2011. szeptember 26. 13:33 - Reckl_Amál

Tizenkét unalmas ember

Motoszkál bennem egy ideje a gondolat, hogy az előző Való Világ előkészületeibe hiba csúszhatott, és így kerültek be olyan karakterek is, akikre a reality-néző nem számít. A VV4 ugyanis nagyjában-egészében nézhető - élvezhető volt, míg az első három szériából számomra semmi, nem is néztem. Leszámítva azt momentumot, amikor húsvét alkalmából népviseletben feküdtek a kertben, és a repülők kondenzcsíkjain méláztak. Illetve amikor az egyik férfiszereplő azzal érvelt női ellenlábasának, hogy ő már rúgott szájba nőt...

A VV4 elindításáig majdnem nyolc évet vártak, és kicsit átalakították a szabályokat. A verseny első traktusa beszavazóshow-kból áll, melynek során különböző kategóriákba sorolt jelöltek közül csak egy kaphatja meg azt az eszeveszett lehetőséget, hogy beköltözhet a Villák Villájába.

Még mindig megdöbbenek, mennyien álmodoznak arról, hogy szerepelhessenek ebben a baromságban. Pedig az élő példa mutatja, annyira jól egyik volt játékos sem járt. Egy-két ambíciózusabb versenyző az éjjeli műsorsávban, egy eldugott kábeltévén unatkozó, félanalfabéta nézők sms-eivel szembesítheti az eldobható közszereplőket, illetve azok rokonait, barátait. Ha a médiában szeretnék elhelyezkedni, ennél azért többre vágynék.

Az előző széria sikeréért még mindig Nagy Alekoszt tartom felelősnek. A stáb csak annyiban tette jól a dolgát, hogy észrevette a benne rejlő potenciált, és letért a kurva-strici vonalról a kedvéért. Ez egyébként nem kis dolog a magyar médiumok gyávaságát ismerve.
Az emberek szerették Alekoszt - talán, mert magukra ismertek benne; talán, mert magukat végre valakinél többre tarthatták; talán, mert a többi tucatbunkóból elegük volt.

Ezért felfoghatatlan, hogy a mostani casting kizárólag klisékből építkezik. A mostani kategóriák kitalálói valószínűleg nem értik azokat a jelentéstartalmakat, amelyek mögé besorolták a többezer jelentkező krémjét.

Más is lehet persze a magyarázat a VV5 eddigi fuldoklásának. Azt már pont Alekosz menyasszonyvadász műsora óta tudjuk, hogy az RTL Klub nyíltan nőgyűlölő. (Miért másért válogattak volna be az érdi mácsónak ilyen silány, taszító nőstényeket?) Most már erős a gyanúm, hogy semmi szexizmus sem hajtja őket, az emberi fajról mint olyanról van lesújtó véleményük. És ezt pont a legfrissebb valóság-show-juk szereplőgárdáján keresztül gondolták közölni a világgal.

Alfahímnek - még mindig röhögök Farkasházy Tivadar felvetésén, hogy ennyi erővel omega-hímek is lehetnének; mint majd látjuk, lesznek is - egy börtönviselt kábítószercsempészt tettek be például. Nem is igazi férfi, aki ne nézett volna még farkasszemet a tövénnyel!

Az elmúlt két hétben minden másnap beküldtek egy-egy hivatásos, dolgozó nőt is, aki a Magyar Prostik Céhének egyetemes nyilatkozatával összhangban halálosan fölháborodik, ha valaki kurvának tekinti, esetleg minősített esetben annak nevezi. De természetesen a ráutaló magatartás nem idegen tőle. Egyik lány sem mondta például, hogy nem hajlandó magát fehérneműben riszálni a húspiac-vetélkedőn, mert az lealacsonyító, normális nőhöz nem méltó. (Nota bene: ha már most ilyen szellemes ötleteket dobnak be, mi lesz később?)
Még az a kakukktojás sem ellenkezett, aki mint "Fura" került a házikóba, bár kellemesen irritáló személyisége kezd eltűnni. Sajnos. Mert Annamária lehetne az, aki ennek az erőltetett kommunának a fűszere lehetne. Csak valószínűleg túl fiatal ehhez a szerephez. Bár jelenlegi kedvetlensége némileg emlékeztet a korai Alekoszra. Ő azzal a tervvel ment be, hogy a villában majd csak úgy ugranak a nyakába a jobbnál jobb nők. Ez persze sosem következett be, ezért pár héttel a beköltözés után ordított róla a csalódottság. Ezután jött az a fordulat, amely sikeressé tette az előző szériát...

