2011. szeptember 23. 09:44 - Reckl_Amál

Rossz válasz, jó válasz

A pápa Németországba látogatott. Angela Merkel pártjnak felkérésére - mely nevében is keresztény, továbbá a legnagyobb kormánypárt, tehát többségben van - beszédet mondott a Bundestagban. Ez a világ bármely pontján így történne, ráadásul XVI. Benedek Joseph Ratzingerként Németországban született, vagyis haza látogatott.

Ez persze ellenérzéseket váltott ki a szociáldemokratákból mondván, a Bundesrepublik szekularizált állam, és semmi keresnivalója a német parlamentben egy vallási vezetőnek.

Persze ismerjük a politikusokat, nyilván kevésbé lennének érzékenyek, ha nem szerveztek volna egyházellenes civilek nagy létszámú tüntetéseket a pápa németországi vendégeskedésének apropójából.
Ezt akarják meglovagolni. Persze gyáva, doktríner módon a vallás-, sőt lelkiismereti szabadságra hivatkoznak, holott a tüntetéseket olyan szervezetek hívták életre, akik a pedofil egyháziak áldozatait képviselik. Azért annyi bátorság nincs a szocdemek pucájában, hogy a Bundestagban szemtől-szemben kiálljanak az áldozatokért, azért az kellemetlen lenne. Talán van egy-két olyan szociáldemokrata szimpatizáns, aki büszke az első német pápára, és nem érezné komilfónak, ha a hazatérő Ratzingert vegzálnák a parlamentben.
A pedofil papok ügye amúgy valóban olyan kérdés, amelyet a vallási kérdésektől függetlenül tisztáznia kell a katolikus egyháznak. De ennek nem egy ilyen protokolláris találkozó a színtere.

A Zöldek is reagáltak XVI. Benedek látogatására. Csak éppen lényegesen intelligensebb módon, mint az SPD. Azt javasolták, hogy a Bundestag hívja meg a Dalai Lámát is. Ő szintén olyan vallási vezető, akinek a politikai jelentősége hasonló nagyságrendű, mint a pápáé. De az ő személyéhez kapcsolódik a tibeti függetlenség ügye is, amely nem csupán az ott élő emberek szabadságáról és jogairól szól, de tiltakozás az ellen a képmutató világpolitikai tendencia ellen is, mely egyre inkább szemet húny Kína sajátos emberi jogi felfogása fölött látva az ország impozáns gazdasági lehetőségeit.

Mindig sokkal többet ér a pozitív, konstruktív hozzáállás, mint az értelmetlen fontoskodás. Pláne, ha ezzel egyúttal még politikailag is állást lehet foglalni egy jól hangzó ügy mellett, míg a katolikusok körül rossz a hangulat Németországban.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr903247804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.09.24. 08:19:03

Feltámadt a Pápa!

Miután a ZTE 2-1-re vezetett a félidőben, a Pápa játékosai új erőre kaptak a második játékrészben, és 2-3-ra nyerték a mérkőzést.

:D

----

Igen, ez megint kicsit olyan, mint az a póló, amit a náckóknak osztogattak, amiről a mosás után kiderült az igazság. Én merem remélni, hogy a LöMPi ezen az úton halad.

padmasambhava 2011.09.29. 19:11:37

Egyetértek a Zöldekkel !
süti beállítások módosítása