2010. április 07. 08:30 - Reckl_Amál

Jobbik - A hangpárt

A programot olvasva, a Jobbik annyira fasisztoid párt, hogy talán maga Mussolini mester is elismerően csettintene. Az a határozott meggyőződés, amellyel a világot rendbe akarják tenni, talán csak a fasisztákra jellemző. Ne essünk bele abba a klasszikus hibába, hogy összetévesztjük a fasizmust a nácizmussal! (Elég baj, hogy maga a párt sem mindig tudja, hol a határ. De erről majd később.) A programban sehol sem érhető tetten az az agresszió, amellyel a Jobbikot vádolni szokás. Csak a radikalizmus a régi.

Voltaképpen szerencsések vagyunk, hogy a visszafogott populizmus csak írásban, leginkább ebben a nem túl sokak által olvasott jövőképben tapasztalható. Mert ha csak a programot olvassuk, nem látunk mást, mint a magyarságeszményre és kereszténységre alapozott rendpártiságot. Ez tényleg egy tökéletes fasiszta párt. Az a hit vezérli, hogy minden kérdésre létezik egyszerű és hatásos válasz. A rend a legfőbb érték, és erre igenis lehet radikális eszközökkel törekedni. Aki nem fér bele ebbe az elképzelt rendbe, vagy nem látja be ennek helyességét, az kívül reked a rendszeren.

A Jobbiknak konkrét elképzelései vannak. Érdekes, hogy önálló külpolitikai terveket szőttek, ezek radikális vonása, hogy az EU - és nyugatközpontúság helyett Kelet-Európa, ill. kifejezetten Oroszország felé fordulna.

Páran azzal vádolják a pártot, hogy az oroszok hozták létre és ők pénzelik, mert a régió több országában is megjelentek a Jobbikhoz hasonló alakulatok: radikális populizmussal hódítják meg a rendszerváltásban csalódott embertömegeket, viszont meglepően kelet-, ill. oroszbarátok. Az összeesküvés-elmélet kitalálói egyenesen Putyin pártjáig, az Egységes Oroszországig tudják követni a szálakat. Szerintük a Szovjetunió felélesztésén ügyködők ezeken a pártokon keresztül kívánják valamelyest kontroll alatt tartani a régi csatlósokat.

Ezt a teoriát igyekszik az is erősíteni, hogy az elszámoltatás kifejezetten az elmúlt húsz év bűneire terjed majd ki. A régi rendszerről nem nyilatkozik ugyan sehol sem elismerően - időnként kritizálja ugyan - de a nagy leszámolás elmarad. Az igazi bűnösöket a demokrácia évei alatt kormányzók között keresi, a régmúlt bűneit nem emeli külön ki.

A Jobbik közösségek halmazaként képzeli el Magyarországot. Az ország irányításának minden szegmensét alávetné a szubszidiaritás elvének, vagyis megnövelné a helyi döntések jelentőségét. Az nem világos, ez az önkormányzatok megerősítésével történne-e vagy létrhoznának valami más lokális szervet. (Ahogy a "helyi" kifejezés szinteken való elhelyezése is elmarad. Helyi = települési? És a nagyobb településeken, esetleg Budapesten mit jelent?)

Minden radikális elképzelését, szóljon ez az egészségügyről, oktatásról, a romák integrálásáról vagy a hajléktalanok ügyéről először helyben fölmérnék az igényeket, majd a központi elképzelésnek megfelelően át-, ill. kialakítanák a rendszert. Igazi fasiszta megoldás ez is. Kicsit eljátsszuk, hogy a polgárok közösségének véleménye számít, hadd mondják el! De azért már mindenre kitaláltuk a központi megoldást, amit majd végrehajtatunk. Ezt az is alátámasztja, hogy a programok közül a Jobbiké foglalkozik a legtöbbet a törvényalkotással. Úgy képzelik - és már megint visszaköszön a kissé szemellenzős, naiv rendpártiság - a világon azért van rendetlenség, mert senki sem szabályozta azt. A Jobbik szinte minden területen új törvényeket akar hozni, és az az érzésem, hogy parlamenti ténykedésük során folyamatosan terjesztenek majd be mindenféle törvényjavaslatokat.

A Jobbik programja leginkább attól fasiszta, hogy a saját környezetében kifejezetten logikusnak tűnik. Amennyiben elfogadjuk azt, hogy az a jó, amit a Jobbik vezetői annak kiáltanak ki, akkor nincs miért kételkedni a program részleteinek igazában sem. Ha viszont megkérdőjelezzük, akkor azzal automatikusan a rendszeren kívül találhatjuk magunkat. Vagyis a sok jó, amely várt volna ránk, nekünk legfeljebb csak fenntartásokkal adatik majd meg. Miattunk, az akadékoskodásaink miatt nem sikerül teljesen a felvirágoztatás.

A Jobbik programja ügyesen tesz egy gesztust a hagyományok felé, és többször hangsúlyozza keresztény elkötelezettségét. Láthatóan megértette, egy magyarországi néppártnak muszáj kicsit sutba dobnia a szélmagyar szívnek oly' kedves koppányi utat. És, hogy korszerűnek tűnjön, a környezettudatosság mellett teszi le a garast. Elsősorban az energiafüggőség csökkentését tűzi ki célnak.

Csak a két közéleti slágertémában lóg ki eleve a lóláb. A Jobbik visszaállítaná a halálbüntetést és megtiltaná (vallási alapon) az abortuszt. Most akkor abszolútérték az emberi élet vagy nem?

Ahogy mondtam, szerencsénk van, hogy a Jobbik programját sokkal kevesebben olvassák, mint ahányan látják megnyilvánulásaikat a médiában. Mert amikor Vona Gábor vagy Morvai Krisztina nyilatkoznak - még ha éppen vissza is fogják magukat - látszik, hogy valódi szélhámosok. Hiába szedték össze nagy és alapos munkával programpontjaikat, hihetetlen, hogy lenne annyi szellemi potenciál a pártban, amelyik ezeket a nagy ívű elképzeléseket működőképes rendszerré transzformálná. A Jobbik ideális kormányprogramot állított össze a Magyarország nevű önálló galaxisnak. De egy többféle szövetségben lévő, a környezetével együttműködni kénytelen államnak, amely nem a nulláról indul, nemcsak arra kell használnia a "régi" berendezkedést, hogy legyen mit megdönteni. Hanem bizony a létező rendszert kell jól működtetni.

A Jobbik tavaly erősnek látszott, mert kiabált. Igazi erejét viszont az mutatja, hogy folyamatosan próbálják lejáratni. Nem hiszem, hogy néhány ordenáré fotó vagy videofelvétel ismeretlen pártfunkcionáriusokról ártana a pártnak. Viccnek jó a hélótageciző ex-szóvivőt meg a péniszpumpával legénykedő arctalan platform-főnököt mutogatni, de ez nem egyéb, mint politikai bulvár. Az elszánt választót az ilyesmi nem rendíti meg, különösen azért nem, mert valóban következetesen jártak el, gondolkodás nélkül rúgták ki őket. Nem képmutatásuk miatt kompromittálók egyébként, hanem mert leleplezi a Jobbik igazi arcát. A Jobbik valójában ilyen utcán ordibáló bunkó.

Elgondolkodtatóbb Morvai "lebuktatása". Jól tudjuk, hogy mi sodort a túlmozgásos egykori jogvédőt a párthoz. Nem kapta meg a szerinte neki járó ENSZ-beli tisztséget, a hisztériájához kapóra jött az október 23-i zavargás és megtorlás. Morvai feltáró munkája közönséges kormányellenes propagandává züllött, ő lett a huligánok védőszentje, melynek abszurd záróakkordja a Budaházy kiszabadításáért való kardoskodása.
Köztudott dolog volt mindig is, hogy Morvai Krisztina dolgozott a mostani kormánypártoknak (is). Most ezt olvassák a fejére, akik le akarják járatni. Pedig nem az a baj, hogy turbómagyar létére valaha tanácsokat osztogatott jó pénzért. Pont fordítva! A kormánypártokra nézve kellemetlen, hogy valaha egy ilyen színvonalú ember a kormányzás közelébe kerülhetett, mégha áttételesen is.

A végére hagytam a Jobbik csodafegyverét, a verbális agressziót. Ez az a pont, ahol néha összemosódik a katonás rendet óhajtók és a neonácik vonulata. A Jobbik első, igazán önálló sikerét a cigánybűnözésről szóló honlappal érte el. Mindazt, amiért ma a hívek szeretik a pártot, a cigánykérdés szókimondó tálalásával szerezte meg. Ezt a retorikát aztán jó szélsőjobboldali szokás szerint kiterjesztették más, nekik nem tetsző kisebbségekre is. A balhét elvitették másokkal: Budaházyval vagy akár a Magyar Gárdával (akikkel ambivalensnek mutatják viszonyukat), és leszüretelték az eredményt. Nem a Jobbik szégyene, hogy erre ekkora fogadókészség van ma Magyarországon, ők csak észrevették, és nem voltak restek fölhasználni. Azok, akik túlérzékenységükkel hergelték a társadalmat, cinkosok a közbeszéd elvadulsásában.

A Jobbiktól félni viszont nem kell! Ha Orbánék jól kormányoznak, a párt forradalmi hangvétele értelmetlen lesz. (Tegyük hozzá, nem ez az egyetlen előnye.) Ha nem kormányoznak jól, és a Jobbik még jobban megerősödik, egyre kevésbé hagyatkozhat a szélsőségességre. Még bent sincsenek a parlamentben, és máris moderálják magukat.

Ha a Vona féle, értelmes vonalat lenyomják a sámándobos eszementek, akkor a normálisabb emberek kedve lassacskán elmegy, a párt zsugorodni kezd.

De leginkább az idő dolgozik ellenük. Jelenleg sok kiábrándult szocialista szavazó lelkesedik értük. De ahogy az MSZP vacak kormányzása egyre távolodik, és a Jobbik tehetetlensége nyilvánvalóvá válik, sokan visszaszivárognak a régi fészekbe.

A legfőbb szerencse mégis az, hogy a Jobbik tényleg a szájhősök pártja. Azoké, akik a kocsmában a leghangosabban óbégatnak, de soha semmit sem tesznek. A fehér ingen az a piros folt nem vér, csak pörköltszaft.

522 komment
· 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr471899294

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs itt az idő! 2010.04.08. 07:10:14

Választás 2010. De még nincs itt az idő! Nincs itt az ideje annak, hogy megismerhessük a pártok véleményét számos kérdésben. Így nem jött el az ideje annak, hogy a választásokon induló politikai pártok állást foglaljanak a társadalom 5-10 százalékát ki...

Trackback: Szavazatszonda 2010.04.07. 15:43:44

 Na, ez egy érdekes weboldal (http://szavazatszonda.hu, a Politikon Intézet égisze alatt. Hogy kik van mögöttük, ki pénzeli őket azt nem tudom.)djhambi ajánlotta figyelmembe, de kapásból leütöttem azzal, hogy kamu. A kisördög azonban nem...

Trackback: Holdudvaroncok 2010.04.07. 15:43:13

 Holdudvaroncoknak nevezem a továbbiakban azoknak a hitelüket vesztett pártoknak - nevesen a maszopnak, a szadesznek, a madöfnek (de bizonyos mértékig idesorolható a lemp és a figyusz is) - a kebelbarátait, akik hűséges pincsikutyákként szolgálják...

Trackback: A Gárdás Niki balladája 2010.04.07. 13:47:17

Ezúttal kimarad a hétvégi anyagból a "valami közepesen érdektelen film ócska kritikájának a kritikája" jellegű bejegyzés. Ezúttal balladázunk egyet a hányatott sorsú emberekről meg a hiánypótlásról. "Sajnálattal közlöm veletek, mi nem Fi...

Trackback: Ha Ön már eldöntötte, hogy elmegy szavazni 2010.04.07. 13:39:38

Választás, vagy szavazás? Honfitársam! Ténylegesen eljött az idő, mikor döntened kell a saját és családod létéről, életéről! Eljött az ideje, hogy kénytelen vagy szembenézni a „mi volt eddig, s hogy lesz tovább” TÉGED IS alapvetően érintő é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alikam 2010.04.07. 13:34:27

Jobbik-fikázó ezredik blog, nem is olvastam végig, sorry:)

Oppenheimer 2010.04.07. 13:35:23

az első két mondat elolvasása után röhögő görcsöt kaptam és nem tudtam folytatni az olvasást:D

tudomcsunyadolog 2010.04.07. 13:35:52

El sem olvasom, még két napig lehet nácizni aztán majd csend lesz.

Fityesz sem fog jól kormányozni nyugodtan olvasd vissza 4 év múlva. Nem lesz itt reform, se semmi. Csak majd mutogatás hogy a szocik elb*szták, etc.

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 13:38:07

Gyurcsány is behúzná fülét-farkát a első két mondat láttán az tuti...:))
Viszont az is mond valamit, hogy az oldalon lévő szavazó alapján a legtöbb ember a cikkíró értelmezésében bizony fasiszta.XD

Vkat118 2010.04.07. 13:40:08

Én is az első bekezdésig jutottam. :)
Csak a jobbik vasárnap!

2010.04.07. 13:44:46

A magzat az bűntelen. Tiszta lappal kezd, de azért a halálbüntetést nem ártatlanokra szokták kiszabni...

paráznabillegető 2010.04.07. 13:45:58

mijaza fasizmus?
mijaza nácizmus?
mármint a blogger szerint, ugye.

2010.04.07. 13:46:35

Rég volt már címlapon ez a blog, kellett egy kis Jobbikozás.
Amúgy ne türelmetlenkedjetek gyerekek, még pár nap és parlamenti pártként írhattok a Jobbikról, minimum 4 libsimentes évig :)

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.04.07. 13:47:09

Jobbik fikázása, megint címlapra akart kerülni vmi suttyó gyökér. Sajnos nagyjából átfutottam ezt a primitív írást. Hogy a Jobbik mit csinál ( A Magyar Gárda vért ad, homokzsákokat pakol a gáton és nem a sajtó miatt hanem hogy segítsen.) soha nem látod, ha nem keresel rá. Nagyon ügyesen próbálják elhallgatni, de az internet terjedésével az emberek is több infóhoz jutnak mint a szarTV2 és a retekKLUB. Ha ezt a bejegyzést azért írtad mert fizettek neked, akkor menj a picsába hogy egy jó ellen próbálsz cselekedni. Ha meg saját meggyőzödésből vagy ilyen hülye akkor csak sajnálni tudlak. Kiabáljátok ki magatokat vasárnapig. Aztán jön egy szebb jövő!

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 13:47:53

Várom már a cikkeket - "Nem sikerült átlépni a Fidesznek az 50%-os küszöböt...". :)

Muad\\\'Dib 2010.04.07. 13:48:13

"...Csak a két közéleti slágertémában lóg ki eleve a lóláb. A Jobbik visszaállítaná a halálbüntetést és megtiltaná (vallási alapon) az abortuszt. Most akkor abszolútérték az emberi élet vagy nem?..."
Ebből a pár mondatból lejön, hogy abszolút semmi rálátása nincs a szerzőnek sem a történelemre, sem azon területekre (pl. USA némely része), ahol még érvényben van a halálbüntetés. Az abortusz tiltása ugyanis arról szól, hogy egy meg nem született gyermek esetén igen nehéz eldönteni, megérdemli e a halált. Azonban azokban az esetekben, ahol esély sincs az elkövető szocializálására, meglehetősen émelyítő és álszent az az álhumánus megoldás, hogy zárjuk be 70 évre valami lyukba, ott rohadjon meg, de nem merem felvállalni a kivégzését.

Terézágyú 2010.04.07. 13:51:11

@paráznabillegető:
"mijaza fasizmus?
mijaza nácizmus?"

Miért, mijaza kommunizmus?
Mijaza szocializmus?

na ugye...

Zsüli · http://musiquedujour.blogspot.com/ 2010.04.07. 13:51:30

"Ha a Vona féle, értelmes vonalat lenyomják a sámándobos eszementek, akkor a normálisabb emberek kedve lassacskán elmegy, a párt zsugorodni kezd."

Vona féle értelmes vonal ????

Ray  · flavors.me/raymund 2010.04.07. 13:52:45

Uniós tagságunk egyik feltétele az volt, hogy aláírjuk a halálbüntetést tiltó egyezményt. Akkor mi a faszomat akar ez a csöves jobbik?

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 13:54:17

@paráznabillegető: Na szóval:
Ha egy párt nem úgy gondolja az ország vezetési elveit mint Orbán Viktor, akkor az ellenség. Ha pedig nagyon nem úgy gondolja és még hangot is ad neki, akkor az olyan náci fasiszta szélsőséges, akit tűzzel vassal irtani kell.;)

Csüngürü Büngürü 2010.04.07. 13:54:46

Mivel értelmes embernek tartom magam, végig olvastam a cikked, hiszen meg kell hallgatni mások véleményét is.
Ennek ellenére, baromság. Már bocs.

Jelenleg, 3 párt mérhető igazán, a Fidesz, az MSZP, és a Jobbik. Ők szinte biztos bejutók a Parlamentbe, szerinte a Jobbik az MSZPt meg is fogja előzni.
A Mit ígérnek? független oldal elemzése alapján, a 3 párt közül a Jobbik programja a legjobb. Továbbá, a másik két párt az elmúlt 20 évben a Parlamentben trónolt, és valljuk be, a zsebeik megtömésén kívül, semmit nem csináltak.
Kövezz meg, de én inkább szavazok bizalmat egy új erőnek. A megnyilvánulásaik szimpatikusak, az értékrendjükkel azonosulni tudok.
Ahogyan írtad, valódi erejüket az mutatja leginkább, hogy folyamatosan lejáratni próbálják őket. Félnek a Jobbiktól, mert a kis játékukat (jó sok pénz összelopása), könnyen elronthatják.
Egy dologért adok hálát, az SZDSZ mint olyan, elkopott gyakorlatilag.

(b)Right_side 2010.04.07. 13:55:06

Elolvastam, némelyik részével egyet is értek az írásodnak!

Nem tartom magam sem fasisztának, sem hangembernek, sem sárdobálónak: de még csak prolinak, aluliskolázottnak, alulfizetettnek sem. Amióta az eszemet tudom, ugyanazok az értékek fontosak számomra.

Jelenleg egyedül a Jobbik képviseli azokat...

Tudom, hogy több (számomra is) vállalhatlan párttag van a Jobbikban, de őszintén: melyik pártban nincsenek ilyen emberek? Én örülnék a legjobban, ha alakulna egyszer egy olyan párt, amelynek mind a 176 képviselője vállalható és tisztességes...
Ilyen sajnos soha nem lesz, már csak a nagy számok törvényét figyelembe véve sem.

Így hát vasárnap lehetőséget adok a Jobbiknak, hogy az elkövetkezendő 4 évben bizonyíthassanak. Ha csak hangemberek lesznek a Parlamentben, akkor végleg el fognak tűnni a politikai életből, bízom benne, hogy nem így lesz!

Oppenheimer 2010.04.07. 13:55:16

akkor az únió bekaphatja és csak azért is bevezetik a halálbüntetést.

paráznabillegető 2010.04.07. 13:55:33

és mit na ugye, terázanyám?
én nem osztottam ezekről a NAGY SZAVAKról az észt, csak úgy bele a levegőbe?

faszomat se érdeklik sem a nácik, sem a fasiszták, sem a komcsik, sem a szocik...
royalisták, ufóimádók... gazemebrek és szentek...
phej!...

Muad\\\'Dib 2010.04.07. 13:56:39

@Ray :
Semmi baj, majd esetenként engedélyezzük, like Israel...

devadel 2010.04.07. 13:56:45

@Muad\\\'Dib: nem szivesen szólok hozzá jobbikozós fórumokhoz. de. azt sajnos az élők esetében sem egyszerű eldönteni, hogy megérdemli-e a halált. az egyetlen KOMOLY érv az ilyen jobbikos típusú eszmékkel szemben, hogy ők azt gondolják, hogy erre ők hivatottak. itt kezdődik a szélső- jelző, legyen az kommunista, fasiszta, vagy egyéb változat.

Muad\\\'Dib 2010.04.07. 14:00:13

@devadel:
Ez ostobaság. Meg lehet határozni azon bűnök listáját, amiért halálbüntetés járhat. Nem egy amerikai államban tökéletesen működik ez. Ilyenben lehetne példát venni róluk.

tudomcsunyadolog 2010.04.07. 14:00:41

Az unió szerzett egy 10 milliós piacot, csak és csak azért vettek fel hogy nekik könnyebb legyen az cégeik telepítése, fenntartása, adózása, stb...

ne gyere azzal hogy kapunk egy csomó támogatást vazzeg, maximum visszaosztanak valamit a kivitt léből. Egy haverom szülei pénzt kapnak az EU-tól , hogy ne kezdjenek semmilyen termelésbe a saját földjükön

Dr.Bio74 2010.04.07. 14:02:48

Nem kívánnék nagyon "fikázni", de azért hozzáfűznék:
Az írás olyan egyszerű, amilyen egyszerűnek kívánja láttatni a Jobbikot (mert az). Másrészről mondanám az abortusz és a halálbüntetés összemosása is zagyva, de már Muad\\\'Dib kolléga megtette.

Terézágyú 2010.04.07. 14:03:43

@paráznabillegető:
"s mit na ugye, terázanyám?
én nem osztottam ezekről a NAGY SZAVAKról az észt, csak úgy bele a levegőbe?"

Lehet hogy te itt nem, de ez egy szokott dolog, hogy ha valakit lefasisztáznak, akkor egyből azzal jön, hogy tessék definiálni, hogy mi a fasiszta, mert különben semmit nem ér az egész...

Amikor valakit lekomcsiznak, akkor valahogy nem kérik előtte a definíciót...

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 14:05:34

Csak az a baj, hogy előszeretettel és gondolkodás nélkül repkednek a fasiszta és hasonló jelzők mindenkire, ha kell ha nem. Egyetlen olyan dolgot mondjon valaki, amiért pl. a Jobbik vagy a Gárda fasiszta, csak egyetlen egyet...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 14:06:02

@devadel: Ez csúnya flremagyarázás, és összemosás lenne a részedről.
Azt ugye tudod, hogy nem a Jobbik, mint parlamenti párt fogja eldönteni, ki érdemel hatást, hanem a halálbüntetést a BÍRÓSÁG szabná ki. Mint mindenütt a világon.... Amire Te gondolsz, az a pallos jog, olyanra is volt példa a történelemben, de itt nem arról van szó.
Kis alapműveltség nem árt...

Lescol 2010.04.07. 14:06:21

@Meastick_1: Nem igaz.
Eredendő bűn. Senki se születik tisztán.
Olvass kicsit utána, mielőtt okosakat mondasz.

sanyisanyi 2010.04.07. 14:06:46

Karakterre kaptod a pénzt, hogy ennyi baromságot hordtál össze?
Mikor jöttök már rá, hogy a Jobbikot pont ezek az idióta posztok erősítik?! Akit ennyire aljas és gusztustalan módszerekkel támadnak, az valami nagyon fájó pontra tapintott rá. És erre többen jönnek rá.

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 14:08:48

@Lescol: Eredendő bűn nem létezik. Inkább te olvass kicsit utána a Magyarok ősi vallásának, mielőtt okosabb leszel mint bárki.

Dr.Bio74 2010.04.07. 14:10:10

@Lescol:

Mi van? Eredendő bűn? Van neked gyereked, túlolvasott kommenttársam? Ha van, sajnálom szegényt, ha nincs akkor ne is törd a fejed rajta.

Lescol 2010.04.07. 14:11:29

@Nagyító: Olvass bibliát. Arra hivatkozik a keresztény értékekkel, nem a magyarok ősi vallására. Grat neked, nagy öngólt lőttél magadnak.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.04.07. 14:12:34

na kisköcsög, ki is törölted a hozzászólásom.

Lescol 2010.04.07. 14:13:42

@Bio74: Senki se fikázta a te gyerekedet, sem az értékrendedet. Sajnálatos, hogy ennyire nem tudtok olvasni, vagy ha igen nem értitek meg.

Azon meg, hogy min töröm a fejem, semmi közöd. Tudom, most jön az, hogy bárcsak használtak volna a szüleim gumit vagy valami.. nos hasonló jót akkor neked is.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.04.07. 14:13:52

nem ebben törölte ki, hanem egy másik blog. :) mind1

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 14:14:56

Bibliát, ez aztán az érv "túlolvasott kommenttársam". Pont Jézus mondta, hogy ne az írásnak higgyünk mert azt emberek vetették papírra, hanem az igazi értékekben. És ha már ősi vallás, sokkal több érték van abban mint a bibliában. Nincs benne például bosszúálló Isten, aki a paradicsomból kiűzetéskor még a földet is megátkozza. Grat neked ha ez szerinted öngól, de akkor már nyugodtan le is fasisztázhatsz.

Muad\\\'Dib 2010.04.07. 14:15:32

@Lescol:
Tudatlan...
"...Az eredendő bűn, az eredendő bűnben születés szakkifejezés nem azt jelenti, hogy az ártatlan újszülött akárcsak egy légynek is ártott volna vagy vétkezett volna, hanem azt jelenti, hogy az újszülött a megszületésekor nem ismeri a Teremtőjét, nem tud a saját teremtett mivoltáról, teremtett eredetéről..."

nanenevettess 2010.04.07. 14:16:07

"fasisztoid" meg hogy rendbe akarják tenni a világot? És ez baj?? hol itt a probléma? Pont ezért szavazok rájuk, és nem a seggvakargató-wankingelő savazott agyú liberálisokra.

Pipas 2010.04.07. 14:17:12

@Ray : Mit akarnak? Gondolom, hogy zavarja őket a rengeteg brutális gyilkosság, ami manapság történik felénk. Azt hiszem azt gondolják, hogy a halálbüntetésnek lenne egyedül olyan visszatartó ereje, ami ezeket a bűntetteket megfékezné.

Persze ezzel lehet vitatkozni, meg nem is kötelező egyetérteni, de el nem tudom képzelni, hogy ezen mit lehet nem érteni...

chevrosanyi 2010.04.07. 14:18:07

Reckl_Amál!

Gratulálok! Fikázzuk a Jobbikot fiszeszmszpmdflmp edisön v. 67!
Nem unalmas már?? Dedó utca kettő, óvoda utca három...

hellhole 2010.04.07. 14:18:30

Élmény egy ilyen cikket végigolvasni!
Tökéletes leírása ennek a visszataszító jelenségnek.

Rótbizony Krúzó 2010.04.07. 14:19:17

Teljesen korrekt ez a cikk. Ha 4 év múlva újra elolvassátok, meglátjátok, hogy szinte szóról-szóra beigazolódik. Én minden esetre elmentettem, hogy 2014-ben újra elolvashassam...
Hajrá LMP...

Dr.Bio74 2010.04.07. 14:21:23

@Lescol:

Jelen esetben egy szó nem esett az értékrendemről ( bár valamennyire kikövetkeztethető). Az eredendő bűn ilyen mértékű leegyszerűsítésével pedig valamilyen szinten minden gyereket "fikáztál". A szüleid szokása pedig egyáltalán nem érdekel, mert lehet hogy sok örömet okoztál nekik, és ezt meg nekem nem áll jogomban megkérdőjelezni. A hozzászólásom annyit jelent, hogy nem vagy elég érett egy csecsemő tiszta szemébe nézni, egyenlőre.

baliquez 2010.04.07. 14:22:16

Reckl Amál nevűnek érdemes lenne előkotorni egy szótárat mielőtt a náci és a fasiszta szavakkal dobálózik.

Értem én hogy Godwin-törvénye azonnal előbukkan ha nincsenek érvek, de az emberek többségének gyanús ez az állandósult nácifasisztázás:

"Ha egy hazugságot számtalanszor elismételünk, és azt a megfelelő odaadással, és módszeresen tesszük, akkor az emberek azt igazságként fogják fel." (dr. Joseph Goebbels)

Nem mindegy ugyanis hogy ki mondja a hazugságot és kire.

Szerintem az a nácifasiszta aki a kormányzati szintű, rassz alapú bűnpártolással rászabadította a rablógyilkos cigányterrorizmust az országra, hogy eközben könnyebben kiárusíthassa a nemzet vagyonát némi júdáspénzért.

lOc (a pasztafáriánus) 2010.04.07. 14:24:39

Látom a sok vallásos, agymosott barom már megérkezett.
"Eredendő bűn", meg "magyarok ősi vallása". Terjed a sötétség. Attól félek visszajön még a sötét középkor.

tudomcsunyadolog 2010.04.07. 14:24:51

@baliquez: "Szerintem az a nácifasiszta aki a kormányzati szintű, rassz alapú bűnpártolással rászabadította a rablógyilkos cigányterrorizmust az országra, hogy eközben könnyebben kiárusíthassa a nemzet vagyonát némi júdáspénzért. " hibátlan megfogalmazás

nanenevettess 2010.04.07. 14:25:51

Ja hát aki egy nagyvárosi villanegyedből olvasgatja a híreket, de nem tudja mi zajlik Kelet-Magyarországon, az könnyen van. Nem érzi a saját bőrén a problémákat.
www.youtube.com/watch?v=S-MGvGROXjU

Nyers Fa 2010.04.07. 14:26:15

@(b)Right_side: Szerinted mit lehet bizonyítani 2/3-dal szemben? Még 50% szemben sem lehet. 4 évig kiabálni fognak mellette felveszik a fizetést és a költség térítést.

Muad\\\'Dib 2010.04.07. 14:27:27

@lOc (a pasztafáriánus):
Senki nem vallásos barom. A probléma ott van, hogy nem kezdek el fikázni egy olyan dolgot, amihez nem értek. Mint jelen esetben Lescol. Én sem járok az atomfizika tanszék fórumára azért, hogy dobálózzak olyan dolgokkal, aminek még utána olvasni is lusta vagyok.

devadel 2010.04.07. 14:28:09

@newtehen: kis alapműveltség ahhoz kéne, hogy tudd, a bíróság a parlamentben hozott törvények alapján hoz ítéletet. én értem, hogy saját jogrendet akartok (rögtönítélő vészbíróság, dunába lövés, ilyenek), de addig is meg kéne tanulni ezt a mostanit.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.04.07. 14:28:12

amelyik párt (bármilyen) vallást kever a politikába, ráadásul szabályozni akarja egy nő (család) önrendelkezési jogát a gyerekvállalásról, az alkalmatlan egy (demokratikus) ország irányítására.

az írás amúgy tetszik.

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 14:29:28

@lOc (a pasztafáriánus): Őszinte megtiszteltetés amiket írsz. Legalább igazolod magamnak, hogy belőlem még nem veszett ki az úgynevezett értékrend és erkölcs.

