2020. május 03. 12:57 - Reckl_Amál

A munkanélküli az új migráns

unemployed-job-search.pngMegjelent a magyar horizonton az új közellenség: a munkanélküli. Hamarosan a rettegésre alapozott gyűlöletpolitika csúcsmodellje lehet. Egyszerre olyan ingyenélő - jószágfelzabáló, mint a migráns. Ráadásul képes ugyanazt a pszichológiai mechanizmust is beindítani, mint a hajléktalan. Ellentétben az előző kettővel jó sok van belőle, és lesz is utánpótlás. Ízlés szerint lehet kicsit cigányozni is, páran talán hazakényszerülnek a nyugati fertőből is. Az csak jó, ha sokfélék. Úgy politikai szövetségük létre sem jöhet.

Az elmúlt tíz évben már megvannak a szegényellenesség hagyományai Magyarországon. Például a viágrekord-gyanús áfát mindenki fizeti, a családtámogató adócsökkentés viszont csak annak hozzáférhető, akinek adóköteles jövedelme van. Hogy ez nem csupán koncepcionális hiba, azt a klasszikus bon mot bizonyítja, mely szerint, akinek semmije sincs, annyit is ér. Nem emlékszem, hogy ezt akár tompította volna bárki is.

Sokat gondolkodtam, mi lehetett az értelme a hajléktalanok vegzálásáról szóló alkotmánymódosításnak. Ennyi energiát gumucsontra ritkán fordítanak ugyanis. Most válik teljesen világossá: a hajléktalanok kriminalizálása volt a főpróba. Újabb bizonyítéka a szolidaritás hiányának, annak a súlyos és legnegatívabb értelemben vett individualizmusnak, amely a legsúlyosabb kádári örökségünk. Beigazolódott ismét: a legelesettebbekkel szemben sem érzünk még annyira sem együtt, hogy legalább felemeljük a szavunkat mellettük. Hogy ez csak teszt volt, látszik abból is, hogy ma már többnyire szemet huny a rendőrség a közveszélyes utcán tartózkodás fölött. De a jogszabály ettől még hatályos. Senki sem nyugodhat meg teljesen, mert bármikor alkalmazhatják ellene.

A munkanélküliség több annál, hogy valaki nem dolgozik, és pénzt sem keres. (Mintha ez csekélység volna...) Dolgozni életforma és státus. A munkanélküli törvényenkívüli is. Egy posztszocialista társadalomban, ahol az óvodában tanítják már: aki nem dolgozik, ne is egyék. A munkanélküli ma is közveszélyes léhűtő, aki ha akarna, tudna dolgozni.

Pontosan erre a gondolkodásmódra játszik rá máris a miniszterelnök, aki a kibontakozó válságban nem hosszabbítja meg a konjunktúrában is kevés három hónapos munkanélküli segélyt. Helyette megígéri, hogy mire a három hónap letelik, mindenkinek lesz munkalehetősége. Vagy a gazdaságban vagy az állam cégeknél, esetleg szerveknél. Péntek óta bővült a kínálat a hadsereggel is.

A propagandagépezet már bizonyította, nem valós veszélyekre is hatékonyan tudja ráhangolni a magyar választó lelkét. A fenyegetettség most igazi, az életünk forog kockán. Sokan tényleg meg is halnak. Mindenki másnak csak egy életszakasz ért véget. Kicsit olyan ez, mintha az egész világ vált volna munkanélkülivé. Belülről is fontos persze a pénz-és dologtalanság. De legalább annyira rossz a bizonytalanság: meddig tart ez az állapot. Meddig lehet ezt kibírni? Mi lesz, ha tovább tart, mint ameddig ki lehet bírni? A közös érzés közös pszichózissá lesz fejlesztve.

Amiért a hajléktalanokat sem szeretik sokan látni az utcán, úgy lesz a munkanélküli is negatív hívószó. A hajléktalan zsánerképe a teljesen lecsúszott ember: alkoholista,piszkos (fertőző!), büdös, zavaros tudatú kéregető. A gondolat, hogy ilyen létezhet, halálra rémíti a szemlélődőt. A már említett beteges individualizmus sokaknál viszont blokkolja azt a logikát, mely szerint már csak azért is érdemes ezeknek az embereknek tisztességes körülményeket teremteni, mert ha a balszerencse minket is erre a sorsra ítél, akkor jól jön majd mások jósága.

Legkésőbb a rabszolgatörvény óta tudjuk, melyik oldalon áll a kormányunk a munkavállalók és a munkaadók viszonylatában. Így azok, akik valamiért a versenyszférában kapnának mégis munkát, ne számítsanak túl sok jóra. A magyar munkanélküliség enyhítésének magas ára lesz, amit nem a kormány fizet majd meg.

Érdekes lesz a 2018 karácsonyára időzített fűnyírás után, amikor 8000 tisztviselőt rúgtak ki, megmagyarázni, miért duzzasztanak föl újra ilyen-olyan apparátusokat. Pláne válság idején. Illetve újra erőre kap a vitatott közmunkaprogram is. A mingráncsbuli előtti szuperfegyvert sem kell elásni.

A statisztikák kozmetikázásán és a győzelmi jelentéseken túl még több embert lehet a közmunka révén kordában tartani. A hadsereg mint karrierlehetőség új szín a magyar palettán, de nem idegen megoldás az oktatási és szociális rendszer hiányosságainak betapasztására. Illik is a kormányfő háborús pszchózisához (l. kórházparancsnokok).

Világos, hogy aki ebben a szép új világban nem kíván részt venni, az automatikusan a rendszer ellensége. Aki nem hajlandó a munkaügyi központ első ajánlatát elfogadni, az három hónap után végképp kiesik a rendszerből. A megbélyegzésre szakosodott sajtócsőcselék majd elvégzi a piszkosmunkát; kimondja, leírja, ami a normális világban a kocsmákban hangzik el. A kormányfőnek elég belemosolyognia a kamerába, és csak annyit mondania: mindenkinek segítünk, aki akarja.

314 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr6315656628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2020.05.04. 11:55:32

@math0:
Mivel az már biztos hogy idén nem lesz kereskedelmi forgalomban kapható oltás, ez nem hipotézis hanem tény. A világ több országában terjed a fertőzés (dél amerika, afrika) Szingapúrban, Japánban újra terjed, ezért visszajön szépen. Mint most több helyen Kínában is. Csak addig csökken az esetszám amíg karantén van. A lazítással törvényszerűen nő az esetszám. Ezzel szembesülnek a németek is. Ennyit a hipotézisről.

A turizmusnak ez betesz. A repülőket úgy engedik menni hogy nincs eladva a középső üléssor. Drágul a jegy. Egy darabig ellensúlyozza az olcsó kerozin, viszont a sok repülő forgalomba visszahelyezése drága buli lehet. Szóval kevesebben jönnének, azok sem biztos hogy jöhetnek, és ezt drágábban tehetik meg.

Emmett Brown 2020.05.04. 12:01:14

@kunzoo: a bulinegyedet nem szabad egységes masszaként kezelni.

Elég nagy a szórás, a fullproli legénybúcsús kocsmáktól a fine dining helyekig.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 12:04:45

@kunzoo: "nem hipotézis hanem tény."

tény az anyád picsája!

" Mint most több helyen Kínában is."

