2009. augusztus 04. 12:43 - Reckl_Amál

Elveszett lényeg

Vasárnapról hétfő hajnalra fegyveresek rontottak be egy alvó család házába, az anyát agyonlőtték, kiskamasz lányát "csak" szitává, de életben maradt.

Sok jel szerint ez a brutális támadás is a Cigányellenes Halálosztag műve, akik eddig - a feltételezések szerint mindig ugyanazok - 6 embert öltek meg és 5-öt megsebesítettek. A rendőrségi gyanú szerint az indíték etnikai, vagyis ezeknek az embereknek az volt a bűnük, hogy cigányok. Ráadásul az tette őket könnyű célponttá, hogy a faluvégen laktak, vagyis könnyen megközelíthető házban.

Annyira hülye országban élünk, hogy a lényeget, hogy embereket ölnek találomra, már senki sem fogja föl?

Mert mindenütt csak a tunkolás megy. A hülye Fidesz már rögtön képes volt Draskovics azóta kipukkadt bizonyítékhamisításáról beszélni. Ugyanabban a mondatban, amelyet úgy kezdtek, hogy mennyire sajnálják az áldozatot. Menjenek a fenébe!

De az ellenfél sem maradt el semmiben. Azok a szokásos rasszista alapritmusra rákeverték a települési őrség lejárt lemezét.

A Szabad Demokrata Retkes Attila Egyszemélyes Párt egyenesen összehívná az Országgyűlést, ne feledjük, kezdő még. Minek? A már szinte alig Tisztelt Ház mit tudna ebben a dologban tenni? Semmit. Az elkövetők bűnözők, valószínűleg elmebetegek is, de alapvetően bűnözők. Az ő elkapásuk a rendőrség feladata volna, nem a parlamenti pártoké.

Már beszéltek erről éppen eleget. És nem utolsó sorban Retkes elődei tehetnek arról, hogy a rasszizmus erősödőben van. Egy igazi liberális ekkor - nem túl látványosan - azt mondja: bízik a jogállamban; rendőrség, bíróság, büntetésvégrehajtás - ez a megoldás. Az más kérdés, hogy ezért is sokan körberöhögnék. Csak éppen a hordószónokot a politikustól az választja el, hogy akkor is a rendhez és a szabályokhoz ragaszkodik, amikor az nem népszerű. Az SZDSZ meg amúgy is hiába kapálózik, éppen ezért akár tehetne valamit jót is.

És persze a visszhangok!

Egyesek szerint ez a gyilkosságsorozat provokáció. Vagy maguk a cigányok öldöklik egymást, vagy maga a kormány (slágergyanúsított: a titkosszolgálat) áll a háttérben. Tényleg itt tartunk? Tényleg képesek egyesek ilyesmit komolyan feltételezni? Hogy Draskovicsék utasítására a titkosszolgálat szabadcsapatai keresik a megfelelő áldozatokat, és lecsapnak? Disznók ezek, tudjuk jól, de amatőr és gyáva disznók, és azért én minden ellenére nem tudok ilyet elképzelni sem.

Mások sokallják a felderítésre fordított energiát. Én nem. Szerintem ezek mindenekelőtt veszélyes bűnözők. Fontos, hogy az ilyeneket elkapják. Mivel eddig nem sikerült, az erősítés jogos. Természetesen nem tudom, nem tudhatom, hogy mindig ugyanazok voltak-e, egy erre specializálódott csoport különböző tagjai rontottak-e rá az áldozatokra az egyes alkalmakkor (logikai alapon ezt tartom valószínűleg, de csak spekulálok), vagy egymást utánozzák ezek a bátor legények (leányok?) egymástól függetlenül. De ha ezek a tettek teljesen elszigeteltek egymástól, akkor sem más a megítélésük: aki embert öl, annak börtönben a helye.

Vegyük már észre, mi történt! Váratlanul megtámadtak fegyveres emberek ártalmatlan ártatlanokat, és megölték őket. Rablógyilkosság kizárható, hiszen sosem tűnt el semmi semelyik helyszínről. És az áldozatok mind elég szegények voltak. De a lehetőségek közé fölvesszük az uzsorások leszámolását vagy az elmérgesedett családi perpatvart, amire az előítéletes emberek elsőként gondolnak, akkor sem változik a lényeg. Emberek haltak meg.

És erre nincs magyarázat. Nem érvényes az a próbálkozás sem, amikor valaki próbál cigánybűnözéssel visszavágni. Teljesen mindegy, hogy mások mit csinálnak. Az egyik fél bűne nem menti föl a másik felet a bűnei alól. Arról nem is beszélve, hogy nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy felekről beszélni igenis rasszizmus. Bűnözők vannak és nem bűnözők. Ha ezt a vonalat húzzuk meg a társadalomban, az éppen elég.

Természetesen ezen az alapon jogos igény, ha az áldozatoknál ugyanígy járunk el. Elméletileg egyet is értek ezzel. Ha végre sikerülne ezeket az alattomos szemeteket kivonni a forgalomból, lehetne az indítékot is tisztázni. Mert ha ezek csak a család haragosai voltak, akkor valóban nem lényeges, hogy az áldozat minek született. Ellenben, ha a rendőrségnek lenne igaza, és valóban valami önjelölt igazságosztó banda származási alapon gyilkolt, akkor fontos.

Sokan a radikálisok szerepéről beszélnek. Én elég minimálisnak érzem ezt, annak ellenére, hogy hajlok a hatóságok hivatalos véleményét elfogadni. A radikálisok a nem-radikálisokkal együtt érték el ezt a hisztérikus közhangulatot, és csak idő kérdése volt, hogy mikor mutatkoznak az első patologikus jelenségek. Ezek a fegyvermániás őrültek most a cigányokat pécézték ki maguknak, hiszen ma nagy divat őket utálni. Vagyis a radikálisok legfeljebb divatdiktátorok, nem igaziak; ha föl lehet nekik valamit róni (és ez sem csekélység) az a szabadszájúság és az őszinteség demagóg összekeverése. Mert a magyar radikális elsősorban beszél - szerencsére -  de ezzel is éppen elég kárt okoz, például jogalapot szolgáltat egy impotens és tehetségtelen kormányzatnak, akik cigánygyűlölethez az okokat szorgalmasan építik föl és az emberi jogokra hivatkozva valóságos bűnözőknek és egyéb deviánsoknak segítenek megúszni a dolgokat. Közben pedig mi cigány és nem-cigány normális emberek egy egyre veszélyesebb (vagy annak tűnő) társadalomban próbálunk boldogulni.

Legalább mi legyünk észnél!

438 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr801288037

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kik öltek Kislétán? 2009.08.04. 14:02:55

Megint öltek, megint egy ártatlant... Most egy senkinek sem ártó, 45 éves roma nőt. És megint egy gyermekre is rálőttek... Az elkövetés ismét hétvégén, ismét faluszélén, ismét sörétes puskával történt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 20:01:46

@nothing.at.all: és segélymegvonás ha nem jár iskolába vagy veri a tanárt a purdé

Zsoo 2009.08.04. 20:04:47

ez a Bereznay hol volt a rendszerváltáskor? Miért Londonból pofázik? Csak összemossa a fehéret a feketével! Miért nem magyar embernek hiszel inkább?

blood 2009.08.04. 20:07:40

zsoo-és mi a haza felvirágzására a program a nagy jól hangzó demagógiákon kívűl?
Kérlek ne gyere a hazai termőfőld és az ipar feltámasztásával,mert mindenhol túltermelés van piac meg nulla.Iparos embert meg nem képez senki,mert mindenki jogász,bölcsész,tanár,bíró,ügyvéd stb.szeretne lenni csak dolgozni ne kelljen,ha meg valamit építeni kellene románok és ukránok jönnek dolgozni az meg azért nem tetszik,mert elveszik a magyaroktól a munkát ,de mint már írtam abból már sajna kevés van aki és már nyugdíjas szinte.
Ja tudom a zsidókat el kell távolítani...ez mindenre a válasz ez aprogram...ez anagy magyar keresztényi szeretet :S

csántérfa 2009.08.04. 20:08:31

Idióta vezetés,balfasz ,félresikerült denmokrácia.
Magyaridegen vezetés,akiknek akkor sem kopna fel az álla,ha itthon,az általuk hozott törvények alapján adóznának.
gumijogszabályok,egyéb trükkök alatt,amit egyszerű halandók nem tudunk követni ,kiviszik a lóvéjukat ,itthon asszisztálnak a Munka Tv könyve által előirtak be nem tartására,
Ők AZ IGAZI HAZAÁRULÓK!
Bizom benne,hogy megkerültök
Hány maszek adja,ill.fizeti ki az un. fiz szabadságot?

