2012. február 19. 09:56 - Reckl_Amál

Vagy jót vagy semmit!

Meghatározó, hogy az ember milyen körülmények között találkozik először valakivel.

Csurka István nevét már a züllés pillanatában tanulhattam meg. Akkortájt, amikor az MDF-ből kizárták, és megalapította a szélsőjobb MIÉP-et. Arról már sokkal később értesültem, hogy Csurka kivételes tehetségű drámaíró volt valaha. Nálam azonban ez soha sem írta fölül azt a gonosz zagyvaságot (vagy zagyva gonoszságot), amit mindig fennhangon hirdetett mindenütt.
Az Új Színház méltatlan elprédálásáig azt gondoltuk, Csurka írogatja a Magyar Fórumot, egyébként pedig nyugdíjas.

A tegnapi temetése azonban nem rá volt jellemző, hanem a mai közéletre.

Csurka temetése ugyanis egyfajta konzervatív népüneppéllyé vált. Várható volt, hogy jónéhány, a Jobbik törzsgenerációjánál idősebb neo kimegy megsiratni szellemi vezérét, de azért az több mint érdekes, hogy ennyi Fidesz-funkcionárius megjelent.

Lezsák Sándor annyira nem lepett meg. Nagy harcostársak voltak ők a normális MDF szétzilálásában, lejáratásában, ellehetetlenítésében... Ennek megfelelően Lezsák mondott búcsúbeszédet a sírnál. Ízléses kitétel (melyet az Echo TV nem bírt nem mutatni): micsoda megkönnyebbülés lehetett Csurkának a birkabékemenet.
Kampányoljunk a fogatlan oroszlán temetésén! - ez járhatott Lezsák fejében. Méltóságteljes, keresztényi gondolat.

De hogy például Lázár János mit keresett ott, azt végképp nem értem. Ő már Csurka szép napjai (1998-2002-es ciklus) után fészkelte be magát a nagypolitikába, a MIÉP-vezérhez semmi köze.

Utolsó megbolondulásában - illetve látva, hogy a Jobbik mennyivel hatékonyabban képviseli az ordas eszméket - Csurka nyalizni kezdett Orbánnak. Aki persze alakoskodott, nyíltan nem fogadta el az öreg közeledését, de el sem utasította. Úgy tűnik viszont, azért első számú, elvtelen csicskáját elküldte maga helyett (aki nem mellesleg a legnagyobb kormánypárt frakcióvezetője). Nehogy néhány jobb híján a Fideszre fanyalodó ex-miépes szavazata elvesszen! Biztos, ami biztos.
A memót az Echónál is megkapták, az ő híradójuk alapján minimum egy volt köztársasági elnököt temettek tegnap...

A színházi Csurka talán nagy megelégedéssel figyelte volna a tegnapi eseményeket: a rendszerváltás utáni Magyarország legsúlyosabb drámája zajlik éppen. Csurka temetése pedig egy igen érzékletes epizód benne. Ma olyan emberek uralják ezt az országot, akik egyperces érdekek mentén, sunyi és cinikus módon kiállnak egy általuk megvetett öregember sírja mellé a saját önigazoló rendezvényük reklámozására, és persze pár szaros szavazatért.

110 komment
· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr364133905

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Geréb-veréb, van rajtad sapka? 2012.02.19. 14:50:56

Fehér köpenyes fura fizimiskákból  felállított konzílium vitatkozik végsőkig kiszolgáltatott és agyongyötört, még mindig váladékozó, az infúzióbekötésektől szivárványszínű teste körül: kidobják-e a méhét vagy sem. ...

Trackback: Házmestersirató 2012.02.19. 12:43:58

Caravaggio gyilkos volt. Rimbaud fegyverkereskedő. De nem ebben a minőségükben maradtak fenn az utókor emlékezetében, hanem művészként, a műveik révén. Ezt kívánom Csurka Istvánnak is. Ne az antiszemita pártelnökre emlékezzenek a jövendő nemzedékek, ne...

Trackback: Csurka István - Akiről keveset tudtunk 2012.02.19. 11:02:30

Kevesebb megosztó személyisége volt a magyar közéletnek, mint Csurka István. A köztudatba mint a MIÉP örökös elnöke és ideológusa került, pedig élete, munkássága ennél jóval bonyolultabb.A szocializmus összeomlása láttán a népi írók utolsó generációjáv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2012.02.19. 10:03:54

Hát, ezekhez a nevekhez képest Csurka egy méltó ellenfél volt, de tényleg. Szélsőségesebb eszméket dörgött, majd nyögött a mikrofonba, de egy Lázár Jánoshoz képest igazi úriember volt. Hozzáteszem: csak hozzá képest. :) És ugye a Lázár János a "vezére" az ilyen zsigamarcelleknek meg hasonlóknak, szóval...

Láttam a televízióban, amikor meghalt, a Döglött aknák című darabját Major Tamással és Kállai Ferenccel, az nagyon vicces volt. Mást nem ismerek tőle.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.02.19. 10:35:12

Csurka pártja egyébként éppen akkor bukott el, mikor benyalt a Fidesznek, konkrétan 2002-ben a két forduló között, mikor elkezdett nemzeti oldalazni. Elég sok embert ismertem, akik akkoriban léptek ki ebből a pártból, ugyanis a szélsőjobbosok többsége mindig is megvetette a Fideszt is.

JohnHenry 2012.02.19. 10:39:54

a gond ott kezdődik, hogy a hívek nem veszik észre, hogy említett politikusok kádár újratemetésére is elmennének, ha pillanatnyi érdekül úgy kívánná.

reálisan 2012.02.19. 10:40:24

Reck Amál: "Nálam azonban ez soha sem írta fölül azt a gonosz zagyvaságot (vagy zagyva gonoszságot), amit mindig fennhangon hirdetett mindenütt."

Sajnos mára a magyar emberek megtudták, hogy amit jó Csurka István beszélt a liberális pénzügyi világhatalomról és annak igen káros voltáról - az bizony igaz.

És mégvalamit megtudtunk: azt, hogy élnek közöttünk magyarnak tűnő emberek, akik aljas hazaárulók!

MACISAJT 2012.02.19. 10:43:05

Csurka egy kiváló elemző volt és egy borzasztóan gyenge politikus.
Ha semmi mást nem írt volna (de) csak a
" Dolgozatot", már azzal is beírta volna magát a történelembe.

A Dolgozat:
www.boldogsag.net/index.php?option=com_content&view=article&id=19812:csurka-istvan-nehany-gondolat-1992&catid=708:jelenkortoertenet-hamisitasok&Itemid=488

Nyugodtan el lehet olvasni, 20 év után.
És utána bocsánatot kérni tőle(egyre többen teszik) és halkan vagy hangosabban (mint a tegnapi temetésen) azt mondani hogy mennyire igaza volt, lett...

Anti Anyag (törölt) 2012.02.19. 10:44:46

Én is biztosan fogok csodálkozni azon, hogy pld. Magyar B. temetésén mennyi liberális lesz ott.

Nyitok is majd róla blogot, tuti az Index címlap.