Lézeng a házban még a lúzer néhány verziója: egy jókedélyű, de kissé butus cigányfiú, egy kockafejű szerencsétlen és most már ott van az RTL beépített embere, aki hogy - hogy nem, a Viasat3-nak szokott hasonló műsorokhoz játékosokat toborozni. Egyelőre rendkívül ügyetlenül és átlátszó módon játszva a szerepét.

Továbbá van egy külsőre és jogi értelemben nagykorú valami, aki kubai macsónak és óriási taktikusnak képzeli magát, valójában Lolka a hidegháború alatt nyugatra szakadt ikertestvére lehet. Két dimenziós karakter a javából.

Tegnap a várva-várt Szűz is megérkezett. Persze ezt a szűzet valószínűleg még a Minótaurusz is kitolná a tányér szélére; nekünk sem kimondottan ilyen karakter jut eszünkbe a szó hallattán.
A srác fotója alapján igazi jobbikos is lehetne, hiszen a Magyar Gárda kisbírós egyenruhájában feszít tudálékos képpel; őt szokták elsőként elgáncsolni az iskolaudvaron a nagyobb fiúk. És a bemutatkozóanyag alapján nem is csalódunk: ott van a falán a Nagy-Magyarország térképe.
Egyébként pedig egy kissé mamlasz srác.
Az RTL Klub világnézetére jellemző, hogy nem is tud cikibb dolgot elképzelni, minthogy egy félénkebb, szandálzoknis fiú húsz (!) évesen még szűz. Hát ez aztán tényleg égbekiáltó!

Az meg csak hab a tortán, hogy SS-Lilu úgy beszél a kategória mindhárom indulójával, mintha szellemi fogyatékosok lennének. Holott erről szó sincs. Ezek a fiúk nem kimondottan menők, ügyesek vagy okosak, de alapvetően semmi baj sincs velük. Rendes emberek, akik egy kicsit lemaradtak az átlagtól.

Bezzeg egy drogcsempész! Ez az RTL cinikus üzenete a nézőinek.

Pedig jó lenne, ha leszállnának a magas lóról. Ugyanis amit eddig láttunk az összefoglalókban, az édeskevés. Abban a korban, amikor a Google négymillió találatot hoz a medúzaszex keresőkifejezésre, pár kivillanó szilikonmell még nem az erotika netovábbja. Mivel a nőstények csak a drogcsempészt érzik méltónak magukhoz (és ebben van is valami; csak épp pont fordítva, mint ahogy ők ezt képzelik), de a szerkesztőknek egyszerűen nincs jobb ötletük, mint a kikényszerített szex, végeláthatatlan erotikus játékon vonszolják magukat végig kelletlenül a szereplők. A szerkesztők fantáziátlan, kiskamasz-szintű kérdéseit ("Neked ki tetszik a legjobban? / Kivel randiznál? / Ki keltette föl legjobban az érdeklődésed?") a lakók is unják. Az egyetlen szórakoztató elem az egyik fekete prosti egyre értetlenebb arca; ő nem szokott ennyit beszélgetni a kuncsaftokkal.

Semmi jó intrika, semmi érdekes beszélgetés, de legalábbis veszekedés. Ezzel a lagymatag programmal, ami jelenleg fut, csak azért nyerhetik meg a nézettségi versenyt, mert a TV2 Összeesküvői még bénábbak. (Bár az első adás megverte a VV-t. Sajnos a Bajnokok Ligájának elpanamázása miatt a TV2-ről egy évre lemondtam. Így az Összeesküvőkről csak másodkézből vannak információim.)

Az ilyen műsornak a casting a lelke. Az RTL Klub ránk erőlteti felszínes, előítéletes elgondolását az emberekről, és így semmi izgalmasat nem képes nyújtani. Milyen érdekes lenne például, ha a szűzek nem lúzerek lettek volna, hanem menőbb figurák, akikről nem a Forró rágógumi főszereplőinek ügyetlenkedése jut az ember eszébe egyből.

Csakhogy - és a kígyó itt harap a saját farkába (Nem, nem abba a farkába, kedves szexista RTL!) - reality-be nem-lúzerek nem jelentkeznek. Pont azért, mert korábban csak olyan embereket válogattak be, akik láttán minden normálisabb ember távol marad az egésztől, mégha volt is eleinte valami ingere "kipróbálni magát".

