2008. május 06. 21:38 - Reckl_Amál

Für dich nicht!

Für Lajos visszavenné vejétől a nevét

Link: http://index.hu/politika/belfold/furtelen05/

Ha valaki elfelejti, hova tette a szemüvegét, és ez naponta nyolcor esik meg vele, azt lehet az öregség számlájára írni. Az önkormányzat is tanács marad már sokaknak örökre, a rendelőintézet meg SZTK. Egyesek visszasírják Kádár apánkat, mások Horthyt - hiába a nosztalgia megédesíti azt, ami annyira nem volt az.

Bizony az idős embereknek néha vannak furcsaságai. Néha ezektől megőrül az ember, de nyugodtabb állapotban legyintünk.

Van viszont olyasmi, amit nem lehet  szép, csendes szellemi leépüléssel magyarázni. Ilyen a fent idézett történet. Deutsch Tamás beházasodott a patinás konzervatív Für családba, és az irántuk érzett tisztelet, és nyilván felesége iránti szerelem indíttatására fölvette a nevüket.

A Fidesz egyik (hosszú távon is) legvállalhatóbb arca kedves elnézéssel határolódott el attól, hogy apósa, az egykori hadügyminiszter, Für Lajos Magyar Gárdában vállalt aktív szerepéért.

Deutsch-Für, aki mindig nyíltan beszélt zsidó származásáról, igazán barátságosan, már-már megértően nehezményezte, hogy apósa egy radikális beállítottságú, finoman szólva is aggályos társaság egyik hitelesítő prominense. Erre lényegében az volt Für Lajos válasza, hogy rokonát "kokárdával színezett liberálisnak" nevezte, amit tekinthetünk Deutsch leárulózásának. Hiszen Für köreiben, ill. nyílt levelét közlő kuruc.info (Itt olvasható a teljes levél: http://kuruc.info/r/7/24498/ ) oldalain aligha létezik csúnyább szitokszó, mint a liberális. Az általuk sajátos szellemességgel Zsidesznek nevezett jobb oldali párt legfőbb hibája is az szerintük, hogy túlságosan megengedőek.

Für Lajos politikai nézeteit csak felszínesen ismerem, minősíteni azért nem akarom, mert minek. (Minősíti az önmagát.) Jelen bejegyzés célja az, hogy bemutassa, Für egyrészt megbukott mint konzervatív, hiszen egy konzervatív legfontosabb alapértéke a család. Egy Für féle nemzettségfőnek kutyakötelessége lenne családja mellett állni! Az, hogy rosszul esik, ha az ember nézeteit kritizálják, azt megértem. Hogy emiatt vita kerekedik, azt is. De az ilyen a régi módi, úri népeknél az ilyesmi családban marad. Csak nem fél Lajos bácsi, hogy egy szemtől szembeni vitában alulmaradna Deutsch-csal szemben. Ezért hát elment oda, ahol tényleg bármit le lehet írni, ki lehet mondani - amennyiben persze a szerkesztő ízlésének az megfelel.

Ami még ennél is súlyosabb, hogy Für emberként is megbukott. Aki bármilyen politikai társulat kedvéért így beszél a tulajdon lánya férjéről (esetleges unokái apjáról), annak az alapvető erkölcsével vannak gondok.Nem lennék most Für lányának a helyében. Kinek az oldalára álljon?

Ha a Magyar Gárda és a körülötte zajló cirkusz csak ennyi kárt okoz, az máris túl sok! Ez a baj az ilyen szervezetekkel, hogy csak felfordulás van körülöttük.

Hogy kicsit mosolyogjunk is a végén, lőttem egy pillanatfelvételt az egyik hirdetésről, amely a Für-levél mellett látható. Ha Fräulein Für az apját választaná, akkor kurucék ajánlanak is neki megoldást a megüresedett férj-pozíció mihamarabbi betöltésére.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr99457388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.07. 14:25:46

Na, ezzel a poszttal az első szótól az utolsóig egyetértek. Nem is fűznék most hozzá semmit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.08. 15:54:33

Talán annyit fűznék most mégiscsak hozzá, hogy engem, pl. konzervatívként, mélységesen irritál, amikor valaki csak addig konzervatív, amíg az ezzel járó előnyöket kiélvezheti. Amikor felelősséget kellene vállalnia, akkor megszűnik konzervatívnak lenni.

Ugyanez a bajom egyébként a liberálisokkal is. Ők is általában csak addig szabadelvűek, amíg a SAJÁT szabadságukról van szó. Olyankor már nem azok, amikor szembesülniük kell azzal a kellemetlen ténnyel, hogy mások is léteznek, tőlük nagyon különböző, nagyon másmilyen értékvilágú emberek.

Ez így semmi más, mint fogalmakkal való aljas játék, önigazolás. Azok dolga, akik nem mernek pusztán emberek lenni, és ezért hívószavakba kapaszkodnak, hogy azok ernyője alatt védjék magukat az élettől, a sokszor bizony kellemetlen valóságtól.

Jedlik 2008.05.14. 06:19:47

"A Fidesz egyik (hosszú távon is) legvállalhatóbb arca"

Hát igen, nagy baj van a Fidesz-szel is...

Zolimoni 2008.05.19. 10:07:04

Az írás is jó, de a cím a legjobb!

Talán most feloszlatják őket.

Még jó, hogy már nem járok suliba, mert úgy hallottam, hogy lezárták még a Markó utca környékét is, és a gyalogosokat sem engedik át, szegény BGF-esek!

Zolimoni 2008.05.21. 10:58:06

Úgy hallom egyenlőre mégsem oszlatnak! : (
süti beállítások módosítása