2009. június 16. 15:30 - Reckl_Amál

Szar a májtól

A legjobb ösztön súgta, hogy messziről kerüljem el a bölcsészkart, pedig komolyan készültem oda. Csak aztán máshova vettek föl, és bármit hallok bármelyikről, a levegőbe ugrom, hogy a jelentkezési lapra egy a bölcsészek által lenézett főiskolát írtam be.

Persze az a fősikola sem volt jó, én legalábbis nem szerettem. De személytelen és korrekt maradt mindvégig. És ez annak ismeretében, amit a szomszédban, Pontilyennél művelnek "társai", óriási erény.

Sajnos, mivel, nem a saját életemről van szó, részleteket nem írhatok, pedig úgy lenne az igazi. Így csak annyit írok és véleményezek, amennyit bárki láthat, aki odakattint.

Pontilyen írt egy szűkszavú esetleírást valamiről, amiről a normál olvasó nem érthet, az ügyet később elméleti síkra terelte. Korrekt módon járt el: egy név, egy utalás sem mutat rá senkire. Egyszercsak felbukkantak eleddig ismeretlen kommentelők, akik ordenáré és agresszív stílusban kezdték pocskondiázni mind a bloggert, mind azokat (névvel), akik a posztban megemlített esettel kapcsolatban vannak. Igazi kurucinfós tempó!

Az egyetem belügyeibe nem kívánok és nem is tudok beleszólni. De egy dolog feltűnt, és emiatt is foglalkozom ezzel a nívótlan csürhével.

Ennek oka az, hogy ezek az emberek egytől egyig phd-s bölcsészek! Vagyis - elvileg - a magasan kvalifikált elit tagjai. Az ország legokosabb, legtehetségesebb emberei, akik képzése nem két fillér, és hasznossága nem egyértelműen kézzelfogható. Mégis a szegény állam azt mondja: legyen pár kiválasztott, akik képességeik révén megérdemlik a beléjük fektetett bizalmat, és áldozzunk rájuk, mert pusztán a tudásuk, műveltségük fontos része a közvagyonnak.

Éppen ezért az ilyen embereknek kutyakötelessége lenne vezető értelmiségiként viselkednie! Vitapartnereivel az ilyen ember szemtől-szembe álljon ki, nem pedig váltogatott nicknevekkel, azt az illúziót keltve, hogy sokan támogatják. Ráadásul a megvalósítás is nagyon béna. Egy irodalmár/ nyelvész, ha már csal, legalább csinálja jobban! Ne süssön a különböző neveken írt kommentjeiből, hogy mindegyik az ő műve. Én, aki nem ismerem, hál'Istennek, ezeket az alakokat, látom, hogy gyenge színjáték folyik. Alpári stílusban, tisztességtelen eszközökkel.

Pontilyen blogjának egyik nagy erénye, hogy elmés írásaival színvonalas közösséget hozott létre. Örülök, hogy közéjük tartozom, és éppen ezért nagyon zavar, hogy ilyen trollok jelentek meg. És egyszerűen nem tudok napirendre térni afölött, hogy ezek az emberek elvileg a társadalom krémje.

Bár értelemszerűen nem mindenki ilyen az egyetemen, amit ez a pár ember művel, az a doktori iskola lejáratása. Nem azért, mert nincs igazuk (továbbra sem tudom ezt megítélni), hanem ahogyan viselkednek.

Demagóg adófizetőként mondom, nem örülök, hogy erre költik az adómat. Ha csak ilyen embereket lehet kiválogatni, akkor inkább ne indítsanak évfolyamot! Vagy indítsanak, de még jobban válogassák meg a résztvevőket. Egyiknek-másiknak még a szövegértés se megy igazán. Gondolkodni, érvelni nem tudnak, csak azt a mantrát nyomják, hogy Pontilyennek nincs igaza, mert egy "élősködő" (értsd: az alapképzését nem ott szerezte). Mivel nem azt gondolja, amit ők, ezért ezt csak érdekből teheti. Szilárdi, erkölcsi alapú meggyőződése csak az ő oldaluknak lehet. Aki mást mond, az hülye vagy seggnyaló.

És akkor még a stilisztikai kérdésekről nem is beszéltünk! Tessék elképzelni, a következő sorok szerzője végzett bölcsész. Már az is meglepő, hogy felnőtt. "Pontilyen egy nagy-nagy görcs. Csak rá kell nézni. Egy hülye intoleráns buzi. Ezt mindannyian tudjuk az egyetemen. Csajokkal barátkozik, mert olyan nyálas sokaknak ez bejön, de ez csak alibi. Egy nagy-nagy rohadék. Hírdeti, hogy ő a befogadó, a filosz, az intelligens, az elefántcsonttoronyban élő.... "

Nyilvánvaló, hogy eme goethei magasságú mondatok szerzője sárga az irigységtől, de hogy még önként illusztrálja is, nem utalhat másra, mint feneketlen és gyógyíthatatlan butaságra. Itt tényleg nincs mit tenni.