Így viszont az ilyen műsorok belefulladnak az unalomba. Vagyis nem nagyon különböznek majd attól a valóságtól, amelyben a nézők élnek. Úgy viszont már tényleg nem érdekes a műsor egy cseppet sem.

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr983257630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.09.26. 14:00:23

Én sem szégyellem, hogy néztem a VV4-et, és általában elég jól szórakoztam rajta.

Hát igen, egyelőre még elég gyenge a mezőny. Én próbálom szuggerálni magamba, hogy ne azokat a szereplőket akarjam visszavárni, akik az előzőben voltak, hiszen nem lett volna nehéz tizenkét (harminchat) egész más és mégis érdekes szereplőt kiválogatni - érdekes, hogy inkább azt vártam volna, hogy az rtl klub pont, hogy alteregókat fog szerepeltetni, új Alekoszokat, Évákat, Olivéreket, Gigiket (fúj) keres majd. Ez valóban nem történt meg, de sajnos tényleg hátraléptek egy lépést: most nem karaktereket szerződtettek, hanem üres bábukat.

Én nem hiszem el, hogy a beszavazó sók eredménye valóságos szavazás eredményeit mutatná. Csak itt még senkihez nem kötődnek a nézői tömegek, és nem is szavaznak akkora létszámban, hogy érdemben "fellázadjanak", ha igazságtalannak érzik a végeredményt, így nyugodtan csalhat a csatorna. Azért gondolom, mert tendenciózusan a legszürkébb, legjellegtelenebb ember került be a jelöltek közül. De egyébként buták is, hiszen a műsor elején gyakorlatilag a végeredményt mutatják föl, onnantól az a kevés izgalom is elmúlik, az ember nem is "veszi komolyan" a két kijelölt vesztes kisfilmjét, hiszen már tudja, hogy a csatorna kit fog berakni.

Szóval a tegnapi nyertes tényleg ilyen gárdistaféle? :D A térkép fel se tűnt, de jellemző... A viasatos HR-es nagyon vicces, pontosan olyan, mint amilyennek elképzelem a velvet szerkesztőit, szerzőit. Állítólag értelmiségi (legalábbis saját szemében), de tudja magáról, hogy egyszerűen _kötelessége_ a legalját nyomatni a médiában, mert egyszerűen _erre van igény_. 'nyád. Aztán persze most bekerült a "való világba", és látta, hogy nem annyira működnek az Engelbert Humperdinck Egyetemen tanult kis módszerei a csapatépítésről meg menedzsmentről meg ezekről.

Mindenesetre még csak egy hét telt el - van még idő, hogy beinduljon a dolog. Meglátjuk.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2011.09.26. 15:42:04

Szia! Jól látod a lényeget. Ha van kedved VV5 témában vendégszerzőként publikálni, akkor keress meg:

walovriter
valovilag5.postr.hu/
walovriter(kukac)gmail.com

halbikvera 2011.09.26. 15:53:15

Igazán nem akarom megbántani a nézőközönséget, de a valóságshowban mi a jó?
Lehet jobban tetszene, ha egyet végignéztem volna, de bevallom, hogy ott abba is hagytam, amikor a később megkopaszult Évi(?) elkezdett vetkőzni bemutatkozásként. Asszem ez volt az első epizód. Big Brother.
Akkor is csak néztem, néztem, de tényleg csak az járt a fejemben, hogy ez most mi?

Távol áll tőlem a sznobizmus, télleg, alkalmasint megnézek mindenféle szutykokat, de ez a reality-akármi az én agyamig nem jutott el. Megérteni próbálom, mi ebben a jó.:)

KZsoci 2011.09.26. 16:08:49

@halbikvera: Ezt Réz András még néhány éve, az első valóságsó-boom idején írta, azóta a konkrét tévés műsorstruktúra kicsit megváltozott, de szerintem még továbbra is érvényes:

"A valóságsók semmivel sem ostobábbak, mint a vadul tenyésző nosztalgiaműsorok. Nem hiteltelenebbek, mint egy talkshow, amelynek minden egyes mondatát előre átrágták, megemésztették, lepróbálták, megismételték. Nem erkölcstelenebbek, mint az a politikai újságíró, aki befektetései és zűrős, de annál befolyásosabb ügyfelei érdekében megfingat egy közszereplőt. És még csak nem is humortalanabbak, mint egy olyan műsor, ahol mindenkit megviccelnek."