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 20:09:40

@blood: a kereszténység propaganda a "kiválasztott" felsőbbrendű izraeliták oldalán :)

belekotty 2009.08.04. 20:12:45

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Mondom én hogy gondjaid vannak az olvasással. :-))

surayana 2009.08.04. 20:15:27

erre a szörnyűségre csak egyetlen megoldás van. Mohácsivica, Kolompárorbán, Farkasflóri és Horváthaladár szervezetei kapjanak újabb százmilliós állami támogatást - elszámolási kötelezettség nélkül. A helyzet nem lesz jobb - ezt láttuk évtizedek óta-, de legalább ez a pénz is el fog tűnni. A cigányok a faluvégen meg retteghetnek. A saját vezetőik is elárulták őket. Ugyan mit várhatnának még...

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 20:21:49

további jó mulatást

kapjátok el a bűnzőket és vegyétek fel a pénzt!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.04. 20:25:26

@Zsoo:

Igen, az, hogy valamit hol mondanak eldönti az értékét. (Ha-ha) Vagy nem? Vagy ez a korlátoltság csúcsa lenne? Esetleg számít mégis az is, hogy MIT mond, mi a TARTALMA? És ha baj lenne vele, MI az?

Nem veszed észre, hogy magadat veszejted el, dróton rángatott bábú?

belekotty 2009.08.04. 20:27:06

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Látom elfogytak az érveid. Legalábbis már te is így látod, érveid eddig sem voltak. :-))

Dr. Muerte 2009.08.04. 20:27:13

Klasszikus kérdés egy bűnügy nyomozásának kezdetén: "Kinek állt érdekében?"
Nekem nehezen áll össze, hogy hidegvérű gyilkosok rasszista megfontolásból nőket és gyerekeket ölnek.
Viszont annál érdekesebbnek látom a szomszéd ország reakcióját:
index.hu/kulfold/2009/08/04/slota_a_nyakunkra_kuldene_az_ensz-t/

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.04. 20:29:02

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz:

Azután mondod, hogy elolvastad, vagy csak azután amit elképzelsz, hogy lehet a tartalma?

Azt hiszem még nem olvashattad el mióta megadtam a linket. De már kommentálod, már véleményed van. Brávó.

belekotty 2009.08.04. 20:29:25

@Yasashi Tanuki: Hmmm... ha valakiknek üzenni akarnak, akkor azoknak tudni kell hogy mi az üzenet. Ha cigó uzsik lennének a háttérben, már rég feldobták volna őket.

hufnagel@citromail.hu 2009.08.04. 20:31:14

Mi az hogy nő?
Csak egy tetves, ami adónkból kifizetett szocisegélyen élő cigánykurva volt, semmi más.
Magyar földön mindnek ezt a sorsot kellene végre juttatni a segélyek helyett.
Esetleg humanitárius okokból előtte felajánlani nekik 2-3 napot és fletó szavait tolmácsolni: "el lehet innen menni! Itt lehet bennünket hagyni kérem"!
Aztán majd rend lesz végre-valahára.
Amúgy nagyon gyanus ügy az egész, megint az mszp vagy az szdsz variál a nácifasiszta-terrorista kártyáival és a jobboldal ismételt lejáratása okán beáldoz egy mocsadékot, hogy véle a magyarok ellen szítsa a légkört mint bel- mind külföldön.
Azt hazudozzák, hogy a 13 éves lányt is több mint száz sörét találta el.
De emberek, egy sörétes lőszerben maximum 9 vagy 11 darab sörét van. Akkor hogy 100 sörét eltalálja legalább sorozatvetővel kellett lőnie a rebiszeseknek, vagy nagyon sokan voltak, legalább tizen! Ennyire hülye lenne az ávh, hogy erre nem igazán figyeltek oda, amikor az újabb magyarellenes provokációt nagy dérrel-durral megcsinálták?
Aztán lehet szépen fellobogózni az önkormányzatokat fekete zászlóval egy elpatkolt mocsok miatt?
Szögi Lajos tanár úrnál meg mintha nem kellett volna! Az más volt, "csak" egy magyar? Hasznos tagja a társadalomnak és nem holmi segélyen élő, vagy bodzázó-vasazó roma aljadék.

Zsoo 2009.08.04. 20:33:15

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Nem mondom meeg!
neked nem, Te zsidóbérenc!

viktor134 2009.08.04. 20:33:39

én szerintem a hírtv tippje fog bejönni.

micsoda hiszti volt a gyújtogatásból is fasimussal, meg minden, erre kiderült, hogy volt egy jó vaskos biztosítás, és magától gyúlódott fel. :D

Zsoo 2009.08.04. 20:37:34

@A Nép - Te vagy!: Sok a magyarkodó okostojás! Tudod mit, szavazz a harcos jogvédőre, hogy is híjják? baló györgy vagyok-né!

Kalmár 2009.08.04. 20:39:09

Az én környezetemben sok cigány él.
Persze nem szeretem őket.
Eleget hallottam, hogy valakit cikiznek mert 2 gyereke van csak, pedig már 30 éves.
A saját fülem hallatára mondták, hogy csinálj vagy 5-öt még, eltarcsja zállam.
Segélykor, látom a rengeteg cigányt tolongani a kocsma körül, volt aki Fosters sört vett kartonnal.Kocsmában!!
Láttam gyűrött papír2százasokat dobálni a pult mögé, hogy nézzen el mindent a kocsmáros.
Én rasszista vagyok?
Ők meg a hibásak?

A fenét, így volt ez 20 éve is, csak kevésbé volt irritáló amíg a válság nem nyomorított meg minket.
Ha megkérdezel egy gyermeket, hogy mi akar lenni szerinted mit mond? Rendőr, orvos, szinész, stb.
Próbáld ki egy szabolcsi falu cigány gyermekét megkérdezni, hogy mit fogsz csinálni, ha nagy leszel?
- Férjhez megyek szülök 5 gyereket és a segélyből élek.
Ő szemét, élősködő?
Nekem meg ha felmegy a pumpa ettől, akkor rasszista?

Nem hiszem, egyszerűen ezt látja otthon. Miért gondolná, hogy ez baj? Már a nagyapja is így élt. Egyszerűen homokba dugtuk a fejünket évtizedekig most meg akkora a baj, hogy nem bírunk vele.
Utálom a hülye fővárosi liberálsenkiháziakat, akik koncerteznek a rasszizmus ellen. Dőljön rátok a sátor. Az ilyen semmirekellő hozzáállás juttatott ide minket.
Van egy létező probléma. A megoldás?
Letagadni! és akit annyira kínoz mégis, hogy nem bír magával az ellen koncertezünk, vonulgatunk, pöffeszkedünk a tolerancia köppenyében.

Segít ez a cigányokon? Ugyan, ez pár megélhetési jogvédő rossz lekiismeretére jó pár órára.
Sajnos a fene se tudja mit kellene tenni. Nyilván találomra(vagy akárhogy)lelövöldözni őket ilyesztő ostobaság.
Akinek dolga volna megoldani, nem ér rá, éppen homokba dugott fejjel ül a sziget antirasszista koncertjén és dúdolgatja, hogy sokfélék vagyunk, nincs itt semmi baj,
elkerül minket a válság vagy mi.......

