2011. november 30. 15:20 - Reckl_Amál

A sátán dalnoka

Az Erkölcsös Amerikáért nevű keresztény szervezet egyik tagja látta a sátánt. Gondolom, ez buzgóéknál hétköznapi dolog. Az viszont valószínűleg ritkább, hogy a Gonosz ennyire szem előtt legyen. Biztos én maradtam le egy brossúrával zsinattal, de mintha az lenne a Luciferék legnagyobb trükkje, hogy meggyőzik a világot a nemlétükről.

Aztán persze lehet, hogy a pokol nagy találmánya, a média, okozza az ördögök vesztét is, hiszen általa válik az éles szemű vallásosok számára nyilvánvalóvá, a sátán köztünk jár.

Ez bizonyos Keith ugyanis Amerikából a tévés Luca-székének magaslatáról megpillantotta a Rosszat, és megállapította, hogy George Michael, aki sajnálatos módon súlyos betegen fekszik a bécsi AKH-kórházban, saját sátáni életvitelének köszönheti állapotát.

De azért imádkozzunk érette és bűnös lelkéért, amelyet nemsokára úgyis visszaad a teremtőnek. Persze csak a Pokol Postáján keresztül, mert a patások már készítik is elő neki az üstöt. Ahogy ez az egyszerű lélek elképzelni, és két álszent imádság között jól dörzsöli a markát.

Ha történetesen Keith-nek George Michael személyes ismerőse lenne, és tényleg sokat ártott volna neki, még történetesen érteném is e dörgedelmeket. Bár akkor sem érteném, miért kell ebbe Istent, vagy akár a sátánt belekeverni.

A beteges homofóbiához a transzcendenciának semmi köze ugyanis, ez pirinyó, buta emberek szűklátókörűségének egyik megnyilvánulása csupán.

George Michael furcsa, magának való embernek tűnik, akit nem érdeklik a szabályok. Többször sodorta már magát bajba kábítószerfüggőségével. Valószínű, hogy az 1998-as nem teljesen önkéntes coming outot előmozdító wc-sztori is bódult állapotban esett meg. Ahogy kisebb-nagyobb közlekedési balesetei is, melyek közül a legkínosabb az, amikor a piros lámpánál állva az énekes egész egyszerűen elszenderedett a volánnál, és mintegy állva, egy helyben élt át több piroshullámot. Egészen addig, amíg a rendőrök föl nem keltették.

Ha valaki Michaelt azért ítélné el, mert másokat is veszélyeztet bedrogozott autókázásaival, szintén érteném, sőt egyet is értenék vele.
De ezt biztos nem most hoznám föl, amikor - ha hinni lehet a híreknek - tényleg nagyon súlyos beteg.
Emberi méltóságról vajon hallott-e kedves felebarátunk? Apropó! A felebaráti szeretet sem azt jelenti, hogy rosszindulatú, ostobább felünk a saját világképének látványos beigazolódását látja egy másik ember szenvedésében. Közben pedig képmutató felünk azért imádkozik a látszat kedvéért. De azért túl komolyan nem gondolja.

A derék keresztény fundamentalistáknak nyilván az szúrhatott szemet, hogy a bécsi kórházban egy rák - és AIDS-specialista irányítja George Michael kezelését. Ha egy buzi beteg lesz, az aids-es, aki aids-es, az biztos az erkölcstelen életmódja miatt lett az. Aki erkölcstelen, az meg is érdemli. (Hogy mi az erkölcs, azt majd Mi a Biblia megmondja!)Mondhatnánk úgy is, kapóra jött beszűkült butaságaik hirdetésére.

Gerorge Michael az egyik legstabilabb és legnagyszerűbb kedvenc, aki zenei eszmélésem óta folyamatosan jelen van az életemben. Azon nagyon kevés előadók egyike, akiknek a koncertjére enyhe agorafóbiám ellenére kimentem. (Muszáj volt. Még mikor nem jártak hetente világsztárok Budapestre, gyakran mondogattam, majd ha George Michael jön, akkor én is megyek. 2007-ben aztán el is jött.)

Ami pedig Jézust illeti, nekem ez jön be.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr83426157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2011.11.30. 22:00:48

Van az a karikatúra ahol egy "vallásos" feliratú pólót viselő figura egy kereszttel folymaatosan fejbeveri az "ateista" pólójú figurát miközben elhordja minden elrkölcstelen pokolravaló bűnösnek, aztán amikor "ateista" megelégeli és összetöri a térdés a keresztet, "vallásos" több tiszteletet követel és sipítozik, hogy őt elnyomják...
valahogy erről is ez jut eszembe, meg az hogy az ilyen emberek életében valószínű ez lehet az egyetlen örömteli kielégülés, én nem irigylem érte őket...

KZsoci 2011.11.30. 22:35:22

Jobbulást George Michaelnek! Állítólag kicsit már javult az állapota.

Az illető "keresztényről" meg megvan a véleményem. Ahogy Tóta W. Árpád fogalmazott, Jézus nemhogy a templomból kergetné ki őket, de "tankból legéppuskázná" őket. :)
süti beállítások módosítása