2009. március 30. 12:15 - Reckl_Amál

Saviour of the Universe

Most, hogy a Maszop és a Szabad Gerinctelenek Pártja végre megállapodott, bekövetkezett, amit én már múlt szombaton megjósoltam: a kormányfő-casting befutója Bajnai Gordon. Mivel Ruszkibaka barátommal ráadásul őt tartjuk a legvonzóbb magyar politikusnak (ő az angol gyapjúszövet-öltönyök nem hivatalos nagykövete!), nem bánjuk, ha ő jön. Mivel azonban jelenleg politikusaink még a szokásosnál is kevésbé vesznek bennünket komolyan, tekintsék meg képes összeállításunkat, avagy híres Gordonok.

Gordon Brown - A brit Munkáspárt szürke miniszterelnöke, a Tony Blair Witch Project levezető embere. Különösen nagy szerepet nem szántak neki, és ezt ő végre is hajtja maradéktalanul. Talán csak annyiban fognak rá emlékezni, hogy kevés nála is népszerűtlenebb miniszeterelnöke volt az ángliusoknak. Igaz, Thatcher asszonyra meg lőttek, csak ő éppenséggel csinált valamit.
Miután Medgyessyt kitessékelték a hatalomból, és elvileg verseny dúlt még Gyurcsány és Kiss Péter között, az angol lapok ahhoz hasonlították e párharcot, mintha Brezsnyev és Tony Blair között zajlana harc. (Utólag belegondolva, ki a fene tudná Kiss Pétert komolyan elképzelni az első számú bársonyszékben?) E kérdésfelvetést az Echo tv paranoiásabb szakértői a világösszeesküvés ékes bizonyítékának tekintik. Pedig csak egy vicces sajtóbeli túlzás.
Vagyis annak tűnt. Erre mi történik? A UK-ban Blair is távozik, és jön helyette Brown, és a magyar Blairt is egy Gordon követi. Mégiscsak vannak titkos szálak?

Gordon Ramsay - A fickó F-fel a kendőzetlen, tapintatlan főnöki viselkedés tv-s guruja. Műsorában (melyet nálunk Gianni próbál kicsit utánozni) nem kíméli a hülyéket, lustákat, ill. senkit, aki nem úgy viselkedik/ gondolkodik, ahogy ő szeretné.
Szerintem kissé túlsztárolt figura, bár biztosan nagyon jól főz. De arra építeni, hogy valaki türelmetlen az (a kvázi) alkalmazottaival, érdekes húzás. Viszont jól jövedelmező húzás, mert Ramsay ma már akkora gasztro-sztár, mint Nigella Lawson vagy Jamie Oliver. Valamit tudnak az angolok: a konyhájukról szóló nem túl pozitív előítéletek ellenére jelenleg angol szakácsok uralják az európai média-konyhákat.
Amit a mi Gordonunk tanulhat tőle: a siker a határozottságon és a tálaláson múlik.

Gordon aka Fester Addams - Ki ne emlékezne a csodálatos Addams Family tékozló fiára, Fester bácsira? Távolléte azonban igazolt, amnéziáját egy szélhámosnő használja ki. A csaló azonban arra nem számít, hogy Gordon fia rájön valódi kilétére, és ál-anyja gonosz terveire. De előtte még megszabadul a családjától, akik hajléktalanok és munkanélküliek lesznek. De csak addig, amig Fester rá nem talál a helyes útra, és visszaprivatizálja a kastélyt jogos tulajdonosainak. Ekkor hangzik el a filmtörténet egyik legszebb mondata Mortitia szájából: Nem is tudom, azt a szörnyeteget szeretjük-e jobban, akit megismertünk, vagy azt, akivé váltál. No comment.

Gordon Matthew Sumner aka Sting - A The Police (rendőrállam!!!) frontembere pont az Addams Family miatt sajnálkozott, hogy neve ilyen asszociációkat ébreszt. Hát kíváncsi vagyok, mit érezne most, ha tudná... Igaz, a Helyi Téma megírta pár hete, hogy Stinget is elérte a világválság, szóval Obamáék után most már oda is begyűrűzött. (Nem is tudtam, hogy Soroksáron is van ingatlanja.)
Talán csak pár számot javasolok a Police életműből, melyek illeni fognak a hangulathoz, Gordontól Gordonnak, sok szeretettel:

Kezdésnek: Walking on your footsteps (Gyurcsány ajánlásával)
When the world is running down you make the best of what is still around (az IMF kedvenc száma)
Truth hits everybody - hatalomba lépéskor
Don't stand so close to me - üzenet Gyurcsánynak
King of Pain - megszorítási himnusz, Bokros Lajos iPodjára már rég föl lett töltve
És végül, a lemondás előtt, amikor elfogy a támogatás: So lonely

Flash Gordon - Valami képregényhős volt, űrhajóval, boksztudással és gyönyörű búzaszőke hajjal (of course kék szemekkel). Aztán jött a Queen és a képregény gagyi, bár ma már kultnak számító megfilmesítéséhez megírta azt a jellegzetes számot. (Pontosabban az egész filmzenét a Queen írta, de valószínűleg még ők maguk sem hallgatták soha végig az egész albumot, talán csak Brian May, de ő civilben csillagász, tehát egy ilyen tudományos téma különben is érdekelheti. De rajta kívül még a legdurvább rajongók is csak zavartan mosolyognak a futurisztikus dalok említése hallattán.)
Persze nehéz, interpellálós napokon érdemes a Flash c. számot meghallgatni, növeli az önbizalmat (vö. Saviour of Universe).
Flash Gordon már csak azért is nagyon jó példakép, mert - ahogy a plakáton is látszik - a háttérben maga Lenin ténykedik, ezzel be lehet fogni a fanyalgó párttagok száját. (Most tekintsünk el attól a beszédes részlettől, hogy ő az ellenség!)

 

 

 

És végül, ha semmi sem jön össze, a pia még mindig opció. Moldova már 15 éve megmondta, hogy a XX. sz. magyar történelmét alkhol által erősen befolyásolt állapotban követték el. Az legalább mentség lenne.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr611034930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2009.03.30. 13:05:23

Amál:Köszönöm,hogy megemlékeztél rólam.Mentségemre mondva;én is a szenvedélybetegségem és a buziságom áldozata vagyok..pedig,ha heteró józanéletű lettem volna,most rólam is írhatna a sajtó..de jól van ez így..Azért még lehet rám szavazni..én megígérek nektek mindent..azt is ami nincs...de legalább igyekszem teljesíteni az ígéreteimet..Reckl Amált meg kinevezem(mert nagyon szeretem) kommunikációs és propaganda,közoktatási,kultúrális és sajtóügyi miniszternek!Biztos vagyok benne,hogy nem csalódnék!Ki szeretne még részt venni a kormányunkban?Hátha összejönne?!Úgy mi is elvezetjük az országot,mint az elődeink!!!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.30. 13:39:28

@KZsoci: :D
Az Orbánék MP3 lejátszóján van! Ahogy elnézem, nemsokára a fideszes ghettoblasterekből fog bömbölni országszerte.

@RUSZKIBAKA:
Úgy elvezetnénk. Attól tartok, még sokkal jobban is. És ez most komoly. :(

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.30. 15:09:09

@KZsoci:
Tavaly, amikor az SZDSZ kilépett a koalícióból, egy egész részeg éjszakán át ment a Bed's too big without you.

KZsoci 2009.03.30. 15:36:36

:)

Meghát a Seven Days is ideillik ("monday, I could wait till Tuesday, if I make up my mind, Wednesday would be fine, Thursday's on my mind, Friday give me time, Saturday could wait: but Sunday'd be too late"). "rákenról". ;)

Tegnap délután a fidesz végig a Bring On The Nightot dúdolta, remélve, hogy nem tudnak megegyezni éjfélig. :D reggel bekapcsolva a számítógépet persze O My God. :D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.30. 15:56:56

@KZsoci:
Hallottad? Szentmihályon presszó lesz! Persze uniós pénzből. :D

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.30. 16:01:45

@Dyson:
Azt szerintem egy másik politikus dudolgatta még 2003-ban... ;) Egyébként tökéletesen érted.

KZsoci 2009.03.30. 16:25:44

a kapcsolat.hu-n persze egész nap bömböl a Can't Stand Losing You. :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.31. 08:13:30

És hát persze a legjobb kimaradt a posztból, a tökéletes zene bizalmatlansági indítványhoz:

If I ever lose my faith in you

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.31. 11:00:04

@KZsoci: aki egy percig is kételkedett abban, hogy nem lesz megegyezés, az nem ezen a világon él.

a Gordon gin nagy kedvencem, nagyon paktikus, ugyanis nem szerti rajtam kívül senki, nem kell agódnom, hogy egy óvatlan pillanatban kiürül az üveg.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.04.02. 13:08:18

@Welcome 2 the UK:
Mi az, hogy nagyon is!
(Fields of gold ;) )
süti beállítások módosítása