Kínában tegnap 2 új eset, nulla halott volt. MongolFidióta, tudatlan, sötét fasz vagy.

kunzoo 2020.05.04. 12:10:50

@math0:
Mondtam, a négyórás meg a kétórás foglalkoztatás is rossz bolt. Nem jön össze a szolgálati idő. Ha nem kap feketén vagy valahogy máshogy bérkiegészítést, anyagilag is rosszabbul jár. Ha csak alkalmilag van munkája akkor a járadék mellett alkalmi munkavállalással megteheti legálisan! egy hónapban csinálhat 15 napot! A járadék mellett! Persze akinek nincs szolgálati ideje az nem. Amit írtam annak út ahol összejön a 90 naphoz szükséges szolgálati idő, de nincs annyi hogy végkielégítés járjon neki. Ott járadék szempontjából teljesen mindegy hogy ki mond fel, ráadásul a járadék ideje alatt 8 órás idővel számolják a jogviszonyt. Akár a volt munkahelyedre is visszamehetsz alkalmi munkavállalóival, főleg ha csak egy egy napról van szó. Pl étterem szombatonként ételt szállít ki, máskor zárva van. Anyagilag sokkal jobban jársz mintha csak szombati munkával vagy állományban 2 órás bejelentéssel. Kapod a járadékot, ami majdnem annyi mint a nettó béred volt, plusz pénzt kapsz az alkalmi foglalkoztatásból plusz 8 órás jogviszonyod van.

Ez ennél szájbarágósabban nem megy.

kunzoo 2020.05.04. 12:16:08

@math0:
Na ugye most szépen kiderült hogy az elején is sumákoltak a kínaiak, tehát ezt fenntartásokkal kezeli mindenki. Nemrég volt hír hogy nem Vuhant, hanem Hujpej tartományt karanténozták. Beutazási korlátozás van kínában a külföldiekkel szemben pont emiatt a másodlagos visszafertőzés miatt. Szóval zárva vannak, külföldi turista nem mehet. Pont erről beszéltem. Külföldi turista nuku.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 12:17:26

@kunzoo: kötve hiszem, hogy egy munkáltató mondjuk 15 éve legálisan és egyoldalúan elküldhetett fizetés nélküli szabadságra, illetve, hogy ez ténylegesen praktikusan jelentős dolog volt.

kunzoo 2020.05.04. 12:19:31

@math0:
Ja meg azért tagadja meg a WHO vizsgálatát (pedig ők nagyon nyalták a kínaiak seggét) mert ott minden olyan fasza és átlátható.

Emmett Brown 2020.05.04. 12:25:24

@kunzoo:

most helyettesítsd be Kínát és a WHO-t Magyarországgal és mondjuk az OLAF-fal

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.05.04. 12:25:53

@Kampfer: "Biztos nem ez volt a legszebb álmod" - nem hát. A legszebb álmom hogy megdugom Ariana Grandét, az hogy téged megleckéztetlek, az utolsók egyike volt a sorban. Ez utóbbi sem valósult meg, mert miután kihívtál az Örsre, elmenekültél az IKEA-ba amikor megérkeztem.

kunzoo 2020.05.04. 12:29:25

@Emmett Brown:
Értem, de most a járványról van szó. Nem lesz attól Kínában több vagy kevesebb beteg.

Felőlem jöhetne az OLAF, nyomja fel akit kell.

Emmett Brown 2020.05.04. 12:33:50

@kunzoo: a párhuzam annyi, hogy nyilván nálunk sem fasza és átlátható a gazdálkodás.

Kampfer 2020.05.04. 12:38:04

@Emmett Brown: "100+ milliárd huf mondja, hogy szükségük volt rájuk. Mármint nem az országnak."

Fogd már föl, hogy nem AZOKRÓL volt szó, hanem a drót mellett settenkedő kis koszhadék parazitákról. Azoktól egy fillért nem látsz, cseszdmeg! Amelyik pedig kötvényt vett, annak a papír kellett a 'zunijón' belüli mozgáshoz, ergo fizikailag itt sem volt az országban. Vagyis fenyegetést sem túl sokat jelentett.

"Szvatopluk legalább örökbe kapta a lovat. Mi csak kölcsönbe."

Ő lovat kapott. Nekünk legalább van még legelőnk.

"ukrán és orosz maffiózókkal speciel pont tele volt a sajtó az egyszerűsített honosítás kapcsán."

Melyik sajtó? A 444 és a 'zátévé'? Nyilván a 'független' sajtóra gondoltál, ugye?

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A legszebb álmom hogy megdugom Ariana Grandét..."

Legalább álmodozni képes vagy még róla, te kis fostos! Hát álmodozzál... :-)

"...az hogy téged megleckéztetlek, az utolsók egyike volt a sorban."

Anyukádat, kis vérfertőzött patkány! Anyukádat...

"Ez utóbbi sem valósult meg, mert miután kihívtál az Örsre, elmenekültél az IKEA-ba amikor megérkeztem."

Hívott téged a telivágott jó qrvaanyád, te szarevő dagadtpatkány! Te ugattál bele egy másik barommal folytatott vitámba akkor is, ahogy első alkalommal még '15-ben! Közöd nem volt se a témához, se hozzám! Mellesleg, továbbra is azt mondom: dögölj kínhalált, te kis 'g(r)eczi'! Akkor is ott voltam, költöttél egy mesét, költs egy újabbat az 'arianagrande' helyett, te kis alkalmatlan féreg!
Baszódjanyáddal!
Kamp.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.05.04. 12:42:51

@Kampfer: Idegesnek tetszik lenni? Még mindig hideg futkos a hátadon ha eszedbe jut az IKEA-ban bujkálás? :-))

Kampfer 2020.05.04. 12:45:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Még mindig hideg futkos a hátadon ha eszedbe jut az IKEA-ban bujkálás?"

Túlértékeled magad és a meséid, te kis abortuszmaradék...! Anyád elhitette veled, hogy különleges vagy, mi? Te kis szerencsétlen mutáció...
Kamp.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.05.04. 12:48:10

@Kampfer: Jaj, te szegény, látom nagyon a szívedre vetted. Nem akkora szégyen megfutamodni az erősebb elől. Legközelebb gondolkodj mielőtt nagy a szád!

kunzoo 2020.05.04. 12:52:01

@Emmett Brown:

Kínában a rendőrök vitték el azt az orvost aki rájött hogy járvány van. Tehát arra reagáltam hogy a kínai hatóságok tájékoztatását ennek tudatában kell kezelni. A WHO ráadásul védte őket, nagyon nehezen akaródzott nekik kimondani a világjárvány szót. Erre tőlük tagadják meg a vizsgálat lehetőségét.

Emmett Brown 2020.05.04. 13:03:25

@Kampfer: felfogod, hogy a fehérgalléros migrik is pénzbe kerültek az országnak? És az egész tevékenységen a haverok keresték a lóvét?

Hol élsz, ha azt gondolod, hogy a honosítás körüli anomáliákról tudósítana a köz/lakájmédia?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.05.04. 13:04:08

@kunzoo: Lehet hogy összeesküvés elmélet, de Vuhanban van egy víruslabor, amivel szemben kifogások voltak a zártság tökéletlensége és a képzett személyzet hiánya kapcsán. Majd lett ott egy járvány és az elsőként ezt szóvá tevő orvost letartoztatták, majd elengedték, beteg lett és meghalt. A WHO-t meg nem engedik Vuhanba. Csak én látok összefüggéseket?

Emmett Brown 2020.05.04. 13:06:07

@kunzoo: nyilván azonnal előkerült a klasszik pártállami reflex, az eltussolás.

Exploiter 2020.05.04. 13:12:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Azt hozzá se teszem, hogy míg mondjuk Wuhan-Peking, meg egyéb nagyvárosok viszonylatában milliók repkednek meg közlekednek, valahogy a szaros kis sárgáknak sikerült úgy lezavarniuk ezt az egészet, hogy konkrétan egyetlen egy soktízmilliós nagyvárosukban se lett komoly fertőzés, ellenben valahogy véletlenül sikerült az egész világba szétteríteni ezt a szart,

Kár, hogy van atomfegyverük, Trump bá biztos megszórta volna már őket icbm-mel, ezúttal amúgy teljesen jogosan.

apro_marosan_petergabor 2020.05.04. 13:16:27

Tipikus libero-bolsevik poszt. Csúszatásokkal, hazudozással, hangulatkeltéssel.
A munkanélküliséget gyakorlatilag felszámolta a FIDESZ-KDNP kormány. Most, a járvány miatt lesznek munkanélküliek. A polgári kormány megígérte, mindenkinek kínál munkát.
A társadalomban a fennmaradás, haaldás záloga a munka. A dolgozók tartják el azokat akik valamely okból nem tudnak dolgozni (pl. nyugdíjasok, betegek,gyereknevelő szülőnek, éppen munkanélküliek stb.)
Ez bizonyos korlátokkal jár. Emellett a munka tartást ad az embereknek, kapcsolódást a társadalomhoz, közös célokat.
Úgy tűnik, a posztíró mindezzel nincsen tisztában, vagy nem akarja elfogadni.