De akkor már megint visszatérünk az eredeti kérdéshez: mit keres egy ekkora hülye a doktori iskolában?

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr51188965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.16. 15:46:45

Szerintem pontosan az egyetem lejáratása a cél.

És a dolog nem veszélytelen, mert a MAB (Magyar Akkreditációs Bizottság) szintúgy gondolhatja, hogy ilyen társaság nem érdemel akkreditációt.

Pedig egy emberről és max. 2-3 vazallusról van szó, nem többről. A Károli (minden ellenkező híreszteléssel szemben) egy kifejezetten befogadó hely, ahol nagyon sok értékes, értelmes ember forgolódik.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.16. 16:08:31

Amikor felvételiző korban voltunk, akkor is voltak ilyen gondjai a Károlinak. Több évfolyam cidrizett akkor azon, hogy ér-e majd papírt is az addigi munkájuk.

Azért akarja lejáratni Prof. Tudodki, mert ha neki rossz, akkor legyen mindenkinek rossz? Azért az szép, hogy egy ilyen elmebetegnek is rögtön akad pár talpnyalója. (Vagy ahogy Te szépen megfogalmaztad, vazallusa.) Én azon röhögök, ahogy magukat járatják le. És észre sem veszik, sőt egy-egy agymenésükre még titkon büszkék is. Beszóltunk Pontilyennek, mekkora király csávók vagyunk!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.16. 16:29:48

Nálad sok ilyen szar-alak kommentel.Legutóbb én is felfedeztem egy új nicknéven futó régi rágalmazót és ócsárlót.Nálam azért van előzetes moderáció,hogy megelőzzem a bajt.Sok időbe telik,de megéri.Ha nem lenne ennyi szemét alak,bemehetnének nálam is azonnal a kommentek,de amikor a nevemet,címemet,telefonszámomat kommentnek álcázva beküldték a h.b-én,akkor lett igazán elegem.Egyébként az én időmben alig járt pár ember egyetemre.Az még színvonal volt.Ma senki nem akar fizikai munkát végezni.Szakmunkásnak lenni.Manapság írástudatlanokat is felvesznek kettessel az egyetemre..Persze közpénzen..Ha rajtam múlna..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.16. 16:38:10

Ezek szerencsére nem találtak még ide. Nálam nagyon jó kis olvasók vannak, csak akkor mossa ki a hordalékot a csatornalé, amikor az Index promotál. Akkor sem mindig.

Nekem sem kedvem, sem energiám sincs az előzetes moderációhoz. A Fikán egy időben csináltuk, nagyon fárasztó. Bennem amúgy is szélsőséges a cenzori hajlam: vagy minden nem tetsző mehet, vagy mindenki maradhat. De szerencsére fölkértem magam mellé Magyarország legkékebb szemű társszerzőjét, aki szerencsére józan(abb időnként).

Bennem is az volt az első indulat, hogy ilyenekért kár fenntartani az egyetemeket. De kicsit lehiggadva be kell látni, amit Csöncsön ír, hogy ezeknek pont ez a céljuk. Nem segítünk nekik!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.16. 21:04:42

@Reckl_Amál: Legkékebb szemű..Ez egy gyönyörű vallomás volt..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.17. 10:02:26

Hát mégiscsak a testvérem! Amúgy semmi vallomás, ezek a makacs tények. Sokáig én is azt gondoltam, hogy ez a szín valami számítógépes trükk.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.17. 15:40:48

@Reckl_Amál: Így már mindent értek..Én is voltam szerelmes a féltestvérembe,Imrébe,öcsémbe..Le is feküdtünk párszor a testvéri szeretet jegyében..De ennek semmi köze hozzád,csak eszembe jutott,hogy apámat megütné a guta,ha rájönne,hogy a másik fia is,stb..De ezt már megírtam néhányszor..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.17. 15:53:00

:D (Erre reagálj, Dyson, ha mersz!)

Nálunk idáig nem fajultak a dolgok. :)

Csak őt akartam heccelni ezzel a kék szem dologgal, de úgy látszik, Téged sikerült.

(Most zavarban vagyok, mert nem vagyunk vértestvérek, csak lélekben. Talán úgy pontosabb volna, hogy nekem ő olyan, mintha a testvérem volna. Amúgy az igazi testvérem is jár ide, legutóbb akkor találkoztatok, amikor bele akartál sz@rni a szájába. :) )

Na, vigyorgok tovább. Többek között azon, hogy Ponti barátom idióta ellenségei ennyire érdekesek.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.17. 18:51:17

@Reckl_Amál: Mea Culpa.Nem tudtam,hogy a rokonod.Már nem is emlékszem a nevére.Bizonyára rossz hangulatomban szólt be valamit..Ha Díson csak lelki testvér..Hát nekem akkor is gyanúsak vagytok..(ide valami jelet kéne rakni,de nem értek hozzá)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.18. 08:19:39

Én Dyson nélkül is gyanús vagyok, hát még vele. :)

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.18. 12:20:26

@Reckl_Amál: Ezt nem is kellett volna mondani.Azért véleményt vártam volna egy Mesés Asszonyról..Most mennem kell,de este visszajövök..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.18. 12:45:20

Milyen mesés asszonyról van szó? Most már én is csak pislogok (a kis, gonosz, barna szemeivel, kinek mi jut).

