2009. március 01. 20:39 - Reckl_Amál

Sötétkékek és világoskékek

Az EU nem segít Közép-Kelet-Európán. Sem segítséget nem kapunk, de még az Euró bevezetésének meggyorsítására sem számíthatunk.
Link: http://index.hu/gazdasag/vilag/2009/03/01/gyurcsany_gazdasagi_vasfuggonytol_tart_az_unioban/

Egy perc józanság: végülis igazuk van. Miért pazarolnák a régi tagok az új tagokon keresztül megszerzett pénzeiket a nemrég felvett országokra? Miért is érezné azt egy negyven - harminc - húsz éve az EU-ban (vagy annak elődjében) kényelmesen elhelyezkedett állam, hogy segítenie kellene törvényes szövetségesein?

Mi meg örüljünk, hogy ennek a remek államszövetségnek a tagjai lehetünk. Hogy szép, nagy felvevőpiaccal kedveskedhettünk az elmúlt húsz évben a nyugatnak, akik szépen meg is gazdagodtak rajtunk. Hogy minden Brüsszelben bürokraták által kiagyalt baromságot örömmel teljesítettünk, akár jó volt nekünk, akár nem. Hogy rendszeresen fizetjük a tagdíjat, amit aztán teljesen átláthatatlan módon osztanak vissza ún. pályázatok útján.

Örömmel figyeljük, hogy milyen hatékonyan képes fellépni az EU például az USÁ-val és Kínával szemben. Tetszik, hogy eltarthatunk egy újabb parlamentet, amelynek a munkájának eredménye nem egészen világos. Nagyon tetszenek a szép eszmék, melyeket rajtunk mindig számonkérnek, de magukon sosem.

Az egész EU-nak akkor van értelme, ha minden tagállam egyenlő benne. Ha valós szövetségként működik, de ma az európai szellemiség nagyot bukott. Az önző, nagyképű nyugat, a régiek megmutatták, hol a helye a másodrangú újaknak. Dögöljünk meg a nevünk napján! Ha kell valami, majd jelentkezünk; ha baj van, oldjátok meg. Esetleg küldjük az erkölcsi támogatásunkat. Mondjon már valami biztatót, doktor úr! Hajrá, Reterát néni!

Orbán Viktort sokat bírálták, amikor azt mondta, van élet az EU-n kívül. Orbán sértettségének egyik fő oka az, hogy a belépést nem ő vezényelte le. Lassan kezdhet büszke lenni rá.
Tudom persze, hogy mindennek ellenére az EU biztonságot jelent, talán tényleg közbelépnek, ha már tényleg zuhanunk be a szakadékba. Mégsem hiszek bennük. A mai döntésük képmutató.
Át lettünk verve. Arról nem volt szó, hogy lesznek egyenlőbbek az egyenlőknél. A tagokat régiekre és újakra bontani igazságtalanság, egyenesen diszkrimináció - hogy az eu-s jogvédők egyik kedvenc kifejezésével éljek. Persze annak tilalma is csak ránk vonatkozik, rájuk nem.

Naiv voltam, tudom, amikor arra számítottam, hogy más is komolyan veszi, amit a többieknek prédikál. A régieknek pedig csak annyit üzenek, hogy háttérbe szoríthatnak minket, azért mégiscsak egy a hajó. Csak nehogy ez a vén, rozzant - bár távolról vonzó és jelenleg egyedüli - bárka is elsüllyedjen velünk együtt. Mert olyan nincs, ha a hajó tatja leszakad, az eleje megy tovább. Tudjuk persze, hogy kiken lesznek a mentőmellények...

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr100974160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.01. 21:11:16

Az EU nem úgy működik, hogy elkúrtuk, aztán meg segítsetek még egy kicsit hatalmon maradni.

