlenítéséről van szó. Sőt, az egyik alapvető frusztrációjukat éppen a már említett budapesti értelmiség okozza, ezért hiába működik most Tarlós István személyében elvileg baráti polgármester, őt is gáncsolgatják folyamatosan. Vajon mit tennének hát egy ellenzékivel, aki még ráadásul nem is olyan határozott vastagbőrű, mint Tarlós?

Horváth Csaba egyetlen dologban jó igazán: a panaszkodásban. Sőt, akár nevezhetnénk ezt picsogásnak is. Horváth gyakran feltűnik abban a sajtóban, ahol kénytelenek megszólaltatni szolidaritási alapon, és saját lúzerségét hirdeti. Persze a már említett fideszes nyomulással szemben nehéz az ellenzéki akaratot érvényesíteni, de mint szavazót nem nagyon bánt, hogy szegény ellenzékieknek meg kell erőltetniük magukat. Különösen igaz ez, ha az MSZP-ről van szó, és még ennél is hatványozottabban a fővárosi MSZP-re. Gyurcsány Ferenc után azonnal ez a Horváth Csabát is kinevelő társaság - a néhai SZDSZ-szel holtversenyben - felelős a leginkább a kialakult helyzetért. Szóval saját magánál kérje ki magának, ha a munkáját a körülmények miatt nem tudja elvégezni. Személyesen tehát róla, hogy még a főváros sem maradt meg ellenzéki kézben. Nemcsak a késő-Demszky-éra mutyival és semmittevéssel terhelt időszaka miatt, hanem azért is, mert egyszer már megmérkőzött Tarlóssal, és csúfosan alulmaradt.
Miért győzne most? Tarlós egy arrogáns fráter, de Demszky is az volt. Ma sem annyival rosszabb Budapesten élni, mint korábban, hogy alig várnánk az önkormányzati választásokat. Ha azt látom, hogy Tarlós kihívója ez a tehetségtelen vigéc lesz, pláne nem jövök polgármester-váltó hangulatba...

Mellesleg az sem rossz, hogy az MSZP legfontosabb bázisát, a fővárost, minden koncepció és versengés nélkül az első jelentkezőnek adta. Egy olyan embernek, aki még soha semmit sem csinált azon kívül, hogy Hagyóék árnyékában lebzselt és Tarlóst a bunkóságai miatt "beárulta" a sajtóban.
Egyetlen ötlete az ingyenes tömegközlekedésről még a demagógiára eléggé rákapatott szavazótábor legbutább tagjai számára is túl átlátszó volt. Azok az "eredmények", amelyekkel mindig megnyugtatják magukat, a külvilág számára érdektelenek. Az nem segít egyik városlakó életén sem, ha Horváth vagy valamelyik embere komoly arccal közhelyes kritikákat fogalmaz meg.
Együtték teljesen jogosan kérték számon, miért kellett ezt nélkülük és ilyen gyorsan eldönteni. A válasz igen jellemző volt az MSZP mostani vezetésére: az együttműködés az országgyűlési választásokra vonatkozik. Azon túl, hogy talán legalább az együttműködés látszatát illenék fenntartani, elmagyarázhatná valaki ezeknek a politikai tálentumoknak, hogy a parlamenti és a helyhatósági választások között akad összefüggés, és esetleg ott sem ártana majd szövetséges. Persze a közös gondolkodás feltétele a gondolkodás. Lenne.

A Horváth Csaba-jelenség hátterében a másik megkérdőjelezhetetlen őstehetség áll, Mesterházy Attila pártelnök. Nem véletlen, hogy a főpolgármester-(ön)jelölés teljesen értelmetlen módon és időben történt. Még a végén felbukkan valaki alkalmas, aztán mehetne vissza Horváth a balettbe ugrálni!
Horváthnak annyi magához való esze azért van, hogy okuljon Bajnai Gordon felbukkanásából. Hiába nem tud beszélni, hiába túl technokrata, mégis ezerszer jobb miniszterelnök lenne, mint Mesterházy. Ráadásul nemcsak tudja magáról, de még utalni sem szégyell rá.
Az a legbiztosabb, ha már most, egy évvel korábban bebiztosítjuk a helyünket. Nehogy úgy járjunk, mint szegény Attila!

86 komment
· 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr235646856

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szocialista párt ez mind 2013.11.22. 09:55:31

Tessék választani. Fidesz= Nemzeti Szocialisták, Jobbik = Népnemzeti Szocialisták, KDNP= Keresztény Szocialisták, LMP = Zöld Szocialisták, MSZP Sima Szocialisták, stb  forrás:

Trackback: Érted lopnak a politikusok 2013.11.22. 09:53:53

Bár nincs a képen a többi párt, a Szarabbik, a Lehetetlenek, meg a Demagóg Koalicíó sem, de ők csak azért lopnak kevesebbet, mert nem férnek oda a "vályúhoz".  forrás

Trackback: Fő bűnelkövetők a vagyonunk ellen 2013.11.22. 09:53:20

A vagyon elleni bűncselekmények nagy részét egy agresszív kisebbség követi el. Pártpolitikai kisebbség.

Trackback: Az egyéni érdekek párton felüliek 2013.11.22. 09:26:10

Ahogyan a bibliai Isten és Sátán is egyek lényegében a politikában sincs ez másként. Évi ezer milliárd forint elcsalása a közvagyonból azért eléggé nagy motívációt ad egyeseknek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2013.11.21. 09:14:10

Hát igen, hasonló dolgok jutottak eszembe. Tarlós egyértelműen jobb lesz nála, csak az a baj, hogy szerintem azt zsarolta ki, hogy Vitézyt kirúghassa, ha őt jelöli jövőre is a Fidesz. :S

Horváth Csaba KIÉRDEMELTE ezt. Nem csak a pótolhatatlanságukról van itt szó, hogy pl. Gyurcsány Ferenc is annyira jó, hogy egyszerűen le-he-tet-len nélküle boldogulni, hanem arról is, hogy ő úgymond megdolgozott ezért, ahogy Mesterházy is megdolgozott a miniszterelnök-jelöltségért (persze itt ne a mi "munka" fogalmunkat képzeljük el), ezért nekik JÁR ez a pozíció, és ebben láthatóan az egész társaság egyetért. Mint egy prémium egy munkahelyen. Nemhogy azt nem veszik figyelembe, hogy a városnak szakmailag mi lenne jó, de még igazán a választópolgárokat sem, akik közül biztos sokan automatikusan szavaznának Tarlós ellenfelére, de szerencsére nem elegen. Még mindig nem esik le, hogy az már a kevésnél is kevesebb, hogy "LEVÁLTANIÉSMINDENJÓLESZ".