Kampfer 2020.05.04. 13:21:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Nem akkora szégyen megfutamodni az erősebb elől."

Mit kompenzálsz, kicsirigó...? Vert az apád, hogy ennyire meg vagy makkanva...? Erősebb? Nyomorék kis ikeás békatologató buzi vagy te, nem erős...!

Legközelebb gondolkodj mielőtt nagy a szád!

Nagy büdös pofád az neked van, csikócigány! Évek óta belepofázol mindenbe, amihez közöd nincs, te kis baszottagyú! Akkor is, első alkalommal is ezt csináltad, azóta is ezt csinálod, te kis szarevő. Tőled...? Te kis ganajtúró... Túlértékeled magad, mondtam már, szarok rá, mit és kinek akarsz bizonyítani. Egy szarember vagy, a qrvaanyád is annak szült. Ez van, élj a tudattal, te kis senki! :-)
Kamp.

Emmett Brown 2020.05.04. 13:24:05

@apro_marosan_petergabor: ezzel nincs baj.

A probléma azzal van, hogy fontosabb cél lenne a meglévő munkahelyek megőrzése, mint a majdani munkahelyek kínálata az állam által. Az ugyanis csak a munkanélküliségi statisztikát fogja kozmetikázni, de a munkanélküliség valós következményeit nem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2020.05.04. 13:24:10

@Kampfer: Miért őrjöngsz ennyire? Az IKEA-ban fertőtlenítették a gyerekágyat, ami alá elbújtál, már nem is emlékeznek rád. Nyugodtan mehetsz arra, egyébként is zárva tartanak, nem fognak kiröhögni a környéken.

Kampfer 2020.05.04. 13:25:35

@Emmett Brown: "felfogod, hogy a fehérgalléros migrik is pénzbe kerültek az országnak? És az egész tevékenységen a haverok keresték a lóvét?"

Már ezerszer kitárgyaltuk azzal a retardálttal is, de akkor veled is megosztom, amin akkor a vita ment. Lehet, hogy ez a 'fehérgalléros' migri a pénzünkbe került, de nem az életünkbe, egészségünkbe, a nyugalmunkba, a közrendbe és a közegészségügybe, mint amibe a drótnál settenkedő kispatkányok kerültek volna! És ez a nem mindegy. Továbbá azt ne feledd, hogy ezek a 'fehérgallérosok' akkor ('12-'14 között) valutát kölcsönöztek az országnak, amikor sok egyéb forrás elapadt, a befektetők egy döntő része sem, illetve mindazok sem, akik politikai nyomásgyakorlásra használták ki a helyzetet. Ez aztán '16 után változott, azután nyilván a lenyúlás volt már a fő cél. Ez is evidens.
Kamp.

Kampfer 2020.05.04. 13:28:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: sajnos egy gyengeelméjű kis hülyegyerek vagy. Így jártál, apa anya biztos ikertesók voltak és csak erre voltak képesek... Te lettél a végeredmény. Vagy te magad vagy a méhlepény és óvatlanságból neveltek föl... De kit érdekel...? Ostoba kis nyomorék véglény vagy, aminek születtél. A haláloddal csak nyerne az ország is és az emberiség is.
Kamp.

-IGNORE-

Emmett Brown 2020.05.04. 13:45:16

@Kampfer: 12-ben nem volt devizakötvény kibocsátás, viszont forintalapú volt gazdagon. 2013-at viszont rögtön egy bő 3 milliárd dolláros kibocsátással indítottuk. 14 márciusában szintén kiforgott egy 3 milliárd dolláros pakett. tehát forrás volt, ebben az időszakban, egyértelműen a nyúlás volt a cél, már a kezdetektől.

Azt meg, hogy pénzbe kerültek, de bajt nem okoztak azt hadd ne fogadjam már ujjongva. Hiszen ingyen sem okoztak volna semmilyen gondot.

Nem rémlik, hogy a honosítási ügyek miatt az ezt lehozó sajtótermékeket helyreigazításra kötelezték volna. pedig ha hazudtak, akkor az pont az a fajta ziccer, amit a Fidesz nem szokott kihagyni.

kéki béla 2020.05.04. 14:17:58

@apro_marosan_petergabor: hát a hazudozásról sokat tudsz, mivel lételemed. Szarházi.

midnightcoder2 2020.05.04. 14:18:24

@Exploiter: "valahogy a szaros kis sárgáknak sikerült úgy lezavarniuk ezt az egészet, hogy konkrétan egyetlen egy soktízmilliós nagyvárosukban se lett komoly fertőzés, ellenben valahogy véletlenül sikerült az egész világba szétteríteni ezt a szart"

Itt Európában kb. pont akkor tudtuk hogy baj van, amikor a kicsi kínaiak. Amikor ők lezárták Vuhan-t mi is elkezdhettünk volna lépni a dologgal kapcsolatban pont ugyanúgy ahogy a kicsi kínaiak tették. Nekik sincs varázspálca a kezükben, de még gyógyszerük sem volt rá.

Nem beszélve az agyhalott Trump bácsiról aki még akkor is nagy mellénnyel jelentette ki hogy ez csak egy kis influenza amikor már Európában már csak a svédek hitték ezt. Aztán, miután nem csináltak semmit és emiatt elkezdtek hullani az usákok mint a legyek, azonnal jött Trump bácsi, hogy a kínaiak a bűnösök. Az, hogy ő hülye lenne fel sem merült...

Másrészt amúgy én azt is el tudom képzelni, hogy Trump bácsi tényleg nem hülye, és ez az egész szorgos kezű amcsi titkosügynökök keze munkája. Elvégre ezzel több legyet üt egy csapásra: gazdasági szempontból sokkal jobb lesz a korfa az USA-ban. Másrészt üt egy jó nagyot a globalizált gazdaságon, első sorban Kínán. És ez az egész annyira nem is állna távol az amcsi politikusok lelkivilágától.

Exploiter 2020.05.04. 14:32:11

@midnightcoder2:

www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/04/15/835011346/a-timeline-of-coronavirus-comments-from-president-trump-and-who?t=1588594887547

Ebben van egy elég jó kis leírás dátumokkal.

Szóval továbbra is kérdés, hogy a belföldi közlekedést figyelembe véve hogy lehetséges mindez.

Mert nem jön ki a lépés.

konrada 2020.05.04. 14:42:49

...persze lehetne több is a munkanélküli segély ideje is 3 hónapnál...

...de azt valakinek ki is kell fizetni.

...és aki igazán dolgozni akar (és nem azt várja, hogy majd vezérigazgatói állást kínálnak fel neki, és addig a pár évig meg fizessék addigi bérét segélyként;), azok - igaz sokszor lemondások, átértékelések árán - általában el is tudnak helyezkedni 3 hónap alatt...

...viszont ez M agyarország: nagyon sokan - vállalkozók és munkavállalók - egyaránt úgy szocializálódtak, hogy a munkanélküli segély nekik szóló ajándékpénz, amit ki kell teljes mértékben használni: így ameddig az tart, addig lehet mellette extrapénzért feketén dolgozni, dolgoztatni.
Azaz ha hosszabb ideig fizetik, úgy addig lesznek azon, illetve munkaadóként úgy küldi emberét munkanélkülire, és foglalkoztatja vissza.

...és hogy ez mennyire agyarország? Még meg sem jelent jóformán a kurtamunka, de már azon okoskodnak a vállalkozók, hogyan lehet papíron kevesebb /fő munkaidőt elszámolni, hogy a munka is meglegyen, de azt a pénzt is el tudják rakni...