Nyers Fa 2010.04.07. 14:29:47

@tudomcsunyadolog: És miért fogadják el a pénzt? Miért nem termelnek valamit, amit el is lehet adni? Ja, hogy azzal dolgozni kellene.

devadel 2010.04.07. 14:30:48

@Muad\\\'Dib: meg lehet határozni a listát, persze. de a kérdés az, hogy ki határozza meg, és mi alapján. például elég lesz-e hogy valaki zsidó, vagy gazdag zsidónak is kell lenni a halálbüntetéshez?

tudod, ahány diktátor, annyi ízlés.

lOc (a pasztafáriánus) 2010.04.07. 14:31:23

@Muad\\\'Dib: Nem is erre gondoltam. Számomra az a nonszensz, hogy valaki ilyeneket, mint pl. "eredendő bűn" a XXI. században még komolyan tud venni. Más kérdés ha vallástörténettel kapcsolatban említi meg.

lOc (a pasztafáriánus) 2010.04.07. 14:32:32

@Nagyító: Ahol az értékrendhez és erkölcshöz vallásosnak kell lenni ott már régen rossz.

Muad\\\'Dib 2010.04.07. 14:33:06

@devadel:
ROTF... Persze, diktátor. Tudod ezek már annyira átlátszó marhaságok, ugyanis egy diktátornál teljesen mindegy, hogy a várbörtönbe zár 90 évre, vagy lelő.

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 14:36:17

@lOc (a pasztafáriánus): Tudod nagyon régen mikor még a Magyarok tisztelték egymást, akkor azt erkölcsnek hívták, tanították rá a gyermekeiket és egyszerűen nem tudták eltaposni a Magyart. Mai értelmezésben ezt az értékrendet hívhatjuk Vallásnak.
Ott régen rossz, hogy lassan alig akad olyan ember, aki nem barmoz le olyan embereket akiket nem is ismer csak azért, mert szerinte barmok és azért, mert úgy érzi ő annyira az erkölcs és a józan ész mintaképe, hogy megteheti.

tudomcsunyadolog 2010.04.07. 14:37:17

@Nyers Fa: ne menjünk bele milyen támogatást kap a termelésre egy francia gazda(abból amit innen kivisznek) és mennyit egy magyar. Szinte lehetetlen a semmiből minden multilobbi ellenében eladható árú terméket termelni. De gondolom ezt te is jól tudod hiszen vidéken élsz és van jó pár hektár földed nem vazzeg?

Dr.Bio74 2010.04.07. 14:37:19

Azzé kedves Jobbik szimpatizánsok egy kicsit veszedelmes vízeken ténfereg a hajótok. A Jobbik által felrajzolt célok nekem is tetszenek, mert jelen demokráciának csúfolt helyzetünkből a rend és a rendszabályok betartása hiányzik. Az érdekeink védelme igen nagyon hiányzik. De, kik próbálnak feszengve csendben maradni a háttérben ( mint kellett volna a doktor úrnak a fityesznél) ? Mert ott vannak, csak próbálnak ideig óráig kissé szélesebb körben elfogadhatóvá válni.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.04.07. 14:38:06

@Nagyító: "Tudod nagyon régen mikor még a Magyarok tisztelték egymást, akkor azt erkölcsnek hívták, tanították rá a gyermekeiket és egyszerűen nem tudták eltaposni a Magyart."

Ez mikor is volt, segíts!? Régen tanultam történelmet..

Yendi (törölt) 2010.04.07. 14:39:29

A legszomorúbb az, hogy ha arra kapnak termelők pénzt az EU-tól, hogy ne termeljenek, akkor mi lesz velünk? Termeléssel juthatunk csak előrébb, keleti kapcsolatok felélénkítése, nagy medve mindent megvesz, ezzel szabolcsban, borsodban lehet növelni a foglalkoztatást, lenne belőle profit, aztán innováció. Mi a faszt nem lehet ezen érteni? Ha eladjuk a földet, attól jobb lesz? Ha nem termelünk attól jobb lesz? Így is sok fiatal menekül ide a fővárosba vidékről, mert ott nem lenne jövőjük. Akkor ki marad vidéken? Persze a reménytelen helyzetben élőket meg lehet hülye alkesz parasztozni. Azt kéne megérteni, hogy a zsidózás az sokszor azért van, mert nincs jövőkép, és reménytelen a helyzet. Sokaknak csak a hazájuk maradt, meg a becsületük, mert se munka az nincs. Elítélem a gyűlöletbeszédet, csak rá kéne ébredni, hogy ez miért van. Ezeket az embereket nem lenézni kéne, hanem támogatni, hogy munkához jusson, élhetőbb jövedelemhez jusson. Segíteni a vidéket, hogy legyen értelme az agrármérnök képzésnek, a sok fiatal, aki menedzserszakra jön tanulni pestre, az vissza tudjon menni dolgozni a családja közelébe. Persze akinek jól megy, az szarik bele, mert itt a fővárosba van munka, de kíváncsi leszek a vidéki városoknál, hogy ha megszűnik a munkahely, megszűnik a föld, mert külföldi a tulaj, akkor kit fognak szidni. Kíváncsi leszek, ha az összes fiatal elmegy vidékről, hogy akkor ki fog termelni. Kit fognak ezét szidni? A Jobbikot? Szóval gondolkozni kéne.

nyanyanya 2010.04.07. 14:39:50

Nem ertem ezt a "mar megint fikazzuk a jobbikot" dumat.. O is csak leirta a velemenyet, ugyanugy meg lehet talalni szoci, fidesz fikazokat is.. Zarojelben mondom, most is epp kint van egy az indexen.. Miert csak ti jobbikosok sertodtok verig, ha valaki esetleg nem tetszeset fejezi ki...

Gestas 2010.04.07. 14:39:55

Négy évig elférnek a parlamentben ezek a szerencsétlen tengelyig magyarok de 2015-ben már nagyítóval sem lehet majd találni olyan embert aki emlékezni fog a jobbikra!
Csurka Pista effektus.
A szavazóik rájönnek, hogy ugyan olyan korruptak, mint a többi párt, csak még egy fokkal hülyébbek és jön a tömeges elfordulás.
Ne féljetek, most orgazmus közeli állapotban leledző, egyszerű jobbik szavazók, nem fog fájni!
Majd találtok más szórakozási lehetőséget.

Muad\\\'Dib 2010.04.07. 14:41:16

@Gestas:
Nehéz megemészteni azt a rohadt demokráciát, igaz elvtárs?

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 14:41:21

@úriparaszt: Ez volt egészen az addig, míg be nem "illeszkedtünk" a keresztény európába...

Yendi (törölt) 2010.04.07. 14:42:00

"A Jobbiktól félni viszont nem kell! Ha Orbánék jól kormányoznak, a párt forradalmi hangvétele értelmetlen lesz."
Ők azon lesznek, hogy valahogy visszafizessék az x milliárdos tartozásukat, emellett Pokorni mondta, hogy 2 évig még esélytelen az elindulás.

Látom, hogy csak a felszínen kaparsz.

Nyers Fa 2010.04.07. 14:42:58

@tudomcsunyadolog: Ne is, mert nem erről volt szó. Csúnya unió, de az ingyen pénz az jól jön!

Yendi (törölt) 2010.04.07. 14:44:48

"Az összeesküvés-elmélet kitalálói egyenesen Putyin pártjáig, az Egységes Oroszországig tudják követni a szálakat. Szerintük a Szovjetunió felélesztésén ügyködők ezeken a pártokon keresztül kívánják valamelyest kontroll alatt tartani a régi csatlósokat."

Bocs, de ezen meg röhögnöm kell.
Ha az orosz piac mindent megvesz, az EU meg arra ad támogatást, hogy ne termeljünk.. akkor hova exportáljunk?

KOmolyan mondom gondolkozni kéne..

Zoltan895 2010.04.07. 14:45:02

Pedig ez rém egyszerű: pont az élet védelmében kell megtiltani a szülőcsatorna peches oldalán élő csecsemők széttépését ("abortusz").
És ugyanígy az élet és az áldozatok védelmében kell kivégezni a gyilkosokat, hazaárulókat. Minden keresztény tudja, hogy soha egyetlen pápai bulla sem tiltotta a halálbüntetést. Rossz, hogy szükség van rá, de attól még szükség van rá. Ez csak komcsi propaganda, hogy az egyház tiltja a halálbüntetést. Gondoljatok bele: Szt. László, Szt. István hány halálos ítéletet írt alá? Elég sokat. Nem véletlen, hoyg a keresztény Lengyelország nem akarta aláírni a halálbüntetést tiltó nemzetközi egyezményt. Minden Usa-i statisztika azt mutatja (kivéve amit az szdsz-lmp hamisít), hogy azokban az államokban jóval kevesebb a gyilkosság, ahol van halálbüntetés.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 14:45:09

@devadel: Teljesen egyetértek ezzel a hozzászólásoddal! Ezek szerint belátod, miért nevetséges a korábbi kommented.
Nem a párt, és nem a Jobbik hoz majd halálbüntetést, hanem bizony a bíróság, ahogy mondod!
Azt feltételezni, hogy a jobbik hatalomra kerülése esetén Vona Gábor egy véres pallossal az élet és halál uraként tetszelegne minimum naivság, de szándékosan ezt festeni inkább rosszindulat volna részedről.

Amúgy felhívom a figyelmed, hogy jelenleg is a bíróság szab ki szabadságvesztést. Pedig milyen dolog a másik alkotmányos jogának korlátozása, nem? (a szabadsághoz való jog)
Persze, mindent bele lehet magyarázni mindenbe, lehet a bűnözők jogait védeni, csak akkor ne csodálkozzunk a végén, ha az egyszerű tanárembert a gyerekei szeme láttára verik agyon, aki meg szólni mer ellene, az náci.

Dr.Bio74 2010.04.07. 14:45:49

@Nyers Fa:

Az szerintem népmesei formula amit emlegetsz, mert ingyen pénz az nem vagyon. Viszont vagymuk nagyon jól operáló üzleti körök, melyek körül forog a világ.

pavor nocturnus 2010.04.07. 14:45:51

A Jobbik egy olyan suhancra emlékeztet, aki a végbelében kifejlett öklömnyi vénatágulattól szenved, így politikája nem egyéb, mint egy szorulással küszködő gnóm bogyós- csökött-csenevész excrementuma, aki azzal a nagyívű szándékkal ül le székelni, hogy hatalmas végterméket nyom a világba, ám ellenkezőleg, mindössze néhány véres szargalacsin kipréselésére képes, aranyere fájdalmas kitüremkedése árán, amelyet karcos szelek visszhangos szimfóniája kíséretében küszködik ki magából... Öblítés után pedig e gombóckák szétmállva, játékosan remegnek tovább a fajanszcsésze leülepedő vizének felszínén...

Sátán meg a Jocó 2010.04.07. 14:45:55

@Nyers Fa: ingyen pénz? Kovács László vallotta be anno, hogy nettó befiuzetők vagyunk. Mitől ingyen? Ne, te is aztán marha tájékozott vagy...

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 14:46:33

@Nyers Fa: Igyen pénz?! Jesszusom, te ezen a világon éltél eddig? Néz már utána mielőtt ilyeneket írsz.

C4bBP 2010.04.07. 14:46:49

Az első sor felénél nem mertem tovább menni. Reckl Anál (intruder).

Sátán meg a Jocó 2010.04.07. 14:47:50

Kedves posztíró,

eme remek (csak kisséééé elcsépelt :) fasisztázó posztra két idézettel válaszolnék:

"Elnézést, hogy fasisztának születtem, de mit tegyek, ha már így alakult?"
/John Cleese/

"Na és?"
/Horn Gyuszi/

Pusszantalak és igyál egy kortyot az egészségünkre a bejegyzésért kapott honoráriumból :)

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 14:49:22

Csak az elso mondatokhoz.
Nem fasisztoid azert mert lelkes meggyozodessel hatarozott es drasztikus lepesekkel rendet akar tenni. Valami melyebb:
buta
Nem tudom mar pontosan a mondast, de olyasmi, hogy aki keveset tud, az biztos mindenben, minel tobbet tud valaki, annal jobban elbizonytalanodik.
Es tenyleg. Aki tud egypar dolgot, az azon tulival nem foglalkozik, annak milyen konnyu elete van mar. Konnyu azt a par dolgot atlatni. Nezzuk meg az egyszeru embereket. Nem stresszelnek sokat, az elet tiszta. Ilyen szempontbol jo plazacicanak, vastagnyakunak, jobbik szavazonak lenni. Azt a kis pici teruletet atlatja, a tobbire szarik, es azt hiszi mar tudja hogy mukodnek a dolgok.
De ha mar ezer millio tenyezo van, mint egy kozossegben, sot tarsadalomban, sot egy a vilag tobbi tarsadalmaival osszefuggo tarsadalomban, akkor ha valahol hozzanyul nem tudhatja, hogy az most tenyleg a kivant hatast eri el vagy sem. Mintha egy tal spagettiben akarna valaki rendet vagni. Bele is csaphat az egeszbe, mint ahogy a buta - de inkabb kepmutato, magukat magabiztosnak lattato - politikusok szoktak hangoztatni, de azzal nem azt eri el, hogy stabilabb lesz, hanem pont szetzilalja az egeszet, maskent lesz zavaros az egesz.
Es kiknek jo a szetzilalt helyzet? Mindenki tudja a valaszt a rendszervaltas kovetkezmenyeibol: a bunozoknek.
A bunozoket segiti az, aki belecsap a lecsoba. Nem lehet itt korultekintes nelkul itt ott kivagni darabokat es teljesen atalakitani. Azok a darabok sokszorosan osszefuggenek mas, fontos reszekkel is. Kivaghatja valaki a daganatot, csak aztan nehogy lebenuljon vagy elverezzen a beteg. Ovatosan kerem, ovatosan. Szep dolog a lelkesedes, de ha csak az van, akkor inkabb maradjon otthon. Tacskok meg nem valtottak meg a vilagot.
Par alap iranymutatassal semmi gond a Jobbiknal, sot, de mikor nagyvonalakban es radikalisan beszelnek rendrakasrol, akkor hogy ne feljen az is akinek semmi vaj a fejen. Nem lehet tudni pontosan hogy gondoljak!
Tanulhatnanak a klasszikus kodos ellensegkeptol. Van a vicc:
Szaladnak az allatok az erdoben. All a medve es kerdezi a menekulo nyuszit:
- Miert szaladsz nyuszika?
- Mert jonnek a kommunistak es elvisznek minden ragadozot!
- Na de nyuszika, te novenyevo vagy.
- Igaz, de tudod milyenek ezek. Tevedtek mar ezek nagyobbat is!

A Jobbik sajat maga bassza tonkre a programja jo elemeit a tobbi radikalis ostobasaggal amivel a duhos tomegek szavazataiert kurvalkodik. Butak. Egyszeruen butak.

blah 2010.04.07. 14:49:59

Remek írás pontosan leírja mi is a jobbik szándéka. Amit kommunikál és amit csinálni fog különbözik erősen. Annyi történt, hogy Vonáék rástartoltak egy olyan rétegre akik úgy érezték, hogy nem voltak eddig képviselve. A kiábrándult és a nagy magyarkodó emberek szimpatizálnak velük, de közüllük is főleg azok akiket az orruknál fogva lehet vezetni. Változni fog még ennek a pártnak az irányelve, meg fogják találni azt az utat amelyiken sokáig a parlamentben maradhatnak, ugyanis erről szól az egész és nem arról, hogy a törzsközönségüket kiszolgálják. Nem akarnak ők örökre ellenzékben maradni, ehhez meg váltaniuk kell majd.

is 2010.04.07. 14:50:30

ha ctrl+R Jobbik->FIDESZ, akkor lát valaki a poszt értelmén különbséget? ott is látszat alulról építkezés van (polgári kör, persze), ott is mindent a felső vezetés (sőt, Orbán maga) irányít, eltérni, mást mondani sem lehet (Mádi, Varga). rendpártiság, természetesen.

nem kellett volna ilyen magas labdát adni, kérem szépen..

tundrazuzmo (törölt) 2010.04.07. 14:51:22

@Terézágyú: A fasizmus az, amikor nem a kommunisták akarják szocialistának beállítani magukat, hanem a nácik. :)

is 2010.04.07. 14:51:53

@Sátán meg a Jocó: ja, 2004-ben. te meg azóta nem nézel utána, csak süketelsz. 2010-ben bőven többet kapunk, mint a tagdíj.

lorantka_a_gall 2010.04.07. 14:55:21

@Csüngürü Büngürü: el is mondták a mitigernek-kel kapcsolatban, h ha vki előáll egy erdőirtási programmal, ütemtervvel, részletekkel, aminek a végén nem marad fa MO-n, akkor ők maxponttal fogják jutalmazni. Ugyanis nem azt értékelik, hogy mennyire lesz jó Magyarországnak, ha végre is hajtják a programot. Ne csak a képeket nézd, olvass is.

Más: hogy lenne már új erő a Jobbik? BZ, alelnök (a szűz tiszta Jobbik második embere!), EP-képviselő 18 éve politizál, közben megjárt 3 pártot. Miféle erkölcsi alapon van ekkora arcuk?

És emellé meg ordenáré marhaságokat beszélnek össze (kétharmadtól Morvai-magunkfajtapecsétig). Az ismerőseim között a harcias jobbikosok vagy elbizonytalanodtak, vagy a Fideszre fognak már szavazni. És éppen ti (nem-olvasom-el-mert-a-jobbikot-fikázza-fujfujszemét...!) /pontok helyére bármi behelyettesíthető, amit éppen utálsz/ riasztjátok el őket. Köszönöm minden trollnak!

klingonwarrior 2010.04.07. 14:55:39

@Nagyító: bocsánat , hogy a csapos közbeszól:
de kik is azok a Magyarok?
...és ,tisztelték egymást?
...és ez a Vallás?
Mi van?????
Azért kérlek ezt egy kicsit fejtsd ki bővebben , jó....

mepew 2010.04.07. 14:56:09

hát én tuti takarodok ebből a tetves országból... hát még ha a nyilasok bejutnak a parlamentbe... fulladjatok bele a "nagy magyarországotokba!" itt fogtok éhen dögleni lúzer gecik

changebug (törölt) 2010.04.07. 14:57:28

A Jobbik 'értő' kézzel nyúl a problémákhoz megoldásához. (a problémafelvetés az más kérdés)
Születik sok-sok nem kívánt gyerek akiket majd beraknak sok-sok újonnan épülő árvaházba (naív ne legyen senki) ahol majd az állam felneveli őket, oroszul, keresztényül meg erkölcsösül tanulnak és ha bünöznének legyilkolják őket, ha jók lesznek akkor lehetnek csendőrők.
Hurrá, kipipáltuk...
Viccnek jó, választási programnak vicc, végrehajtása meg kivitelezhetetlen, de egyébként csak bátran, tessék...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 14:58:16

@mepew: Kérlek ne is gyere vissza többé, és tagadd is le, hogy innen mentél. Köszi.

MartyMcFly 2010.04.07. 14:58:39

Mindig meglepődök mennyi a buta ember(lásd kommentelők...)

Nektek kár olvasni bármit is a populista demagógián kívül,mert még azt se mindig értitek meg:D

A jobbik igenis olyan egyszerű politikai performance mint a bot. Semmire nem kínál megoldást,a múltban él és azokra támaszkodik akik szintén. Ellenség-generálás az megy nagyon,ami ellen össze kell fogni és eltörölni mindent a föld színéről:D EU,cigányok,zsidók,média,beépült ügynökökt,stb mind összeesküdött a SZENT ÜGY ellen:D

Ez az öngyilkos hajlam mindig is körüllengte a magyar történelmet. Mindig van egy széles réteg,aki nem érti meg az idők szavák, többre tartja a virtust, mint az előrelátást. Így süllyedtünk oda,ahol most vagyunk,így veszett el az ország már nem egyszer a történelemben.

Aki Jobbikra szavaz az elárulja a hazát és az a gond,hogy haza csak egy van. Így az enyémet is eláruljátok,amiért pedig kapjátok be jó méllyen.

Ál-magyarok, ál-keresztények.

Buta-büdös-bunkó csürhe.

Dr.Bio74 2010.04.07. 14:59:08

Adok kapok, de egyszerű dolog is ez. Befizetek x ejrót, oszt kapok y ejrót, és ha minden jó akkor az y>x, viva ! Maximum kikötik azt az apróságot, hogy a várhatóan 4-5*y értékű valamimet ne használjam, vagy esetleg az y egy részét (de szigorúan csak egy részét)az ő cégik munkálkodják el nekem.

Kassian 2010.04.07. 15:00:20

Én már réges-régen rájöttem, hogy a jobbik csak a vona-morvai páros személyes üzleti vállalkozása. Istenem, hát ők is akarnak egy kis zsíros, privát adóforintot a zsebbe...ehhez hozzá jön, hogy a miép felszívódásával üresedés volt a szélsőjobbon, így azt használták ki (bár hozzá kell tenni, hogy a jobbiknak még az ideológiája is gagyi, mert nem lehet eldönteni, hogy most bolsi-e vagy náci). Különösebb kreativítás nem kellett a dologhoz, az országnak van egy elég jól körülírható és látható söpredéke, van pár gyengeelméjű netes "eksönmenjük", akik ontják magukból az ostobaságokat a blogokon és a fórumokon és kész is a párt. A képviselőjelöltjeik többsége életében nem dolgozott (akad persze szimplán bűnöző is köztük), viszont itt a nagy lehetőség, hogy végre, életükben először rendes fizut kapjanak. Plusz csináltak egy ilyen egyenruhás majomparádét azoknak az infantilis balfékeknek, akik 25-30-40 évesen arra vágynak, hogy egy hormonzavaros ex-színész, meg egy lecsúszott tv riporter vezényszavakat fröcsögjön nekik a mikrofonba. Na, ennyi a Jobbik. Ha Thürmer Gyuszi okosabb lett volna, akkor most az MSZMP lenne a "harmadik erő".

A szerencsés menetrend egyébként borítékolható a Jobbiknak:
1. év: bekerülnek a Parlamentbe
2. év: jönnek ez első jobbikos korrupciós ügyek, túlzott költségtérítések stb.
3. év: kiderül a képviselők alkalmatlansága, jelentkezik a széthúzás a jobbikon belül (indul egymás bemocskolása)
4. szétesik a csürhe több kisebb szervezetre
5.év. már csak nevében létezik a jobbik.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 15:00:28

@changebug: Sajnálom, hogy szerinted az egyetlen védekezés a nem kívánt terhesség ellen az az abortusz. Javaslom keress fel egy nőgyógyászt, aki felvilágosít az egyéb fogamzásgátló módszerekről is...

Kun András 2010.04.07. 15:01:29

@mepew: Már várnak a palesztinok odahaza!
:)

Dr.Bio74 2010.04.07. 15:01:45

@mepew:
Ha földet itt hagyod, a vízbe meg nem szarsz bele akkor talán nem döglünk éhen.

davidsz 2010.04.07. 15:02:35

Kiszivárgott hangfelvétel: orwelli diktatúrát készített elő a Fidesz

A Kuruc.info birtokába került exkluzív hangfelvételen Kubatov Gábor, a Fidesz kampányfőnöke és pártigazgatója "őszödi beszédében" elárulja, hogy Orbán Viktor és a teljes pártelnökség hozzájárulásával a Fidesz egy olyan országos adatbázist épített ki, melyben mindenki pártszimpátiáját rögzítik. Ezt felhasználhatják majd támogatások osztásánál, vagy épp tisztogatásra a közalkalmazottaknál.
A köztörvényes autótolvajból lett Fidesz-kampányfőnök a 2009. májusi, pécsi polgármester-választás példáját hozza fel, ahol Páva Zsolt megválasztásakor már kitűnően működött törvénytelen rendszerük: „Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták.”
„Áttértünk egy online adatbázis-kezelési módra” – számol be a Fidesz ördögi fejlesztéséről Kubatov, majd beismeri: név szerint tudják, a személyes adataikkal együtt, hogy ki szavazott rájuk, de ami ennél is elgondolkodtatóbb, hogy a más pártra voksolókat is név szerint ismerik. Súlyos törvénysértés a választók személyes adatairól, köztük a politikai szimpátiájukról adatbázist készíteni. Kubatovék eddig tagadták, hogy gyűjtenék az információkat, de az alábbi hangfelvétel végre bizonyítékul szolgál arra, amit eddig csak sejteni lehetett, amit eddig csak kiábrándult fideszes aktivisták mondtak: közvélemény-kutatásokkal, szomszédok megkérdezésével és más módszerekkel mindenkinek a pártpreferenciáját begyűjtik, nyilvántartják. Ezért kellett a kétmillió ajánlószelvény is, és persze azt is feljegyzik, milyen indokkal nem adja át valaki a kopogtatócéduláját…
Íme, küszöbön áll Orwell világának magyarországi változata. Ami 1984-re nem valósulhatott meg, az 2010-re gyakorlatilag igen. Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatójaként az online rendszerük országos központjában saját bevallása szerint azt is meg tudja állapítani, mely szervezőjük mikor töltött fel utoljára adatokat, s mennyit, vagy esetleg csak alibiből jelentkezett be a rendszerbe, de valójában nem végez aktív adatgyűjtést, s akkor kaphat a fejére a Nagy Testvértől… Kétségünk sem lehet afelől, hogy amennyiben kétharmados többséget szerez a Fidesz, akkor ezek a listák egyébre is felhasználhatóak lesznek. Például mindenféle pályázatokat vagy álláskeresők jelentkezését is ez alapján bírálhatják el, esetleg segélyekről dönthetnek adatbázisuk felhasználásával. Az egyszerű magyarnak jobb, ha bele sem gondol.
A hangfelvétel második részéből mellesleg az is kiderül: hazugság, amit korábban állítottak, hogy maga Orbán írogat a Facebookra, hiszen Kubatov beismeri: Viktor számítástechnikai analfabéta, még a fax és az e-mail közti különbséget sem tudja.

De ez a hangfelvétel még csak a kezdet. Holnap (csütörtök) délutánra újabb részeket ígért a Kuruc.info hírportálnak a Fideszből kiábrándult informátorunk

www.dailymotion.com/video/xcuz2o_kubatov-gabor-beszede_news

kuruc.info/r/2/57834/

tundrazuzmo (törölt) 2010.04.07. 15:03:27

@is: Én látok különbséget. Az Orbán nenm akar betiltani, meg megmondani, hogy mit gondoljak. Ő megelégszik azzal ha népvezérként tisztelik, nem akar gondolatrendőrködni. Még...:)

EMU 2010.04.07. 15:03:39

Agyatlan náci csürhe

Kun András 2010.04.07. 15:03:58

@changebug: Ezt a "jobbikot az oroszok támogatják" szöveget maga Likud Viki találta ki, vagy valamelyik ex-MSZMPés samesza?

davidsz 2010.04.07. 15:04:37

@davidsz: Ezt mikor teszik címoldalra az indexnél???

EMU 2010.04.07. 15:05:03

@tundrazuzmo: Orbán abszolút gondolatrendőr, aki itt élt, amikor hatalmon volt, pontosan tudja ezt. Ezek szerint te nem.

Kassian 2010.04.07. 15:05:40

@davidsz: a jobbik dettó ezt csinálná, ha lenne rá pénzük...úgyhogy "nem nyert".

changebug (törölt) 2010.04.07. 15:05:41

@newtehen:
gondolkozz...
amikor abortuszról beszélünk akkor már nem a fogamzásgátlásról beszélünk. eddig sem és ezután sem.
logika.
ergo amit mondasz az egy korábbi probléma. eddig is, ezután is.
párttól függetlenül.

mokas_gizi 2010.04.07. 15:06:40

Majd ha esetlegesen valaki legyilkolja a családodat kedves Blog író akkor vissza térünk erre a kérdésre is...

A másik probléma, hogy ez nem más mint egy újabb lejáratni akaró Blog, ahogyan a többi hasonló ez is pont az ellenkező hatást éri el, mint amiért fizetik a Blog íróját... KÖSZÖNJÜK csak így tovább...!!!

MartyMcFly 2010.04.07. 15:07:04

@mepew: Neked van igazad,de nagyon. Egy nagyon széles rétegnek pontosan ez a hozzáállása a dologhoz. Kerüljön csak hatalomra a jobbik 4 év múlva, úgy elhúz ebből az országból 300-400ezer ember, azok akik a hátukon viszik, hogy csak egy szarkupac marad utánuk,nem ország.

Éhbérért, lehetőségektől megfosztva kell működtetniük,élniük ebben az országban. Amiért nem a multik a hibásak,nem az eu,nem a cigányság, hanem csakis a jövőkép nélküli magyar politikai elit. Erre nem az a megoldás,hogy hatalomba emelünk egy múltban élő, a múlt hibáiból semmit nem tanuló, állati ösztönökre építő pártot...

Megnézem majd mint csinálnak a nagymagyarok az értelmiségi réteg 80%-ka nélkül, azok nélkül akik valóban úgy szeretik az országot,hogy minden nap tesznek érte azzal,hogy itthon maradnak. Ennek a rétegnek pedig meglenne rá a lehetősége, - mert más országokban is átváltható tudása van, 5-10x ekkora bérért- hogy elmenjen külföldre. Nem egy, nem 10,hanem legalább az ismerőseim 50-60%-ka ugyanezt mondja. Ha a jobbik Magyarországon kormánytényező lesz,akkor el fognak az országból menekülni. És egyik sem zsidó,egyik sem kommunista,egyik sem roma. Csak értelmiségi emberek,akik tovább látnak állati ösztöneiken és látják mi használná az ország felemelkedésének érdekét és látják,hogy mi taszítaná a pusztulásba.

Szóval szavazzat a Jobbikra,pusztítsd el Magyarországot!!!...

EMU 2010.04.07. 15:07:27

@Kun András: Vagy a jobbik maga találta ki, hogy jól jön az. Gyöngyösön is boldogok a maffia-dellával. Amúgy nem kell helyettük kitalálni semmi szarháziságot, szarháziak ezek maguktól.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 15:08:21

@Muad\\\'Dib:
Ezt csak a magukat tevedhetetlennek beallitok mondhatjak. Nagyon jol tudjuk, hogy nem egy embert vegeztek ki tevedesbol, es nem egy embert rehabilitaltak hosszu evek utan...

Jobban tennek, ha inkabb a bezartakat ravennek hogy termeljek ki a sajat koltsegeiket, de inkabb tobbet. Dolgozzanak. Aki nem hajlando, az rosszabb korulmenyek koze kerul.

davidsz 2010.04.07. 15:08:46

@Kassian: Mi vagy te? Jövőbelátó? Látnok?
Vicc!!!

Kassian 2010.04.07. 15:09:00

@mokas_gizi: Te kapsz valami pénzt a jobbiktól azért, hogy minden egyes blogon ott kukorékold a hülyeségeid?

Kassian 2010.04.07. 15:10:26

@davidsz: Nem, de a jobbikos "mentalitás" kb. ezeket tartogatja. A söpredék már csak ilyen, addig megy együtt, amíg el nem éri a koncot. Utána jön a marakodás...

davidsz 2010.04.07. 15:10:27

@Kassian: Itt az indexen kapják a zsoszót az ilyen antijobbikos cikkírók!!!

Nem látod a fától az erdőt!!!

tundrazuzmo (törölt) 2010.04.07. 15:11:19

@davidsz: Húha milyen szörnyű vétek... Online kezelik az adatbázist...

Arról persze szó sincs, hogy az adatokat az állampolgárok beleegyezésével tárolták, és a Fidesz szavazók önként jelentkeztek az adatbázisba.