Akkor inkább legyen Tarlós megint, annyira nem volt rossz, mint maga a kormány.

profilo 2013.11.21. 21:18:14

Kérlek szépen...
Tekintsd úgy,hogy az ellenzék elégedett Tarlós Pisti "működésével" és nem szeretnék,ha valami idióta váltaná.
Ezért indítják az esélytelen Horváth Csabikát.

berne 2013.11.21. 21:30:28

Ettől a félnótástól kevés tenyérbemászóbb figura van.Ami igaz az igaz, a maszopnak van érzéke hozzá, hogy még véletlenül se olyan embereket jelöljön, akivel szimpatizálni lehetne....

Libatolvaj takarodj 2013.11.21. 21:40:28

Nem értem hol a probléma? Horváth Csabi a magyar országgyűlés 2010-es alakuló ülésére izraeli zászlóval a szíve fölött ült be. A balliberális oldalon sem az ingyenes BKV sem más tette nem ütötte ki a biztosítékot.

A ballibnek ezek szerint ő kell. Ha nem ő kellene már rég persona non-grata lenne. Ehelyett ezzel a múlttal napi szinten jut be különböző Klubrádiós, ATV-s műsorokba...

Ő az a jelölt amit a ballib oldal megérdemel, és akit kitermelt saját szervilitásával saját magának.

exkalibur 2013.11.21. 21:49:32

De mi az a szekfű? Szegfű lesz az.

Panelos 2013.11.21. 21:49:44

Ki az az értelmes ember, aki erre a sunyiképű HCS-re szavazna?

Mensikov 2013.11.21. 22:00:00

Akkor ingyibe lesz a BKV bérlet, ez a jó híre lesz Csabikának ?
Komolyan: ennyire meghülyült a maszop, vagy ennyire nincs ember ?

nu pagagyí 2013.11.21. 22:05:37

Az MSZP bukásra játszik és ezt kíválóan megoldja.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.21. 22:09:01

kiváló poszt! köszönöm, köszönöm, köszönöm!!! igen, erről szól az mszp. mára kiderült: politikai autizmusban szenvednek, nekik ez tényleg ennyi. ülnek egy szobában páran, eldöntik, hogy hát kéne a csabának is egy pozíció. megvan! főpolgármesterség! tarlóst úgyis utálják, kire másra szavaznának, ha nem RÁNK, szocialistákra? és igen, így volt szili katalinnal és így van 2010 óta minden egyes megnyilatkozásukkal. ezeket a fiúkat a pozíciók, a fizetés meg a hiúságuk érdekli, semmi de semmi más. ezek ennyit érnek. jajj de várom már, amikor mesterházy megbukik, istenem micsoda GYÖNYÖRŰ pillanat lesz az!!!

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.21. 22:11:28

@Libatolvaj takarodj: csak tudod mi leszarjuk a balliberális oldalt. nekünk 2010-ben véget ért az mszp addigi támogatása. mi akkor úgy voltunk vele, hogy jöjjön a viktor (igen bazmeg, rá szavaztam), és most nagyon utáljuk őt is, meg attilát is. meg az egész szart. most azért erős a fidesz, mert a viktor rajongói viszont nem utálják őt. mi meg pont baszunk beállni az mszp mögé újra. azért van ott, ahol 2010-ben. tehát hiába a próbálkozás, mi sajnos nem vagyunk olyan bégető kis majmok, mint fideszesék, sajnáljuk. többek között azért jelent meg ez a blogbejegyzés is.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.21. 22:13:33

egyébként az mszp megtalálta a büdös prosztó szanyi segítségével az igazi ellenséget: a liberálisokat. a sajtójuk, a szavazóik, a mindenki. most azt remélik, hogy azzal, hogy baszkurálják a liberalizmust, majd hirtelen odaáll 2 millió új szavazó mögéjük. ezek apám ennyit tudnak. és mi a büdös prosztó szanyi büntetése? hát egy brüsszeli állás, mi más?

Szúnyog 2013.11.21. 22:38:42

Olyan jó ez! Egyszer egy bajnaista, máskor egy szoci, utána egy fletós poszt. Mintha más nem is lenne az ellenzékben. Ja persze, azok nem demokratikusak, mondják a demokraták. Akkor is, ha azokat megválasztották, szemben Bajnaival, akit soha senki nem választott meg.
Persze kedves Amál. Nyilván a zéró Együttnek kell megmondania, ki lesz a jelölt. Röhej! Hülye vagy!

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.11.21. 22:44:51

@balage_81 reloaded: "mi akkor úgy voltunk vele, hogy jöjjön a viktor (igen bazmeg, rá szavaztam)..."

És persze nem tudtad, mert hát hogyistudhattad, hogy Orbánék mire készűlnek. Természetesen messze 2010 előtt világosan lehetett látni, mi lesz itt egy fideszes hatalomátvétel esetén, de te nem láttad...