Egyébként Csurka csak a liberálisok szerint volt szélsőséges, a többiek szerint nem.

Anselmo 2012.02.19. 10:45:10

Vannak más megközelítések is, mint amit a poszt ír.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.02.19. 11:07:54

@reálisan: Borzasztóan gyenge politikus volt a rendszerváltást követően. De azelőtt jól nyomta. Bár akkor mindenki jónap tűnt, aki ellenzéki.

capacete 2012.02.19. 11:09:38

@MACISAJT:

Ez egyébként Navracsics álláspontja is? A főnököd ennél azért normálisabbnak tűnt...

tre' 2012.02.19. 11:24:51

zagyvaság?
sok igazság van abban, amit ő mondott.
de pont igaza is van a post írójának: "egyperces odafigyelés",ő maga is pont ezt teszi.tessék felkészülni arról az emberről,akiről ír. kis segítség,első körben: hu.wikipedia.org/wiki/Csurka_Istv%C3%A1n

alfacharlybravo 2012.02.19. 11:25:48

Ahogy elnézem Everstein ideológiája itt is érvényesül, szükség van az ellenség képre, vajon ki fogja helyettesíteni Csurkát?

Egyébként nem nem volt antiszemita kedvesen megkért a halálos ágyán minden zsidót, hogy tartsanak vele.

Darth_Vader 2012.02.19. 11:27:32

Én azt mondom, hogy nagy nyilvánosság előtt szarja össze magát az a sunyi internetes blogíró, aki valakinek a temetése kapcsán ilyen cikket irogat.

Anselmo 2012.02.19. 11:40:56

@Félkegyelmű: ezt túlzásnak tartom. Az internetes blogírót zavarja a Csurka iránti szeretet (igen, ez a jó szó) amely most megmutatkozott, és szemmel láthatóan a békemenet is zavarja, hiszen ezek rácáfolnak azokra a dolgokra, amikben hisz. A magam részéről nem hiszem, hogy ellentétes politikai nézeteink miatt sértegetnem kéne bárkit is. Persze ez nem ennyire egyszerű, mert ha valaki azt sértegeti, amiben az ember hisz, akkor magát az embert sértegeti... mindenesetre vannak baloldali barátaim, de az is igaz, hogy politikáról nem beszélgetünk.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.19. 11:46:31

a hírtv híradója is elég hosszan foglalkozott a temetéssel.

Mitzimackó 2012.02.19. 11:55:01

az, hogy valaki fasiszta, az nem ellentétes "politikai nézet". az meg, hogy valaki kicsit szerencsésen tippelte meg a gazdasági folyamatokat -több százezer közgazdász teszi évszázadok óta naponta- és gyárt hozzá egy hamis ideológiát, még nem teszi őt nagy látnokká.

Anselmo 2012.02.19. 11:56:23

@Mitzimackó: kettőnk közül az egyik biztosan szélsőséges.

tre' 2012.02.19. 12:05:19

@Mitzimackó:
kedves, Magyarországon minden ellentétes politikai nézet. ha elolvastad amit írt, nem hinném,hogy a tippelgetés kifejezést használnád. Magyarországon a közgazdászok a mai napig nem tudják, hogy mi a helyzet. tudom, mert magam is az vagyok. csak én be merem vallani. amúgy meg közgazdásznak lenni nem egy kiváltság, minthogy ügyvédnek sem, orvosnak sem, politikusnak sem, és szegény embernek sem. :-) abban viszont tökéletesen egyetértünk, hogy bármihez lehet hamis ideológiát gyártani és kész a varázslat. tehát: nincs liberalizmus,nincs fasizmus, nincs demokrácia stb. az a baj, hogy nem akarunk gondolkodni és inkább egymásnak esünk,szidjuk, pocskondiázzuk és megbélyegezzük a másikat.

little green rooster 2012.02.19. 12:08:39

"Reckl Amál jár a világban, lát, hall és mostantól beszél is. Leginkább az emberi butaságon bosszankodik, és nem hagyja szó nélkül, ha ilyesmit tapasztal."

Amál, Amál, most aztán bosszankodhatsz a saját butaságodon.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.02.19. 12:21:47

Azt, hogy Csurka mint politikus már nem létezett, mi sem bizonyítja jobban, mint az itteni kommentek. Most itt főleg az a közönség nyilvánul meg, aki vevő volt Csurka veszélyes fantazmagóriára. Más nem.

Nem bánom, ha sokan szerették Csurkát. Természetes, ha elmennek a temetésére. De azért az mindenképp fonák, ha ezen az eseményen, ami a személyének szól, aktuálpolitikai kampány folyik. És az se mindegy, ha egy Lezsák csinálja (aki nem sokban különbözik Csurkától, csak gyávább valószínűleg). Meg, ha egy Lázár, akinek semmilyen kötődése nincs. Már csak a kora miatt sem.

Jópár beszélgetést láttam mostanában, és úgy tűnt, sok barátja van, akik tényleg kedvelték. De még a legközelebbi barátai is kiemelték, nem kellett volna hivatásos politikusnak állnia. Vagyis az én logikám szerint a temetésén nem ildomos meglovagolni az elhunyt legsúlyosabb hibáját. Ez minimum érzéketlenség, ám ebben az esetben nyilvánvalóan képmutatás és szavazat-nyerészkedés.

Nem titkolom, én aztán mindig rossz véleménnyel voltam Csurkáról, de azt is gondolom, hogy többet érdemelt volna annál, hogy a békemenetet reklámozzák utólag a temetésén. Persze ez ördögi kör. Aki szerint Csurkának sok mindenben igaza volt, annak fölösleges emberi méltóságról beszélni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.19. 12:23:07

"Utolsó megbolondulásában - illetve látva, hogy a Jobbik mennyivel hatékonyabban képviseli az ordas eszméket - Csurka nyalizni kezdett Orbánnak."

Csurka már 1998 és 2002 között is "őfelsége ellenzéke" volt, szóval ez nem új keletű. Sok mindenkibe beleégett, hogy a Terror Háza 2002-es megnyitója lényegében a FIDESZ és a MIÉP közös választási nagygyűlése volt (itt kell keresni a FIDESZ-t a szélsőségekkel való összejátszással vádló mondatok eredőjét is).

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 12:25:42

Annak ellenere, hogy a zazrivec sokkal gusztustalanabb kartevo mint csurka volt, en pont ugy pezsgot bontottam a halalhirere, mint ahogy o pezsgozott a miepista faszokkal szeptember 11-en.
remelem van olyan bugyra a tulvilagnak, ahol kellokepp bunhodik a gonoszsagaert.

billy reed 2012.02.19. 12:32:09

Teljesen mindegy, hogy temetés vagy sem, Csurka csak egy szélsőjobbos uszító volt, semmi több.