Hm rasszista.
Pssszt, szinte nincs is olyan ismerősöm akinek nem ez a véleménye.

Ez egy rasszista ország?
Vagy talán egy elhallgatott problémát megunó ország?
Nem is tudom, inkább énekeljünk valamit.

m_trillian 2009.08.04. 20:40:15

" rest69 2009.08.04. 18:33:51
Hol az apa? Jogos, érdekes kérdés, ezzel plö nincs tele a média."

egy korábbi híradásban leírták már: özvegy volt szegény nő, korábban meghalt a férje és ezért nevelte egyedül két gyerekét, akik közül a nagyobbiknak már saját családja van, azért nem volt a lakásban...

nagyon sajnálom őket. szegény kislány.

(és egyébiránt szerintem elég szar dolog ide olyanokat belekeverni, hogy szerelemféltés meg ilyesmi... bármelyik tévé is tette. elég jól látszik az elkövetés módjából, hogy ez sokkal inkább annak szólt, hogy romák voltak...)

még az is egy elég érdekes tendencia ezekben a bűnesetekben, hogy csupa ártatlan és ártalmarlan, kiszolgáltatott áldozatról van szó. annyira sajnálom őket, elmondhatatlan.

Kis Hableány 2009.08.04. 20:40:24

Akár hogy is próbálok humánus lenni velük kapcsolatban képtelen vagyok sajnálni őket.Nem tehetek róla,mocskok egytől egyig!

Kis Hableány 2009.08.04. 20:44:00

@m_trillian: Költözz közéjük és csókold körbe őket.

Borenbukk 2009.08.04. 20:45:20

@hufnagel@citromail.hu: Amellet, hogy eleg hulye vagy hozza, hogy ket szomszedos mondatoddal usd egymast, megkerdeznem: Milyen soretes loszer az, amiben 11 soret van?

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.04. 20:48:22

@Kalmár:

Hm. Az a helyzet, hogy azokat a törvényeket nem ők csinálták. Ezért nem helyes rajtuk kérni számon.

Egyébként meg igazad van, hogy amit idézel az nem megoldés, de ugyanakkor az sem, hogy egy alvó anyát orvul lelőnek. Persze nem tudjuk ki s miért, hagyjuk. De az sem megoldás, hogy a végtelenségig kiélezze az emebr az ellentétet az ország majd tíz százalkényi kisebbségével. Az „elhallgatott problémát megunó ország” mit old meg, mit javasol, mit tesz? Azt mondani, hogy te ilyen rühes, olyan piszok utálatos cigány, nem megoldás, hanem út az ország sírja felé, akkor is ha jogosan zavarnak téged dolgok.

sobrijoska10 2009.08.04. 20:49:12

@Kalmár: érdekes, nekem is minden ismerősöm utálja a cigányokat. Akkor ki szereti? Netán a 200000+1 szavazó + 5% kőkomcsi? :)

m_trillian 2009.08.04. 21:04:16

Kis Hableány 2009.08.04. 20:44:00

költözésügyben Borenbukk véleményén vagyok. és egyébként is nagyban egyet értek vele :-)

Long R3 IGF-1 2009.08.04. 21:11:07

@hufnagel@citromail.hu: Rohadék disznó!
Édesanyád és a kishugod legyen a következő!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.04. 21:12:20

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Mégegyszer a szádra ne merj venni,mert beleszarok,te mocskos fasiszta disznó!

belekotty 2009.08.04. 21:14:39

@hufnagel@citromail.hu: Azt hiszem a te esetben tapsoltam volna a szülésznek egy műhiba esetén.

baliquez 2009.08.04. 21:16:24

"jajszegínkislán" Aham.. 13 éves, bőven eladósorban van a romákok védendő és becsülendő kultúrájában. Amúgy a forgatókönyv tökugyanaz lehetett mint a múltkori faluvégi sörétes történetnél:
- Feladat: faluvégén cigánysoron uccsó házba bemenni, a bevált célszerszámokkal nullára redukálni az ott élők számát, aztán jönni jelentést tenni. Falu szabadon választott, használják a térképet.
- Értettem.
- Leléphetnek.

Van egy olyan gyanúm hogy a választásokig még robbantgatni is fognak 'zitákat. A probléma ott van hogy az ecceri többségitársadalmi, nevezhetjük magyar állampolgár embernek nagyjából átlátja hogy ez para és megvezetés, de a dzsipók többségének több indulata van mint esze, és már a végletekig felhergelte őket a terrorista törpepárt így is. Most lenne nagyon nagy szükség arra hogy a Jobbik együtt tüntessen a cigányokkal a gyilkosságok ellen.

belekotty 2009.08.04. 21:16:31

Különben nem a cigák a hibásak abban hogy felveszik a segélyt.
Azok a hibásak akik kialakították ezt a rendszert, hogy 5 gyerekből meg lehet élni munka nélkül.

Zsoo 2009.08.04. 21:16:56

@A Nép - Te vagy!: Karierista, de ő csak egy porszem a gépezetben!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.08.04. 21:19:26

jó estét kedves zsidó honfitársam, szeretném megkérdezni, hogy ha tényleg kiderül, hogy a te csapatod áll az egész hátterében, akkor is itt hőbörögnél-e?

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.04. 21:21:01

Az a legnagyobb szerencse,hogy az Index és a Blog.hu köteles minden regisztráló emil és IP címét megőrízni..Remélem,hogy eljön az idő,amikor a kommunisták átveszik a hatalmat és tanulmányozni fognak minden kommentet és gazdáját..Remélem,hogy megérem..Ha helyet kapnék a Kormányukban...Nos sokmindenkinek (szélsőjobbos,náci,rasszista) előkészítettem az akasztófakötelet..Én megvárom..

baliquez 2009.08.04. 21:25:17

@RUSZKIBAKA: jól jön majd az az adatbázis amikor a magadfajták elszámoltatására sor kerül, gyűjtsétek csak az adatokat bátran, visszanyal a fagyi te barom.

baliquez 2009.08.04. 21:27:37

Egyébként ha érdekelne bárki akkor guglizzon rá "hideip"-re, emailből meg random. A hozzád hasonlóknak meg üzenem hogy a XXI. század tudásalapú társadalom, az elvtársak meg csúf emlékek lesznek hamarost, így is merő anakronizmus a létük.

kinney 2009.08.04. 21:29:17

szvsz pont azért ajánlottak fel 100 millát, mert az már egy külföldi titkosügynököt is keményen kísértésbe hoz, hogy feldobja az akciójukat... magyar elkövető esetében jóval kevesebb is elég lenne.

Kalmár 2009.08.04. 21:29:39

@RUSZKIBAKA: Atyaég, legalább egy
smile-t írj oda, hogy tudjuk, csak viccelsz.
Azért vissza ne tartsd a lélegzeted addig, amíg a komcsik hatalomra kerülnek!
1%- és nem mozdul.

baliquez 2009.08.04. 21:31:44

'zitákra amúgy nem a sörét a megoldás hanem a munkatábor. Még azelőtt el kellene kezdeni jómunkásokká konvertálni széles tömegeiket bentlakásos intézményekben mielőtt szeretett és rajongva félt kormányunk egyenként lepuskázza a maradék pártucat dolgos romát is.

belekotty 2009.08.04. 21:31:46

@RUSZKIBAKA: Hülyegyerek! Minek fenyegetőzől az internet ismeretlenségéből?

csántérfa 2009.08.04. 21:35:43

Csak tudnám, hogy ki a halálnak kell annyira ez a szép lassan elsivatagosodó lapos teknő itt a hegyek között, aminek összes két bevételt hozó látványossága egy nagy lángos- és hekkszagú pocsolya, meg egy büdös-szmogos nagyváros :)
Csak mellékesen közlöm,Európa legnagyobb viztározója felett csücsülünk.
Gondolkodj!