Sárközy megmondta - amit nálunk ki sem mertek mondani - hogy amikor az államcsőd szélén állt az ország akkor segítettek (na nem azért mert ők olyan jók, hanem hogy ne szakadjon rájuk 1/4 milla menekült, mint 56 után, mert az többe került volna, és annak esélye sem lenne, hogy valaha is viszont látják a lóvét, ezt meg talán bevasalhatják rajtunk)

Én nagyon igazat adok nekik, mert bármilyen segítséggel csak a fenn álló kormány hatalmon maradást segítik elő, így talán, ha másképp nem megy a magyarok rendet tesznek a saját házuk táján.

Egy polgármester egyszer azt merte mondani a cigányoknak, hogy nincs segély amíg az udvar közepére szarnak,takarítság el a ganét az udvarukról.

Nagyon igaza volt. Most ugyan ezt mondja Sárközy is nekünk.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.01. 21:15:11

És még valami: már nem hivatkozhatunk arra sem, hogy szegények vagyunk, mert az orosz megszállás meg ilyesmi.

Szlovákia? Csehország? Baltikum?

Ez sajnos nagyon el lett kúrva, és egy kuplerájból sem lehet csak úgy elmenni fizetés nélkül.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.01. 21:19:47

Nem a kormányt kell megmenteni, hanem az országot.

Nincs igazuk. Egy szövetségben a tagok felelősek egymás iránt. Vagy ne nevezzük egymást egyenlőnek!

KZsoci 2009.03.01. 21:21:36

én aztán nem akarom védeni a kormányt.

de:

ahhoz azért már nagyon ostobának és gonosznak kell lenni, aki ilyenkor dörzsöli a tenyerét, hogy milyen rossz lesz ez a gyurcsányéknak...

KZsoci 2009.03.01. 21:22:36

(na persze németországból nem nehéz...)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.02. 09:36:26

Nehéz annak segíteni aki maga is rest tenni valamit a saját érdekében.

ez olyan mint amikor valaki elissza elgépezi a pénzért, aztán meg kuncsorog sgélyekért, és ha azt modnod neki, hogy mozduljál már meg, és tegyél valmit, akkor azt mondja, hogy ne engem nézzél, hanem itt van a kiccsaládom.

Most ugyan ezt játszuk nagyban. Tipikus magyar mentalitás, csak hogy erre az EU nem vevő.

Ez a mi emberünket az ország választotta, hát akkor meg mi a gond.

Nagyapám mondta mindig, hogy amilyen virágot szakítasz olyat szagolsz. Hát akkor most lehet szagolni!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.02. 10:17:54

Képzeld el, hogy mi, akik itt élünk ebben az országban (és nem mindenki szavazott a mostaniakra egyébként sem) vagyunk a piáló, játékgépező gyerekei. Tehetünk arról, hogy az apánk így viselkedik? Elég baj az nekünk egyébként is.

Persze az is a magyar mentalitás része, hogy a nem kívánatos személynek a gyereke is dögöljön meg. Pedig ő ártatlan, és ő az áldozat.

Annak ellenére így tekintek az ország lakóira, hogy nem Viktorékra szavaztam. Amit Gyurcsányék a mandátumuk birtokában tesznek, az elképesztő, de ezért ne menjen már tönkre az ország.

A nyugati államoknak nagyon kényelmes ez. Amikor kellett nekik valami, akkor mindig nagyon kedvesek voltak hozzánk. Sajnos - ma már én is ezt mondom - kinyaltuk a seggüket, mert reméltük, ez a szövetség ránk nézve nem csak kötelezettségekkel fog járni. A szememben az euópai szellemiség most bukott meg.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.02. 10:29:41

Ez a cikk csak az EU nyugati oldalát kárhoztatja. Ahogy van sötétkék és világoskék, úgy nem minden fehér és fekete. Ha normális vezetőink lennének, egyrészt egy ilyen igény előkészítése lenne jobb. másrészt nehetzebben tudnák megtagadni a kérést. De lehet, hogy meg se tagadnák.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.02. 11:28:56

Azt senki sem állítja, hogy az ország jelenlegi vezetése rossz. Arról már rengeteget írtunk, mennyire rosszul mennek a dolgok. Csak az az elv elfogadhatatlan, hogy különbséget tesznek köztünk és maguk között.

