2012. március 05. 12:45 - Reckl_Amál

Rezümé

Ismét nem csaladtkoztam nagyot. Nagyjából azt a szintet hozták az új műsorok, amit vártam tőlük.

Friderikuszt imádom! Kár, hogy az új Milliomos csak beetetés az RTL ősszel induló, fizetős csatornájához, ahol a magyar tévézés legjobb kvíze megleli végleges helyét. Fél évadot azért élvezettel végignézünk. Ajánlom, hogy a közönség folyton hivatkozott szektora is így tegyen! Máskülönben az Egy perc, és nyersz című idiótaság uralja el "vetélkedő" címszó alatt a tévét.

Élünk a gyanúperrel amúgy, hogy nem véletlen a minőségi programok jelentéktelen csatornákra történő átmentése. Talán másfél évvel ezelőtt volt olyasmiről szó, hogy a kereskedelmi csatornák - az állami dotáció mellé - előfizetési díjat is szednének. Akkor ezt viszonylag gyorsan és látszólag nyom nélkül lesöpörték az asztalról. Most úgy tűnik, mégis lesz ilyen. Az ingyenesen fogható csatornákon már csak az olyan blődségek maradnak, mint az Egy perc..., míg a Legyen ön is milliomos! szépen átköltözik a legsúlyosabb árkategóriákba tartozó programcsomag egyik csatornájára. A csórók (ahogy az RTL Klub tekint normál fogyasztóira) választhatnak a vállaltan gagyi (reneszánszukat élik a latin-amerikai szappanoperák) és a szuperprodukciónak álcázott gagyi (Csillag születik) közül. Aki jobbat akar, fizessen! Ha olyanokért el lehet gáncsolni frekvenciapályázatokat, hogy hány százalék zenét játszanak egy beszélgetős rádióban, akkor ez a hozzáállás és gyakorlat is simán megérne egy kis felülvizsgálatot.

A Megasztár talán még egy fokkal siralmasabb, mint eddig. Most, hogy láttam a legjobb 24 felét, nem is merem elképzelni, milyen társaságban voltak ezek legek. Nem is az énektudás hiányzik, hanem bármi más, amitől a jelöltekben megcsillanna a szuperlativusz, melyet a műsor címe és (rég)múltja ígér.
A zsűri döntésképtelen és unalmas. A műsor megérett a bukásra.

Érdekes módon a Marslakók című sorozat viszont nem olyan szörnyű, mint amilyennek képzeltük. A leginkább semmilyen történetetbe gyenge színészek próbálnak életet lehelni, a párbeszédek mesterkéltek, a karakterekben semmi szimpatikus sincs. A főcsaj műmellei idegesítően sokat szerepelnek. Legkésőbb Lollo Ferrari óta tudjuk, hogy nem a mellméret szüli a jócsajt.
Ezzel el is érkeztünk a produkció legfőbb gyengeségéhez, Jáksó Lászlóhoz. Ki tudja, hogyan szerezte meg a lehetőséget, de a papjancsi-viccek legfőbb hagyományőrzője, hárommilliárd forintot kapott erre az egyelőre kimondottan érdektelen sorozatra a köztévétől. A történet laposságait gömbölyded idomokkal feloldani igazán jáksói megoldás. Nem baj, ha valaki lassan ötven évesen is kamaszfiúként éli az életét, de lehetne mellette valaki, aki szól, ennél azért több kell egy karakter kidolgozásához. (Ha már mellfetisizmus, érdekesebb lehetne Eszter, ha ez a dolog zavarná, de látva a hatását (?), mindig bedobja a siker érdekében. Persze ezt egy velvetes "újságírónak" ez túl komoly falat lenne. Meg Jáksónak is valószínűleg.)
Kiütést kapok a hekkertől is, aki kb. annyira sablonos, mint a Kinder csoki nevető gyerekfeje a csomagoláson.
A főcímzene is megér néhány rossz szót. Maga a dal átlagos popgagyi Bebe előadásában. Ennél sokkal súlyosabb, hogy szegény back to blackes két táncosnővel a háta mögött valami kisvárosi főtéren kénytelen végig is ugrálni a zenét. Bizarr.

Jáksó próbálkozásáról navigáljunk át főművére, a Heti hetesre. Már az meglepetés, hogy tényleg folytatták. Ennél csak az nagyobb, hogy egyelőre nem korlátozzák a politikát érintő megszólalásokat. Tegnap kimondottan nézhető, már-már jó volt a késő esti tematikus csevegés.

A hét tévés győztese azonban mindenképp a megfiatalodott Friderikusz Sándor, aki remek szerepet eszelt ki magának, és ennek megfelelően lubickol benne. Sokkal jobban áll ez, mint a szigorúan szakmai, gyurcsányozós komolykodás. (Vagy a fékezett habzású kritika a Megasztárban. Pedig milyen ígéretesen gonosznak indult...)

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr484290340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.03.05. 13:26:26

Ahogy mondja. :)

A dekusz most tényleg nem olyan fakó.

