2011. november 07. 04:17 - Reckl_Amál

Heti Peti

A Heti Hetesből már csak három adás van hátra. Utána két hónap szünet következik, hogy aztán főnixmadárként föltámadhasson.

Hiszi a piszi. Bár a régi bölcsesség szerint, akinek a halálhírét keltik, az sokáig él, ez a humor nagyágyuira valószínűleg nem lesz igaz. Rebesgetik már egy ideje, hogy a gazdasági kényszer miatt ez a műsor is megszűnik. Ezt persze tagadja mindenki, akinek köze van hozzá. De Fábry Sándor helyett is azért megy a Dr. Csont ismétlése, mert még készülnek a díszletek. Mondom, hiszi a piszi.

A válság jelei az RTL-nél is kézzel foghatóvá váltak. Számos karakteres kollégájukat küldték el (Csonka Andrást, István Dánielt, Szujó Zoltánt többek között) a napokban.
A pénzeket a két szuperprodukció emészti föl.

Az X Faktor mint műsor alapvetően rendben van, a kritikákra való szellemes-szemtelen reakcióik kimondottan szórakoztatnak. Az énekesek nem annyira, dehát ne legyen az ember telhetetlen...

A Való Világ 5 viszont teljes tévedés. Bármit is írjanak szorgalmas bértollnokok szakértő bloggerek, ez a széria ezzel a béna kompániával sosem éri el az előző évad nézettségét. Ahogy korábban megjövendöltük, a tv2-s versenytársat, az egész durván ordenáré Összeesküvőket könnyedén veri, és így sáv-első. De aki akár csak tíz percet látott a műsorból, tudja, hogy unalmas és buta. És ez nem is változik.

A Heti Hetes üstökösként jelent meg 1999-ben. Majdnem minden adását láttam, és bosszankodtam is eleget miatta. Mert a fénye megkopott, belterjessé, sőt irritálóvá vált. Az RTL Klubnak sok alkalma lett volna a vérfrissítésre, de ez igazán sosem következett be.

Most átlátszó, és elég méltatlan módon szabadulnak meg ettől a műsorveterántól. Nem a Heti Hetes az egyetlen gyászolandó műsor. A Félkettő, a XXI. század és a Házon kívül sem éli túl 2011-et.

A tendecia egyértelmű. Azokat a műsorokat kaszálják el, amelyek kockázatosak. Ugyanis a mai Magyarországról szólnak. Ha a stílusukban különböznek is, előfordulhat bennük olyasmi, amiből kiderülhet, valami esetleg nem jó manapság.

Az óvatoskodásban ellaposodott híradókat nézve egyértelmű, az RTL Klub nem vállalja föl a továbbiakban azt a kockázatot, hogy magára haragítsa a kormányzatot egy túlságosan is éles hangvételű műsorszámmal.
Fábry is azért nem kap műsoridőt és szót, mert bár a Fidesz áll közelebb az ízléséhez, nem teljesen elvakult. Egy-egy súlyos baromság - például Kerényi Imre alkotmányügyi ténykedése inkluzíve festményrendelések - megkapná a magáét Fábrytól. (Pont az alkotmánytervezet kapcsán élcelődött valami funkci helyesírással küzködő lányán.)

A Heti Hetes esete klasszikus kontraszelekció egyébként. A Gyurcsány-korszak alatt lett volna miért megszüntetni a műsort. Unalmas volt, és elég visszás, hogy ugyanazok "kritizálták" Gyurcsányékat, akik pár évvel korábban hetente rántották le sziporkázóan a vizes lepedőt az első Orbán-kormány fonákságairól. Ez egyre kevésbé ment, és a nézettség is nagyot esett.

Most, amikor az inkább baloldaliakból álló asztaltársaság ismét elemébe jöhetne, és a kritikára kiéhezett, elégedetlen tömegek is a tévé elé gyűlnének újra, téli szünetre megy a műsor. És majd, egyszer, tavasszal visszatér...

Addig is nézzük a uncsi debileket a villában, többségük akkor sem érzékelne semmit a közéletből, ha nem lenne bezárva. Az amerikai sorozatok meg a póker meg nem árthat, semmi köze hozzánk.

Ha pedig echte magyar szórakozásra vágyik, annak ott van az Echo TV pacsirtája. Nem kizárt, hogy egyszer feltűnik majd az RTL Klubon is, talán pont Szíjjártó Péterrel vezetnek egy jó kis mulatságot hétről hétre. Az ex x-eseknek is föl kell valahol lépniük valahol... 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr823360067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shuvoh Pedersoli 2011.11.13. 07:51:17

A Heti Hetes az első naptól kezdve egy ízléstelen szoclib propagandaműsor volt. Hihetetlen visszataszító alakok rombolják a közízlést, mint a tehetségtelen Farkasházy, Bajor, az egykoron még jópofa, mára már mezei gyűlölködővé süllyedt Gálvölgyi. Egyedül Hajós és Kern ott színvonal.

A Heti Hetesnek amúgy oroszlánrésze volt a Fidesz 2002-es bukásában. Látva Orbánék mostani teljesítményét, lehet, hogy ez nem volt akkora tragédia, de ha visszagondolok az elmúlt 8 évre, akkor a düh fog el.

Egy szó mint száz, örülök, ha megszűnik. Már egy jó évtizeddel ezelőtt meg kellett volna.

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2011.11.13. 12:23:32

@Shuvoh Pedersoli: Ó hogyne! Mindenről a Heti hetes tehet! Sőt! Még az euróválságot is ez a műsor robbantotta ki! Komolyan mondom nem is értem miért nem csinálnak egy anti HH-t olyanokkal mint Bayer Zsolt, Lovas István, Szaniszló Ferenc, Dörner György, stb... Az kell a népnek!

Shuvoh Pedersoli 2011.11.15. 20:37:21

Anno volt a Sajtóklub nevű műsor Lovas Istvánnal, Bayer Zsolttal, Bencsik Andrással, Járai Judittal. De szép idők volt akazok. Akkoriban még komolyan érdekelt a politika. :)
süti beállítások módosítása