2012. február 12. 19:19 - Reckl_Amál

Valami Attila

Bármennyire elborzaszt is a József Attila - musical gondolata, azért, ha már van ilyen, és az egyik tévé még be is számol a bemutatójáról, illett volna legalább egyszer megemlíteni a címszerepet játszó színész nevét.

Az RTL Klub ugyanis nem azért készített több perces riportot az Én, József Attila című új darabról, mert annyira elkötelezett a kultúra iránt, hanem, mert egyik x faktoros üdvöskéjük, Muri Enikő Vágó Mártát, vagyis a költő első, nagy szerelmét alakítja benne

A legalább két-három perces anyagban láttuk Murit a színpadon táncolni, énekelni, meghajolni; a színfalak mögött izgulni-nem izgulni. Több helyzetben készítettek vele interjút is.

A társszerző/ rendező Szirtes Tamás is megszólalt, hiszen ő meg Csillagok megszületésénél asszisztált az RTL Klubnak. Az igazi ötletgazda Szente Vajk egy vágókép erejéig látszott, és hiába foglalkoztatja manapság az m1 kicsit túl, azért nem biztos, hogy mindenki felismerte egy képkocka alapján.

Az RTL persze jó viszonyban van a Madách-csal, ami az egykor kiváló színház mai színvonalát látva érthető is. De annyira azért nem tiszteli az ott zajló munkát, hogy bemondja József Attila megformálójának nevét. Én megteszem: kettős szereposztásban Nagy Sándor és Posta Viktor játssza a szerepet. A teljes szereposztás és a szinopszis itt látható.

Szívük szerint valószínűleg József Attila nevét se mondták volna be, ha nem ez lenne a musical címe. A költő még a Legyen Ön is milliomos!-ról is csak álmodozott.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr324097855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

istvankah 2012.02.12. 22:08:52

Magyarország jelenlegi politikájába,holmi JÓZSEF ATILLA nevű költőcske nem innovativ!Jelenleg újra a vass országát építjük!Még majd rám fogják!Szóval kinek a vas kinek a vass!Ha lehet inkább az előbbit a lábukra,és séta a viz alá!Azt sem bánom,ha nincs oxigén palackjuk,könnyebben úsznak le-felé!

garrett27 2012.02.12. 23:09:10

Kit lepett meg mindez? József Attila minden volt, csak jobboldali költő nem. Nálunk meg ki van kormányon? Hogy egyébként a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja volt (nekem ma is a kedvencem, főleg Latinovits előadásában), az ebben az országban nem számít. Mindenesetre nagyon jellemző!!!!

ttt59 2012.02.13. 09:00:30

..tetszett az írás....és szívesen megnézném a darabot is:)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.02.13. 13:01:25

@istvankah: @garrett27:
Érdekes, nekem ez nem jutott eszembe. Inkább azt látom benne, hogy az RTL Klub nem bújt ki a saját hátsójából.

@ttt59:
Köszönöm és hajrá! :)
süti beállítások módosítása