Vagyis: ugyanolyan, mint bármely más műsor.

pizzaboy 2011.09.26. 16:35:04

Amíg beszélnek róla, és "tudományos elemzéseknek" vetik alá a műsort hétről - hétre (napról - napra) addig lesz VV. Ha "hűde" unalomba fulladt volna a műsor ez a cikk sem készült volna el.

Viszont most májusig(?) a csapból is ez fog folyni, az emberek tehát fontosnak hiszik, hogy részesei legyenek a "történéseknek". 1 hónapot nem adok, és senki sem fogja már unalmasnak találni, csak zombiként beül egy nagy tál szalonnával a TV elé.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.26. 16:39:03

Szerintem ezek a szarok még azt sem érdemlik meg, hogy értelmes emberek foglalkozzanak velük.
Akinek ez a színvonala, az nézze... Nem sajnálom én a rosszat senkitől...

@KZsoci: De akkor miért nem lehet helyette értelmes műsorokat adni? :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.26. 16:42:05

@pizzaboy: Azért fog a csapból is folyni, mert az RTL a csapból is folyatja. Ha nem lenne ekkora marketingje, kit érdekelne?
Jobb helyeken már külön valóságsó-csatorna van... Legalább nem foglalja ez a marhaság a helyet más adókon.

halbikvera 2011.09.26. 16:42:17

Lehet az a baj, hogy leszoktam a TV-ről is, mióta kollégiumba kerültem egyetemistaként. Akkoriban ebben sem volt elvi megfontolás, egyszerűen egy készülék jutott 11 emeletre. 2x lementem nézni, aztán inkább nem.
Nem emlékszem igazán, jobbak voltak-e 12 éve a műsorok, (gyanítom, nem) de ha néha-néha valahol belenézek, eléggé örülök, hogy van internet.
Mert természetesen azóta is nézek (néha) filmeket, s (egyáltalán nem néha) sorozatokat, csak a letöltögetés keretei között. Így az ilyen hazai reality meg magazinműsorokról lemaradok meg egy nagy halom reklámról is.:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.26. 16:44:07

@Morci úr: Az utolsó postodból idézek (gatyaletolós).

"A történet biztosan az egyik csúcsjelenete lesz a VV5 –nek."

1. Ennyi a magyar színvonal
2. Ha akkora ku*ák a csajok, miért nem mondták, hogy "jóvan, toljad". Nem láttak még f*t? :D

sandokan 2011.09.26. 17:30:17

@Morci úr: "Jól látod a lényeget."

Ez itt a reklám helye, az ég meg mindjárt leszakad. Egyem a szívedet.

Megint egy elhamarkodott írás, pedig az ember már azt gondolta, hogy az előző szériák alapján valamit csak tanulnak belőle. De nem.

Ennek a műfajnak, csak úgy, mint a szappanoperák esetében kell egy bizonyos felfutási idő. Amíg bemutatják a szereplőket, a nézők pedig megismerik őket. Választanak kedvenceket és aztán szurkolnak nekik. Kialakul egyfajta speciális kötődés a szereplők iránt.

Kb. hasonló ideje ment a VV4, amikor az index és tv blogja megírta, hogy az pedig megbukott, aztán láttuk mi lett belőle. Ennyit az ő szakértelmükről, ezért is furcsa, hogy most megint ismétli magát a történelem. Még mindig vannak olyanok, akik elhamarkodottan mondanak véleményt.

Ezért azok akik az előző szériát már most összehasonlítják, hibáznak, mert nem a VV4 és a VV5 első két hetét vetik össze, hanem egy teljes produkciót egy még csak a szárnyait most bontogató műsort. Nem egyenlőek a feltételek.

Az pedig, hogy ezeket a műsorokat nézni vagy róluk elhamarkodott kritikát, ítéletet megfogalmazni a nagyobb ciki, na azt pedig döntse el mindenki saját maga.

Nem a tv-t, a műsort, a szereplőket védem, az furcsa lenne, hanem a tudás nélküli fikázást, a nevetséges sznobizmust tartom szánalmasnak. Persze ettől még lehet, hogy neked lesz igazad, de az is, hogy nem. Tetszik érteni, ugye?

