2013. február 20. 12:04 - Reckl_Amál

Vegyes 13 02 20

Bejegyzés alcíme...

A mai összeállításban csak úgy hemzsegnek a rosszindulatú felvetések. Dehát, ugye, nem zörög a haraszt... Nem véletlen, hogy ezek jutottak eszembe.

Összesküvés elmélet

Pont most történt, hogy végignéztem egy Fábry showt. Régen történt már ilyen, mert mióta az m1-en látható a műsor, valahogy nem az igazi. (Már az utolsó rtl-s időkben sem volt az persze.) Most is csak Kern Andrásért kapcsolatam oda, ő mindig garancia egy jó beszélgetésre. De az egész műsor nézhető volt, jobb, mint amire számítottam.

Erre nem másnap ugrasztja ki a nyulat a bokorból valamelyik pletykalap? Megírták Fábryról, hogy bizony másfél évtizede van valakije azon a nőn kívül is, aki a nagypapa korú humoristának nemrég megszülte első gyermekét. Szegény nő egy másik újság tolakodó kérdéséből hallott először a dologról. Drámai.

Ám én valami fondorlatot sejtek a háttérben. Miért pont most állt elő az eddig diszkrét másiknő? Azon morfondíroztam ugyanis, nem ezzel a kissé kellemetlen történettel próbálnak-e Fábrytól megszabadulni a köztévében. A főszereplőről elnevezett vicces talkshow nemcsak nem jó, de nem is igazán nézik. Amikor D. Tóth Krisztát még nem ebrudalták ki, akkor a sótlan nő kicsit erőltetett, de azért nézhető műsora rendre megverte a showveteránt. Ami több mint kellemetlen.

Fábry szerződése hasonlóan nagyvonalú, mint a múlt év legnagyobb tévés fiaskója, a Marslakóké volt. De egy nímand Jáksót és tehetségtelen embereit könnyebb kihajítani, mint Fábryt. Bár a közszolgálati tévé sosem vállalta föl persze a bukásban a részét, ezért most kapóra jön a kikapós sztori. Egy népnemzeti-keresztény televízió arca hogyan is lehetne egy házasságtörő?

 

Ciki

Zajlik a Nagy duett a Super TV2-n, és én élvezettel nézem. A szado-mazo örömökön túl a lazasága tetszik; mintha a dömpingszerűen ránk zúduló tehetségkutatók műpátoszát gúnyolná...

Egyelőre ketten már kiestek a három ellenszenves páros közül. Az érezhető volt a kezdetektől, hogy a Super TV2 meg akar Pataky Attilától szabadulni; mi másért szivárgott volna ki, hogy foltosra fogdosta partnernőjét, Görög Zitát?
Ez valamikor echte magyar rocksztár mára odáig hülyült, hogy énekelni is elfelejtett. Azzal takarózott persze, hogy reppelni kellett, ő meg énekes. Hát, Geszti Pétert egyöntetűen gyűlöli a magyar hip hop szakma azért, hogy sajátos hadarását állította be a mainstream számára rapnek. Szóval egy Rapülők számon elcsúszni ciki.

Legutóbb Kovács Lázár chef (sic!) és Détár Enikő távoztak. Az, hogy a pszichopata szeretője által láthatóan megviselt idegrendszerű szakács nem tud énekelni, nem nagy baj.
Viszont, hogy az ötven felé járó Détár még mindig valami fruskának képzeli magát, és ennek megfelelően olcsó vonaglással színesítette a produkciót, végképp kimeríti a ciki fogalmát.

Most már csak Dopemanéknek kell kiesniük.
Itt a ciki a színpadon kívül történik: állítólag Szinetár Dóra nem tudott a bunkóság indiszkrét bájának ellenállni, és elcsábult az alternatív köztársasági elnök úr programjától. Ha nem igaz, akkor minek kell ezzel az elcsépelt hülyeséggel verni a tamtamot?
Ha viszont igaz, az igazi ultragáz cikiség.

 

Befizetve

Mindkét előbbi témához kapcsolódik az utolsó Dal-elődöntő: egyfelől a királyi televíziónak sikerült olyan produktumot előállítani, amelyet néznek is az emberek. Másrészt azért kicsit túlteng benne a pátosz.