Kalmár 2009.08.04. 21:37:39

@belekotty: Örülj neki, hogy nem hívta fel a telejósdát. Még csak az kellene, hogy egy materialista átkot rakjon ránk.
Reggelre kelve, egy vörös csillag lenne minden sapkámon brrr....

baliquez 2009.08.04. 21:43:41

@kinney:
Egyfelől: azért ajánlottak fel 100 millát mert nyilván a saját embereik voltak és nagyon jól tudják hogy soha nem fogják kifizetni ezt az összeget. (Mellesleg és zárójelben: milyen jogon ajánl fel a rendőrség egyre nagyobb összegeket annak a feladatnak az elvégzéséért ami tudtommal az ő elsődleges kötelességük?? Milyen címen veszik fel ezeket az összegeket és honnan veszik fel közpénzből?)

Másfelől: ez a százmillió forintos tétel egy fontos üzenet a társadalomnak és legfőképpen a cigányoknak - a fehírember halálánál pár millió nyomravezetői díjat ajánlanak fel (szintén milyen jogalapon, ugye), bezzeg a szegínromákok esetében többtíz- és mostmár százmilliót. Miért? Mert a felhergelt CIGÁNY ÉRTÉKESEBB a bűnözőkormánynak, azért. Mert most már nem csak azt tudja hogy szabadon lophat (lásd: megélhetési bűnözés), szabadon gyilkolhat (lásd: indulati bűnözés), hanem hogy az élete többet is ér mint a kínyes fehíreké. A felhergelt cigány pedig nem mérlegel, az rassz alapon támad. Éljen a szép másságuk, a védett fajtájuk, a becsülendő és színes kultúrájuk. Máshol.

sobrijoska10 2009.08.04. 21:45:45

@baliquez: Majd felemelik a tb járulékot és akkor összejön a 100millió....

rotler 2009.08.04. 21:52:51

Nálunk a nyolcban "cigányfalván",mindenkinek felemelte az önkormányzat a lakbért sok ezerrel,mert a sok geci,dakota lakásfoglaló nem fizeti....

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 21:58:40

@belekotty: csak egy segg vagy, veled nem érdemes vitázni.. lehúzol a szintedre :D


@A Nép - Te vagy!: azt a baromságot kommentálom amit írtál


@Zsoo:
a komcsi ügynök főnököddel kuss!

@RUSZKIBAKA: ott van neked a Mongolidiótád a szájbaszarásra :D

ne álmodozz nem kerültök hatalomra náci buzeránsok, nem erőszakoltok férfiakat és nőket a vörös hordával :)

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 22:00:25

@RUSZKIBAKA: a munkáspárttal? vagy feltámad hős ávós horngyula az elhülyülésből? :D

kinney 2009.08.04. 22:05:32

@baliquez:
mármint szerinted... :-))

baliquez 2009.08.04. 22:11:21

@kinney: nanáhogy szerintem, nem vagyok abban a pozícióban hogy objektíve mondjam meg a hivatalos tutit.

belekotty 2009.08.04. 22:19:27

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Te nem vitázol, te már régen kifogytál az érvekvől saját bevallásod szerint, igaz fel sem fogtad hogy eddig sem érveltél.

2009.08.04. 22:24:32

" A hatalomnak az a jó tömeg aki szegény vagy eladósodott és félelemben van tartva- könnyű irányítani és dolgoztatni" Michael Moore Sicko című filmjéből idézet, angol politikus szájából

blood 2009.08.04. 22:29:33

@baliquez: Gondolkozz már ember ez nem egyedi gyilkosság,hanem sorozatgyilkosság ami valljuk be nem nagyon fordult elő magyarországon sűrűn.Nincs semmin elindulni a rendőrségnek kevés a nyom.Szerinted miért kérik az FBI segítségét ,mert van rutinjuk a sorozatgyilkosok feltérképezésében és jellemzésében.Ami lehet,hogy nem fog eredményre vezetni,de mint írtam nem állíthatnak minden ház elé 2 rendőrt aki ezt nem érti meg sajnálom...Kúrva egyszerű annyit mondani "rendőrök az a dolguk,hogy megtalálják" ,de ez a tű a szénakazalban című fejezet...

Hellscream 2009.08.04. 22:31:12

@Reckl_Amál:
Nagyon igazad van!
A kommentárok pláne ezt erősítik...

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 22:39:50

@belekotty: veled valóban nem. sőt, a többieket is hülyére vettem mert idióták :D

nincs miről

Izraelről nem tudtatok, bunkó többségi romákról nem tudtatok.. nincs miről libsik

belekotty 2009.08.04. 22:50:04

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Hehehe.. csak morzsolgatod mint a rózsafüzért és egy értelmes mondatod nincs. :-))
Tudod van egy régi mondás ha asziszed átvertél másokat, téged vertek át.
Annyiban vertél át minket, hogy elolvasdtunk téged és az elejétől kezdve nem kellett volna, mert olyan sötét vagy hogy a feketlyuk eseményhorizontja hozzád képest fürdőszobai tükör, téged az árnyékod is letagad. :-))

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 22:51:22

az érdekes kérdés nem az ki lövo a romákat, az a kérdés miért zárnak el és ítélnek el pár fiatalt akik felpofoznak két feltehetően beszólogató roma nőt, és miért mászkál szabadon a boxoló cigánykölök aki halálra vert egy vékony
srácot?

Kozák Rajmund
www.monokli.com/hazai/kozak-rajmund-edzesvideo_3_3544.html

ezernyi ilyen eset van.. ki se mennek a rendőrök

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 22:56:52

BUDAPEST – Házi őrizetbe került a tököli börtönből K. Rajmund (17), aki januárban úgy megverte osztálytársát, Mészáros Rolandot (†18), hogy a fiú belehalt sérüléseibe. Édesanyja egy hónapja temette el Rolandot, most derült égből villámcsapásként érte a hír, hogy a fia megverőjét hazaengedték. Anna (36) felháborodva kérdezi: hol itt az igazság?
Szinte mindennap felkeresi brutálisan agyonvert fia sírját Anna asszony a Kozma utcai temetőben. Megpróbálja feldolgozni az elfogadhatatlant, hogy életvidám fia nincs többé. Eddig bízott az igazságszolgáltatásban, valamelyest megnyugtatta, hogy Roland gyilkosa már lakat alatt van, és elnyeri majd méltó büntetését. Az elmúlt napokban azonban elveszítette minden hitét, ugyanis megszüntették K. Rajmund előzetes letartóztatását.

– Kiengedték a fiam gyilkosát! Hát hol itt az igazság? – zokogta a megtört édesanya fia sírjára borulva. – Egy szülőt nem érhet nagyobb fájdalom, mint hogy eltemeti a saját gyermekét. Rolit már senki sem tudja visszaadni nekem, de legalább a bűnös bűnhődjön!

Mint arról a Blikk beszámolt, a tragédia akkor történt, amikor egy tanítási nap után Mészáros Rolandot a Vas utcában megvárta néhány osztálytársa.

= több, cigány csürhében támad még ha erősebb is, a többiek lefogták asrácot

Mint kiderült: meg akarták leckéztetni, amiért állítólag beszólt az egyik óra végén.

= jellegzetes indulatos igazságosztás

nem vigyázok a gyerekemre és az autó elé sétál? lincselés, halál. beszólsz? késelés, ütés, halál.

Büntetése halál volt. K. Rajmund tudta, hová kell ütni, hiszen versenyszerűen bokszolt. Ütésétől a fiú a földre zuhant, és fejét feltehetőleg beverte a betonba. Néhány órával később belehalt sérüléseibe.

– Nem engedték a mentők, hogy megnézzem a kisfiamat, mert olyan csúnya sérülései voltak – mondta a megviselt asszony, aki a történtek óta több mint 15 kilót fogyott, és mint mondja, úgy érzi, belehal a szűnni nem akaró fájdalomba. Az orvos szakértői vélemény szerint Roland arcát érhették az ütések, hiszen szemöldökén hatalmas hasadás volt látható, és állkapcsa is kiakadt a verés következtében.

