2011. április 25. 14:08 - Reckl_Amál

Műsor alkotmányozáshoz

Azt hiszem, újabb csúcspontjára érkezett a hazai televíziózás. Az Alaptörvényt ma délben, a harangszó ütemére Schmitt Pál államfő ellenjegyezte. Ezt a kimagasló, közjogi aktust nem csupán közvetítte a tévé, hanem még körítést készített köré.

Előtte a világhírű magyar észnek: történészek és papok magyaráztak. Utána a világraszóló magyar szívnek: elhangzott a Szózat a huszonöt éves Cserhalmi György előadásában. Aztán Scmitt Pál, miután dublőr nélkül írt a kamerák élő kereszttüzében - bátor dolog, intézte saját szózatát hozzánk. Megrendítő erejű volt az egész műsor.

Személy szerint azonban ehhez a kutyakomédiához, amelyet fellengzősen alkotmányozásnak neveznek, ezt a műsorszámot - ha már konzervekből ünneplünk - tartottam volna ide illőbbnek.

Végignéztem amúgy, a tévék hogyan tisztelegnek az Alaptörvény előtt. Az nyilvánvaló, hogy az egyesen a Koltay Gábor-maraton és az István, a király utal a mai nap wannabe fennköltségére. De a kereskedelmi tévék vajon ráéreztek-e a történelmi pillanatra?

Az RTL Klubról tudjuk, hogy tulajdonosai között nem mindenki bánja annyira, az Orbán-kormány országlását. Ennek megfelelően a délutáni matinéban - szinte párhuzamosan az István, a királlyal - A jedi visszatér - Speciális változat. Skywalker Viktor, Han Semjén és Leia Schmitt végre rendet raknak abban a messzi galaxisban. (15:50)
Este az ellenzék is szót kap. Új alkotmányunk lesz Férjhez mész, mert azt mondtam! Persze ez vígjáték. (21:55)

A TV2 persze ebben a versenyben is lemaradt. Csupán egy álmodozó rácsodálkozásra (Ha igaz volna... 20:50) futja.

Az m2-nél nem nagyon örülhetnek annak, hogy hamarosan népnemzeti Cartoon Network lesz belőlük. (Már, ha nem vetették el ezt az ötletet Süveges Gergővel egyetemben.) Kötelező jelleggel ők is leadták persze az Aláírást. De rögtön utána: "...hol élsz Te?" (12:30).
Aki ebben a kérdésben még semmilyen provokációt nem lát, nézzen csak a kettesre 20:35-kor! A cirkusz világa fejezi ki markáns véleményüket a mostani közéleti állapotokról.

A Film+ nem is leplezi véleményét a mai eseményekről. Egymás után jönnek: Az ördög jobb és bal keze 2, Holnapután (amerikai katasztrófafilm), Szörnyek szigete.

A Cool a nemszép emlékű ORTT elől már jó pár éve Romániában menekült, ami most kifizetődik. Onnan nyugodtan húzkodhatják az oroszlán bajszát.
A pokoli torony balekjai című kimondottan irritáló, francia baromság a mai nap tükrében találóan zanzásítja az egy évvel ezelőtt történteket; az ország állapota és szavazói. (13:00)
Kicsit később már a jelennel foglalkoznak: Áldatlan állapotban. (17:05) Ennél nyíltabban nem is foglalmazhatnák meg ellenérzéseiket.
Végül pedig egy filmalkotás a Jobbikról: Túl közeli rokon. (19:00)

A Filmmúzeumról eddig azt gondoltam, hogy inkább a jobboldalhoz húznak vezetői. Ez a kínálatán nem látszott meg, sajnálom is, hogy ma már nincs. Viszont, ha így is van, az alkotmánnyal szemben ott is minta az averziók irányították volna a szerkesztő tollát.
Este tízkor a Törvényen kívül? Mire másra véljük ezt?

Az HBO amerikai szemeteket ad, ezt eddig tudtuk. Most sem hazudtolják meg magukat. Már 11:25-kor (gyanúsan az aktussal párhuzamosan beszerkesztve) a Texas elveszett szüzességével rombolják azt a nagy magyar morált.

Szerencsére eredménytelenül. Hiszen ebben az országban mostantól hallgatnak Szent István szavaira. Se gőg, se gyűlölség, csak alázat. Mert azt mondtam!

7 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr882854013

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Levendel Júlia - VIRTUÁLIS ÉLŐKÉP 2011.04.26. 10:09:35

A kultúráért felelős államtitkár ajánlotta, hogy az alkotmány aláírásának napján, húsvét hétfőn, fanfárok és díszőrségi ceremóniák után, a „magyar újjászületés”-t jelképező esemény megkoronázásaként több helyszínen egy időben rendezzenek ha...

Trackback: A nap képe 2011.04.25. 16:46:42

  Egérmese =  Új Alkotmány Sötétben bujkáló fülkeforradalmár avagy az éjjeli lény rejtélye  Egy kis ráadás: Fidesz kérteÉn teljesítem 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.04.25. 14:32:00

Nagyon jó!

Aki ebben a kérdésben még semmilyen provokációt nem lát, nézzen csak a kettesre 20:35-kor! A cirkusz világa fejezi ki markáns véleményüket a mostani közéleti állapotokról.

:DDDD

Végül pedig egy filmalkotás a Jobbikról: Túl közeli rokon. (19:00)

:DDDD

Hattory Hanzo 2011.04.26. 10:44:59

Csak a tények kedvéért: az Infocenter végül elállt az RTL-es bevásárlástól, tehát Fellegi nem lett tulajdonos.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.04.26. 13:46:55

Pali bá' szerintem eredetileg Schmidt-nek írt a nevét, csak annyiszor elrontotta, hogy végül rajta maradt. Az alkotmányra vajon hogyan szignózta rá? Shmidd-ként?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.04.26. 14:15:50

@Hattory Hanzo:
Szerintem a poszt szempontjából mindegy. :) De kösz a kiegészítést, ez megnyugtató hír.

@Nick_:
Élőben láttam A Nagy Pillanatot. Nem olvasható az aláírása.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.04.26. 16:02:01

@Reckl_Amál: ez milyen kreatív megoldás. minden mást olvashatatlanul kéne írnia, így sose jönnek rá, ha helyesírási hibát vét =)
süti beállítások módosítása