élhetetlen 2020.05.04. 14:50:05

@Maxim Tsigalko: Jaj, de jó vagy! A vezetők jönnek, mennek, vagy az embereket rakják máshova egy átszervezés miatt. Normális ember nem lép ki azért, mert egy időre nem éppen megfelelő főnököt kap, legfeljebb nem foglalkozik vele. Persze, volt olyan, hogy megfúrták a jó főnökömet, hét emberből hárman felálltunk vele együtt, de akkor is cégen belül kerestem másik munkát. Kibírhattam volna az új főnököt is, csak három hónapig húzta, de az elvi kérdés volt, hogy vele egy napot sem. Arra meg kilenc milliónyi okom volt, hogy a cégtől ne menjek el. De neked sok szerencsét kívánok, az új munkahelyeden biztosan nem lesz inkompetens vezetőd, mert az nem fordulhat elő, hogy akivel most beszéltél, azt pár hónap múlva előléptetik, és kapsz helyette egy alkalmatlant. Persze, akkor majd újra váltasz.

élhetetlen 2020.05.04. 15:03:24

@Zsuzsi25: Okos vagy! “Ha nincs jöveselmed, ne szülj a semmire!”. Ha volt annyi jövedelme, hogy már lakást is vett, és van törleszteni valója is, de emellé tudott vállalni akár két gyereket, anyu még otthon a két kicsivel, apu meg elveszti a jövedelmét adó munkát, akkor küldjék vissza a gyerekeket, oda, ahonnét jöttek? Agyament vagy!

apro_marosan_petergabor 2020.05.04. 15:20:33

@kéki béla: Eddig azt gondoltam kéki bélának hívnak, de értem egyszerüen Szarházi a neved.

élhetetlen 2020.05.04. 15:32:18

@midnightcoder2: “ő bizony a jobb embereket fogja megtartani”. Hogyne, főleg, ha átszervezés után jött létre az új osztály, és egy hónapja látja a beosztottjait. Ne etessetek azzal, hogy csak az lehet főnök, aki nemcsak szakmai ismeretekkel rendelkezik, de emberismerettel is. Néha mindkettő hiányzik. Évekig meg lehet élni tényleges munkavégzés nélkül. Ismered a forvardoló menedzser kifejezést? Kap egy megoldandó problémát, elküldi a levelet nyolc olyan embernek, aki esetleg tud valamit kezdeni vele, ha valaki válaszol, a választ továbbítja mindenkinek, ez több fordulós, aztán valaki megoldja a problémát, ő meg jelenti a főnöknek. Egy gondolatnyit sem tett hozzá a megoldáshoz, de úgy néz ki, hogy sokat dolgozott, eredmény is van, és zseniálisnak tartják a főnökei. A kábításban az is. Felhúzott már úgy, hogy azt válaszoltam neki, hogy csak akkor küldjön emailt, ha ír is benne valamit, de én sem küldtem el ezt másolatban a főnöknek. Nem egyszerű ez.

Világít a torony 2020.05.04. 15:42:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem is erről firkáztam hanem arról, hogy ellenzékben a Fidesz nagyon tudta a válságra a megoldást. Legalább is szóban. Most, hogy válság van, megint csak szóban tudják a megoldást. No meg plakátokon. Minden a régi....

Világít a torony 2020.05.04. 15:45:52

@új felhasználó: A tájékozatlanságod viszont egyáltalán nem szerencsés. Karácsony nem jószántából üli egyedül az üléstermet. Törvény kötelezi rá. Ne ne...nehogy tökön szúrd magad emiatt! :D

élhetetlen 2020.05.04. 15:51:30

@Ekrü: Esetleg gondold át, hogy mi a gazdaságosabb az adófizetők szempontjából. Ha kilenc hónap alatt találna a végzettségének megfelelő munkát, többet keresne, és többet adózna, vagy az, ha két diplomával elmegy eladónak. Vagy ez bonyolult?

élhetetlen 2020.05.04. 16:39:12

@Ekrü: Ne beszélj hülyeséget! “Ami pedig vényköteles azon bizony van állami támogatás.Nem iskevés...”. Egy példa: www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/lacipil_4_mg_filmtabletta/904, vényköteles, és nincs semmilyen állami támogatás.

konrada 2020.05.04. 16:40:50

@élhetetlen:
A válasz egyszerű: ha 9 hónapig nem talál munkát magának, akkor addig foglalja le magát akár előadóként is, ne otthon akarja a munkanélküli pótlékból várni a sültgalambot...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 16:44:02

@konrada: korábban ez működött, Orbán képtelen megoldani. Orbán egy selejt. te is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 16:46:16

@midnightcoder2: "én azt is el tudom képzelni, hogy Trump bácsi tényleg nem hülye, és ez az egész szorgos kezű amcsi titkosügynökök keze munkája."

nyertél egy beutalót az elmegyógyintézetbe. ja, hogy már régóta ott élsz?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 16:48:58

@Kampfer: letelepedési kötvénnyel több terrorista, több bűnöző és több koronavírusos jön Magyarországra, mint a menekültek között, te mongolFidoióta fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 16:51:25

@apro_marosan_petergabor: és az egész sokkal hatékonyabb lenne meglévő munkahelyek gyorsabb, és több támogatásával, valamint munkanélküli segéllyel is. abból, hogy a diplomások virágot ültetnek, se tartás, se gyors visszaállás, se haszon, se semmi nem lesz, te mongolFidióta!

élhetetlen 2020.05.04. 16:52:01

@Kampfer: “szívesen összehozlak néhány ilyen 'egyenruhás ingyenélővel'”. Csak kérdezem. Az, hogy a kéttonnányi határon szolgáló bármelyike erősebb akár @chrisred: -nél is, és le tudná verni, az milyen gazdasági hasznot jelent?

új felhasználó 2020.05.04. 16:53:46

@Világít a torony:
"Karácsony nem jószántából üli egyedül az üléstermet. Törvény kötelezi rá."

Ja értelek. Ha nem volna törvény akkor hazamehetne, és nem a városházán kéne gombfocizni

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 17:01:18

@kunzoo: ha szerinted Kínában nem látják át a dolgokat a hivatalos statisztikák készítői, akkor te még kurvára kevésbé látod át, és akkor kussolsz, és nem teszed röhejessé magad, te kis selejt! honnan a faszomból tudnád akkor pont te, hogy mi van Kínában?

továbbá elég sok országban leesett az új esetek száma néhányra, a halottak száma meg nullára. fingod nincs semmiről, sötét vagy, mongolFidióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 17:02:56

@kunzoo: "Beutazási korlátozás van kínában a külföldiekkel szemben pont emiatt a másodlagos visszafertőzés miatt."

amit ha tartanak, vagy jól szerveznek meg, akkor pont nem lesz második fertőzés, ahol máshol sem. mongolFidióta vagy.

nemecsekerno_007 2020.05.04. 17:07:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, ez igaz, de a cikk írója se 2/3-al miniszterelnök 10 éve. :)

nemecsekerno_007 2020.05.04. 17:12:41

@math0: - csak a versenyszférában dolgoztam
- 8 éve vagyok vállalkozó
- sose kaptam munkanélküli segélyt

Egyébb hülye kérdés Papagáj?!

Az újabb 2/3 visz téged a sírba. Megéri?!? Vagy már élni se lesz érdemes ha megint a Patás a miniszterelnök?!?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 17:21:24

@nemecsekerno_007: ugyan már, hülye vagy, 4 elemivel, soha nem dolgoztál! látod, milyen hülyeségeket mondtál a multikról is!

Kampfer 2020.05.04. 17:26:20

@math0: "letelepedési kötvénnyel több terrorista, több bűnöző és több koronavírusos jön Magyarországra, mint a menekültek között, te mongolFidoióta fasz!"