Nekem nagyon úgy tűnik, nagyon jól jön az EU-nak ez a gyenge kormányzati teljesítmény, hiszen még mi is azt gondoljuk, nem érdemeljük meg. A kormány nem is, de mi igen. Persze - de ez már spekuláció - sajnos kitelik a kormánytól, hogy elosztogatná a gazdaság megmentésére kapott pénzt kedvenc nyugdíjasainak.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.02. 14:12:55

@Reckl_Amál: Sok kedvence van a kormánynak. Hiszen az újraelosztás sajátos felosztásával von el és ad. Akitől elvon, az szidja, akinek ad, az szavaz rá. Az EU-nak nem biztos, hogy tetszik ez az elosztás. Ha Gyurcsány azt mondta volna, hogy a pénzt gazdasági fejlesztésre kellene adni, Raiffeisennek, Erstenek, Audinak, stb., akkor elgondolkoztak volna rajta. De még a lengyelek is kikérték maguknak, hogy Gyurcsány az ő nevükben beszéljen, s mások is arra utaltak, hogy Gyurcsánynak fogalma sincs, hogy mit kér. És kinek.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.02. 15:32:47

"Azt senki sem állítja, hogy az ország jelenlegi vezetése rossz."

Ha ezt komolyan godolod akkor nincs miről beszélni.

@Reckl_Amál: maradjunk a hasonlatnál, segélyt az éhenhalás ellen még a linkek is kapnak, de ha adakozni kell te is csak annyit adsz ami még nem zavarja meg a te csalásod megélhetését

Megjegyzem, ha ez a barátja az erénynek eddig elment, akkor igen nagy a baj, olyan amit még elképzelni sem vagytok hajlandók.

A sülyedő Titanicon is az utósó percig szólt a zene.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.03. 10:48:12

@Prinzessin Erbsen:
Ez természetesen elírás. Leírom akkor helyesen: EZ A KORMÁNY ROSSZ. Hülyeséget írtam, elnézést.

Ez teljesen igaz. Természetesen normál esetben én is azt gondolom, hogy mindenki önmagáért felelős. Csak Magyarország helyzete annyiban speciális, hogy évek óta legitimició nélkül van hatalmon a kormányunk. A szigorúbbak szerint már 2006-os választások óta, de szerintem is legkésőbb a szociális népszavazás és a koalíció felbontása volt a vége ennek a kormánynak. Azóta ugyanis egyszerűen nem érvényes az, amire felesküdtek. Csak az alkotmányos vacakolás miatt maradhatnak. Vagyis ez a kormányzat szinte illegálisan működik.

@nanena:
Ide kapcsolódik, amire nanena is utal. Vagyis, hogy most rugaszkodjunk el kicsit Magyarországtól! A többiek sem kaptak semmit a régióban. Pedig nem mindenütt olyan gyenge a kormányzati teljesítmény, mint Mo-n.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.03. 14:12:23

@Reckl_Amál: meg adtad a választ: biztos vagyok benne, ha lesz egy végre legitim kormány, akkor minden támogatást meg fogunk kapni, de ezert magunknak is kell tenni valamit.

A gyerekes hasonlatod nem volt találó, mert mi felnőtt emberek vagyunk, felelősek a tetteinkért.

A demokrácia a többség zsarnoksága, de itt már rég a kisebbség dirigál a többségnek - mi meg tűrjük jámboran, mint egy eleve elrendelést.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.03. 14:56:19

És mégis mit tehetnénk mi? Mit teszel te például a dolog érdekében?

Sólyom megmondta, legális lehetőség nincs arra, hogy ezt a kormányt le lehessen váltani.

Amit te mondasz, az számomra nem egyéb, mint egy szépen hangzó lózung, tartalom nélkül. Semmit sem tehetünk, ami belefér a demokrácia és a jogállam kereteibe. Az Alkotmány őket védi, és Gyurcsány addig fog kapaszkodni bele, amíg egy betű is neki kedvez.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.03. 16:10:51

Valamit mindig tehetsz. Elmodhatod a véleményedet - ezt a blogot is sokan olvassák. El lehet mondani mindekinek, akár egyenként külön külön, ha nagyon nagy a tét, akkor segíthetsz a számodra fontos pártnak a kulimunkában - sosincs elég ökéntes - támogathatod őket anyagilag, ki mehetsz az utcára, még akkor is ha úgy érzed hogy csak 1 vagy a tömegből.