@tre': "sok igazság van abban, amit ő mondott."
Van igazság abban amit mondott...és mégis, micsoda?
A zsidózás, a hazaárulózás, a nemzetközi karvalytőke /amely nélkül épp most döglünk meg/?
Ez lenne a ti igazságotok?
Mert akkor ehhez csak gratulálni tudok!
Ha így gondolod, akkor ne hordj pólót, baseball sapkát, ne Nokia telefonod legyen, ne Suzukid, vagy Toyotád, ne egyél pizzát, croissan-t, ne nézz egyetlen amerikai fimet, vagy sorozatot mert ez mind külföldi karvaly.

Líder Máximo 2012.02.19. 12:40:49

Csurka temetésén való részvétel és annak mutogatása, Zázrivec Gábor Corvinusos fellépése a szélsőjobb, a vállalhatatlan nacionalista, fajgyűlölő, antidemokratikus, tekintély-, és vezérelvű, homofób politikának a legalizálását jelenti. A Fidesz és annak médiája, "értelmisége", pedig cinkosan összekacsint ezekkel a vállalhatatlan elemekkel. Magyarország ma Európában fekete lyuk, művelt, humanista értékeket magáénak valló, szabad gondolkodók számára egy élhetetlen piszokfészek.

Szégyen, hogy ennyi ember kiment 2012-ben egy antiszemita politikus temetésére, mert ez nyílt kiállás a CSI gondolatai mellett!

Húsleves 2012.02.19. 12:46:54

Brezsnyev temetésén többek között a következő személyek vettek részt: George Bush, Margaret Thatcher, Helmut Schmidt.
Pedig még drámákat sem írt.

Szolgálati Füldugó 2012.02.19. 12:50:42

Kérdem én: hol konzervatívok ezek? Egy igazi konzervatív megveti a radikálisokat - és Cs. nem "csak" radi volt, hanem vérbő fasiszta.

Líder Máximo 2012.02.19. 12:54:16

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: Hogy a MIÉP, a Jobbik és a Fidesz szavazótábora között semmilyen lényegi különbség nincs arra pedig legyen ez elég:

"Mély részvéttel vagyunk az ártatlan áldozatok iránt, az anyagi pusztulás is megdöbbentő, azonban a felelősséget érte az amerikai globalista politikának is viselnie kell. Az, ami Palesztinában és Izraelben történik, meg ami az egész világon, a globalizmus féktelen előrenyomulása, bizony egyenes következményként vonta maga után mindezt."

(Csurka István, 2001 09/11)

„Nem érzem túlzásnak azokat a kijelentéseket, mely szerint itt a jóérzésű emberek állnak az egyik oldalon, és a gonosz erői pedig a másik oldalon. Az emberiesség, az összetartozás, a felebaráti szeretet hívei állnak az egyik oldalon, a másik oldalon pedig az emberiségnek meg a felebaráti szeretetnek az ellenségei, ellenfelei állnak. ...erkölcsi kötelességünk az, hogy mindenben közreműködjünk, amely megakadályozza, hogy ilyen esetekkel kelljen újra és újra szembesülnie és együtt élnie az emberiségnek.”

(Magyar Rádió, 2001. szeptember 19.)

"A MIÉP elnöke, Csurka István ellenben úgy gondolta, Amerika megérdemelte a sorsát, mert „a világ elnyomott népei nem tűrhették válaszcsapás nélkül a globalizmus által rájuk rótt megaláztatásokat, a kizsákmányolást és a Palesztinában folyó tervszervű népirtást”. A MIÉP honlapján a szeptember 11-i terrortámadást „a világ elnyomott népeinek a globalizmus elleni válaszcsapásaként” üdvözölték. "

"A Fidesz táborán belül Csurka álláspontja meglehetős népszerűségnek örvendett. A Magyar Nemzet olvasói közvélemény-kutatása szerint a válaszolók 72 százaléka értett vele egyet."

(Szájzár, NOL, 2011 09/10)

Ebből a szimbolikus esetből is látszik: Magyarországon nincs semmiféle jobboldal, csak egy hatalmas náci alapvetésű, szélsőjobb csürhe, amelynek egy része politikai-taktikai okok miatt demokratát játszik.

Anselmo 2012.02.19. 12:56:01

@Líder Máximo: "Magyarország ma... élhetetlen piszokfészek."

Én is azt gondolom, de azt is, hogy balliberálisok nélkül most Ausztria életszínvonalának a közelében lennénk. És nem abban keresem a hibát, aki az elmúlt évek tragédiáját már a rendszerváltás után megjósolta.

tre' 2012.02.19. 13:09:40

billy:
magáról az elméletről beszéltem (gazdasági). valóban nem feltétlenül egyértelműen. ezért elnézésed kérem. nem hiszem, hogy saját magamat zsidóznám. :-)
nem vagyok sem a jobb, sem a bal oldalon politikailag,így politikailag nem szándékozom meg ítélni az embert (fasizta sem vagyok, libcsi voltam,tartom is magam annak).
ez a ne hordj polót,stb duma nekem is jól állt (régebben).nem tagadom ezt a társadalmi formát, csak a jövőre nézve lehetne jobb is,amit még fel sem tudunk fogni. a mai társadalmi formánk,maga az adósság. ez a mi mozgató rugónk. ezért csak ez van a szemünk előtt. hogy fent tudjuk magunkat tartani és fizetni tudjuk a korábbi adósságainkat újabb hitelre van szükség. joggal kérdezheted, hogy o.k. okoska,akkor mi a megoldás. bevallom, nem tudom. de azt tudom, hogy nincs szükségem 30 ingre, öltönyre, két autóra, feleslegesen kidobott kajára. nyilván ebben a társadalomban élek és elfogadom. de hadd higgyek már valami jobban. :-) köszi

Líder Máximo 2012.02.19. 13:10:28

@Anselmo: Tipikus szélsőjobb érvelés. A liberalizmus nem szitokszó, bármennyire is szeretnéd úgy beállítani. A tények alapján viszont rájöhetsz, h Magyarország azért nincs Ausztria színvonalán, mert:

1. soha nem volt a magyar népnek demokratikus hagyománya, csak diktatúrákban éltek, így 1990 után sem tudott mit kezdeni a kapitalista rendszerrel és a polgári demokráciával

2. A Kádár-korszak adósságokra alapuló szemfényvesztő gazdaságpolitikáját folytatta az Orbán, Medgyessy és Gyurcsány kormány is.

Ergo nem "a liberálisok" miatt - ha itt maradéktalanul érvényesültek volna a liberális gazdaságpolitika elképzelései, jóval előrébb tartanánk - hanem a nacionalista, populista jobb és baloldali kormányok miatt tart ott Magyarország, ahol: élhetetlen koszészek.

CSI pedig ennek a nacionalista, szélsőjobb gondolkodásnak az egyik újrateremtője, és mint olyan, az egyik legkártékonyabb politikai szereplője a modern magyar történelemnek. Aki ennek a személynek részt vesz a temetésén, az kimondva kimondatlanul támogatja gondolatait.

Ergo, a tétel megint igaz: MIÉP=Jobbik=Fidesz, összenő, ami összetartozik.

laci_52 2012.02.19. 13:12:07

@Líder Máximo: "Szégyen, hogy ennyi ember kiment 2012-ben egy antiszemita politikus temetésére, mert ez nyílt kiállás a CSI gondolatai mellett!"

