2013. május 03. 12:29 - Reckl_Amál

Két rövid játék

A mai játékok külön-külön nem sok feladvánnyal szórakoztatták volna az erre járót. Ezért - bár sok kapcsolat nincs közöttük - most egyszerre lehet nekikugrani. Természetesen csak virtuálisan, bár talán ez is, az is étvágygerjesztő lehet.

Azért a kereteken sokat nem változtattam. Most is jól ismert (pop)kulturális képeket mutatok szokatlan feldolgozásban. Ezúttal nincs segítség, szerintem nem is kell.

Először főleg azoknak kedvezek, akik a lazán öltözött hölgyek képmásain szívesen legeltetik a szemeiket. Először ugyan urakat akartam írni, dehát éppen tegnap íródott leszbitörténelem az RTL Klub sorozatában; nem akarok én korlátokat szabni.
A családi szórakoztatás császára, a Disney éppen elég ideje határozza meg már a fiatalok nőeszményét - nem kevés szexista felhanggal. Ennek továbbgondolását látjuk most - nem annyira fiatalok számára.

dizni 1.jpgdizni 2.jpgdizni 3.jpgdizni 4.jpgdizni 5.jpg

A második játék a művészetpártoló gourmet-k örömét növeli. Egy finom lelkű büfés híres festményeket álmodott újra szendvicskenyérből készült vásznán. No, de felismerhetőek-e a pasztellos vajkrémbe süppedő élénkvörös paprikák, fölkavarják-e a rozsbarna harmóniáját a friss pórékarikák? Csak a kedves olvasón múlik.

szendóart.jpg

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr425263686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2013.05.03. 13:47:11

Juj de jó! Bár az első kevésbé munkahelykompatibilis. :D

A másikkal máris tudok játszani, zseniális.

1. Edvard Munch - Sikoly
2. Salvador Dali - Az elfolyó idő
4. Vincent Van Gogh - Napraforgók

Na nézzük az elsőt.

1. Hófehérka
2. Ariel Sharon (a kis agyleány)

Zolimoni 2013.05.03. 23:33:12

A másodikból:

3-as: Frida Kahlo önarckép lehet (csak a szemöldökből gondolom, a képet nem ismerem)
5-ös: ez egy Monet kép, de a címét nem tudom (kicsit nem jó, mert úgy emlékszem, hogy fák vannak a híd felett és kb. ugyanolyan színűek, mint az alján a tó)
6-os: szintén tipp a stílus miatt:D Andy Warhol

A jányokat nem ismerem, majd pár év múlva, ha Dodo megnő :D

lindalee 2013.05.04. 21:21:23

A csajokat én sem ismerem, de a szenyák nagyon jók!!!!!! :D :D
Meg is éheztem.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2013.05.07. 09:22:53

1: Hófehérke
2: Ariel, a kis hableány
3: (Talán!!!) Belle a Szépség és a szörnyetegből (ő az egyetlen barna hajú europid hősnő; leszámítva persze Esmeraldát Párizsból, de az ő ruházata - és bőrszíne - némiképp sztereotipizált, hogy úgy mondjam)
4: Csipkerózsika (időnként eszembe jut, hogy valamikor meg kéne nézni, aztán én is arra gondolok, mint Zolimoni: ha akarom, ha nem, idővel tuti látni fogom. Sokkal többször, mint szeretném.)
5: Jázmin (Aladdin szíve hölgye)

A képekhez: a banán az nem egy Velvet Underground lemez borítója volt?
www.amiright.com/album-covers/velvet-underground-and-nico-parodies/

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2013.05.07. 19:36:28

@stivanleroy: Kis kegészítés: minthogy a Csipkerózsikát még nem láttam a klasszikus Grimm-feldolgozások közül. Pedig állítólag látványos várak vannak benne.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.05.09. 11:16:12

Hófehérke meg lehetne akár Csobot Adél is. :)

Akik megéheztek, jöjjenek vissza holnap! Nagyszabású reggeli várja őket. :)

Dr. No 2013.05.09. 16:26:56

@Zolimoni: @stivanleroy: Egyáltalán nem kötelező lánygyermek mellett Disney hercegnőket nézni. A Miyazaki-univerzum legalább annyira bejövős, és minden életkorra van megfelelő darabja.
Egyébként a Disney-hercegnőknél sokkal elviselhetetlenebb a My Little Pony.
@Reckl_Amál: Na most azt tessék elárulni, hogy a képen szereplő maca mitől inkább Pocahontas, mint Jázmin? Pluszban ennek a spinének még diadémja is van, ami Pocahontasnak tudvalevőleg nincsen, Jázminnak meg van.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2013.05.10. 15:55:30

@Dr. No: a gyermekkoromban látott animék nagyon gyanakvóvá tettek, bár készséggel elhiszem, hogy van köztük értékes is. Ez is ki fog derülni (amúgy sem az lesz a célom - remélem - , hogy eltiltsam a divatostól, hanem az, hogy ismerjen mellette mást IS, de ez még egy icipicit odébb van :-) )
Pocahontasilag: hát ugye? Szerintem inkább Közel-Kelet az a ruha, mint Észak-Amerika (és tekintsünk el a Hófehérke-dessous értékelésétől, mert az gyengítené az érvelésem...)
süti beállítások módosítása