Az ország elégedetlen, de még sincs soha egyetlen tüntetés, tiltakozás,mert az emberek a tévén szeretik nézni, hogy hogy verik a rendőrök a tüntetőket. De ha sokan vagyunk mindenkit nem tudnak megverni, nem jut mindenkinek gumilövedék.

A kádári jólétetért is vérrel fizettünk, féltek tőlünk, ezert adtak kenyeret, és persze cirkuszt, mert amig a hobby telkét ásogatta melós, addig is csendben volt.

Mindig van lehetőség.

Istenem, hogy szégyeltem magam a gyerek előtt, amikor azt modta, hogy mi a faszt csináltunk 30 évig, nem volt senki aki szétverte volna ezt a bandát, nem fiam, kussoltunk, féltünk, mert mindenkinek volt valakije, aki ült, vagy most szabadult, nekem is addig volt nagy pofán amíg nem volt gyerekem, de amikor megüzenték, hogy még egy ilyen és mehetek látogatni a gyereket Fótra, hát befogtam a számat.

De nektek már nem kell félni, mert az EU erre is jó, már nem lehet akasztgatni, lövetni, ha úgy alakul. Még lehet egy kis választási csalás, de már bejöhetnek a megfigyelők, de te is beülhetsz a szavazatszámláló bizottságba
(erre sincs soha elég jelentkező)

Épp a baratnőm panaszkodott, hogy hogy bűvészkedett mozgóurnával, mégsem elég hálás neki a szadis képviselő) (Na ez is jellemző, hogy a liberális elveibe ez még belefér.)

Mindig van egy lehetőség - de nem akarok már komment helyet regényt írni.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.03. 16:13:03

EGyébként jó hogy megkérdezted, hogy én mit teszek: igazad van!
jelentkeztem önkéntesnek - ha mást nem megyek palakátot ragasztani.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.04. 09:41:36

Egészen pontosan melyik országról van szó? Milyen akasztásokról?

Ne beszélj már hülyeségeket, már bocsánat! Ne túlozzuk már a dolgokat ennyire. Az senkinek sem segít, ha hagymázos dolgokat sújkolunk magunkba és a környezetünkbe.

Gyurcsány és bandája nem más, mint pár hülye, tehetségtelen és gátlástalan alak gyülekezete, akik önös érdekek mentén működnek. Bennük hóhérokat látni marhaság. Gyurcsány egy nárcisztikus barom, aki egyet tud, ügyeskedni. A kiöregedett, felhígult MSZP-re ráült, a párt bűne az, hogy nem tesznek ellene semmit, ők ugyanis tehetnének.

Én nem megyek tüntetésre. Teljesen értelmetlen. Elértetek valamit azzal, ami 2006-ban történt azon kívül, hogy sokan megsérültek? Én nem látom az eredményét. Csak sokan - nyilván a kormánypárti média tálalásának hatására - minden ellenére Gyurcsány mellé állt, mert mégiscsak ő képviseli a rendet az országban. A nagy rendteremtő szerepében brillírozott, míg a jobboldal sokak szemében fasiszta felforgató. És miközben minden normális és gondolkodó ember tudja, hogy nem, mégis szomorú látni, hogy a ti médiátok olyanokat ünnepel, mint Budaházy vagy TomCat. (Hozzátéve, hogy utóbbi nem hülye, bár nekem túl szélsőséges. Az utóbbi időben túllép a szerepén.) Vagy azt a szerencsétlen, bolond vénembert, aki beült tankot vezetni...