Nem szégyen! Ugyan politikusnak gyenge volt, de írónak kitűnő! Olvasnod kéne néhány könyvét.

Ő mondta ki a nagy igazságot, melynek következményeit máig nyögi az egész ország: "mentek a tankok, jöttek a bankok!"

Ezenkívül nem antiszemita, hanem tisztességes, becsületes, igaz magyar ember volt. Megérdemelte a szép búcsúztatást, ott voltam.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:15:22

@Anselmo: hogyne, persze...
le kene szallni a magas lorol, es elfeledni mar azokat a marhasagokat, hogy mi kulonbek vagyunk mindenkinel.
Sose volt ebben az orszagban kapos a haladas. Ugy kellett kirancigalni minket a feudalizmusbol, mert ha azon a "magyaros eszjarason" mult volna, meg mindig a kozepkorban elnenk.
latszik is ez abbol, hogyan vagyjak egyesek vissza azokat az idoket.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:17:32

@laci_52: nem volt antiszemita? :) :) :) :)
baszki, legalabb ne tagadd meg a mestert! :)

Líder Máximo 2012.02.19. 13:19:00

@tre': Itt van, amit a mai szélsőjobb mintának tekint, szép nagy ország, majdnem olyan a zászlajuk, mint a miénk:

hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%A1n

Egy mondatra hívnám fel az álmodozó kommentelő és a többi szélsőjobbos morfondírozó figyelmét, még mielőtt nagyon elhinné, hogy létezik ázsiai, keleti alternatíva:

"Kína után Iránban cenzúrázzák a legtöbb weboldalt, lehetetlenné téve letöltésüket."

Túl jó dolguk van most ezeknek a szélsőjobbos arcoknak. Ha kell valami, dolgozz meg érte, fizesd meg. Ha nem tudod megtenni, így jártál. Ha ez a felállás nem tetszik, lehet Kínába, Iránba menni, oszt onnan ugatni!

Húsleves 2012.02.19. 13:21:17

@Líder Máximo:
Ha a mélységes gyásztól szenvedő dicsőséges és magasztos amerikai nép Oroszországot támadná meg, akkor nem egy-két torony füstölne ki, hanem a nagyvárosok, úgy ahogy vannak.
És senkinek eszébe sem jutna, hogy a megtámadott ország részéről ez igazságtalan volt.
Hát ugyanígy válaszcsapás az Amerika által ilyen-olyan címeken folyton megtámadott arabok terrorja is, azzal a különbséggel, hogy nekik nincsenek kivédhetetlen atomrakétáik.
Csurka valószínűleg azért nyilatkozott erről olyan visszafogottan, ahogyan idézted, mert akkor még nem láttak napvilágot az amerikaiak legmocskosabb dolgai, hogy embereket kínoznak Guantánamón a kurva nagy demokrácia jegyében, hogy helikopterről röhögcsélve közvetíti a "katona" a társainak, hogyan lövöldözi a járókelőket, hogy az iraki és afgán foglyokat megalázták, kínozták, megcsonkították, megskalpolták, satöbbi.
És olyan szinten néznek szembe nap mint nam a múltjukkal, hogy ba belépsz egy videotékába, akkor rádesik egy polcnyi film, ami a Vietnámiakat napalmmal és vegyifegyverekkel irtó amerikai hősökről szól.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:21:48

@Líder Máximo: aki ellen bunt kovettel el, azt gyulolod. nincs ebben semmi meglepo. A legnehezebb dolog elhallgattatni a lelkiismeretet, hacsak nem ezt a konnyebb utat valasztod: megmagyarazod magadnak, hogy az aldozat igenis megerdemelte.
Mi sem termeszetesebb, hogy kishazankban ott lappang mindenutt az antiszemitizmus.

tre' 2012.02.19. 13:24:02

@Líder Máximo:
sajnálom, hogy félreértesz.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:27:09

@Schindler Pistája: hahaha :)
csurkat a masik, ugyanazon a koncon marakodo csapat "tette el" labalol :)
a jobbik.
meg egyelore nem olyan sok azok szama kishazankban - akik nyiltan felvallaljak hogy eljatszak europa sopredekenek szerepet - hogy a jobbiknak jusson sajat szavazobazis. Igy hat lenyultak a csurkaet.

laci_52 2012.02.19. 13:27:12

@Reckl_Amál: "a békemenetet reklámozzák utólag a temetésén"

Nem reklámozták a békemenetet, csak megemlítették: szép volt tőle, hogy utolsó erejével kiállt a kormány mellett. Ezek után illő volt a kormánypártból is megszólalnia a temetésen.

Líder Máximo 2012.02.19. 13:28:14

@laci_52: Bizony, erről beszéltem, hogy fel sem fogjátok, mi az a kapitalizmus és a szabad piac. Csurka csak a félelmeitekre épített, mint amikor az öt éves kisgyereket paráztatják a templomban, ha nem viselkedik jól, mehet a pokolra. Így működik ez: ti is jól beszoptátok, a bankok azok csúúúúnyák, gondolom, a jézuskában is hiszel.

CSI, nem mint drámaíró, hanem mint antiszemita közíró nyilvánult meg az elmúlt 20 évben. Ez ugyanolyan, amikor a szélsőjobb megpróbálja bemagyarázni, hogy a nyilasok által használt, exponált Árpád-sávos zászló egy Árpád-kori történelmi ereklye :D Háppersze, a Csuka meg drámaíró. Egyébként ezt ti el is hiszitek, vagy miközben leírjátok cinkosan nevetgéltek a szájatok szegletében? :)))

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:30:07

@Húsleves: blabla, blablabla, bla, blabla...
Kedves hallgatoink, kisnyilas propagandamusorunk hallottak. Reklamok kovetkeznek...

2012.02.19. 13:32:24

@Anti Anyag:

A döglődő liberálnácik szerint mindenki szélsőséges, aki nem az ő nótájukat fújja. Persze a hungarofób, gyűlölködő retorikájukra itthon már nagyon kevesen vevők, ezért is szaladgálnak külföldre hazaárulni. Ott még akad egy-két pedofil kohn meg vörös leszbika, aki együttérzően hallgatja a váladékozásukat.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:32:39

@laci_52: Bekemenet :) :) :)
Bajjjeraszpirin agymenese mellett allt ki az oreg, nem a kormany mellett. Kellett egy kis mediafelhajtas, mert zsoootink elegge kezdett feledesbe merulni.
ennyi. nem tobb.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:33:59

@imperial: es ott van a mi penzunkon a hisztina is. ippeg most targyalja ujra triannont :) :) :) :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:36:40

@imperial: egyebkent olyan bajos, hogy egy szelsoseges part annyira gyava, hogy nem meri felvallalni azt, hogy szelsoseges.
Odaig jutottak csupan, hogy azert lehet hogy ok nem demokratak...... :) :) :)
Baszki a gerinc az hol van haver? :)

Líder Máximo 2012.02.19. 13:37:59

@Húsleves: Félinformációkat közölsz, elhallgatsz, újabb tipikus szélsőjobb érvrendszer. Van egy hatalmas különbség! A guantanamoi és más háborús bűnöket elkövető amerikai katonákat hadbíróság elé állítják és elítélik! A bugyuta és egyoldalú háborús filmek mellett léteznek komoly, az amerikai múlt sötét pontjaival szembenéző alkotások is. Tudod, ez a demokrácia: ott nem lekapcsolják az internetet, hanem elmondhatod a véleményed. A túlkapásokat pedig a fékek és egyensúlyok rendszere visszanyesi - ha léteznek és működnek. Ha nem, ott már nincs teljes demokrácia..ismerős?

