2012. június 06. 10:44 - Reckl_Amál

Hülye olimpia!

olympics.jpgNa, az ilyenek miatt nem várom igazán az olimpiát!

A Londoni Játékokon ugyanis nem kaphatnak a résztvevők Bibliákat a szállásaikon. Eddig bevett szokás volt, hogy a Bibliatársaság elláta a nagyobb sportesemények versenyzőit egy-egy Bibliával. (De például a szállodákban is az ő jóvoltukból lapul a Szentírás egy példánya az éjjeli szekrényen.)
. A Bibliatársaság nemcsak jótékonykodik ezzel a kis ajándékkal, hanem ízléses, elegáns propagandát is folytat, mely ellen senkinek sem lehet kifogása. Ha az ember nem vallásos, vagy nem a Bibliában hisz, akkor sem árt neki. Ha nem akarja, ki sem kell nyinia
A sportolók között viszont magasabb a hívők aránya, mint az átlagemberek között. Ráadásul egy olimpián akkora a tét, akkora a nyomás, hogy kifejezetten jól jöhet a lelki útmutatás, az imádság nyugalma.

2012-ben viszont mindenkinek hozott anyagból kell dolgoznia, mert például a vörös Pekinggel ellentétben Londonban nem találják meg az ingyenbibliát az olimpiai falu lakói.

A többi vallással szembeni pc-skedésnél is taszítóbb indokkal utasították el a felajánlását. A Bibliatársaság nem hivatalos szponzora a Londoni Olimpiának, ezért nem adhat semmit a résztvevőknek.

A Bibliatársaság non-profit szervezet. Az általuk forgalmazott Bibliákat nem árusítják, csak hozzáférhetővé teszik az igét. A publicitás, amit ezért kapnak - amely sokkal csekélyebb, mint az ottrombán mindenütt villogó termékeké - a vallást hirdeti. Persze az sem rossz biznisz, de valami azt súgja, több energiaitalos flakon villan majd meg a versenyek közepette, mint a Bibliatársaság beazonosítható Bibliája.

A magam kedvére nem nézem az olimpiát idén. Álszent, túlhype-olt dolognak tartom, ahol a gyermeteg, farokösszemérő politika újra- és újrajátszhatja a hidegháborút. Közben meg pont az ilyen kicsinyes, csinovnyikos történetek, mint a Bibliák sorsa, önmagában megmagyarázza, miért is fajultak hidegháborúig a dolgok.

Ha a makacsság és az elvakultság összefog még külső ellenség sem kell.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr74567980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.06.06. 13:26:51

Hát igen, ez hülyeség, túlkorrekteskedés.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2012.06.06. 13:57:50

Én őszintén szólva egy dolgot nem értettem soha: miért mindig csak az Újszövetség? Az összes jó sztori az első részben van.
Bár nem ezért nem fogom nézni, hanem mert egyszerűen nem érdekel, ki talált jobb gyógyszergyárat.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.06.06. 15:48:50

@stivanleroy:
No, igen. Ez a másik. Nagyon durva a doppingolás is. Az atlétikát soha sem szerettem (max. számítógépes játékon), most már meg is tudom indokolni. :)

Atlanta óta nem szeretem az olimpiát.

Lord Kensington 2012.06.06. 17:00:41

"A magam kedvére nem nézem az olimpiát idén. Álszent, túlhype-olt dolognak tartom, ahol a gyermeteg, farokösszemérő politika újra- és újrajátszhatja a hidegháborút."

Még jó, hogy legalább az EB nem ilyen! ;)
süti beállítások módosítása