Szegény Marslakók kapnak ma egy újabb esélyt a Murdoch nyomozó kezdetéig. :D

KZsoci 2012.03.05. 13:38:48

Az jutott még eszembe, hogy nagyon érdekes kb. egymás után a Maradj talpon! és az Egy perc, és nyersz. A studió hasonló, legalábbis annyiban, hogy van egy kör alakú aréna, és körülötte ül a közönség (az előbbiben félhomályban, a másikban jól kivilágítva).

Mintha két különböző országból jönnének a játékosok. Méghogy nincs osztályharc: a kereskedelmi tévék az "Erre van igény!" varázsmondattal valami olyan fokon lezüllesztették, proletarizálták a lakosságot, hogy az egészen elkeserítő. És a tízperces drámázások, öröm- vagy szomorkönnyek, ha sikerül vagy nem sikerül a zsákbanfutó verseny egyik száma. Egyedül Györgyi Anna visszaszámlálása jó az egészben.

Kifejezetten vigasztaló a Maradj talpon! t látni. Ott sem professzorok vagy ilyenek szerepelnek, hanem normális emberek.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.03.05. 16:16:40

" Ennél sokkal súlyosabb, hogy szegény back to blackes két táncosnővel a háta mögött valami kisvárosi főtéren kénytelen végig is ugrálni a zenét. "

Annyira nem lényeges, de szerintem az nem egy kisvárosi főtér, hanem Óbuda főtere. Jáksó meg egy vicc a 3 milliárdjával.

Füredi 3.0 2012.03.05. 16:37:07

Jáksó és a haverja utazik a villamoson.
Jáksó: Leszállunk?
Haver: Nekem már van.

Nem Penny hajója 2012.03.05. 16:38:39

"a kereskedelmi csatornák - az állami dotáció mellé - előfizetési díjat is szednének"

A kereskedelmi csatornák aztán kurvára nem kapnak semmiféle állami dotációt, szép is lenne. Ők fizetnek a frekvenciáért, nem is keveset.

tollas 2012.03.05. 16:50:11

@Nem Penny hajója:
Keveset. Kivéve amikor azt is elengedték nekik.

Nem Penny hajója 2012.03.05. 16:56:46

@tollas:rosszul tudod, nem engedtek el nekik egy fillért sem.

JohnHenry 2012.03.05. 18:11:31

nincs legalább egy fénykép a cicikről...?

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2012.03.05. 18:38:45

Ennek az új sorozatnak még a címe is rémesen hangzik. :)

Netuddki. 2012.03.05. 18:59:58

Régen nem nézek már semmilyen TV csatornát. Megpróbálkoztam a fizetős digitv-vel, de az is éppen olyan silány volt. Azért meg főleg nem fizetek ha 10 percenként reklámot nyomnak be.
Az ilyen milliárdos közpénzherdálást meg alapból rossznak tartom. Ebből mennyit kellett a fidesz kasszába csorgatni?
Idiocracy...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.03.05. 20:05:42

Ilyen az álszent, sunyi, nemzeti bóvli, gőgös, simlis fidesz banda.
A szocikon szocializálódtak, lopnak , csalnak, hazudnak nemzeti módon.

Talpra magyar, ..itt az idő..zavarjuk el ezt a bandát!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.05. 20:08:53

megtudná valaki mondani, hogy mondjuk a "Szomszédokkal" összehasonlítva kábé mennyire szarabb? Mondjuk ugyanolyan szar csak ez új az meg még ilyen szoci gány volt ez meg már ilyen izé?

szgy 2012.03.05. 20:10:18

belenéztem az említett megasztárba, elég gáz volt hogy az első két párbajban-vagymiben egyfolytában bőgtek, volt aki már a bevezető szövegben is. ki is kapcsoltam, ebből elég volt ennyi.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2012.03.05. 20:10:55

@Kozmokrator: Ez alapján kurva jó a film. Ha csak ennyi, már megérte. :)

Luzarches 2012.03.05. 20:50:50

Ha lenne egy kis igazság a világon, Friderikuszt ez www.youtube.com/watch?v=AJDkml4rEyE után a teljesítménye után az utcára nem engednék ki

JohnHenry 2012.03.05. 22:31:19

@Kozmokrator: hát ezért nem fogok venni egy tévét...

Ez is csak egy nick 2012.03.06. 02:59:48

@Somló November:
Sokkal.
A Szomszédokban kiváló színészek (Zenthe Ferenc, Raksányi Gellért, Both Béla, Nemcsák Károly, Fehér Anna, Frajt Edit stb.) voltak (1-2 kivétellel, de a közepes szintet azok is simán vitték, mint mondjuk Csűrös Karola vagy a Nemcsák feleségét játszó csajszi), és játszották a rájuk osztott szart - mert akkor a színész nem nagyon mondhatott nemet, egy kézben volt minden.

Itt a színészetet messziről ugató, se játszani, se beszélni nem tudó senkik szerencsétlenkednek a képernyőn.

Hozzájuk képest még a Barátok közt harmadosztályú színészgárdája (hogy mit keres ott - egyedüliként - az egyébként kurva jó színész Rékasi, nem is tudom, persze, van az a pénz) is csupa Oscar-várományos.
süti beállítások módosítása