Húsleves 2012.02.19. 13:38:22

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:

"blabla, blablabla, bla, blabla...
Kedves hallgatoink, kisnyilas propagandamusorunk hallottak. Reklamok kovetkeznek... "

Ez az az "érvelés", amit kb. egyhatodra értékeltek az utolsó választáson.

Húsleves 2012.02.19. 13:40:49

@Líder Máximo:
"A guantanamoi és más háborús bűnöket elkövető amerikai katonákat hadbíróság elé állítják és elítélik!"

Amerika nem adja a katonáit semmiféle nemzetközi vizsgálatnak, ítélkezésnek.
De ne zavarjanak a tények, fasisztázzál le mindenkit, ti annyira toleránsak vagytok, hogy nektek ez bőven elég.

2012.02.19. 13:41:11

"a rendszerváltás utáni Magyarország legsúlyosabb drámája zajlik éppen."

Bizony, a maszopszadeszes holdudvar kezd rádöbbenni, hogy maradnak a pöcegödörben, ahová a választók küldték őket 2010-ben.
Hisztiznek is az elvtársak derekasan :))

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:43:14

@Húsleves: szarom le, hogy mennyire ertekeltek. Nem az alapjan alakitom a vilagnezetem, hogy kishazankban ippeg mi a divat.
A budos hust akkor se eszem meg, ha akarmekkora kokarda, meg nemzetszin pantlika disziti, es akkor sem, ha a tobbseg szamara fincsi...

JohnHenry 2012.02.19. 13:44:14

@Anti Anyag: konkrétan de. elég sokszor elhangzott fideszes, kdnp-s politikusok szájából, hogy a véleményének 5%-a miatt volt ő vállalhatatlan.

Líder Máximo 2012.02.19. 13:44:18

@imperial: Véletlenül neked nem szemben jön az összes kocsi az autópályán és csak te mész a helyes irányba? Szerencsére kisbarátom nem Magyarország a világ közepe így ami mocsok most létezik nálunk, az nem jellemző a világ műveltebb felén. Mondom, ha ez neked nem tetszik, h ebben a mocskos liberális nyugati világban szabadon használhatod náci propagandádra is az internet akár, akkor húzzál Iránba és Kínába, oszt onnan ugassál!

Húsleves 2012.02.19. 13:46:33

Itt van egy ostoba szélsőjobbos néhány gondolata az általatok demokráciának nevezett rendszeretekről:
sorkoz.blog.hu/2012/01/06/albert_einstein_nehany_gondolata_a_kapitalizmusrol

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:46:38

@libbancs: semmi gond, majd te sikongsz helyettem is oromodben, ha a nemzeti kormanyunk gyorsnaszadja vegre revbe jut. A Marianna arok legfeneken.

kela-bá 2012.02.19. 13:50:22

" Vagy jót vagy semmit."- ez blog cime.
A semmi jobb lett volna e blog helyett, kár egy ilyen eseményt átpolitizálni, minek ? Kinek jó ez ? Csurka István is egy volt a sok jó ember közül. Nyugodjék békében ! " Legyen béke szabadság és egyetértés !" Talán mindnyájunknak jobb lenne ! Nem igaz Emberek ? További szép napot !

Netuddki. 2012.02.19. 13:51:40

Tök mindegy milyen érdemei voltak. Lejáratta magát, nem is egyszer. Ehhez képest túl nagy volt a felhajtás amit kapott. Különösen az MR1 rádióban...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:51:44

@Húsleves: Kituno!
egyreszt innen kezdve ha a mosogepet kell megjavitani, a fogorvosomat fogom hivni, mert hogy az egy kibaszottul jo fogorvos. Es ha olyan jo fogorvos, akkor ez alapjan tuti jo szerelo is.
masreszt meg mi is a cime Einstein cikkenek? Csak nem az hogy "Miert szocializmus?" :) :) :) :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 13:52:52

@kela-bá: most tevedsz.
csurkaistvan NEM VOLT JO EMBER
es ne nyugodjek bekeben.

Líder Máximo 2012.02.19. 13:56:23

@Húsleves: Hazudsz, náci! De már megszoktuk, h a tények titeket zavarnak. Ezek szerint nem hallottál még a Liber kódexről.

Ki faisztázott? Szerintem kezd az általános iskolával, hogy a szó pontos jelentését megtanuld, utána folytathatjuk.

Arról nem tehetek, hogy magadra vetted a szélsőjobb jelzőt, ezek szerint betalált, de ugye köztudomású, hogy annyi vér nincs a magyar nácik pucájában, hogy felvállalják véleményüket, szánalmasak vagytok, igazi parazita népség, akik élősködtök a demokratikus rendszer és intézményhálózat adta lehetőségeken, miközben mélyen megvetitek azt!

Ti vagytok a demokrácia orkjai, abban az értelemben, ahogy a kurucon olvasod, majom!

Húsleves 2012.02.19. 13:59:36

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:

Ezek megint ütős érvek voltak! Nehogy már lealacsonyodj oda, hogy egy zsidó fizikus érveivel vitatkozol, elég ha kiröhögöd, és annyit írsz, hogy dilettáns, és különben is kommunista, nem úgy mint a mi dicsőséges Lukács-tanítvány filozófusaink!

Líder Máximo 2012.02.19. 14:01:14

@Húsleves: Ne zavarjon, hogy E. a kapitalizmusról és a szocializmusról fejti ki a véleményét. Szövegértelmezés, rulez.
Aranyapa, kicsit olvasgass inkább szabadidődben, mert roppant setít vagy! Na, pá!

Húsleves 2012.02.19. 14:02:52

@Líder Máximo:
Jó, azért ígérd meg, hogy nem teszel kárt magadban. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jó látni, amikor a hozzád hasonló toleranciabajnoknak teljesen elborul az agya, de azt nem venném a szívemre, ha szívenszúrnád magad apukád vibrátorával.

radikalisviccek 2012.02.19. 14:02:56

@Líder Máximo:
Igazad van, Magyarország élhetetlen piszokfészek, mert '44 óta nincs magyar vezetése, magyar érzelmű emberekkel az élen, viszont virágzanak és gyarapodnak azok a csúszómászók, mint Reckl Anál néni, te, és a többi beszűkült tudatú, csőlátású liberáldiktátor barom, akik számára a szent és sérthetetlen véleményszabadság megélése hazudozásból, csúsztatásokból, szándékos hülyének tettetésből, halott ellenfélbe rugdosásból, temetés kapcsán fideszezésből, fasisztázásból, hivatásos rettegésből és fintorgásból áll.