Tessék inkább a jobbikbűnözést megfékezni, mint ilyen csúnyán árnyékra vetődni!

davidsz 2010.04.07. 15:11:26

@Kassian: Az indexen író bloggerek kapják a zsetont az antijobbikos cikkekért!!!

MartyMcFly 2010.04.07. 15:11:33

@Kun András: Akkor csak azt áruld el orákulum,hogy honnan szedte a jobbik a 80-100 millió Ft-ot a kampányához?:)

Hogy is van az,hogy a Jobbik nem adott le még egy pénzügyi beszámolót sem megalakulása óta? Hogy is van az,hogy nem számolnak el a kampányfinanszírozással semmilyen formában? Hogy is van az,hogy verik a nyálukat,hogy ők milyen tiszták és angyaliak?:D

Akkora orbitális ellentmondás feszül aközött amit rizsáznak és a valóság között,hogy kidől bármilyen luxusvilla 4 fala.

Arra sem képesek,hogy a Novák Elődöt kibasszák a pártból,pedig tudja mindenki,hogy ott lop csal hazudik ahol éppen van:D

A Jobbik az elmúlt politikai elitjének kritikán aluli teljesítményének eredménye,de attól még az ország SZÉGYENE!!! Egy vicc,nagyon ROSSZ VICC!

Kassian 2010.04.07. 15:11:37

@davidsz: Én nem kapok semmit az indextől. A jobbiktól nem látom Magyarországot. De egyébként bocsi, ha esetleg a XXI. század elején már nem támogatok egy fasiszta pártot.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 15:11:44

@changebug: De nem bizony. A nem kívánt terhesség ellen való védekezésről beszéltem, melynek egyik módja a fogamzásgátlás, és egy másik az abortusz...
Ugye tudsz követni?

nyanyanya 2010.04.07. 15:12:01

@mokas_gizi: O az ilyen irasokert fizetes jar? Mekkora buli... Nem vagy te kisse paranoias?

davidsz 2010.04.07. 15:12:28

@tundrazuzmo: adatkezelési törvény!!!!
Rájuk is vonatkozik!!!!

Itt nem csak Fidesz szavazókról van szó!!!

changebug (törölt) 2010.04.07. 15:12:35

@Kun András: én nem tudom, én csak egy szavazópógár vagyok, párthoz nincs közöm én is csak olvastam az indexen (ahhoz sincs közöm) - azt vakartam a fejem, hogy 'akkor ez is most hogy' :)
Nem mintha különösebben érdekelne.

Kassian 2010.04.07. 15:13:26

@davidsz: Én nem vagyok "indexen író blogger". De egyébként ilyen munkahelyről még amúgy sem hallottam.

Egyébként minden kultúrember irtózik a jobbiktól. Ez van. Amúgy meg, aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha megbasszák.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 15:14:40

@MartyMcFly: Érdekes, hogy az MSZP 300 feletti és a fidesz 200 feletti millája rendben van, a jobbik 80 milliója a kétes... hm... Ismét a kettős mérce..

Gestas 2010.04.07. 15:14:50

Számomra a legérthetetlenebb, hogy, hogy lehet ennek a jobbik nevű kabarétársulatnak ennyi ifjú rajongója?
Hiszen a fiatalok 90%-a teljesen ellentétes életet él a jobbik által fennen hírdetett életmodellel.
Isznak, szívnak, basznak, gyakran váltogatott partnerekkel, kurva keveset járnak templomba, multiban vásárolnak és gyorskajáldákban zabálnak.Az esetleg becsúszott nem kívánt gyermeket, gond nélkül elvetethetik!
Gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak.
Most ezt akarják korlátozni?
Komolyan nem értem.

davidsz 2010.04.07. 15:14:59

@Kassian: Azért fasiszta mert Likud Viktor azt mondta?!

Azért Fasiszta, mert a Fidesz testvérpártja a Likud ezzel béjegezte meg?

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 15:15:00

@newtehen:
A nem kivant terhesseg ellen az abortusz mar nem ved. : )
Az a nem kivant gyerekszuletes ellen ved. : )))
:DDD

Billy the kid 2010.04.07. 15:15:24

Hibátlan elemzés! Talán egy kicsit elgondolkodtató, hogy liberális és baloldali nagyágyúink médiapitbulljai miért nem tudtak eddig hasonló színtű elemzést lehozni erről a díszes társaságról...állítólag nekik is ez az érdekük!

Nyers Fa 2010.04.07. 15:16:56

@Sátán meg a Jocó: Nem nekünk ingyen pénz, hanem a gazdának aki nem termel. Nyilván a mi adónk is benne van, ugyanis az unió az mi(is) vagyunk. Egyébként nem azért kapja, hogy ne termeljen, hanem, hogy egy bizonyos növényt, gyümölcsöt pl. szőlőt. Mégpedig azért mert azt sokan termelnek. Mást termelhet.
Sajnos nincsenek földjeim, megértem azt is, hogy nehéz a szőlő helyén kukoricát termelni, de ilyen a világ. A téglagyár is annyi téglát gyárt amennyire igény van.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 15:17:03

@neurotikk!: Őőőőőő... Én úgy tudtam, hogy abortusznak a terhesség megszakítását nevezik.. Nem kéne előbb utánanézned, tisztelt bértollnok úr? :-D

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 15:17:26

@newtehen: Miert? Az MSZP es FIDESZ ugyeirol beszeljunk, a Jobbikerol nem?
Kettos merce? : ))

(Megoldokulcs: a helyes megoldas: mindegyikerol beszeljunk!)

tundrazuzmo (törölt) 2010.04.07. 15:17:34

@EMU: Akik az Elnök Urat ismerik személyesen azok be tudnak számolni arról, hogy emberileg mennyi érték van benne...

Nekem Viktor marad, mert láttam működni 1998-2002-ig. Ugyanakkor láttam azt is, hogy nincs más ember ma Magyarországon, aki az ország 2/3-át maga mögé tudná állítani, és egységes irányvonalat tudna mutatni az élmunkásnak és az egyetemi rektornak.

Válasszam inkább százfelé húzó mutyialista pártot? Vagy a szivárványszínű jobbikot? Vagy a Dávid "3%" Ibolyát?

Nem nem soha...:)

changebug (törölt) 2010.04.07. 15:19:46

@newtehen: hát lehet nem.
az én gondolatvilágomban az abortusz még a következmény felszámolásának eszköze és nem a 'megelőzés' eszköze.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 15:20:39

@newtehen: Te a nem kivant terhesseg ellen valo VEDEKEZESROL beszeltel az abortusz kapcsan.
Nem a MEGSZAKITASAROL. Ahhoz terhesseg kell, hogy meg lehessen szakitani.
: DDDD

lOc (a pasztafáriánus) 2010.04.07. 15:20:45

Mint orákulum megmondhatom hogy a Jobbik magától fog szépen szétesni a f*szba. A gyűlölet nem jó összetartó erő. A gárdától már most kezdenek elhatárolódni, később pedig az őket támogató nagymagyarkodó, fröcsögő réteg sem találja már majd a párton belül a helyét. Persze még egyszer kétszer majd "jól" odamondanak, de előbb-utóbb még a leghülyébb is belátja hogy őt megint megvezették valami populista szöveggel.

Lord_M_ 2010.04.07. 15:23:03

Egyesek itt veszélyesen mellé mentek ennek az írásnak az értelmezésében... Nem mondhatjuk természetesen hogy az írás tökéletes... de reális képet fest a helyzetről.

Akik ezt jobbik-fikázónak látják : Tessék újra átolvasni másik szemüveggel :
"Az a hit vezérli, hogy minden kérdésre létezik egyszerű és hatásos válasz. A rend a legfőbb érték, és erre igenis lehet radikális eszközökkel törekedni."

"Igazi erejét viszont az mutatja, hogy folyamatosan próbálják lejáratni. Nem hiszem, hogy néhány ordenáré fotó vagy videofelvétel ismeretlen pártfunkcionáriusokról ártana a pártnak.

...

különösen azért nem, mert valóban következetesen jártak el, gondolkodás nélkül rúgták ki őket
...

... és a Jobbik még jobban megerősödik, egyre kevésbé hagyatkozhat a szélsőségességre. Még bent sincsenek a parlamentben, és máris moderálják magukat.

Ha a Vona féle, értelmes vonal..."

Tökéletes helyzetképet fest a jobbik szavazói előtt álló képről és a lehetséges jövőjéről.

Természetesen nem is egy Jobbik magasztaló poszt, hiszen mind Morvai Krisztinát mind Vona Gábort kikezdi (ti.: szélhámosnak nevezi őket) ... de ez nem a pártot és nem az őket követőket minősíti...

Egyszerűen az a véleménye az írónak (ahogy én értem), hogy a két ember kihasználja a Jobbikot, a mögöttük álló embereket... és ezzel tulajdonképpen beállnak a Orbán-Gyurcsány-Dávid sorba.

Az hogy "fasiszta" a párt vagy sem, az a hasonlatosság alapja. A Fasizmus tudniillik egy tekintélyelvű politikai ideológia. Márpedig a Jobbik kifejezetten tekintélyelvű... A hatalomnak tekintélye (erejénél fogva) van, amit megtestesít a mindent leszabályozni kívánó törvénykezés, a halálbüntetés, és a Magyar Gárda (vagy hasonló jellegű szervezet) későbbi megtartása...

És ebben nincs semmi baj, amíg nem keverünk ide mindenféle Mussolinit meg Hitlert... Önmagában a Fasizmus nem különösebben bántó. Ez csak annyira veszélyes mint demokratázni, konzervatívozni, liberálisnak nevezni... Tényleg csak az eszme neve.

Ha más és több van mögötte azt vagy maga a párt hiteti el vagy belemagyarázzák... Más kérdés talán, hogy némi nemzetszocializmus is van mögötte...

A levezetés hovatovább logikus.

A Jobbik előtt két út áll, abban az esetben ha a hétvégén megnyernék a választást, akkor három... de egyelőre ennek most senki nem ad esélyt

Tehát :a párt megerősödik mert a Fidesz nem tud rendesen kormányozni és nem mozdul az ország szekere az Mszp ásta gödörből...Ekkor 2014-ben választást nyerhet a Jobbik és megmutathatja mit tud. Addig megedződik a parlamentben, megtanulja annak működését és a győzelmi céljai érdekében az igazán szélsőségeseket kisöpri a pártból, mert a többségi magyar lehet hogy Jobbikos (az ország kétharmada csak nem tudnak róla) .. de nem szélsőséges. Más a radikalizmus (VÁLTOZÁST!) és más a szélsőségesség (Zsidózás, cigányozás)

(senkiben ne maradjon szemernyi kétség ők (is) nyerni akarnak majd ekkor - márpedig ez nem verseny és nem győztese van hanem a munkát kapja valaki... ha győztesnek érzi magát akkor az hiba... (és ez hiba Ferinél és Viktornál is))

A másik út, hogy közép-kis párt marad, mert az elkövetkező kormány rendet tesz és minden elindul kifelé a gödörből...

(persze akkor is lehet támadni hogy miért 3% a növekedés és miért nem 17%) ...

Ebben az esetben a radikalizmus nem vezet sehová (hiszen megvan a változás) és maradhat a szélsőségesség (és ekkor már a fasizmus is oda)... ez meg azért veszélyes mert ha túlságosan elsodródik a párt, akkor a Miép sorsára juthat...

Abban ugyanis még én is egyetértek a Jobbikkal, hogy Változás kell... nem is kicsi. De ott torpanok meg a Jobbikkal kapcsolatban, hogy az ÁllamfőJelölt Morvai Krisztina (tehát egy elvileg Köztársasági Elnök aspiráns) kopogtatócédulát "gyűjt" Budaházy Györgynek, aki viszont szélsőséges, veszélyes, és ha kicsit tovább hagyják randalírozni, akkor egy esetleges Jobbik hatalomátvétel esetén az első pár tucatban lesz akin a halálbüntetés végrehajtható..

Szóval ne Jobbik támadásnak (és ne is istenítésnek) tekintsék a kollégák a fenti cikket... egyszerűen egy helyzetkép...

Az meg hogy fasiszta, az nem támadás és szitok, egyszerűen tény, a vallott eszme neve...
(hogy lefordítsuk : nem abban hisz, hogy az emberek szabálykövetőek akarnak lenni és mindenki megtartja az értéket, hanem a rend, fegyelem és stabilitás erőből tartható fent - tegyükgyorsan hozzá, hogy az Adózás területén itthon egyelőre mást én sem tudnék elképzelni...)

uff... elnézést hogy hosszú lett...

Kun András 2010.04.07. 15:24:18

@MartyMcFly:
"Nem adott le beszámolót" - nem igaz, leadta, késve.

Szemben Viktor-viktoroddal, aki évek óta kéz a kézben hazudja az MSZP-vel, hogy a kamányköltsége az engedélyezett keretben van.

Gondolkodtál rajta, hogy miért hirdet a Strabag, Swietelsky, Vegyépszer.. a Hírtvben? Te hány kilóméter autóályát rendeltél tőlük? Vajon Széles Gábor egy önzetlen lovag, aki "csak az országnak akar jót"? Mi van a CBA-s bolthálózatnál ülő haverokkal?

Jönnek a zsidesz-zuschlagok.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 15:24:24

@changebug: És sosem állítottam, hogy az abortusz a "megelőzés" kategóriába esne, ezt már te forgattad így ki. Persze abba esik, épp ezért jobban preferált számomra a megelőzés kategóriába sorolható fogamzásgátlás, az általad szorgalmazott abortusszal szemben, mely valóban nem nevezhető megelőzésnek.
Valójában azonban mind a kettő a "nem kívánt terhesség" nevű probléma megoldása lehet, de amíg az én megoldásom humánus, a Tiéd felfogható egy ártatlan ember meggyilkolásának. Itt mutatnék rá egyből az "ártatlan" jelzőre, ami ugye egy halálra ítéltről általában nem mondható el.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 15:27:55

@newtehen: Had idezzelek:
"A nem kívánt terhesség ellen való védekezésről beszéltem, melynek egyik módja a fogamzásgátlás, és egy másik az abortusz..."
A terhesseg ellen vedekezes masik modja az abortusz? Es hogy hivnad a terhesseg ellen valo vedekezest ha nem megelozes? : DD
Te tenyleg nem erted mit mondtal?!!
:DDDDDDDDDDD

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.07. 15:28:38

Az első mondat után nem volt értelme tovább olvasnom.

Kész. :D

Make love, not war Amál.

EMU 2010.04.07. 15:29:55

@tundrazuzmo: Veled mit szedettek be?

MartyMcFly 2010.04.07. 15:30:20

@newtehen: ki mondta,hoyg rendben van? És az MSZP már inkább 800 millió körül jár a fidesz meg 500 millió körül.

Csak arra mutattam rá ezzel,hogy pont ugyanazt csinálja a jobbik,mint a jelenlegi parlamenti pártok! Átláthatatlan pénzügyi háttérre működik, senki által nem ismert forrásokból.

Hoppázó Beléndek 2010.04.07. 15:31:09

"Ha a Vona féle, értelmes vonalat.."

értem én a viccet..

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 15:31:32

@neurotikk!: Mindegy, sosem fogod megérteni.
-Vagy töksötét vagy
-Vagy csak kötekedel, és valamiért így pörgeted a hozzászólás számot.
-Vagy azért kötekedel, mert az élet más területén lévő hiányosságaid miatt összegyűlt frusztrációt így vezeted le.

Minden esetre aki akarja az megérti amit az abortusz kontra fogamzásgátlás felelősségéről írtam, még ha számodra nem is világos.

MartyMcFly 2010.04.07. 15:33:28

@Kun András: én sosem voltam fidesz szavazó,se szimpatizáns. Szerinted,ha taszít a jobbik,akkor a fidesz populista-demagógiájára fogékony voltam?:D Egykutya...

Gondolkozni kéne, nem hinni a pártokban,személyekben,ha programokat,munkát felmutatni, érveket ütköztetni, szóba állni a többi párttal. Amelyik párt nem áll szóba a többi párttal,mert kommunista,zsidó,fasziszta,stb a másik párt az nem való a parlamentbe!!! Annak ott az utca,ordibáljon ott.

Veszítettünk 20 évet,most még veszíteünk 4 évet. De ha 2014-ben a jobbik kormányerő lesz,akkor lehet végleg kiírjuk magunkat a történelemből.

Nyers Fa 2010.04.07. 15:33:28

@Gestas: A mai fiataloknak nincs jövőképük, ráadásul ebben az életkorban van itt az ideje a lázadásnak. A jobbik ezt megadja nekik, persze ahogy megkomolyodnak, elfelejtik a jobbikot. Azt meg eddig is láttuk, hogy a jobbiknál nem az számít, ők mit csinálnak, más ne csinálja ez a lényeg.

mokas_gizi 2010.04.07. 15:34:31

@Kassian:

Nem én nem kapok pénz, de ti feltételezhetően igen...

Lehet hogy neked és a társaitoknak hülyeség, de kérlek olvasd el a hasonló lejárató cikkeitek alatt található kommenteket, melyek az emberek véleményét tükrözik...

Túl feltűnően csináljátok...és pont ellenkezőjét éritek el, mint amit szeretnétek...
Embereket max külföldön tudjátok becsapni a hazugságaitokkal, az itt élő embereket nem...

changebug (törölt) 2010.04.07. 15:34:32

@newtehen: logikalag ez jött ki.
fogamzásgátlani eddig is ezután is lehetett/kell(ene)/kellett volna - ez nem kérdés, igazad van, nincs vita.
A kérdés azon van, hogy ha MÁR VAN nem kivánt gyerek (magzat) akkor azzal mi legyen. Megszülessen-e és menjen árvaházba /mert, hogy odakerülne/ vagy legyen abortusz. Ennyi.
Ha már el lett valami b...va akkor már a következményről beszélünk.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 15:36:47

@newtehen: sejtem en hogy elirtad. De ragaszkodsz a hibas verziodhoz ember!!! Sot, masra kened, mondvan kiforgatja amit te irtal roszzul. :DDDD
Szornyu. : )))
Amugy csak szorakozom rajtad, ennyi. : )))))

mokas_gizi 2010.04.07. 15:38:39

@nyanyanya:

Pénzt lehet hogy nem kap érte, de úgy gondolom hogy a lényeg nem is azon van...

Hanem azon a napi 5-10 "lejárató" cikken, ami a Zsindex fő oldalán jelenik meg furcsa mód a választások előtt...
Melyekről elég egyértelműen MAGUK AZ OLVASÓK írják, hogy hazugság...

Megjegyezném még hogy nem zavarnak az ilyen cikkek, hiszen ezzel is a Jobbikot támogatják...
Ami meglepő az a emberkék primitívsége akik ezeket a cikkeket készítik, ha már hazudnak akkor legalább úgy csinálják hogy ne bukjanak le...

lOc (a pasztafáriánus) 2010.04.07. 15:42:49

@mokas_gizi: Egyelőre csak Te írtad le hogy hazugság, de hogy pontosan hol van benne azt még nem sikerült leírnod.

yerico1 2010.04.07. 15:43:07

Szerintem meg teljes egészében kommunista programot állított össze a jobbik, de hát a szélsőjobb és a szélsőbal lényegében nem különböznek egymástól. Mindenkit börtönbe kell csukni, jól kirugdossuk a multikat, és mindenkinek megadjuk az alanyi jogon járó minimálbért. Mi ez, ha nem kommunista szöveg?

nyo 2010.04.07. 15:43:50

Várom az Index-címlapon mikor tűnik fel: www.youtube.com/watch?v=zDPGrkvTmKc

2010.04.07. 15:43:50

@MartyMcFly: nem lehetne megoldani, hogy most húzzatok el innen? Minek várni 4 évet...

Lord_M_ 2010.04.07. 15:44:38

@changebug: Nem akartam nagyon beleszólni, de pusztán azért mert az ágybabújáskor nem sikerült gondolkodni és gondoskodni a védekezésről (leszámítva azt a 0.1%ot ami a gumi mellett fennáll kockázat)... akkor az a megoldás vajh hogy : "ehh.. nyírjuk ki!" ?

Lehet itt bármit körbejárni, arról van szó, hogy egy érző, érzékekkel, és teljes fejlesztségben lévő (természetesen méreteiben apró) emberi lényt (gyereket) kivégeznek.

Nyilván lehet olyan helyzetet taláni amikor ilyen döntés kell szülessen, de az biztosa nem az amikor a tudatlanság és ostobaság miatt fogan meg a gyerek. POnt annyi joga van a létezéshez mint annak aki csak dugni akart csak vigyázni nem...

Igen, amúgy értem az árvaház kérdést is meg a kapcsolódó problémákat, de mégsem tűnik egy fikarcnyit sem jobbnak a kivégzés...

Ajaj... abortusz ellenes lennék ? :)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 15:45:12

@changebug: Vannak nagyon értelmes és értékes emberek, akik árvaházból kerülnek ki.
Illetve ha állításod alapján:
Ha az árvaház annyira elfogadhatatlan, hogy inkább cafatokban tépjünk ki egy gyereket az anyaméhből, mint hogy oda kerüljön, akkor azokat a gyerekeket is le kell géppuskázni, akik a szüleik pld. balesetben történő elvesztése miatt kerülnének oda?

Egy nagyon bölcs bácsi mondta, hogy minden populáció fejlettségét az írja le, hogy bánnak a kicsinyükkel...

@neurotikk!: Látod, értelmes emberek megértik.

Róbert__ 2010.04.07. 15:47:04

@Nagyító: "Várom már a cikkeket - "Nem sikerült átlépni a Fidesznek az 50%-os küszöböt...". :)"

Tényleg embertársi szeretetből és a velem született általános jóindulat által vezérelve, minden gúny nélkül a saját érdekedben tanácsolom csupán, hogy azért ne féllábon, de főleg ne a lélegzeted visszatartva tedd ezt, még akkor se, ha Vona Gábor rendkívül meggyőző arckifejezéssel poénkodott a Jobbik kétharmadáról :)

beszélő 2010.04.07. 15:48:45

A jobbik tetőtől-talpig, zavaros antiszemita képződmény.
A sok birka nem is tudja miről beszélnek, miközben durrogtatják a lufikat.

Samuzia 2010.04.07. 15:48:54

@lorantka_a_gall:
Miért az LMP-nél meg szdszesek, mszpsek, meg hit gyülis jelöltek vannak...

mecseki tigris (törölt) 2010.04.07. 15:49:13

A nagy dilemma, azért mégsem olyan nagy.
A JOBBIK abortusz ellenes mert abortusszal egy ártatlan ember életének a kioltására kerül sor, tehát a JOBBIK az ártatlanok életét védi.
Halálbüntetés párti mert vannak olyan gyilkos bűnözők akik halált érdemelnek, hogy ezzel is némi elégtételt adjunk a meggyilkolt áldozat családjának, tehát itt is az ártatlanokat védi.

MartyMcFly 2010.04.07. 15:50:24

@newtehen: nem sok különbség van

A jobbik témái a fidesz 3-4 évvel ezelőtti slágertémái. Rendpártiság, cigánykérdés,határon túli magyarko, földkérdés. Ugyanazok a kérdések amiben a fidesz is megszólalat és uyganazt mondják, amiben más a jobbik,hogy hangosabban mondja,valamivel radikálisabban. Egyébként pont ezért lesz a jobbiknak kampó,mert a Fidesz 4 év meghozza azokat a döntéseket,amiket a jobbik is meghozna alapvetően. Föld védelme, határon túli magyaroknak állampolgárság, eu- usa ellenes fellépést, stb.

Ugyanúgy 1-3 ember köré van felépítve a jobbik is mint a fidesz. Egyszerűen ellesték a politikai populizmus trükkjeit és sikeresebben kamatoztatják. Egyedüli amiben különböznek,hogy a Jobbik még valóban nem volt parlamentben,nem volt lehetőségük lopni,sem részt venni az elmúlt 20 évben. De attól hogy most ott lesznek 4 évig,nem fognak tudni semmit csinálni, a köv 4 évnek már részesei lesznek,mégse fognak tudni semmit elérni. Ahhoz szóba kéne állni a fidesszel,meg előbb a fidesznek a jobbikkal. Ha ezt a jobbik meglépi máris hitelét veszti.

Itt nem a jobbikkal van a baj,mert mint szélsőséges pártnak úgysincs esélye a politikai színpadon maradni sokáig,megeszi saját magát. Feltéve,ha lesz rajta kívül alternatíva 2014-ben. Ha viszont csak az mszp-fidesz-jobbik jut be,akkor a fideszből kiábrándult embereknek nem igazán lesz alternatívájuk. Vagy lesz egy 40%-os részvétel és akkor 1-1-1 arányba jutnak be a parlamentbe,vagy most lesz 4-5 párti parlament.

Mondjuk az MDF-SZDSZ házasság is pont annyira kell a magyar politikába mint a Jobbik.

Akinek van esze és valóban szebb jövőt akar az országnak az megadja az esélyt az LMP-nek hogy bejusson;)

Teljesen mindegy a jobbiknak is hogy 12 vagy 18%-ot érnek el,ők ott lesznek a parlamentben. Aközött viszont rohadt nagy különbség van,hogy valaki 4,8%-ot kap vagy 5,1%-ot:D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.04.07. 15:51:02

A fasiszta jelző eredeti formájában - és én most itt így is használom - nem pejoratív. Egy eszmerendszer volt, legjellemzőbb példája a '20-as évek Olaszországa. Mussoliniék senkit sem akartak kiirtani vagy gettókba zárni, "csupán" fő politikai riválisaikat, a kommunistákat akarták kiszorítani a hatalomból.
Ezt ideológiailag úgy alapozták meg, hogy kitalálták maguknak azt a nacionalista (ismét nem pejoratív) mítoszt, hogy ők a Római Birodalom folytatása.
Nem tűrték az ellenvéleményt, és hasonlóan az itt megszólaló, vélhetően jobbikos társasághoz hangerővel és paranoid vádakkal tömték be a logikai lyukakat.

Amikor azt mondom a Jobbikra, hogy fasiszta párt, az nem elítélő vélemény, hanem ténymegállapítás. Ezzel egyébként nem is lenne bajom.

A baj az, hogy az igen aprólékos és értelmes munkával összerakott programot (melynek végrehajtására továbbra sem látok biztosítékot) leleplezik saját, ostoba megnyilvánulásaikkal. Egyébként itt is folyamatosan bizonyítják, mennyire agresszívek.

A halálbüntetés és az abortusz "összehasonlítása" rámutat a következetlenségre. Aki valóban keresztény, egyiket sem támogathatja. Az abortuszt nem kell magyarázni. De - ha jól értem - a kereszténység egyik alapköve a bűnbocsánat. A keresztény ember az ítélkezést Istenre bízza. Továbbá komolyan veszi a Ne ölj! Parancsolatot. Ez nem csak egy emberre vonatkozik, hanem az emberek sokaságára, vagyis az államra is.
Valóban letöltendő életfogytiglan kell (aminél én nagyobb büntetést nem tudok elképzelni sem. Igaz, költséges.) Hatékony hatóságok és gyors, ésszerű ítéletek.
A halálbüntetés (az amerikai is) meghaladott és barbár intézmény. Engem büszkeséggel tölt el, hogy olyan országban élhetek, ahol ezt már régóta nem alkalmazzák.

---

Azt, hogy a Jobbikot az oroszok pénzelik, nem én találtam ki. Nem is állítom, csak mint szempontot megemlítettem. Lehet, hogy így van.

Vona igenis igen értelmes. Ügyesen vedlett át kulturált politikussá, jól nyilatkozik, hihető, hogy klasszisokkal a Budaházy féle söpredék fölött van. Attól, hogy nem értek vele egyet, még nem tartom automatikusan hülyének.

mecseki tigris (törölt) 2010.04.07. 15:52:20

A JOBBIK az energia függőség csökkentését akarja ,azaz hogy ne függjünk annyira az Orosz gáztól, illetve azért akar nyitni az oroszok felé hogy az energiahordozók ellenében lehessen különféle mezőgazdasági és egyéb termékeket értékesíteni az orosz piacon.

sanyisanyi 2010.04.07. 15:53:04

www.youtube.com/watch?v=zDPGrkvTmKc

Ajánlom mindenkinek aki a Fideszre akar szavazni! Ennyit a demokratikus Fideszről!!!

Vincenzo90 2010.04.07. 15:53:06

Na most az író buta, vagy szándékosan tetteti magát logikátlannak?

mecseki tigris (törölt) 2010.04.07. 15:54:17

Tehá éppenséggel az a programpont hogy a JOBBIK az energia függőség csökkentését akarja, ellentétes az orosz érdekekkel, tehát nem ők pénzelik őket.

Samuzia 2010.04.07. 15:54:19

@TechMon: Azt hiszed csak a jobbikosok csináltak ilyet Sárospatak és környékén az LMPsek mindent leragasztottak, mindenütt a Hit gyülis jelöltjük van.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 15:54:38

@MartyMcFly: "Fidesz 4 év meghozza azokat a döntéseket,amiket a jobbik is meghozna alapvetően" És eddig miért nem hozták meg? Vagy legalább tettek rá törekvéseket? Ez kicsit olyan, mint a lusta melós, aki ha jön a főnök, felkap egy szerszámot, és ezerrel dolgozni kezd. Ne tévesszen meg, amint elfordul a főnök, újra leteszi.

titok01 2010.04.07. 15:55:08

csak egy kérdés.....miért része a Jobbik retorikájának, hogy tagadja a náciságát? Miért van minden "nagymagyar" felháborodva, ha lefasisztázzák? Tényleg nem értem.

nyekk 2010.04.07. 15:57:28

Ki mondtza azt a hülyeséget, hogy a Jobbik megtiltaná az abortuszt?

Gondolom ez a baromság még mindíg nem a mélypont a Jobbik fikázásában. (Gondolom azt a leges-legutolsó napra tartogatjátok)

Még szerencse, hogy lepereg. (A Jobbikról is, meg a szavazóiról is)

Samuzia 2010.04.07. 15:57:51

@titok01: Mi az hogy fasiszta? Kifejtenéd?

Bobzen 2010.04.07. 15:58:36

Érdekes, hogy itt páran embernek alig nevezhető sejtkupacok élethez való jogát próbálják megvédeni, miközben az a másik fél, az anya nélkül elképzelhetetlen lenne. Az anya döntése, tehát hogy akar-e gyereket egyáltalán, függetlenül attól, hogy milyen elánnal próbált védekezni, az smafu? Egy lányismerősöm fogamzásgátló tablettát szedett, ettől függetlenül teherbe esett. Nem mennék bele a részletekbe, de igen fényes szakmai karrier előtt áll kutatási területen, abortusz nélkül minderről szépen megfeledkezhetett volna. Ha Jobbik akkorra már kormányt alakít egy tudományos szférában dolgozó szakember helyett egy egyedülálló, fiatal, munkanélküli, képzését félbehagyni kényszerölő kismamát adott volna az országnak.

Samuzia 2010.04.07. 15:59:08

@nyekk: Ha megtiltaná támogatnám! Évente 40000 emberrel fogy az ország és e közben 50000!!!! abortusz hajtanak végre szintén egy év alatt!