És ezt a faszságodat nyilván konkrétumokkal, nevekkel, ítéletekkel és számokkal is tudod bizonyítani, ugye, te büdös libsi brendelpatkány!?

@élhetetlen: "Az, hogy a kéttonnányi határon szolgáló bármelyike erősebb akár @chrisred: -nél is, és le tudná verni, az milyen gazdasági hasznot jelent?"

Nagyjából nincs gazdasági hatása, ha csak annyi nem, hogy azt a gyógyszerekre nagyon nem költő kis büdös libsi patkányt hónapokig kellene foltozni (nyilván közpénzen) a balesetiben... A lényeg ebben a kérdésben nem ez, hanem az, hogy velük szemben, őket degradálóan vádaskodva nyilvánult meg ez a büdös kis patkány.
Kamp.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.04. 17:44:58

@Kampfer: És te a faszságodat nyilván konkrétumokkal, nevekkel, ítéletekkel és számokkal is tudod bizonyítani, ugye, te büdös náci!? Ja nem, ilyet te csak másoktól vársz el, te kis pszichopata selejt, magadnak simán fenntartod a hasból hazudozás jogát.

Itt van neked egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék!

magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/veszelyes-bunozok-is-magyar-papirokat-kaptak-kotvenyvasarlassal-3847974/

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.

Világít a torony 2020.05.04. 17:49:11

@új felhasználó: Őszintén írd meg! Nem túl magas neked ez az egész? De, ugye?

Kampfer 2020.05.04. 18:09:57

@math0: Rólad ismét csak annyit, hogy bármely náci sáros bakancsa is többet ér nálad és az egész családodnál, te kis brendelpatkány ratyimatyi!

Tehát te pontosan tudod, hogy a miliónyi migripatkány közül mennyi volt bűnöző, terrorista, háborús bűnös és egyéb hasonló semmirekellő? Mert ha csak a merénylőket, a letartóztatott és ítéletre váró migriket és a késelőket összeszámolod, az is többtucat. Nem tudom, mennyi volt köztük kötvényes, te kis g(r)eczi??? A fertőző migrikről pedig leszel szíves a görögöknek előadást tartani, te büdös kis patkány!

Szívből remélem, hogy a meszesgödör alján rohadó hulládra ittas nácik fognak hugyozni hetekig, te rohadék! Dögölj kínhalált, ratyimatyi! ;-) Qrvaanyád, te szar...!
Kamp.

-IGNORE-

kéki béla 2020.05.04. 18:40:51

@Kampfer: ajvé, nem csak a disqus-ra van jivezényelve a hazaáruló csürhétek?

Emmett Brown 2020.05.04. 18:41:39

@Kampfer: látom brendellel szépen megy a szájkarate, csak sajnos az igazi érvek elől megfutottál :)

kéki béla 2020.05.04. 18:43:20

@nemecsekerno_007: na, még egy tetves gazember, aki nem vádolható azzal, hogy buta, azért csápol a fideSSnek. Egy vérbeli, takonygerincű gazember, aki bűnrészes a rablásokban, népirtásban...

új felhasználó 2020.05.04. 19:37:11

@Világít a torony:
Toronymagasak vagytok Karácsonnyal együtt. Hozzátok legfeljebb csak Kunhalmi Ági fogható.

Fojtassátok tovább!

élhetetlen 2020.05.04. 19:44:57

@konrada: Nem ilyen egyszerű. Van sok jó szakember, aki nem jó előadó, sőt olyan is, aki nem tud egy eladható tanulmányt írni, csak a dolgát végzi jól, amihez ért. És kilenc hónapig nem a sült galambot várja, hanem állást keres. És kilenc hónap alatt találhat is, míg a három hónap kevés, ha azt vesszük, hogy egy cég vagy egy hónap múlva válaszol, vagy tudomásul vesszük, hogy egy hónap után sem válaszol. kevés a három hónap.

élhetetlen 2020.05.04. 20:09:01

@Kampfer: “hónapokig kellene foltozni (nyilván közpénzen) a balesetiben...”., Ez lenne a gazdasági haszon, amit a szuper katonák hoznának, ha szétvernék, azt aki csúnyát mondott róluk? Így gondolod? Érdekes gondolat menet.

kunzoo 2020.05.04. 20:49:34

@math0:
Ja de turizmus sem! Vagy ez, vagy az. Ezért mondtam hogy csődbe mennek Budapesten a vendéglátóhelyek, ez van.

nemecsekerno_007 2020.05.04. 21:05:18

@math0: Ne magadból és a rögeszméidből indulj ki.

nemecsekerno_007 2020.05.04. 21:08:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A szerző?! Az tuti vett fel hitelt lapostévére.

Kampfer 2020.05.04. 21:22:13

@kéki béla: Javasolt volna végre írni megtanulni, mert már a nyilvánvaló írástudatlanságotok is jelzi, hogy ostoba ellenzéki gyökerek vagytok! Igen, rólad is nyilvánvaló a kaparásod alapján. Te szerencsétlen...

@Emmett Brown: Ha számodra azok 'érvek', amiket az az elmebeteg a netre szokott hányni, akkor mindig csak így fussunk! O.m.g.!

@élhetetlen: "Ez lenne a gazdasági haszon, amit a szuper katonák hoznának, ha szétvernék, azt aki csúnyát mondott róluk? Így gondolod? Érdekes gondolat menet."

Egyrészt: a gondolatmenetet én helyesen, magyarul egyben írnám le.
Másrészt: így kezdtem a válaszom:

"Nagyjából nincs gazdasági hatása..."

Örülök, ha 'átment' a lényeg!
Kamp.

Emmett Brown 2020.05.04. 21:39:03

@Kampfer: nem matyira gondolok, bár ő dobott egy linket legalább.

Viszont az állításod, hogy 12-14 környéken nem volt devizaforrás az meg lett döntve (2db 3 mrdos dollárkötvény által), tehát marad a mutyi mint fő cél. A haza konkrét árusítása által. Ezt szerinted védeni kell?

élhetetlen 2020.05.04. 22:24:00

@Kampfer: Én meg egybeírnám, az egyben írnámot. És? Szálka, gerenda? "Nagyjából nincs gazdasági hatása...", írtad, de én azt kérdeztem, hogy az egyébként erős, képzett, katonáknak mi a haszna, azon kívül, és amihez hozzászóltam, amit érvként hoztál fel, hogy egy gyalogot le tudnának verni. Ez volt a lényeg. És, mivel azt látom, hogy nem úriember stílusban érvelsz, megkérlek, hogy kímélj meg a “gyengeelméjű kis hülyegyerek”, vagy “baszottagyú”, vagy “szarevő”, érveidtől, és légy szíves, az anyámat se emlegesd, nem vagy méltó rá. Csak így előre kérem.

Világít a torony 2020.05.04. 23:13:00

@új felhasználó: Egy ilyen égés után nem is csodálkozom, hogy durcás lettél. Van nálad még egyéb probléma is, nem csak a megalázó tájékozatlanság.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 00:50:27

@Kampfer: na, ennyit tud a náci, amikor érvekkel, tényekkel, igazolásokkal találkozik. te ugráltál igazolásért, és a végén ÉN HOZTAM IGAZOLÁST TE NEM. ennyit érsz, te kis büdös náci. nulla vagy, selejt vagy, a társadalom legalja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 00:53:27

@kunzoo: a kommented totál érthetetlen volt. nem volt állítmánya. még egy értelmes kommentet sem tudsz leírni, akkora mongolFidóta selejt vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 00:54:40

@nemecsekerno_007: róla mindenki tudja, és tudja az igazolását is annak, hogy Ph.D.-m van. neked viszont csak 4 elemid van, és soha nem volt munkahelyed. soha nem engedtek ki a gumiszobából. ennyikeh.

Kampfer 2020.05.05. 06:52:41

@Emmett Brown: "nem matyira gondolok, bár ő dobott egy linket legalább."