K. Rajmund (17) bokszedzője, Veres László lapunknak elmondta: napi kapcsolatban áll kiszabadult tanítványával.

– Rajmund három hónapot töltött előzetesben a tököli börtönben, bár ő egy kemény fiatalember, nagyon megviselte ez az időszak – vélekedett a tréner, hozzátéve: várja vissza Rajmundot az edzőterembe, hiszen ígéretet kapott Csötönyi Sándortól, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökétől, hogy nem gördítenek akadályt a fiú bokszkarrierjének folytatása elé.

– Rajmund nagyon tehetséges ökölvívó, alig várja, hogy újra a ringbe léphessen – jelentette ki Veres. K. Rajmund és szülei az edzőn keresztül csak annyit üzentek: nem kívánnak nyilatkozni.


tehetséges gyerek, hátha öl még!

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 23:04:11

– Roland lecigányozott, és ezért már az utolsó órán pofon vágtam. Akkor azonnal felszakadt a szája és vérezni kezdett – mondta el a fiú a bírónak.

Rajmund a vádirat szerint megvárta társát az iskola előtt, és amint a fiú kilépett a kapun, combon rúgta. Roland menekülni kezdett, de Rajmund és a barátai utánarohantak. A VIII. kerületi Gyulai Pál utcában utolérték, ketten lefogták, K. Rajmund pedig többször ököllel megütötte, majd bele is rúgott. A fiú a verés után hazament, majd órákkal később meghalt.

Az áldozat édesanyjának nem volt lelkiereje bemenni a tárgyalóterembe, de ügyvédje, Lichy József szerint ezt jól is tette, hiszen dr. Vaskuti András bíró megmutatta a vádlottnak áldozata borzalmas boncolási képeit, amelyek elborzasztották a jelenlévőket. Az anyával azonban sikerült beszélnie a Blikknek a tárgyalótermen kívül.

– Roland rettegett az iskolába menni. Azt mondta, bántják ott.

(elhisszük hogy cigányozott egy rettegő magyar..)

belekotty 2009.08.04. 23:04:16

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz:
Ez gyalázat, a magyar igazságszolgáltatás szégyene.

qqri 2009.08.04. 23:04:44

nem birom végig olvasni az összes hozzászólást, de egy véleményem nekem is lenne:

Az, hogy most egy romacsaládot megtalált néhány idióta sörétes fegyverrel az nem véletlen, ez biztos. Nagyon sajnálom őket, mert nem ők érdemelték meg ezt a pusztitást.

DE! Budapesten mindennapos dolog hogy ismerősi körömben valami balhé mindig történik, mint pl. bankautomatánál lesben álló romák a pénz kiadásakor hátulról leütik a barátomat (ujpest városközpont!)... másik ismerősömtől a blaha lujza téren, szintén romák elveszik a mobiltelefonját, ugy hogy közben szétrugdossák a fejét mikor már a földön fekszik... testvérem barátnőjének a Római parton menekülnie kell a hévmegállótól hazáig, mert távolról 3 roma fiatal megjegyzéseket tesz rá, hogy "megb*szlak fehér kurva" ... stb stb .. sorolhatnám...

Nagyon béketűrő vagyok, de valahol amikor már ilyen szinten jár a roma-kérdés és a rendőrségi feljelentésekből soha nem születik eredmény akkor kicsit úgy érzem valami el van itt rontva.

Visszatérve a gyilkosságra: nem érdekel, hogy provokáció volt, meg titkosszolgálat, meg polgárháboru, meg bosszú, meg ilyenek... Nem magyarázható meg semmilyen módon ártatlan emberek (még ha roma származásu is) legyilkolása.
Sőt, azt is látom, hogy a romák saját maguk ellenségei tulajdonképpen, mert egyik roma ismerősöm, aki amugy főiskolára jár, és okos és szép lány is, képtelen bármit is kezdeni az életével, mert a többi roma által felbőszített Magyarországon eleve "tiltólistás" bármilyen munkahelyen. Ebből is következik, hogy amig a romák SAJÁT MAGUK nem akarnak jót saját maguknak, addig itt nem lesz megoldva a romakérdés. Ezen az sem segít ha halomra ölik őket, vagy exportálják a déli sarkra. Egy dolog segít ha saját maguk is javulni akarnak.

Másik amit még hozzáfűznék, hogy pl. németországban a törökökkel hasonló problémák voltak... de érdekes módon, ott simán, törvényileg leszabályozták a munkanélküli segély jogosultságát, a gyerekpótlékot.. stb stb ...
sőt! az összes kukára rá van irva, hogy a kuka és TARTALMA is a szemétfeldolgozó cég tulajdona... igy aki kukázásból akar megélni, mert nem akar dolgozni, azt is a lopás büntette fenyegeti! és ilyen korrekt megoldásra rengeteg példa van...

Kellene már ide egy normális kormányzat, rendőrség, katonaság stb stb

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.04. 23:14:05

Európa-bajnoki bronzérmes boxoló

nem cigány = nem üthet vissza az iskolában amikor többen _összeverik_

www.youtube.com/watch?v=Y0Uht0_HFXo

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.04. 23:29:32

@qqri:

Nagy százalékban értek egyet. A többi egyeztethető lenne. Ha ez lenne a megközelítések alaphangja, volna remény.

De nézz körül! Tönkre akarják tenni a hazájukat. Most nem a cigányokról beszélek. Iszony.

qqri 2009.08.05. 00:18:48

A Nép - Te vagy!
akkor már 2 ember van, aki tudna és akarna is valamit tenni, jó irányban... kellene még 2-300ezer aki igy látja szintén és szavazni is elmenne az ügy érdekében, egy új, értelmesekkel teli pártra, és nem az eddigi, mostanában már lesilányodott, pártokra.

ez a helyzet szerintem.

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.05. 02:38:01

Ruszkibaka blog - még egy bűnöző roma :((((

"Elmondta,hogy piro és kleptomániás volt fiatal korában.Felgyújtotta az ország összes nevelőintézetét..És rákente arra a srácra,akivel ma is együttél....Szóba került a Gyalázatos Bűncselekmény,amit újra romák ellen követtek el..ÉN SZÉGYELLTEM MAGAM,A FAJTÁM (MAGYAROK) MIATT,HOGY ELKÖVETTÉK EZT AZ UNDORÍTÓ ÉS OCSMÁNY,ALJAS,SUNYI ÉS GYÁVA MERÉNYLETET AZ Ő NÉPCSOPORTJÁVAL SZEMBEN!Beszéltük,hogy előbb-utóbb a cigányoknál is kiborul a bili'..És akkor az Isten mentsen meg mindenkit...Az senkinek nincs a homlokára írva,hogy Náci vagy Liberális.."


kiemelném:

"piro és kleptomániás volt fiatal korában.Felgyújtotta az ország összes nevelőintézetét..És rákente arra a srácra,akivel ma is együttél"


írni sem tud ez a homokos aki egy bűnözőt dug pénzért (prosti)

"jól jön az a kis kaja,cigi,pia és egyéb apróság,amivel meglepem mindig,ha nálam van..De talán megszeret önmagamért is..
.Közelebb kerültünk megint egymáshoz..Megajándékoztam egy ezüst fülbevalóval és két bemelegítő nadrággal,három felsővel,stb."


egy embert tárgyként kezelő, annak testét használó náci homokos védi a bűnöző roma használati tárgyát és vele együtt a hasonló beilleszkedő társait

az olyan emberek mint én és sok ezren akiknek semmilyen rendőrségi ügyük nem volt - mi vagyunk a szélsőséges, eltakarítandó, Szibériába deportálandó szemét? így ne legyünk előítéletesek?


ruszkibaka.blog.hu/2009/08/04/vannak_idok_mikor_menni_kell_mikor_feltunik_a_haz_falan_a_jel

Kopiás Attila Steve 2009.08.05. 02:45:44

Nincs gyomrom végigolvasni az összes kommentet. A cikk jó, a kommentek elején pedig találtam két érdekeset.