2011.09.26. 18:00:35

Kissé feminista beütésű, de jó írás. Ami tavaly bejött a csatornának, azt idén direkt, a sikerből nem tanulva elszúrják. Tavaly nem volt kurva és strici túltengés, volt helyette irritáló idióta, hisztis rihonya, nagypofájú szerencsétlen stb, akik voltak annyira utálhatóak/szerethetőek, hogy kíváncsiak voltak rá az emberek. Erre most feltöltik a helyet unalmas, nyolcbites figurákkal, és prostikkal. Ez nem érdekes. Szeretném ha bukna a műsor, hogy az RTL-nél rájöjjenek, hogy nem lehet minden szart lenyomni a torkunkon, de az a helyzet, igazuk van, minden szart le lehet. Segíti őket a konkurencia sótlan, baromarcú műsora is. De egyet legalább megtehetnének az ország érdekében: tüntessék el Lilut, aki maga a megtestesült szellemi vesztőhely.

2011.09.26. 19:02:13

Csodálkozom, hogy a cikkíró, elhitte a számokat amiket mondtak, annak ellenére, hogy -nagyon helyesen-szketikusan áll ezekhez a műsorokhoz.
A VV4-re az állandóan hangoztatott 18 ezer jelentkező helyett valójában csak 8000-en jelezték előre a szándékukat, de már az első castingra is csak 1000 jött el ebből. Ezért kellett 70%-ban meghívott emberekkel kitölteni a létszámot.
Az Alekoszos, kamumenyasszonyos (3 hét üresjáratot kitöltő) műsorba meg azért voltak ilyen szörnyű nők, mert akik jelentkeztek ennek a félkegyelműbek a műsorába olyan képernyő és életképtelen rettenetek voltak, hogy akármilyen hihetetlen, de ők voltak a krém.

assepoester 2011.09.26. 20:57:12

"Minótaurusz is kitolná a tányér szélére" hát ezen pokoli gonoszan felnevettem :D :D :D

anonymand 2011.09.27. 08:54:46

Tisztelt Reckl Amál!

Mivel én anno az első VV adások egyikébe tekintettem bele néhány perc erejéig, nem tudok érdemben hozzászólni a bloghoz.
Viszont van egy kérdésem: kell-e szégyenlenem, hogy ilyen és hasonló jellegű műsorokat nem nézek?

Tisztelettel:
anonymand

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.27. 15:45:16

@halbikvera: @anonymand:
Az ilyen valóság show-k a gyorskaja tévés ekvivalensei. Néha jólesik fogyasztani őket. De nem szabad kizárólag rajtuk élni.

Egyébként - amennyire én tapasztaltam - a műfaj speciális élvezeti értékét nem a műsor nézése jelenti, hanem a belőle fakadó beszélgetések. De arról talán külön posztot is lehetne írni, hogy az emberek mitől gyávultak meg annyira, hogy másokról, kvázi idegenekről jobban szeretnek beszélni, mint önmagukról.

Nem szégyen nem nézni. :) Ahogy nézni sem. Egyik sem jelent önmagában szerintem semmit. A kérdés csak a hatás, amit a műsor kivált. Akik képeseke VV Akárki kedvéért bemenni, hogy tehetségtelen kamaszok által vezetett talk show-kban üvöltözzenek, azokat elég nehéz tisztelni pl. Ahogy azt is, aki élből lehülyéz bárkit, aki - akár csak pár percig - nézte.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.27. 16:00:45

@sandokan:
Szeretettel köszöntjük az RTL Klub munkatársát körünkben! :)

Már majdnem minden szereplőt ismerünk, és igazán egyik sem érdekes. A potenciált sem látom egyelőre senkiben sem.

A VV4-nek is az eleje lényegesen jobb volt, mint a vége. Egyébként arról is írtam, nagyjából ennyi idő elteltével. Akkor is pontosan az volt a diagnózisom, mint ami most: ha ez így folytatódik, érdektelenség lesz a műsorfolyam sorsa.
Biztos vagyok benne, hogy ez meg is történt volna, ha Alekosz már az elején rá tudja beszélni egyik hölgytársát egy kis etyepetyére.

A műsor szerkesztői nem sokat tesznek egyelőre hozzá a produkcióhoz. A szűzfiú masszázsa inkább volt zavarbaejtő, sőt kissé talán taszító, mint vicces vagy szexis. Hogy a legfrissebb fejleményekre reflektáljak. És erről nem is ő tehetett igazán, ő lelkes volt, és alig hitte el a "szerencséjét". Ellenben a kelletlen, hétpróbás maca meg az, aki ezt kitalálta, a néző számára is kellemetlenné tette ezt a műsorszámot. Egy jó szerkesztő, látván, a terv összeomlik, kivágta volna a produkciót. Az erotika nem az, ha félig-meddig meztelen embereket mutatnak izzadtan, ritmikus mozgásokat végezve. Ez akár egy tornaóra is lehetne. Az meg kit érdekel?