Mint általában. Dob egy linket a semmire, vagy valamely részállítás (állítólagos) igazolására és folytatja az agymenést... Egy betegbogár, nem egyszer és nem csak jómagam került már vitába azzal az agyamputált kóros elmével.

"Viszont az állításod, hogy 12-14 környéken nem volt devizaforrás az meg lett döntve (2db 3 mrdos dollárkötvény által)..."

Feltételezem te sem vagy költségvetési szakember, ahogy én sem. Azt sem tudom, hogy az a kötvénykibocsátás a devizaigények mekkora részét fedezte. Emlékeim szerint akkoriban kellett elkezdeni törleszteni a 2008-as hiteleket is.
De hogy megnyugtassalak végre, sosem állítottam, hogy nem nyúlnak le belőle.

"...tehát marad a mutyi mint fő cél."

Hogy az egyetlen fő cél volt-e, ezt nem tudom. Nem zárom ki, de nem is állítom.

"A haza konkrét árusítása által."

Ebben továbbra sincs párja a ballibáknak, vagyis a mai ellenzék döntő részének!

"Ezt szerinted védeni kell?"

Maradjunk annyiban, hogy nem tudom annyira gyűlölni a korrupciót, amennyire gyűlölöm a mai ellenzék majdnem teljes egészét az elsőtől az utolsóig. Ha szerinted ez 'védelem', akkor legyen az. Nem gyűlölöm annyira az orbáni arroganciát sem, mint a szociáldemokráciát, a liberalizmust és ezt az erőltetett, álszent 'pc' és 'ajrópéer' gondolatvilágot. Talán ez így világos.
És még egy gondolat kifejezetten neked:
A 'vereskrisszel' folytatott vitámban nem a kötvényesekről volt szó, hanem a migrikről. Hogy a kötvényeseket ki és hogyan keverte bele a vita témájába, az már egy másik kérdés, de a vita témája nem ez volt.

@élhetetlen: "Én meg egybeírnám, az egyben írnámot."

Akkor elcsesznéd. Mert az 'egybeírjuk' az valóban úgy helyes. Ellenben az 'egybeN írnám' az pedig az így helyes. Erről ennyit.

"de én azt kérdeztem, hogy az egyébként erős, képzett, katonáknak mi a haszna, azon kívül..."

Ha neked magyarázni kell, hogy mi a haszna egy képzett és bevethető katonának (alakulatnak, haderőnek), akkor azon én nem tudok segíteni, ez a te szegénységi bizonyítványod. Társadalmi, politikai haszna elvitathatatlan, a katonai haszna leginkább az egyensúly fenntartása. Gazdasági haszna pedig az egyensúlyi helyzet adta gazdasági-politikai légkör, ami egy gazdasági működés és fejlődés egyik alapja.

"...és amihez hozzászóltam, amit érvként hoztál fel, hogy egy gyalogot le tudnának verni."

Ajánlott irodalom az előzmények, melyben a tag gyalázta az egyenruhások állományát úgy általában. Erről szólt a komment, hogy ha eléjük kellene állnia, jó eséllyel lefosná a bokáját, illetve sanszos, hogy a(z egyébként jogosan kijáró) pofonját nem bírná állva. Ez volt a hozzászólás lényege, értem én, hogy ebbe kívántál beleállni, a gazdasági hatásra utalva... Talán így már számodra is világos. Vagy nem...

"És, mivel azt látom, hogy nem úriember stílusban érvelsz..."

Léteznek, akik ennyit, vagy ennyit sem érdemelnek. Igen, köztetek is rengetegen vannak.

"megkérlek, hogy kímélj meg a “gyengeelméjű kis hülyegyerek”, vagy “baszottagyú”, vagy “szarevő”, érveidtől..."

Ez egyedül tőled függ.

"...és légy szíves, az anyámat se emlegesd, nem vagy méltó rá."

Ezt nem te döntöd el. Ne értékeld túl magad!
Kamp.

chrisred 2020.05.05. 07:32:55

@Kampfer: Ajánlott irodalom az előzmények, melyben szó sem volt az egyenruhások állományáról, csak arról, hogy értelmetlen három hónap munkanélküli segély után katonát csinálni valakiből, csak hogy a munkanélküli statisztikán javítsanak. Erre jöttél te a bicskás cigány mentalitású szarkeveréseddel, amin az sem változtat, hogy utána metooztál egyet.

apro_marosan_petergabor 2020.05.05. 07:57:55

@math0: Ezt gondolom tévedsz, olyan közmunkák is vannak, amelyeket íróasztal mellett lehet végezni, diplomával.

Kampfer 2020.05.05. 08:02:37

@chrisred: Fentebb idéztem a hozzászólásaid... Ha azt akartad volna írni, amit itt magyarázni próbálsz, akkor mi az anyádért nem azt írtad le? Helyette 'egyenruhásoztál' és a 'nem csinál semmit' ostobaságaid írtad! És most magyarázkodsz...?
Egy igazi gerinctelen, mocskos kis szarházi vagy, ahogy már évek óta! Mindig ezt csinálod és sokakkal. Leírod a vállalhatatlan szemét hülyeségeid, majd a másikat próbálod meg vádolni. Ahogy azt tetted anno az egyenlítőn, a szekán, a jogászon és még tucat más blogon is! Egy undorító szarember vagy. És igen, néhány katona is biztos szívesen várná a véleményed közvetlenül tőled! Te patkány...
Kamp.

chrisred 2020.05.05. 08:32:31

@Kampfer: A magad tisztességtelen módján szétvagdostad a hozzászólásokat:

Az idézeted: 'Ezt írtad: "Azért akarod, hogy legálisan tartsunk el egy csomó egyenruhás ingyenélőt..." '

Az a szöveg, amiből kiemelted: "Nagyon belezavarodtál ebbe a legális pénzkeresés/pénzkeresés munka nélkül Bermuda háromszögbe. Azért akarod, hogy legálisan tartsunk el egy csomó egyenruhás ingyenélőt, hogy a kormány alacsonyan tarthassa a munkanélküli ellátás időtartamát?"

És a másik: 'Majd ezt: "És semmit nem csinál." '

Az eredeti szövegkörnyezetet:

' "vagy ott szolgál már évek óta az ENSZ békefenntartóknál."

És semmit nem csinál.'

Nagyjából leírtad, amit erről a stílusról gondolok, és hogy még virtuálisan is mások háta mögé bújsz, az mutatja meg a jellemed igazi mélységeit.

Kampfer 2020.05.05. 08:55:10

@chrisred: "A magad tisztességtelen módján szétvagdostad a hozzászólásokat."

Vagyis a szövegkörnyezettel akartad magyarázni a közönséges kis 'egyenruhásozásodat'. Tehát ha egyenruhába bújik, akkor ingyenélő. És ha békefenntartóként szolgál, akkor nem csinál semmit. Mert a dumád ezt jelenti. Hiszen számodra ha egyenruhát ölt, máris ingyenélő (ez korrelál azzal, amit még '15-ben írtál az egyenruhásokról, illetve amit '16-ban írtál akkor, amikor a határon szoláltak és a szarházi vadai is ki volt rájuk akadva). Ez mit sem változott azóta. És még te ugatsz mélységekről, te mocskos féreg??? Tényleg megváltás volna a magyarságnak a kínhalálod, te utolsó rohadék!

Ezt írtad le:

"Azért akarod, hogy legálisan tartsunk el egy csomó egyenruhás ingyenélőt, hogy a kormány alacsonyan tarthassa a munkanélküli ellátás időtartamát?"

És ez számodra mit jelent? Megjegyzem, ha a munkaerőpiacról kiszorultak közül valakik egyenruhát öltenek, akkor az nyilván csökkenti a munkanélküliséget, s mit adhat az Isten, akár még hasznos is lehet egyenruhásként. De nem... Szerinted (hiszen már évekkel ezelőtt is ezt sugalltad) az egyenruhás az ingyenél és nem csinál semmit. Na, ezért nyugodtan életszerű és igazságos volna téged odabaszni közéjük, hogy ha nem is egy jogos pofont, de legalább pár nap szolgálatot lenyomjál, már, ha alkalmas vagy egyáltalán bármire, te haszontalan libsi patkány!
Ha a családod is rád ütött, akkor értük se kár, te undorító büdös féreg!
Kamp.