@Run in The Sun: "PROVOKÁCIÓ!! Jó reggelt emberek,
hol hagytátok az eszeteket?? Szerintetek akik cigányokat akarnak ölni
ilyen, a cigányokra nem jellemzően becsületes, normális életmódot folytató anyán, lányán, magányos, dolgozó emberen akarják kiélni a bosszúvágyukat??"

@Kis Hableány: "Így van!A céljuk jelenleg a cigányok és a magyarok egymásnakugrasztása!"

Felhívnám a kedves szélsőjobbos barátaink figyelmét, hogy megéri legalább a saját szentírásaitokat olvasni, mielőtt szembegyalogoltok a központi okossággal:

kuruc.info/r/7/25984/
A fehér faji ellenállás kézikönyve I.

"Forradalmi harcunknak négy rövid- és hosszú távú célja van.
1. A meglévő faji ellentétek felfokozása addig, míg nyílt konfliktus kezdődik a fehérek és a színesbőrűek között. Határainkon belül erőszakos fellépésre kell bátorítanunk a színesbőrűeket. Ez a legfontosabb célunk, hiszen a többit sem tudjuk megvalósítani enélkül. Csak egy faji háború élethalálharca fogja felriasztani fajunk többségét mély álmából. Csak egy ilyen konfliktus ébresztheti rá őket, hogy a békés és prosperáló multikulturális állam egy holdkóros lázálom, és csak egy ilyen konfliktus okozta általános káosz nyújthat lehetőséget, hogy további terveinket megvalósítsuk. Stratégiai célunk, hogy a többfajú államok kormányzását lehetetlenné tegyük. Az életnek sokkal rosszabbnak kell lennie, hogy a panelproli Józsi és más "békés adófizetők" végre felálljanak a fotelből. Célunk, hogy a fotelt kirúgjuk alóluk, hogy végre észrevegyék, mi vár fajtájukra. Ezután máris egyértelművé kell tennünk, hogy a színesbőrűeket nem látjuk szívesen országainkban, és hamarosan erőszakos deportálás vagy halál vár rájuk, ha nem takarodnak maguktól. Földjeink többé ne legyen a világ söpredékének biztonságos menedéke, hanem legyen veszélyes az idegen hódítóknak.
Célzott likvidálásokkal, gyújtogatásokkal, robbantásokkal, szabotázzsal, vandalizmussal lehetetlenítsük el az idegenek életét, s e tevékenységgel gyújtsunk szívükben félelmet, gyűlöletet és dühöt. A célzott kivégzések áldozatai közismert figurák legyenek, mint színesbőrű médiaszemélyiségek, sportolók, vallási és politikai vezetők. A színesbőrűeket egyébként is támadni kell bárhol, ahol nagyobb számban előfordulnak, így például otthonaikban, a metróban, áruházakban vagy szórakozóhelyeken, a lényeg, hogy akcióink sok áldozattal járjanak. Az idegenek jelenlétének jelképei földünkön, a templomok, a mecsetek, az üzleti vállalkozások és politikai intézmények szintén mind értékes célpontok. El kell érnünk, hogy az utcára vonuljanak, hogy bosszút akarjanak állni. Mivel azonban mozgalmunk a föld alatt működik, és nincs vezetője, nem lesznek képesek közvetlen ellencsapást mérni ránk, s így dühüket a fehér társadalom egészén fogják kitölteni, különösen a bűnüldöző szerveken és a hatóság egyéb képviselőin."

A ciki, hogy ráadásul pont ez történik. Nem bűnözők esnek el, hanem ártatlanok. Nő a feszültség, a cigányok meglepő módon az épp a közelükbe kerülő rendőrökön töltik ki ezt stb.

Nem vidám...

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.05. 03:02:24

@KA_Steve: gyakorlatban ezzel senki sem próbálkozott komolyan, nagyobb pusztítás minden erőfeszítés nélkül 2-3 nap alatt megszervezhető volna (ötleteket nem akarok adni)

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.05. 03:59:00

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Gyere el hozzám.A szádba verem neked is..Úgy is ki akarom üríteni a fagyasztót..Leszopsz egy szatyor ételmaradékért,te mocskos náci disznó?

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.05. 03:59:52

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Gyere el hozzám.A szádba verem neked is..Úgy is ki akarom üríteni a fagyasztót..Leszopsz egy szatyor ételmaradékért,te mocskos náci disznó?

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.05. 04:00:53

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Gyere el hozzám.A szádba verem neked is..Úgy is ki akarom üríteni a fagyasztót..Leszopsz egy szatyor ételmaradékért,te mocskos náci disznó?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.08.05. 09:37:34

Baka!

Már figyelmeztettünk, most moderáltuk az utolsó hozzászólásodat. Légy szíves hagyd abba ezt a gyűlölködést! Büntesd azzal a nácikat, hogy meghagyod nekik ezt az ordenáré stílust.

Ne csodálkozz, ha így reagálnak a kommentedre, ha már megint azzal hozakodsz elő, hogy kit kéne kiirtani.

A poszt arról szól, hogy senkit. Nincs arra magyarázat, hogy bárki megöljön másokat. Nem veszed észre, mert nem akarod észrevenni, de téged ugyanazok a vak indulatok fűtenek, mint a gyilkosokat. (Amennyiben az van, amit feltételezünk.) Aki ilyet csinál, az elsősorban bűnöző. Egy szabad jogállamban – ami a mai Magyarország is elvben – nem lámpavassal oldjuk meg a dolgokat. Ezért zártam úgy a mondandómat, hogy legalább mi érezzük a határt, ha már sokan nem. Sajnálom, hogy te sem. Ha már humanizmusból nem is, hát önzésből gondold végig, hogy egy hozzád hasonló kívülállóra milyen sors várna egy gyilkolászó diktatúrában. Nem fogod, mert ebben a kérdésben szemellenzőt viselsz…

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.05. 09:46:35

@qqri:

Sajnos más itteni megszólalásaimból is kiderül, én nem látom a lehetőséget arra, hogy ezeket a dolgokat pártok útján lehessen megoldani. Még újén sem, akkor sem ha föltesszük, hogy a legjobb szándékú. Ennél sokkal mélyebb a baj, nem csak cigány ügyben, ami pusztán tünet. Mindent előlről kell kezdeni.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.05. 09:48:19

@Reckl_Amál: Azért az nagyon érdekes,hogy pont nekem,-aki állítólag a barátod vagyok-szólsz be..Azoknak meg nem válaszolsz,akik téged aláznak..no comment..

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.05. 10:02:30

@Reckl_Amál:

Csodálom a türlemed, ha csak a Bakáét találtad törlésre méltónak. De, ha megengeded a kérdést, miért egy fajta előnyben részesíteni a náci gyalázkodót a kommunistával? Miért tanácsolod, hogy hagyja azoknak a stílust? Ha rossz, mindenhol rossz és senki számára nem normális. Így úgy hangzik, mintha a vörös örjöngő valamiféle erkölcsi fölényben lenne. Pedig nem, ők ugyanazok. Csak másképpen fogalmazzák meg a tébolyukat. Hitler és Sztálin mindent összevéve ugyanott áll erkölcsileg. A követőik is. Ez akkor is igaz, ha most, csak ebben az ügyben Baka ott áll ahol te és ahol én.