Amúgy volt más választási lehetőség. LMP, MDF... ehelyett ránk zúdítottátok ezt a narancsszínű sz@rt.

ob.szerver 2013.11.21. 22:49:55

@KZsoci:

"Tarlós egyértelműen jobb lesz nála"

Hadd találgassak, miben is:

1. Felfele nyalásban és alázkodásban, lefele gőgösségben és lekezelésben

index.hu/video/2013/04/30/orban_viktor_busz/

2. Náciszínház avatásban

3. Elviszpreszli tér átnevezésben

4. Ferencziek terei aluljáró betemetésben

Más hirtelenjében nem jut eszembe róla. Szerintem neked sem.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.21. 22:50:11

@Republic Forever!: nem. akkor azt lehetett gondolni, hogy orbán tanult a hibáiból. én meg voltam győződve, hogy reformálni fog és nem koronát úsztat. ja és nem, a röhejes lmp nekem nem volt alternatíva, ahogy most sem az. az mdf szintén, ők 2006-ban voltak a topon. a szomorú az, hogy a szavazók nem mozdultak el az mszp mellől. ott az 1 millió kisnyugdíjas és nem mozdul. így meg meg kell várni, amíg kihalnak a picsába, hogy az ellenzék újjászülethessen. de azért bízom a viktorékban is, vannak ők simán olyan faszok , hogy megcsinálják az ellenzéknek jövőre a győzelmet.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.21. 22:52:04

@Szúnyog: ez a mentalitás viszi a szockókat a falnak, nagyon jó, csináld csak. pont ez az szdsz-fóbia, ez a "nekünk ne mondják meg". szuper képlet, már csak egy dolog hibádzik: a szavazó szarik rájuk.

@ob.szerver: a ferenciek tere rogán életműve. tarlós nem jó, de főleg a fidesz miatt. viszont ha horvátot jelölik, én egyenesen pistabára szavazok

ob.szerver 2013.11.21. 22:58:46

@Republic Forever!:

"mert hát hogyistudhattad"

+1.

Méltányolom, ha valaki belátja a tévedését, de megbocsátani csak akkor tudom, ha:
1. 2002-ben még nem volt több 6 évesnél
2.Ha idősebb volt, de nem ebben a galaxisban élt

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.11.21. 23:08:38

@balage_81 reloaded: "nem. akkor azt lehetett gondolni, hogy orbán tanult a hibáiból"

2002: leköszönő kormányfőként (!) a választások tisztaságának megkérdőjelezése. "A Haza nem lehet ellenzékben!"

2006: lázítás szítása, 48 órás ultimátum, alkotmányos rend megdöntésének kísérlete.

2007: kordonbontás. Síma köztörvényes bűncselekmény...persze megúszta.

2008: szociális hülyenépszavazás. A jobbító reformok elmeszelése.

Nomeg 8 éven át folyamatos uszítás, haazaárulózás, demagóg unióellenes hadjárat, szélsőbalos piacellenes retorika. A jogállami keretek semmibevétele (már ellenzékben!).

És te komolyan ettől az embertől vártál reformokat?? Hol a fenébe éltél te 8 éven keresztűl?!

ob.szerver 2013.11.21. 23:27:35

"Vajon mit tennének hát egy ellenzékivel, aki még ráadásul nem is olyan határozott vastagbőrű, mint Tarlós?"

Ez naggyon jó. Javasolnám a fentebb belinkelt buszos video alapos tanulmányozását, ha már határozottság és harcos kiállás a fővárosért. Külön felhívnám a figyelmet a beszélgetőpartnerek mimikájára és hanghordozására. "Kezdeményezzétek, hogy legyen ilyen törvény és én csinálok egy olyat. ..... Jó, beadjuk."

" Egy olyan embernek, aki még soha semmit sem csinált azon kívül, hogy Hagyóék árnyékában lebzselt"

Azért nyert egy választást a II. (!) kerületben aminek polgármestere volt.

"Miért győzne most?"

Egyszerű. Mert itt arányaiban kevesebb a vallási révületbe kábult hordabarom mint az ország többi részében. Ennyi elég lehet.

jogalany 2013.11.21. 23:28:30

H.Cs.nem egyszer hanem kétszer bukott, hiszen a II.ker polgármestereként semmit sem adva a kerületének (kivéve saját háza utcájának leaszfaltozása) csúfos bukást szenvedett el végkielégítésként. Utána bukott Tarlóssal szemben is. De volt Ő helyettesi pozicióban ahol a duna hosszában aláfúrásával, és a Liget lefedésével hozta magát alkalmatlan szerepbe.
Nincs tárgyi tudása, élösködik, és hazudik nagyokat kicsiket. A II. ker polgármesterségét alig 73 szavazattal szerezte meg, azt is egy kerületi polgárnak köszönhette aki egymaga kb. 2000 szavazatot hozott neki az utolsó pillanatban. Hálátlan is mert ennek a polgárnak nem szüntette meg a törvénytelen eljárási nehézségeket, amiket aztán a fideszes polgármester alig három hónap alatt megtett.
A becsület itt kezdődik és H.Cs. részéről itt is ért végett. Mig polgármester volt közös üzleti tevékenységet folytatott két cégén keresztül Fideszesekkel.
Gyurcsány barátjaként jutott előre a főpolg.m. helyettesi poszthoz, még a házában is vendégeskedett nála, vagyis Ő Gyurcsány embere (igaz Molnár Zsolt is az, aki a II.ker MSzP vezetője).
H.Cs. emberileg rossz vezető, megy az árral, bepalizható, mert szakmailag nincs még gőze sem egyik területhez sem.
Szomorú, hogy egy kétszeresen bukottat tesznek egy fontos területre.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.21. 23:30:06

@Republic Forever!: igen, tőle. méghozzá azért, mert úgy gondoltam, van politikai tehetsége. ez pedig annyit jelentett volna, hogy megérti, hogy ahhoz, hogy demagógiával ne győzhessék le újra, mivel a nemzeti purparlé alapjáraton kevés, majd jól kormányoz és 4 év múlva csak rábök a gazdaságra: látjátok magyarok, ez mind nekem köszönhető. de nem így történt. ő maradt a nemzeti purparlénál, a szocik meg ott, ahol 2010-ben voltak. szép-szép a szidalmazása, de nem visz közelebb a leváltásához. ezt kéne a szociknak felfogni

@ob.szerver: köszönöm a célzást, egyben butaság, tudod te ezt jól. nem bűn elválasztani az ellenzéki és a kormányzati cselekvést. erre bajnai pont fordítva a legjobb példa.

profilo 2013.11.21. 23:32:42

@Republic Forever!:

Szépen összeszedted,hogy miért is nem kellett volna Orbit megválasztani.
Vajon arra van-e magyarázatod,esetleg egy hasonló listád,hogy miért bukott 2010-ben akkorát a jelenlegi ellenzék,hogy még 2014-ben is teljesen esélytelen?

