2011. november 14. 15:54 - Reckl_Amál

Vízgereblyézők 2011

A KDNP végre rátalált a testhezálló szerepre: halálos sebet üt a világkommunizmus fertelmes testén. Magyarországon huszonegy (!) évvel a rendszerváltás után még mindig van egy-két Lenin, Marx, Münnich Ferenc és Vöröscsillag utca sunyin megbújva a falvak mélyén.

Mint a mai ATV Startból Stágel Bence kdnp-s képviselőtől megtudtam, egész kis adatbázist építettek föl lelkes fiatalok arról a többezer szégyenfoltról, amely a Magyar Nemzet (az igazi, nem a magát így nevező lap) testét csúfítja. Ezek a tiszta szívű ifjak egy honlapot is üzemeltetnek, ahová boldog-boldogtalan bejegyzheti, ha ilyen iszonyatot lát. 2011-ben nehogy már végig kelljen mennie egy Magyarnak az Élmunkás közön!

Hogy az, aki a rettenetes elnevezésű utcában él, mit gondol erről, nem fontos. Fél éven belül az összes ilyen rossz hangzású névnek el kell tűnnie az utcatáblákról. Ennek költsége apróság, részletkérdés. A nagy, közterületi feliratoknál az állam - az új önkormányzati törvény segítségével - magára vállalja a költségeket. A többit meg vállalja magára a sok kis Megszabadított Jeruzsálem. A kommunizmus elpusztítása megér ennyit, nem?

Elég szomorú, ha egy kormánypárt - legyen bármennyire is mikroszkopikus - arra fordítja az energiáit, hogy összeírja a Lenin utcákat, és ennek borzalmairól az interneten értkezzék nyilvánvalóan szintén beteges komcsi-fóbiában szenvedő barátaival. A felmérésük nem reprezentatív; azt gondolni, hogy ez tényleg égető probléma, amelyet Budapestről kell megoldani, megerősíti mindazt, amit a fiatal kereszténydemokraták szellemi potenciáljáról már megtudtunk túri rudis Magyarország-kampányuk kapcsán.
Olyan oldalon aktívan kommentelni, ahol a Vöröscsillag út létezése mint tragédia áll a középpontban, hobbinak jó, mégha kívülállóként perverz is kicsit. De nem sokkal komolyabb, ha nagypolitika lesz belőle, annál, ha a Halálcsillag legyőzése lenne a fókuszban.

Nem azért, mert annyira rajonganék Hámán Katóért és társaiért, de nem is zavar, ha valahol van ilyen utca. Nem tartom ezt releváns kérdésnek 2011-ben. Pontosan azért, mert a rendszerváltás 21 éve történt. Éppenséggel vannak élő kihívások is, már nem csak a szocialista múlt nyomja a vállunkat.

A helyieket nem nagyon érdekli, kiről nevezték el az utcát, amelyben élnek. Legfeljebb kicsit kellemetlen nekik, ha valahol be kell mondaniuk a címüket, esetenként viccnek hiszik.

Mit jelent ez? Azt, hogy Leninék elmúltak, már nem számítanak. Esetleg csak egy kis kellemetlen utóízt hagynak maguk után. A kommunizmust legyőzte az idő. Nyugodjék békében!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr973382280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.11.14. 16:11:34

Sajnos erre sosem volt még ekkora igény, mint most. A fidesz & co. népszerűsége gyakorlatilag töretlen. Az, hogy továbbra is képesek voltek Láng Zsoltot megválasztani a 2. kerület polgármesterének, mutatja, hogy igenis ez kell a népnek. Ő nem elvi példa, nem egy elvont dolog: a Főváros és az ő szembenállása a lehető legkézenfoghatóbban mutatja a konstruktív fejlődéspártiság (igen, még Tarlós esetében is, noha a poszt róla is szól) és a demagóg ultranácizmus örök harcát. A nép döntött, győz(ött) a fasizmus.

Ebben a rendszerben teljesen helytálló, hogy a mucsaröcsögei Lenin utca fontosabb nemzeti ügy, mint pl. az, hogy vajon lesz-e államcsőd 3 héten belül vagy sem.

Kertészákosi gondolataim támadnak, amelyeket magam is szégyellnék... De a mostani rezsimnek és főleg a támogatóinak, aláhúzom, kiemelem: _FŐLEG_ a támogatóinak, sokkal több szégyellnivalójuk van.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.11.15. 13:00:55

Gondolkodtak-gondolkodtak, miért van az, hogy a Túró Rudi ellenére is elvágynak páran. Aztán megtalálták a megoldást: a Kun Béla út Karakószörcsökön.

@KZsoci: Megvédte a parkolókat, senkinek nem lehet egy szava sem. Ráadásul a második kerületben, ahol még a szív is egészen jobb oldalt dobog az emberben... Ki mit várt?
süti beállítások módosítása