Tudod jól, hogy mindkettőnek volt alkalma lefutni a saját köreit és, hogy ez mit jelentett. Semmivel sem erkölcsösebb osztály rögeszme alapon gyilkolni, mint faji rögeszme alapján.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.05. 10:04:31

@RUSZKIBAKA:

Amálnak írt válaszomból derül ki, hogy miért hiba, hogy csak neked szólt be. Kitűntet téged ezzel, megtisztel, pedig nem kellene. Ugyanott állsz, mint a nácik.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.05. 10:21:21

Az a rettentően szomorú, hogy föltevés, hogy náci rasszisták gyilkoltak éppen annyira ésszerű, mint, hogy titkosszolgálati ügynökök. És persze abszolút ostobaság akármelyik változatot hírdetni, mint évényest nem többre, mint az ember saját világképére, azaz vágyaira alapítva, hogy ő maga mit remél, melyik igaz.

Nagyon fontos volna a még megmaradt néhány józan ás tisztességes embernek mélységben végiggondolni, hogy ez mit jelent és mi következik belőle.

Lődörgő Hollandi 2009.08.05. 10:40:21

@szomorutojas: Profik is lehetnek idióták, csaknem akartam ismételni a jelzőt, és a rasszisták is lehetnek profik.

Nem kell a szemantikán lovagolni: embereket ölni elfogadhatatlan, bárki, bármilyen okból teszi is. Az, hogy profi, vagy amatőr módon teszi nem számít semmit.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.05. 12:27:05

@Reckl_Amál: "Természetesen" az engem gyalázó kommenteket nem moderálod..Pedig egy Baráttól elvárná az ember..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.08.05. 13:14:04

Általában nem moderálunk. Senkit, eddig téged sem, és ezután sem fogunk. Csak nem ez az első alkalom, hogy nem bírsz magaddal. Számtalanszor kértelek már, hogy ne viselkedj így. Most kivettünk egy a poszthoz egyátalán nem kapcsolódó, csak a másik hozzászólót sértegető, agresszív szöveget. Ezt siratod?

Senki sem támadt rád csak úgy. Azzal jelentkeztél a kommentekben, hogy a nácikat internálni kéne, ha már legyilkolni nem lehet. Komolyan furcsállom, hogy nem esik le, miért kapsz kemény reakciókat. Azért, barátom, mert nem tudsz disztingválni. Így ne is számíts arra, hogy mások (akik valamiért komolyan vesznek, egyre inkább úgy érzem, ilyenkor fölösleges) majd megválogatják a szavaikat veled szemben. Tudod, adjonisten, fogadjisten... Őket azért nem moderálom, mert ők csak válaszoltak, nem ők kezdték.

Engem meg alázzanak, ha jól esik. Bár volt ezeknél már durvább, és az is benn maradt. Rám is igaz (és rád is, amikor kommentelsz), hogy ha kiállok a véleményemmel, akkor arra jöhet durvaság is válaszul.

Bár ez már nagyon off, mégis elég érdekesen fogod föl a barátság fogalmát. Nekem nem azt jelenti, hogy a végtelenségig kénytelen vagyok tolerálni valakinek a viselkedését. Elvégre nem az anyád vagyok.
Én irtózom az ilyen beszédtől, nem szeretnék ilyet látni a blogomon. A sima orkokkal nem vitatkozom, mert minek. Pont azért szólok Neked, azért küzdök a "lelkedért", mert egyfajta barátok vagyunk. Nem ellened haragszom, csak elegem van már ebből a hangnemből.

Az meg egy vicc, hogy te ágálsz itt a moderálás miatt, miközben nálad előzetes moderáció van beállítva, és elég vastagon fog a ceruzád.

ON

Lődörgő Hollandi 2009.08.05. 14:11:43

@Reckl_Amál: (Teljesen egyetértek a moderálással kapcsolatos elveiddel!)

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.05. 16:09:58

@Reckl_Amál: Miről beszélsz jóasszony?Elolvastad,hogy miket írt rólam akinek válaszoltam?he?

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.08.05. 16:14:49

Nem sértegettem senkit!Engem kezdett el valaki sértegetni és én meg válaszoltam!Az előzetes moderációrol meg csak annyit:Neked még biztosan nem írták le a neved címed telefonszámod kommentnek álcázva..És nem fenyegettek meg,hogy megölnek és molotov-koktélt dobnak a házadra..Ha olvasnál,tudhatnád,hiszen leírtam,a rendőrségre járást..Folyamatában,ahogyan megtörtént....

?aztaaa? 2009.08.05. 16:15:11

engem gyerekkoromban mindig megtaláltok a cigányok. ( mondjuk mindenkit megtaláltak aki nem cigány volt )
Ha moziba mentünk folyamatosan kunyeráltak, ha nem adtam pénzt, fenyegetőztek. Szórakozóhelyen folyamatosan csinálták a feszkót, aki visszaszólt, azt pedig várta az egész pereputty.És még sorolhatnám....
Tessék nekem megmondani, ha én most nem morzsolok el egyetlen könnycseppet sem mert lepuffantanak néhány cigányt, akkor én most rasszista vagyok????

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.05. 17:02:53

@RUSZKIBAKA: tisztességgel leírtam a tényeket

náci vagy mivel véleményük alapján internálnál, kiirtanál ártatlan embereket és egy totalitárius népirtó, rasszista rendszert istenítesz (tatárok kitelepítése, zsidóirtás a szuban)

hátrányos helyzetű analfabétákat, lecsúszott embereket szedsz össze (mellettük érzed valakinek magad, átlag emberek között fél analfabéta lecsúszott senki vagy, egy önjelölt írástudatlan "művész") akiknek kihasználod a hátrányos helyzetét tehát egy kizsákmányoló hulladék vagy a társadalomban, egy minikapitalista, egy zsebhitler


bűnöző cigányt védsz becsületes emberekkel szemben (mi lesz ha fellázadnak - semmi mert szétlövi őket a rendőrség, katonaság) mivel az alja néppel tudsz azonosulni, ez a lényeged

ezek a puszta tények, magad írod le

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.08.05. 17:07:32

@RUSZKIBAKA: engem nem tudsz egy csomag cigivel és némi hulladékkal megvenni, nem vagyok eladó :)

?aztaaa? 2009.08.05. 17:34:42

@A Nép - Te vagy!:
az hogy rasszista vagyok, vállalom.
Mert: a média folyamatosan azt nyomja hogy így a szegény romák, meg úgy a szegény romák.
DE KÉRDEM ÉN: MIKOR LÁTOTT VALAKI FELELŐS SZEMÉLY NYILATKOZNI ARRÓL, HOGY A MAGYARORSZÁGI ROMÁKNAK NEM CSAK JOGUK, HANEM KÖTELESSÉGÜK IS VAN ?????
Ez természetesen igaz a lumpen, csöves NEM romákra is.
Ide tartozik még: Tudjátok ki a Győri Cigány Vajda? Egy Csintó nevű börtöntöltelék, aki rablásért, és súlyos testi sértésért volt lesittelve. Az egész ott kezdődik :: ha a magyar cigányság azt szeretné hogy komolyan vegyék őket, akkor az ilyen Csintó féle söpredéket KI KEL KÖZÖSÍTENI mguk közül. DE, ameddig ez nem történik meg, addig az utca embere,(mint én ) azt látom, hogy egy bűnözöt tesznek meg képviselőjüknek.
És még a végére: TUDOMÁSUL KELL VENNI MINDENKINEK HOGY NEM A MAGYARNAK KELL ALKALMAZKODNIA A CIGÁNYHOZ, HANEM FORDÍTVA... DE EZ TERMÉSZETESEN NEM CSAK A ROMÁKRA VONATKOZIK, HANEM MINDENKIRE.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.05. 19:16:39

@elinnen:

Egy csomó dolgot abból amit mondsz el lehet fogadni (sőt indokolt), másokat meg lehet beszélni. DE ennek semmi köze ahhoz, hogy egy nőt akinek az összes ismert bűne az hogy cigány – azt persze, hogy ez bűn, gúnnyal mondom – valaki akinek erre kedve támad egyszerűen meggyilkol. Ez egészen szörnyű. Ezzel szemben érzéketlennek lenni, legyinteni egyszerűen embertelenség. Lehet nem kedvelni a cigányokat általában, lehet konkrét ügyekben nagyon rosszat gondolni konkrét cigányokról, de azt semmiképpen sem lehet mondani, sőt igazi bűn azt tenni, hogy minden cigány egyforma, moinden cigány gazember és ebben a minőségében akinek tetszik meg lehet ölni. Aki így gondolkozik, vagy akár csak érez, az leírhatalanul mélyre sűllyed, ellensége a hazájának és mindennek ami nemes, emberi és szép. (Most ezeken légyszíves ne röhögj.) Szerintem nem árt átgondolni az ügyeket ebből a szempontból is.