(...a "sosemlátottnagyvilágválság" és a "butabirka" szavazó nem ér!)

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.11.22. 00:02:53

@balage_81 reloaded: Egy olyan közveszélyes emberről, akiről köztudott volt (fenét köztudott, bizonyíték rá 2,7 millió ember), hogy hatalomra kerűlve széjjelbassza a demokráciát, a jogállamot, azt is lehetett tudni, mit ért ő gazdasági fejlesztés alatt, pontosabban miben merűlnek ki efféle elképzelései: a fidesznek nevezett droidhadsereg és gazdasági holdudvara, és persze a saját anyagai érdekeinek kiszolgálásában. A központosított fideszes maffia-oligarhaállam megteremtésében.

Mondtuk, írtuk, ordítottuk sokan itt a blogszférában is annak idején. A sajtóban a baljós jövőre jó előre figyelmeztető lefikázott Debreczenivel és Bauer Tamással együtt, akik most történetesen ugyanazon párt alelnökei, de ez az akkori éleslátásuk értékéből utólag nem von le semmit.

jogalany 2013.11.22. 00:09:24

Gondolom H.Cs-ról jó tudni
H.Cs.nem egyszer hanem kétszer bukott, hiszen a II.ker polgármestereként semmit sem adva a kerületének (kivéve saját háza utcájának leaszfaltozása) csúfos bukást szenvedett el végkielégítésként. Utána bukott Tarlóssal szemben is. De volt Ő helyettesi pozicióban ahol a duna hosszában aláfúrásával, és a Liget lefedésével hozta magát alkalmatlan szerepbe.
Nincs tárgyi tudása, élösködik, és hazudik nagyokat kicsiket. A II. ker polgármesterségét alig 73 szavazattal szerezte meg, azt is egy kerületi polgárnak köszönhette aki egymaga kb. 2000 szavazatot hozott neki az utolsó pillanatban. Hálátlan is mert ennek a polgárnak nem szüntette meg a törvénytelen eljárási nehézségeket, amiket aztán a fideszes polgármester alig három hónap alatt megtett.
A becsület itt kezdődik és H.Cs. részéről itt is ért végett. Mig polgármester volt közös üzleti tevékenységet folytatott két cégén keresztül Fideszesekkel.
Gyurcsány barátjaként jutott előre a főpolg.m. helyettesi poszthoz, még a házában is vendégeskedett nála, vagyis Ő Gyurcsány embere (igaz Molnár Zsolt is az, aki a II.ker MSzP vezetője).
H.Cs. emberileg rossz vezető, megy az árral, bepalizható, mert szakmailag nincs még gőze sem egyik területhez sem.
Szomorú, hogy egy kétszeresen bukottat tesznek egy fontos területre.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.22. 00:21:05

@Republic Forever!: üvöltöttük mi demokraták!! na hagyjál már ezzel a szar dumával. volt a szociknak 8 évük kormányozni. az szdsz-nek, bauernek is. sikeresen csináltak egy vállalhatatlan gazdaságpolitikát, egy segélyen tartó, értelmetlen kisebbségpolitikát, felhozták a jobbikot. kezdek rájönni, hogy ti szockók ugyanolyanok vagytok, mint a fideszesek

RÖVIDLÁTÓ 2013.11.22. 00:33:53

Amálka!
Kemény vagy mint a vídia!
A bajt még tetézi, hogy a Gordon is inkább csak gordonka.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.11.22. 00:41:35

@profilo: Mindenütt a világon, már ahol demokratikus váltógazdaság működik, általában a kormányok a szociális megszorítások, vagy pl. az ellátórendszerek nagyobb horderejű átalakításával együtt járó társadalmi feszültségek, ill. az emiatt támadt általános ellenérzület miatt buknak meg.

2006-ban már nyáron el kezdett zuhanni az mszp népszerűsége a jórészt a korábbi Medgyessy-kormány tékozló és hiánynövelő lépéseinek már-már csőddel fenyegető következményei okán megkövetelt konvergenciaprogram szociális érdekeket sértő rendelkezései miatt. Hol volt még akkor Öszöd? 2006-os őszén megállt a népszerűségvesztés, sőt GyF személyes népszerűsége még emelkedett is valamelyest. Tehát az, hogy az mszp és Gyurcsány is Öszödbe bukott volna bele - bár közhelyszámba megy - nem igaz.

2007-től aztán elkezdődtek a reformok: vasúti pályabezárások, egészségügy, stb.: sokak érdekeit sértette, ill. a társadalom többsége képtelen volt felfogni, hogy ezek az intézkedések az ő javukat szolgálják (hogy pl. egyet mondjak: a 300 ft-os vizitdíj az egészségügyi intézménynél maradt volna).

Aztán valamiért tiltakozol ellene, de 2008 ősze: világválság. Elkerűlhetetlenűl begyűrüzött. Addig sem volt könnyű az élet idehaza, de ez még rápakolt alaposan...Akik az elkövetkező hónapokban elvesztették a megélhetésüket, azok egyben csalódtak az államban is, részben a kormányt okolva életük nehezebbé válásáért, sokszor kilátástalanba fordulásáért.

2008, 2009: újabb megszorítások. Gyurcsány lemondása sokakat ekkor tántorított el a párttól - mert az azt követő hónapokban tovább romlott az mszp népszerűsége.

És hiába írod, hogy nem ér butabirkázni, mégis meg kell tennem:
bizony, főleg a 2008 őszén kirobbanó válság közepette rengetegen beszopták az orbáni mézesmázos dumát, készséggel elhitték és magukévá tették a demagóg retorikát, a hangzatos jelszavakat (" ne vegyenek el az emberektől pénzt!").