Emmett Brown 2020.05.05. 09:09:05

@Kampfer: ékes példája annak, hogy a gyűlölet tényleg elvakít.

Matyi nyilván nagyott mondott (főleg a kötvényes hozza a koronavírust duma a megalol), de ettől még igaz marad, hogy a 2/3 bebetonozása a tömeges állampolgárság kiterjesztésével bizony EUs papírokhoz jutatott jópár orosz/ukrán maffiózót. Erről volt egy csomó cikk, nyilván kormányoldalon ez nem jelenhetett meg.

chrisred 2020.05.05. 09:10:46

@Kampfer: "(ez korrelál azzal, amit még '15-ben írtál az egyenruhásokról, illetve amit '16-ban írtál akkor, amikor a határon szoláltak és a szarházi vadai is ki volt rájuk akadva)."

Azt írtam, hogy kitolás volt őket kiképzetlenül, embertelen körülmények között kivezényelni a határra, azt a munkát csak professzionális idegenrendészek tudnák ellátni, a legkorszerűbb technikai háttértámogatással. Természetesen akkor sem értettél belőle egy szót sem, ugyanúgy csak a saját hányásodban fetrengtél, mint most.

Hiába próbálod magad kimagyarázni ilyen idétlen "s mit adhat az Isten, akár még hasznos is lehet egyenruhásként" gondolatokkal, katonának lenni az egy szakma, hivatás, ha mástól nem, a haverjaidtól megtudhatnád, ha neked még nem jutott el az agyadig. Arra olyan ember kell, aki alkalmas rá. Nyugodt lehetsz, nyomtam szolgálatot éppen eleget, tudom, milyen az kényszerből ingyenélő egyenruhásnak lenni, nem csak a magam mocsarából eregetem a szót ismeretlen dolgokról, mint te.

Kampfer 2020.05.05. 09:40:27

@chrisred: "Azt írtam, hogy kitolás volt őket kiképzetlenül, embertelen körülmények között kivezényelni a határra..."

Hazudsz! Épp nem erről szólt a vita, amikor anno '15-ben beleugattál! Akkor egy kényszerhelyzet volt, amit prompt meg kellett oldani. És hazudsz, akkor is hazudtál, ez is leírtam én is és többen mások is neked! A határőrizetet akkor ellátó katonák minimum alapkiképzésen és objektumvédelemre történő kiképzésen átestek. Többek közülük hasonló szolgálatot is elláttak. A körülmények akkor érthetően szarok voltak. Nem volt műveleti út, kiépített körletek és nem volt még kiépített kétsoros kerítés sem. Most van.

"...azt a munkát csak professzionális idegenrendészek tudnák ellátni, a legkorszerűbb technikai háttértámogatással."

Ez is hazugság! A kerítésen átszökdösni, sunnyogni próbáló koszhadékokat kezelni nem kell idegenrendésznek lenni, te féleszű! Ahhoz KATONA vagy RENDŐR kell, aki tudja, hogyan kezeljen le ellenálló, sunnyogó veszélyes migiket! Ehhez nem kell idegenrendészeti képzés! Az tudod, hogy hová szükséges, te agyhalott? A TRANZITBA, ahová LEGÁLISAN mászik be a buckalakó és nem a dróton keresztül! Szerinted a kerítés mellett csak idegenrendészeti jogból képzett diplomázott ügyintézők szolgálhatnának??? Te simán hülye vagy...!

A technikai háttér tekintetében igazad van. Azt most is fejleszteni kellene, ahogy a határzárat is. Ezt aláírom.

"Természetesen akkor sem értettél belőle egy szót sem..."

Látnivaló, hogy te nem vagy képben, hogy hol van szükség katonákra és hol van szükség képzett idegenrendészekre! És még te ugatsz hozzánemértésről?

"...ugyanúgy csak a saját hányásodban fetrengtél, mint most."

És mégsem én élek büdös cigányok és bugris arabok között, te ótvaros patkány!

"...katonának lenni az egy szakma, hivatás..."

Hm... Mennyire másként hangzik, mint az 'egyenruhás ingyenélők' dumád!

"...ha mástól nem, a haverjaidtól megtudhatnád, ha neked még nem jutott el az agyadig."

Nos, sokkal hamarabb és sokkal inkább itt volt és van a tudatomban, mint neked, te tetves rohadék! Nem 'haverok', hanem családtagok és BARÁTOK! Ha egyáltalán a fajtádnak mond valamit ez a szó! Persze, aki cigányok közt él, annak csak 'haverjai' lehetnek. Igaz, 'more'??? Qrvaanyádat!

"Arra olyan ember kell, aki alkalmas rá."

Jó reggelt kívánok! Tehát akkor 'egyenruhás ingyenélő' csak az arra alkalmas ember lehet? Értem... Nyilván akkor a sereg a hülye, ha még közöttük is válogat és nem alkalmaz akárkit az 'ingyenélésre'. Hülyegyerek! Akkor majd döntsd el végre, hogy az valójában egy hivatás, vagy ingyenélés!

"Nyugodt lehetsz, nyomtam szolgálatot éppen eleget, tudom, milyen az kényszerből ingyenélő egyenruhásnak lenni..."

Az ugye megvan, hogy a sorkatonai szolgálat nem ingyenélő...? Mert ott nem kap érte 'fizetést' vagy 'zsoldot' a tag, ott a kötelező szolgálatát tölti le (nagyrészt valóban full értelmetlenül, bármlyen komolyabb képzés nélkül)! De ha nem tűnt volna föl, se te, se a vitapartnered, se én nem a sorkatonákról beszéltünk, hanem a jelenlegi viszonyok közt szerződéses vagy hivatásos állományról. Ők fizetést (zsoldot) kapnak, aminek versenyezni kell a piaci bérekkel. Mivel sorkatonáéknál (a.k.a.: kényszerből) a törvény biztosította az alanyt, nem volt sem bér, sem kényszer a versenyre. Vagyis ott az 'ingyenélés' sem lehet definiálható. Hátha segítettem...

"...nem csak a magam mocsarából eregetem a szót ismeretlen dolgokról, mint te."

Ó, dehogynem! Nagyon súlyos, mély és büdös kis agyalgós mocsárból ugatsz régóta. És ezt már nagyon sokszor és nagyon sokan a szemedre is vetették, te kis 'g(r)eczi'!
Kamp.

chrisred 2020.05.05. 10:12:43

@Kampfer: "Mert ott nem kap érte 'fizetést' vagy 'zsoldot' a tag, ott a kötelező szolgálatát tölti le (nagyrészt valóban full értelmetlenül, bármlyen komolyabb képzés nélkül)!"

Ha végigcsináltad volna, akkor tudnád, hogy a sorállomány is kapott zsoldot, aminek mondjuk tényleg nevetséges volt az összege, hiszen amúgy "teljes ellátást és szállást" is biztosított az állam.

"De ha nem tűnt volna föl, se te, se a vitapartnered, se én nem a sorkatonákról beszéltünk, hanem a jelenlegi viszonyok közt szerződéses vagy hivatásos állományról."

Teljesen légbőlkapott lehetőségekről beszélt, mint a 20-30 éven át járó munkanélküli segély, ezt ő maga vallotta be. Persze ez szintén nem tűnt fel neked. Nekem az alternatívaként a valóban létező közmunka sem olyannak tűnik, mint a piaci viszonyokhoz alkalmazkodó álláslehetőség.

chrisred 2020.05.05. 10:21:55

@Kampfer: "aki cigányok közt él, annak csak 'haverjai' lehetnek. Igaz, 'more'???"