Ezt a típusú viselkedést még a közéleti trollkodás szintjét sem üti meg, mert a troll legalább tisztában van azzal, hogy amit csinál, az parasztság, a megbotránkoztatás a célja, ellentétben veletek, akik a hülyeséget meggyőződéssel művelitek.

Néha azt gondolom, jó lenne rálátni abba a gyűlölet és méla undor mocsarával szegélyezett elzárt kis szigetecskére, ahova az agyatok visszavonul a valóságból, hogy saját törvényeivel próbálja felülírni még a gravitációt is.

Aztán rájövök, hogy kurvára nem vagyok kíváncsi erre a világra, nekem megteszi a valóság is.

radikalisviccek 2012.02.19. 14:04:04

*ez a típusú viselkedés

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 14:06:58

@radikalisviccek: aaa, ertem. Azert rakosi ujratemetesere is kimennel egy csokor viraggal, mert hat halott emberrol csak a jot, meg a szepet...
hat persze. :)))))))))

Húsleves 2012.02.19. 14:08:00

@Líder Máximo: @Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:

Tudom, hogy a kapitalizmusról írt, és azt főleg az amerikai tapasztalatai alapján tette, ezért fogalmaztam így: "az általatok demokráciának nevezett rendszeretekről".

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 14:08:13

@radikalisviccek: jah, es ne told elem a budos hust, es nem fogok fintorogni ecsem.

laci_52 2012.02.19. 14:09:29

@kela-bá: "A semmi jobb lett volna e blog helyett"

Még jobb lett volna, ha a jó nagyobb hangsúlyt kapott volna benne!

A többiben, amit írtál, 100%-ig egyetértek veled.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 14:10:23

@Húsleves: tudsz te egy nagy faszt. :)
Einsten nyiltan szoci nezeteket vallott. Ennek tukreben ostorozta a kapitalista rendszert. tan te is igy vagy ezzel?
ha majd tudsz mutatni tole olyat, hogy a nacizmust dicsoiti, akkor takarozz vele kisnyilas.

radikalisviccek 2012.02.19. 14:13:17

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:

"aaa, ertem. Azert rakosi ujratemetesere is kimennel egy csokor viraggal, mert hat halott emberrol csak a jot, meg a szepet...
hat persze. :)))))))))"

ez a csúsztatás (rákosi egy kibaszott tömeggyilkos diktátor volt, csurka meg egy ember akinek neked nem tetszettek neked az eszméi) és a hülyének tettetés (mintha mindezt nem tudnád és alapvető dolgokat kéne elmagyarázni) remek egyvelege, gratulálok, hogy először igazoltad a kommentem felvetéseit. Sajnos már nem tudlak odatenni az eredeti felsorolásba, de a következőből nem hagylak ki, ígérem :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 14:15:40

@laci_52: hogy ertsd:
a blog arrol szol, hogy aki csurka temetesen exponalja magat, az felvallalja, hogy szamara nem necces az oreg nyilt antiszemitizmusa.
Ugyanugy - hogy a korabbi peldammal eljek - a rakosi ujratemetesen megjeleno orban viktor is uzenetertekkel bir a valasztok fele: "pl szamunkra nem visszataszito embereket recskre hurcimbalni"

Húsleves 2012.02.19. 14:18:33

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:

Én azt gondolom, hogy veled ellentétben Einstein nem volt hülye! Ha nyíltan szoci nézeteket vallott, annak nyilván megvolt az oka, az a következtetés viszont helytelen, hogy "azért ostorozta a kapitalista rendszert", inkább úgy helyes fogalmazni, hogy a kettő dicsőítése egyszerre ellentmondásos lett volna, és ez nehezen képzelhető el, mert elég jó logikája volt.
Nem dicsőítette a nácizmust, de ez nálatok lényegtelen, hiszen én sem írtam semmi olyat, ami azt dicsőítené, mégis már ketten veritek itt a nyálatokat, hogy náci vagyok.
Pontosan erről van szó, hogy nektek semmiféle érvetek nincs, csak aki nem ért egyet veletek, azt lenácizzátok.

Mitzimackó 2012.02.19. 14:18:37

@Reckl_Amál: jut eszembe a közmédia és közszereplők (tüntető?) hallgatása Göncz Árpádnak, mint a köztársaság első, a pozíciót 10 évig betöltő elnökének a születésnapjáról...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 14:18:41

@radikalisviccek: nem allitom, hogy csurka egy kaliberu gazember lenne rakosival, de mindketten olyan ideologiat kepviseltek, amelynek zaszlaja alatt milliok pusztultak el.
Es itt az ideologia legitimizalasarol szol a poszt.
de latom, nem erted.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 14:22:20

@Húsleves: latom te is azok a gerincbajnokok koze tartozol, akik nyomjak az otvar, hazai naci korokben eloszeretettel hangoztatott amerika, es zsidoellenes lozungokat, de ha arra kerul a sor, rogvest kijelntik, nekik semmi , de semmi kozuk nincs a nacikhoz :)

orom ilyen jellembajnokokkal beszelgetni :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.02.19. 14:24:51

na lehet tovabb konnycsorgatni a szellemi vezetoert, en lelepek.
Tudom, a rohadt zsido-cigany-buzi-drogos-libsi-gyurcsanyista anyam, es hasonlok...
Jo szorakozast :)

Pinka-Panka 2012.02.19. 14:25:04

@MACISAJT:
Hohó:) Majdnem ugyanezt tetszett írni, amit én:) Hogy lehet ez?:)

radikalisviccek 2012.02.19. 14:25:11

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: Csurka nézeteit összemosni a megvalósult nemzetiszocializmussal olyan, mintha mondjuk a brit Munkáspártot hasonlítanád a Szovjetunió Kommunista Pártjához, bááár, nem egy kaliber, ugye, csakhát, de. A gyíkot is lehet hasonlítani a tigrishez, mert négy lába van. Csúsztatás II. De látom, nem érted, mert a magad valóságában az ilyen harmad-negyedigazságok sziklaszilárd érvelési és értékrend-alapok.