A 8 éven át kormányzó koalíció pártjairól itt most hadd ne fejtsem ki a véleményemet. Gyere fel hozzám, nézz szét, olvass kicsit vissza a hozzászólásaim között. Az mszp-t pont nem szoktam védeni, épp' ellenkezőleg. Márt csak azért is, mert + egy ok a bukásukra: saját gerinctelenségük, gyávaságuk, idótizmusuk juttatta részben vagy nagyobb részben őket oda, ahová jutottak és ahonnét a mai napig nem tudnak kikecmeregni.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.11.22. 00:46:36

@balage_81 reloaded: "kezdek rájönni, hogy ti szockók ugyanolyanok vagytok, mint a fideszesek"

Bezavarodsz. Ha ugyanolyanok, akkor mi a fasznak szavaztátok vissza a fideszt? Egy szar bandát miért egy ugyanolyan szar bandával kellett felváltani? Nem mintha pont ugyanolyanok lennének, a fidesz -a következményeket látva sokkal, sokkal rosszabb. Talán utólag már neked is felnyílt a szemed.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.11.22. 00:48:57

@balage_81 reloaded: Egyébként szépen kikerűlted a választ, ami a Fidesz jellezését illeti. Ne szocizzál: arra válaszolj, miért voltál vak? Hogy nem láttad, ami ordított, hogy mi jön 2010 után, miért nem volták képes meglátni Orbán különben is alig rejtegetett igazi énjét?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.22. 00:53:45

@Republic Forever!: mindkét kommentre egyszerű a válasz és már le is írtam. itt egyetlen pártban volt meg a kohézió, hogy reformokat egymás megbuktatása nélkül végig csinál és az a fidesz volt. ennyike.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.11.22. 00:56:39

@balage_81 reloaded: Kezdem azt érezni, tojsz te magasról a jogállamra, holmi demokratikus játékszabályokra. Némi gazdasági fejlődésért, egyéni jóléti boldogulásért cserébe 3 évvel ezelőtt eldtad a lelkedet a fidesznek.

Lelked rajta.

Igen ordítottunk. Nem volt jó az mszp-szdsz koalíció, de ideológiailag legalább akkor békén hagyták az embereket, volt gazdasági növekedés, és legfőképpen nem vezettek be totalitárus államot. Lehet, hogy te ez utóbbira fittyet hánynál, ha legalább lenne jólét, de én nem.

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.11.22. 00:57:39

@balage_81 reloaded: Kár volt rádpazarolni ennyi betűt.

Jó éjt!

rocksztar1 2013.11.22. 01:44:08

H.Cs. az egyik legirritálóbb politikus. szedi a szemöldökét, és meg szolizik is. az ingyen bkv meg nagyon gáz.

BelAmi 2013.11.22. 04:14:37

Análka beindította Tarlós bunkó Pista választási kampányát!

panic_button 2013.11.22. 06:03:49

A legszomorúbb az egészben, hogy lassan elérik, hogy jobban undorodjak az ellenzektõl mint a fidesztõl :(

never again 2013.11.22. 07:00:06

És meg keresem itt azt a kiváló receptet :(
Milyen az a szeGfűs bukta? Olyan mint a fahéjas?

(Index főlap miért nem guglizott mielőtt összekeverte a g-t a k-val?)

Emiksz 2013.11.22. 07:04:20

"vélhetően sok kormánypárti kerületi polgármesterrel szemben."
Ebben benne van az a vélelem, hogy a fidesz hozza a parlamentit áprilisban, aztán nyeri Bp nagy részét ősszel is, csak valahogy az össz-Budapest nem sikerül nekik.
Mondjuk tény, hogy Horváth nem egy főpolgármester alkat, és én mondjuk inkább látnám pl a XI-i Molnár Gyulát, ha végre el bírnák dönteni, hogy törvénytelen volt-e 2007-ben, hogy nem okozott kárt a kerületének.

Emiksz 2013.11.22. 07:05:40

"vélhetően sok kormánypárti kerületi polgármesterrel szemben."
Ebben benne van az a vélelem, hogy a fidesz hozza a parlamentit áprilisban, aztán nyeri Bp nagy részét ősszel is, csak valahogy az össz-Budapest nem sikerül nekik.
Mondjuk tény, hogy Horváth nem egy főpolgármester alkat, és én mondjuk inkább látnám pl a XI-i Molnár Gyulát, ha végre el bírnák dönteni, hogy törvénytelen volt-e 2007-ben, hogy nem okozott kárt a kerületének.

belekotty 2013.11.22. 07:31:17

Eléggé 1értelmű, az MSZP nem készül kormányra. A következő 4 évben komoly +szorítások kellenek, 1 gyenge, koalícióra kényszerített MSZP nem tudna kormányozni. Ez az MSZP 1ébként sem.
Úgy gondolják, vigye el a Fidesz a balhét.
Én + úgy gondolom, hogy ez az MSZP most már tűnjön el a süllyesztőben, de főképp a jelenlegi gárdája.

reálisan 2013.11.22. 07:37:51

H CS egy nagyon kamú, genyo alak. Csak a sunyi, ravasz képére kell nézni. Különben tökre tetszik, hogy az MSZP tele van ön-jelölt emberekkel: H Cs főpolgármesternek jelöli ki magát, Szanyi Tibike meg az EU-ban képviselné hazánkat! Úristen...

Geréb gyíkká változtatott! 2013.11.22. 07:44:12

"MSZP legfontosabb bázisát, a fővárost, minden koncepció és versengés nélkül az első jelentkezőnek adta. Egy olyan embernek, aki még soha semmit sem csinált"

Miért az MSZP-nek milyen más tagja van?
Vagy az egész, magát liberális demokratáknak (tév)képzelő oldalon?

notib 2013.11.22. 07:48:11

Amálka: nem értem, hogy mi a gondod, inkább örülnöd kellene, hiszen Horváth Csaba már az előző választáson megígérte, ha ő lesz a főpolgármester, akkor ingyenes lesz a BKV járművein az utazás, és mivel Csabi talpig becsületes ember, hinnünk kell neki...

notib 2013.11.22. 07:50:16

@reálisan: méltó követője lesz az igen tuskó, tahó, meglehetősen idióta Deutch Tomikának, aki a világ szégyene...

belekotty 2013.11.22. 07:56:15

@Geréb gyíkká változtatott!: Szia mikike? Küggyünk reikit neked? van már melód, vagy még mindig anyádék fizetik a netedet is?

notib 2013.11.22. 07:57:08

@never again: Józsi bogyó, a szekfű is helyes, régies írásmód, a szegfű a modernebb, mai írásmód...

