2008. október 13. 11:26 - Reckl_Amál

Mibe fog ez kerülni Dávid Ibolyának?

Friss hír: http://index.hu/politika/belfold/lengymdf010/

Lengyel Zoltán, az egykori fideszes képviselő, belép az MDF-frakcióba, amely Vas kilépésével méreten aluli lett volna, ezáltal ma éjfélig ki kellett volna mondani a feloszlatását.

A hétvégén lehetett arról hallani, hogy Dávid Ibolya emberei minden független képviselőt felkerestek, mindenféle ajánlatokkal. Állítólag a papíron független, ám kormánytag Gyenesey István lakásán is jártak, hátha...

Ma reggel még úgy nézett ki, az MDF végképp eltűnik mint parlamenti párt. Mert persze az a kilenc ember bent marad, de egységként már semmiben sem tudnak résztvenni. Most az egy másik kérdés, hogy évek óta nem zajlik érdemi munka az Országgyűlésben. A párt megítélésének nem tett volna jót, ha kirántják alóluk azt a minimális talajt, melyen most állnak.

Lengyel Zoltánt viszon sikerül meggyőzni, hogy hagyja ott egy személyes kisgazda "frakcióját", és mentse meg az MDF-et. Nekem ez meglepetés.

Csak azt nem tudom, pozitív vagy negatív. Egyrészt örülök, hogy négy párt marad a parlamentben, másrészt Lengyel Zoltán nem éppen olyan figura a politikában, aki javít a párt megítélésén, ill. nem valószínű, hogy a létszámon kívül bármit is tudna gyarapítani.

És főleg: vajon milyen alkut kötöttek ezzel az emberrel, aki nyilván nem szívjóságból ül át az MDF-be? Vajon mit kért, amit az MDF kénytelen volt megadni? Nem lesz-e ebből második Tisztelet Társasága-ügy, nem abba bukik-e bele majd a párt megint, hogy vállalhatatlan eszközökkel emberekkel érte el a célját?

Ez baj azzal, ha az ember mindenkit kizár a pártból, aki szerinte nem oda való, hogy a végén nem marad párt.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr70711297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.10.13. 12:28:36

Az egész MDF egy hatalmas csalódás a számomra.

Az ígéreteikből, a józan kormányzásból, politizálásból, a korrupciómentességből, s korrektségből, a pártatlanságból mi maradt?
Az utóbbi hónapokban kérdés nélkül nyomkodják az igeneket az MSZP-nek, előtte/közben/utána rugdossák ki a frakcióból, aki nem mindenben ért egyet Dávid Ibolyával vagy Herényivel, horribile dictu pályázni mer az elnöki címre.
Most meg begyűjtik ezt a köpönyegforgató senkiházit, és vele folytatják a "felelősségteljes" politizálást. Azaz: továbbra is támogatják az MSZP-t.

Rohadtul nem erről volt szó 2006-ban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.13. 12:35:10

Igen, ez az egész folyamat szörnyű.

Most már végleg nincs kire szavazni.

GatyaPityu 2008.10.13. 12:58:03

A Zemdéef végleg elkurvult... A többit már leírtam a Vastagbőrön.

aBringakirály 2008.10.13. 22:12:27

Akkor inkább ők:

lehetmas.hu/

vki tud róluk vmit?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.14. 14:31:40

@birngakirály:

Én igen, írtam is a beszélgetőestjeikről.
Szimpatikus, de erőtlen társaság.

pdjames 2008.10.24. 20:20:36

Dávid Ibolyát akkor írtam nullára, amikor nem értett a focihoz, akkor egyértelműen kiderült, hogy gerinctelen. Csodálkoztam, hogy azóta is mennyien bedőltek "az egyetlen mérsékelt, normális, józan stb. politkus a jobbolalon" imidzsnek. Nem csak az a prostituált, aki a testét árulja pénzért, mint a fenti példa mutatja, csak azt ne mondja, hogy értünk teszi.
Én legszívesebben azokra szavaznék, akik a Nácivadászt és a Partizáninfó-t készítik, sztem elérnék az 5 %-ot, ha előjönnének a föld alól.
süti beállítások módosítása