2011. augusztus 15. 12:46 - Reckl_Amál

A hír-telen ember

Lassan meggyőződésemmé válik, hogy a TV2-n a képernyőt bitorló ún. médiaszereplőknél policy, a szerződés titkos záradéka, hogy kimondottan butának és beszűkültnek kell látszani.

Mondjuk, Pachman Péternél ez nem szigorú előírás, hanem igazi énjének önfeledt kifejezése. Kvázi a cafetériájának része, hogy nem kell erőlködnie azon, hogy okosnak lássék.

Érdekes véletlen, hogy a Velvet pont most közöl egy felszínes kis riportot a híradósról, melyben ez az nemsokára öregedő, magát kicsit túl komolyan vevő szépfiú azon mereng, mennyire szomorú válása miatt. Aztán jön az amerikai filmekből ellesett klisé, hogy ő az ún. komoly műfaj képviselője, néha annyira leveri, amit a saját híradójában lát, hogy magára zárja az ajtót, és "sokat szomorkodik".

Ami ékes bizonyítéka annak, hogy idióta. Aki a TV2 híradójából - amit cinikusan még mindig Tényeknek neveznek - akár egy szót is komolyan vesz, arra sajnos nincs más szó. Régen a délutáni sávban, a közszolgálatin adott Kék hírek, majd később a móri gyilkosról szóló könyvvel befutó Gyárfás-jobbkéz Nothoff Ingrid hajnali vérshow-ja volt hasonló ahhoz, amit a TV2 stábja hírműsornak titulál manapság.

A valódi komolyságot pedig eleve kizárja, hogy ennyit fecseg a magánéletéről, inkluzíve a nézőktől érkező szerelmes leveleket.

A hétvégét belengte az a horrorisztikus bűnügy, amelyet Csepelen követtek el. Élve eltemettek embereket, akik a föld alatt végül megfulladtak. Egyikük valahogy szerencsére túlélte, így derült ki. De csak fizikailag élte túl, azóta is retteg, a Máltai Szeretetszolgálat biztosít számára menedéket.

Ezért a ma reggeli Mokkában a máltaiak szóvivője és a sértett ügyvédje voltak az első beszélgetés vendégei. Pachman Péter nem csupán földbuta, hanem egy érzéketlen tuskó is, aki képtelen elfelejteni a szenzáció szót.

Passzív-agresszív kérdéseinek egyetlen gyökere volt: hogy ez mekkora sztori! Az áldozat arcát nem vállalva nyilatkozott, teljesen érthető, hogy a hajléktalan-maffia előtt nem akarja leleplezni magát. De Pachman sokáig firtatta kilétét. Miért fontos a neve ennek a szerencsétlenül járt embernek? Mit gondol ez a fajankó, hogy az ő búgó hangjának a hatására majd élő adásban elárulja magát a túlélő? Biztos...

Aztán mindent tudni akart a rejtekhelyről. Ezek az ún. védett házak tényleg életeket mentenek, nagyon nem volna jó, ha egy buta riporter fontoskodása miatt akárcsak egy csipetnyit is lazulna ez a védelem.
Ami pedig hangos méltatlankodást és ennek a posztnak a megírását is előhívta belőlem, az volt, amikor az üresfejű szenzációhajhász arra hivatkozott, hogy az ügy nagyon megrázta a közvéleményt. Képzeld, Péter, mennyire megrázta azt az embert, akit élve beástak a földbe, és sorsára hagytak!

Értem én, hogy kellenek kirakatbabák is tévébe. Packman nagyjából az a típus, akiről az amerikai tv-tudósok megállapították, hogy a néző hisz neki. Mert egy ilyen Boss-öltöny modellnek hajlamosabbak vagyunk hinni, mint egy kevésbé jó megjelenésű embernek. Olvassa csak föl a Tények egyáltalán nem közérdekű álszenzációit! Sőt, hatódjon is meg rajtuk!
De tényleg komoly ügyek közelébe ne engedjék Packmant, mert láthatóan csak a sztorit látja, a lényeget nem. Normális körülmények között ilyen ember persze nem lehetne újságíró.

A tökéletes világban meg még ilyen mikrofonállvány sem.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://recklamal.blog.hu/api/trackback/id/tr593154977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsoci 2011.08.15. 21:02:36

Jó lenne, ha arról lenne szenzációs riport, hogy leprában haldoklik ez a szemétláda rohadék!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.08.18. 11:59:24

Pachmann megint teljesen idióta volt. Nem értem eleve, minek ennyire felfújni Bajnai szerencsétlen sportbalesetét. Ma reggel behívták azt a kölyköt, aki véletlenül orrbatérdelte az exet, és ez a seggnyaló stréber rögtön azzal fontoskodott, hogy tudta-e előre a Világvége SC tizenhat éve reménysége, ki áll majd a kapuban.

Komolyan mondom, ennél még Tutkó is jobb.
süti beállítások módosítása