Samuzia 2010.04.07. 16:00:14

@Bobzen: Miért? Te szereted volna ha édesanyád így gondolkodik?

MartyMcFly 2010.04.07. 16:01:19

@Samuzia: Ja,tele van a párt vele,kb 3% olyan ember van aki valaha volt más párt tagja,jelöltje.

Ennél még a Jobbikban is több a volt MSZMP tag,melegszimpatizáns,pornós,mint az LMP-ben a zsidó,kommunista stb.

Mondjuk itt a lényeg pont az lenne,hogy a programok ütközzenek,ne a címkék repüljenek. Az LMP-n kívül egyedül az MDF-nek van átfogó programja,de MDF is csak gazdasági, nulla társadalmi programja és a gazdasági is piaci liberális,ami egyértelmű,hogy nem a jövő:)

Erős,szociális állam kell,de úgy,hogy a pénzüket jól költsék el,magasabb minőséget kapjunk érte egészségügyben, oktatásban, energia szektorban. Hatékonyabb érdekérvényesítés kell EU-n belül,de nem kilépni az EU-ból. Szigorúbban kell felügyelni,szabályozni a multik erőfölényét,de nem elkergetni kell. A romákat nem vigyzába kell állítani,mert azt már a kommunizmus alatt csinálták 40 évig,mégse értek el vele semmit,hanem felszámolni a mélyszegénységet,amiben a romák nagy része él és legalább 3x annyi magyar-magyar is.

Nem populizmus kell az országnak,mert az csak arra jó,hogy aki osztja az áldást azt a hatalomba juttassa. Hanem az összetett problémákra, összetett megoldásokat kell kínálni és MINDENKIVEL SZÓBA ÁLLNI. Leülni tárgyalni,érvelni, meggyőzni egymást. Erre se láttunk példát az elmúlt 20 évben. A jobbik is csak egy újabb párt,ami ítéletet akar mondani a többi felett,miközben erre semmilyen morális alapja nincs,sőt...

Ha ingatlanos zsidó vagy,akkor szavazz az MDF-re,ha viszont felvilágosult, európai XXI. századi magyar (és mit se számít,hogy ezen belül származásod svád,roma,zsidó,görög,tót,stb.) és érted azt,hogy miért csak az EU-n belül egyesülhet újra a magyarság,akkor szavazz az LMP-re;)

Aki azt mondja van EU-n kívül élet,aki azt mondja van multik nélkül élet,aki azt mondja van egyszerű megoldás a romák helyzetére, aki azt mondja a határon túli magyaroknak az állampolgárság jelenti a magyar létet (ez mindennek az alfája és omegája...) azaz ország ellen tesz,az a kárpát-medencei magyarság ellensége.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:01:30

@titok01: Mondjuk ha nagyjából sejtenéd mi a fasizmus magadtól is rájönnél ám. :-D

TechMon 2010.04.07. 16:02:33

@Samuzia:
Ha úgy van sajnálom,mert magukat járatják le mindkét esetben !
Ilyen mocskosra sikerült ez az idei kampány.

Bobzen 2010.04.07. 16:03:00

@Samuzia: Akkor ő úgy gondolta, hogy érdemes engem megszülni, most már mit számít az, hogy mi "lett volna ha...".

Az pedig, hogy a népességfogyás miatt tiltanád be az abortuszt nagyjából annyit jelent, hogy a magyar nőket úgy általában nem tartod többre potenciális tenyészkancáknál. Gratulálok.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:03:17

@Bobzen: Tudod az a gáz, hogy viszont rengeteg olyan pár van, aki örökbe fogadna, csak nem tud, mert el van lehetetlenítve.
Amúgy ez nagy duma, a 21. században egy nő ha nem akar, nem lesz terhes.

mecseki tigris (törölt) 2010.04.07. 16:03:21

@Bobzen
Nekem inkább az az érdekes hogy néhányan gyilkos bűnözők élethez való jogát próbálják védeni.

énis 2010.04.07. 16:03:49

igen, az Lmp költségvetése excel táblába szerkesztve, bevételként felsorolva, hogy magánadomány össz.26Mft.. ez kell ám a tisztánlátáshoz!!
:-D

énis 2010.04.07. 16:05:28

@newtehen: bizony a ma ismert fogamzásgátlók nem nyújtanak 100%-os védelmet.. még a gumi se, még az elköttetés se!

changebug (törölt) 2010.04.07. 16:06:08

@Lord_M_:
"Igen, amúgy értem az árvaház kérdést is meg a kapcsolódó problémákat,"
és kicsit @newtehen:
Akkor itt a pont, a vége.
Az erkölcs egy más kérdés. A gyakorlat megint más. Nézhetsz szúrós szemmel, és megpróbálhatsz meggyőzni (még csak annyira nem is engem kell meggyőznöd) - és lehet nem tetszik a stílusom - de attól még a dolog így működik. Két rossz közül melyiket választod.

MartyMcFly 2010.04.07. 16:08:07

@newtehen: azért nem tették meg,mert 98-02 között még nem tudták,hogy 2004-2010 között majd ezeket a slágerlemezeket fogják játszani ők is:)

2002 után meg nem volt lehetőségük se rá.Másrészt populizmusban, anti-politizálásban nem lehet megverni a fideszt. Pontosan tudják ők mit kell tenni ahhoz,hogy a köv 4 évben a lehető legkisebbre zsugorodjon a Jobbik. Eltüntették ők már a Kisgazdákat,a Néppártot, a KDNP-t, az MDF-et is alapjaiban,csak látszatra ne msikerült, a MIÉP-et. Majd pont a saját jobboldalukon lévő újabb pártot ne tudnának felszalámizni:)

De nagyon igazad van,a fidesz pont ezt csinálja. A fidesz 4 év is a látszatkormányzásról szólt,lerakták közben az "egypártrendszerük" alapjait,kiloptak annyit amennyit nem szégyelltek, azóta meg az önkormányzati rendszeren élősködnek. Mégis honnan lennének a milliárdok...

Az ország jelenlegi helyzetéért 30-30-30-10%-ban az MSZP-FIDESZ-SZDSZ-MDF felelős. A jobbik létezésében meg 100%-ig ők 4en:D

Samuzia 2010.04.07. 16:08:42

@Bobzen: te pedig a nemzetet. Gratulálok. A nők nem tenyész kancák, de nincs joguk gyilkolni. A természet rendje szerint csak ők adhatnak életet, és mégis halált válasza, szülje meg és bízza az államra, ha nem akarja, de ne ölje meg.
Szerinted hány abortuszon átesett nő szenved posztraumás szindrómában? Ja ezt elfelejtették mondani nekik?
És ha édesanyád nem dönt melletted akkor most nem írhatnál most itt.

Bobzen 2010.04.07. 16:08:53

@newtehen: Az abortusz után a következő lépés már az lenne, hogy minden vetélést rendőri nyomozás követne, amely során azt vizsgálnák, mennyiben volt felelős az anya. (lásd Utah theweek.com/article/index/200171/Utah_Making_miscarriages_a_crime)

Kriminalizáljuk a nőket, hajrá Jobbik!

lOc (a pasztafáriánus) 2010.04.07. 16:09:13

@Samuzia: Úgy van. Még több gyereket az intézetekbe! Ez kell Magyarországnak!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:09:17

@énis: Nem, nem, 100%. Csak 99,98%. Nagyobb az esélye, mint hogy felébredek holnap reggel, vagy hogy nem üt el egy autó hazafelé.

baliquez 2010.04.07. 16:09:43

@Reckl_Amál:
"Egyébként itt is folyamatosan bizonyítják, mennyire agresszívek."
Nem tudom miért tartod elvárhatónak és normálisnak hogy a hazudozásra, a köpködésre,a gyalázásra bárki is mosolyogva bólogasson.

"Engem büszkeséggel tölt el, hogy olyan országban élhetek, ahol ezt már régóta nem alkalmazzák."
Engem félelemmel tölt el hogy olyan országban élek ahol erőszakos bűnözők százezreinek a börtönbüntetés csupán szanatórium ahol ugyanúgy folytathatják az üzelmeiket mint kint, és gyúrás közben jókat röhögnek a "hülyeparasztokon" akik lebukás után is eltartják őket.

A letöltendő életfogytiglan nem költséges ha önfenntartó börtönben tölti le az elítélt, mi több, a pluszbevételt az általa okozott kárér vissza lehet téríteni a társadalomnak. Akkor is ha krumplit kapál, akkor is ha követ tör. Munkára nevelés és társadalmi integrációra való felkészítés a büntetésvégrehajtás célja, ne az hogy időt töltsön az áldozatainál több joggal rendelkező Bűnöző Úr. A jelenlegi állapot tarthatatlan.

Létezik, és sajnos egyre gyakrabban megtörténik olyan bűncselekmény ahol a halálbünetés kiszabása az egyetlen társadalmilag elfogadható válaszlépés, ilyen pl. a rassz alapon elkövetett csoportos gyilkosság és a rablógyilkosság. Ugyanúgy ahogy hazaárulásért és különösen nagy kárt okozó hűtlen kezelésért alsó hangon teljes vagyonelkobzás és száműzetés kell hogy járjon.

Távolról sem azért mert a jobbik-szimpatizánsok szeretnek vérben tocsogni, egyszerűen újra fel kell állítani és be kell tartatni azokat normákat amiket soha nem is lett volna szabad átlépni, pláne nem a bűnpártolást kormányzati direktívaként kezelve, politikai okokból eltussolva a kisebbség tagjai által elkövetett vérlázító bűncselekményeket (esélyesen a Tényői tragédia is ide sorolható).

Farizeus pofátlanság a csontig kirabolt ország vegetáló népének keresztényi bűnbocsánatot emlegetni az ellopott adóforintokból és eu-támogatásokból épített luxusnyaralók verandájáról.
Keressél egy tükröt és köpd le magad.

Samuzia 2010.04.07. 16:12:06

@MartyMcFly:
Az LMP esetében sem fogunk sajnos, sokáig nekem is szimpik voltak, amíg a jelölteket meg nem láttam a listán.
Én nem akarom hogy a hit gyüli és amerikai nagytőke kormányozzon Magyarországon.
Azt már ismerjük (szdsz)

lOc (a pasztafáriánus) 2010.04.07. 16:12:15

@newtehen: Emlékszem még én is mikor magzatkoromban imádkoztam nehogy anyám úgy döntsön abortál.

Samuzia 2010.04.07. 16:12:54

@Bobzen: Te alapból vagy szemellenzős?

Samuzia 2010.04.07. 16:14:31

@lOc (a pasztafáriánus): Megköszönted már édesanyádnak hogy élsz?

MartyMcFly 2010.04.07. 16:14:36

@énis: ez bezzeg szúrja a szemed:D...

Ha te adományoznál egy pártnak,akkor hozzájárulnál a neved közléséhez? Egyébként van aki megteszi,az névvel szerepel ott.

Csak tudod attól,hogy a honlapon még nincsenek kiírva a nevek,attól még a kampányszámlán elérhetőek és tudják ellenőrizni az állami és civil szervezetek,hogy ezek valóságosak-e. Egy olyan párt,ami 3-4 korrupció ellenes szervezetből is kinőtte magát részben majd pont blamálja magát azzal,hogy nem átlátható a kampányfinanszírozása. Hidd el,ha bármi valós sumákolás lenne mögötte,benne,már tele lenne vele a bal és jobboldali média is:)

Ide nem kell sok hit és bizalom,hogy ezt elhidd nekik,ráadásul ellenőrizhető is. Azt is eltudom képzelni,hogyha bemész a pártközpontba akkor belenézhetsz. Ehhez képest a többi párthoz kb vallás szintű hitmennyiség kell,annyira kilóg a lóláb.

Megjegyzem az LMP költségvetése vastagon negatívos már,azt hiszem felvettek bankkölcsönt a kampányra,mert az 1%-ra már biztosan esélyesek,majd abból törlesztenek:)

énis 2010.04.07. 16:14:43

@newtehen: szerintem ennél sokkal kevesebb, ugyanis túl sok a kivétel.., viszont kell a gyógyszeriparnak a forgalom, nem mondhatják, hogy 50-50..

Lord_M_ 2010.04.07. 16:15:36

@Samuzia:

Fasizmus : tekintélyelvű politikai ideológia.

hogy lefordítsuk : nem abban hisz, hogy az emberek szabálykövetőek akarnak lenni és mindenki megtartja az értéket, hanem a rend, fegyelem és stabilitás erőből tartható fent

Még egyszerűbben : A biztonságos működés erőből és erős kontrollal oldható meg. Ez azt jelenti hogy centire mindenre van törvény, szabály, aki pedig ezek ellen tesz az kirekesztődik a társadalomból, börtön által például.

Továbbra is azt kell megérteni a Jobbikosnak és nem Jobbikosnak hogy a fasizmus NEM szitokszó, aki ebben az értelemben használja buta, aki meg így értelmezi az szintén.

Nem szabad keverni a nácizmussal és antiszemitizmussal... azok mások.

a Fasizmus müködő rendszer lehet egy szétesett országban... hasonlatosan a diktatúrához... midenki tudja hogy gazdasági értelemben a legjobb a diktatúra. Egy ideig... utána kipukkan...

Joe84 2010.04.07. 16:16:29

Következetlenség lenne az abortusz tiltása, de a halálbüntetés visszaállítása?

Nem!

Az abortusszal egy ártatlan magzatot gyilkolnak meg, nem hagyják megszületni.

A halálbüntetést pedig a legsúlyosabb bűnöket elkövetőkre szabják ki.
Még ti liberálisok sem lehettek ennyire ostobák és logikátlanok, hogy ezt nem látjátok át, ez inkább szándékos félrevezetés és lejáratás akar lenni.

Szájhősök? Azok szájhősök, akik lementek vidékre pakolni a homokzsákokat, akik a viharkárok után saját pénzből kezdték a felújítást, akik szembenéztek a cigánybűnözőkkel?
Aki szerinted nem szájhős hanem tesz is valamit az megtette ezeket a dolgokat?

énis 2010.04.07. 16:17:14

@MartyMcFly: nem szúrja a szemem, hanem nevetségesnek tartom..
Ha adományozok egy pártnak, miért ne? Ha csekket fizetek be, arra is ráírom a nevem nem?

Bobzen 2010.04.07. 16:17:40

@Samuzia: Samuzia, ezzel az erővel már szinte elő is írhatnád, hogy minden magyar asszony köteles minden kihordott gyerek után az első lehetséges alkalommal teherbe esni, különben gyilkosságot követ el egy potenciális gyermekutód, tehát egy petesejttel szemben. De így akár a férfiak maszturbációja is tiltólistára kerülhetne, mégis mekkora pazarlás már az ondó-löketekként. Szülessen meg minden testi és értelmi fogyatékos, akinek már az első ultrahang után lehet tudni az állapotáról, nemi erőszak és vérfertőzés sem akadály, a lényeg az élet szentsége, mások szenvedése pedig le van szarva. Hajrá Jobbik! Tudod te, hogy a művi abortusz előtt hányféle módszer létezett arra, hogy egy anya megszabaduljon a nem kívánt magzattól? Csak ugye ezek során az anyák kénytelenek voltak a saját életüket is kockára tenni, s teszik ezt ma is, mindazokban az országokban, ahol tiltják az abortuszt.

Az én esetleges abortálásomat meg hanyagolhatod, egyszerűen nem hat meg.

Samuzia 2010.04.07. 16:17:52

@Lord_M_: Nos a liberalizmus és a fasizmus nem sokban különböznek, mind kettő diktatúrát akar más eszközökkel.

csorsza 2010.04.07. 16:21:05

@Gestas: Ez a meglátás nagyon ott van :)) Hány ilyen habzó szájú kis pöcsöt látok én is... Meg rengeteg korombéli, 30-40 közti embert, akik 10 évvel ezelőtt ugyanezt a témát nyomták, ahogy csak bírták. Aztán megöregedtek, tán csak nem bölcsek is lettek? :))

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:22:57

@changebug: értelek, csak akkor kettőnk közül Te vagy a szélsőséges, aki a túlnépesedési gondot, és a nem kívánt szaporulatot egyszerű gyilkossággal akarod megoldani.

"Jaaaaj, de rossz lesz szegény gyereknek az árvaházban.. Inkább nyírjuk ki a pics@ba, az jó neki. Ez az érdeke! Meg aztán még láb alatt is volna a taknyos kölyke, halál rá!"

Neeeem, Nácikám, ezt nem eteted meg velem. Sosem fogom elfogadni.

Samuzia 2010.04.07. 16:23:04

@Bobzen: Egy:Ráfáztál öreg, mert nem vagyok jobbikos, ah visszaolvasol akor azt mondtam, hogy ha támogatná... Kettő: Én komolyan kérdeztem, hogy megköszönted- e az élet, én mindig meg teszem. Három: Az abortuszok nagy többségben sajnos kényelmi szempontok miatt vannak. Az életnek joga van élni.
Érdekes, hogy abortuszon át eset nő sem kérkedik vele, inkább mélyen szenved.

Louis Gara 2010.04.07. 16:23:39

Vegyétek már észre, ebben az országban már nincs olyan politikus vagy párt akire őszintén lehetne szavazni!

2010.04.07. 16:23:47

@baliquez: a nagy toleranciában eljutottunk oda, hogy ballib oldalon politikusoktól kezdve a médián keresztül az ügyvédekig pusztán azért védenek és sajnáltatnak köztörvényes bűnözőket, mert azok cigányok. A Jobbik feladata, hogy ennek véget vessen, akárhogy is vonyítanak a cigányokat megvehető szavazógépnek tenyésztő parlamenti mutyipártok és az etnikai konfliktus fenntartásából élő fajvédők.

énis 2010.04.07. 16:23:47

ja hagyjuk már ezt az "abortusszal ártatlan magzatot.." dumát. Abortuszt 12 hetes korig végeznek, de az már az utolsó időpont, (ill. szélsőséges esetben, ha veszélyezteti az anya életét később is) addig csak zigóta a szentem, jó esetben is szedercsíra..

énis 2010.04.07. 16:25:37

@newtehen: nem kívántam megmagyarázni, csak említettem, hogy nem ilyen egyszerű XXI.század ide vagy oda..

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.07. 16:25:40

Érdekes ez a Jobbik szindróma.
Kicsit kiborult a bili egy jobbikos képviselővel, amint melegeket ölelget, kicsit kiderült egy pornómaca esete a gárdából, kicsit kapott a Jobbik egy jól megszervezett, szisztematikusan felépített sorozatot, lengőbordától homlokig.
A közvélemény-kutatók szépen le is vitték a támogatottságot, mely már a 20% közelében ténfergett, 13-14%-ra.
Közben az LMP-t pedig felnyomták 5-6% közelébe. Azt az pártot, mely két-három hete még a 2 %-ot is alulról ostromolta.
Az ilyen cikkek, mint ez is naponta jelennek meg, különböző orgánumokban.

De nincs összefonódás a média és a közvélemény-kutatók között, valamint a média nem befolyásolt és nem irányított.

Ó, hát persze.

Ja a poszt terjedelmét tekintve két bögre, tartalmát tekintve egy.
A sapkáért még tekerni kell.

Samuzia 2010.04.07. 16:25:48

@énis: Ami hordozza a teljes emberi gén állományt, és mind azt amivé váli.

lOc (a pasztafáriánus) 2010.04.07. 16:25:55

@Samuzia: Már magzatként elrebegtem egy köszönömöt.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2010.04.07. 16:27:05

"a Vona féle, értelmes vonal"... :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D az első jó poén a héten, percek óta kacagok :p

Samuzia 2010.04.07. 16:27:24

@lOc (a pasztafáriánus):
Ajánlom figyelmedbe a néma sikoly című filmet.

changebug (törölt) 2010.04.07. 16:27:50

@newtehen: Igen, a te nézőpontodból igen én.
Én és még jó sok ember.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 16:28:27

@Joe84: jah, ez a kockahozzaallas, a korultekintes nelkuli, leegyszerusitett, annyira hogy akar mar te is megerted.
A legsulyosabb bunozok koze bekerul artatlan, a felelotlenul megfogant, nem kivant gyerekbol pedig konnyen bunozo lehet.
Csak ezt keptelenek vagytok atfogni ellenzos barmok!!
A minden fekete feher agyatlan latasmodotokkal paradeztok itt.
Senki nem mondta, az arbotusz legyen alanyi jog vagy konnyu rutin dolog, ne legyen. Legyen nehez dolog, mert az. De ha felelosseggel nem tudja vallalni egy elet kihordasat - azutan hogy felelotlenul teherbe esett ez konnyen el is kepzelheto - akkor minek erolteted te kivulallo fasz? Ki vagy te hogy megmondod mit tegyen mas, jobban atlatod az egyedi helyzetet? Hat latszik hogy picsanyit sem. Hajtogatod a kozhelyeket. Az valo az agyilag szegenyeknek, nem a merlegeles. Az bonyolult.

Samuzia 2010.04.07. 16:28:39

@lOc (a pasztafáriánus): Miért csak akkor ember az ember ha beszélni tud? Vágjuk földhöz nyugodtan a csecsemőket akkor?

MartyMcFly 2010.04.07. 16:29:55

@énis: Én viszont megértem azokat az embereket,akik még az általuk helyesnek vélt ügy mellé sem mernek odaállni névvel,főleg ha pénzzel is támogatátták. Még ha csak 5-10ezer Ft-tal is és ez itt nem az 5-10milliós korrupciós pénzekből támogatás:)

Az átlag jobbikos se válaszol kutatóintézetek kérdéseire,nem vallja be ,hogy jobbikos,hogy nehogy adatbázisba kerüljön. Szted melyik párt nem rohanna,hogy adatbázist csináljon azokból akik nevüket vállalva adakoznak? Szted melyik egypártrendszer hívő párt nem tenne róla,hogy ezeket az embereket,ha olyan helyzetben vannak,olyan munkájuk van,hogy keresztbe tehetnek nekik, akkor kis is rúgják őket?

Én is nevetségesnek tartom,hogy 20 év alatt nem sikerült eljutni arra szintre,hogy ne kelljen félnie az embereknek és felmerjék vállalni amit gondolnak. És ami ennél is fontosabb,ezért ne érhesse őket semmilyen retorzió később.

De ahogy írtam előző postban,az összes állami és civil felügyeleti szervnek ezek az adományok névvel elérhetőek,ha bemész központba szerintem még bele is nézhetsz. Innentől ha ez neked nevetséges,akkor elképzelni sem tudom minek tartod a többi 4 párt kampányfinanszírozását:D

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:30:24

@neurotikk!: Öljük meg, mert úgy is bűnöző lesz belőle? Nem előítélet.. Áááá...

Sátán meg a Jocó 2010.04.07. 16:32:25

@is: forrást miért nem írsz? :)

MartyMcFly 2010.04.07. 16:32:26

éppen a nyilvánosságtól való félelem miatt gondolom azt,hogy a jobbikot valóban alulmérik és jobb eredményt fognak elérni a várakozásnál. De pl azt mondani,hogy győzelemre esélyesek,vagy 2/3adra ordas hazugság. Aki hazudik az pedig nehezen lehet jó ember. Amelyik pártnak a vezetői hazudnak az sem lehet egy jó párt. A jobbik pedig pont ki is meríti ezt a kategóriát. Szemrebbenés nélkül hazudnak. Valóban politikusok.

Samuzia 2010.04.07. 16:32:59

@neurotikk!:
Egy professzor feltette a kérdést az orvostan hallgatóknak. Mit tennének önök a következő esetben: Az apa fogyatékos és szifiliszes, az anya prostituált, és a gyermek útban? A hallgatók természetesen azt mondták, hogy el kell venni a gyermeket. A prof azt válaszolta: Gratulálok önöknek, e percben ölték meg Ludwig van Beethovent.

Lord_M_ 2010.04.07. 16:33:11

@Samuzia: várjá.... liberalizmus ? Momentán az mindent meg akar engedni... lehessen beleegyezéssel 16évnél fiatalabbal szex, lehessen legalizálni a könnyűdrogokat, a piac önszabályozó, lehetnek meleg, leszbi, nekrofil ...stb felvonulások...

Lényegéből adódóan a liberalizmus (Liberté-szabadság) intézményesített formája..Amikoris a másikat elfogadjuk olyannak amilyen és teret engedünk neki... ez szerintem nem hasonlít a szabályozott és ebből adódóan zárt (és konzvervatívabb) fasizmusra...

Bobzen 2010.04.07. 16:33:35

@Samuzia: 1: Kit érdekel? A Jobbik szócsöve, a kurucinfo folyamatosan agitál a művi terhességmegszakítás ellen és maga a Jobbik is több közleményben kiállt ellene. Ellenzi is abortuszt, meg nem is, szélsőjobbos kampánylózungoknál soha nem lehet tudni. 2: Ennek fuss neki még egyszer. 3: Többségében: lehet, de milyen alapon írná elő egy párt, hogy ki milyen szempontok alapján dönthet az abortusz mellett? Bazdmeg, a Jobbik amilyen nagyra van az antikommunizmusával, legalább ugyanakkora diktatúrában érezné magát a leginkább nyeregben, mint amilyen az átkosban volt.
A minőségi élethez is joga van az embernek, s ha ebben egy nőnek akadályt jelent a nem kívánt terhesség/magzat, akkor lehetőségeihez képest úgy rendelkezik a saját teste fölött, ahogy neki éppen tetszik. Ha úgy akarja elveteti, ha úgy akarja megszüli és rávaházba adja, ha úgy akarja megszüli, aztán eldönti mihez is kezd. Egy így fair.
Miért, a gyermekanyád kérkednek a gyerekeikkel? Hülyegyerek. :D

sivatagi n. 2010.04.07. 16:34:13

@ÁkiBáki: egyáltalán nem baj, hogy a Jobbik-fikázó droidok az utolsó pillanatig álltatják magukat. Annál jobban fognak vasárnap zokogni :)

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 16:34:48

@newtehen: hallgass mar barom, meg azt sem erted amit te irsz, lattuk, plane azt nem amit mas.
Nem ezt mondtam okor!!
Barom binaris. Csak mindent van vagy semmi. Vagy egyik vagy masik. Kozte legures ter mint a fuleid kozt.
Neked jot tett volna egy gumi a megfelelo idoben, tiszta deficit vagy, foglalod itt az eletteret.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:35:34

@Bobzen: A jobbik szócsöveként a kurucz infót említeni önmagában is súlyos tudatlanság.

bgp 2010.04.07. 16:35:40

@MartyMcFly: Nem végleg, csak 4 évre. De lehet hogy a Jobbiknak 2 is elég lesz.

hegyilany 2010.04.07. 16:35:56

@MartyMcFly:
Azért a Fidesz EU- és USA-ellenesnek nevezni egy kicsit túlzás, nem gondolod? :)
(Egyebekben egyetértek veled.)

Samuzia 2010.04.07. 16:35:58

@Lord_M_: Persze a gyülölet beszéd törvény , meg a szájzár törvény nem diktatórikus?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:37:41

@neurotikk!: Értem. Aki nem ért Veled egyet, az varom, és halhasson. Hm.
Ritka nagy diktátor válna belőled.
-Eldöntötted, ki élhet, ki nem.
-Eldöntötted ki beszélhet, ki nem.
Már csak a személyi kultusz van hátra.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 16:39:12

@Samuzia: jah, egy esetbol altalanositsunk es csinaljunk belole torvenyt?!
Es hany egyeb szifiliszes gyereke lett roncs? Errol mit tudsz zseni?!
Te is hulye vagy amugy, ugy hasznalsz egy tortenetet rosszul hogy nem erted. A prof pont arra akart celozni, nem szabad gepiesen megitelni dolgokat!!
Egyik iranyban sem!!!
Es nem arra hogy rossz az abortusz.
Hehe.

Samuzia 2010.04.07. 16:40:22

@Bobzen: Nos most megmutattad a színvonalat, gondolom LMPs vagy. Én egyszóval sem bántottalak, nem hülyéztelek le, nem anyáztam, csak kérdezem még egyszer édesanyádnak megköszönted- e már az életed?
Én Édesanyám majd nem meghalt amikor születtem, az orvosok nem is javasolták neki, de vállalta a rizikót és hálás vagyok neki.

Tomi1973Wien 2010.04.07. 16:40:32

naja... a cikk olyan, amilyen...

a kommenteket olvasgatva azonban megerlelodott bennem par gondolat...

sokan mentek/mennek kifele, de vissza is jonne par ember... pl. en...

''annoregvoltban'' - fidesz elotti szoci alatt kisvallalkozasba kezdtem, ami szepen megintult felfele... aztan az orbankormany hathatos intezkedesei illetve a kozterhek folyamatos emelkedese lehuzatta velem a rolot, s atkoltoztem a szomszedba, regesreg volt fovarosunkba ;-)

azota itt felepitettem es mukodtetem azt, amit otthon az orbanek alatt elbuktam (ez is amolyan vica-versa, ami nekem nem volt jo, az masnak jo volt)...

...en azota varok... es meg mindig varom azt a pillanatot, hogy az ado es az altalanos jarulekrendszerek az elviselheto szintre csokkenjenek, hogy ne azt lassam, hogy a befizetett penzemen kepviselok tivornyaznak, korrupcios ugyek mennek ide-oda...stb...

...még mindig varom, hogy bekovetkezzen ez a pillanat, s nyugodt szivvel hazakoltozve elkezdhessem otthon is egy uj vallalkozas felepiteset... idekinnt 15 csaladfenntaerto dolgozik nekem, ez otthon is meglenne... 3tagu csaladokat szamolva 45fö... ha minden masodik kikoltozott es vallalkozasba kezdett ezt megtenne, akkor kemenyen csokkenne a munkanelkuliseg...

ehhez azonban valtozas kell... radikalis, s ezert (is) szavazok a jobbikra...

a fidesz es az mszp a szememben lejartak... tul sok a korrupcios ugyletuk, tul sok a kozos megeggyezessel mentelmi jogbol fel nem mentett emberuk... a jobbik ezt (még) nem kovette el, s remelem nem fogja, s bár garancia semmire sincs, megerdemlik az eselyt...

...nagyjabol ennyi... talan nem is teljesen ide tartozik, de en ide irtam le :-)

Tomi

Gestas 2010.04.07. 16:41:43

@csorsza:
És azt még meg sem említettem, hogy azt írnak, olvasnak, néznek és hallgatnak amit csak akarnak.
Ha beülnek egy autóba, megállítás és baszogatás nélkül eljuthatnak, minden olyan helyre Európában, ahová eljutni érdemes.Szerencsére nem tudják, milyen érzés valódi korlátok között élni.
Persze ők lennének a legjobban felháborodva, ha szeretett pártjuk elérné egyik fő célkitűzését és kilépnénk az EU-ból, majd másnap bejelentenék, hogy csak vízummal lehet Németországba, vagy Hollandiába utazni.

Samuzia 2010.04.07. 16:41:53

@neurotikk!: Még egy szépen magyarul beszélő LMPs, na akkor rátok szavazzunk? Ezt várjuk majd tőletek?

