2013. február 10. 04:06 - Reckl_Amál

A Dal 2013 - második elődöntő

Nagyon nagy mértékben nem változott a véleményem A Dal című showműsorról, amely az idei Euróvízió magyar indulóját hívatott megtalálni. Dicséretes, hogy olvassák a kritikákat, és pozitívan reagálnak is rá, nem úgy, mint például a tehetségkutatás mai legmélyebb bugyra, az X Faktor harmadik szériája, akik hisztiztek a kritikai megjegyzések hatására.

Hiába nézhetőbb műsor A Dal, sajnos a lényeg, vagyis a Dalok továbbra sem igazán átütőek, bár ez a felhozatal  összességében azért valamivel jobb volt, mint a múltkori.

Továbbjutók (zsűri szerint):

Kállay-Saunders András - legalább annyira meglepő volt számomra is az az egészen magas pontszám, mint ennek az aranyosan butus fiúnak adott. Kellemes nóta volt, de semmi több. Sem győzelemre, sem médiavisszhangra nem esélyes Malmőben. Igaz szégyenkeznünk sem kell majd miatta.

Plastikhead feat. Gáspár Laci - ez sem bántotta a fülemet, de kb. annyira aktuális, mint Wolf Kati versenydala volt két éve. Csak sajnos nem annyira lendületes.

Odett - az egyhangú, továbbra sem differenciáló pontozás eredményeképpen hármas holtverseny alakult ki a harmadik helyen. Ami egyébként baki. Ebből a zsűri Odett dalát érezte a legjobbnak. Nem egészen értem, miért. Elég egyhangú volt.

Továbbjutók (nézői szavazatok alapján):

Vastag Tamás - épp a héten nyilatkozta, hogy a kiadója nem lát benne potenciált, pedig valami hülyék most is beszavazták...

Janicsák Veca - első saját szerzeményével állt ki. Főleg körítésben érzett rá az eurovíziós fílingre: tekerőlant és üstdobok kísérték. Égő, hogy Rákay főintends uram ilyen könnyen bedőlt a tekerő lantnak, amely pont az ilyen félművelt magyarkodók beetetésére került a hangszerelésbe, más igazi funkciója nem volt.
A dalszerzést Vecának még gyakorolnia kell amúgy.

Byealex - szerintem az est fénypontja. Egy teljesen ismeretlen kis hipster alig-hanggal. De kellemes, újszerű, jópofa dalocskával és még jópofább stílussal. Nem fesztivál-dal, de legalább érdekes.

Futottak még:

Éliás Gyula - talán nem véletlenül csak énektanár az X Faktorban, egyszerűen nincs semmi jelenléte. És ez a dal elég semmilyen volt, de már megszokhattuk tőle, hogy rendre olyasmit választ, ami nem túl izgalmas.

Rami - főleg a negatív rekordot elérő pontszámára emlékszem.

Szabó Ádám - aki a Csillag születikből érkezik, az nálam eleve diszkvalifikálva van. Aki 2014-ben tangóharmónikára szerelt mikrofonba énekel, szintén. Szóval ez dupla nulla.

Völgyesi Gabi - a Unique rendkívül ellenszenves énekesnőjének dala különösebb élvezetet nem okozott. Az viszont annál inkább, amikor a zsűri pontszámai alapján nem jutott tovább, és ez láthatóan dühítette. Képzelem, hogy le lesz ordítva a dalt jegyző férj feje, miután még a gyerekkártya kijátszása sem hatotta meg a közönséget.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr235072091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felcsutisuttyo 2013.02.10. 07:25:33

Tökéletesen egyetértek minden sorral és megállapítással. Annyit hozzátéve:
Fidesz nyaló zsűrinek minden tetszett....:D (persze egy ember volt köztük aki a zenéhez ért..az is félve nyilatkozott..( vagy nem nyilatkozott)

A Malmői elért eredménynél, helyezésnél még hangosabban röhögök majd, mint minden éveben....hihihihihihi

felcsutisuttyo 2013.02.10. 07:52:34

Rusnya Magdolna a rekedten ordibáló szülésznő...Ő csak ahhoz ért...énekesnőnek azért nevezték ki mert határon túli...Zsűri tagnak meg nem tudom miért?---talán csak nem mert hálás a Fidesznek ?????

