2017. április 02. 19:15 - Reckl_Amál

Piszkos Fredek a CEU körül

Világméretű támogatást kap a napokban a kormányzati tűz alatt álló CEU. De minden tisztelet mellett szeretnék rávilágítani arra, miért ártanak ezzel az egyenes kiállással.

Az egész orbánista ámokfutás hátterében az a kisebbségi komplexus rejlik, amelyet Orbán tán egész életében érzett. Azzal a látványos, ám nem túl népes csoportosulással szemben, amelynek ő mindig a tagja szeretett volna lenni: az értelmiséggel. Sőt, egy ideig - a rendszerváltás pár évében - oda is tartozott. De aztán mégis más utat választott. A haladással szemben inkább hatalmat akarta. Az már egy másik téma, ez miért ellentét.

A CEU igazi szimbóluma annak, amit korszerűnek és nemzetközinek gondolunk. Ráadásul az országban elsők közé is tartozik, ami az oktatás színvonalát illeti. Ennek szól a világraszóló szimpátiatüntetés is.

Amit a külföldi professzorok százai nem értenek, az az, hogy éppen ezzel erősítik meg Orbánékat legújabb hadjáratuk helyességében.
Nemcsak a dacos, szilaj magyar virtusról van csupán szó. Persze nem elhanyagolható, hogy Orbán Viktor ellenszélben kap igazán vérszemet, és különösen akkor szeret a hatalmával visszaélni, ha ellenállásba ütközik. A túl erős ellenfeleket nem szereti. Mint valami kiöregedett profi bokszolónak, neki is műgonddal válogatják meg a "kihívóit". Hol egy sörgyár, hol egy egyetem. Egy állammal szemben csenevészkék. Bár a sörgyáras kaland a legjobb indulattal is véleményes döntetlennel zárult. Olyannal, mint amit Arthur király harcolt ki a Fekete Lovag ellen a Gyalog galoppban.

De egy független, nyugatos egyetem megtámadása nemcsak egy mutyicár erőfitogtatása. Ez a kulturkampf igazi színtere! Ez már nem olyan kispálya, mint a szombathelyi színház, amelyért pár idős színész nyavalyog. Egy szuverén gondolkodású, nemcsak uram-bátyám alapon eredményeket elérő embereket a magyar társadalomra szabadító intézmény alapjaiban veszélyezteti a NER-nek nevezett tömegpszichózis tündérmeséjét.

Vajon mennyire lenne sikeres üzletember a vő, ha más is indulhatna a kiszemelt pályázatokon? Hogy a magát Zuckerbergnél is okosabbnak tartó gázszerelő ne is említsük!
De a legjobban rávezető példa mégis nemzetgazdagsági miniszteré, akinek 60 év is kevés volt két középfokú nyelvvizsga megszerzéséhez.
Ez persze nem bűn. Nem feltétele a jó gazdaságpolitikának a tudományos fokozat. Bár ártani biztos nem ártana. Csakhogy előugrott azonnal egy lakáj az egyetemről, amint kiderült a turpisság. Teljes mellszélesség magyarázta  meg a miniszer által feltalált izmus sokkal többet jelent holmi PhD-nél.

Csodálkozunk-e, ha szúrja a szemüket az olyan intézmény, amely a valós tudást és a befektetett munkát értékeli? Az általa kibocsájtott diplomások nemcsak a NER naponta változó mértékrendszerében érnek valamit, hanem bárhol a művelt világon, objektív mércével mérve is.

Ha pedig azzal kívánnak érvelni a CEU mellett, hogy az világszínvonalú, csak olaj a tűzre. Az csak növeli a frusztrációt ebben az önjelölt elitben. A Vezért pedig szembesíti azzal, ami lehetett volna.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr512395831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2017.04.02. 19:27:28

Ezzel most nem értek egyet. Mindig a lehető legnagyobb ellenállásra van szükség - a buta szarparaszt híveiket úgyse fogjuk soha meggyőzni vagy jobb gondolatra téríteni, egyszerűen mennyiségben kell lenyomni. Orbánt pedig szintén le kell teperni, és nem is kell hozzá nagy erő, hiszen egy gerinctelen idióta gyáva senkiről van szó. Pont az a jó, hogy kivételesen nem csak az van, hogy a Martin Schulz csóválja a fejét, hanem igazi állásfoglalások, amelyek csak az orbáni szöveghez képest tűnnek gyengének.

És pont azért fontos, hogy 19 Nobel-díjas, négy kontinens tudósai és politikusai állnak ki, mert pont, amit írsz, hogy ez is az Őrségváltás része, fontos ügy.

Nem érdemes Orbán "kedvében járni", vagyis alkalmazkodni az ő gondolati rendszeréhez, mert se így, se úgy nem fog engedni.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2017.04.02. 19:36:28

@KZsoci:
Akkor ez most félresikerült irónia.

Lenyűgöz ez az összefogás. Ettől egyértelművé válik, hogy ez, ami itt megy abszurd téboly. Most is vonul párezer ember a CEU-ért Budapesten, ill. ez ellen a rémség ellen a normalitás nevében.

Nem az a baj, hogy a tudósok világszerte kiállnak a CEU-ért és a tanszabadságért. Az a baj, hogy ebben a bunkó országban a Nobel-díjas tudósnál többet ér egy Rezsiszilárd szava.

KZsoci 2017.04.02. 19:41:42

@Reckl_Amál:

Ja jó. :) Bots.

Hát igen, ez tényleg baj. És itt nem is a zombik bunkósága a baj, ennyi agyidióta mindenhol van, hanem azoké a fő, akik 7 év Orbánizmus után még jó, hogy "nincs alternatíva", és nem szavaznak. Rezsiszilárd azért van, mert hagyják.

Liping 2017.04.03. 02:50:16

Életre kelt a blog, szuper! :)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2017.04.16. 03:58:01

@Liping:
Örülök, hogy örülsz. :) Köszönöm.
süti beállítások módosítása