Csak talán pont az a műveltség, az az ízlés, az az érzék hiányzik a műsor készítőiből, amely miatt gáznak gondolják, ha valaki szűz, és izgalmasnak, ha drogot árul...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.27. 16:05:38

@shitgun: @ébrenjáró:
Azért akármit nem lehet. Az alekoszos after-műsor nagyon nem jött be. Amit nem is csodálok, egészen kritikátlan egy vacak volt, még mai, magyar kertévés szinten is. Nem is értem, mit gondoltak.

A prostikra azért ilyen felülreprezentáltak, mert abban reménykedik a csatorna, hogy lesz majd szex. Pedig a két múltkori pornós unalmas, sótlan, érdek-egymásratalálása csak rontott a műsoron.

@assepoester:
Örülök. :)

sandokan 2011.09.27. 18:07:10

@Reckl_Amál: megkerestem és valóban leírtad, hogy "a vv4-et nem nézik az emberek" és még a szerencsétlen, semmihez sem értő index blogot is linkelted mellé. Bravó.

Ezek után most ezt megint megtetted, mondván egyszer csak bejön, vagy nem.

Te nem tanulsz a hibáidból? Most komolyan? Még büszke is vagy arra, hogy mekkora nagy baromságot írtál anno. Gratulálok.

Egyébként, bár tisztán és világosan leírtam, nem érdekelnek a szereplők, meg a készítők, csupán a műfaj sajátosságáról beszéltem.

A ma megjelent nézettségi adatokat láttad már? Jaj.Biztos erőltetni kell ezt a blog írást, pláne ilyen tévés témában?

KZsoci 2011.09.27. 18:18:03

@Reckl_Amál: gondolom, trollocskánk kezeli a fénymásolót, vagy ő söpri föl a studiót éjjel, hogy ennyire izgatott lett munkahelye kritikájától. :)

sandokan 2011.09.27. 18:54:22

@KZsoci: ennyi? Ezt sikerült hozzáfűzni az általam leírtakhoz? Esetleg érdemben is cáfolhatnád. Mi is ebben a trollkodás kiscsillag?

Az általad nagyon tisztelt szerzőnek fogalma sincs, hogy egy ilyen műsornak milyen felfutási ideje van. igaz? igen.

Már az előző szériánál is tévedett. igaz? igen.

Ennek ellenére most megint leírta ugyanazt a baromságot. igaz? igen.

Az adatok nem őt igazolják. igaz? igen.

Oöö, akkor? Szerintem meg a villamos vezető maradjon a fülkében. Ajtók záródnak.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.27. 20:19:17

@sandokan:
A múltkori szériából Alekosz miatt lett valami, különben bukás lett volna. Szerintem ezt még az RTL-nél is tudják.

Szerencsére én mindig azt írhatom le, amit gondolok és érzek. Az első másfél-két hét után igenis érdektelennek tűnt mindaz, amit láttam. Egyébként a széria végeztével is írtam egy cikket, ahol megfogalmaztam: ha az RTL nem talál rá Alekoszra, süthették volna az egészet.

Amikor az előző elindult, a TV2 vetélkedője igenis megverte a napi összefoglalókat, aztán azt a műsort valamiért jegelték. A VV4 igazi kihívó nélkül maradt. Az előző széria készítőit azért illeti dicséret - és ez ebben a cikkben is benne van - mert hagyták kibontakozni, sőt támogatták az Alekosz-jelenséget.

Egyelőre gyenge a műsor. A karakterek eddig semmilyen érdekes vonást nem csillantottak meg. Ha ez így megy tovább - és egyébként erről szól a cikk - akkor igenis unalmas lesz a műsor. Az előző szériában sem az volt a csúcspont, amikor azon veszekedtek, ki hányszor mosogatott például. (Ilyen most is lesz biztosan.) Hanem az, amikor a kis lúzer Alekosz a nagypofájú, a kinti életben az ilyeneket laposra verő, pitiáner bűnöző Bécit úgy helyre tette, hogy az a szájhős alig kapott levegőt. Ilyenre nem számítok az eddig látottak alapján.