felcsutisuttyo 2013.02.10. 09:07:36

most a Román Rusnya vén banya fog menni Malmőbe...a " párthatározat" alapján? hihihi

garrett27 2013.02.11. 11:20:32

Azért legyünk igazságosak, ez az elődöntő fényévekkel jobb volt az előzőnél. Abban gyakorlatilag egyetlen értelmes nóta sem volt. Itt már azért néha meg-megragadta a fülemet néhány dallamfoszlány, de teljesen mindegy, mert jön a harmadik kör, és ha Radics Gigi a Kossuth nótát is énekli, akkor is ő megy tovább. Legalábbis az összeesküvés elméletek szerint.
A zsürivel nem foglalkozok, nekik mindenki világslágert énekelt, tökéletesen. Inkább hagyjuk.
Gáspár Laci szerintem jó volt, végre egy énekelhető dal, ami megmarad a fülben. Völgyesi Gabi felejthető, és sajnos a fején látszik, hogy ő sem lett fiatalabb. Rami dupla 0. Éliás Gyula szintén felejthető a sapkájával együtt, de legalább jókat ordítozott. Szabó Ádám sokat vállalt, nem volt rossz a dal, de kevés volt. Odett dala érdekes volt, az utolsó 5-be simán bekerülhet Malmöben. Vastag Tamás dalostul mindenestül dögunalom. Kállay-Saunders semmi különös, futottak még kategória.
Janicsák Veca a saját szerzeményével nálam becsődölt. Ez egy hallgathatatlan valami volt. Pedig mindenféle zajkeltő eszközt felvonultatott, csak éppen elfelejtette őket összhangba hozni. Mintha egyszerre vagy négy különböző szám ment volna. Az eredmény egy zenei káosz. Na és a nap fénypontja: Byealex. Az ő továbbjutása világosan jelzi a könnyűzene mai helyzetét. Ez kérem katasztrófa a javából. Most komolyan, tényleg ez kell nekünk két gangnamstyle között? Na hagyjanak engem békén.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.02.11. 11:57:35

@garrett27:
Szerintem is jobbak voltak ezek a dalok, mint a múltkoriak. Ami egyébként nem túl nehéz.
Sokat elmond az egész versenyről, hogy a két legtermékenyebb szerző az m1-en az utóbbi időben rettenetesen futtatott Szente Vajk és Geszti Péter, akiből annyira kihalt minden eredetiség, hogy még a legújabb együttesének nevén is rég létezik évek óta egy másik Amerikában. (Bár önmagában is elég erőltetett a Gringó Sztár. Ennél már csak a zenéje elcsépeltebb, a közönség totális lenézése és az ötlettelenség jellemzi.)

Hogy Radics Gigin mit esznek a népek ennyire? Oké, jól énekel, de tényleg kizárólag ennyi, teljesen üres.

Janicsák Veca dala nehezen értelmezhető volt számomra is, tényleg nem állt össze.

Byealexet még nem unom. És ebben a second hand mezőnyben ez igen nagy szó.

Shuvoh Pedersoli 2013.02.11. 17:52:50

Nálam mindenki diszkvalifikálva van a komolyan vehető véleményformálás alól, aki:

1. leszólja Szabó Ádám dalát
2. a nullánál többre értékeli a ByeAlex förmedvényét

Köszönöm, csak ennyit fűznék hozzá.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2013.02.13. 13:42:29

Geszti most már tényleg vonuljon vissza!
A Dal zsűrije bőven megérdemli a kritikát, de nem azért, mert az ő nyomulását nem támogatja.
A "csodálatos" Fehér Zoltán akkor sem kellett a közönségnek, amikor az X Faktorban próbálta rájuk erőltetni.
Most is hangos röhögésben törtünk ki, amikor ez a debil megszólalt. A dal semmilyen volt. Semmi "mainstream" sem volt benne.

Éliás Jr-éban sem. Az énektudását egyébként éppenséggel kiemelték, de a dal maga vacak volt. Sajnáltam is, hogy ilyenre pazarolja a hangját.

Igazán drukkoltam Wolf Katinak, a neki írt szám jó volt. De legfeljebb tíz évvel ezelőtt "mainstream".

www.origo.hu/teve/20130213-geszti-peter-beszolt-a-dal-zsurijenek.html
süti beállítások módosítása