énis 2010.04.07. 16:42:40

az abortuszok számát lehet más eszközökkel is csökkenteni.. pl. családtámogatási rendszerekkel, a nők visszasegítése a munkaerőpiacra stb...
Az abortuszt betiltani véleményem szerint ostobaság.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.04.07. 16:43:09

"Az orvosi és a keresztény etika szempontjából is elfogadható magzatvédelmi törvényt alkotunk. Egyúttal társadalmi programot indítunk a hazánkban a nemzetközi átlagot jócskán meghaladó abortuszok okainak feltárására, azok hatékony megelőzésére és számának visszaszorítására."

Idézet a Jobbik programjából.

Ez is jól illusztrálja, hogy írásban ez nem hangzik annyira rosszul.

Ehhez képest a jobbikos jelölt orvos már betiltásról beszél.

Szerintem értjük a lényeget.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 16:44:26

@newtehen:
Mar megint gepelsz mint robot.
Engem felejts mar el barom!!!
Ne bofogj fel felig ragott tragyat ram reagalva mikor lathatoan keptelen vagy kicsit is felfogni!

énis 2010.04.07. 16:46:08

@MartyMcFly: igen ez a régi rendszer miatti beidegződés, hogy ha vállalsz valamit félni kell, mert jön a nagy fekete autó... Ez kinek a hibája? Csak nem?!

Lord_M_ 2010.04.07. 16:46:48

@Samuzia: de... ez igen

Annyiban viszont nem, hogy a szélsőségesség kiszorítása érthető cél : pl gyűlöletbeszéd esetén amikor egy adott népcsoportot kíván a szószóló valaki előtt bűnbakká tenni és hangzatos és hatásos szónoklattal az említett népcsoport ellen hangolni, fordítani esetlegesen tetlegességre felszólítani... az bele kell férjen a törvénykezésbe

Ha ez ártatlan lenne, akkor máris ugrunk az időben vissza olyan 65-70 évet meg párszáz km-t és egy alacsony bajszos oldalrafésült hajú karszalagos fickót idéznék... Ő ugyanis pont a gyűlöleltbeszéddel jutott oda ahova ... és miatta (áttételesen) mi meg oda ahova (ha nincs II. vh. akkor az oroszok soha nem tették volna ide be a seggüket 40 évre)

És az minimum veszélyes ha valaki kiáll egy arra fogékony csoport elé és azt óbégatja hogy "a rohadt mocskos _________ - miatt áll ott az ország ahol, mindenki kapára - kaszára - puskára és tapossuk el a férgeket, utolsó szálig írtsuk ki őket..." (alávonás helyére tetszőleges népcsoport illeszthető) Ennek nincs helye egy értelmes emberekből álló országban... bizonyosan kijelenthető hogy egyetlen népcsoport kipécézése ostobaság... mert lehet hogy vannak roma bűnözők, de nem mind az. Vannak gazdag zsidók, de nem mind az. Ahogy vannak rohadt magyarok is, és nem mind az, ahogy van kurva is, de nem minden nő az, és ahogy vannak pedofilok, de nem minden pasi...

A holokauszt tagadásról szóló törvény önmagában ostobaság, a személyes véleménye lehet bárkinek hogy valami eltúlzott, felnagyított... és ezt elvileg jogában áll megosztani másokkal... így ez a törvény valóban tekinthető diktatórikusnak... míg a fentebbi az inkább védekezőnek tekinthető...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:47:45

@neurotikk!: Hát, ilyen ez. A tények makacs dolgok. Ha pedig a tükörből egy szörny néz vissza Rád, az nem a tükör baja.
Az ékezetek hiányából következtetve Te nem Magyarországról írsz.
Légyszi tedd meg nekünk, hogy nem is jössz többé haza, és nem is szól bele hogy éljünk, jó?

lOc (a pasztafáriánus) 2010.04.07. 16:47:46

@Samuzia: Ez a szokásos barom urbanlegend ami szájról-szájra terjed pedig semmi alapja, de senki nem néz utána csak szajkózza. Beethovennek nagyon jó kapcsolata volt édesanyjával. Apja igaz alkoholista lett, de csak jóval a születése után. Nem volt szifiliszes, sem pedig fogyatékos.

szamoai 2010.04.07. 16:48:28

@Zoltan895: "Minden Usa-i statisztika azt mutatja (kivéve amit az szdsz-lmp hamisít), hogy azokban az államokban jóval kevesebb a gyilkosság, ahol van halálbüntetés."

Jaj ne.. a XXI. században, egy internetet használó ember még mindig képes ekkora hátborzongató ökörségeket leírni?

Első Google-találat a "murder+rates+execution" keresőszavakra ("gyilkosság+ráta+kivégzés", a külföldiül nem beszélők kedvéért):

www.deathpenaltyinfo.org/murder-rates-nationally-and-state

itt a nagy kékbetűs linkek közül az ötödik:

www.deathpenaltyinfo.org/deterrence-states-without-death-penalty-have-had-consistently-lower-murder-rates

Itt szép, egyszerű táblázatban láthatóak egymással összevetve a halálbüntetést alkalmazó és az azt nélkülöző amerikai államok gyilkossági arányszámai. Lusták kedvéért összefoglalom a lényeget:

a halálbüntetést NEM alkalmazó államokban arányaiban kevesebb gyilkosság történik (1990-2007 közötti adatsor), ráadásul egyre nő a különbség: 1990-ben még csak 4% volt, 2007-ben ez már 42%

Ja, hogy nyilvánvaló legyen, mennyire az lmpszdsz fotosoppolta az egészet: az adatsorok forrása az "FBI Uniform Crime Report for 2008" (www.fbi.gov/ucr/ucr.htm)

---------------

Ilyen egyszerű és tudatlan emberek fognak most tömegesen szavazni az egyszerűség és tudatlanság pártjára. Szomorú, de majd kibekkeljük ..

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 16:49:14

@Reckl_Amál: Ilyen megkozelitessel szemben nehezen lehet barkinek is problemaja, ezzel a megfogalmazassal tetszik a program.
Kiveve a keresztenyseg folosleges belekevereset, de hat nem lehet minden tokeletes.

Samuzia 2010.04.07. 16:51:44

@Lord_M_: Köszönöm a te hozzá szólásod üde színfolt, végre valaki nem hülyéz le, mert nem azt mondom ami neki tetszik. A gyülöletbeszédet nem lehet törvénnyel megszabni, ez tény. Persze helyet sem szabad engedni neki., de ennek általános érvényűnek kell lenni, mert mélymagyarozni, rohadt magyarozni még lehet...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:53:19

"ha nincs II. vh. akkor az oroszok soha nem tették volna ide be a seggüket 40 évre"
nem tudhatod. Az oroszoknak voltak területi követelései európával szemben. (ha emlékszel egyáltalán hogy is tört ki a II Vh)

Samuzia 2010.04.07. 16:56:06

@lOc (a pasztafáriánus): Beethoven első zenetanára iszákos apja volt

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 16:56:42

@newtehen: egyszeru vagy mint egy tehen. Eszel, felbofogsz, szarsz. Csak biztos rosszabb tejet adsz. : )))
Egy kovetkeztetes fer csak bele a koponyadba, kesz, muszaj kiirni mert kulonben nem jon fel a masik es agyszorulas lesz. (mirol is beszelek, mi szorulna mar)
Velemenyem szerint veled jarnank jol ha eltavoznal es nem foglalnad itt az eletteret.
Be is fejezem inkabb a vegzalasod, tul konnyu, keves benne az elvezet.

Bobzen 2010.04.07. 16:59:09

@Samuzia:

"csak kérdezem még egyszer édesanyádnak megköszönted- e már az életed?"

//Én komolyan kérdeztem, hogy megköszönted- e az élet, én mindig meg teszem.//

Hol, mikor, mit, számít ez egyáltalán az érdemi vitában? Engem marhára nem érdekel, hogy köszöngetsz-e anyádnak amiért megszült és azt hiszem neked sincs semmi közöd hozzá, hogy megteszem-e.

"Én egyszóval sem bántottalak, nem hülyéztelek le, nem anyáztam"

De azért nem átalottál LMP-snek nevezni. Én a gyenge írás- és kifejezőkészséged láttán nem nevezhetlek hülyegyereknek?

"Én Édesanyám majd nem meghalt amikor születtem, az orvosok nem is javasolták neki, de vállalta a rizikót és hálás vagyok neki."

Kötelező volt az abortusz? Nem. Attól, hogy az abortusz engedélyezett, kötelező az ehhez hasonló rizikós esetekben a terhességmegszakítás? NEM. Én azt próbálom igazolni, hogy a nőnek joga van magától meghoznia a döntést, pártoktól, politikától függetlenül.

Lehet itt érzelmi alapon vitatkozni, csak láthatod nem jutsz vele semerre.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 16:59:37

@neurotikk!: No comment. Köszönöm, hogy színvonalas írásoddal alátámasztottad érveim.

baliquez 2010.04.07. 17:00:17

Érdekes lenne ezt a jobbikprogramos abortuszellenességet összevetni a kormányfőjelöltjük véleményével.

Szerintem MK-nak mint jogvédőnek is az a véleménye ami nekem: ha orvosilag nem ellenjavallt akkor a cselekvőképes terhes nő joga egyedül eldönteni hogy megszüli-e a gyermeket vagy nem.

A szülőképes nők - következő havi segílykénél mint a "jövőtervezés" hídállásánál túlmutató - nagy részénél az abortuszok oka egyértelműen a létbizonytalanság, magyarul nem akarnak a káoszba és a kilátástalanságba gyereket, mi több, gyerekeket vállalni.
Ehhez csapódik még a szingli - sőt, homoszexuális - életforma ajnározása és munkáltatói oldalon előnybe helyezése.

Ez egy komplex probléma, de csak másodsorban magzatvédelmi, elsősorban szülővédelmi intézkedésekkel lehet megállítani a népességfogyást. Ebben a logikus megközelítésben pedig a programban szereplő magzatvédelmi törvény a szülőkön keresztül védené a meg nem születettet, hogy ne legyen annyira esélyes és elfogadható opció az abortusz mint manapság. A biztosabb, szebb jövőkép és az afelé tett folyamatos kormányzati lépések bemutatása kulcsfontosságú.

Samuzia 2010.04.07. 17:00:30

@Bobzen: Aki hülyegyerekezik az csak magát minősíti.

Samuzia 2010.04.07. 17:02:33

@Bobzen: Én csak a tényeket közlöm de hogy Te sem jutsz semerre az biztos, tudod hány gyereket öltek meg 1949- től Mo.- on? 6 000 000-t. Érted?

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 17:02:59

@Samuzia: Ennyi? Ennek kar volt reagalni hogy feltetelezeseket lovoldozz. Mellesleg nem talalt.

Bobzen 2010.04.07. 17:03:15

@Samuzia: "Aki mondja másra, az mondja magára" - Nem ezt akartad véletlenül mondani?

Na jó, én befejeztem, óvodás szinten nem tudok és nem is vagyok hajlandó ilyen komoly témáról vitatkozni a továbbiakban, azért neked sok sikert, szükséged lesz rá.

énis 2010.04.07. 17:04:22

@Gestas: látom a schengeni egyezmény neked nem mond semmit..

Samuzia 2010.04.07. 17:04:37

@Bobzen: Ovodás szint nálad van, és még mindig nem minősítettelek.

Lord_M_ 2010.04.07. 17:05:01

@Samuzia: Thnx :) általában igyekszem észérvekkel operálni és megpróbálom megérteni, hogy mit ír a másik. Ha azon van logikai hiba ott megfogni, ha elvi különbségek vannak, akkor meg azt tiszteletben tartni. Általában nem hülyézek le senkit.. mindenkinek van és kell legyen véleménye, és nem kötelező hogy egyetértsünk...

Ez viszi előre a világot, ha mindenki egyetértett volna abban hogy a föld lapos, akkor még ma is nyugton élnénk és keresnénk a tányér szélét :)...

De az fontos, hogy én vitázni "járok ide".. és nem vitatkozni...

Amúgy a gyűlöletbeszéd kérdést: igen jogos, azt ugyanúgy nem szabad hagyni hogy a magyarok ellen uszítsanak. Tartok tőle azonban, hogy a mélymagyar-t azok kapják arcukba akik a lónak már a másik oldalára estek... Hál' istennek engem még nem mélymagyaroztak le pejoratív értelemben. ...

lassan hazamegyek :) eleget dolgoztam mára :D

Bobzen 2010.04.07. 17:07:26

@Samuzia: Na és? Én csak 6 millió nőt látok, akik úgy döntöttek, hogy adott esetben nem vállalják a gyermekszülést. Komplikációk nélkül a későbbiekben akármikor dönthettek újra az anyaság mellett, immáron abortusz nélkül. Most ezzel mit akartál közölni? Ja, hogy érezzem magam szarul 6 misi magzat miatt, akik nem kellettek még az anyjuknak sem. Rossz helyen kopogtatsz kisapám.

Samuzia 2010.04.07. 17:07:33

@neurotikk!: Nocsak meg lepő mert velük van tele mostanában minden fórum, akkor bocs.

zwilling 2010.04.07. 17:08:06

a jobbik az szájfény

Iszapszentkukac 2010.04.07. 17:08:14

@szamoai: Nézd, azért azt sem ártana megvizsgálni, hogy milyenek a bűnözési statisztikák a halálbüntetést alkalmazó és az azt kerülő államokban!
Igazából nem tudom hol van halálbüntetés és hol nincs, de azért érdekelne, mondjuk egy ilyen statisztika Pennsylvania és Texas államról.
Vagy közelebbi példa: Vas és BAZ megye…

Ennek tükrében ezt nem értem:
"Ilyen egyszerű és tudatlan emberek fognak most tömegesen szavazni az egyszerűség és tudatlanság pártjára. Szomorú, de majd kibekkeljük .."

Samuzia 2010.04.07. 17:09:04

@Bobzen: Nem tudom hogy vagy vele, de ém ismerek olyat, hogy elvetette a gyerekét, és nem lehetett utána, tudod most mindent megadna érte.

Bobzen 2010.04.07. 17:11:28

@Samuzia: Én ismerek olyan anyát (igen közeli rokon), aki nagycsaládot tervezett, aztán a második szülés után meddővé vált a szülés közbeni komplikációk miatt. Még egyszer: na és?

Lord_M_ 2010.04.07. 17:13:07

Emberek... térgyünk vissza a kútúra partyaira merígyosztán má' semmiértlmit nem lássuk a zegymás aprításának... tisztelettel...

:)

m.logic 2010.04.07. 17:14:10

Még egy faszkalap, aki kihányt valami Jobbik-fikázást.

énis 2010.04.07. 17:16:46

@Samuzia: ezen kár vitatkozni (visszatérek a génállományra), meg azon is, hogy van aki elvetette, meg szenved, meg még mittudomén... én ismerek olyat, aki azért vetette el már a negyediket is, mert elköttetést nem engedélyezték (még abban az időben) és fogamzásgátlók mellett állandóan terhes lett.. ma sem bánja, hogy nem tartott meg egyet sem..
Ja és nem egy szívtelen emberről beszélek!

Samuzia 2010.04.07. 17:17:46

@Bobzen: Tudod a fejünket a homokba tehetjük és hagyjuk folyni a dolgokat, de 30 év múlva mindenért fizetnünk kell azért, amit a társadalom megengedett. Majd ha azt várják, hogy mi öregek mikor halunk meg, vagy talán nem is várják ha nem rá segítenek, talán elgondolkozol arról, hogy "na és?"

dzsugasvili 2010.04.07. 17:18:30

...adjon az Isten!

Szánalom ez az Index-blog is!A fasisztázás után nem is néztem tovább, bocs. De hogy csak magatokat spannoljátok ezzel a marhasággal, az biztos.

Samuzia 2010.04.07. 17:18:31

@énis: Arra azért kíváncsi lennék.

MartyMcFly 2010.04.07. 17:19:40

@hegyilany: Hát most mondanám,hogy nézz utána a fidesz 98-02 közötti álláspontjának,de ez nagyon melós lenne. Alapvetően EU szekptikusak voltak (most is azok) de tény,hogy a csatlakozási tárgyalásokat nem akadályozták azért. Viszont igen erősen USA és Orosz ellenesek voltak és még ma is azok. Ennek köszönhetően iszonyat nagy export piacokat vesztettünk,csak azért,hogy Orbán Viktor megmondhassa a magáét. Nézd meg miket mondott pl 2001es terrortámadás után,de előtte se hívták meg USA-ba,nem fogadták a legmagasabb állami szinten. Oroszokkal meg szóba se állt,miközben számunkra akkor a német piac után még a poszt szovjet piacok jelentették a legnagyobb felvevőpiacot.

Így lett az export orientált gazdasági növekedésből,amire a Bokros igen fájdalmas kiigazítása tette az országot,egy belső fogyasztás ösztönözte gazdasági növekedés átmenetileg.De már a fidesz utolsó 1,5 évében is kilógott a lóláb,azért is csináltak 2 éves költségvetést. Onnantól még az MSZP osztogatott 4-5 évet és össze is jöt az a +30-40% államadóság...

És ez alapvetően annak volt köszönhető,hogy elvesztettünk rengeteg export piacot,meg hazait is és akkor még sehol nem volt az EU!!! Eladható termékek nélkül meg nyilván tönkremegy a feldolgozóipar. Nyilván ha olyan jól ment volna nem adták volna el mindet:D Örültek,hogy túladhatnak rajta... A vevők meg még így is olcsón jutottak hozzá, és valóban piacot vettek vele. De senki ne mondja,hogy a 12-13 hazai cukorgyár életképes maradhatott volna hazai tulajdonban:D Egyszerűen a magyar állam nem tanult meg még hatékonyan gazdálkodni,a magyar mezőgazdasági vállalkozók is átaludták a 90es éveket. Nem racionalizáltak. Saját magunknak kellett volna felszámolni 8at és 4et működtetni szépen,profitosan.

Jobbik ugyanezt a maszlagot hinti,hogy majd ők megmondják az EU-nak, IMF-nek,USA-nak a magukét és majd jól behúzzák,fülüket farkukat. Csak ezzel az a baj,hogy ezzel nem az USA, EU, IMF veszít,hanem mi:D

Samuzia 2010.04.07. 17:19:44

@énis: Arra azért kíváncsi lennék.

Samuzia 2010.04.07. 17:20:42

Tudtad? Mivel a terhesség megszakítása, minden egyéb műtéti eljárással egyetemben, mesterséges beavatkozást jelent a szervezet természetes működésébe, bizonyos veszélyekkel jár az anya későbbi egészségi állapotára nézve.

* Mivel a méhszájat, méhcsatornát kitágítják, megnő a fertőzés veszélye.
* Ha ennek hatására a méhcsatorna a későbbi terhesség során idő előtt kitágul, koraszülésre lehet számítani.
* A pete eltávolítása során megsérülhet a méh fala.
* Az első terhesség művi megszakítása és a későbbi mellrák között a statisztikák összefüggést mutatnak. A kutatók szerint lényegesen megnöveli az emlődaganat kialakulásának esélyét.

MartyMcFly 2010.04.07. 17:21:53

@dzsugasvili: mit bújsz az "adjon az Isten" mögé...

Abban igazad van,hogy a Jobbik egy marhaság,sajnos mivel túlnőtt kicsit a vicc kategórián ezért jogosan spanolja magát miatta a többségi társadalom:D

Gyogyósokat akarunk látni,akkor újra meg kéne nyitni az OPNI-t. Kösz nem vágyunk rá,hogy ez a hétköznapok része legyen.

Samuzia 2010.04.07. 17:24:11

@MartyMcFly: Szerinted mi a jó választás?

Lord_M_ 2010.04.07. 17:25:01

@changebug: bocs elsiklottam a válaszod felett. Természetesen nincs kifogásom a stílusod ellen - miért lenne ? Nem is nézek szúrós szemmel, csak arra próbáltam rávilágítani (és nem feltétlenül neked) hogy a kérdéses témának van egy másik szereplője, akit általában max mint problémát / tárgyat emlegetnek ez esetben. (A magzat, az abortusz = a gyerek, a gyilkosság)

mint írtam van eset amikor nem lehet mit kezdeni a dologgal és ez a helyes lépés, azonban a feltételeit szigorítani kell, hogy tizenéves tiniknek végre eljusson a tudatáig hogy védekezés az első és nem az abortusz a helyes megoldás...

sajnos környezetemben van olyan lány aki 18 éves koráig 2 ilyenen volt túl... nem török felette pálcát, és nyilván az az ésszerű az ő esetében hogy nem tartja meg a gyereket, ugyanakkor megelőzhető lett volna a dolog egyetlen (illetve kettő) gumi elhasználásával.

És a félelmem nekem inkább az (bár statisztikát nem láttam róla) hogy a fiatalok körében szaporodik az abortuszok száma... és ez az értelmetlenség kategóriája...

Bobzen 2010.04.07. 17:26:37

@Samuzia: Tehát nemcsak az anyák számítanak tenyészkancáknak, hanem a gyermekeik sem szolgálnak több célt, minthogy jó adófizetőkként megtermeljék a jó nyugdíjbérekhez szükséges adóhányadot. Vagy ezzel a szösszenettel mit próbáltál közölni? Azt, hogy az abortuszból automatikusan következik az idősek társadalmi szintű elhanyagolása és/vagy a kötelező jellegű eutanázia egy bizonyos kor fölött? Samuzia, nem tudom, te milyen disztópikus képzetekkel hajtod álomra a fejed, de hogy annak, amit leírtál semmi köze sincs a valósághoz, az hótziher.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 17:27:11

@Samuzia:
Arra akarsz hivatkozni, hogy be kell tiltani mert veszelyekkel jar?
Ez mar indok a betiltasra?
A tobbi dologgal ami veszelyes az eletben, azokkal mi legyen?

Lord_M_ 2010.04.07. 17:28:10

@dzsugasvili: Ha értenéd a fasizmus szó jelentését nem tiltakoznál ellene, hanem büszkén vállalnád. :)

Samuzia 2010.04.07. 17:28:43

Az abortuszról

Ma Magyarországon naponta körülbelül 126 terhességet szakítanak meg művi úton. (Azaz nem "spontán", hanem külső, mesterséges módszerrel.) De vajon tudják-e az anyák, hogy mi zajlik ilyenkor testükben? Tisztában vannak-e a 10-12 hetes baba tulajdonságaival? És az abortusz testi és lelki következményeivel? Álljon itt egy idézet a nemrégiben elhunyt Albert Györgyitől:

„Ha nekem nem lettek volna ezek az abortuszok, akkor még ma is azt hajtogatnám, hogy felvilágosult nőként jogom van a testemhez, és hogy tizenkét hétig a magzat még nem ember. Ezzel szemben a tapasztalatom az volt, miután először feküdtem fel az asztalra, hogy a megfogantatás pillanatától kezdve az, és én egy ártatlan embert fosztottam meg attól, hogy kipróbálja, milyen az, élni. Úgy éreztem, valami ősbűnt követek el"

Bobzen 2010.04.07. 17:29:18

@Samuzia: Hidd el, mindenkit tájékoztatnak a kockázatokról az abortusz előtt. Vagy szerinted mégis hogyan működik az eljárás? Anyuka jelentkezik a klinikán, aláír egy papírt, aztán nincs visszaút?

Samuzia 2010.04.07. 17:30:52

@Bobzen: sajnos igen is van köze mert az ember nem csak egyén hanem közösségi lény is. És ne adj olyan szavakat a számba amiket nem mondtam, én tisztelem az életet vállalóanyákat és a jövő nemzedékét.

énis 2010.04.07. 17:31:15

@Samuzia: valószínűleg meglepődnél!

Ennyi erővel miért nem a szexet tiltják be? Legyen mindenki mondjuk krisnás, náluk csak gyereknemzés céljából lehet szexuális életet élni..

Bobzen 2010.04.07. 17:33:03

@Samuzia: Hidd el, az előzetes pszichológiai vizsgálatokon Albert Györgyi-idézeteknél cifrább módszerekkel is próbálják lebeszélni a nőket a művi terhesség-megszakításról. Elég lenne idelinkelned az www.egyuttazeletert.hu idevágó cikkeit, kár úgy tenned, mintha önállóan is tudnál érvelni.

Samuzia 2010.04.07. 17:33:54

@Bobzen: Már megint minősítesz!

Bobzen 2010.04.07. 17:35:37

@Samuzia: A közösség érdeke semmivel sem előrébbvaló az egyén érdekénél. A közösség érdekének semmiképpen sem árt többet egy elvetetett magzat, mint amennyit egy megszült gyermek használ. Ezt kellene végre felfognod.

Samuzia 2010.04.07. 17:36:57

@Bobzen: Neked kéne felfogni, hogy egy halott gyermek semmikép sem szolgálja a közösség életét.

Samuzia 2010.04.07. 17:38:40

@énis: Azt hiszem már halottál a természetes védekezésről mert van olyan is.

Bobzen 2010.04.07. 17:39:22

@Samuzia: Nem is árt neki! És miért kellene szolgálnia? Én nem azért fogok gyereket vállalni a párommal a jövőben, hogy segítsem a közösséget. Ha te viszont részben vagy egészben ilyen megfontolásból akarsz gyereket, az nagyon szomorú.

szamoai 2010.04.07. 17:39:33

@Iszapszentkukac: beszélhetünk úgy általában is a bűnözési arányokról, de remélem belátod, hogy az az eredeti kijelentéshez képest ( ami így hangzott: "Minden Usa-i statisztika azt mutatja (kivéve amit az szdsz-lmp hamisít), hogy azokban az államokban jóval kevesebb a gyilkosság, ahol van halálbüntetés." ), már másik téma. Kommentelőtársunk ugyanis konkrétan a gyilkosságok száma és a halálbüntetés között tételezett fel kapcsolatot. Ami nyilván van is, csak épp fordított!

Ezek után nem értem, miért nem érted. Állított valamit, aminek az ellenkezője igaz, tehát tudatlan. Ráadásul konkrétan 2 perc alatt utánanézhetett volna, mi is az igazság, tehát egyszerű is: hülyeséget terjeszt ahelyett, hogy utánajárna.

Talán azzal bántottalak meg, hogy a Jobbik-ot a tudatlanság és egyszerűség pártjának neveztem? Pedig példák sora mutatja, mennyire nem ebben a világban élnek, ahhogy a posztoló is leírta: mindenre megvan a maguk leegyszerűsített, a tényeket és mások tapasztalatait sokszor figyelmen kívül hagyó "megoldás"-uk. Ez bizony nem ígér semmi jót.. már persze a magamfajtának, aki nem a nyálfröcsögtető anyázásban és ökölrázásban hisz, hanem a rációban.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 17:41:18

@Samuzia: Es akkor mivan ha Albert Gyorgyi igy gondolkodik? Akkor mar mindenki igy gondolkodjon es tiltsuk be?
Kepzeld, en meg olyat ismertem (most jut eszembe, nem is egyet!) akik sajat hibajukbol teherbe estek. Az egyetem elejen. Erzelmileg es testileg is megterhelo volt nekik utolag, legalabbis az egyikuknel ezt a peldat lattam, vele kozeli, nagyon jo baratok vagyunk.
Kesobb ezek akirol tudok befejeztek az egyetemet, olyan part valasztottak maguknak akivel le tudjak elni az eletuk, es felneveltek 1-3 gyereket.
Jobb lenne ha az ilyenek kimaradnanak az egyetemrol es egy olyan pasi mellett maradnanak akivel csak felelotlenul kalandoztak? Buntessuk meg oket a hibaikert kemenyen egy eletre?
Ez lenne a masik oldala a sztorinak.

Egyszeruen ne legyen konnyu az abortusz, ne legyen termeszetes dolog, tegyunk erte hogy kevesebb tortenjen, oktatassal, az anyak lehetosegeinek novelesevel, de ne akarjunk mar mas helyett elore donteni kerem!

énis 2010.04.07. 17:41:29

Albert Györgyi, remek... egy alkoholista, depressziós, ja bocs, inkább semmit..
Mert ő így látta? Akkor mindenki így látja?
Gondolom arról pl. nem hallottál, hogy egy női szervezet számára kifejezetten "üdítő" egy esetleges abortusz, mondjuk 10 évente, mert helyrepofozza a hormonháztartást..
Mindegy. Nekem mennem kell, további jó eszmecserét!

Samuzia 2010.04.07. 17:41:30

@Bobzen: Nem nem ezért de megölni se fogom.

Gestas 2010.04.07. 17:42:05

@énis:
Schengen és az EU, ugye nem függ össze szorosan?
Kérdezd már meg erről a szerbeket!

Samuzia 2010.04.07. 17:42:34

@énis: Ezt te se gondoltad komolyan. Tudod mi az a depresszió? Ne haragudj, ez ocsmány volt.

Samuzia 2010.04.07. 17:43:30

Na léptem dolgozni mert valakinek azt is kell.

énis 2010.04.07. 17:43:33

@Samuzia: igen köszönöm a felvilágosítást, örülök, hogy nem vagyunk egyformák! Most kifejezetten örülök!

énis 2010.04.07. 17:44:14

@Gestas: nem olyan szorosan, mint ahogy írtad..

Bobzen 2010.04.07. 17:45:02

@Samuzia: ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS? Szabadon eldöntheted, hogy mit szeretnél, ugyanúgy, mint bárki más, de könyörgöm, ez alapján ne próbálj már meg úgy tenni, mintha másokra is kötelező érvényű lenne az, ami szerinted helyes!

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 17:47:19

@énis: teljesen jogos. Tiltsuk be a szexet, csokkenne a bunozes is.
A legjobb ha megelozo szandekkal elkotjuk a legtobb ferfi ondovezeteket, hogy megelozzuk a torvenytelen szex kovetkezmenyeit is. Szex csak megtermekenyites celjabol a kivalasztott peldanyokkal.
Akkor nem lesz se abortusz, se nem kivant terhesseg. Utopia.
Csak baj van a szabad akarattal.

MartyMcFly 2010.04.07. 17:52:51

na ezért nem adják az emberek névvel és telefonszámmal meg,hogy melyik párt szimpatizánsai...

index.hu/belfold/2010/valasztas/fideszes_kampanytitkokat_publikalt_a_kuruc.info/

Iszapszentkukac 2010.04.07. 18:04:25

@szamoai: Ha még egyszer elolvasod a válaszomat meg fogod érteni.
Egy kommentből egész szép kis általánosítást sikerült itt összehoznod.
Alapjába véve persze igazad van abban amit írtál, de a világ nem fekete és fehér…

Ja, és nem bántottál meg, max. nem értünk egyet…

DnP 2010.04.07. 18:09:05

Minden part szar, de legalabb ez az egy amelyik ruhelli a ciganyokat. Ez mar elegnekem. A tobbiek csaka segguket nyalnak, es nyomatnak belejuk esz nelkul a penzt.

ridegfarkas 2010.04.07. 18:14:27

Igen komoly gazdasági-politikai maffia működik hazánkban,aki itt él,az tudja hogyan történnek nálunk a dolgok a rendszerváltásnak nevezett hazugság óta.Demokráciát hazudnak nekünk napi 24 órában,közbnen pofátlanul lopják a közpénzt,sógort-komát tömnek milliókkal vállakozásokon kersztül stb.Eszméletlen ez az egész,az ország a tönk szélén,idegen érdekeket szolgálnak a parlamenti pártok,szarnak a saját országukra,honfitársaikra.Mocskos,kaotikus,korrupt az egész ország vezetősége.A jelenlegi parlamenti pártok mind nyakig benne vannak ezekben a dolgokban,közösen tették ilyenné.Itt ez a hányadék cikk-kreáció is,ami ezektől a szarháziaktól ered,egy közönséges,primitív,lapos lejárató kampány.Félnek,mert megjelent a Jobbik,és már igencsak megerősödött és megilyedtek,hogy esetleg az emberek elzavarják a mostani elitet oda,ahova valók,a jókurvaanyjukba.