A felfutási idővel pedig az a probléma, hogy nem biztos, addig kitartok, mire beindul az egész. Ha továbbra is egyenlotyók unott képét kell néznem, hamarosan hanyagolni fogom a műsort.

Mellesleg az Alekosz menyasszonyt keres című csoda soha sem indult be. Nem folyamatosan néztem, de láttam az elejéből, a közepéből és a végéből is. Silány volt. Pontosan azért, amiért egyelőre a VV5 is éppen nézhető: a mindenáron erőltetett "erotika" miatt. Azt írtam ma délután, hogy az RTL-nél nem elég műveltek és szofisztikáltak ennek felfogására. Most inkább arra módosítanám, hogy nem elég érettek.

Amúgy a múltkor csak poénból feltételeztem, hogy rtl-es vagy, de a kamaszosan pökhendi stílusból, és abból, hogy a kritikát személyes sértésnek veszed, magadra húzod a gyanút, hogy tényleg nekik dolgozol. :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.27. 22:27:34

Ahogy várható, sőt borítékolható volt, az Összeesküvők megbukott. Csak az meglepő, hogy máris ekkorát zakózik.

comment.blog.hu/2011/09/27/az_osszeeskuvok_nincsen_benne_a_top50_ben

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.09.28. 14:32:29

Várjuk ki a végét. A puncifan pszichopatát már itt is kitalálták, a múltkor működött. És a tapasztalatok alapján ezek a karakterek (akiket gondosan összeválogattak) még lehetnek érdekesek (amennyire az előzőek voltak. Voltak? Én a Pongó vs Oki meccsnél elkapcsoltam, és azóta sem néztem valóságshowt: nem rangon aluli, Barátok közt-korszakaim voltak például; csak sosem érdekelt eléggé a műfaj). És ne tessünk elfelejteni, hogy ez a nagy tömegeknek készül (Győzike, valaki?). Náluk még működhet is, ha joggal tudnak hülyepicsázni valakit.
Az Összeesküvőkért (mint ötlet) picit kár: buta és gonosz nők összezárva hálás showalanyok lehetnének.

Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna 2011.09.28. 22:35:29

@stivanleroy: Esetleg telhetetlen "Nekem senki se elég jó" anyósokkal megspékelve...

Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna 2011.09.28. 22:36:41

Győzike? Néha... Félálomban. Semmire nem emlékszem! De. A Zebramintás házra, meg a Ferrarira, amivel elment dolgozni, mint hentessegéd... :)

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2011.09.29. 07:37:24

@Szirénfalvi Szürkevarjú Szeréna: A fickó (amellett, hogy nála többet senki sem tud a hazai bulvársajtó működéséről) a legnézettebb műsort produkálta az országban. Gyakorlatilag mindenki őt nézte. Látod, még neked is rémlik. Mert érezte, mi kell a tévénézők meggyőző (elsöprő)többségének.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.09.29. 12:40:01

@stivanleroy:
Győzikéből négy részt láttam: az elsőt, az operabálosat, azt, amikor jelentkezett a Szombat esti lázba, hogy majd ő elénekli a New York, New Yorkot, és az első legeslegutolsó részt.

A középső kettőn kimondottan jól szórakoztam, be kell valljam. Azt a műsort valódi profik csinálták. Szerintem jobban sikerült, mint az Osbornéké.

Most persze van fordulat: ketten szinte azonnal kiesnek. Lehet agyalni, ki legyen/ lesz az a kettő. Másik kettő meg majd beköltözik. De ezek a fiú/ lány törtetők eléggé hidegen hagynak. Egyedül azon röhögtem, amikor KZsoci azt mondta a Hajnal nevű jelöltre, hogy inkább Késődélután. :)

Ennek ellenére még nem bízom bennük.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.10.05. 09:42:40

Azt hiszem, nekem ennyi elég is volt a VV5-ből. Unalmas és ordenáré.

Nagyon eltolták a castingot, és talán a következő lépés az lesz, hogy valami bikabizzegetőt kevernek a fiúk italába, hogy végre legyen szex. A szereplők is csak azért nyalakszanak meg bújnak össze, mert ők is halálosan unatkoznak, ami nem csoda.

Vicces, hogy a lúzer konkurencia anyósokkal súlyosbított házában már megtörtént az első aktus. :)

Az RTL ezt nagyon elrontotta.
süti beállítások módosítása