Rólunk biztos nem lehet szó. Én nem vagyok mesés, Dyson pedig nem asszony. (Jó, asszony én sem vagyok, de több az esélyem rá, mint neki.)

(Borzasztó perverz örömmel tölt el, hogy itt évődünk baromságokon, amikor arról a pár (egy?) károlis idiótáról kellene beszélni. Kötelező OFF!)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.18. 14:06:24

Ahá! Szóval megint cross-posting. Bocsánat, de azt nem olvastam. Egy ideje elhatároztam, hogy nem érdekel semmi, ami Izrael, terrorista, és általában Közel-Kelet. Tudom, hogy struccpolitika, de szerencsére nem érint, és erre nekem nincs energiám. Megoldás nincs, és nem is lesz soha.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.18. 16:35:18

@Dyson: Ez azért durva volt.Miért bántod?@Reckl_Amál: Éppen ezért fogadtam meg már többször, a k..a életbe,hogy soha többé nem írok egy posztot sem,mert nem érdekel senkit és még a barátaim is restek rá kommentelni..Még jó,hogy vannak ellopható és ingyen közzétehető pornófilmek..Már csak a guglira való kattintással hibádzik valami..De a lelkiismeretem tiszta,mert nem fosztom ki a hozzám hasonló nehéz sorsú meleg társaimat,hogy a lopott filmekért pénzt(emelt díjas sms) kérjek..lehánynám magam,ha oda süllyednék..A kattintás ingyen van ugan,de a hála az nem internetes kategória,mint tudjátok..(egyébként március elseje óta még csak 90 USD jött össze..-száz után fizetnek ki-Ha összejön a 100 július 15-ig,akkor augusztusban kapok kemény 100 dollárt öt hónapi munka után..ak sajnálja tőlem,csinálja utánam a mátrixban való rendületlen éjjel-nappal tartó keresgélést,és tegye közzé,miközben hálátlanok azok,akik elviszik a sokezer forintos általam megszerzett filmeket ingyen..

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.19. 06:38:35

@RUSZKIBAKA: jav:aki (Hogy ezt miért írtam vajon ide?biztos megártott a sör..De legalább itt leírhatom,mert nálam nem lehet,szerződést bontana a gugli..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.19. 08:27:37

Nem túlzott elvárás az, hogy minden posztod iránt érdeklődjem?

Általában mindent elolvasok, de az izraeli téma elvből nem érdekel.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.19. 09:11:10

Már kifejtettem: Megoldás nincs, és nem is lesz soha.

Egyébként meg unom, és nem értem, hogy nekünk itt Magyarországon miért olyan fontos, hogy ott mi történik.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.19. 18:28:51

@Reckl_Amál: Nagy tévedés áldozata vagy.Izrael (a szentföld) sorsa minden ember számára a legfontosabb.Erről szól minden híradás(BBC,CNN,STB)kár,hogy a magyarok annyira beszűkültek,hogy nem látnak messzebb Bajnai libáinál..Na ez hazánk rákfenéje..Nem látják,nem akarják látni,hogy mi zajlik a világban..belterjes itt minden.már-már nevetségesen az..Döbbenet,ahogy elszigetelik magukat az emberek a külföldi történésektől..és még folytathatnám,ha lenne több kedvem megvitatni a magyarok ostobaságát,műveletlenségét úgy általában..

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.06.22. 08:43:48

De miért fontos? Magyarázd el, légy szíves!

Azt megértem, hogy a háborúkban pénzben érdekelt Amerikának kell a propaganda. Mert különben még az amerikai adófizetők szintén föltennék a fönti kérdést. Egyszerűbb, ha tévében állandóan ezt nyomatják.

Pl. ott vannak Osama bin Laden videóklipjei. Soha semmi következményük nem lett. Ha bin Laden egyátalán él még (mindegy), akkor is miért kell a magyar híradóban beadni a szokásos szövegét, ezzel terjesztve a terrorizmus eszméjét? Nevetséges, és nem kizárt, hogy hamisítvány.

Nem érdekel, át szoktam kapcsolni, ha megint a szar sivatagot mutatják.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.06.23. 04:38:39

@Dyson: @Reckl_Amál: Majd akkor nézzetek nagyot,ha elfogynak az ásványkincsek..És az ivóvíz a bolygón..A magyarok még akkor is a vizitdíjról és a szocpolról fognak vitázni..
süti beállítások módosítása