Talán ismerős neked (bár ez egyáltalán nem biztos) SzeKfű Gyula neve...

nu pagagyí 2013.11.22. 08:06:07

Most látszik csak mekkora hiba volt Bajnaiék részéről szövetséget kötni az MSZP-vel. Szerintem azonnal fel kell mondani a megegyezést velük és megpróbálni egy MSZP nélküli szövetséget létrehozni. Közvetlenül a választások előtt, ha addigra produkál valamit ez a balfék társaság újra lehet tárgyalni az együttműködést. Az az igazság, hogy én is vártam a megegyezést, de azt nem gondoltam, hogy ettől teljesen meghülyül a Mesterházy-féle társaság. Azóta csak kárt okoznak, nem dolgoznak, lejáratják sajátmagukat és mindenkit, aki a közelükbe kerül.

dr Smittpálelnökúr 2013.11.22. 08:18:10

Az MSZP szar. A Fidesz fos, arrogáns idióták gyülekezete. Az MSZP-sek loptak. A Fidesz állami szintre emelte a lopást.

barli 2013.11.22. 08:29:30

Szerintem meg a Rogán lesz a Fidesz jelöltje. nme hinném, hogy még négy évet akar várni vele.
a HCS meg nem lesz jelölt, ö most csak a tárgyalási alap.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.22. 08:35:14

"Ez nemcsak Horváth Csaba csekély képességei... "

van neki bármilyen is?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.11.22. 08:43:45

Kicsit messzebbről érdemes nézni az összefüggéseket szerintem.

Aki manapság leginkább keresztbe tesz az MSZP-nek, az nem a Fidesz.
Hanem leginkább a DK és Gyurcsány tesz keresztbe nekik.

Ugyanis minél szarabbul szerepel az MSZP, annál nagyobb lesz a támogatása a DK-nak. Az MSZP lesz a bűnös, mert nem akart összefogni, és mert béna volt, és nem tudta az embereket megszólítani.

Gyurcsányék meg áldozatok lesznek, akik mindent megtettek az összefogásért, miközben oldalról, hátulról és néha szemből is nekimentek az MSZP-nek, hogy errodálják.

Szerintem nem véletlen, hogy az MSZP a mostani választások előszelében ilyen kiemelkedően béna.
Hogy saját támadó akcióik, lövéseik is óriási öngólként hullanak saját kapujukba.

Gyurcsánynak van még befolyása az MSZP jópár tagjára, hogy demoralizálják a pártot, és 2018-ban megmentőként immár Gyurcsány legyen az összefogás vezére.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.11.22. 08:50:41

@ob.szerver: a libsiknek MINDEN színház náci ami nem alföldi robertás, ugye? Idióta faszbarom libsi élősködő féreg vagy.

♔batyu♔ 2013.11.22. 08:59:01

Horváth nagyon is méltó utódja Demszkynek és jól mutatja, milyen szerencsétlenek a ballibsi funkcik, ha nem áll mögöttük egy idegen megszálló hadsereg.

Tarlós nem is egy dimenzió Demszkyékkel, ő a 45 előtti polgármesterekkel hasonlítható össze. Bp. most működik, ráadásul viszonylag gyorsan jön fel a szarból, ahol 20 évig volt. El lehet képzelni, hol lennénk, ha az egész SZDSZ még azelőtt kukába kerül, mielőtt feléledt volna, a volt kommunisták pedig nem hogy átmentik magukat egy másik pártba, de annak örülnek, hogy sitt nélkül megúszták.

A ballibsiknek dimenziót kellene váltani és olyan embert kinevelni aki nem pártfunkciónak tekinti a főpolgármesteri széket.

Blogger Géza 2013.11.22. 09:03:59

Azért az MSZP roppant édes! Nézzük, mi az MSZP elnökének legnagyobb problémája:

" A választási törvényben épp az az egyik legnagyobb fideszes csel, hogy ötszáz aláírás begyűjtésével bárki elindulhat a választásokon."

index.hu/belfold/2013/11/22/mesterhazy_utopia_az_ellenzeki_osszefogas/

Ez tényleg szörnyű diktatúrát sejtet! Bezzeg a régi szép időkben, amikor a Párt jelölte ki, ki is indulhat! :)

Kivlov 2013.11.22. 09:08:10

ez az emeszpé egy lovaskocsit nem tudna vezetni, nem hogy egy országot. :D

jogalany 2013.11.22. 09:14:33

@Trompf:
Igaz, Gyurcsány hűen az O.V.-al kötött megállapodáshoz szipkázza az MSzP szavazókat el, már komplett alapszervezeteket is. Az MSzP -sek közt hirdetik a fórumait. A béna MSzP meg csak nézi!! Gyurcsány sok ügynökét hagyta náluk, mint H.Cs-át, vagy Molnár Zs.-ot Lendvai-t, Kovácsot stb.
Mesterházy a rikácsoláson túl nem sokat tesz a párt egyben tartása érdekében, lásd a Bajai videó ügyét, nem jelent fel senkit sem, ismeretlent sem a csalásért. Kiáll a kamerák elé két ügynökkel a háta mögött!!!! Ez róla és a pártjáról sokat mond!

