2011. február 09. 15:16 - Reckl_Amál

A Vaslady visszatér

Újabb érdekes film a láthatáron, pedig pont ma dohogtam a testvéremnek, hogy csupa hülyeséget adnak a mozikban.

Glenn Close-ra második férfiszerepében, az Albert Nobbsban már e blog olvasói is rácsodálkozhattak, most prezentálom Meryl Streepet mint Margaret Thatchert a hajtás után.

Elnézve a képet nem is értem, miért kellett hőbörögni azon, hogy nem valamelyik angol színésznő játssza a Vaslady-t. Mégis melyik? Kissé pikáns lenne, mondjuk, Helen Mirrenre bízni a szerepet. Ráadásul, hogy arról is szó volt, újra eljátssza II. Erzsébetet.

Én persze szép csendben somolygok, mert a Facebook egyik, a legmodernebb lélektani algoritmusok által kimunkált tesztjének értelmében engem is Meryl Streep fog alakítani majd az életemről szóló filmben...

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr462649287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padmasambhava 2011.02.09. 21:16:02

Ha Meryl fog alakítani Téged, akkor jó kezekben vagy !
Holnap megnézem a Black Swan-t. Azonkívül be van tervezve : The King's Speech (Colin Firth nagy kedvencem); "I am Love " (Tilda Swinton-nal); "We need to talk about Kevin" (szintén Tilda)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.10. 10:46:52

@KZsoci:
"Ez Thatcher asszony!" :D

@Dyson:
Kezdhetünk írni egy listát a filmekről, amelyeket meg kell nézni, testvérkém. :)

Van egy kis hiányérzetem a kommented közepén...

@padmasambhava:
Érdekes feladat lenne. De Streep már a majdnem két méteres Julia Childdal is parádésan megbirkózott. A Mamma Mia miatt meg tudjuk, hogy bármit elvállal... ;)

Na, a Fekete hattyúról már kígyót, békát hallottam. Egyesek elájulnak tőle, mások utálják. Majd mesélj kicsit.

A király beszéde van az első helyen azon a bizonyos listán.
A kevines filmről még nem is hallottam, a másikat meg egyhamar nem hozzák ide hozzánk. De Ausztriába viszont igen. Még sosem voltam Ausztriában moziban, pedig mindig a Donauplex parkolóházában szoktuk hagyni a kocsit, ha Bécsbe megyünk... Nem mondom, hogy most először jut ez eszembe, de most "mondtam ki hangosan" az első alkalommal. Úgyis esedékes nemsokára egy a következő bécsi kiruccanás.

padmasambhava 2011.02.10. 11:03:38

@Reckl_Amál: A Kevin-es film azért érdekel, mert a könyv, ami alapján készült, az nagyon megrázott (sokat olvasok, és néha infláció keletkezik, de ez a könyv nem ment ki a fejemböl...).
A hattyúra itt is kígyót/békát dobáltak (jó kis képzavar...), de én kedvelem N. Portmant és V. Casselt és ezért megnézem (meg hát, nem minden kritikával szoktam egyetérteni...).
Nagy tisztelöje vagyok T.Swintonnak, öt meg kell néznem.
Apropos, C. Firth - láttad öt a Single Man-ben ?
Nagyon meg akarom még nézni a "True Grit" c. filmet - Jeff Bridges miatt. A Dude, az egy külön szám. Igaz, még azt sem láttam, amiért a múlt évben Oscart kapott, meg kell DVD-n szereznem.
Azelött hetente moziba jártam, most már alig jutok hozzá. A bécsi mozi programhoz ajánlom Neked a www.falter.at oldalat - onnan kiválaszthatod a "kino program" nevü linket, és keresgélhetsz kerület (stb.) szerint.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.11. 10:49:28

@padmasambhava:
Köszönöm a linket.

A képzavar szándékos volt. Érdekes módon - de ez talán a macskás posztból is kiderül - hosszú idő után újra azt a szenvedélyes szeretet érzem az állatok iránt, mint gyerekkoromban. Nem mintha azóta ne szerettem volna őket, csak nem ennyire.

Szintén érdekes, hogy nálunk majdnem minden filmnek van magyar címe, de szinte egyiknek sincs külön német címe.

padmasambhava 2011.02.11. 11:24:24

@Reckl_Amál: Amál, én azért írom mindig az eredeti filmcímet, mert a Magyarországon futó cimüket nem ismerem. És néha nagyon buta német cimük is van, de az angol nyelvü filmeket eredetiben nézem, mert nem szeretem más hangját hallani, mint akit tátogni látok. Hát mit mondjak?! a hattyútól nem vagyok elragadtatva. Néha be kellett fognom a szemem (Winona Ryder körömreszelövel szúrkálja a saját arcát... ), körmök, hasadnak véresen, stb. Nem eredendöen rossz film, csak nem a müfajom.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.02.11. 12:27:47

@padmasambhava:
A német (nyelvű) szinkron rettenetes, a magyar még így is, hogy vannak kifejezetten szinkronszínészek, sokkal-sokkal jobb. De moziban én is eredeti nyelven szeretem megnézni a filmeket.

A kedvenc hülye német filmcímem:
angol: A Life Less Ordinary
német: Lebe lieber ungewöhlich
magyar: Az élet sója
süti beállítások módosítása