A jobboldalnak akkor van esélye tényleg megverni Gyurcsányékat és főleg az SZDSZ-t, ha végre higgadtan áll a dolgokhoz. Ennek a kádározásnak meg az akasztások felemlegetésének vajmi kevés köze van a mai dolgokhoz. Ilyen plakátokat ne ragassz. Többek között azért is tartunk itt, mert a jobboldal nagy gondolkodói nem a jövőn, hanem a múlton törték a fejüket.

Nem vagyok jobboldali, de most mégis a jobboldalban bízom, mert másban nem bízhatok. Azt várom tőletek, hogy végre vessétek le ezeket a sehova sem vezető parolákat. Kádár 20 éve halott! Ha tényleg tenni akartok valamit az országért, akkor ne veszítsétek el megint a választásokat azzal, hogy hagytok hülyéket beszélni a pulpitusokon. Bár Orbán képességeit nagyra tartom, de azért azon is elgondolkodhatnátok, megint vele kellene nekifutni a választásoknak, miután kétszer megbukott a Fidesz az ő vezénylete alatt.

Szóval szerintem az általad leírtaknak semmi köze a releváns valósághoz. Az igazi hazafi nem népgyűléseken hallott rigmusokat szajkóz, hanem először tanul a saját hibáiból (radikálisok miatt normálisok elvesztése), aztán az országban mint egységben gondolkodva keresi a megoldásokat. Kár, hogy ezt a jobboldaliaknál alig látom. (Balosoknál sem, de az ő idejük már egyelőre lejárt.)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.04. 10:15:13

Az erőszakellenesség sosem szélsőséges, az erőszak viszont mindig az.

Valószínűleg balos vagyok, ha már be kell sorolnom magam. Sajnos hiába vonzódom a konzervatív értékekhez, ezekkel mindig csúnyán visszaélnek egyesek.

Alapvetően azt vallom, hogy nincs különbség ember és ember között. A mondatom a tudományról és az erkölcsről valóban nem pontos. Kicsit magyarázom akkor. A tudomány az embert egy fajnak tekinti. A rasszok közötti különbségeket azonban nem lehet erkölcsileg megítélni. Mert pont arról szól az erkölcs, hogy belátással ítéljük meg a körülöttünk lévő világot. Egy amerikai tudós - talán az ő ismeretének hiányát nevezed műveletlenségnek - bizonyos Prof. Dr. James Woods állítása szerint a feketék sokkal jobb sportolók, mint a zsidók, viszont a zsidók átlag-IQ-ja magasabb, mint a feketéké. Volt is nagy ellenkezés, amikor ezeket az eredményeket publikálta a professzor. Pedig lehet, hogy igaza van, ill. ez egy tudományosan bizonyítható tendencia.
És akkor mi van? Nekem ez az információ, amelyet elfogadok igaznak, használhatatlan.

Sajnos abban téved a professzor, hogy azt hitte, elméletét érteni fogják az emberek. Hogy nem fogják fölhasználni a rasszisták és a megélhetési jogvédők is saját vélt igazságaik bizonyítására. Ha valami igaz egy sokaságra, az még arra a konkrét emberre nem feltétlenül az, aki előtted áll. Ugyanis az életben - és ez számít - konkrét emberekkel találkozunk. Nem a cigányokkal pl., hanem Lakatos Gáspárral vagy Oláh Rózsikával. Ha ők bűnözők, akkor ők azok. De ez semmi mást nem jelent, mint őket egyedi eljárás során börtönbe kell küldeni. Amíg egy olyan cigány ember van, aki ártatlan, addig a cigányokat en bloc bűnözőnek tekinteni egész egyszerűen hamis feltételezés. Sokszor rosszhiszemű is.