Vicca Verza (törölt) 2013.11.22. 09:19:12

Engem sikeresen meggyőzött az Mszp, hogy minden úgy müködik mint a " régi szép időkben". Horváth Csaba neve a garancia arra, hogy belássuk végre, ez a párt még "az" a párt, akik kitermelték a hagyó jelenséget, akik pont annyira korruptak és gátlástalanok mint a fidesz. Nem tanulnak ezek semmiből sem. Új, hiteles arcok kellenének, akik még nem sározódtak be, erre előveszik ezt a sima modorú pojácát, komolyan el sem hiszem.

Démonmac1 2013.11.22. 09:33:25

Én is azt a véleményt osztom, hogy az Mszpnek, elő kéne valaki olyat rántani a kalapból, aki(k) megfelelnek ennek a kritériumnak. "Új, hiteles arcok kellenének, akik még nem sározódtak be"

(újabb 4 év a Vicctrorral alternatíva túl rémes)

Démonmac1 2013.11.22. 09:36:14

@enpera: Ti nácikok, még azt sem tudjátok mi az a színház, a szerencsétlen Vidnya nézőgondokkal küzd:)
(pedig alapban tehetséges ember, csak a túl nagy nemzetieskedést túlzásba vitte.

freesleep 2013.11.22. 10:00:37

mesterházy meg horváth... két olyan, aki még ránézésre sem képes szimpátiát kelteni egy kivülállóban (= szavazó)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.11.22. 10:14:07

@Démonmac1: a kurva anyád a náci, nektek mindenki náci aki nem köpönyegforgató szdsz/lmp-s meg mittudoménmilyen fedőneveken futó pedofil-drogos gyülevész banda

DFK 2013.11.22. 10:33:00

@Republic Forever!: -6 % gazdasági növekedés, leesett azonosítók (juj de demokratikus).

DFK 2013.11.22. 10:37:14

@Kivlov: Azért a lovaskocsit nem olyan egyszerű ám vezetni.

Vicca Verza (törölt) 2013.11.22. 10:53:05

@DFK:

Igazad van, engem is mélységesen felháborítana, hogy azonosítók nélkül vernek meg a rendőrök miközben éppen felgyújtani akarom a belvárost, molotov koktélokkal! Mit gondolnak ezek magukról?

A -6% félig jogos, mert szimlán világválság van, és bizony már több pénzt kapnak a nyugdijasok mint aki 3 műszakban nyomja. Igen, őket minden kormánynak meg kell venni kilóra, hol pénzzel, hol ideologiával.

csibigabi 2013.11.22. 10:54:21

A kérdések általánosabban a következők, néhány lehetséges válasszal.

1, Helyes volt Gyurcsányékat kihagyni a baloldali összefogásból?

(Megítélhetetlen, különösen úgy, hogy tisztázatlan, milyen értelemben volt helyes. Mesterházynak az az érve, hogy Gyurcsány súlyos tehertétel lenne, vagy helytálló, vagy nem, de nem lehet úgy tenni, hogy nincs ilyen ellenvetés, vagy hogy komolytalan. Mindenesetre Gyurcsány megmutatkozott természete alapján nagyon célszerűtlen közel állni hozzá és támogatni.)

2, Vesztésre játszik Mesterházy?

(Szemmel láthatólag, de ez nem feltétlenül ostobaság vagy megalkuvás a részéről. Lehet, hogy a videóbotránynak is ez a végső magyarázata.)

3, Bejött Gyurcsány Mesterházyt és Bajnait lejárató törekvése?

(A közvéleménykutatók szerint nem.)

4, Kilábolhat még az MSzP és a DK a jelenlegi elmérgesedett helyzetből? Van visszaút?

(Van. A teljes hitelvesztettség jelen állapotában szanyi, Török kontra Vadai, Gréczy, valamint a pártfőnökök azt mondhatnak, amit akarnak. Majd viszavonják.)

csibigabi 2013.11.22. 11:07:10

@Vicca Verza: sajnos a demagógia rút bűnébe esel, tudatos, sugalmas összemosással.
EGY: voltak gyújtogatók, voltak olyanok, akik palackokat, betontömböket vágtak rendőrökhöz, ezek zömmel megúszták, mert a rendőri csapatok intézkedését valaki meghiúsította.
KETTŐ: voltak(egy másik alkalommal) civilizált tiltakozók vagy csak egyszerű bámészkodók, netán járókelők, akiket megkínoztak, és kilőtték a szemüket.

barli 2013.11.22. 11:07:16

@Vicca Verza: nem a gazdagok pártja a fidesz?

csibigabi 2013.11.22. 11:09:10

@Démonmac1: segítek. Időközben kisült, hogy ti vagytok a nácik, amint ezt Para-Kovács briliánsan levezette.

csibigabi 2013.11.22. 11:10:22

@Démonmac1: ugyan, Sztálin halála óta ezt kántáljátok.

Balt 2013.11.22. 11:11:32

@csibigabi: Ezek jó kérdések. És a válaszok is többnyire. A sajátjaim:

1. Hogy Gyurcsánnyal nem lehet itt még egyszer nyerni, az elég valószínűnek látszik. (Hál' Istennek.)

2. Sztem is.

3. De, úgy néz ki, máris veri Bajnaiékat, akik már az 5%-kért kell kapaszkodjanak, leginkább a DK-val szemben. Ez egy gyilkos játszma, nincs win-win kimenetele. :)

4. Elképzelhető, valszeg az lesz a vége, hogy valamilyen formában belekényszerítik Mesterházyt (vagy mást...) a DK-val való szövetségbe. Tovább: lásd 1. pont.

csibigabi 2013.11.22. 11:12:00

@dr Smittpálelnökúr: a szocialisták magánalapon loptak? Harisnyával a fejükön?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.11.22. 11:15:30