Mivel a tegnapi comingoutod nagyjából a harmadik alkalom volt, hogy cigányokkal való közvetlen kapcsolataidról számoltál be, azt hiszem, erősen übereli azt, hogy abban az utcában, ahol lakom, szintén él egy cigány család. Szóval már csak a közeli kontaktusaid miatt is jobban hasonlíthatsz rájuk, hiszen most is úgy viselkedsz, mint az ő társadalmuknak a legalja.

Kampfer 2020.05.05. 10:53:19

@chrisred: "Mivel a tegnapi comingoutod nagyjából a harmadik alkalom volt, hogy cigányokkal való közvetlen kapcsolataidról számoltál be..."

És ezt pontosan hol is olvastad, gyengeelméjű, ostoba polgártárs...???
Kamp.

chrisred 2020.05.05. 10:58:16

@Kampfer: Te tényleg azt hiszed, hogy amit egyik nap beokádsz kommentként, az másnapra eltűnik?

"Nekem a cigányaid adták és nem pofonokat! És nem elölről kaptam... És nem egytől."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 11:00:41

@Kampfer: És te a faszságodat nyilván konkrétumokkal, nevekkel, ítéletekkel és számokkal is tudod bizonyítani, ugye, te büdös náci!? Ja nem, ilyet te csak másoktól vársz el, te kis pszichopata selejt, magadnak simán fenntartod a hasból hazudozás jogát.

Itt van neked egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék!

magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/veszelyes-bunozok-is-magyar-papirokat-kaptak-kotvenyvasarlassal-3847974/

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.

Kampfer 2020.05.05. 11:01:34

@chrisred: "Ha végigcsináltad volna, akkor tudnád, hogy a sorállomány is kapott zsoldot, aminek mondjuk tényleg nevetséges volt az összege, hiszen amúgy "teljes ellátást és szállást" is biztosított az állam."

Végig is csináltam, kisautó. Jah... 1600Ft volt. És a napi élelmezési norma 161Ft. A szállás valóban adott volt. A 'teljes ellátás' már kevésbé.

"Persze ez szintén nem tűnt fel neked."

Hogyne tűnt volna föl, te nyomorult. Mivel ezt az igazadat magam sem vitattam, ezért nyilván nem is említettem, nem is írtam róla. Az 'egyenruházásodat' vitattam és ítélem el, mert egy pofátlan, szemét hazugságod! Amiről te most itt vekengsz, azt magam sem vitattam!

"Nekem az alternatívaként a valóban létező közmunka sem olyannak tűnik, mint a piaci viszonyokhoz alkalmazkodó álláslehetőség."

Mivel valóban nagyon szűk szegmens kivételével a legtöbb közmunka valóban az olyanok számára volt alternatíva, akik annyira a legalja voltak a munkavállalói rétegnek, hogy 'potenciális munkavállalóként' is csak a legjobb indulattal lehetett őket nevezni. Iskolázottság, értékelhető végzettség és szaktudás nélküli, a társadalom peremén élő (gyakran ösztönlény szintjén létező) polgártársak és polgártársnők voltak a célközönség. Azok, akik valóban alkalmasak voltak piaci munkavégzésre, '16-'17-re kikerültek a rendszerből a piacra. Mivel az adott időszakban érdekképviseletet vezettem, továbbá a munkáltató is nyitott e réteg felé, elsőkézből való tapasztalataim vannak. Nos, ezek esetében a piaci viszonyokhoz igazodó munkalehetőség vagy állás fogalma nem is nagyon értelmezhető.
Kamp.

Kampfer 2020.05.05. 11:02:45

@chrisred: És ez szerinted milyen jellegű 'kapcsolatra' utal, te agyhalott libsi baromállat???

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 11:04:32

@Kampfer:

Itt van neked még egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék! Egyesével fogod kapni a linkeket, te anyabaszó, kis genetikai selejt, mert a köcsög index egyesével engedi csak. De legalább jobban fog fájni, hogy mennyire mongolFidióta selejt vagy.

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 11:05:19

@Kampfer: @Kampfer:

Itt van neked még egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék! Egyesével fogod kapni a linkeket, te anyabaszó, kis genetikai selejt, mert a köcsög index egyesével engedi csak. De legalább jobban fog fájni, hogy mennyire mongolFidióta selejt vagy.

magyarhang.org/belfold/2018/09/10/kreml-kozeli-emberek-es-bunozok-is-kaptak-roganek-kotvenyebol/

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 11:06:03

@Kampfer:

@Kampfer: @Kampfer:

Itt van neked még egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék! Egyesével fogod kapni a linkeket, te anyabaszó, kis genetikai selejt, mert a köcsög index egyesével engedi csak. De legalább jobban fog fájni, hogy mennyire mongolFidióta selejt vagy.

magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/veszelyes-bunozok-is-magyar-papirokat-kaptak-kotvenyvasarlassal-3847974/

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 11:06:37

@Kampfer: @Kampfer:

@Kampfer: @Kampfer:

Itt van neked még egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék! Egyesével fogod kapni a linkeket, te anyabaszó, kis genetikai selejt, mert a köcsög index egyesével engedi csak. De legalább jobban fog fájni, hogy mennyire mongolFidióta selejt vagy.

magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/veszelyes-bunozok-is-magyar-papirokat-kaptak-kotvenyvasarlassal-3847974/

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 11:07:21

@Kampfer: @Kampfer: @Kampfer:

@Kampfer: @Kampfer:

Itt van neked még egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék! Egyesével fogod kapni a linkeket, te anyabaszó, kis genetikai selejt, mert a köcsög index egyesével engedi csak. De legalább jobban fog fájni, hogy mennyire mongolFidióta selejt vagy.

index.hu/belfold/2018/03/28/nemzetkozi_bunugyek_gyanusitottja_is_kapott_a_letelepedesi_kotvenybol/

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 11:07:54

@Kampfer: @Kampfer: @Kampfer: @Kampfer:

@Kampfer: @Kampfer:

Itt van neked még egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék! Egyesével fogod kapni a linkeket, te anyabaszó, kis genetikai selejt, mert a köcsög index egyesével engedi csak. De legalább jobban fog fájni, hogy mennyire mongolFidióta selejt vagy.

m.magyarnarancs.hu/belpol/nagyon-sotet-hatteru-orosz-emberek-kaphattak-letelepedesek-orbanek-kotvenyprogramja-segitsegevel-113507/?orderdir=novekvo

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 11:08:23

@Kampfer: @Kampfer: @Kampfer: @Kampfer:

@Kampfer: @Kampfer:

Itt van neked még egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék! Egyesével fogod kapni a linkeket, te anyabaszó, kis genetikai selejt, mert a köcsög index egyesével engedi csak. De legalább jobban fog fájni, hogy mennyire mongolFidióta selejt vagy.

m.magyarnarancs.hu/belpol/nagyon-sotet-hatteru-orosz-emberek-kaphattak-letelepedesek-orbanek-kotvenyprogramja-segitsegevel-113507/?orderdir=novekvo

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.05.05. 11:09:12

@Kampfer: @Kampfer: @Kampfer: @Kampfer: @Kampfer:

@Kampfer: @Kampfer:

Itt van neked még egy link, te kis húgyagyú, genetikai hulladék! Egyesével fogod kapni a linkeket, te anyabaszó, kis genetikai selejt, mert a köcsög index egyesével engedi csak. De legalább jobban fog fájni, hogy mennyire mongolFidióta selejt vagy.

hvg.hu/vilag/20180305_Szetverhetik_Europat_a_letelepedesi_kotvenyek

De józan észből is:

Ki az, akinek van pénze letelepedési kötvényre? Bűnözőknek, és terroristáknak. Ki az, aki fertőzést tud hozni Magyarországra? Aki repülővel jön. A menekült, az ugyebár hetekig nagyjából karanténban van, meg el se jutna a határra, ha betegséget hozott volna magával.

De ezt az idióta, Fideszes faszfej nem fogja fel, mert negatív lett az IQ tesztje.