Akiben van egy kis józan ész,jót szeretne önmagának,hazájának,honfitársainak,az a Jobbikra szavaz,mert most nincs más,aki valóban kimondottan a magyar érdekeket akarja képviselni és védeni,aki kimond és beismer eddig letagadott igazságokat.Olvasni kell a Jobbik honlapját,sok olyan infó jelenik ott meg hitelesen,ami máshol egyáltalán nem vagy hamisan,mert a médiák a szarháziék kezében vannak.

changebug (törölt) 2010.04.07. 18:16:20

@Lord_M_: egyetértünk. annak idején zavartam is barátnőmet az orvoshoz (miután kiderült, hogy nem védekezett illetve abba tudtam hagyni az üvöltözést /magamban üvöltöztem/ - adott szituba eszembe se jutott, hogy nekem kéne). Meg utána mindig tartottam magamnál gumit. És automatikusan felhúztam, ha úgy alakult.
A megelőzés a legfontosabb, egyetértünk, igazad van.
Csak a kérdés az volt, hogy mi a megoldás ha a védekezés már nem segít, hogyan tovább... én csak felvázoltam 2 lehetőséget és leraktam a voksom az egyik mellett ahogy sokan mások is teszik ezt. (Elmennek abortuszra.) Illetve elmondtam, hogy mivel jár ha nem mehetnek el. (árvaház)
(nem tépem tovább a szám, mert olyan ez is mint a lakógyűlés - mindenki mondja a magáét, ha dönteni/fizetni kell akkor meg cseszik igent vagy nemet mondani)

-JzK- 2010.04.07. 18:16:21

ELFOGADHATÓ-E A HALÁLBÜNTETÉS?

Válasz:

Igen, a halálbüntetés keresztény szempontból elvileg elfogadható.

Magyarázat:

A kereszténység túllépett a „szemet szemért, fogat fogért” ószövetségi elven, és mindenestül az ellenségszeretet mellett köteleződött el. De vajon bosszúnak nevezhető-e a halálbüntetés, és vajon az ellenségszeretet gyümölcse-e a gyilkos kímélete? A kérdés higgadt tárgyalást igényel, és nem lehet, nem szabad soha vérgőzös lincshangulatot keltve gondolkodni róla. El kell azonban oszlatni egy hiedelmet: a halálbüntetés elvben nem sérti Isten törvényét és általában az Isten által felállított erkölcsi rendet. A gyakorlati visszaélés az egyedi eset, ill. személy erkölcstelenségét bizonyítja, nem lehet a halálbüntetés erkölcstelensége melletti érv.

A Katolikus Egyház Katekizmusa így tanít: „A társadalom közjavának megőrzése megkívánja, hogy ártalmatlanná tegyék a támadót. E téren az Egyház hagyományos tanítása elismeri a törvényes közhatalom jogának és kötelességének jogosságát, hogy szigorú büntetést szabjon ki az elkövetett bűntény súlyosságának arányában, nem zárva ki rendkívül súlyos esetben a halálbüntetést sem.” (KEK 2267)

De mi az, hogy rendkívül súlyos eset?

Nem csak a tömeggyilkosság, hanem az is, ha joggal feltételezhető, hogy a bűnös újra fog gyilkolni.

Mikor lehet ilyet feltételezni?

A szándékos, nem véletlenül, gondatlanságból, esetleg hirtelen felindulásból és nem elmebeteg által elkövetett gyilkosságnál. Igaz ugyan, hogy ez feltételezés, de erre a feltételezésre a szándékos gyilkosságot elkövető maga adott alapot, tudatosan végrehajtva a legsúlyosabb bűntettet. Ezzel maga állított ki önmagáról bizonyítványt: Nem tisztelek egyetlen törvényt sem, hiszen a legfőbb törvényt (ártatlan élet) sem tisztelem. Nem ismerek sem Istent, sem embert; nem állhat utamba sem isteni, sem emberi törvény.

A halálbüntetés olykor a társadalom védelme és önvédelme: ui ha egy gyilkost elkapnak, majd évek múltán elengednek, és ő újra gyilkol, akkor az is felelős, aki elengedi az ilyen bűnöst. Nem bűnrészes-e maga a törvényalkotó abban, hogy újabb gyilkosság történt? Erre az sem kielégítő válasz, hogy a gyilkost valóban életének fogytáig börtönben kellene tartani. Itt ui. nem csak az a kérdés, hogy miért a társadalom tartsa el részben saját költségén a gyilkost, hanem az is, hogy nem fog-e az ilyen ember a börtönben is gyilkolni? (Lehet, hogy újabb áldozata egy esetleg ártatlan fogvatartott vagy egy fegyőr lesz.) Ha a legsúlyosabb büntetés a ténylegesen életfogytiglani, akkor az így büntetett ember már rosszabb helyzetbe nem kerülhet. Nem akar-e majd az ilyen súlyosan torzult lelkű ember a legteljesebb erőszakkal élére állni a börtönhierarchiának? A primitív személyiség ui. a magasztos erkölcsi megfontolásokra általában alig fogékony. A félelem (elrettentő példa) tartja vissza elsősorban a rossztól. Ha a statisztika ellenpéldáira gondolunk, hogy ti. a halálbüntetést megtartó államokban sem kisebb az életellenes bűncselekmények száma, akkor azt is figyelni kell, hogy vajon miért pont azokban az államokban tartották meg a halálbüntetést, amelyekben? Nem volt-e ott eredetileg sokkal nagyobb a gyilkosságok és az egyéb súlyos bűncselekmények száma? Nem lehetséges-e, hogy csak a halálbüntetés fenntartásával tudnak ma is hasonló büntetési rátát felmutatni, mint a kevésbé húsbavágó eszközökkel élő államok?

Ha a bosszútól félünk (amit tilt az Újszövetség), fontoljuk meg Platón szavait:

„Egyetlen okos ember sem büntet azért, mert valaki bűnt követett el, hanem azért, hogy még egyszer ne kövessen el.”

Platón a büntetésnek csak a pedagógiai funkcióját emeli ki, de ez a halálbüntetésre is alkalmazható: Azért kell így büntetni, hogy a gyilkosság gondolatával játszó emberek ne kövessék el azt, amire hajlamaik késztetik őket, és az igazi megtorlástól való félelem előny-hátrány mérleg készítésére serkentse őket. Sok fegyenc örömmel van börtönben (ott úr a zárkában, kint meg esetleg hajléktalan és az étkezése is bizonytalan), s az ilyenek esetében inkább vonzó tényező, semmint visszatartó erő a szabadságvesztés.

A halálbüntetést megkívánja a büntető igazságosság is. Az Egyház pontosan kifejti, hogy a megtorló igazságosság csak azt tekinti, hogy a bűn elnyerje méltó büntetését, de ettől nem választható el a gyógyító igazságosság, amely figyel a személyre is. A szándékos, előre megfontolt emberölést elkövető ember már gyakorlatilag gyógyíthatatlan, itt már csak a megtorlás jöhet számításba. A megtorlás tudata azonban a bűn elkövetése előtt állókra még „gyógyítólag” hathat. XII. Piusz pápa tanítása szerint „az Egyház elméletben fenntartja a kettős típusú büntetést, azaz a vindikatív (megtorló) és gyógyító büntetés eszméjét”. Jézus felülmúlja a „szemet szemért” elvet, azonban ez nem jelenti azt, hogy emberiesség címén a gyilkosok és más közösségre ártalmas személyek emberi méltósága az ártatlanok emberi méltósága fölé emelkedhet. A súlyos törvényszegő nem egyszerűen abnormális személy, mert az ilyen elkenés emberséges gesztusa rövidlátó: az emberi méltóságot az ártatlan ember méltóságának rovására védelmezi. Az igazán keresztény értelmezés: a bűnt büntetni kell, de össze kell hangolni a nevelés szempontjaival, ameddig ez lehetséges. „Az igazságosság megköveteli a bűn és a bűnhődés bizonyos arányosságát” – tanítja az Egyház. Az Egyház itt világosan megkülönbözteti az emberölés (ami lehet büntetés is) és a gyilkosság (bűn) fogalmát.

Lényeges különbség, ha valaki elvileg tagadja a halálbüntetés lehetőségét, vagy csak gyakorlati megfontolások miatt (pl. tévedés esetén jóvátehetetlen) tartja szükségesnek a felfüggesztését. Ez azonban nem elvi, hanem módszertani kérdés. Mert a tévesen kivizsgált ügyek után hozott halálos ítéletek ártatlan áldozatainak bizonyosan kisebb a száma, mint a visszaesésből származó gyilkosságokból fakadó áldozatok tömegeinek. Ha valaki azzal érvel a halálbüntetés ellen, hogy az élet ura csak az Isten, és neki van joga azt elvenni, akkor az Ószövetség szemléletével közelít a kérdéshez, holott az Ószövetség alkalmazta a halálbüntetést. Ha valaki azzal érvel a halálbüntetés indokolt alkalmazása ellen, hogy az életet tisztelni kell, akkor ez éppen a megrögzött gyilkosra fordítható vissza: azoknak az embereknek az életét is tiszteletben kell tartani, akik fenyegetettek a gyilkos életben maradása által. Aki pedig az emberi méltósággal érvel, az más oldalról kezdi ki az emberi méltóságot, s érvelésének nem sok köze van a hithez.

Igazolás:

Az Ószövetség kifejezetten vallja, hogy „aki embervért ont, annak ontsák vérét!” (Ter 9: 6).

Ezen a ponton az Újszövetség sem bírálja fölül a mózesi törvényt:
„Ha gonoszat teszel, félj, mert a felsőbb hatalom nem hiába visel kardot. Isten eszköze ugyanis, hogy végrehajtsa az ítéletet a gonosztevőn.” (Róm 13: 4).

Izajás próféta így int: „Ha kegyelmet kap az istentelen, nem tanulja meg az igazságot. Az igazak földjén is gonoszságot művel, s nem törődik az Úr fölségével.” (Iz 26: 10).

mallac 2010.04.07. 18:17:24

Teljesen korrekt ha visszaállítja a halálbüntetést és korlátozza az abortuszt.
Az elítélt gonosztevők megbűnhődnek,az ártatlan magzatok pedig megkapják az élet lehetőségét.Aki egyenlőségjelet tesz mondjuk egy többszörös gyilkos és egy még meg sem született emberi lény társadalmi értéke közé az vagy nem ezen a világon él vagy elmebeteg.

-JzK- 2010.04.07. 18:19:14

Tudod, a liberális rendszer a bűnözőket nem hagyja kivégezni, az ártatlan magzatokat igen. Egy rendes világban fordítva szokás.

Bobzen 2010.04.07. 18:26:07

@-JzK-: Az aggresszióra való hajlam bizonyíthatóan öröklődik, lehet, hogy a kis magzatocska az anyaméhben még ártatlan, de mi garantálja, hogy a jövőben nem lesz belőle sorozatgyilkos? Nincs értelme erről az oldalról megközelíteni a problémát, különösen a halálbüntetés relációjában.

2010.04.07. 18:31:19

Igaza van a jobbiknak, amikor a 20 év alatt ellopott, széthordott és eladott idöszakot akarja vizsgáltatni.Ugyanis, az elmult 20 év alatt az ország vagyona-- a volt állami vagyon--eltünt. De vajon hová lett? Egyszerü--ellopták! De nem a kisemberek, hanem a pártok és a politikusok és a haverok.
A régi rendszert miért most akarod vizsgálni? Miért nem vizsgálták eddig , hogy ki, mit, mikor, és hogyan csinált anno? Hát azért , mert akkor nagyon sok emberke került volna börtönbe, minden oldalról.
Én, minden eddigi , a parlamentben volt , és jelenleg is ott lévö pártot, képviselöt APEH vizsgálat alá vetnék. Megvizsgálnám, hogy mekkora vagyona volt '90-ben és milyen a vagyoni helyzete most. Összevetném, a keresetével, ha nem volna bizonyitott a jelenlegi anyagi helyzete, akkor bizony bezárnám, mint a malacot. Akkor volna igazságos, mert addig csak duma az egész demokráciának nevezett sz@rság.

Trejo 2010.04.07. 18:31:52

@-JzK-: Minek írogatsz ilyen baromságokat te isten barma? Inkább a pedofil atyákról meséljél, aztán lehet dumálni a halálbüntetésről meg az abortuszról!

Trejo 2010.04.07. 18:34:59

@jános515: Ha nem tetszik ez a demokráciának nevezett szarság, el lehet menni Észak-Koreába, aztán mondd el milyen volt!

nem nemsiker_s 2010.04.07. 18:43:20

Reckl Amál:

"Csak a két közéleti slágertémában lóg ki eleve a lóláb. A Jobbik visszaállítaná a halálbüntetést és megtiltaná (vallási alapon) az abortuszt. Most akkor abszolútérték az emberi élet vagy nem?"

Abszolút érték igen, a jobbik éppen azért akarja a halálbüntetést visszaállítani.
Hogy az olyan görény, aki semmibe veszi a másik ember életét,
vagy aki megerőszakolja a gyermekedet, aztán megfolytja, az nem érdemli meg hogy éljen.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 18:48:27

@DnP: Na vegre. Igy kell hozzaallni. En is valasztanam oket ha nem nyomnak ezt a kereszteny parasztvakitast mindenaron. Na en nem kerek egy (akarcsak a felszinen is) melykereszteny kepviselobol, meg ha kordaban is tartja a ciganyokat, akkor sem!

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 18:51:46

@-JzK-: ez a maszlag meg hogy jon ide.
Tok mindegy mit mond a biblia meg egyhaz a halalbuntetesrol. Kulonosen az egyhaz.
Az a lenyeg hogy all hozza a tarsadalom. Vallasfuggetlenul, mesekonyvfuggetlenul, ugyebar.

Kristl 2010.04.07. 18:57:41

Tehát a meg nem született kisgyerekek élethez való joga, valamint a többszörös gyilkos és nemi erőszaktevő jogát hasonlítja össze a blog?

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 18:58:29

@nemsiker_s: en mondom, az ilyenek megerdemlik. Na de tevednek a birak is. Vagy direkt mast itelnek el, mert mondjuk a rendorfonok unokaoccserol van szo.
Hozzak inkabb vissza a kenyszermunkat. Az eleg jo kis buntetes, es legalabb meg termelnek is. Ugyis ujra akarjak nyitni a mecseki banyakat nem?
Persze ha nagyon akarjak meg valaszthatjak a halalt. : )

Renee 2010.04.07. 19:13:12

Ezen az abortuszos dolgon mindig kiakadok!!!! Nő vagyok, Én döntök arról, hogy meg akarom-e tartani vagy nem...

mallac 2010.04.07. 19:18:58

Egyébiránt az abortusz korlátozása nem kell hogy vallási alapon történjék,saját jól felfogott érdekünk lenne hogy létrehozzuk azt a generációt amelyik képes fenntartani (legalább)a jelenlegi társadalombiztosítást,nyugdíjak stb.Vallás ide vagy oda.Ötmilliónál(!) is több abortusz volt magyarországon az elmúlt ötven évben,ha csak a feléből lett volna épkézláb,társadalmilag hasznos személy,akkor talán nem kellene folyamatosan kitologatni a nyugdíjkorhatárt.

Renee 2010.04.07. 19:21:51

A jobbik az a tipikus párt, amelyik belemászik az életedbe és megmondja, hogy élj, mi helyes, mi nem...Mi az, hogy megtiltja nekem az abortuszt, Nő vagyok és az én testemről van szó meg az én életemről...

Renee 2010.04.07. 19:23:50

Upsz! nem akartam kétszer...

Kristl 2010.04.07. 19:24:04

@Renee:
nem a testedről hanem a leendő gyermekedről.
számtalan védekezési módszer ismert, miért nem tudsz élni egyikkel se?

gulasZuppe 2010.04.07. 19:27:52

Ez a két dolog üsszefügg.

1. A parlement előtt lesz a guillotin és százezernyi éltet fognak kioltani (persze csak rosszakat)

2. Megcsappan a magyar lakosság létszáma, ezért az abortuszt betitják, hogy ne kelljen megint idegeneket beköltöztetni, pl a parlametnbe mert annyian ki fognak halni a tisztogatások közben :)

Mellesleg igenis kössék fel a gyerekgyilkos idiótákat, es pszihopata ámokfutókat stb...
Az is röhejes, hogy 4 évet kapnak gyilkosok.

Renee 2010.04.07. 19:40:46

@Kristl: Én élek, de ha véletlenül nem véd eléggé és teherbe esnék most, biztos nem tartanám meg. Nem vállalok úgy gyereket ha nem tudom neki biztosítani a normális életet...

Kristl 2010.04.07. 19:45:13

@Renee:
nem tudom a "normális élet biztosítása" kicsit más hangvételű mint a tested feletti rendelkezés" (ami amúgy nem állja meg a helyét)
függetlenül attól jobb e a "nem normális élet" mint az egyáltalán nem élet.
Amúgy szerintem a mai módszerek már igen hatékonyak... meglehetősen kicsi az esély hogy ne védjenek megfelelően.

Amúgy mindegyik párt megmondja neked mi a jó és mi nem. És ez így helyes.

mallac 2010.04.07. 19:49:49

@Renee: Ha neked csak a saját tested,meg az életed a fontos, akkor aztán ne is követelj semmit a közösségedtől, társadalmadtól.

xenuka 2010.04.07. 19:55:09

Reck Amál blogját olvasva, Anál annyira zsidóbérenc, hogy maga Orbán is elismerően csettintene.

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.07. 20:09:36

@xenuka: Ó, hát te hiányoztál xenuka, na böffents egy kis zsidózást, még az úgysem volt elég, hajrá!

Slaniä 2010.04.07. 20:14:17

@mallac:
Miért, jobb úgy életet adni valakinek, hogy nem tudod számára biztosítani sem az anyai, apai szeretetet, a felhőtlen és mindenkinek járó gyermekkort, a támogatást és az oktatását, akár azt hogy legyen hol laknod vele?

Arról nem is beszélve, hogy van ahol a családok külön kitagadják azokat a lányokat, (legyen az 12-19ig akárhány éves) akik teherbe esnek, mondván minek siet és hova, hülye ***** felcsináltatta magát? És ne hidd azt, hogy a modern módszerek 100%osak...

a wow rossz (törölt) 2010.04.07. 20:19:00

panelban élőknek pl tiltani kéne a gyerekvállalást
egyszerűen fogyatékos nyomorék társadalmat hozunk létre ezzel a rengeteg gyerekkel

Kristl 2010.04.07. 20:19:11

@Slaniä:

Közel 100%osak. Aki "felcsináltatta magát"
az általában nem védekezett. Pl búcsúszex "ötletszerűen" meg hasonlók.

A "Miért, jobb úgy életet adni valakinek, hogy nem tudod számára biztosítani sem az anyai, apai szeretetet, a felhőtlen és mindenkinek járó gyermekkort"
mesénél meg lehet visszakérdezhetne bárki hogy vajh a gyerekért aggódik (akinek jobb ha meghal mielőtt megszületne) vagy a saját egzisztenciájáért és életmódjáért?

Pipas 2010.04.07. 20:23:25

@gulasZuppe: 4 évet kapnak gyilkosok? Az hagyján én azon akadtam ki a mikor a rétinéger középiskolás ökölvívó agyonverte az osztálytársát és négy évre felfüggesztett egy évet kapott?

Margit?! Hát normális?! Agyonverte és hazaengedték? Ha még egyszer rosszat csinálsz egy évet kapsz pluszba?!

Én nagyjából ekkor lettem halálbüntetés párti. Lelkem mélyén helytelenítem, de mégis támagotom, mert a fogat-fogért elv egyszerű és (1) a primitív állam is meg tudja valósítani (2) a primitív állat is megérti.

Pipas 2010.04.07. 20:25:17

@a wow rossz: A nyomorék társadalom nagyrészt a palotában lakók miatt lett nem a panelprolik miatt. Másrészt viszont marhaságot beszélsz, mert magyarország öregszik és fogy, kevés a gyerek. Bizonyám!

Slaniä 2010.04.07. 20:29:42

@Kristl:

Igaz, 98% már majdnem 100, és nem csúszik be az a 2...
És biztosan az én zsenge naivitásom az is, hogy ha egy nőt egyszer felfektetnek arra a hentespultra, egy életre megtanulja a leckét, ha addig nem sikerült volna.

De itt még nem beszéltünk a nemi erőszakról (aminek _szintén_ az abortusz lehet az egyik hm... "vonzata") és arról sem, hogy a védekezés nem csak a nő feladata, hanem mivel a szex 2 emberes, az sem árt ha a másik fél is oda figyel, nemde?

Ettől még nem kellene tiltani, mert nem lehet kizárni a balesetek lehetőségét. Mindig ott van az a 2% ami "áhh, kevés, az velem nem történhet meg". Persze. Pasi fejjel persze én is lehet máshogy gondolkodnék?

Aki szexel tudatában kell lennie az esetleges következményekkel - ha ez meglenne, talán már élből nem kellene törvényszerűen tiltani az abortuszt.

Saját egzisztencia: szerinted egy mai 14 évesnek milyen rálátása van, amikor az elkorcsosult ideológiájukkal "hihi, mult pénteken két srácot *** meg egyel ***, és ti?" ^^
>> ja, meg a szülői felelősség?

Antifaszok Réme 2010.04.07. 20:33:23

"Mi Médiánk, ki vagy a világűrben,
sújkold belénk a Te híreidet,

Jöjjön el a Te hullámhosszod,
legyen meg a Te blogod,
mint a hírközpontokban, úgy mindenhol is.

A mi mindennapi JOBBIK FIKÁZÁSUNKAT add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi NÁCI vétkeinket,
(bár TI nem bocsátotok meg azoknak soha, akik ELLENETEK vétkeztek),

És ne vigy minket az ÉRTELEMRE,
de szabadíts meg a FASIZMUSTÓL.

Mert egyenlőre tiéd minden ORSZÁG, és minden HATALOM
KORMÁNYOK FELETT, szerencsére NEM ÖRÖKKÉ."

NemÁmeN.

dtk74 2010.04.07. 20:33:48

@Kristl: Mi van ha él vele, de mivel semmi nem száz százalékos, nem jött össze? akkor szülje meg, és te majd felneveled? Vagy szülje meg mert te azt mondtad, és majd ő felneveli? Így könnyű...

Kristl 2010.04.07. 20:36:23

@Slaniä:

Nem pasifejjel gondolkodok. :]
A nemi erőszak kérdését a jog ebben a kérdésben a legtöbb társadalomban másképp kezeli, ezért kár idehozni akárcsak az anya egészségének kérdését és a születési rendellenességeket is.

a 2% meg tudtommal kb 0.0002% maximum. tabik mellett szinte 0 az esélyed akárcsak peszáriumos kombinációnál, óvszernél is csak ha kilukad. A spirál is elég biztonságos bár ott a legnagyobb a "rizikó".

"Aki szexel tudatában kell lennie az esetleges következményekkel - ha ez meglenne, talán már élből nem kellene törvényszerűen tiltani az abortuszt."

Ez így van, épp ezért kell tiltani, hogy a dolog tétje miatt gyorsan mindenki tisztában legyen a következményekkel.

"Saját egzisztencia: szerinted egy mai 14 évesnek milyen rálátása van, amikor az elkorcsosult ideológiájukkal "hihi, mult pénteken két srácot *** meg egyel ***, és ti?" ^^
>> ja, meg a szülői felelősség? "

Az abortusszal hogy éred el a szülői felelőség hangsúlyosságát vagy a 14 éves csemeték erkölcsösségét? Hisz pont az engedélyezése vezetett ide (részben).

"hanem mivel a szex 2 emberes, az sem árt ha a másik fél is oda figyel, nemde"

ez igy is van. de innen nézve hogy akarod az abortuszt meg 1 emberessé tenni?

dtk74 2010.04.07. 20:37:33

Ja, és nem mellesleg, gyógyszer, vagy spermicid anyaggal kezelt "extra biztonságú" óvszer mellett teherbe esni a magzat jövőjét tekintve sem túl biztató. Gyenge vagy károsodott anyagból, könnyen lehet hibás végeredmény. Tehát, aki védekezik, mert eszénél van, annak egy nem kívánt terhesség még inkább nehezen vállalható, mint aki meggondolatlan volt, és nem használt semmit.

Kristl 2010.04.07. 20:37:44

@dtk74:

A társadalom el tudja viselni azt a nagyon pici hibaszázalék következményét, főleg hogy mások meg örökbe fogadnának szívesen 1-2 csemetét.

De gondolom gyilkolni könnyebb mint gondolkodni... Ugye?

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 20:39:49

@Kristl: Mi a helyes?! Remelem csak azt erted ez alatt, hogy az egyutelest biztosito minimum kozossegi szabalyokat betartatja.
Max ennyiben mondhatja meg.
Es azt sem a part mondja, csak kozvetiti.
Sot! Akkor sem a partok, hanem a partokhoz tartozo kozszolgak, de a kozszolgak sem a partoknak tartoznak elszamolassal. Ebbol a nezopontbol az egy gittegylet. Meg csak azt kene, hogy a partok diktaljanak kozvetlenul. Hogy a kozszolga azonosul a part eszmeivel es koveti, az a kepviselo es torvenyhozo belato dontese. Mellesleg csak akkor helyes ha egyezik a kepviseltek akaratanak tobbsegevel.

Amugy kicsi esely nem nulla esely, plusz vannak meggondolatlansagok is.
A nem nulla eselyt allitod szembe a komplett tiltassal? Ember!?
Hogy mi az elet, az is erdekes dolog. Egy embrio nem tud onallo eletet elni, az meg csak egy elet lehetosege.
Ha rosszul mukodo fogamzasgatlas - neked meg nem szakadt el soha gumi, mondd?! - vagy meggondolatlansag miatt kialakul egy elet lehetosege, az mar elobbrevalo mint egy felnott onallo mar onalloan letezo elete? A lehetosegnel?
Hat nem! Ha az az onallo elet ugy latja, ez a varatlan petesejt-ondo paros meg nem a mefelelo helyzetben jon, hanem majd egy kovetkezo petesejt-ondo parosnak sokkal jobb eleteselyei lesznek, akkor hadd ne te vagy egy torvenyhozo mondja mar meg elore, hogy kotelezo kihordani, meg ha nem is akarta, ha baleset vagy meggondolatlansag termeke.
Hadd ne mondja mar meg senki senkinek, mi szamit neki elfogadhato eletnek. Meg akkor sem, ha valaki abban a kulonleges helyzetben van, hogy o azt hiszi magarol jobban tudja mi hogyan mint az egyen maga akirol szo van.

Kristl 2010.04.07. 20:39:59

@Slaniä:

Egyébként a törvényeket még mindig nem egyedekre hanem társadalom egészére hozzák. 100000 emberből 1-nél ha becsúszik a hiba, az még elfogadható. :]
evvan, a törvénykezés másképp nem működhet.

gulasZuppe 2010.04.07. 20:40:34

hogy feljött az LMP:))

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 20:41:00

@Kristl: Majd ha magad betartod a sajat tanacsod, majd az utan add masnak!

Kristl 2010.04.07. 20:43:21

@neurotikk!:

Látom nem fogod fel a társadalom működését.

A pártok elvileg a társadalom "szülöttei" x társadalmi támogatottsággal. Ergó, ők a társadalom egy hányadát képviselik, és a képviseleti demokrácia keretein belül érvényesítik a nézeteiket több kevesebb sikerrel.

Ennek eredménye a sok sok törvény.
Az hogy "14 év" a kiskoró/gyermekkorú korhatár, ugyanolyan "értékítélet" amivel eldöntik helyetted hogy az illető érett e a szexre v sem. Azaz ha vele vagy büntetnek e vagy sem. Láthatólag "magánügy" mégis közügy mert ennek megítélése a társadalom egészét érinti. Így bizony marinéni is beleszól kit viszel az ágyadba.
Így működik a társadalom... :]
Nnna ugyanez a helyzet az abortusszal is.

Slaniä 2010.04.07. 20:43:34

@Kristl:

"Ez így van, épp ezért kell tiltani, hogy a dolog tétje miatt gyorsan mindenki tisztában legyen a következményekkel."

Szerinted nem elég következmény az, egy /általában/ érző, női lénynek akit ugye eleve arra nevelnek, hogy egyszer majd férjhez megy, gyereket szül, és összetartja a családot az, hogy "el kell dobnia" egy életet akármilyen okból is, illetve az, hogy esetleg akár így, akár úgy dönt, a környezete, illetve az orvosok akik az abortuszból _pénzt_ kapnak úgy kezelik mint a véres rongyot, plusz a műtét költségei?

Az abortusz kérdése pedig két esetben lesz két emberes (szerintem):
1, ha a pasi azt mondja, hogy majd ő kihordja zacsiban, tescós szatyorban, vagy amije van.
2, ha olyan az adott szituáció, hogy eleve közösen tervezik a jövőjüket, és nem csak becsúszott egy gyerek - de ez esetben nem hiszem hogy egyáltalán felmerülne a kérdés?

Kristl 2010.04.07. 20:43:57

@neurotikk!:

betartom. nem vetettem még el 1 gyereket se és nem is támogattam sose.
még valami?

Lord_M_ 2010.04.07. 20:44:41

Azért jól elment az eredeti témától :) Most már ott tartunk hogy halálbüntetés vs. abortusz...

@Renee: Nem mellesleg, apróság csak, az érvelésed egy része ott sántít, hogy ugyan a te testedről Te dönthetsz, ugyanakkor az Övéről meg Ő... hogy kellően sarkos legyek, pláne ha kislány lenne... és akkor Ő is mondhatja hogy "Nő vagyok! Az Én testemről Én döntök" csak meg kell várni amíg el tudja mondani.

Ez kb annyira nem becsületes beszéd mint amikor a pasinak elmondja egy nő, hogy terhes, az meg ordibál vele és elzavarja mer' neki nem kell gyerek...

amúgy természetesen tisztelem és becsülöm a nőket és önrendelkezési jogukat.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 20:45:11

@Kristl: ... ugy ertettem a gondolkodasra.
Tovabba nagyon konnyen dobalozol itt mas eletevel, hordja ki kotelezoen majd kell valakinek alapon.
Ez neked a gondolkodas?

Kristl 2010.04.07. 20:45:41

@Slaniä:

Érző női lélek miért akarja megölni a gyermekét?