A jogállamra is és az Alkotmányra is azért hivatkozom, mert nem lehet másra. Az, hogy az ember igazságérzetét zavarja az igazságszolgáltatás elégtelen működése nem jelenti azt, hogy nincs jogállam. A jogállam ugyanis semmi mást nem jelent, hogy egy államnak vannak törvényei, melyeket többnyire betartanak. Ugye te sem vagy olyan naiv, hogy hiszel a bűnözés nélküli társadalomban. Az elég baj, hogy a rendőrség bizonyos területeken nem teszi a dolgát. De légy szíves ne ferdítsd el a mondandómat! Nem azt írtam, hogy 2006-ban helyesen járt el a rendőrség. Csak azt, hogy képmutató dolog a jobboldali sajtó részéről szidni őket, aztán amikor szükség van rájuk, akkor meg hősnek kikiáltani.
Az Alkotmánnyal nekem is vannak gondjaim, és nagy mulasztás a rendszerváltók részéről, hogy nem készítettek egy újat. De amíg ez van hatályban, addig ez érvényes mindenkire nézve.
Az Alkotmány nem a gondolatot tiltja, ahogy én sem. Ha valakinek jól esik otthon ülni, és utálni valakiket, ám tegye! De az amikor a Magyar Gárda kivonul kifejezetten azzal a céllal, hogy egy csoportot megfélemlítsen, az uszítás. Akik a gárdát védik, mindig azzal jönnek, hogy szinte ők érzik magukat kisebbségben, hogy félelemben élnek. Ha ismerik ezt az érzést, akkor miért teszik ezt másokkal? A másik ártatlan ember miért érdemli meg ezt az érzést? Ez is erkölcsi probléma.

A kormány legitimitása szerintem sem egyértelmű. Legkésőbb a koalíió felbomlásakor le kellett volna mondaniuk. Többek között ezért sem jó a mostani Alkotmány.

A Mazsihisz túlérzékeny, de ez érthető. Egy holokauszt-túlélő mindig félni fog mindentől, ami egy kicsit is emlékezteti azokra az időkre. Elég szomorú ez neki, ezért ne haragudjunk már rá!
A felelősség azokat terheli, akik csak a Mazsihiszt kérdezik meg és mást nem. Hogy a végén egyetértsünk, szerintem sem annyira szörnyű ma Magyarországon zsidónak lenni. Nekem valahol még hízelgő is lenne, ha zsidó lennék, hogy ennyien irigyek a népemre, hogy ilyen szuper összeesküvésre képesnek tartják.

A balost hiába szántad sértésnek, nekem nem az. Elvileg nem bűn semmilyen világnézet ugyanis. Viszont - és ennyi személyeskedést engedj meg - azon azért elgondolkodhatnál, hogy te, aki privilegizált vagy, miért vagy ennyire agresszív. Ez nem vezet sehova...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.04. 11:02:16

Pártai Tivadar mondta egyszer, hogy jött ez a Hitler nevű német,eleinte csk röhögtek rajta, olyan komikus volt, később már nem röhögtek.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.04. 11:03:53

Érdekes ez a vita. Harmadik félként olyan mintha elbeszélnétek egymás mellett. Mert nekem mind a ketten ugyanazt mondjátok, legfeljebb vérmérsékletetek, nézőpontotok más. Én ezt a jobbos, balos besorást sem értem. Értékekhez vonzódunk. Hogy ezeket az értékeket valaki besorolta ide vagy oda, az az ő dolga. Ilyen alapon konzervatívak, szocialisták, liberálisok és radikálisak is vagyunk. A rossz, amikor kisajátít valaki magának egy jelzőt, s azt mondja, te nem lehetsz ilyen, mert nem úgy gondolkozol, ahogy én. Ezt csinálja most Gyurcsány és az szdsz. Ezzel is megoszt bennünket, azokat, akik lényegében egyet akarunk. Mert nem a Gyurcsányellenesség fűz össze bennünket, hanem hogy egy élhető, prosperáló országban éljünk. Ezt jelen pillanatban nem segíti elő az utcai harc, mert ezt kisajátította magának egy szűk réteg, amellyel normális ember nem akar azonosulni. Pártok mellett kampányolni lehet út, ha valaki talál számára rokonszenveset. Nekem eddig nem sikerült. Abban is mindkettőtöknek igaza van, mindenki tegye meg, amit tud. Van aki blogot ír, s ezen keresztül egy közösséget késztet együttgondolkodásra. Mert gondolatokból lesznek a tettek.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.04. 11:28:24

Elismered, hogy a holokauszt túlélők félnek, mert a félelem beépült a személyiségükbe (azt mondja népi bölcseség, hogy akit a kígyó megmart, az a gyíktól is fél) akkor miért nem érdted meg, hogy a kommunizmust átélt emberek is félnek.