Húsleves 2012.02.19. 14:31:26

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:

Csak amerikaellenes "lózungot" nyomtam, ezt egészítette ki a beteges agyad a zsidóellenességgel. Nekem a zsidókkal semmi bajom. Az előbb egy igen jóhírű zsidó nézeteit linkeltem be, akit te - akár zsidó vagy akár nem, ez lényegtelen - egyszerűen lefikáztál azzal, hogy szoci, meg nem is ért hozzá.
Nem hiszem, hogy van a világon valamiféle explicit szabályokkal körülbástyázott klub, ahol genetikai vizsgálattal döntik el, hogy csak az mutyizhat velük, aki zsidó. Az viszont nagyon is látszik, hogy a hozzád hasonló lapostetvek egyáltalán nem toleránsak, csak a tolerancia álarca mögé bújva védik a kapcsolati tőkéjüket.

kvasztics47 2012.02.19. 14:36:48

"De hogy például Lázár János mit keresett ott, azt végképp nem értem. Ő már Csurka szép napjai (1998-2002-es ciklus) után fészkelte be magát a nagypolitikába, a MIÉP-vezérhez semmi köze."
Könnyebben megértenéd, ha elovasnád: Bartus Lászó Amerikai Népszavában megjelent cikkét.
Arról van szó, hogy Orbánék tökéletesen a magukévá tették Csurka fasiszta, náci ideológiáját. Ez vezérli őket, ezért dicsőítik Csurka munkásságát. Erre alapozák az általuk folytatott háburú eszméjét. A harc a zsidók ellen folyik akiket a bankok, a golobalizáció, a demokrácia testesítik meg. Ezért képviseltették magukat a lehetséges legmagasabb szinten. Orbán nem mehetett el, mert az túlságosan föltűnő lett volna a nyugati demokraták előtt.

kvasztics47 2012.02.19. 14:52:12

@kela-bá: "
Legyen béke szabadság és egyetértés !" Talán mindnyájunknak jobb lenne ! Nem igaz Emberek ?"
Nem lehet ilyen könnyen elintézni. Csurka 24 évig mérgezte a levegőt hazánkban. Mérgezte a közéletet. Hintette a náci eszméket, alapvetéseket. Ideológiája elfogadást nyert a mostani kormányzópártban. Nem tehetünk úgy, hogy már meghalt és nem tud ártani, mert az ideológiája, írásai itt maradtak és máig hatnak és még nagyobb hatásúak lesznek most halála után. Ez ellen a demokratáknak föl kell lépni és nyilvánosan, tömegesen el kell ítélni, különben kiíratkozunk Európából.

kela-bá 2012.02.19. 15:01:24

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:
Kedves Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI! Kösz, hogy reagált a bejegyzésemre, igazán örülök neki. Nem ismerem Önt de mégis, igy ismeretlenül is RENDES EMBERNEK tartom, és éljen sokáig boldogan, és minél később kerüljön sor az Ön végső búcsúztatására.
De ennek érdekében olvassa el: Szendi Gábor Boldogtalanság és Evolúció cimű könyvét, mert az Ön kommentjeiből a boldogtalanság sugárzik.
További szép napot !

kvasztics47 2012.02.19. 15:01:30

@laci_52: "Ezek után illő volt a kormánypártból is megszólalnia a temetésen. "
Tényleg? Nem is vettem észre, hogy a kormánypártiak ennyire adnak az illemre.
Biztos azért feledkeztek el a kétszeres Köztársasági Elnököt a 90.-dik születésnapján legalább egy szóval a nyilvánosság előtt fölköszönteni.
Sokkal fontosabb volt nekik a náci Csurka temetésén résztvenni.

radikalisviccek 2012.02.19. 15:10:57

@kvasztics47: el kéne már fogadni, hogy - szerencsére - megtört a (legutóbbi felbukkanási formájában) '68-as beteg ideológiák egyeduralma.
Erőszakkal el lehet nyomni ideig-óráig a normalitást, intoleráns tolerancia álarca mögött próbálni kiirtani mindent, ami veszélyt jelenthet erre a mocsárra, amelyben olyan jó nektek halászgatni.
Ideig-óráig, aztán a normalitás, a természet törvényei győznek.

Nem tudok eléggé csodálkozni azokon a nézeteiteken, amelyekben (pár)száz éves - tehát a történelem szempontjából csecsemőkorú - zagyva, természetellenes ideológiáitokat állítjátok szembe a tízezer éves történelmünk során kikristályosodott emberi értékekkel.
Utóbbit lebarbározva, az értékek helyreállítását (jól vagy rosszul, de mindenképp építő szándékkal) megpróbálókat lenácizzátok, és azt gondoljátok, hogy mindenki köteles a ti beteges alapvetéseitek és paradigmáitok szerint létezni.
Mindezt azon az alapon, hogy a technológiai fejlődés (amelyet szintén a lebarbározott múltnak köszönhettek, ahogy léteteket és maradék identitásotokat is elődeink generációjának hosszú láncának, akik olyan áldozatokat vállaltak ezért, amikre ti most gondolkodás nélkül röhögve rásütnétek, hogy lúzerek, már' nem mentek külföldre?...) feleslegessé és elavulttá tette ezeket az értékeket.

Tisztelet nélkül tehát megkérdezem, ki a faszom is vagy te, kik vagytok ti?

Már várom a magasztos önmeghatározásodat, te senki :D

Anselmo 2012.02.19. 15:12:35

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes: "mert ha azon a "magyaros eszjarason" mult volna,"

a magyaros észjárás robbantotta ki az 11848-as forradalmat, melynek célja épp a feudális viszonyoktól való elszakadás volt, amit Ausztria ellenzett és megakadályozott. Divat fikázni a magyaros észjárást, de igazságtalan, és nem is ízléses.

kvasztics47 2012.02.19. 15:13:50

@kela-bá: "Szendi Gábor Boldogtalanság és Evolúció cimű könyvét, mert az Ön kommentjeiből a boldogtalanság sugárzik."
Ha olyan egyszerű lenne a boldogság, hogy egy könyvből meg lehet tanúlni, akkor, aki olvasni tud és van ideje, mind boldog lenne.
Azonban a sorsunk ide köt: a család (szülő, nagyszülő, beteg rokon), nem likvid vagyon, nyugdíj stb. ezért a boldogságért meg kell itt küzdeni. Népünk 1100 év alatt nem tanulta meg hogyan kell élni a szabadsággal, főleg a demokráciával nem tud mit kezdeni, ezért széleskörű párbeszédre van szükség. Ezt is tanulnunk kell. Össze csdapnak az indulatok, de már lefejezések nincsenek.

Anselmo 2012.02.19. 15:15:37

@Líder Máximo: "Tipikus szélsőjobb érvelés."

Tévedésben vagy, én már nem vagyok szélsőjobb. Mivel a Fideszt támogatom, régebben valóban nácinak számítottam a baloldali média szerint, de amióta megjelent a Jobbik, azóta - a jelek szerint - nem vagyok náci, sőt az én kedvenc pártomtól várják egyes ballibek, hogy majd megvédje őket. Szóval idén nem vagyok náci.

kvasztics47 2012.02.19. 15:21:20

@radikalisviccek: " feleslegessé és elavulttá tette ezeket az értékeket."