1. Tehát a kihordás szenvedését rakod a mérleg egyik serpenyőjébe de az anyaság örömeit, a lelki kapcsolatot meg a többit kihagyod a számításból az egyszerűség kedvéért?
Vagy eddig nem terjed az érző női lélek?

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 20:45:53

@Kristl: rosszul fogalmaztam, csak a gondolkodasra ertettem.

Kristl 2010.04.07. 20:46:58

@neurotikk!:
menj vissza és olvasd el ujra. Szívesen válaszolok ha az írásomra teszel fel kérdést és azt kérdőjelezed meg. De a saját gondolataid belharcába nincs kedvem beleszólni.

Slaniä 2010.04.07. 20:50:26

@Kristl:

Ha választhatok aközül, hogy egy még ki nem fejlett, alig félkész életet dobjak el, vagy egy olyat, amelyiket 9 hónapon át magamban hordtam és tápláltam, akkor a fél készet dobnám el.
Mitől jobb egy megszületett életet azonnal eldobni és tóba folytani, mint egy kezdeményt elvetetni?

Az anyaság örömei pedig nem biztos hogy kiterjednek arra, aki emiatt kénytelen feladni az egzisztenciáját, lelkileg nem áll készen egy gyerekre, híd alá vagy anyaotthonba kényszerül..

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 20:51:47

@Kristl: Huha! Ki nem fog fel mit?
A kepviselok es egyutt mint az Orszaggyules kepviseli a tarsadalmat. Akarmilyen uton is jutottak oda.
Nem a partok mint szervezet.
Es tovabba ismetelten, nem ok mondjak meg, hanem KEPVISELIK az embereket. Ahogy irod is egyebkent. Nem mondjak meg neked mit kell csinalni, kepviselik a kozos akaratot. Nem mindegy.

Slaniä 2010.04.07. 20:52:05

@Slaniä: teszem hozzá, kimaradt: adja az élet, hogy ne kelljen még egy pillanatig sem gondolkoznom arról, hogy elvetessem avagy megtartsam.

Kristl 2010.04.07. 20:54:39

@Slaniä:

Semmivel. Hol írtam olyat, hogy fojtsd a tóba?

"Az anyaság örömei pedig nem biztos hogy kiterjednek arra, aki emiatt kénytelen feladni az egzisztenciáját, lelkileg nem áll készen egy gyerekre, híd alá vagy anyaotthonba kényszerül.."

Ez így igaz, de máris eljutottunk a "gyerek érdekétől" a leendő anyuka egzisztenciájáig.

Na ezzel szemben az áll, hogy pont azért mert nem akarunk több milliárdért állami halálgyárat üzemeltetni ezért lehetőleg a leendő anyukák ne kalkuláljanak az abortusszal. A szülők felvilágosítsanak, az iskola szintén, ne legyen tabu beszélni róla, és ne legyen "ciki" védekezni.
Az pedig hogy "nem helyes" 14 évesen x pasival kufircolni osztálykiránduláson, nos az nézőpont kérdése, aki nem ért ezzel egyet az szavaz más pártra, attól még a nézet képviselői nem lesznek démoniak.

Kristl 2010.04.07. 20:56:03

@neurotikk!:

Igen, ergo előadják a programjukat, x ember megszavazza és ennek megfelelően ők ezt képviselik.
NEm értem miért nem fogod fel? :)

Ha x párt azt terjeszti hogy az abortusz rossz, és véletlen megnyeri a választást akkor biza az emberek támogatják ezt.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 20:56:36

@Kristl: azt kerdojeleztem meg:
"A társadalom el tudja viselni azt a nagyon pici hibaszázalék következményét, főleg hogy mások meg örökbe fogadnának szívesen 1-2 csemetét."
Konnyen beszelsz, hogy hordja ki majd jo lesz a tarsadalomnak. Dobalozol mas eletevel.

Samuzia 2010.04.07. 20:58:38

@-JzK-: Nem. A kereszténység nem fogadja el a halálbüntetést!

mallac 2010.04.07. 20:59:33

@Slaniä: Nem értem mi akadályozhat meg abban hogy megadd neki az anyai szeretetet? Egy gyerek lehet boldog akár ha csak egy mosókonyhában élnek is a szüleivel.Egyébként szerintem az abortuszok többségét nem a lányanyák végeztetik hanem az egyébként komfortos körülmények között élő családanyák,és talán a korunk legidiótább produktumának nevezhető,ún.karrierépítő nők.

Slaniä 2010.04.07. 20:59:44

@Kristl:

"Na ezzel szemben az áll, hogy pont azért mert nem akarunk több milliárdért állami halálgyárat üzemeltetni ezért lehetőleg a leendő anyukák ne kalkuláljanak az abortusszal. A szülők felvilágosítsanak, az iskola szintén, ne legyen tabu beszélni róla, és ne legyen "ciki" védekezni."

Egyetértve.

De egy (feltételezem) értelmes emberi lény nem arra épít, hogy az 500 hufos gumi(nem tudom most mennyi) vagy az 5000-6000 hufos tabletta helyett majd inkább felfekszik 30.000+ ftért a hentesasztalra, aztán vagy lesz szövődménye, vagy nem.

Kristl 2010.04.07. 21:00:21

@neurotikk!:

"Kristl 2010.04.07. 20:39:59

Egyébként a törvényeket még mindig nem egyedekre hanem társadalom egészére hozzák. 100000 emberből 1-nél ha becsúszik a hiba, az még elfogadható. :]
evvan, a törvénykezés másképp nem működhet."

Ez nem más életével dobálózás, a törvényi szabályozás így működik.
Mérlegelni kell a következményeket, a negatívumokat és a várható nyereséget.

JElenleg van aki azt láttatná a kérdésben hogy:

Nagyobb állampolgári felelősségtudat és tudatos nevelés + megspórolt milliók/milliárdok az eüben + demográfiai hatás + nem mészárolunk le csomó csemetét <VS> 100000 leányból 2 nem kívánt terhességgel szenved normális védekezés esetén.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:01:11

@Kristl: Pama, nem a partok mondjak met mit hogyan!
Te ezt mondtad!
"Amúgy mindegyik párt megmondja neked mi a jó és mi nem. És ez így helyes."
Ez utobbival semmi gond, hogy azert kerulnek a parttal egyeterto kepviselok dontesi jogkorbe, mert a tarsadalom tobbsege egyetert a part allaspontjaval.
De meg mindig nem a part mondja meg mi a jo, max egyetert a tobbseggel. : ))
Tovabba nem feltetelen azert kerul a partban gyulekezo kepviselok garmadaja dontesi jogkorbe, mert minden amit mondanak, pl. abortusz, tobbsegi allaspont. Ez egy olyan csomag mint a kabeptv-nel. Azt is kapod ami nem kell.

Kristl 2010.04.07. 21:02:01

@Slaniä:

Nos, láthatóan vagy arra épít, vagy egyáltalán nem épít/számol semmivel.
Nos ezen változtatni kellene.

Slaniä 2010.04.07. 21:03:43

@mallac:
De hogyha meg éppen karrierista, és hopsz, tiltsuk csak be az abortuszt? Akkor ott van az, hogy egyetlen rossz döntésért fel kell adnia az egész egzisztenciáját.
(igen, tudom megint a szülő egzisztenciája.)

Aztán egyéni értékrend dönti el, hogy kinek mi a fontosabb, és az egyén életvitelébe az államnak miért kellene beleszólnia? (bocs: ebben a kérdésben inkább csak)

Samuzia 2010.04.07. 21:04:15

@Bobzen: nem dönthetek szabadon. Ölni tilos!

Samuzia 2010.04.07. 21:05:03

@Slaniä: mert egy másik életről is szóvan.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:05:25

@Kristl:
Ez meg nem torveny. Meg csak a sajat hozzaallasod neveben irsz egyelore az abortusztilalomrol.
Addig te szemelyesen dobalozol es akarod megmondani masnak mit csinaljon az eletevel. Es akarod hogy kotelezo legyen.

Az abortusz elkerulesevel egyetertek, tiltasaval nem!
Nem csemetet meszarolsz le hanem egy eletkeptelen zigotat!!

Kristl 2010.04.07. 21:05:46

@neurotikk!:

A végeredmény ugyanaz.
Nekem teljesen mindegy hogy A-ból B vagy C-t érintve jutsz el D-be. A lényeg hogy eljutsz.

Jelen esetben a párt képvisel valamit. A blog és azzal egyetértők szerint "megmond" valamit. Jelen esetben a Jobbik "beleszól" az egyén életébe és "megmondja" mi helyes és mi nem. Ebben az értelemben a többi párt is megmondja ugyanezt. (B út)

Ha pedig csak képvisel valamit ami népszerű/népszerűtlen, akkor a többi is. (C út) az eredmény ugyanaz, van egy nézet aminek vagy lesz társadalmi következménye vagy nem... a nézetet pedig a pártok "tolmácsolják".

A többi szőrszálhasogatás.

" abortusz, tobbsegi allaspont"

ez pedig folyamatosan változik. Ha jelenleg ez a "többségi" akkor miért kell hisztizni a jobbikon?

Samuzia 2010.04.07. 21:06:24

@neurotikk!: És csinálsz temetőt az anyaméhből.

Slaniä 2010.04.07. 21:06:53

@Kristl:
Nos, láthatóan vagy arra épít, vagy egyáltalán nem épít/számol semmivel.
Nos ezen változtatni kellene.

Igaz, de ezen nem feltétlen az abortusz betiltásával kellene változtatni... Sok okos ember is ül ott, ha már oda került, ha időt szánnának rá, nyugodtan megoldhatnák más szankciókkal is, illetve akár csak annyival, hogy nem minden esetben tilos az abortusz: pl nem akarom tudni, milyen gyereke születhet egy olyan nőnek, aki huzamosabb ideje tablettával védekezik, és mégis "sikerült" egy gyerek.

Kristl 2010.04.07. 21:08:19

@neurotikk!:

Mivel az ember olyan biológiai lény amilyen, ezért ez a kijelentésed kvázi értelmetlen. Onnantól hogy megfogant, "életképes".
Ha pedig a biológiai "életképességet" másképp nézzük, egy rakás felnőtt is lemészárolhatóvá válik. Biztos hogy elkezdjük a definíció kiterjesztését?

Amúgy meg, ugyanolyan álláspont az abortusz tiltása mint engedélyezése.
Miből gondolod hogy a tied a helyes és a szent? Emellett még érvet ami megállta volna a helyét nem láttam. NEm ezen kéne ügyködnöd?

Kristl 2010.04.07. 21:08:54

@Slaniä:

Lásd fent, "születési rendellenesség" témakör.

bandigyerek 2010.04.07. 21:10:19

ha egy bíró egy gyilkosra kimondja a halálos ítéletet abban a pillanatban a gyilkos erkölcsi szintjére süllyed a mögötte álló társadalommal együtt. szerintem.

Slaniä 2010.04.07. 21:14:41

@Samuzia:
Tudom. Ha valaki elég felnőttnek érzi magát a szexhez, legyen elég felnőtt a következményekhez is.

De akárhogy kapar az a kis ösztönlény magzat, "Az Anya Egzisztenciáján" kívül is több olyan tényező van, ami befolyásolhat egy ilyen döntést. Biztosan örökletes betegségek, alkoholizmus, láncdohányzás, esetleg egy olyan barát aki még gyomorszájon is rúgná a nőt, mivel "nem védekeztél te szuka".

Egy láthatóan terhes nőt én is szivesen kiosztanék, amikor látom cigivel az egyik, szesszel a másik kezében... De ha már ennyi esze van, annyi felelősséget vállaljon minimum, hogy nem tesz tönkre egy lyan életet ami el sem kezdődött. (Igen, és inkább vetesse el, akkor még reménykedhetek hogy ha legközelebb ilyen helyzetbe kerül, legalább egészséges fiókát tud szülni.)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 21:16:37

Valami egészen elképesztően buta és minden információt nélkülöző írás.

Samuzia 2010.04.07. 21:16:49

@Slaniä: Bocs, de Mo-n akkor sajna a gyerekek nagy részét el kellene venni, mert a passzív dohányzás még több anyát veszélyeztet. Az életképes gyermek megölése gyilkosság.

Kristl 2010.04.07. 21:17:34

@Slaniä:
Miért reménykedhetsz abban hogy ha dohányos és nem törődik vele, akkor miután már ölt, onnantól nem fog dohányozni a következő alatt?

NEm igazán értem a leszokás és az abortusz kapcsolatát.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:17:43

@Kristl:
Miota eletkepes egy zigota? Es hogy jon ide kifejlett emberek lemeszarlasa, te altalanositasz itt foloslegesen.
Es nem mondtam, hogy szent a velemenyem.
Csak nem tetszik ha akkor is szabalyoznanak, mikor nem kell!
Es megmondjak mit csinalj mikor kozuk nincs hozza!
Ez ellen beszelni fogok meg ha torveny is lenne.
Beszelni, nem megszegni, csak elore szolok.

Az abortuszt felvilagositassal kell elkerulni, nevelessel. Nem a kenyszerites erejevel.

Slaniä 2010.04.07. 21:18:14

Ahj.. már csak ismétlem magam. Én nem mondom azt hogy gyerünk gyerekek, abortusz! Parti van! Ahogyan azt sem hogy tiltsuk be. Ehhez csak meg kellene találni azt az arany középutat, ami még láthatóan nincs meg, és a társadalomnak is fel kellene fejlődnie ahhoz, hogy a terhesség megszakítás mint kényszer merüljön fel, és ne mint megoldás.
Ennyi voltam mára, köszöntem a vitát és a vitatkozást :)

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:18:41

@Samuzia: ez egy hatasvadasz nulla kijelentes. Blikk cimlapra elmegy.

Kristl 2010.04.07. 21:19:41

@Slaniä:

Én is köszönöm, érdekes volt :]

Samuzia 2010.04.07. 21:21:32

@neurotikk!: Kezdjük a nevelést, hogy faron rúgjuk azt a szülőt aki nem tudja, hogy nem lehet buliba engedni a 14- 15- 16 éves kicsi lánykát, főleg ha úgy néz ki mint egy útszéli...

A zigóta életképes, mert képes beágyazódni, és hordozza a teljes emberi génállományt.

Kristl 2010.04.07. 21:26:47

@neurotikk!:
Onnantól életképes hogy beágyazódott és normálisan növekszik, az ő életképességének ez a mércéje.

Mi más mércét támasztanál? :]

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:27:32

@Kristl: az nem egeszen szorszalhasogatas, hogy tolmacsoljak vagy megmondjak.
Foleg, hogy csomagban hozzak az elveiket, olyat is ami nem is tobbsegi, de keresztuleroltetik, csak mert a part ugy gondolja.
Onnantol, hogy megmondjak a parttagokon keresztul, sajat szabalyaikra hivatkozva, nem torvenyekre -partfegyelem - rosszul csinaljak.
Nem mondjak meg a partok mit kell csinalni.

Rosszul emeltel ki a mondandombol, mint tema jott az abortusz, nem azt mondtam hogy az elfogadas a tobbsegi. Sem azt hogy az elutasitasa. Nem tudhatom mi a tobbsegi allaspont valojaban.

A Jobbik az abortusz szempontjabol az en reszemrol lenyegtelen, a tobbiekrol nem nyilatkozhatom. Ha a Vatikan szolal meg a kerdesben, akkor ok kerulnek szoba, de a tema a lenyeg. Reszemrol.

Kristl 2010.04.07. 21:32:12

@neurotikk!:

"az nem egeszen szorszalhasogatas, hogy tolmacsoljak vagy megmondjak.
Foleg, hogy csomagban hozzak az elveiket, olyat is ami nem is tobbsegi, de keresztuleroltetik, csak mert a part ugy gondolja."

Bla bla bla. Mondtam hogy az enyémre is irhatnál olykor.
Kezdjük az elején. Mitől "megmondja a jobbik" és mitől csak "tolmácsolta az szdsz" monjuk. Hol van az egyiknek és hol a másiknak a határa és lehetősége a "demokráciánkban".

"Rosszul emeltel ki a mondandombol, mint tema jott az abortusz, nem azt mondtam hogy az elfogadas a tobbsegi. Sem azt hogy az elutasitasa. Nem tudhatom mi a tobbsegi allaspont valojaban."

Ez így van, valóban nem tudhatod.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:32:17

@Kristl: azt, hogy eletben marad e a mehbol kikerulve? Hm?
A pontos szamokat tevedhetek, de mondjuk meg egy 5 honapos embrionak is komoly mesterseges segitsegre van szuksege az eletben maradashoz, nem hogy egy beagyazodott zigotanak. Ne vicceljunk mar.
A megszakitasnak is van hatara. 3-4 honap? Akkor meg boven eletkeptelen egy zigota/embrio.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:35:06

@Kristl: most hogy jonnek ide az egyes konkret partok? Altalanossagban beszeltunk partokrol, vagy nem?
Abbol indultam ki amit mondtal, hogy "Amúgy mindegyik párt megmondja neked mi a jó és mi nem. És ez így helyes.", konkret parttol fuggetlenul.

Kristl 2010.04.07. 21:35:59

@neurotikk!:

Egy csecsemő se életképes a méhből kikerülve. Sőt még egy 6 éves kisgyerek se életképes. Szülői gondoskodást igényelnek.

Kristl 2010.04.07. 21:36:27

@neurotikk!:

akkor olvasd el még mit irtam rá, nincs kedvem ismételni.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:40:15

@Kristl: jah, meg te se ha viz ala nyomjak a fejed, de nem ez a tema.
Egy zigotat akarhogy babusgatsz es tomsz bebitapszerrel, nem fog megmaradni, ugyebar. : )

xenuka 2010.04.07. 21:41:03

@ÁkiBáki:

Sajnos nem látod iróniát abban, hogy amíg Anál fasisztáz, valami olyan párot, amely soha nem volt fasiszta, addig én nyugodtan zsidózom, azt az Amált, aki soha nem volt zsidó.

Felismered az analógiát?

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:41:37

@Kristl: miert, atirtad miota eloszor olvastam? : )
Nekem ugy tunik meg mindig ugyanaz, akarhogy nezem.
Talan maskent kellene fogalmazni?

Samuzia 2010.04.07. 21:41:57

@neurotikk!: Akkor irány a Taigetosz! Döntsük el ki élhet és ki nem. A megtermékenyített zigóta, ember, és nem más állat!

Kristl 2010.04.07. 21:42:12

@neurotikk!:

A bébitápszer nem természetes. Az életképes zigóta meg nem kerül ki természetes körülmények között a helyéről ugyebár? :]

tihamermarci 2010.04.07. 21:42:47

Egy érdekes elemzés sorozat, ma éppen a Jobbikról

alomlidercz.blogter.hu/

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.07. 21:43:13

@xenuka: nem, én csak téged ismerlek fel:-)

anyu 2010.04.07. 21:47:03

Ennyi nagyképü, álszent hozzászólást... Nem volt abortuszom, remélem nem is lesz, de a nők nem jókedvükben választják, még aki hülye védekezni az se szivesen megy mütétre.
Két olyan szetfazék, mélyen hivő ismerősöm is volt akiknek volt abortuszuk, mert nagyon rosszkor estek teherbe, érettségi után meg akkor, amikor esküvőt még nem is terveztek, albérletben laktak. Aki legjobban hörög a müvi terhességmegszakitás ellen, az is kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy nagyon nagyon nem akar gyereket ( vagy újabb gyereket ) Lehet, hogy itt gyilkosozik, de ha a 17 éves lánya csinál valami ostobaságot és teherbe esik, rohani fog vele orvoshoz...

Kristl 2010.04.07. 21:48:44

@anyu:
van aki az ember emberi arcát képviselné van aki az ösztönlényt, ha neked ez "nagyképű vagy álszent" az egy dolog...

Jovanotti 2010.04.07. 21:51:10

A posztoló csak nyüszít....
90-ben az első szavazásomon a Fidesz-re szavaztam, és azóta is minden alkalommal.
Most a Jobbik-ra fogok.
Ha bizonyítanak, akkor négy év múlva is.
Ha nem, visszatérek a Fidesz-hez, feltéve, hogy történik valami a következő négy évben. Ha egyik sem mutat fel eredményeket...nos akkor itthagyom az országot.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 21:51:18

@Kristl:
Vetelesrol hallottal mar?
Es ha neked ilyen nehezseget okoz a bebitapszer mint veletlen pelda, akkor probaljuk anyatejjel felnevelni a te kis eletkepes zigotadat ami termeszetes korulmenyek kozott kikerult a mehbol.
Menni fog?
Akkor te leszel a megmentonk! Adunk neked megtermekenyitett petesejteket dogivel meg spermat is, en magam hozzajarulhatok parmiliarddal, te pedig megoldod a nepessegfogyast! Hurra!

Samuzia 2010.04.07. 21:52:02

@Kristl: Én már nem is fűzők hozzá. Ha volt valaki elég nagy szexelni, akkor felnőtt a felelősség vállalásban is.

Samuzia 2010.04.07. 21:53:56

@neurotikk!: Ne tévesszük össze a természetes vetélést, a művi terhességmegszakítással! Nem ugyan az.

Kristl 2010.04.07. 21:57:20

@neurotikk!:

Szerintem mindkét témát lezárhatjuk. A Pártosat azért mert a szövegkörnyezetből igyekeztél "kiragadni" valamit ami szerinted támadható, durván nem foglalkozva vele, hogy az egy "válasz" volt egy korábbi írásra. Melynek lényege pont ez volt, hogy a "jobbik megmondja". Márpedig mint írtam később, a b verzió pont erről szól, mindegyik párt "megmondja". Hisz mindegyik képvisel valamit. De ugyanakkor mivel választhatsz mint sok mást, ők a közösség nézetét "tolmácsolják, ami a c- út. Mindkettő egyszerre van jelen és ugyanoda vezet.
Azt látom hogy szívesen rugózol rajta, de ebben érdemben még nem láttam semmi ellenkezést.

A másik meg hasonló. Önkényesen kiragadsz az ember mint biológiai lény egyedfejlődésének egy adott szakaszára jellemző körülményhalmazt és annak lehetőségeit akarod alkalmazni a többire is. "tudományosan" alátámasztva.
Csakhogy az egész ott bukik, hogy ha tudományoskodunk, akkor az egyedfejlődés egyetlen szakaszát se ragadhatjuk ki ennyire önkényesen és alkalmazhatjuk bátran az összes szakaszra mint tennéd. Különben oda jutunk amit írtam.
-A zigóta méhen kívül nem életképes. Remek, nem is jut ki onnan...
-A gyerek a családi fészken kívül sem az... hisz valakik eltartják. Önellátó viszonylag későn lesz (vagy soha).
-Aztán jön egy újabb nem önellátó szakasz az idős kor...
+ betegségek alatti lábadozás és balesetek.
Az hogy a zigótát nem tekinted annak teljesen önkényes. Minden érdemi alapot nélkülöz.

Kristl 2010.04.07. 22:00:12

@neurotikk!:
Lásd fentebb. A vetélés amúgy sem normális körülmény. Vagy művi (méreganyag +fizikai behatás) vagy nem volt életképes vagy a szervezet nem készült fel rá/nem alkalmas...

A vetélést meg felhozni a szüléssel egy kategóriára már nem hogy butaság, hanem még ízléstelen is...

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:02:13

@Samuzia: nem ez volt a kerdes a legutolso kontextusban, ez nem is vita targya, csak arrol volt szo, kikerul-e ki termeszetes uton zigota/embrio a mehbol.
Mondjuk az egesz csak hipotetikus lett volna meg ennek felvetese elott is, hisz ugy alakultunk ki, hogy ne keruljon ki a testbol ido elott, mert akkor meg gondoskodassal sem marad eletben.
Kicsit elkanyarodtunk a vita alatt az eletkepesseg meg egyebek utjan a torvenyi dontes szuksegessegetol. Beleavatkozhat e ennyire egy tarsadalom, kozosseg, bele kell e, az egyenek eletebe, sorsaba. Emriot/zigotat 'vedjen' vagy felnott embert. Ilyenek.

Kristl 2010.04.07. 22:04:41

@neurotikk!:

Nem erről volt szó.
Azt akarod bizonygatni hogy a zigóta nem életképes mivel kikerülve a helyéről nem marad meg.
Normális esetben NEM kerül ki. A vetélés nem normális eset. A vetélések egy szép hányada ráadásul művi.
Ezenfelül lásd fentebb, egyedfejlődés szakaszai...

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:05:17

@Kristl: akkor ne tedd. Mert nem allitottam hogy egy kategoria a veteles es a szules.
Az eletkepessegrol volt szo.
Eletkeptelen zigota/embrio, onalloan eletkepes felnott egyed kontraszt kapcsan.

Kristl 2010.04.07. 22:09:59

@neurotikk!:
Te tetted nem én. Nem én hoztam fel a vetélést példának.

Ellenben
"Eletkeptelen zigota/embrio, onalloan eletkepes felnott egyed kontraszt kapcsan."
ez ugyanaz az ökörség már ne haragudj. Vagy nem fogod fel, vagy nem olvasod vagy szimplán nem foglalkozol azzal amit írok. Mindhárom esetben értelmetlen folytatni a vitát.
A gyerek a születése után sem életképes. Még 6 éves korban sem felnőtt egyed. Ennyit a "kontrasztodról".
Ahogy a 3 hónapos, és 7 hónapos magzat sem az, noha a 3 hónap az időlimit.

Ennyit az életképességi mániáról.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:13:31

@Kristl: nana hogy nem kerul ki, mert igy alakultunk ki. Ha kikerulne nem fejlodne tovabb! Ha eletkepes lenne nem kellett volna kifejlodnie ennyire hosszu terhessegnek, hamarabb es kisebb veszellyel megindulhatna az onallo elet. De muvi megszakitasokbol is tudjuk, hogy ha kikerulne se lenne eletkepes. Es messze nem csak mergezes egyeb kapcsan lokodik ki, spontan, az anyatest reakciojakent, fuggetlenul a zigota/embrio tulajdonsagaitol.
Tovabba ne keverjuk, hogy megfelelo gondoskodassal eletben marad-e vagy sem. Itt megfelelo, sot kulonleges gondoskodassal sem!
De meg mindig, egy megfogant petesejt jogait szembeallitani egy emberevel durva. Egy epp csak osztodasnak indultet is. Vagy osztodott de meg nem kifejlodott.
Egy majdnem megszuletett csecsemoet mar egyaltalan nem, az mar jogos hogy szemlynek tekintjuk.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:14:53

@Kristl: A zigota kikerulesre hoztam fel.
A szulest mar te hoztad hozza, nem en. Bocs.

Samuzia 2010.04.07. 22:17:32

@neurotikk!: nem érted a lényeget az a számodra nem fontos zigóta egy kifejlett ember lesz, a személyiségnek nem az a mértéke, hogy mikortól tud gondoskodni magáról, hanem hogy mikortól lesz ember, az pedig a foganástól az, mert a genetika alapján csak az lehet.

Kristl 2010.04.07. 22:18:42

@neurotikk!:
"nana hogy nem kerul ki, mert igy alakultunk ki. Ha kikerulne nem fejlodne tovabb! Ha eletkepes lenne nem kellett volna kifejlodnie ennyire hosszu terhessegnek, hamarabb es kisebb veszellyel megindulhatna az onallo elet"

Így van, egyedfejlődés szakaszai. Miért is akarsz akkor te ezzel, lényegében természetellenes követelményeket támasztani?

"De muvi megszakitasokbol is tudjuk, hogy ha kikerulne se lenne eletkepes. Es messze nem csak mergezes egyeb kapcsan lokodik ki, spontan, az anyatest reakciojakent, fuggetlenul a zigota/embrio tulajdonsagaitol."

Azt is le tudod írni milyen gyakran lökődik ki és jelenlegi vélekedés szerint mi lehet ennek az oka? Vagy az már kényelmetlen?

"Tovabba ne keverjuk, hogy megfelelo gondoskodassal eletben marad-e vagy sem. Itt megfelelo, sot kulonleges gondoskodassal sem!"

Dehogynem. itt a megfelelő gondoskodás hagyni a helyén. Miért akarod te eldönteni mi a "megfelelő gondoskodás"?

"De meg mindig, egy megfogant petesejt jogait szembeallitani egy emberevel durva. Egy epp csak osztodasnak indultet is. Vagy osztodott de meg nem kifejlodott."

Durva? Úgy tudtam a törvényeknek célja, és feladata védeni a gyengét. A felnőtt döntésképes egyed egzisztenciája vs védtelen és szólásképtelen egyed élete kérdésében kinek a pártjára kellene állni?

Amúgy meg ha az életképesség a fokmérő, akkor egy erős sportolt milliomos érdeke vs egyszerü átlagember érdeke esetén az egyszeri emberek likvidálhatóak?
Vagy csak a magatehetetlenek? Vakok? Mozgássérültek? Betegek?

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:18:47

@Kristl: "Önkényesen kiragadsz az ember mint biológiai lény egyedfejlődésének egy adott szakaszára jellemző körülményhalmazt és annak lehetőségeit akarod alkalmazni a többire is"
Pont nem.
Onkenyesen, mert mint te is irtad korabban onkenyesek ezek a torvenyek, mint eletkor es szex, de pont nem akarok alkalmazni az egesz egyedfejlodesre egy bizonyos szakaszt, hanem pont el akarom valasztani. A zigota/embrio valamilyen szakaszat, kulonosen a korait, a tobbi resztol.

musmusculus 2010.04.07. 22:19:01

@mallac: "Nem értem mi akadályozhat meg abban hogy megadd neki az anyai szeretetet? Egy gyerek lehet boldog akár ha csak egy mosókonyhában élnek is a szüleivel.Egyébként szerintem az abortuszok többségét nem a lányanyák végeztetik hanem az egyébként komfortos körülmények között élő családanyák,és talán a korunk legidiótább produktumának nevezhető,ún.karrierépítő nők. "

persze, lehet boldog, de emellett éhes is. meg ápolatlan, és ezáltal kiközösített. aztán meg persze egy torzult személyiségű felnőtt a későbbiekben.
őszintén, te mosókonyhában szeretnél gyereket nevelni? (ha igen, gratulálok.)

minden nőnek joga van a saját belátása szerint dönteni ebben a kérdésben.

ha pedig a népességet akarjuk növelni, engedélyezni kéne inkább, hogy a 3.gyerek nemét meg lehessen választani.
szimpatikusabb népességnövelő módszer lenne, mint az abortusz betiltása.

mellesleg nem a karrierépítő nők kerülnek a legtöbbször ilyen helyzetbe, hanem azok a (mély)szegénységben élő, minimális végzettségű nők, akik mit sem tudnak a fogamzásgátló módszerekről, vagy egész egyszerűen nem engedhetik meg maguknak.
osztogassanak óvszert, legyenek olcsóbbak a fogamzásgátló módszerek, legyen szexuális felvilágosítás már általános iskolában, és ne csak a városokban, hanem bizony a legutolsó putri faluban is, mert azok a lányok vannak a leginkább kitéve ezeknek a veszélyeknek.

ez a baj a jobbikkal, mindig csak a helyzetet akarja felületesen kezelni, és nem az okát és a gyökerét kezeli a problémáknak. kicsit gondolkodni kéne.

egy karrierépítő nő

Kristl 2010.04.07. 22:20:01

@neurotikk!:

Nem, te hoztad fel, bocs. Mivel a kikerülés és életképesség kérdéséről volt szó. Az egyedfejlődésben a normális természetes út pedig a szülés/születés.
Olvasd vissza nyugodtan.