@Republic Forever!: én meg tudod nem fogok két szar közül választani. és hogy változott-e az mszp, arra pontosan ez a téma a legjobb válasz: horvát csaba. megint mi a fontos? pozícióba a saját elvtársakat. tudás, felkészültség nem számít. és igen, szerintem az életszínvonal-emelkedés fontos az országnak. nem nekem, mert én minden kormány alatt jól élek, hanem a több millió szegénynek. cserébe elnézem, ha néhány liberális jogvédő minden bűnöző pofonvágása után rasszizmust kiabál - nem érdekel. ellenben arról meg te hallgatsz, hogy micsoda jogállamiság volt itt az mszp idején. mert ugye nem voltak lenyúlt autópálya-milliárdok és véletlenül sem osztották le a háttérben pont a fidesszel a neo-class fm frekvenciákat? az volt aztán a jogállamiság, amikor 2006-ban visszatartották a költségvetési adatokat, nehogy befolyásolják a választókat, ugye? majd felfogod egyszer te is, hogy két szart nem teszünk patikamérlegre és nem méricskélünk, hogy melyik szállta meg a köztévét és melyiké a legfőbb ügyész. egyszerűen ez vezet oda, hogy lefele megy a színvonal és mindenki elnézi a saját pártja mocskát.

na baszod, ugyanolyan élvezet téged szívatni, mint a hülye fideszeseket.

csibigabi 2013.11.22. 11:15:53

@Balt: köszönöm. A harmadik pontban nagyon "pontatlan" voltam. Nem mondtam meg, mit értek eredményességen. Ha Gyurcsány számottevő megerősödését, akkor újabb ármányos ügybuzgalma hajótörést szenvedett. Ha Bajnai karaktergyilkolását, abban hozta szokásos ügyességét.
Az meg a küszöbön állt, hogy megtörik Mesterházy derekát. Ám Szanyi kapitány besegített neki.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.22. 11:19:16

Nem is tudom, hogy Horváth vagy Mesterházy a jobb. Az tuti, hogy ilyen arcokkal nem sok mindent lehet nyerni...

csibigabi 2013.11.22. 11:19:24

@Republic Forever!: "8 éven át folyamatos uszítás" - valahogy, gyöngéden, megpróbálta ellensúlyozni a ti évszázados folyamatos uszításotokat. Kulturáltabb eszközökkel. Ez be is jött neki.

csibigabi 2013.11.22. 11:20:56

@Online Távmunkás: én Gyurcsány arcát sem függeszteném ki.

dunaparti 2013.11.22. 11:22:59

Amennyiben Horváth Csaba lesz Bp főpolgármestere és Orbán megint miniszterelnök annyi beleszólása lesz Bp. ügyeibe mint Demszkynek. Elmehet max. egyszer egy kormányülésre és leültetik a sarokban egy hokedlira. Ha meg pénz kell lenni, akkor szedje be adóból Bp.lakosaitól.

csibigabi 2013.11.22. 11:24:18

@dunaparti: és így legalább méltó helyére kerül a hokedlin.

dunaparti 2013.11.22. 11:34:07

@csibigabi: Valószínű itt Budapesten többen lesznek akik itt nem fognak örömükban ugrálni, ha ilyen lenne. Még a parlamentet is bearanyozzák.

Wagem 2013.11.22. 11:44:00

HAJRÁ MAGYARORSZÁG HAJRÁ MAGYAROK.
Ti a zsindexen szocializálódó libbant barmok.
Ha ugat itt judapesti lakos Tarlós ellen,akkor tőle megkérdezném,hogy ki tartotta abba a retkes Demszky-ben 20 évig a faszát??
Tarlós egy rommá pusztított egykor szebb napokat látott fővárost vett át a szadeszos spiclitől,ugyan úgy,ahogy Orbán vette át az országot egy közönséges off shorros libatolvajtól.Ti valóban csak hcs-t érdemlitek.

Balt 2013.11.22. 11:55:24

@dunaparti: Eddig azt vélelmeztem, hogy Bp.-et nagy valószínűséggel elbukja a Fidesz, de már erre sem tennék egy garast sem, pláne H. Csabával szemben. No persze más az ogy és más az önkormi választás... Lehet, hogy az ovk-k nagyobb részét elbukják Budapest környékén, de a főpolgi szék marad, úgy tűnik. :)

dunaparti 2013.11.22. 12:06:50

@Wagem: Vitézy még annyit sem tud, hogy milyen sorban villogjanak a piros, sárga és a zöld lámpák a kereszteződésekben. Orbán még kevesebbet tud.

Balt 2013.11.22. 12:22:51

@dunaparti: Vitézy elég jól felkészült város- és közlekedés-üzemeletés témakörben, a VEKE révén több korabeli előremutató BKV-s projektet módosítottak közmegelégedésre. (Éjszakai járatok, 5-ös, 7-173-as viszonylatok átszervezése stb.) Ez még akkor is igaz, ha némileg Tarlós felé billen a mérleg a minapi "nyílt levél" apropóján. (Tegyük hozzá, ha Tarlós több helyütt "csúsztatott" és "marhaságot írt", akkor az Index és vidéke újságírói egyenest a "gyurcsányi igazmondást" mutatták be ennek ürügyén...)

Anselmo 2013.11.22. 12:27:43

Ha csak a rátermettség számít, akkor nyilvánvaló, hogy melyik jelölt a jó választás.
Amit mégsem értek: hogy miért kéne az MSZP-nek egyeztetni egy 5% körüli párttal a főpolgármesterjelölt személyéről? De én már azt se értettem, hogy miért kéne helyet adniuk a listájukon párton kívülieknek.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.22. 12:45:26

@csibigabi: Gyurcsányt se, Orbánt se. Viszont tagadhatatlan, hogy nekik több vezetői és politikai kvalitásuk van, mint az új MSZP-s generációnak, akiket egyszerűen mindenki hülyegyerekként kezel.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.22. 12:56:22

@♔batyu♔: Én nem igazán látom, hogy Tarlós sokkal jobb lenne, mint a nulla Demszky. Amit eddig Tarlós befejezett, azt szinte mind Demszky kezdte el...
Szépen viszi tovább a közlekedés akadályozása projekteket is: az elvileg csak 4 hónapra lezárt, de hosszú évek óta járhatatlan Baross tér még mindig nincs kész és az 1 évre szétdúlt Ferenciek terén se jobb a helyzet...
A végén pedig kapunk lekövezett tereket, amit az 1-2 fa miatt zöldterületnek csúfolnak.
süti beállítások módosítása