A harmadik tizes széria a nőké lett. A félelmetesen ellenszenves Polyák Lilláé, aki egy tizenöt - húsz éve divatos "hangszerelésű" dallal bűvölte el a zsűrit. Természetesen Radics "Üres" Gigi is bezsebelte a neki járó magas pontszámokat. Igaz, amit ő énekelt, az egész tűrhető volt.
A harmadik zsűrikedvenc pedig Cserpes Laura lett, a dalára nem nagyon emlékszem, csak arra, hogy Rákay főintendáns uram majdnem leesett a lóról, amikor a rádióban hallotta. Egy jó pontja tehát majdnem lett a szerzeménynek. (Nem is tudtam, hogy ma már beépített ló-rádió is létezik...)

Cserpes Laura neve valószínűleg a tejkedvelők körében jobban cseng, mint a zenerajongókéban. A kedves papa nagyon minőségi tejtermékeket készít és forgalmaz.
A szőke lány viszont egy igazi wannabe. Járt a Megasztárban (mint szinte mindenki a Dalosok közül), sőt, az ízlésficamos-szektás idegbeteg Fekete Dávid személyében még férjet is onnan fogott. (Azóta már sikeresen el is váltak.)
A kereskedelmi csatornák közötti egyensúly jegyében játszott a Barátok köztben is.
Sőt, a Sztárlexikon szerint még a Beauty Express nevű szépségszalon is őt kérte föl reklámarcának.

Annak van némi pikáns mellékíze, hogy pont ennél a kislánynál érzi az ember azt a kellemetlen dolgot, amit pont Laura ex-férje riválisáról, Király Viktorról pusmogtak a mindenttudók a Megasztár 4 idején. Eszerint  a kedves papa, aki mellesleg mindenkit ismer a belterjes magyar zeneiparban, "elintézte", hogy Viktor fia legyen a győztes.

Bár A Dal zsűrijétől - különösen Rákay Philiptől - nem áll távol a random ömlengés, kicsit kilógott a lóláb - ha már majdnem lovasbalesetbe torkoll Laura dalának a meghallgatása. Mégha az eurovíziós stílus legjellemzőbb vonása a jellegtelenség is, az a dicséretáradat és indokolatlanul magas pontszám, amelyet a lány kapott, elgondolkodhatja az embert, nem egy gazdag és befolyásos apuci lepte-e meg ismét az ő szemének a fényét egy kis aprósággal.

Címkék: Címkék
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr215091404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2013.02.20. 12:30:33

Kern András fantasztikus volt, egészen más volt, mint pl. a Heti Hetesben, ahol elvileg szintén magát adja, persze még a csodálatos Lehetetlen?!-ben is látható volt, hogy egy előre megírt (nem feltétlenül papírra vetett), eljátszott, egyszemélyes darabot láttunk, ahol Vámos Miklós is csak untermann lehetett, szóval ez nem baj, mindenesetre nagyon vicces volt.

Fábry valahogy tényleg megöregedett, nyilván szabadulni akar tőle a csatorna, mert nem igazán vált be a műsora (ilyenkor látszik, hogy (valaha) "viccesnek lenni" és műsort kitalálni, csinálni nem ugyanaz, igenis szükség volt az amúgy ellenszenves Kovács Kristóf szakértelmére). Valószínűleg már nem sokáig nézhetem, hamarosan őt is leveszik, addig is megnézem minden alkalommal.

Dopeman a szupertv2-n kb. olyan szintű furcsaság, mint Bajnai Gordon a Színes RTV-ben - politikus. Én nem szeretem a rapet vagy hiphopot (nem is nagyon tudom, hogy mi a különbség), de az MR2-n néha hallok ilyen számokat, és egyértelmű, hogy azoknak előadói még ezen a téren is sokkal tehetségesebbek (még Majka is), mint ez a tahó. Ha a szólásszabadságot a szélsőséges alpáriság és igénytelenség mutogatásával akarjuk kifejezni, ünnepelni, sokkal jobb lenne erre a célra Tomi és Lexike a Budapest TV-ről. Szóval ha Dopeman politikus, akkor ne szerepeljen ilyen műsorban.

Pataky Attila valószínűleg mindig hülye volt, csak egyrészt az EDDA (pláne akkor! hiszen még ma is jók a számaik) olyan minőségű volt a popzene terén, ami miatt el lehetett nézni neki ezt.

A Dal kapcsán mégis az egyik legundorítóbb Puskás Peti. Pláne ha Feke Pált nyalta volna közben. Brutális, hogy milyen kép él az MTVA-ban arról, hogy a fiatalok milyen zenét hallgatnak. Pedig elvileg az MR2 is oda tartozik...
süti beállítások módosítása