Jó lenne, ha kifejtenéd milyen értékekről van szó, amit nem akarnánk megőrizni? Azt is, hogy Csurka molyen értékeket kínált ami nekünk nem kellett?

kela-bá 2012.02.19. 15:24:18

@kvasztics47: "Hintette a náci eszméket,"
A "náci" hozzáértők szerint nemzetit jelent, tehát nem tévesztendő össze a NÁCIZMUSSAL ! Úgy, hogy ez némi el ferditése a lényegnek. Nem az ő eszméi veszélyeztetik a világot és hazánkat most, ebben ugye egyetérthetünk, igy a temetése után ? További szép napot !

kvasztics47 2012.02.19. 15:27:24

@Anselmo: " a feudális viszonyoktól való elszakadás volt, amit Ausztria ellenzett és megakadályozott."
Nagyon rosszul ismered a magyar történelmet. Az Osztrákok egyáltalán nem ellenezték volna a jobbágy fölszabadítást. Azt a "Dicsőséges nagyurak" ellenezték. A forradalom és szabadságharc pedig azért volt, hogy a magyar urak nagyobb önállósággal nyúzhassák a népet. Ne szóljon bele a császár. Hogy másképp alakult az nem az ő érdemük.

kvasztics47 2012.02.19. 15:32:27

@kela-bá: Lehet kerülgetni, jó magyar szokás szerint a forró kását (pl. nálunk a hetente az jelenthet 3 vagy 100 hetentét), de Csurka temetésével nem temettük el azt az aljas művet amit létre hozott a magyar nép ellen.

radikalisviccek 2012.02.19. 15:34:15

@kvasztics47: most meg te is hülyének tetteted magad? :) Mondjuk a többi hozzászólásodból úgy tűnik, nem csak a szövegértéssel, hanem a gimis történelemanyaggal is meggyűlt a bajod. Ami persze nem gond, csak kár, hogy az egyenlősdi jegyében ennyire hangosan és öntudatosan is lehet hülyének lenni.

kela-bá 2012.02.19. 15:48:32

@kvasztics47: Kedves kvasztics47 ! Eltemettek egy EMBERT, nyugodjék békében.
Ön is nyugodjon már meg. A Szendi Gábor Boldogtalanság és Evolúció cimű könyvet eredetileg nem Önnek ajánlottam, de talán hasznos lehet Önnek is. Nem politikai olvasmány , annál fontosabb! Azt irja le a szerző, hogy a nyugati táplálkozás - amit "elszenvedünk" mindnyájan - hogyan teszi depresszióssá, beteggé és igy boldogtalanná az embereket. Egyébként hasznos ez könyv mindenkinek,
itt a honlap:www.tenyek-tevhitek.hu
Jó egészséget Önnek !
"Legyen béke szabadság és egyetértés !"

nu pagagyí 2012.02.19. 16:15:27

Talán most, hogy megszabadult a földi lét nyomorától, lesz ideje bejezni a 28 millióért bevállalt rajzfilmsorozatot a privatizációról.

kvasztics47 2012.02.19. 16:40:36

@radikalisviccek: ", hanem a gimis történelemanyaggal is meggyűlt a bajod"

Nem is tudtam ,hogy az átkosban tanított történelem érvényes még.

kvasztics47 2012.02.19. 16:45:41

@radikalisviccek: Úgylátszik a kényes kérdésekre nem szeretsz válaszolni.
Mi az az eszmeiség aminek a nevében harcolsz?

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.02.19. 16:48:20

Az MSZP-ből ki volt ott a temetésen? Mert ha senki, akkor ez így elég kirekesztő!

Helyeske 2012.02.19. 16:56:33

A szerző jobban tette volna, ha tartja magát a címhez, annak is a második részéhez. Viszont amire utal a címmel, azt rosszul tudja, mert az eredeti latin szólás: "halottról jót vagy jól" - magyarán: "jót vagy igazat"!
(Gondoljunk bele, hogy nagy gazemberekről, mint pl. Hitler, Sztálin stb. ne volna szabad megírni, hogy gazemberek voltak?)

Kassian 2012.02.19. 17:14:47

Miért van az, hogy egy ilyen blogposztra, az összes nyálkás-nyúlos, alja szarosjobbikos álmagyar, gané, fotelnáci előmászik és itt szűköl, mint valami rühes kutya?

Mi van bzmeg, nem tetszik valami?

tarzus 2012.02.19. 17:25:19

@Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes:
"Mi sem termeszetesebb, hogy kishazankban ott lappang mindenutt az antiszemitizmus"

Máshol is ott lappang, nem csak nálunk.
Az antiszemitizmus "örök divat",soha nem fog megszűnni.
Csak nem kéne reklámozni, támogatni és nem kéne szítani semmilyen oldalról sem.

noreg 2012.02.19. 17:26:58

Egy köcsög vénemberrel kevesebb

Super aGyuri 2012.02.19. 17:34:12

@kvasztics47: Ez így igaz! A feudális abszolutizmus hablaty egész egyszerűen hazugság. Száz éve nem akarták már a Habsburgok a jobbágyságot, és épp a neoabszolutizmus idején kaptuk meg a modern magánjogot. Nem is nagyon tudtak vele mit kezdeni a bíróságok.
Viszont ekkor már a magyar politikai elit (igen, akkor még volt ilyen) is modernizációt és jogegyenlőséget akart. Csak épp perszonálunióban és nem föderációban, pláne nem alávetett tartományként.

laci_52 2012.02.19. 17:39:09

"Mi sem termeszetesebb, hogy kishazankban ott lappang mindenutt az antiszemitizmus"

Nem látom az antiszemitizmust! Szerintem az utoljára '44-ben létezett nálunk.

Egyébként is: sok gazdag, sőt nagyon gazdag zsidót ismerek, csóró zsidót egyet sem! Nem hallottam olyasmiről sem, hogy mostanában valakit zsidó származása miatt hátrányos megkülönböztetés ért volna. Akkor meg mi a baj?

tarzus 2012.02.19. 17:40:42

@Líder Máximo:

"Ebből a szimbolikus esetből is látszik: Magyarországon nincs semmiféle jobboldal, csak egy hatalmas náci alapvetésű, szélsőjobb csürhe, amelynek egy része politikai-taktikai okok miatt demokratát játszik."

:-)) Fokozd még egy kicsit!
Nem veszed észre, hogy ugyanolyan túlzó, szélsőséges,káros dumát nyomsz, mint a valódi nácik.
Nem veszed észre, hogy egy jóérzésű, normális magyar ember éppúgy idegenkedik
a buta, habzó szájú, mindenért a zsidókat okoló antiszemitától, mint a buta,habzószájú, mindenkit kapásból lenácizó, állandóan "ordas" eszméket emlegető, harcos "antifasisztától".

tarzus 2012.02.19. 17:50:14

@laci_52:

Nem látod, mert nem akarod látni.
Pedig sajnos van. Hangos is, csendes is.
Szóbeli is és írott is. Komolytalan is és sajnos, komoly is.
Értelmes párbeszéddel kéne tompítani, mert a jogszabályok nem oldanak meg mindent.
A téma külföldre vitele meg csak olaj a tűzre!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.02.19. 17:55:02

@tarzus: Ez az! És nem csak itt, hanem a világon mindenütt! Csak azt nem értem miért, miért, miéééért???

BolondIstók 2012.02.19. 18:29:32

Minden szavával egyetértek. Sajnos egy görbe tükröt tart elénk ez a temetés is a mai magyarországi állapotokról.

sisifux 2012.02.19. 23:00:36

@laci_52:
tényleg nem ez az alkalom, amikor becsmérelni kell, de nem volt makulátlan
süti beállítások módosítása