Még egy. Nem értek egyet a végén nagy betűkkel kiemelt kijelentéseddel. Nem mintha az ellenkezője volna igaz, hanem mert hibás maga a kérdésföltevés, hogy ki kihez alkalmazkodjon.

Mit szólnál egy ilyen fogalmazáshoz?

Mindenkinek egyformán kell engedelemeskednie a törvénynek, függetlenül attól, hogy milyen származású, mert az minden állampolgárra egyformán vonatkozik.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.05. 19:29:32

Még egy. Nem az itt a kérdés, hogy mit gondolunk cigányokról. Hanem az, hogy mit gondolunk arról – akármiféle az – aki abból igyekszik hasznot húzni, hogy számára ismeretlen embereket MEGÖL?

?aztaaa? 2009.08.06. 07:24:53

@A Nép - Te vagy!:
Mit szólnál egy ilyen fogalmazáshoz?

Mindenkinek egyformán kell engedelemeskednie a törvénynek, függetlenül attól, hogy milyen származású, mert az minden állampolgárra egyformán vonatkozik.
EGYETÉRTEK !

Ettől függetlenül úgy érzem hogy a Romák most kezdik érteni azt hogy mit jelent: A FAGYI VISSZANYAL !!!

Ebben a Roma vezetőknek hatalmas felelőssége van: mikor és melyik roma vezető állt ki a nyílvánosság elé, és mondta azt hogy BOCSÁNAT, ÉN SZÉGYELLEM MAGAM...

senki ... ehelyett: gyerekcsíny,, ( na ettől a szótól kiráz a hideg - ha roma a tettes akkor gyerekcsíny, ha magyar akkor rasszista? )

Van egy ötletem: nevezzük a jelenlegi történéseket mi is gyerekcsínynek...

és még valami: nem attól lesz valaki magyar mert magyar állampolgár. Ez csak egy dolog. Egy németországban született török sem lesz soha a büdös életben német. Nem lesz, mert teljesen más a kultúra, más a szemlélet.
És nehogymár megmagyarázza nekem bárki hogy kötelező szeretnem és együttérezni a romákkal.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.06. 09:52:57

@elinnen:

Nem kötelező. Szabad (ha a keresztényi meggondolásokat kihagyjuk) más ember kínszenvedése és élete önkényes elvételének tekintetében közömbös rossz embernek, rossz magyarnak lenni.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.08.08. 17:02:09

"Kérlek ne gyere a hazai termőfőld és az ipar feltámasztásával,mert mindenhol túltermelés van piac meg nulla."

Azért vannak jó ötletek ezen a téren. Olvassátok el ezt a cikket:

Egy oldal vevőknek és termelőknek
2009. július 23. csütörtök, 14:41

Sokan tapasztalhatták akár vásárlóként, akár termelőként, hogy az itthon termelt zöldségek, gyümölcsök nem mindig tudják megtalálni az utat a hazai vásárlókhoz. Ennek általában anyagi okai vannak. Egy vállalkozó szellem most az internet adta lehetőségekben látja a megoldást.

A probléma nem új keletű: a vállalkozó olcsón vásárolja fel az árut és horribilis összegért adja tovább. A termelőnek nincs haszna, a vásárló az olcsóbb importot veszi a drágán adott hazai helyett. Elszokik a piacról, és inkább a nagyáruházakban tévelyeg olcsó dinnyét, paprikát stb. keresve.

De mi van akkor, ha kihagyjuk a viszonteladói szemet a kereskedelmi táplálékláncból, és helyére beemeljük az egyre többek által használt internetet? A képlet a következő: Adott egy termelő, aki nem akarja elkótyavetyélni nehezen megtermelt áruját. Adott egy vásárló, aki szeretne ugyan magyar terméket venni, de a boltokban, viszonteladóknál ezt olyan magas áon adják, hogy nem tudja megfizetni.

altEsetünkben a termelő úgy dönt, maga adja el - tegyük fel - a paprikáját. Már csak egy dolgot kell megoldania, értesítenie kell a vásárlót arról, hogy hol fog kipakolni, és mennyiért szándékozik pénzre váltani munkája gyümölcsét vagy zöldségét… Ekkor jön a képbe a www.gazdapiac.com weboldal. Valójában ezen a felületen találkozik először termelő és vevő. A termelő ingyenes hirdetésében felvezeti, hogy hol, mikor, mit és mennyiért szeretne eladni. A részletek alatt pontos helymeghatározást, termékleírást olvashat a potenciális vevő, sőt ha a a termelő megadja az elérhetőségét, akár személyesen is felveheti vele a kapcsolatot.

Az oldal eleget tesz a visszacsatolás igényének is, hiszen a vásárló 5 fokozatú skálán jelezheti elégedettségét.

Eleinte természetesen a termelőnek a hagyományos módszerekkel is gondoskodnia kell arról, hogy a vevők megtalálják, azonban ahogy az oldal egyre népszerűbb lesz, úgy fog nőni azok száma, akik az internetről értesülnek majd az eladásról.

Az oldal elég részletes keresővel dolgozik, kereshetünk az eladás helye, időpontja, az áru típusa és akár a termelő személye szerint is. Az oldal a kattintható településnevekkel a Google térkép közbeékelésével segít abban is, ha más településre vagy ismeretlen helyre kell elmennünk az áruért.

A félreértések elkerülése végett: az oldal nem szorítkozik kizárólag a zöldségek, gyümölcsök eladásának megkönnyítésére, hiszen az egyéb kategóriában a termelőktől származó sokféle élelmiszernek jut hely, érdemes tehát keresgélni!

Forrás: www.tutihir.hu/gazdasag/1409-egy-oldal-vevknek-es-termelknek.html

Zsoo 2009.08.08. 19:49:47

@Lord_Cica: 2009.08.05.

Megjelent a Magyar Fórum XXI. évfolyamának 31. száma!

Csurka István: A többpártrendszer párttalanítása (2.oldal)

Ugyanaz az erő, amely szavával pártundort kelt, a kezében vadászpuskát tart és véres társadalmi válságot szít. A faluszéli roma házacskákban elkövetett gyilkosságok kétségkívül bérgyilkosságok. Sem vagyonszerzési, sem bosszúállási, leszámolási indítékuk nincs, etnikai pedig semmiképpen. A házakat a megközelíthetőség szempontja szerint választják ki, behatolnak, ölnek és eltűnnek. S aztán elkezdődik egy másik történet. A sajtó, a Roma Polgárjog azonnal ott terem, a rendőrség nyomravezetői díjat tűz ki, és ezután már csak a hírekben és a roma lelkekben, indulatokban és a tehetetlenül álló magyar polgárságban történik a dolog. A magyar életre rá van dobva egy gonosz titok, egy szinte felsőbbrendű erőszak, amellyel az állam nem képes megküzdeni. Egy sorozatgyilkos rém jár a magyar vidéken. A rémmel senki nem találkozott, csak az áldozataival. Az elkövetések módja, a felderítetlensége, a rendőrség tehetetlensége profikra és nagyon erős szervezetre, egyenesen titkosszolgálatokra utal. Van a dologban bizonyos időzítés is. Érdekes módon mindig akkor történnek a merényletek, amikor Draskovics Tibor már majdnem bukófélben van, és igazolnia kell a miniszteri rátermettségét.
süti beállítások módosítása