Kristl 2010.04.07. 22:21:00

@neurotikk!:
Ha el akarnád választani akkor nem támasztanál későbbi szakasz kritériumait velük szemben.

Samuzia 2010.04.07. 22:22:14

@musmusculus: Isten hozott Kínában! Na ne..., egyébként tényleg a karrier építő nőknek jelent terhet...

mallac 2010.04.07. 22:22:27

@Slaniä: Azért kell az államnak valamilyen szinten beleszólnia az egyén életébe,mert kölcsönösen függenek egymástól.Ahogy az állam felelős érted valamilyen módon,úgy te is felelős vagy az államért,a közösségért.Ebből kivonhatod magad ha úgy tetszik,de ha ez a jelenség tömegessé válik,akkor széthullik az egész.A Jobbik nevezi a nevén a problémát és próbál ellene tenni.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:26:28

@Kristl:
Csak erre:
"Miért akarod te eldönteni mi a "megfelelő gondoskodás"? "
Pont nem akarom eldonteni! Es a mellett agalok senki ne dontse el elore, kozosen, az erintettek helyett!!!
Mert folosleges beleszolas az egyene eletebe!
Nincs egyertelmu elonye egy kikenyszeritett nem kivant terhessegnek, es az embiok jogaira hivatkozni egy hatalmas humbug, eroltetett altalanositas az emberi jogokbol!

Az embrio meg nem egyed!! Ahogy a petesejt vagy a sperma sem. Meg ha megfelelo korulmenyek kozott akar lehetne is.

Befejeztem.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:27:53

@Samuzia:
Egy ossejt miota ember?!!! Hulyeseget beszelsz.

Samuzia 2010.04.07. 22:29:30

@neurotikk!: Köszönjük! Az embrió egyed, mert ember lesz belőle. Ergo embert ölni bűn, tehát az abortusz gyilkosság.

dtk74 2010.04.07. 22:30:24

@Kristl: Te hányat is nevelsz? Vagy hányat adtál örökbe? Csak a hozzáértésed okán kérdezem, mert gondolom nem másokkal takarózol, hanem példát mutatsz! Hányat is szültél, hányat szült a párod? Elfogadom a véleményed, ha tapasztalat és tett van mögötte. Egyébként üres duma.

Kristl 2010.04.07. 22:30:50

@neurotikk!:

Nah megint kiragadsz valamit a szövegkörnyezetből. Ez kezd unalmas lenni :]
Ezt írtad:
"Tovabba ne keverjuk, hogy megfelelo gondoskodassal eletben marad-e vagy sem. Itt megfelelo, sot kulonleges gondoskodassal sem!"

Ezt meg én
"Dehogynem. itt a megfelelő gondoskodás hagyni a helyén. Miért akarod te eldönteni mi a "megfelelő gondoskodás"?

Ergo a megfelelő és különleges gondolkodást igenis megszabod, hisz őgy teszel mintha rendelkeznénk, sőt megszabhatnánk a zigótának mi a "megfelelő" ami mellett lesz szives életben maradni. :]]
Mivel az "életképességi" kritériumokat pont ehhez kötöd.
Ha lesz szives megfelelni, akkor életképes, ha meg nem, akkor meg nem.
Lol.

"Nincs egyertelmu elonye egy kikenyszeritett nem kivant terhessegnek, es az embiok jogaira hivatkozni egy hatalmas humbug, eroltetett altalanositas az emberi jogokbol!"
Az embrio meg nem egyed!!
Ez meg az egyéni véleményed...

Samuzia 2010.04.07. 22:31:35

@neurotikk!: Zigóta: A megtermékenyített petesejt. A hímivarsejt és a petesejt egyesüléséből származik. És hordozza a teljes emberi génállományt!

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:31:59

@Kristl: Te olvasd vissza mar okor!
Pont azt hoztam fel kikerul es nem eletkepes!! Lofaszt sem hoztam egy kategoriaba a szulest es a vetelest, kotozkodja nenikeddel, elegem volt beloled.

"Nincs itt valaki mas akivel beszelhetnek!!!!!!"

Samuzia 2010.04.07. 22:32:43

@dtk74: És ön mennyit vettet el? A kérdés kb. ilyen szintű.

Kristl 2010.04.07. 22:34:17

@dtk74:

Hadd kérdezzem már meg bármilyen válaszom előtt, hogy amire nekem írtad, ahhoz ez hogy kapcsolódik?

"A társadalom el tudja viselni azt a nagyon pici hibaszázalék következményét, főleg hogy mások meg örökbe fogadnának szívesen 1-2 csemetét."

Ehhez, mint a törvényekkel szemben támasztott követelményhez.

Vagy most abba kellene belemennem, hogy amíg nem ölték meg egy hozzátartozóm sem, vagy erőszakolták meg, vagy magam nem szenvedtem el egyiket sem vagy nem követtem el, addig véletlenül se lehet a témában jogi elvárásom?
Mert ha igen, akkor felejsd el, ez nonszensz. Hülyeséghez már kicsit késő van.

Samuzia 2010.04.07. 22:34:39

@neurotikk!: Az előbb még azt írtad, hogy befejezted.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:35:46

@Samuzia:
"Nincs akvariumod? akkor buzi vagy!"

A zigota nem ember, nem egyed, nem eletkepes.
Akarmilyen hulyeseget is hoztok.
Adjatok akkor szemelyi szamot egy zigotanak, csokolom!

dtk74 2010.04.07. 22:36:39

Kristl! Légy következetes, tiltasd be a maszturbálást is (férfiaknál), hiszen az élet lehetőségétől fosztanak meg milliókat (alkalmanként) akik ezt a csúnya dolgot művelik. Tiltasd be az anális szexet (nemtől függetlenül) hiszen itt is pocsékba megy a lehetőség, szarból nemcsak várat nem lehet építeni.
Tiltas be az orális szexet, mert ebből sem lehet gyerek, akkorát senki nem tud nyelni.
Folytathatnám az animalszexxel, stb. de hagyok teret a képzelőerőtöknek :-)

Kristl 2010.04.07. 22:36:54

@neurotikk!:

Pontosan. Mivel a vetélést az életképesség elleni bizonyítékként hoztad fel általánosságban. Ezért az egyedfejlődésben bekövetkező normális "kikerülésként" tüntetted fel, ergo egy kategóriába emelted a szüléssel. Ha nem tudod mit írsz, hadd ne az én hibám legyen.

Samuzia 2010.04.07. 22:37:39

@neurotikk!: Majd lesz ha megszületik...
Ezzel mire is akartál utalni: "Nincs akvariumod? akkor buzi vagy!"

Kristl 2010.04.07. 22:37:50

@dtk74:

Következetes vagyok, próbáld meg követni. Akkor nem csak összevissza irkálsz majd. :]

Samuzia 2010.04.07. 22:39:04

@dtk74: Ha neked ez kell csináld. De az ember a foganástól ember, mert csak ember lehet.

dtk74 2010.04.07. 22:39:47

@Kristl: véleményed lehet, de nem relaváns, ha nem kutattad a témát, vagy nem voltál szenvedő alanya. Volt részem abortuszban, és nevelek két gyereket, továbbá, nem ismerem apámat mert ő korán lelépett. Van pár oldal amit megismertem. Ezért merek véleményt alkotni. Pro és kontra kapott empirikus élmények formálják amit írok, nem prekoncepció, vagy vallási, politikai hovatartozás.

musmusculus 2010.04.07. 22:40:06

@Samuzia: az embrió még nem egy egyed.
egyednek a születés pillanatától számít.
az embriónak nincs véleménye, nem tud döntéseket hozni, nem érez fájdalmat. csupán egy fejlődésnek indult emberkezdemény, egyelőre nem több.
ebben a stádiumban megszüntetni egy emberi életet nem összehasonlítható egy élő, lélegző, fájdalmat érző emberi egyed életének kioltásával.

félre ne érts. nem rajongok az abortuszért, a legeslegutolsó utáni eszköznek tartom.
remélem, soha nem is lesz hozzá közöm.
viszont ebbe beleszólni senkinek (főleg egy pártnak (főleg a jobbiknak) ) semmi joga nincs.

Samuzia 2010.04.07. 22:42:23

@musmusculus: Itt már rég nem erről van szó, és igen is ember, mert a genetikája erre van programozva. Nézd meg a néma sikoly című filmet és azután mond hogy nem érez egy fejlődő embrió.

dtk74 2010.04.07. 22:43:41

@Samuzia: A foganástól? akkor minden spontán vetélés után is rendezzünk temetést, a művi vetélések után pedig pert gyilkosságért?
Valóban csak ember lehet, ha eljut a fejlődésben odáig. Miért attól tekinted értéknek amikor már összefogott a két rész, nem csak attól amikor formája emberi lesz, vagy amikor szervei működni kezdenek, tehát élni kezd, vagy amikor gondolkodni kezd... Van pár más vélemény, hagyd meg másoknak a hitet abban, tartsd meg magadnak a hitet a sajátodban

Kristl 2010.04.07. 22:44:49

@musmusculus:

mivel az abortusz társadalmi kérdés (a jobbik támogatottsága azzá teheti/teszi) ezért van.

@dtk74:
releváns maximum. nem voltam szenvedő alanya, csak ismerősöm, a témát részben "kutattam" akárcsak a feminizmus oldalágait.
viszonylag "hosszú" utat jártam be a liberális támogatástól a jelenlegi ellenzésig. Gyermeket pedig 1-et nevelgettem míg pici volt, az egy élmény volt, pedig nem az enyém volt, de így alakult. :]

Mentem aludni, jó éjt.

dtk74 2010.04.07. 22:45:21

@Samuzia: a spermiumból kávéfőző is lehet vagy hegyikecske? szerintem nem, mert a genetikája nem arra van programozva. értékes hozzászólásod alapján tehát ember. Én meg tömeggyilkos, ha belegondolok abba mit műveltem az asszonnyal az elmúlt napokban.

neurotikk! (törölt) 2010.04.07. 22:46:17

@Kristl:
5
Na ezzel mit irtam? Azt hogy nem 4? Tehat 4=5?Magyarazd el nekem kerlek. : )
Es nem bizonyitek volt, hanem egy lehetoseg a kikerulesre. Tulporogtol. Ez lehet a magyarazat a suket dumara amit levagsz itt, ketteall a hajam. Es meg komolyan veszed. Tulmelegedtel, tulporogsz.

Most mar tenyleg mentem, boldog beleszolast mas dolgaba suket dumaval. Legalabbis probalkozast.
Csokolom

A potencialis zigotagyilkos.

(jah, ajanlom figyelmetekbe a mesterseges megtermekenyito klinikakat. El kell pusztitani az ilyen gyerekgyilkos intezmenyeket, 1 megszuletett gyerekre nagyon sok meggyilkolt jut, pfuj, ferto!)

dtk74 2010.04.07. 22:46:27

@Kristl: nevelgetni és felnevelni az óriási különbség. játszani valamit és élni valamit, éppen erre utaltam.

Samuzia 2010.04.07. 22:50:55

letünk keletkezésének egyik egyedülálló tulajdonsága, hogy mindjárt létformaváltással indul: a petesejt és a hímivarsejt, egyesülésük folyamatában felszámolják önmagukat, és két, korábban különálló és külön létező organizmusból lesz egy új, egy harmadik létforma: a megtermékenyített petesejt, a zigóta. Az élővilágban beálló – nem csekély – drámai változás ez: két organizmus szűnik meg ahhoz, hogy egy létrejöjjön.@dtk74: Már ember nem két valami, hanem egy valaki.

Samuzia 2010.04.07. 22:52:32

@dtk74: Sperma csak a gén állomány felét hordozza...

musmusculus 2010.04.07. 22:53:33

@Samuzia: bocs, de ez nem érv:)
perszehogy a genetikai állománya alapján emberré fog fejlődni, ez elég egyértelmű, ezzel senki nem fog vitatkozni:)

az abortusz pro/kontrában ez nem érv, hogy de ember lesz belőle.
attól még nem egy ember jelenleg.

a film meg film (remélem, megbocsátod, hogy most nem nézem meg azonnal), de az embrió elég nehezen érez fájdalmat fájdalomérző receptorok, valamint az ezekből érkező ingerek feldolgozására alkalmas központi idegrendszer híján.
(mert most ugye még arról a korról beszélünk, amikor még elvégezhető a beavatkozás.)

Kristl 2010.04.07. 22:54:01

@dtk74:
lovagolj akkor a szavakon.
ha felütöd a szótárt rengeteget találsz hozzá. :]

Samuzia 2010.04.07. 22:56:18

Na ne nevettess, az ember méltósága abból fakad hogy ember lehet, milyen jogon fosztod meg attól, ha a te gondolat meneteden haladunk akkor Kínába jutunk ahol az abortált magzatokat megehetik csemegeként, mint fehérje forrást.

dtk74 2010.04.07. 22:59:08

@Samuzia: Ez gyönyörű volt, versbe illene. Sajnos a valóság az, hogy a valakit így meghatározva személyi szám járna a gilisztának is,

mert emberségünk gondolkodásunkkal, döntésképességünkkel kezdődik és ér véget,
ami fogantatásunk pillanatában még csak egy ígéret,
melyet a zigóta magában hordoz.
Ehhez a csodához a férfi magja, és a nő méhének gyümölcse egyaránt fontos, ezért kell őriznünk ezeket a kincseket, hogy tovább fennmaradjon az ember, kit Isten saját képmására teremtett.

- Természetesen a stílusgyakorlat csak hülyülés, nem vesztem meg, ezzel csak arra utaltam, hogy a pátosztól még nem lesz több értelme annak, amit írok.

dtk74 2010.04.07. 23:00:55

@Kristl: A szó az én fegyverem, de nem kell szótár, szégyellném forgatni, hiszen az ellenfél fegyvertelen.

Samuzia 2010.04.07. 23:04:37

@dtk74: Ha így gondolod akkor öljük meg az időseket is akik szak szóval M-esek, mert gondoskodásra szorulnak és néha azt sem tudják hol van. A emberi zigótából nem lesz giliszta.

Samuzia 2010.04.07. 23:06:49

@dtk74: Ja és a gyerekekkel meg irány a Taigetosz? Ez nem emberi...

dtk74 2010.04.07. 23:10:13

@Samuzia: Ők már gondolkodnak, éreznek, akarnak, ezért más kategóriába tartoznak mint egy darabka növekvő öntudatlan húsdarab.
Az már más állapot, bármilyen csekély is legyen az értelmi képessége, de mivel önző vagyok, és egoista, nem bánom, felőlem végezhetsz velük. Én nem tenném, de hát emberek vagyunk és dönthetünk eltérően.
Ez a lényeg, a döntés joga.
Persze akkor az M-eseket fosztanánk meg a döntés jogától. Az abortusz tiltásával pedig a megszakítás mellett döntő nőket. Őket ezek szerint kevesebbre tartod az M-osztályos fajtársainknál?

musmusculus 2010.04.07. 23:10:32

@Samuzia: de mondd már meg, hogy egy halom sejt (nukleinsavak+fehérjék) mióta ember?
nem véletlenül hívjuk még csak emberiónak, mert az. se több, se kevesebb.
én nem a genetikai állományom miatt tartom magam embernek, hanem attól, hogy felfogom a körülöttem levő világot, képes vagyok rá reflektálni, gondolkodom.
egy emberió ezek egyikére sem képes.
ebben a korban egy biokémiai reakciót szakítasz félbe, semmi több nem történik.

a gondolatmenetemet meg nem kell folytatni, pont azért, mert akkor meg a ló túloldalára esünk, ami meg elég gusztustalan.

az embriót ne kezeljük emberként, de azért táplálékként se. embrióként kezeljük.

Samuzia 2010.04.07. 23:13:04

@dtk74: Ezt mondtam volna? Nem! Csak azt, hogy az élet él, és élni akar, és nincs jogunk megakadályozni, a kis húscsomó lehet a következő Puskás vagy Neumann. Bele gondolni is rossz, hogy 70 év alatt 6 000 000 embert ölt meg a társadalom önzésből.

Samuzia 2010.04.07. 23:13:55

@musmusculus: És emberként, mert az lesz.

dtk74 2010.04.07. 23:14:25

@Samuzia: A társadalom most is kiveti a gyengét. Elvész, éhen hal, betegségek viszik el. De addig legalább boldogan él, mondhatnád, pedig talán nem él boldogan, csak él. Nem tudjuk, a magunkfajta nem vesz magához hajléktalant, putriban mezitláb tengődő árva cigánygyereket, sem aids-es afrikai árvát, így csak prekoncepciói vannak arra, miért is kell megszületni mindenkinek minden áron. A magunkfajta letudja dumával a már megszületettek gondjait. Ha te más vagy, légy büszke.

Samuzia 2010.04.07. 23:15:43

@dtk74: Csak tudd az abortuszok nagy részét nem a romákon hajtják végre, ha nem a magyarokon.

musmusculus 2010.04.07. 23:17:28

háhá, kétszer is emberiót írtam:)
az természetesen embrió akar lenni.

dtk74 2010.04.07. 23:18:15

@Samuzia: szüljél te vagy a párod évente egy gyereket, élj a nemes eszmének. Ne védekezz, mert a gyerek akitől elveszed a születés lehetőségét, lehet a következő Neumann, Puskás, Churchill vagy Hitler.

ja, és hagyd, hogy mások másképpen tegyenek. Mindenki a saját döntéseiért vállaljon felelősséget.

Samuzia 2010.04.07. 23:18:23

@dtk74: Más részt milyen jogon döntöd el ki boldog és ki nem...
A roma gyerek ragaszkodik az anyjához pedig sok nagyon szegény. Menj el Miskolcon a számozott utcákra majd meglátod. Persze minden gyerek ragaszkodik hozzá! Nem érv a szociális helyzet.

dtk74 2010.04.07. 23:20:20

@Samuzia: hol van erről statisztika? érdekelne, mert még a származást sem tartják számon sehol, nemhogy az etnikai adatbázisokat összekötnék az abortuszos adatbázisokkal.
Talán ez is csak újabb frázis, prekoncepció?
Egyébként ha így lenne, piedesztálra kellene emelned a cigányságot, akik a te esznéid szerint élnek, esélyt adva az életnek, bármilyenek is legyenek az életkörülményeik.

Samuzia 2010.04.07. 23:20:54

@dtk74: És a közösség jövőjért, amelyben él, mert nem csak mi vagyunk, ha nem egy társadalom is, a felé is van némi felelősség, persze nem a védekezésről beszéltünk eddig, hanem az emberről, csak tudd van természetes védekezés is.

Samuzia 2010.04.07. 23:24:05

@dtk74: Márcsak ha arra gondolok, hogy a cigányságnál érték a gyerek, akkor rögtön elgondolkodhatunk, nem félti a jólétét, és nem félti a karrierjét.

musmusculus 2010.04.07. 23:24:22

@Samuzia: de csak LESZ, még nem az!!
nem egy EGYED, hanem egy embrió, ezért fölösleges jogokkal felruházni, amikor az egyetlen dolog, amire képes, az az osztódás, amit nem a saját akarata, hanem fizikai és kémiai folyamatok szabályoznak.

élethez hasonló dolgokat egy petri csészében is létre tudsz hozni, akkor azokat a biokémai folyamatokat is bűn leállítani?
ez elég sarkos, utálok így egyszerűsíteni, de nem hagy nyugodni a kérdés, miért akarsz emberi jogokat adni egy önálló életre képtelen organizmusnak?

dtk74 2010.04.07. 23:24:34

@Samuzia: Szabolcsi vagyok, sok cigányt ismerek. Milliomost, és kukából élő családokat is, riportot is készítettem róluk, az életükről.
A harmincéves, ötvennek látszó asszony, kézen fogva vezette be az urát minden nap Mátészalkára egy 8km-re levő faluból. A férfi gyakorlatilag vak volt. Ő vitte a táskát amibe a kenyeret és zsírokat (sic!) gyűjtötték. Az asszony asztmás, a kukába mászáskor gyógyszert kellett bevennie, mert fulladt. Otthon 6 gyerek várta őket. Egy család élete röviden a 48-ból akik akkor bejártak Szalkára kukázni, abból az egy faluból. Valószínűsítem, ők nem voltak a családtervezés és az abortusz ismerői.

dtk74 2010.04.07. 23:25:37

Ja, és nem válaszoltál arra, honnan szeded, hogy az abortuszok többségét magyarokon követik el?

Samuzia 2010.04.07. 23:25:52

@musmusculus: Azért mert nem tehet arról, hogy megfogant, de ha már megfogant akkor egy ember rejtőzik benne, akinek joga van élni.

Samuzia 2010.04.07. 23:27:08

@dtk74: Miért a problémájukra ez a megoldás, a társadalom szégyene hogy van ilyen.

dtk74 2010.04.07. 23:28:58

ezt jól megaszontad, a ménkű csapja meg. ihaj

Samuzia 2010.04.07. 23:29:27

@dtk74: No meg az uzsorásoké, akik lenyúlják a pénzüket.

musmusculus 2010.04.07. 23:30:45

@Samuzia: meghogy miért baj az, ha valaki 17évesen nem szeretné kirúgatni magát a középiskolából, és egyedül gyereket nevelni a másfélszobás panelben anyukával meg apukával.
lehet, h nagyon fogják szeretni egymást, de annak a lánynak az élete tönkre is megy ezzel a döntéssel.(a gyermekéről nem is beszélve)
inkább az övé, mint egy egy 2hetes embrióé?

Samuzia 2010.04.07. 23:31:56

@musmusculus: Van lehetőség arra hogy megszülje, sok család van ahol örökbe fogadnák a gyermeket.

Samuzia 2010.04.07. 23:32:43

@musmusculus: Az meg külön kérdés hogy miért hagyta magát...

Samuzia 2010.04.07. 23:34:07

@musmusculus: Ja csak tud van olyan leány anya aki egyetemet végzett a gyermeke mellett.

musmusculus 2010.04.07. 23:36:36

@Samuzia: nem tehet róla, valóban.
de ő ennek jelenleg nincs tudatában, ahogy annak sem lesz, ha leállítják a működését.
a szülei - vagy legalábbis az anyukája viszont teljes mértékben tudatában van annak, hogy nagy a baj.
azok viszont basszák meg valóban, akiknek csak ez az egy fogamzásgátló módszer létezik, elég méltatlan módszer.

egyébként érdekelne, mit gondolsz azokról a terhességmegszakításokról, amikor mondjuk már jó előre sejteni lehet, hogy a születendő gyerek sérült, adott esetben súlyosan beteg lehet?
vagy mondjuk ha az édesanya egészségét veszélyezteti?
olyankor is az embrió érdekei az elsődlegesek, vagy ilyenkor az egyed érdekei elsődlegesek?
és ha igen/nem, miért?

Samuzia 2010.04.07. 23:40:49

@musmusculus: ha a gyermek sérült és életképtelen, akkor támogatom hisz úgy sem tud élni, az édesanya pedig döntsön, a gyermek felől ha életéről van szó mindkét megoldásra volt példa arra is hogy elvette és arra is hogy nem. Zigóta állapotban ezt még nem lehet tudni.

Samuzia 2010.04.07. 23:42:05

@musmusculus: Egy életet mindenképpen meg kell menteni.

Samuzia 2010.04.07. 23:43:30

Csak tud az édesanyám súlyos szívbeteg volt, és nem javasolták hogy megszüljön engem, de vállalt és mindketten élünk...

musmusculus 2010.04.07. 23:44:15

@Samuzia: szeretném látni azt a sok családot, bemutatnám nekik a velencei nevelőotthonos gyerekeket, akiket ismerek.

az abortusz szempontjából lényegtelen, hogy nem volt elég elővigyázatos, megerőszakolták, vagy csak nem jött össze az alkalmazott módszer.

tudom, hogy van ilyen, minden elismerésem az övék, én 17évesen be nem vállaltam volna.
ők megtehették, sokan nem tehetik.

értem amúgy, amit mondani akarsz, szóvalhogy ha valaki heccből/balfaszságból csinált egy gyereket, ne az a valami szívja meg, hanem, aki elkövette a hibát.
hidd el, a többség tényleg nem jókedvéből jár el, hanem mert ők sem látnak más megoldást a helyzetre.
szörnyű helyzetben kell lennie annak a nőnek, aki úgy dönt, hogy elveteti a gyermekét...
(de továbbra is basszák meg, akik ezt rendszeresen csinálják, mert jól tudjuk, vannak ilyen emberek...márha emberek ezek egyátalán)

Samuzia 2010.04.07. 23:45:26

@musmusculus: ja és ismerek olyan családot ahol autista gyermeket nevelnek és semmi pénzért le nem mondanának róla. Na jó éjszakát és szép álmokat.

Samuzia 2010.04.07. 23:48:06

@musmusculus: Tudod azért a médiában olyan könnyen beszélnek róla pedi az egy dráma. Sokszor évtizedekig tartó poszttraumás szindrómával. Én a megelőzésre nagy hangsúlyt fektetnék, és a teljes és értelmes embert hordozó embriót védem.

musmusculus 2010.04.07. 23:48:59

@Samuzia: de van olyan, hogy csak sérült.
mondjuk down-kóros. azt elég korán ki lehet mutatni, ha jól emlékszem.
éldegélhet down-kórosként, életképes a magzat, az egyed, ellenben nem él teljes életet. vagy lehet szó akármilyen genetikai rendellenességről, vagy szervi megbetegedésekről (de azt ugye ilyen korán még nem lehet tudni, ez igaz.mármint a szervit, szervek híján)

ha betiltják az abortuszt, akkor gondolom nem fognak különbséget tenni aközött, hogy az embriót most épp a betegsége miatt kell elvetetni, vagy más miatt.
vagy kitérnek erre bővebben is? nem olvastam ezt a programpontot, csak azért kérdezem.

Samuzia 2010.04.07. 23:54:24

@musmusculus: Én nem vagyok jobbikos, csak a személyes álláspontomat képviseltem. Úgy gondolom vannak minősített esetek, és a szeretet ott van a down- kóros gyerekekben is, én foglalkozok ilyenekkel, meg más szellemi fogyatékosokkal is.
Zárásként egy történetami megtörtént:
A Seattle-i-i paraolimpián történt. A 100 m-es síkfutásra 9 fiatal sorakozott fel. A start után az egyik versenyző megbotlott és elesett. Megütötte magát és sírva fakadt. A többiek meghallották sírását és megálltak. Visszajöttek földön fekvő társukhoz, aki sírva ült a földön. Az egyik Dawn-kóros föléje hajolt és megkérdezte: Fáj? Igen,- válaszolta a sebesült. Ekkor körülállták és lassan fölemelték társukat, majd átölelve elindultak a cél felé, a nézőtéren az emberek felállva tapsoltak és éljeneztek a célba egyszerre beérkező csapatnak. Ez esetben 9 aranyérmet osztottak ki, mert mind a 9 versenyző megérdemelte: szeretetből aranyérmes helyezést értek el.
Sok testében erős, egészséges, de lelkében nyomorék tanulhatna ezen remek fiataloktól!

Samuzia 2010.04.07. 23:56:27

@musmusculus: Azt ugye tudod hogy nagyon nehéz ma örökbe fogadni Mo.-on Nagyon szigorúan határozzák meg kilehet nevelőszülő.

Samuzia 2010.04.08. 00:00:27

@musmusculus: Jó éjt és jó pihenést neked, tudod veled azért lehetett beszélgetni, mert végre valaki és ez Te vagy ráéreztél az árnyalatokra is, remélem hogy neked szép családod lesz és szép életed, és ezt szívből kívánom.

Kristl 2010.04.08. 08:56:53

@dtk74:

Én meg arra utaltam, hogy olyasmit sikerült találnod és abba belekötnöd ami kb a sértő és butaság kategóriája, de erre külön büszke is vagy. :]

Az meg már innentől mellékes, hogy a törvényi szabályozás lehetőségeire semmit nem sikerült írni. Csak a kényelmes "honnantól ember az ember" vonalon nyomtad tovább a süketelést.
Biológiai értelemben az már ember. Miért? Hordozza a teljes genomot, és az egyedfejlődés egy adott szakaszában jár. Pont.
A többire hogy "érez e" vagy akármi semmi információ nincs. Innentől eljutottunk oda, hogy azért x hónap mert valami intervallumot kellett találni az abortusz számára.

Kristl 2010.04.08. 08:58:13

@musmusculus:

Erre pedig irtam fentebb. A nemi erőszak és a fejlődési rendellenesség szinte mindenütt "más kategória".
Az abortusz tilalma alapesetben nem érinti e területeket.

neurotikk! (törölt) 2010.04.09. 08:21:36

@Kristl:
A honnantol ember az ember nem suketeles, csak neked suket.
A genom az a borod hamsejtjeiben is teljes egeszeben jelen van. Ha nem tudnad. A te ervelesed szerint biologiai ertelemben mar ez is ember. Hisz a sejtek az egyedfejlodes bizonyos szakaszaban jarnak. Ahogy mondod. Pont.
Zuhanyzas kozben teljes genomok (emberek) millioit kuldod le a csatornaba tomeggyilkos idiota.
Ha pedig az ossejtekre akarnal asszocialni, akkor azokat is boven elpazarlod a sajat erdekedben, tomeggyilkos. (kiveve ha rakos gocca fejlodnek, de ebbe ne menjunk most bele)
Erolkodunk, erolkodunk? : ))
Mesterseges hogy mit tekintunk embernek, megegyezes kerdese.
Kiveve a mesekre alapozok csoportjat, de azt nem tekintjuk mertekadonak, ugyebar.

Kristl 2010.04.09. 23:53:22

@neurotikk!:

"A honnantol ember az ember nem suketeles, csak neked suket.
A genom az a borod hamsejtjeiben is teljes egeszeben jelen van. Ha nem tudnad. A te ervelesed szerint biologiai ertelemben mar ez is ember. Hisz a sejtek az egyedfejlodes bizonyos szakaszaban jarnak. Ahogy mondod. Pont."

Úristen. Te mikor tanultál utoljára biológiát?
Most komolyan ledöbbentettél. Mit is mondhatnék, bocs hogy megzavartam lelkivilágodat. Tényleg jobb ha lezárjuk. Ülj be ujra valami iskolapadba aztán pár év mulva visszatérünk rá.

"Zuhanyzas kozben teljes genomok (emberek) millioit kuldod le a csatornaba tomeggyilkos idiota.
Ha pedig az ossejtekre akarnal asszocialni, akkor azokat is boven elpazarlod a sajat erdekedben, tomeggyilkos."

Lol. Lásd fent. Ennyit az "erőlködésről".

"Mesterseges hogy mit tekintunk embernek, megegyezes kerdese.
Kiveve a mesekre alapozok csoportjat, de azt nem tekintjuk mertekadonak, ugyebar."

A hülyéket sem.
süti beállítások módosítása