2012. március 09. 12:32 - Reckl_Amál

Cseberből vederbe

Rendezkedjünk be Orbán Viktor élethosszig tartó országlására! Ha az ellenzék hülyéskedésre képes csak, akkor nincs menekvés.

A jó hangulatú és lenyűgöző létszámú, október 23-i Milla-tüntetés egyik szépséghibája volt, mikor bejelentették, alternatív köztársasági elnököt választanak majd. A tisztségre bárki pályázhat rövid videóüzenetben megfogalmazott programjával.

Az egyetértés részemről csak a minimumra korlátozódott. A mostani államfő vállalhatatlan. Ezt már októberben is tudtuk. Akkor csak az ízlésünknek fájt Schmitt Pál. Azóta tudjuk, nemcsak elvtelen aláírógép, akinek felkészültsége kérdéses a pozíció betöltéséhez, hanem rávetül a közönséges csalás vádjának árnyéka is. A doktori disszertációjának egyre nagyobb részéről vélhető, nem saját kútfőből származik. Ennél súlyosabb, hogy a "szerző" elfelejtette ezt az apróságot közölni. És sajnos máig nem tisztázta magát. Sőt, már nyilatkozgat olyanokat is, hogy politikai okokból hozták ezt most elő. Ez egyébként igaz. De a plágium attól még plágium marad.

Nyugodt szívvel terelheti el a figyelmet a lényegről Schmitt, hiszen egy percre sem ingott meg a széke. Sem a parlamenti, sem a lakosság többsége nem érzi aggályosnak a helyzetet. Az nem annyira lep meg, hogy Orbán papgájkommandója az én kommunistám jobb, mint a tiéd-elv szerint jár el. Meg persze az is világos, a birkamenetelésre hajlamos támogatóik háromnegyede továbbra is az elnök úr mögött áll.

Az viszont egyenesen elkeserít, hogy a teljes népességen belül is csak 40% mondja azt, Schmittnek le kellene mondania. Pedig ez nem gazdaságpolitikai bűvészkedés vagy emberi jogi finnyáskodás, elvileg minden a tanulmányait tisztességesen végző embert föl kéne háborítania egy ilyen esetnek.

Ilyen probléma amúgy a Milla frissen megválasztott, alternatív köztársasági elnökével nincs. Pityinger "Dopeman" Lászlóról ugyanis senki sem feltételezi, hogy bármilyen kapcsolatba került volna bármilyen doktori iskolával. Így a plágiumvádak is elkerülik.

Nem mintha az ember színvonalát végezettsége adná meg persze. De azért valamilyen intellektuális minimumot azért elvárna az ember. Dopeman hosszú, kitartó munkával bizonyította az elmúlt közel másfél évtizedben, hogy ezzel nem rendelkezik.

Nem pusztán a finnyásság mondatja tehát velem, a Milla választottja semmivel sem jobb, mint Schmitt Pál. Pityinger azzal énekelte ki magának ezt a sajtot a Millától, hogy pár hónappal ezelőtt a Himnusz szövegét is beleillesztette egyik bazmegolós dalába. Sima, kisiskolás vicceskedés ez. Erőltetett provokáció, amelyre csak olyan hülyék ugrottak eredetileg, mint a kdnp-sek. Amikor ők aztán jól felhúzták magukat nemzeti dallamunk méltatlan környezetben való feldolgozásán, ez más irányultságú, de hasonlóan sekélyes szellemi kapacitású embereknek megtetszett, és a bunkó megdicsőült. Dopeman azt hitte magáról - és ebben az ún. alternatívoknak is nagy szerepük van - hogy mostantól az ő mosdatlan, gyermeteg szája közéleti orákulum.

Ennek megfelelően most ő is jelölte magát, és egy olyan népszerű figurának, mint neki, a sokak által vélt hekkelés nélkül is könnyű volt megnyernie a választást tegnap este.

A Milla Facebook-oldalán az eredményhirdetés után is forrtak az indulatok. Sokan írták le, mennyire méltatlannak érzik ezt a helyzetet. A Milla ugyanis hiteltelenné és komolytalanná válik, ha vegyül a celebekkel, és populista butaságokra pazarolják a mögöttük álló tömegek támogatását.

A Millát védők felhívták a figyelmet arra, hogy nem kell túl komolyan venni ezt a dolgot. Ez elsősorban vicc.

Szerintem Magyarországon épp elég súlyos a helyzet ahhoz, hogy az egyik legjelentősebb ellenzéki csoportosulás ne bénázzon el fél évet egy poén kedvéért. Miközben alig van más, használható mondandója.

Tőlem Madagaszkár királyává is koronázhatják ezt a suttyót, és körbetáncolhatják örömükben, mekkora szívességet tettek az országnak a semmire sem jó alternatív köztársasági elnökükkel. Aki egy cseppet sem jobb Schmitt Pálnál. Más miatt, de ugyanúgy vállalhatatlan.

Lehet persze arra hivatkozni, hogy Schmitt Pálnál még egy félhülye repper is jobb lenne. Csak éppen ez az attitűd juttatta hatalomra Gyurcsányt is és Orbánt is az elmúlt tíz évben. Két rossz egymás alternatívája. Ezért nincs értelme sem valódi ideológiákról, urambocsá', programokról beszélni.
A Milla most bizonyította, hogy nekik sincs semmi egyéb mondanivalójuk és elképzelésük, mint az, hogy ők nem a másikok. Szerintük ennyi elég is.

Ennek az alternatív köztársasági elnökválasztásnak akkor lett volna valami hozadéka, ha Schmitt-tel szemben megjelenik pár valódi méltóságteljes, fölkészült, tisztelhető ember, akiknek pontos víziójuk van az országról. A Schmitt-féle könyöklős, gerinctelen ön-politikának az az igazi ellentéte. Nem pedig az, ha pár alternatívkodó zsúrfiú jópofának tartja, ha valaki, juj, bazmegel az "isten" és a "haza" szavak közelében.
Csak azt érték el, hogy én március 15-én nem megyek el a tüntetésükre (pedig akartam); nekem egy Dopeman semmilyen értelemben sem lesz a vezetőm. És azok sem, akik a mai közállapotok között elhumorizálják a közösen kiharcolt figyelmet.

Ez sem csak ízlésbeli kérdés. Az az ellenzék, amelyik ennyire nem rendelkezik arányérzékkel, ennyire tehetségtelen, ennyire bulváros, az nem fog Orbán szisztematikusan felépített ál-demokráciája ellen eredményesen fellépni. Szóval lassan érdemes lélekben fölkészülni arra, hogy Orbánék sokáig maradnak még. Az ellenzék impotens.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr914299642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.03.09. 13:15:21

Ennyit sikerült fél év alatt kiizzadnia magából a nagy demokratikus ellenzéknek? Ezt komolyan gondolják?

Ennél még Baldricknek is ravaszabb tervei vannak...

Meg is érdemeljük mindannyian a sorsunkat. Nagyon csalódott vagyok.
süti beállítások módosítása