2012. április 24. 15:13 - Reckl_Amál

A falu rossza

Az RTL Klub érezte, a Csillag születik című degenerált - kimittudot változatlanul nem küldheti negyedszer is a nézettségi versenybe. (A konkurenciánál nem működnek ilyen jól az ösztönök.) 
A jelentkezők hajszálra ugyanolyanok, mint eddig, sőt, még a műsor külföldi klónjainak felfedezett-archetípusai is fel-feltűnnek. Így nem maradt más, mint a súlytalan zsűrit lecserélni.
Jó érzékkel - valahogy mindig van egy-egy ilyen jó húzása az RTL-nek - rátaláltak az ilyen típusú műsorok törzsközönsége előtt teljesen ismeretlen Puzsér Róbertre, aki nagy örömmel, de mindenekelőtt küldetéssel vállalta magára kíméletlenül őszinte zsűritag szerepét.

És az egyébként is szívesen vitriolloskodó Puzsér bejött nekik. Ha az nem ember nem olyan hülye, mint amilyennek a többi zsűritag a népszerűség kedvéért tetteti magát, akkor Puzsér az egyetlen szórakoztató elem ebben, ahogy ő mondta valamelyik rettenetre, "szellemi kútmérgezésben".

Külön perverz örömöt okoz, amikor a hülyébb szereplők föl vannak háborodva, mert a kritikus kritizálni merte őket.
Név szerint Varga Viktor, aki persze már egy korábbi széria sajnos ma is szerepeltett versenyzője. Az ő dalát dolgozta föl az egyik reménybeli kiscsillag, Puzsér már a dalválasztást sem helyeselte mondván, ne egy semmit énekeljenek el, hanem valami arra érdemes számot.
A gusztustalan kis vigéc Varga erre - nagyon keményen - "szar alaknak" titulálta Puzsért, aki ezzel a véleményezéssel újabb jó pontot szerzett viszont nálam.

Aztán a Vargánál is jelentéktelenebb (ami szép teljesítmény), tizenkettő-egy tucat táncoscsapat "impotensnek" nevezte Puzsér Róbertet, és kiesésüket természetesen az ő degradáló szavainak tulajdonították. Az természetesen nem fordult meg a fejükben, hogy talán ők maguk nem volt elég jók.

És pont emiatt szeretem Puzsért. Ebben az országban, ahol többek között ezek miatt a tehetségkutatók miatt teljesen kilúgozódott és feje tetejére állt a tehetség fogalma, jön valaki, aki a szarra azt meri mondani, hogy szar. És az emberek szeme elkerekedik a döbbenettől, majd vonásaikat a düh torzítja el. Hát, hogy jön ahhoz egy Puzsér? (Különösen "szép" volt, amikor még Hajós András is felpattant a népharag távolsági buszára azzal az okosággal, hogy Puzsér persze sosem áll színpadon, ezért nem tudja, milyen... Szerintem meg nem kötelező. Kedvelem Hajóst, de azért ő lényegesen jobb fej, mint amilyen jó zenész vagy énekes. Szóval nem ezért a megnyilvánulásáért tartjuk őt szellemesnek, maradjunk ennyiben.)
Pedig Puzsér különösebben még csak nem is velejéig romlott... vagy legalább eredeti.

Az RTL Klub megint csak egy kicsivel jár előrébb, mint a TV2. Ők - persze nagyon óvatosan, biztonságosan - beültettek a negédesen debil műsorukba egy figurát, akinek a karakterétől nem áll túl távol a furfangos beszólogatás, és a dolog működik.

A másikok Megasztárja még mindig elvakultan harsogja csak az unalomig játszott lemezt a tehetségről, miközben brutálisan tehetségtelen embereket választott ki magának celebgyári alapanyagnak. Akiket egy lagymatag, láthatóan a műsor készítői által fékezett, ömlengésre utasított zsűri vereget hátba. Ráadásul még a szerepüket is borzasztó gyengén adják elő: ahogy azt szegény síkbuta, koravén kislányt körbeajnározzák, lelomboz és felbőszít egyszerre.
Ha ennyire előre lehet tudni, ki nyeri meg ezt a vontatott versenyt, még a minimális izgalmat is elveszi a nézőtől. Másrészt ez a sportszerűtlenség láthatóan motiválatlanná teszi a többieket.

Bár a magyar néző nem nagyon bánja, sőt, kicsit talán kedveli is, ha átverik, azért ekkora hazugságokat, mint ami a mostani Megasztár, már nem nagyon viseli el. Nem véletlenül zuhant nagyot a nézettség a kezdeti érdeklődés lecsillapodása után.

Képzeljünk el egy műsort, ahol a Bochkor Gábor a legjobb fej...! Ehhez képest nem csoda, ha a Csillagot minden bárgyúsága ellenére egy fékezett habzású bérgenya is elvisz a hátán.

Az illusztrációt köszönjük a Demotiválónak.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr204470801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.04.24. 18:21:38

Képmutatólandben persze hogy sértés az őszinteség. De egyébként nem baj, hogy gyalázzák, az lehetne elgondolkodtató, ha ezek a "sztárok" dicsérnék őt. :)

A klászikó helyett lehet, hogy jobb lett volna az első élő CSISZ-t nézni...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.04.27. 12:37:33

A sok sima hülye után egy valódi pszichopata is megszólalt. Szerencsére Puzsér őt is a helyén kezelte.

velvet.hu/blogok/gumicukor/2012/04/27/bagi_ivan_szerint_puzser_felhaboritoan_nagykepu/

KZsoci 2012.05.02. 09:35:11

@Reckl_Amál: egyébként a CSIZ-paródia jó volt, a Bagi-Nacsa (rövid) fénykora színvonalát idézte.

stivanleroy · http://napilajk.blog.hu/ 2012.05.02. 16:08:17

@KZsoci: Két tehetséges parodista. Két csapnivaló szerző-szerkesztő-rendező. A legelső Banánhéj(a Mónika /Balázs?/-show, ahol a nő megtudja, hogy nem ő a gyerek valódi anyja) baromi jó volt.
De ha nem írnak nekik jó szöveget, maguktól már nem tudnak ilyet szülni.
A maguk módján kár értük.
süti beállítások módosítása