Én tartok a kommunistáktól - és azok utódaitól - megbízhatatlanok, kiszámíthatatlanok. Vagy ahogy mi mondanánk: Embertől nem tart, Istentől nem fél. Félek a népboldogítóktól is, mert nekik küldetés tudatuk van, ami veszélyes.És félek attol is ha ilyen félfüttyösök kerülnek hatalomra, akin neveti lehet - mert előbb utóbb megmutatják, hogy komolyan kell őket venni.

Én nem vagyok agressziv, sosem tennék olyat amit a törvény tilt.
A gyermekeimet is mindig arra tatnitottam, hogy a rossz törvényeket nem megszegni, hanem meg változtatni kell.

Alapjában véve liberális szellemű vagyok, ha még valaki tudja mi az.

Az én állaspontom az, hogy a törtvényeket mindenkinek be kell tartani, első sorban az irott, de az íratlan normákat is.

Hogyan várhatjuk el az íratlan normák betartására azokat az embereket, ha az írott normák betartatását sem kérjük rajta számon. Persze, hogy háborog mindenki aki nehezen él, hogy nincs biztonságban, sem ő sem a tuljdona, ő maga nem védheti meg magát, és az állam sem nyújt neki segítséget.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.04. 12:16:19

@Reckl_Amál:

Elnézést, hogy közbeszólok, de ez a komment szerintem a másik poszthoz érkezett.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.04. 12:23:47

Teljesen igazad van, Csöncsön. Nem moderálom magam, mert ez rajtad kívül senkinek sem tűnt föl. Ez a szar blog.hu tehet róla, hogy ha túl hosszú posztot ír az ember, akkor nem lehet betenni. Ezért minden kommentemet kimásolom, aztán beteszem, ahova kell(ene)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.03.04. 14:36:27

A kommunistáktól nem félek, mert nem léteznek. A mai MSZP annyira kommunista, mint amennyire a Fidesz fasiszta. Gyurcsányék veszélyessége nem ideológiai, hanem éppen az elvtelenség.

Csak annyit jelent ez, hogy a Mazsihisz nem tudja objektíven megítélni a zsidóság helyzetét, mert sokkal érzékenyebbek, mint más. Ma senki sincs állami fenyegetésnek kitéve. A törvény előtt mindenki egyenlő. Tehát zsidóüldözésről beszélni nem jogos. Az, hogy páran leírnak antiszemita dolgokat, az meg a szólásszabadság velejárója. Nekem sem tetszik, amit Csurka írogat, de megteheti. Ettől még nem antiszemita az egész magyar társadalom.

"Én nem vagyok agressziv, sosem tennék olyat amit a törvény tilt.
A gyermekeimet is mindig arra tatnitottam, hogy a rossz törvényeket nem megszegni, hanem meg változtatni kell."

Ezt örömmel olvasom, nagyon jó elv. Látod, ezek nem üres szavak.

"Az én állaspontom az, hogy a törtvényeket mindenkinek be kell tartani, első sorban az irott, de az íratlan normákat is.

Hogyan várhatjuk el az íratlan normák betartására azokat az embereket, ha az írott normák betartatását sem kérjük rajta számon. Persze, hogy háborog mindenki aki nehezen él, hogy nincs biztonságban, sem ő sem a tuljdona, ő maga nem védheti meg magát, és az állam sem nyújt neki segítséget."

Ezeknek a soroknak is nagyon örülök. Mert pont így látom én is. Azzal a megjegyzéssel, hogy az íratlan szabályokat csak kérhetjük, ki nem kényszeríthetjük.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.05. 20:22:44

az iratlan normák betartását kultúrának hívjak, és illik betartani, ha egy közösség tagja akarsz lenni, ha nem akkor magadat rekeszted ki.
süti beállítások módosítása